ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  Η  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΡΙΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ.
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 7,5 μονάδες για τη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία: Intime News

Στο 7,5% διαμορφώνεται η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Στην πρώτη δημοσκοπηση μετά την εφαρμογή των μέτρων φωτιά που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποχωρούν στο 15% (έναντι 17,3% το Μάρτιο), ενώ η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 21,3%.

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

  • ΝΔ: 21,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15%
  • ΧΑ: 6,8%
  • ΚΚΕ: 5,4%
  • Δημοκρατική Συμπαράταξη: 3,6%
  • Λαϊκή Ενότητα: 2,6%
  • Ενωση Κεντρώων: 2,5%
  • ΑΝΕΛ: 2,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2%
  • Ποτάμι: 1,8%

Άλλο κόμμα δήλωσε το 4,2%, Λευκό το 4,4% ενώ αποχή το 11,9%.

“Ρωτήστε και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη”, δηλαδή, είναι τα αποτελέσματα και τούτης της “δημοσκόπησης.  Να τα (ξανα) πούμε;

Θα το επαναλάβουμε χιλιάκις εδώ μέσα. Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι μια παλιά ιστορία… μούφας.  Δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο-έρεισμα, δεν τηρούνται βασικές, στατιστικές αρχές, ούτε η  δεοντολογία της έρευνας. Και το σημαντικότερο, διεξάγονται  με… ανάθεση, κατ΄εντολή,  για τον παρά!

΄Αρα, και  η παραπάνω “δημοσκόπηση” είναι για τα σκουπίδια.  Και για να μη λέμε πολλά, ένα μόνο θα αναφέρουμε το οποίο,  από μόνο του ,είναι ικανό να στείλει τα …”νούμερα” της παραπάνω μπουρδολόγου εταιρίας  στα αζήτητα.

Αν  το πρώτο κόμα, εν προκειμένω  η Ν.Δ, λαμβάνει σύμφωνα με την …έρευνα  23% (στρογγυλά τα λέμε), ενώ η ΑΠΟΧΗ 12%, τότε η “δημοσκόπηση” δεν είνα απλώς  της πλάκας, αλλά  …”πάρ΄ τ αυγό και κούρευτο”.  Αλλιώς,  πώς συμβαίνει ΠΑΝΤΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις  τα τελευταία χρόνια, πρώτο “κόμμα”, πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας να είναι η ΑΠΟΧΗ;  Σχεδόν, ξεπερνάει το 40%  σε ΟΛΕΣ τις  τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Σε αριθμούς αυτό σημαίνει πως ΑΠΟΧΗ- ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ  μαζί,  μεταφράζονται  σε 4 .000.000 (!)  ψηφοφόρους σχεδόν,που  μένουν κάθε φορά μακριά από το θέατρο των εκλογών.

Επομένως,  δε γίνεται, διάβολε, να έχει ανατραπεί αυτή η αυστηρή λογική των αριθμών, όπως θέλουν τα “νούμερα” της ALCO και το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” . Αυτό, όμως, απαιτούν  ο   Κυριάκος και η τάξη πραγμάτων της ΝΕΑΣ  Βιομηχανίας Παραπληροφόρησης που παράγγειλαν τη “μούφα”. Και ό,τι πληρώνεις, παίρνεις, ως γνωστόν.

Αν ήταν “καθαρή”  η “δημοσκόπηση”, όφειλε να δώσει τουλάχιστον 10 ποσοστιαίες μονάδες, περισσότερες από το πρώτο κόμμα, στην ΑΠΟΧΗ. Και δεν τις  έδωσαν, επειδή ακριβώς ,όσοι τη δημοσιοποίησαν , είναι ψεύτες  .

Αυτού του είδους τις “πέτσινες” δημοσκοπήσεις εδώ και χρόνια τις  χαρακτηρίζουμε-αποκαλούμε “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”.  Σε απλή ερμηνεία: Να πέσει ο παράς και σας φτιάχνουμε …”μεταξωτές κορδέλες” από “φύκια”!

Αλλά, δεν είναι μόνο το χρήμα. Μπορεί μια πηγή “δημοσκόπησης” να δίνει στρεβλά, παραποιημένα, υποβολιμαία ποσοστά και για άλλους λόγους.  Παραδείγματος χάρη, το πανεπιστήμιο Μακεδονίας. ΄Εχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα μ΄αυτό τό “ίδρυμα” -απάτη και έχουμε αναλύσει εδώ τους λόγους, που παρουσιάζει σχεδόν πάντα “πέτσινες” δημοσκοπήσεις.

Επί της ουσίας τώρα. Η χώρα  μπορεί να μη βρίσκεται πλέον   στη δίνη της πτώχευσης  και να μην κινδυνεύει με μια  άμεση, ξαφνική χρεοκοπία, ένα κραχ, όπως ήλπιζαν οι “Μιχαλολιάκοι”, για να ξεκινήσουν εκείνο τον περίφημο “εμφύλιο” που προετοίμαζαν με τα τάγματα εφόδου τους .

Αλλά, τα μνημόνια δεν είναι πια θέμα μόνο στις “ειδήσεις”, αλλά μια  αδυσώπητη, “καθημερινή” πραγματικότητα του ΄Ελληνα.  Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας   για 99 χρόνια, επίσης υπαρκτή και ακατανόητη-αδιανόητη για πολλούς. Μισθοί,  συντάξεις σε δημόσιο – ιδωτικό τομέα και εργασιακά δικαιώματα  στην κυριολεξία  πετσοκομμένα (τα τελευταία ως και ανύπαρκτα). Η  χώρα γενικά βρίσκεται  βυθισμένη σε ύφεση και όχι μόνο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ανέκαθεν, κι ας έλεγαν άλλα οι στατιστικές. Για χρόνια δεν   υπάρχουν σ΄αυτή τη χώρα  ουσιαστικοί, πραγματικοί, αντικειμενικοί   δείκτες ανάπτυξης της οικονομίας της.

 Η οικονομία της Ελλάδας είναι τα…δανεικά. Και  συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια  να στηρίζεται ΜΟΝΟ στις “Αγορές”, στο εύκολο χρήμα, που κατάντησε τελικά, επειδή ακριβώς,  ήταν τέτοιο, “θηλιά στο λαιμό” της.  Ποτέ δε στηρίχτηκε η χώρα  στα δικά της  πόδια, σε μια υγιή οικονομία που θα αξιοποιεί  στις δικές τις παραγωγικές δυνάμεις, στον πλούτο της .

Και ιστορικά (ανέκαθεν) , τέτοιος πλούτος (κι αυτή την ώρα) είναι ΜΟΝΟ  η γεωργία ,η κτηνοτροφία και ο τουρισμός. Αυτή η “τριάδα”    είναι η  δύναμη, η “ατμομηχανή” που τραβάει το “τρένο”.

Τίποτα αλλά δεν υπάρχει στη χώρα και δεν μπορεί σήμερα να αξιοποιηθεί. Σε βάθος χρόνου, βέβαια, μπορεί να υπάρξουν κι άλλα, πχ εκμετάλλευση “υπόγειου”, “ορυκτού”  πλούτου, που υποστηρίζουν ότι  υπάρχει άφθονος στη χώρα. Προς το παρόν όμως… “άνθρακες ο θησαυρός”. Μένουμε στην ελπίδα και σε ό,τι έχουμε στο  “μικρό μας καλάθι”.

Εκεί, ακριβώς, οφείλει κι αυτή η κυβέρνηση και οποιαδήποτε άλλη  προκύψει στις επόμενες εκλογές, να  εστιάσει τη δράση της και αυτό το πλούτο να αξιοποιήσει. Το ίδιο και οι  ΄Ελληνες. Οφείλουν πλέον  να εγκαταλείψουν την παλιά νοοτροπία, όπου το “κράτος πατερούλης” ,της παπανδρεϊκής επινόησης, σύστασης και δυναστείας, τάιζε με εύκολο, ξένο, δανεικό χρήμα  τους οπαδούς και τους πελάτες.

Ουδείς εργαζόταν   στην πραγματικότητα. Καμιά παραγωγή δεν υπήρξει. Και  οι κακομαθημένες  και επαίσχυντες συντεχνίες με τους αναίσθητους εργατοπατέρες (“Φωτόπουλοι”, “Μπούτες” επί κεφαλής) επί δεκαετίες νέμονταν αποκλειστικά και  προκλητικά τον “πλούτο” της χώρας, δηλαδή   τα… δανεικά!

Αυτά όλα ήρθε η εποχή  να σταματήσουν. Και θα σταματήσουν, θέλουν δε θέλουν κάποιοι, Οι νέοι ειδικά άνθρωποι, ας  συνειδητοποιήσουν πως το πτυχίο είναι είσοδος στην ανεργία  πλέον και  τα “χαρτιά” δεν αποτελούν στην Ελλάδα  εχέγγυο, προσόν  για μια καλή, καλύτερη εργασιακή ζωή.

Είναι καιρός πια  η  Εκπαίδευση να συνδεθεί και σε μας εδώ  με την παραγωγή. Αλλά και οι ίδιοι οι  νέοι άνθρωποι να στραφούν σε τομείς που μπορούν να αποδώσουν και να τους διατρέφουν ισόβια.

Οι βιολογικές καλλιέργειες, η οργανική διατροφή  και η “ήπια” καλλιέργεια για παράδειγμα ,  είναι το μέλλον της διατροφής, μετά τη λαίλαπα των καρκίνων, των εγκεφαλικών  και των άλλων ασθενειών που θέρισε και θερίζει την ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια με τη δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας.  Θυμάμαι στη Σουηδία, δεν εύρισκες εύκολα βιολογικά προϊόντα, όπως τα ξέρουμε εμείς νότια. Κι αυτό, γιατί στα ράφια των καταστημάτων δεν υπήρχαν τα προϊόντα-  δηλητήρια, όπως σ΄εμάς εδώ. Σχεδόν όλα ήταν “ήπιας” καλλιέργειας, χωρίς ισχυρά φυτοφάρμακα και ορμόνες, που χρησιμοποιούν οι δικοί μας  “Μαμελούκοι”.

Το βιογικό  λάδι, η ελιά, η φέτα, τα βότανα ,τα εσπεριδοειδή, οι άλλες μεσογειακές καλλιέργειες  και οι “καρποί”  είναι τα ατού της γεωργικής και κτηνοτροφικής Ελλάδας. Και  υπάρχουν  και ανασταίνονται πλούσια σ΄αυτό το χώμα με  το εξαίσο κλίμα. Μια πρώτης τάξεως επένδυση για το μέλλον του έξυπνου παραγωγού.

Ο τουρισμός από την άλλη (ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια οι τουρίστες το περασμένο χρόνο) είναι ένα γερό, στέρο πόδι, που όμως, δε στηρίζει  οικονομικά όλη τη χώρα και δεν κατανέμεται ισομερώς στους ΄Ελληνες, αλλά σε   κάποιους επιτήδειους με τη μορφή της “αρπαχτής”. Σήμερα, τον τεράστιο αυτό πλούτο της χώρας, τον εκμεταλλεύονται ασύστολα μια συγκεκριμένη καπιταλιστική “τάξη”. Μερίδα “ξενοδόχων”,  γραφεία τουριστικά ( ξένα και ντόπια),  roomάδες, “ταβερνιάρηδες” και μπιτσο-μπαρόβιοι, που  ληστεύουν αυτό το “χρυσάφι”, εισπράττοντας μόνο για την πάρτη τους ,”μαύρο”, κλεμμένο χρήμα, το οποίο, όμως, ανήκει σε όλους τους ΄Ελληνες.

 Να δώσουν κίνητρα ,επομένως  οι μελλοντικές κυβερνήσεις, αν θέλουν να δουν το τρένο  να  ξεκινήσει να κινείται  στις ράγες. Επιδοτήσεις,  οικονομικές διευκολύνσεις  σε αδύναμες, ευπαθείς ομάδες, άλλα τέτοια κίνητρα, για να στηρίξουν την επιστροφή τους στην ύπαιθρο και την “καλλιέργεια”.

Δεν μπορεί μια γεωργική χώρα, όπως είναι  η Ελλάδα, να έχει εκατομμύρια ακαλλιέργητα στρέμματα ή να θέλει “ξένα” εργατικά χέρια να μαζέψουν τους καρπούς, όταν οι ίδιοι οι ΄Ελληνες “κοπροσκυλιάζουν” ολημερίς  στο τάβλι και περιμένουν τη σύνταξη του παπού, το επίδομα του ΟΑΕΔ ή το βασικό μισθό από το αφεντικό, αυξημένο αναλογικά με το ύψος που σηκώνεται  η …φούστα (και όχι μόνο) της … personal secretary.

Αλλά, ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων αυτών στιγμών για τη χώρα και ποια μπορεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις, να έχει την πολιτική βούληση να πραγματοποιήσει, όσα  άπαντες οι συνετοί  ΄Ελληνες καταλαβαίνουν;  Σε καμιά περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία του,  αναπαλαίωση της παλιάς, γνωστής ΕΡΕ.

 Η χώρα απαιτεί εδώ και τώρα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ κυβέρνηση  με μέλη ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ και πρόσωπα με εχέγγυα (εξ)ειδίκευσης στον τομέα τους. ΄Ατομα εντιμότητας και ελεύθερα από κάθε κομματική αγκύλωση. Μονοκομματική, αυτοδύναμη κυβέρνηση στο μέλλον, δεν πρόκειται να προχωρήσει και να αποδώσει  στη χώρα.  Ούτε καν σε  συνεργασία με όμορα κόμματα.

Πιστεύουμε πως μια οργανωμένη, πολιτική δύναμη που θα ξεπεταχτεί και θα αξιοποιήσει  και τη γιγαντωμένη πλέον συνειδητή ΑΠΟΧΗ,  ειδικά σε περίπτωση που ισχύσει η  ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ,  είναι μια εξαιρετική λύση.  Αλλά, με πολιτικό πρόγραμμα  στο οποίο κυρίαρχος ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ θα είναι τούτος:   Η κυβέρνηση που θα προκύψει, θα είναι κυβέρνηση ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, τεχνοκρατών, ειδικών. Σε καμιά περίπτωση μονο-κομματική ή απλά συνεργαζόμενη.

 Μια τέτοια πολιτική κίνηση θα μπορούσαμε  κι εμείς  εδώ ,που είμαστε από την αρχή  (και με “ταυτότητα”)  φορείς της ανοργάνωτης  πολιτικής κίνησης “ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ”  (1), να καλέσουμε τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της να την υπερ-ψηφίσουν.Και μιλάμε για μια “δεξαμενή” πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων!

Αλλιώς,  αν παιχτεί το ίδιο έργο και στηθεί  το γνωστό κομματικό σκηνικό, να έχουμε ,δηλαδή, αύριο, αντί για Αλέξη, Κυριάκο και μάλιστα συνεργαζόμενο με  Απόστολο Τζιτζικώστα (διάβαζε…”πρίγκιπα” Νικόλαο, ω θεοί!) και… ΄Αδωνι Γεωργιάδη (διάβαζε “Ναζί με η χωρίς στολή”) ,θα καλέσουμε πάλι  τον κόσμο  σε ΑΠΟΧΗ. Θα είναι μια άλλη “μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας, να γυρίσουν οι Βρυκόλακες. Τί τραγωδία!

Και  τότε  θα ξανα-κατέβουμε, όπως είμαστε μαθημένοι, στους δρόμους να εξηγήσουμε γιατί ΜΟΝΟ η ΑΠΟΧΗ ,η αλλαγή του υφιστάμενου κομματικού στάτους, ακόμα και του ίδιου του πολιτεύματος, πρέπει να είναι η μοναδική αναζήτηση πλέον του Πολίτη, ο οποίος  θα πάψει να είναι “οπαδός”. Θα “οργώσουμε” και  τούτη τη φορά την Ελλάδα από τη μια ως την άλλη άκρη.

Θέλουμε μια Ευρώπη πραγματικά  ενωμένη πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά. Μια Ευρώπη για όλους. Κι από δω, τη  “Γηραιά ΄Ηπειρο”,  να γίνει το άλμα να ενώσουμε τον κόσμο ολόκληρο σε  μια “φυλή”, ένα  “΄Εθνος”, μια “πατρίδα”. Είμαστε υπέρ των ΗΠΕ (ΗΜΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ), γιατί είμαστε κατά του ΄Εθνους-Κράτους.  Πίστη μας  αποτελεί η ελπίδα :Μια “φυλή” ο κόσμος,  μια γλώσσα , ένας πολιτισμός.

Αλλά , χρέος και αγώνας μας είναι  να αλλάξουμε και το πολίτευμα .Αυτό  που το αποκαλούν Δημοκρατία ή κοινοβουλευτισμό. Και τούτο, ως πολιτειακό-πολιτικό σύστημα, ελάχιστα διαφέρει από τον ολοκληρωτισμό κάθε είδους. Απλά, όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ,  θεωρείται το καλύτερο, γιατί δε βρέθηκε άλλο πιο άξιο.

Εμείς πιστεύουμε πως το μέλλον ακόμα και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ βρίσκεται  στη ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.  Στην “κυβέρνηση”  των Ρομπότ που θα “κυβερνήσουν” μια ενωμένη υφήλιο και με βάση  τις αρχέγονες, απαράγραπτες, απαρασάλευτες, διαχρονικές και προπαντός  ΦΥΣΙΚΕΣ αρχές. Κι όλες αυτές, συμπυκνώνονται-εμπεριέχονται  σε  μια ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ:  ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, γένος, εθνικότητα, καταγωγή. Εν ολίγοις, μιλάμε για τον περίφημο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, που στερήθηκε ιστορικά ο κόσμος μέχρι σήμερα.

Γυρνάμε, άρα,   στον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Αυτό το σύστημα οφείλουμε τελικά να στηρίξουμε όλοι ,για να επικρατήσει. ΄Οχι, όμως,   ως “σοβιετικό” σύστημα και καθεστώς,  μοντέλο που  απέτυχε παταγωδώς.  Μιλάμε για τον  κομμουνισμό ως ιδεολογία.

Κι αυτός ο κομμουνισμός   δεν είναι μόνο οικονομικό σύστημα, όπως τον θέλουν, κυρίως τα σταλινικά κόμματα. Πρωτίστως είναι  ΙΔΕΑ, αποκλειστικά ανθρωποκεντρικού περιεχομένου. Αυτή ακριβώς που οραματίστηκαν όσοι αγωνίστηκαν  και “σκοτώθηκαν νωρίς”.  ΄Οσοι,  ως πρωτεργάτες-διανοούμενοι ,”δίδαξαν” τις βασικές της αρχές.  ΄Οσοι, ως ιδεολόγοι κομμουνιστές, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο σε εκείνο το σύστημα του  “υπαρκού σοσιαλισμού”- ολοκληρωτισμού , που κατάντησε,τελικά,  χειρότερο κι  από τον αγριότερο  καπιταλισμό.

 Το ΜΕΛΛΟΝ  του ανθρώπου  και η ιδεολογία του είναι ο κομμουνισμός με το πραγματικό του ζητούμενο-περιεχόμενο.  Τον ανθρωποκεντρισμό!

(1)ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ HOMO-NATURALIS (13/5/12)
Αγαπητοί φίλοι,
Τις παραμονές των τελευταίων “εθνικών” εκλογών, ανεβάσαμε εδώ την παραπάνω “Επείγουσα ανακοίνωσή” μας με τα συνημμένα της.  Ο γράφων, για πολλά χρόνια, στηρίζει την ΑΠΟΧΗ από  ” εθνικές”  και “τοπικές”-“συντεχνιακές”  εκλογές και την άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε δημόσιας θέσης (“πόστο”), που στηρίζει-εκφράζει το μηχανισμό εξουσίας του κράτους.
Το 2007, που λειτούργησε για πρώτη φορά ο ιστότοπος του HOMO-NATURALIS, είμαστε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σάιτ στην Ελλάδα, που ξεκινήσαμε  “σταυροφορία”  υπέρ αυτής της “φιλοσοφίας”  της ΑΠΟΧΗΣ  . Μάλιστα, θα θυμούνται οι φίλοι εδώ, στα 7 χρόνια της λειτουργίας του, ομάδες ,αποτελούμενες από μέλη του Homo-Naturalis, σε παραμονές εκλογών “όργωναν”, τουλάχιστον 3 φορές,  τη χώρα και σε πολλές πόλεις οι συνεργάτες μας μοίρασαν  “προκηρύξεις”  με κάλεσμα υπέρ της ΑΠΟΧΗΣ, συνομίλησαν σε πλατείες, καφετέριες και άλλους δημόσιους χώρους με πολίτες και στήριξαν με επιχειρήματα την ανάγκη να μην προσέρχονται οι ψηφόροι στις κάλπες. ΄Απειρα επίσης είναι τα κείμενα που ανεβάσαμε στο σάιτ, εξαντλώντας σχεδόν το θέμα “ΑΠΟΧΗ” απ΄όλες του τις πλευρές . Μπορεί κανείς να ανατρέξει στο αρχείο μας  για ενημέρωση ή διαπίστωση.
Τότε, όταν μιλούσαμε για την ΑΠΟΧΗ και υποστηρίζαμε πως είναι πολτική πράξη,  οι δε  φορείς της Ελεύθεροι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες, πολλοί  οργίζονταν, άλλοι χυδαιολογούσαν και  χλεύαζαν, διάφοροι εψεύδοντο (συνειδητά ή όχι) και και παρά την παράθεση αδιάσειστων στοιχείων, ισχυρίζονταν πως η ΑΠΟΧΗ είναι “συμπτωματικό φαινόμενο” και οφείλεται ή στην… ΚΥΡΙΑΚΗ,που γίνονται συνήθως οι εκλογές κι  ο κόσμος προτιμά να πάει εκδρομή αντί στις κάλπες ή στην αδιαφορία , τη…γρίπη, την ανημπόρια  και τα γεράματα των ψηφοφόρων!. Λίγο αργότερα, όταν το “τσουνάμι” της ΑΠΟΧΗΣ έπνιξε την πολιτική ζωής της χώρας, όλοι αυτοί, ή κατάπιαν τη γλώσσα τους ή ,όπως συμβαίνει στην Ελλάδα της ανεύθυνης,  ερασιτεχνικής, μη ειδικής και ατομικιστικής άποψης-κριτικής,  οι περισσότεροι λησμόνησαν τί έλεγαν και έκαναν…ειδικές αναλύσεις επί του…φαινομένου,το οποίο βεβαίως, το… γνώριζαν “εκείνοι” από παλιά και είχαν προβλέψει κιόλας την εξέλιξη και τα αποτελέσματα! (Στην Ελλάδα, η αχαριστία και η ανεύθυνη και συκοφαντική κριτική στη δημόσια ζωή ,πρέπει να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα. Αλλιώς,ο ΄Ελληνας δε συνετίζεται, είναι τόσο διαβρωμένος ως “οπαδός” (και όχι μόνο κομματικός),που “φτύνει” με θράσος και αλαζονεία  την αλήθεια (γενικώς), ακόμα και την αυταπόδεικτη,ακόμα και την απλή λογική!).
Αν δει κανείς τα μέηλ που λαμβάναμε τότε από οργισμένους κομματικούς, αλλά και τις απαντήσεις ατόμων στα άλλα μπλογκ και σάιτ που αναδημοσιεύουν φίλοι κείμενά μας και στα οποία τεκμηριωμένα αποδεικνύαμε , γιατί η ΑΠΟΧΗ είναι πολιτική πράξη, θα…φρίξει. Αλλά,ας μη μείνουμε σ΄αυτά πια. Δεν έχει νόημα, να επισημαίνουμε μόνο λάθη. ΄Αλλωστε, η αρνητική κριτική,για να να είναι εποικοδομητική,πρέπει  να συνοδεύεται από στοιχεία θετικής  αντιπροσφοράς, αλλιώς  γίνεται  κακόπιστη. Θέλουμε, όμως, μ΄αυτή την ευκαιρία  να ευχαριστήσουμε τους  συνεργάτες του σάιτ,  αλλά και κάθε Ελεύθερο Συνειδητοποιημένο Πολίτη  που  ” έφτυσαν αίμα” τόσα χρόνια, για να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους ,  να  φτάσει η ΑΠΟΧΗ στο 40%   (σημαίνει πως σχεδόν 4.000.000 ψηφοφόροι γύρισαν τις πλάτες στο Σύστημα στις τελευταίες εκλογές!). Νιώθουμε  την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε, αλλά και να εκφράσουμε και ικανοποίηση και δικαίωση γι΄αυτό.  ΄Οχι,όμως, αλαζονεία, όχι κομπασμό για όσα πετύχαμε.