ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ… “ΕΛΛΗΝΕΣ”!
2. ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ!
3.   ΟΠΑΔΟΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΠΙΘΗΚΟΣ ΩΡΥΟΜΕΝΟΣ.
4.ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ  ΤΟ ΨΩΝΙΣΜΕΝΟ ΖΕΥΓΟΣ…ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ.
5. 300.000  ΕΥΡΩ. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ …300 ΣΚΕΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ.

 

1. H ανάρτηση του Θεοδωράκη για τον Παπανδρέου: Η Ελλάδα των 70s που άλλαξε ο Ανδρέας
(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα όσα έζησε, ως πιτσιρικάς, στην Ελλάδα του ’70 θυμήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε μία ανάρτησή του στο Facebook για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

«Ήμουν πιτσιρικάς και βοηθούσα τον πατέρα μου στα δικαστήρια, στο Αρσάκειο. Είχε ένα πάγκο και πουλούσε κουλούρια, τσίχλες και σοκολάτες. Κάποια πρωινά η αστυνομία έφερνε γυμνούς ανθρώπους, τυλιγμένους σε σεντόνια. Μοιχοί που είχαν πιαστεί επ’ αυτοφώρω! Τους πήγαιναν στον εισαγγελέα να βεβαιώσει το «έγκλημα». Αν ο αστυνόμος ήταν καλός, τους επέτρεπε να πάρουν τα ρούχα τους σε μια σακούλα. Αν όχι, μετά την «απελευθέρωση» τους, κατέβαιναν τυλιγμένοι με τα σεντόνια στην Πανεπιστημίου ή τη Σανταρόζα, παρακαλώντας κάποιο ταξιτζή να τους πάρει. Πάντοτε κάποιοι τους γιούχαραν.

Στα τέλη της δεκαετίες του ‘70 -για τότε μιλάμε- στο γυμνάσιο της Αγίας Βαρβάρας είχαμε κινητοποιήσεις. Αποχές, συγκεντρώσεις, άγουρες συγκρούσεις με την αστυνομία (όχι δεν υπήρχαν μολότοφ, δακρυγόνα όμως υπήρχαν) που συχνά είχαν την ίδια κατάληξη. Στα σπίτια των «πρωτεργατών» κατέφθανε η αστυνομία. Για να πληροφορήσει τους γονείς για το «στραβό δρόμο που έχει πάρει ο κανακάρης τους». Και αν ο πατέρας έδειχνε πως δικαιολογούσε με ένα τρόπο τη δράση του παιδιού του, άρχιζαν τα μπλεξίματα και για κείνον. «Εμένα τι να μου κάνουν παιδί μου, ξέρουν ότι διαβάζω ‘’Τα Νέα’’. Εσύ να προσέχεις», θυμάμαι να μου λέει ο πατέρας μου κάθε φορά που «αποχαιρετούσε» τον αστυνομικό. Διάβαζε ‘’Τα Νέα’’ γεγονός που για το τοπικό τμήμα σήμαινε… “συναγωνιστής του Βελουχιώτη”.

Αυτή όμως ήταν η Ελλάδα των 70s. Και αυτή την Ελλάδα άλλαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και αυτές τις μέρες -στην επέτειο του θανάτου του- που θα γραφτούν πολλά ξανά, για λαϊκισμούς, πελατειακό κράτος, πρασινοφρουρούς -και αρκετά από αυτά θα είναι σωστά- δεν πρέπει να ξεχάσουμε και αυτό το κεφάλαιο. Ο Ανδρέας -όπως τον φωνάζαμε τότε- απελευθέρωσε το 50% των Ελλήνων. Αυτούς που δεν ήταν δεξιοί, αυτούς που δεν είχαν λεφτά, αυτούς που δεν είχαν τα «μέσα»…

Άλλωστε ας συμβιβασθούμε με την ιδέα. Οι μεγάλοι ηγέτες είναι φύλλα γραμμένα και από τις δυο μεριές. Θυμηθείτε και τον «δεξιό» Κωνσταντίνο Καραμανλή που μας έβαλε με το ζόρι στην Ευρώπη – τραβώντας μας από τον βαλτότοπο των Βαλκανίων. Αλλά ιστορίες με τον Καραμανλή θα σας πω μια άλλη φορά».

Γλαφυρός στο λόγο ο Σταύρος, όπως πάντα.  Και παιδί της …εργατιάς, το λέει ο ίδιος. Το κακό είναι πως πήγε και έγινε δημοσιογράφος, ενώ ήξερε πολύ καλά πως “ο καλύτερος απ΄αυτούς έχει σκοτώσει τη μάνα του”. ΄Ενα, αυτό  το κουσούρι που δε θα το ξεφορτωθεί ποτέ ο αρχηγός του “Ποταμιού”. Μετά, είναι και κάποιες ανακρίβειες ή σκόπιμες δημαγωγικές ατάκες, για να πάρει και δεξιές ψήφους, όπως αυτή με τον Κ.Καραμανλή που μας…έβαλε στην Ευρώπη. Άλλά, μην ξεστρατίζουμε.

Στην ανάρτησή του τα λέει  καλά ο Θεοδωράκης  για τον Ανδρέα. Τα λάθη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε επανειλημμένα αναλύσει εδώ, είναι μεγάλα και κάποια ασυγχώρητα. ΄Οχι, όμως, μεγαλύτερα από εκείνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή του ανιψιού Κώστα Καραμανλή. Και όσα λέει για το 50% του ελληνικού λαού που η (Ακρο)Δεξιά (όχι μόνο η Χούντα) το είχε στο περιθώριο και μάλιστα  στο τιμωρητικό, είναι αλήθεια.

Για τα έγκλήματά  τους αυτά , τα δύο (ακροδεξιά) κόμματα “ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ” και  “ΕΡΕ”,  δεν πλήρωσαν ποτέ. Μετά το “Αντάρτικο”, ως νικητές, με τη σύναρση και την ομοφωνία Αμερικανών,΄Αγγλων και φυσικά των Σταλινικών, κατακρεούργησαν το καλύτερο και υγιέστερο ιδεολογικά (κομμουνιστικά) κομμάτι του ελληνισμού ,αυτό των  Ελλήνων Ανταρτών, στο Γράμμο και το Βίτσι. ΄Οσοι διασώθηκαν, εξορίστηκαν  ως πολτικοί πρόσφυγες στις εσχατιές της Σοβιετικής ΄Ενωσης και των άλλων “ανατολικών” κρατών.

Αλλά, δε χάθηκαν μόνο ένα σωρό παλικάρια στο πρώτο και το δεύτερο “Αντάρτικο”. ΄Οσοι επέζησαν,  καλύτερα  να ειχαν κι εκείνοι “σκοτωθεί νωρίς”.  Τους τιμώρησαν με ισόβια εξορία, πήραν τις περιουσίες τους ,σκότωσαν ή φυλάκισαν συγγενείς τους ,μόνο και μόνο,γιατί  είχαν συγγενική σχέση με κομμουνιστή.  Αρνήθηκαν τον επαναπατρισμό των ξεριζωμένων μέχρι πρόσφατα, τη λεγόμενη “Μεταπολίτευση”.

 Η μισή και παραπάνω Ελλάδα, ή μη Δεξιά, βρισκόταν εξορισμένη σε “ανατολικά κράτη”, στις “φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές” και στο εσωτερικό στα ξερονήσια ,τις εκτοπίσεις, τις φυλακές ,τα βασανιστήρια. Μιλάμε για πραγματική γενοκτονία για την οποία ουδείς υπεύθυνος από τη Δεξιά λογοδότησε.

Το  2001 με την ιδιότητα του διδάκτορα της Ιστορίας, συναργαζόμουνα με το  πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου σε θέματα που αφορούσαν την καταγωγή των λαών των Βαλκανίων.  Τότε  είδα για πρώτη φορά τα επίσημα στοιχεία που βρίσκονταν στην ρουμανική, εθνική  βιβλιοθήκη από τις διώξεις του καθεστώτος Τσαουσέσκου και τον αριθμό  των πολιτικών κρατουμένων.΄Επαθα! Δεν ήταν παραπάνω από κάτι εκατοντάδες!  Και αυτούς καθ΄ομολογία τους, δεν τους κρατούσαν υπό καθεστώς βασανισμών  και τρομοκρατίας.

Την περίοδο μετά το Αντάρτικο, αντίθετα, η μη Δεξιά Ελλάδα, ήταν στις “χειροπέδες”. (“Της γης οι κολασμένοι”! ). Πάνω από  2 εκατομμύρια  οι πάσης φύσεως εξόριστοι, οι μετανάστες, οι φυλακισμένοι, οι εκτοπισμένοι. Και να μη μιλήσουμε για τους νεκρούς, τις καταδίκες σε θάνατο από τα έκτακτα στρατοδικεία, τις εκτελέσεις.  Ούτε να  αναφέρουμε  πως και ουδέτερος  να δήλωνες στο Καραμανλικό παρα- κράτος των δολοφόνων του Λαμπράκη, ούτε… περίπτερο δεν άνοιγες χωρίς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Και μετά ο Τσαουσέσκου ήταν ο  δικατάτορας, ενώ ο Καραμανλής…Εθνάρχης.  “Θου,κύριε”!

Δεν έγινε αποκατάσταση ΠΟΤΕ αυτής της εγκληματικής αδικίας, ειδικά με τους πολιτικούς πρόσφυγες. Οι περισσότεροι πέθαναν στην “ξένη” με τη λαχτάρα του γυρισμού. Δεν τους επέτρεψαν ούτε καν  να γυρίσουν και να ταφούν  στα χώματά τους. (1). Τέτοια η “Δεξιά”  κακότητα, εμπάθεια, μισαλλοδοξία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, έκανε μια προσπάθεια να διορθώσει την τεράστια αυτή αδικία, το ιστορικό έγκλημα, αλλά κι αυτή τότε δεν καρποφόρησε. Σκόνταψε στη δημαγωγία, τον πόλεμο λάσπης της Δεξιάς, την παλιανθρωπιά που δέρνει τη μισή Ελλάδα.

Τί χρόνια κι εκείνα! Και πόσο εύκολα τα ξεχάσανε οι Νεο-΄Ελληνες!

               (1)  “AΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ”
                                                 23-11-2013
(Στη μνήμη  του Νίκου Μιχαλάκη από το Μύρτος Λασιθίου και της “γιαγιάς” Πηνελόπης από την Καστοριά).
“Γρεβενά: Συγκίνηση για τον θάνατο της γηραιότερης Ελληνίδας που ζούσε στην Τσεχία!
Η Ευαγγελία Καράσοβα εγκαταστάθηκε στην Τσεχοσλοβακία μετά τον εμφύλιο πόλεμο – Ποτέ δεν έπαψε να μιλάει την μητρική της γλώσσα…
Η πιο γηραιά γυναίκα της Τσεχίας μέλος της ελληνικής κοινότητας στη χώρα, η Ευαγγελία Καράσοβα, που γεννήθηκε το 1904 στην Ελλάδα, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 109 ετών στο νοσοκομείο της πόλης Κρνόβ στα βορειοανατολικά της χώρας, από πνευμονία, ανακοίνωσε η οικογένεια της.
Η Καράσοβα ήταν μέλος της ελληνικής κοινότητας που εγκαταστάθηκε στην πρώην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 – 1949 και όπως έγινε γνωστό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της χρησιμοποιούσε τη μητρική της γλώσσα.
Η Ευαγγελία Καράσοβα ζούσε από το 1950 στο χωριό Ντίβτσι Χράντ, κοντά στα πολωνικά σύνορα και εργάστηκε για το μαγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής της στον τομέα της γεωργίας. Είχε γεννηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του 1904 στο χωριό Πρόζβορο στην περιοχή των Γρεβενών. Είχε τρεις γιους και δύο κόρες.
Περίπου 12.000 Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην πρώην Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 – 1949, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η ελληνική κοινότητα στη Δημοκρατία της Τσεχίας αριθμεί τώρα περίπου 3.500 ενεργά μέλη που ζουν κυρίως στα βόρειο – ανατολικά.”(MME)
Γρεβενά: Συγκίνηση για τον θάνατο της γηραιότερης Ελληνίδας που ζούσε στην Τσεχία!
 Δραματική είναι η ιστορία, που ακόμα δεν τολμήσαμε να την αναλύσουμε σε βάθος , των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, που αναγκάστηκαν να  εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την οριστική ήττα των κομμουνιστών το 1949.
Χιλιάδες ΄Ελληνες αριστεροί ,πήραν  το δρόμο της προσφυγιάς, διωγμένοι κακήν κακώς από τον τόπο τους και διασκορπίστηκαν  στα πέρατα της τότε κομμουνιστικής  “οικουμένης”.  Βουλγαρία, Ρουμανία,Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία και φυσικά η απέραντη Σοβιετική ΄Ενωση,  υποδέχτηκαν τους φυγάδες  ,οι περισσότερες απ΄αυτές τις  χώρες με σεβασμό,θαυμασμό  και φιλόξενη διάθεση, ελάχιστες με σκεπτικισμό κα  υποψία και  μόνο η Γιουγκοσλαβία του Τίτο με φυλακές και βασανιστήρια.
“Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας”. Οι περισσότεροι  από τους εξόριστους, όπως η γιαγιά παραπάνω, ενσωματώθηκαν εύκολα  στις  νέες κοινωνίες, που αναγκάστηκαν να ζήσουν. Ποτέ, όμως, δεν έπαψαν να νοσταλγούν τον τόπο τους, τα αγαπημένα πρόσωπα που άφησαν πίσω, τα χώματα που ήταν θαμμένοι οι γονείς τους.
Το σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο   κράτος, που αμέσως μετά το “Αντάρτικο” έστησε η Δεξιά, αρνιόταν πεισματικά και επί χρόνια να ανοίξει τις πόρτες εισόδου στη χώρα στους πολιτικούς πρόσφυγες .Το μόνο  που ζητούσαν πια πολλοί απ΄αυτούς,  γέροντες και ετοιμοθάνατοι ,ήταν να γυρίσουν,  για να πεθάνουν στον τόπο τους. Κι αυτό το  θάνατο, τους τον αρνήθηκε τελικά  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Είναι ο…Εθνάρχης, στον οποίο  ο…αριστερός  Τσίπρας στο πολιτικό του μνημόσυνο,  χορήγησε  “συχωροχάρτι”  για μια χούφτα κεντροδεξιών ψήφων!).
Θυμάμαι το 2004 και 2005 στο Κίεβο. Αποσπασμένος από το υπουργείο παιδείας στην ουκρανική πρωτεύουσα, δίδασκα ιστορία και γλώσσα στο ιστορικό πανεπιστήμιο του Σεφτσένκο. Ανάμεσα στους φοιτητές μου, πρώτος και καλύτερος,  ένας 80χρονος γέροντας, ΄Ελληνας πολιτικός πρόσφυγας. Ερχόταν, όχι τόσο για να μάθει ιστορία (την “ιστορία” την είχε βιώσει στο πετσί του ο παλιός σκληροτράχηλος αντάρτης), αλλά για να νιώσει πως είναι στην πατρίδα,να ακούει τη γλώσσα (“πού μοιάζει με κελάηδισμα”,έλεγε).
΄Απειρες οι αιτήσεις επαναπατρισμού, που του είχαν απορρίψει στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή κουράστηκε κι αποφάσισε να πεθάνει στα ξένα. “Δεν ξανάκανα εδώ και πολλά χρόνια άλλη αίτηση”, μου είπε μια μέρα.  “Σ΄αυτά εδώ τα χώματα έθαψα μια γυναίκα και 2 παιδιά. Δεν μπορώ να τους αφήσω πια μόνους, παιδί μου, γι΄αυτό δεν ξανάκανα αίτηση επαναπατρισμού”. Εγώ, όμως, ήξερα το λόγο. η ΄Ολγα, η εγγονή του, συμφοιτήτρια με τον παππού της, μου τον εμπιστεύτηκε μια μέρα. “Δε ήθελε να περάσει  πάλι τη διαδικασία της γραφειοκρατίας  επαναπατρισμού και ειδικά μια νέα απόρριψη”, μου λέει.  “Θα τον σκότωνε.”
Δεν πρόφτασε να τελειώσει την ακαδημαϊκή του χρονιά στο πανεπιστήμιο ο παππούς της ΄Ολγας και να του δώσω τον έπαινο, που περίμενε με αγωνία, σαν μικρό παιδί. Αρχές Ιούνη, πέταξε η ψυχούλα του. Ανάλαφρη  κατηφόρισε  στη Γιάλτα, έκοψε δρόμο πάνω από τη Μαύρη θάλασσα , πέρασε λεύτερη μέσα στα ελληνικά σύνορα και κούρνιασε σε κάποιο  κυπαρίσσι  του χωριού του  που για πάνω από πενήντα  χρόνια δεν το είχε δεί.
2. Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλουν ότι έπεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τούς παρέσυρε σκόπιμα και τους τραυμάτισε.

Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Όπως καταγγέλλουν, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τούς έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Οι τραυματίες, δύο εξ αυτών είναι 31 ετών κι ο τρίτος 34 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «’Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Ήδη τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει αύριο κατ’ εντολήν τους μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ελληνική δικαιοσύνη “της φαιδράς πορτοκαλέας”! ΄Αφησε  το κτήνος ελεύθερο,  λέει η εισαγγελία! Ρατσιστικό έγκλημα καραμπινάτο. Αλλά και μέθη οδηγού (“ενδεχόμενος δόλος” για όσους ξέρουν από νομικά).  Εγκατάλειψη θυμάτων. Ο μισός ποινικός κώδικας στα χέρια του εισαγγελέα, αν ήθελε να μπαγλαρώσει το Ναζί ,που κόντεψε να σκοτώσει 3 ταλαιπωρημένους, δύστυχους, χωρίς στον ήλιο μοίρα, συνανθρώπους μας. Δεν το έκανε.

Είπαμε. Αν δε φύγουν όλοι τούτοι, να έρθει νέο αίμα, για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της δικαιοσύνης, θα έχουμε τέτοια και χειρότερα περιστατικά διαπλοκής, διαφθοράς, φανατισμού, εθνικισμού,ανικανότητας-ανεπάρκειας  στους δικαστικούς λειτουργούς.

Και μετά έχει άδικο ο Πολάκης που λέει αλήθειες αυτονόητες και πασιφανείς. Και ποιος, παρακαλώ, αγανάκτησε για τις ηλίου φαεινότερες  ορθές  διαπιστώσεις-καταγγελίες του υπουργού; Μα ποιος άλλος; Ο ανεκδιήγητος και … αναρχικο-φάγος εγκληματολόγος Πανούσης . Θου,Κύριε!

3. Ο Ισλανδός σπίκερ ουρλιάζει στα όρια της… λιποθυμίας στο γκολ της νίκης [βίντεο]
Ο Ισλανδός σπίκερ ουρλιάζει στα όρια της... λιποθυμίας στο γκολ της νίκης [βίντεο]

Ο Ισλανδός σπίκερ ούρλιαζε μέχρι λιποθυμίας βλέποντας τον Τράουστασον στο 94’ να δίνει τη νίκη επί της Αυστρίας και να σφραγίζει την πρόκριση στους «16» του EURO 2016.

Απέναντι στην Αυστρία πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» με τον σπίκερ να ουρλιάζει.

http://www.iefimerida.gr/news/273893/o-islandos-spiker-oyrliazei-sta-oria-tis-lipothymias-sto-gkol-tis-nikis-vinteo#ixzz4CLGUl4x1

Δείτε-ακούστε το βίντεο και πείτε μου αν αυτό το “πράμα” ,που ωρύεται ως δραπέτης ψυχιατρείου, ανήκει στο είδος των ανθρώπων. Ούτε χιματζής, ούτε ύαινα δε θα έκαναν  έτσι.

Και γιατί παρακαλώ γκαρίζει έτσι το άτομο; Για κάποιο γκολ που δεν μπήκε ή γιατί η ποδοσφαιρική ομάδα  της εθνικιστικής του τύφλας έχασε.

Να απαλλαγούμε   από τέτοια παράσιτα-ιούς, που μολύνουν το κοινωνικό ιστό. Κυνήγι,περιφρόνηση και “ξεβράκωμα”.

4. ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ».«Βόμβα» Ρέγκλινγκ: 100 δισ. ευρώ το κόστος Βαρουφάκη για την Ελλάδα
Φωτογραφία: Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Δήλωση - ΒΟΜΒΑ του Ρέγλινγκ:

Μια ακόμη «βόμβα» για την περίοδο που έκανε τις διαπραγματεύσεις ο Γιάννης Βαρουφάκης και για τις συνέπειες που είχε αυτή στην ελληνική οικονομία έριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι το κόστος για την Ελλάδα ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ, αν υπολογιστεί και η απώλεια στο ΑΕΠ.

Πολλά πληρώσαμε  100  δις (!)   το ψώνιο του ζεύγους… Μπαρουφάκη.  Είναι …πολλά τα λεφτά, ρε γαμώτο, για την ανάδειξή τους  σε παγκόσμιο, γραφικό δίδυμο.

Θα τα φέρει πίσω τόσα λεφτά ο ανόητος και “λαλημένος ” αυτός τύπος ; ΄Η καλύπεται κι΄αυτός από …πολιτική ασυλία και του χρεώνουν μόνο “πολιτική ευθύνη”; Και τί είναι αυτό το πράμα,που δεν κατάλαβα ποτέ μου;

 Σαν το Μιχαλολιάκο που αναλαμβάνει, λέει,  η εγκληματική του οργάνωση την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας  Φύσσα, αλλά ο ίδιος… κάνει διακοπές ελεύθερος πάσης κατηγορίας. Την ίδια στιγμή  το άτυχο παλικάρι ,ο Παύλος Φύσσας, βρίσκεται  2 μέτρα κάτω από τη γη και οι γονείς του προπηλακίζονται προκλητικά και ξεδιάντροπα από τους Ναζί στο δικαστήριο!

Τί σου είναι, βρε παιδί μου, αυτό το είδος των “ερπετών”,που κυκλοφορούν δίπλα μας, επικαλούμενοι την ιδιότητα του “πολιτικού” ή με την επίκληση από μέρους τους ιδεοληψιών, που τις ανάγουν σε ιδεολογία, όπως ο εθνικισμός, ο ναζισμός, ο φασισμός.

 Αναλαμβάνουν πολιτική ευθύνη εγκλημάτων  και… καθάρισαν. Στη φυλακή πάει μόνο κανένα πρεζόνι  πορτοφολάς.  Ελλάς!

 

5. Ο Λιάγκας αποκαλύπτει τους λόγους του “διαζυγίου” Κορομηλά-Epsilon
Ο Λιάγκας αποκαλύπτει τους λόγους του "διαζυγίου" Κορομηλά-Epsilon (VIDEO) - Κεντρική Εικόνα
Η Ρούλα Κορομηλά τερμάτισε ξαφνικά τη συνεργασία της με το Epsilon λίγες μέρες πριν το πολυαναμενόμενο φινάλε του “Μπράβο Ρούλα”. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα δημοσιογραφικά γραφεία το απόγευμα της Δευτέρας. Τα σενάρια που ακούστηκαν πολλά…
Το πρωί της Τρίτης, ο Γιώργος Λιάγκας μετέφερε το ρεπορτάζ που ο ίδιος γνωρίζει: «Το κάθε επεισόδιο του “Μπράβο Ρούλα” στοίχιζε γύρω στα 100.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη εκπομπή στη Σύρο θα στοίχιζε 300.000 ευρώ.

 300 χιλιάδες ευρώ για ένα επεισόδιο στη Σύρο;  Θεέ και Κύριε!

Χρήμα, που το 80% αυτών που παρακολουθούσαν τη Ρούλα, δεν τα έχουν δει (και δεν πρόκειται) ούτε ζωγραφιστά.  Οπότε καλά να πάθουν.

 Ποιοί στηρίζουν τις Ρούλες, τους Λιάγκες, τους Λαζόπουλους; Δεν είναι οι σκουπιδοφάγοι που με το τηλεκοντρόλ στο χέρι δίνουν πρωτιές θεαματικότητας σε σκουπιδοπαραγωγούς;

Καλά να πάθουν. Εμείς, τί φταίμε να τους τρώμε όλους αυτούς στη μάπα, έστω κι αν δεν τους βλέπουμε; Ανασαίνουμε, όμως,  την μπόχα τους. Δίπλα μας κυκλοφορούν.