ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Αντιστράτηγος ΝΑΤΟ: Δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επίθεση της Ρωσίας στις Βαλτικές χώρες
Αντιστράτηγος ΝΑΤΟ: Δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επίθεση της Ρωσίας στις Βαλτικές χώρες

Την παραδοχή ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τις Βαλτικές χώρες σε πιθανή επίθεση της Ρωσίας, έκανε ο Μπεν Χότζες.

«Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κατακτήσει τις βαλτικές χώρες πιο γρήγορα απ’ όσο χρόνο θα χρειαζόμασταν εμείς για να φτάσουμε εκεί και να τις υπερασπιστούμε» είπε ο αντιστράτηγος και διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο γερμανικό περιοδικό «Die Zeit» στο περιθώριο της στρατιωτικής άσκησης «Anaconda-16» που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Πολωνία.
Στην άσκηση συμμετέχουν 31.000 στρατιώτες από 24 χώρες οι οποίοι πολεμούν έναν φανταστικό εχθρό, την «Ενωση των Κόκκινων» η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο της τις χώρες της Βαλτικής και τη βόρεια Πολωνία.

Επισήμως, η άσκηση αυτή, που έχει επικριθεί από τη Μόσχα, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πολωνίας και όχι από το ίδιο το ΝΑΤΟ. «Ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά προκλητικό απέναντι στη Ρωσία να τη χαρακτηρίσουμε «άσκηση του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Χότζες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εισηγήθηκε σήμερα την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας του απέναντι στις επιθετικές όπως τις χαρακτήρισε ενέργειες του ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζει την επιθετική ρητορική του και τις επιθετικές ενέργειές του κοντά στα σύνορά μας», είπε ο Πούτιν. «Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα καθήκοντα που συνδέονται με την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας μας», υπογράμμισε.

O  αντιστράτηγος του ΝΑΤΟ  σήμερα έδειξε με αυτά που είπε πολύ καλά τίς προθέσεις της συμμαχίας απέναντι στη Ρωσία. Ακολουθούν επιθετική τακτική πλέον.

Πάνε να κάνουν “φρούριο” τη Βαλτική, αλλά και την Πολωνία και τη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Πήραν το μάθημά τους από την Ουκρανία και τώρα… τρέχουν και δε φτάνουν.  Στα σχέδια του δικτάτορα είναι η προσάρτιση χωρών της Βαλτικής ,η Μολδαβία και το  τμήμα της Υπερδνειστερίας. Αν, βέβαια, το επιχειρούσε ποτέ αυτό ο δικτάτορας, θα ήταν σαν να κήρυττε  παγκόσμιο πόλεμο.

Υπάρχουν, όμως,  ακόμα τόσοι τρόποι να απαλλαγεί  ο κόσμος από το νέο Χίτλερ , αυτή την άγρια και απρόβλεπτη  “αρκούδα”. Δεν είναι απαραίτητος ένας τέτοιος αιματηρός πόλεμος.

 Ας “τελειώσουν”  τον Πούτιν. Θα απαλλαγούν έτσι και η ανθρωπότητα από τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου, αλλά και οι  χιλιοταλαιπωρημένοι Ρώσοι από την προπαγάνδα,τον εθνικισμό και τον εθισμό σε πράξεις βίας και μαφίας. Ο βασικός  υπεύθυνος για την κακοδαιμονία στη χώρα, αλλά και την ανάπτυξη όλων αυτών των παθογενειών σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του ρώσικου λαού, είναι ο ίδιος ο δικτάτορας και η πολύχρονη κατάληψη της εξουσίας από το καθεστώς του, μέσω των στημένων εκλογών και της εξόντωσης  των αντιπάλων του.

΄Οσο κάνει κουμάντο στη Ρωσία ο φιλόδοξος “Τσάρος”, ουδείς θα ησυχάσει. Ούτε στην Ευρώπη ούτε στην ίδια τη χώρα. Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη. Είναι κομμάτι της γηραιάς ηπείρου.Κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και δικός μας  και των Ρώσων. Να πέσουν γέφυρες, να σμίξουν ΟΛΟΙ οι λαοί της Ευρώπης σε μια μεγάλη “Πατρίδα”, που θα τους χωράει όλους. Και τη Ρωσία.

Αλλαγή εδώ και τώρα του καθεστώτος. Μια επανάσταση και στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των Ρώσων και όχι μόνο για την ανατροπή του δικατάτορα, είναι άκρως απαραίτητη σήμερα στη χώρα. Αλλιώς, δε θα μιλάμε ,όπως  τώρα για 7.000 νεκρούς από τη σύρραξη στην Ουκρανία, αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες.

Είναι απρόβλεπτος  και επικίνδυνος ο τύραννος. Πότε θα το καταλάβουν όσοι σήμερα χαριεντίζονται  μαζί του;

 ______________________________________________________________
1. UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND!
2.  ΜΑΪΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ
3.  ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. Ο ΜΕΓΑΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΣ.
1. α.  Ο Ντάνιελ Γκρεγκ με ένα t-shirt παίρνει θέση στο δημοψήφισμα για το Brexit
Ο Ντάνιελ Γκρεγκ με ένα t-shirt παίρνει θέση στο δημοψήφισμα για το Brexit [εικόνα]

Θέση δημοσίως για το αν η Μεγάλη Βρετανία πρέπει ή όχι να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε και ο Ντάνιελ Γκρεγκ, περνώντας το δικό του μήνυμα με ένα… t-shirt.

Ο τελευταίος «Τζέιμς Μποντ» υποστήριξε με το δικό του τρόπο το remain περίπου 48 ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα.

«Κανείς δεν είναι νησί. Καμία χώρα δεν μπορεί να μένει μόνη της. Ψηφίστε remain στις 23 Ιουνίου» έγραφε η στάμπα στο κοντομάνικο του Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος έτσι ξεκαθάρισε τη θέση του.

 

Η στάση του Ντάνιελ Γκρεγκ ενθουσίασε και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος σχολίασε πως είναι υπέροχο να βλέπεις τον Ντάνιελ Γκρεγκ να είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Η φωτογραφία του Τζέιμς Μποντ δημοσιεύτηκε πρώτα στο Instagram ενός φίλους του, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του ζεύγους Μπέκαμ υπέρ του Bremain.

β. Βασίλισσα Ελισάβετ: Πείτε μου τρεις καλούς λόγους γιατί να μείνουμε στην ΕΕ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πείτε μου τρεις καλούς λόγους γιατί να μείνουμε στην ΕΕ

Φωτογραφία: Shutterstock/JJFarq
γ. ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Το μεγαλύτερο ντιμπέιτ για το δημοψήφισμα στο Γουέμπλεϊ: Βαριές εκφράσεις Τζόνσον-Καν μπροστά σε 6.000 άτομα

Το μεγαλύτερο ντιμπέιτ για το δημοψήφισμα στο Γουέμπλεϊ: Βαριές εκφράσεις Τζόνσον-Καν μπροστά σε 6.000 άτομα

Θέλει λίγο χρόνο  (που δεν υπάρχει) το ψάξιμο, αλλά αξίζει τον κόσμο. Να μάθει κανείς ποιας “ποιότητας”  άτομα στη Βρετανία, αλλά και εκτός,   είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.  Από τον πρώην ανεκδιήγητο, ρατσιστή δήμαρχο του Λονδίνου Τζόνσον, μέχρι τη…βασίλισσα Ελισάβετ, που ζήτησε πριν λίγες ημέρες να μάθει, λέει, τρεις καλούς  λόγους, για να μείνει στην Ευρώπη η Αγγλία!

Η Ελισάβετε είναι  το σύμβολο της  υπεροψίας και της αλαζονείας της γηραιάς Αλβιώνος. To Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας=United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (όλα αυτά!) ,είναι πάντα εδώ. Βασίλειο,με βασίλισσα, με πρίγκιπες, λόρδους και δούκες, με παρλάτες, με γραφικούς καβαλάρηδες και  παρευλάνοντα, ξιπασμένα, πολύχρωμα “παγώνια” .

Κάτι ανόητοι, κουφιοκεφαλάκηδες, υπερόπτες,  επιθυμούν να δουν  την Αγγλία εκτός Ευρώπης. Αντιευρωπαϊστές, όμως,  είναι  και όσοι   έχουν “διάφορο”, σύμφέρον, όπως εκείνοι που περιμένουν να πλουτίσουν από  τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία  θα περιέλθη η χώρα με την έξοδό της από την Ε.Ε,  ή σαν τη βασίλισσα , που βλέπει το στέμμα της να κουνιέται στο κεφάλι της, όταν η Ενωμένη , χαλαρά σήμερα,   Ευρώπη, εξελιχθεί σε ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).

Να είναι τυχαίο άραγε που επιστήμονες και διανοούμενοι σαν τον αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, άλλους στοχαστές και ανθρώπους της Τέχνης στη συντριπτική τους πλειοψηφία διακήρυξαν την πίστη τους στην Ευρώπη και ζήτησαν να υπερψηφιστεί η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε; Κι από την άλλη, κάτι ρεμάλια, ακροδεξιοί-Ναζί φονιάδες, ανεγκέφαλοι χούλιγκανς  βγήκαν από τα λαγούμια τους και ζητούν  την ανασύσταση της… Βρετανικής αυτοκρατορίας!

Νομίζετε πως τρελαμένος είναι μόνο ο δικτάτορας της Ρωσίας,που θέλει να φορέσει το στέμμα των Τσάρων; Η Ελισάβετ,  κάτι άλλοι  γραφικοί Εγγλέζοι λόρδοι και πολλά συντηρητικά ψώνια, δεν πάνε πίσω.

Τί μυαλό μπορεί να κουβαλάνε όλοι αυτοί;  Μου λέει κανείς να καταλάβω πώς στα κομμάτια σκέφτονται …εν 21ω αιώνι; ΄Η μήπως δεν σκέφτονται καν; Μπας και  απώλεσαν εντελώς  την ικανότητα  του νοείν;

 

2. ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Παγκόσμια φρίκη με το δωμάτιο του σεξ του Μάικλ Τζάκσον -Γεμάτο πορνογραφικό υλικό ανηλίκων
Παγκόσμια φρίκη με το δωμάτιο του σεξ του Μάικλ Τζάκσον -Γεμάτο πορνογραφικό υλικό ανηλίκων [εικόνες]

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τον βασιλιά της ποπ.

Η επιδρομή αστυνομικών στο ράντζο του στη Neverland το 2003 δόθηκε στη δημοσιότητα σε βίντεο τώρα, αποκαλύπτοντας τον πραγματικά σκοτεινό και ανατριχιαστικό κόσμο που είχε χτίσει εκεί ο Μάικλ Τζάκσον.

Ο χώρος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να είναι ελκυστικός και δελεαστικός για τα μικρά παιδιά. Ενας χώρος γεμάτος παιχνίδια, αμέτρητες κούκλες, παιχνίδια της Disney, ζωάκια και ήρωες όπως ο Σούπεμαν και η Λάρα Κροφτ. Σε περίοπτη θέση και το αυτόγραφο του Μακάλεϊ Κάλκιν με την αφιέρωση «Μη με αφήσεις μόνο στο σπίτι».

Σύμφωνα με το Radaronline, στο ράντζο είχαν βρεθεί επτά συλλογές με φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν γυμνά παιδιά και αγόρια στην εφηβεία, αλλά και γυμνές γυναίκες. Με αυτές τις συλλογές πιστεύεται ότι ο Τζάκσον προσπαθούσε να παρασύρει και να κακοποιήσει σεξουαλικά τα θύματά του. Ανάμεσα στα άλλα, και μια συλλογή στην οποία εμφανίζονται γυμνά αγόρια στα τέλη του 1800!

Σύμφωνα λοιπόν με το Radarοnline, στις αναφορές της αστυνομίας και στα δικαστικά έγγραφα ο Τζάκσον παρουσιαζόταν ως χειραγωγούμενος από τα πάθη του, τα ναρκωτικά και τον σαδομαζοχισμό, ο οποίος χρησιμοποιούσε μέσα που προκαλούν φρίκη για να αποπλανήσει παιδιά.

Η αστυνομία είχε κάνει το 2003 ντου στο ράντζο του Τζάκσον ύστερα από την καταγγελία ενός καρκινοπαθούς παιδιού το οποίο είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον τραγουδιστή.

Κι όμως. Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος είχε και έχει εκατομμύρια φαν σε όλο τον κόσμο, που, ή είναι ίδιοι μ΄αυτόν, ή δικαιολογούνται πως άλλο είναι η…τέχνη και άλλο η προσωπική ζωή του καθενός!

 Τί λέτε καλέ; Κι αν είναι επικίνδυνος για τα υπόλοιπα μέλη μιας κοινωνίας;  Αν είναι ,ας πούμε, παιδεραστής, τυφλωμένος Ναζί και σίριαλ κίλερ;  Τόση διαστροφή υπάρχει πια στα μυλά κάποιων, που δεν μπορούν να ξε-διακρίνουν το λογικό, το αυτονόητο, από το παράλογο, το αφύσικο;

Το ζητούμενο είναι. Τί κάνουμε με όλους αυτούς; Είναι άρρωστοι, ψυχοπαθείς επικίνδυνοι για τις ανθρώπινες κοινωνίες. Θεραπεία ή  φυλακή;

  Η τιμωρία είναι απαραίτητη. Η ίδια η Φύση το διδάσκει, αφού, όποιος εναντιώνεται στους νόμους της,  τιμωρείται. Από την άλλη, δεν μπορείς να παραβλέψεις τη δύναμη της αλλαγής, της μεταμέλειας, της θεραπείας.

Προηγείται πιστεύουμε η θεραπεία τους. Αν η κατάσταση είναι αμετάκλητη, η αρρώστια χρόνια και μη αναστρέψιμη, τότε ο εγκλεισμός είναι απαραίτητος. Κάτι που δεν έγινε με τον ανώμαλο παραπάνω τραγουδιστή όσο ζούσε.

 

6. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το ΥΠΟΙΚ απειλεί με λουκέτα τους φοροφυγάδες -Σαφάρι στα μεγάλα τουριστικά νησιά
Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

 

Θορυβήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών από το κύμα φοροδιαφυγής στα μεγάλα τουριστικά νησιά και για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ετοιμάζονται για μπαράζ ελέγχων και «λουκέτα» σε όσους συστηματικά δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Μετά από ευρεία σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς για το πώς θα αντιμετωπιστεί καίρια η μικρομεσαία φοροδιαφυγή, ο Γ. Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιηθούν οι ισχύουσες διατάξεις που προβλέπουν «λουκέτο» σε όσους φοροδιαφεύγουν καθ’ υποτροπήν. . Εάν οι ίδιοι πιάνονται στα πράσα- κατά το κοινώς λεγόμενο- για δεύτερη φορά, τότε θα μπαίνει «λουκέτο» για 48 ώρες, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται σε όσους παρεμποδίζουν τον έλεγχο.

Με δεδομένο ότι τα πρόστιμα για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις έχουν ελαχιστοποιηθεί και δεν αποτελούν, πλέον, φόβητρο αλλά μάλλον κίνητρο φοροδιαφυγής, η ΓΓΔΕ πέρα από την ενεργοποίηση των διατάξεων για τα «λουκέτα», θα φτιάξει «μαύρη» λίστα, στην οποία θα μπαίνουν όσοι εντοπίζονται με μεγάλες αποκλίσεις τζίρου. Συγκεκριμένα, εάν οι εισπράξεις που παρουσιάζουν τις ημέρες των ελέγχων είναι πολύ διαφορετικές από τις υπόλοιπες ημέρες, τότε θα μπαίνουν στη «μαύρη» λίστα και θα οδηγούνται σε τακτικό έλεγχο. Τα κριτήρια, τα όρια αποκλίσεων και οι ελεγκτικές διαδικασίες θα οριστούν με σχετική εγκύκλιο, στην οποία θα ληφθούν υπόψιν οι πρακτικές που ακολουθούν ελεγκτικές μονάδες άλλων χωρών.
Έχοντας ήδη χαθεί ο Ιούνιος, η ΓΓΔΕ ετοιμάζεται να δώσει οδηγίες για «κύμα» προληπτικών ελέγχων, με στόχο να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, με μόνο παρήγορο το ότι οι εισπράξεις ΦΠΑ από τα μεγάλα αστικά κέντρα κάλυπταν ως το Μάιο τις απώλειες από τους τουριστικούς προορισμούς.

Σιγά που θα κυνηγήσουν  αυτού του είδους τους φοροφυγάδες. Είναι…ζεστές   ψήφοι για  όλα τα κόμματα. Γι΄αυτό και τους κανακεύουν  ανέκαθεν οι κυβερνήσεις.

Είναι, μαζί με τους “αγρότες” , η χειρότερη φάρα των Ελλήνων. “΄Εχουν καβούρια στην τσέπη”. ΄Ολοι αυτοί οι μικρομεσαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχουν ταίρι στην απάτη και τη λαμογιά.  .Με πρόσχημα πως …τους κλέβει το κράτος (πώς, πότε;), το κλέβουν λένε κι αυτοί ασύστολα.

Μόνο που δεν κλέβουν στην ουσία το κράτος, αλλά εμάς τους άλλους, που δεν  ξέρουμε από τέτοιες κομπίνες. Φοροδιαφεύγουν άγρια και ούτε καν τον ΦΠΑ που προ-εισπράττουν  αποδίδουν. “Ακρίδα” πραγματική για την οικονομία της χώρας.

Οι μόνοι που (αναγκαστικά) θεωρούνται ειλικρινείς φορολογούμενοι, είναι οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.  Και το απίστευτο και προκλητικό είναι πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες -κλεφταράδες  κατηγορούν, ως υπεύθυνους της οικονομικής καταβαράθρωσης της Ελλάδας αυτά ακριβώς τα “υποζύγια”, που επί χρόνια σηκώνουν σχεδόν αποκλειστικά το φορολογικο βάρος της χώρας.

Τί θράσος, τί ΄Υβρις!  Μα,  ο κλέφτης πρέπει να είναι και θρασύς. Αλλιώς δεν είναι…σωστός κλέφτης.