ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Ο εκδηλωτικός κύριος Γιούνκερ -Τρέλανε στις αγκαλιές και στα φιλιά Τσίπρα και Παυλόπουλο
Ο εκδηλωτικός κύριος Γιούνκερ -Τρέλανε στις αγκαλιές και στα φιλιά Τσίπρα και Παυλόπουλο [εικόνες]

Είναι εκδηλωτικός και αυθόρμητος. Δεν έχει καμία σχέση με τους υπολοίπους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, σε ότι αφορά στη συμπεριφορά. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.
Κάνοντας την αρχή από το Προεδρικό Μέγαρο και ακολούθως στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Γιούνκερ με φανερά καλή διάθεση αγκάλιασε σφιχτά και φίλησε με θέρμη τόσο τον Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν ξαφνιάστηκε, αφού ουκ ολίγες φορές έχει γίνει δέκτης της… αυθόρμητης αγάπης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ακόμη και πέρυσι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα που παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, ο Πρόεδρος της Κομισιόν υποδεχόταν τον Αλέξη Τσίπρα πάντα με θέρμη που εκδηλωνόταν πότε με σφιχτές αγκαλιές και πότε με άλλες εκδηλώσεις, όπως, πέρυσι το Μάιο, σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, όταν επιχείρησε να του φορέσει γραβάτα!

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η χώρα είναι σε καλό δρόμο, αν και η ανεργία δεν μειώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό.
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υποστήριξε πως η συνάντηση γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταλλάξουμε απόψεις για να σταθεροποιήσουμε την ειλικρινή σχέση με την Κομισιόν σε μια στιγμή που η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει σε μια δίκαιη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε πέρυσι, με την ίδια σοφία θα κινηθούμε στο εξής, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας», ανέφερε.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες απ’ ό,τι σήμερα, γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη και η Ελλάδα είχαν κάνει λάθη».

Παράλληλα, ανέφερε πως από τότε «συναντηθήκαμε πολύ συχνά, και μέρες και νύχτες, για να αμβλύνουμε τις γωνίες. Σήμερα η χώρα είναι στον σωστό δρόμο, ακόμα και η ανεργία μειώνεται, αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό».

Ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε και στον πρωθυπουργό πως για πρώτη φορά βασικό θέμα της συζήτησής τους δεν θα είναι το πρόγραμμα, αλλά το προσφυγικό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως αντιλαμβάνεται τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

Στην Ιστορία δεν μπορείς  να  χρησιμοποιείς ως εργαλείο στις κρίσεις σου  τις υποθέσεις. Π.χ, “Αν σενέβαινε εκείνο, δε θα συνέβαινε το άλλο”. Αν ένα γεγονός  δεν έλαβε χώρα, είναι ανύπαρκτο και για την ιστορία. Οπως και οι υποτιθέμενες συνέπειες και τα αποτελέσματά του.

Τα λέμε αυτά, για να  υποστηρίξουμε πως ουδείς γνωρίζει πώς θα ήταν  σήμερα η χώρα μας , αν ήταν άλλος στη θέση του  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ως πρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,έδωσε πραγματικές “φιλελληνικές” μάχες, για να κρατήσει τη χώρα στην Ε.Ε και την ευρωζώνη. Και με ισχυρές πιέσεις, όχι μόνο από τους δανειστές και άλλους  ευρωπαίους ηγέτες και  πολιτικούς, αλλά και από τους ΄Ελληνες “δραχμιστές”, που ξέρασαν πολλή χολή εναντίον του.

Στάθηκε πολύ καλά τελικά ο Γιούνκερ και πάντα υπέρ της χώρα μας, όλο αυτό το διάστημα  που δίνονταν   οι μάχες   στις Βρυξέλλες και όπου αλλού για την παραμονή της  στην Ευρώπη.  ΄Εμειναν μνημειώδης οι κόντρες του με πολλούς για τη θερμή υποδοχή που επεφύλασσε πάντα στον ΄Ελληνα πρωθυπουργό και τη στήριξη που παρείχε  στον Αλέξη Τσίπρα. ΄Ισως, ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός  να μην κατάφερνε να ακολουθήσει την ορθή γραμμή που χάραξε, αν δίπλα του δε στεκόταν  ο  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ιστορία απονέμει εύσημα και στους δύο ευρωπαϊστές άντρες. Δούλεψαν και δουλεύουν, για να γίνει ο κόσμος καλύτερος ,κυρίως για τις γενιές που έρχονται. Και όχι μόνο ο κόσμος  στην Ευρώπη.  Στην υφήλιο ολόκληρη.

“Καλώς όρισες”, πρόεδρε στη χώρα, που της άξιζε συμπαράσταση για όσα έχει προσφέρει  στην ανθρωπότητα και τον πολτισμό. Και πρωτίστως στον ανθρωποκεντικό πολτισμό.

______________________________________________________________________

1.”Ω,ΣΩΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΥΗΘΙΖΕΣΘΕ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΥΠΟΚΑΤΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΥΜΙΝ ΑΥΤΟΙΣ;”
2.  ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΑΝΑΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΡΕΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΕΙ  ΤΟ BREXIT.
3. ΒΙΒΛΟ  ΑΝΤΙ… ΚΟΤΡΟΝΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ.

 

1. Η ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ

Ο Διαφωτισμός ήρθε. Δοξάστε τον.
Όσο για το ”πνεύμα, το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν” , κρύφτηκε κάτω απο τα γόνατα του Πάκη Παυλόπουλου.

Την φωτογραφία από τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος ή αλλιώς της Γονυκλισιας, την πρωτοείδα στο fb της Μαρίας Κυριακίδου.   Όταν κάποιος της είπε πως ο Παυλόπουλος απλώς ακολούθησε το τελετουργικό, του απάντησε:   «Εκεί δεν παρευρέθη ως πολίτης και πιστός χριστιανός αλλά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενός κοσμικού κράτους, όφειλε να συμπεριφερθεί αναλόγως. Κανείς δεν κορόιδεψε τη πίστη του ή του απαγόρευσε να την εκδηλώνει σαν πολίτης. Απο τη στιγμή όμως που δεν είναι πλέον απλός πολίτης, είναι ντροπή όλο αυτό. Υποχρέωση του ΠτΔ, όπως σας προανέφερα, είναι να δηλώσει παρουσία. Όχι να γονατίσει. Εκεί εξακολουθεί να φέρει την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα και ως εκπρόσωπος αυτού του θεσμού δεν είναι δυνατόν να γονατίζει μπροστά σε καμία άλλη εξουσία. Εύχομαι να αντιλαμβάνεστε τον συμβολισμού αυτού που σας αναφέρω. Για τους αξιωματικούς γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι θα σταθούν εκεί ακίνητοι; Αυτοί δεν είναι χριστιανοί; Πιθανώς ναι. Αλλά δεν πήγαν εκεί ως Χριστιανοί, πήγαν ως αξιωματικοί. Ο ΠτΔ δεν πήγε ως Παυλόπουλος. Κάντε λίγο αυτή την διάκριση.» Πηγή:www.lifo.gr

Αυτή μόνο η ξεφτίλα τον μάρανε το συντάκτη εδώ; Και να ήταν μόνο ο Παυλόπουλος; Ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν κάτι χρόνια, δεν κουβάλαγε στον ώμο τον επιτάφιο στην ΄Υδρα; Για να μη μιλήσουμε για την αερομεταφορά του …Αγίου Φωτός με λαμπρότητα  και την υποδοχή του με  τιμές…αρχηγού κράτους!

Κι ακόμα.  Ο…εσταυρωμένος  πάνω από τις έδρες των δικαστών και οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας ακόμα και σε σχολικές αίθουσες σήμερα, τί είναι; Σκοταδισμός, “Μεσαίωνας”, φονταμενταλισμός. Διάχυτη η μπόχα και όζουσα!

Οι εξουσίες διαπλέκονται. Η μια συμπληρώνει την άλλη και μοιράζονται τη  δύναμη μεταξύ τους. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι. Από μόνες τους είναι δύσκολο να σταθούν. Κι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο συνταγματολόγος Πάκης.

Πόση δουλειά  έχουμε να κάνουμε το έχουν καταλάβει οι… ψαγμένοι, για να αλλάξουμε αυτό το σκάρτο και αφύσικο κόσμο; Πόσους Παυλόπουλους  και  Θάνου  πρέπει να στείλουμε στους ελαιώνες  να μαζεύουν ελιές και να μας τις γυρίζουν πίσω ως… βιολογικό λάδι, για να ταϊζουμε τα προσφυγόπουλα και τα ορφανά στο “Χαμόγελο του παιδιού”;

Αν δε “φάει χώμα η μούρη” αυτωνών ,δεν αλλάζει τίποτα.  Και θα φάει ” χώμα” μόνο, αν σηκώσουν το κεφάλι  ψηλά, όσοι σήμερα περπατούν σκυφτοί. Γι΄αυτό λέμε έχουμε πολλή δουλειά. Πώς το είπε ο ποιητής;

Λίγο ἀκόμα θὰ ἰδοῦμε τὶς ἀμυγδαλιὲς ν᾿ ἀνθίζουν. Λίγο ἀκόμα θὰ ἰδοῦμε τὰ μάρμαρα νὰ λάμπουν, νὰ λάμπουν στὸν ἥλιο κι ἡ θάλασσα νὰ κυματίζει.Λίγο ἀκόμα, νὰ σηκωθοῦμε
λίγο ψηλότερα.
(Απόσπασμα από το ποίημα «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Σεφέρη)

 

2. α. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ INDEPENDENT
Η καμπάνια υπέρ του Brexit παραποίησε βίντεο με ξύλο από το τουρκικό κοινοβούλιο
Η καμπάνια υπέρ του Brexit παραποίησε βίντεο με ξύλο από το τουρκικό κοινοβούλιο

Σε ένα βίντεο με επεισόδια που έλαβαν χώρα στο τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο η καμπάνια «Vote Leave» χρησιμοποιεί για να προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ, έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με την κραυγή αγωνίας μίας γυναίκας και με το σπάσιμο ενός ποτηριού.

Την αποκάλυψη κάνει ο Independent, τονίζοντας ότι έχει προχωρήσει σε σύγκριση μεταξύ των δύο βίντεο, δηλαδή του κανονικού με τις φιλονικίες μέσα στην τουρκική βουλή, και του βίντεο που χρησιμοποιείται για να προωθηθεί η καμπάνια «Vote Leave». Όπως εξηγεί στο αρχικό υλικό δεν ακούγεται καμία φωνή γυναίκας, ενώ σημειώνει ότι το ηχητικό εφέ που χρησιμοποιήθηκε είναι διαδεδομένο ανάμεσα στους κινηματογραφιστές και μπορεί να το βρει κανείς στο YouTube με τον τίτλο: ‘Scream 6: woman medium perspective panicked shrieks of fear’.

Την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο, ο Μάικλ Γκόουβ, από το στρατόπεδο του Brexit προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ αυτό θα οδηγούσε σε μια πληθυσμιακή έκρηξη στο Ηνωμένο Βασίλειο 5.3 εκατομμυρίων μέχρι το 2030.

Από την πλευρά τους οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, χαρακτήρισαν το βίντεο που έχει στόχο να αναδείξει την βία και την επιθετικότητα στο τουρκικό κοινοβούλιο, «προπαγανδιστικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια «Vote Leave», αρνήθηκε να απαντήσει στο ρεπορτάζ του Independent, ενώ δεν αρνήθηκε να εξηγήσει και τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιεί στην καμπάνια της για το δημοψήφισμα, ένα βίντεο που έχει να κάνει με μια φιλονικία στο τουρκικό κοινοβούλιο.
β. σκοτεινός μετρ της προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς
Ο ναζιστής δημαγωγός και οι ζοφερές του πράξεις

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ο σκοτεινός μετρ της προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς“ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ INDEPENDENT”.

΄Οντως, είναι …απίστευτη  μια τέτοια συμπεριφορά από Ναζί και εθνικιστές. Να τροποποιήσουν, να χαλακεύσουν, να παρουσιάσουν αυτοί ψευδή στοιχεία ; Αδύνατον.

 Οι μαθητές του Γκέμπελς απλώς σφάζουν, πυροβολούν, σουγιαδιάζουν, καταστρέφουν. Και  αν “πιαστούν στα πράσα”, ξέρουν καλά το μαθήμά τους. Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως ούτε Ναζί είναι ούτε  οι δράστες!  (Θυμηθείτε  τα δικά μας εδώ “λουλούδια”,  τους χρυσαυγίτες).  Τόσο καλά παιδιά μιλάμε.

Τέρατα! Και η λέξη είναι λίγη. Δεν αρκεί για να χωρέσει  το χαρακτηρισμό  τέτοιων υπανθρώπων.

 

3. Η Χίλαρι βρίζει χυδαία, χτυπάει και έχει πολλά νεύρα -Βιβλίο αποκαλύπτει την άλλη της πλευρά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PAUL BUCK

 

Τον περυσινό Οκτώβριο ο Ρότζερ Στόουν στο βιβλίο του «The Clintons War on Women» είχε αποκαλύψει πως η Χίλαρι Κλίντον έδερνε τον Μπιλ Κλίντον, ενώ τρομοκρατούσε το προσωπικό και τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Σήμερα, ένα ακόμα βιβλίο έρχεται να διασύρει την υποψήφια για την προεδρεία των ΗΠΑ, μιλώντας για τον πραγματικό, όπως ισχυρίζεται, κακό εαυτό της.

Στο βιβλίο του «Κρίση Χαρακτήρα», ο Γκάρι Μπάιρν, Αμερικανός πράκτορας και επί οκτώ χρόνια στην υπηρεσία του Μπιλ Κλίντον αναφέρεται στην Χίλαρι ως μια γυναίκα που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα της και που δεν έχει διστάσει να ρίξει στο κεφάλι πράκτορα μία Βίβλο.

Ο Μπάιρν, τρία από τα χρόνια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, τα πέρασε έξω από το Οβάλ γραφείο, όταν και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ερωτοτροπούσε με την Μόνικα Λεβίνσκι.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως δεν ήταν μόνο η συμπεριφορά της κακή, αλλά και τα όσα έλεγε.

«Άει γαμ… και άει στο δια…», είχε πει σε έναν πράκτορα, μια φορά.

Ενα μήνα πριν το συνέδριο των Δημοκρατικών, ο κ. Μπάιρν λασπολογεί κατά της Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Μάλιστα, αναμένεται να δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις για να προωθήσει το βιβλίο του, κατηγορώντας την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον, χωρίς να κατονομαστεί, αρκέστηκε να χαρακτηρίσει το βιβλίο «σκουπίδια».

 Αυτά τα “βιβλία” είναι όντως σκουπίδια. Ιδιαίτερα, όταν γράφονται από έναν πράκτορα και…Χριστιανό! (Το είδος ευδοκιμεί πλούσιο στις ΗΠΑ).

Και  το συγκεκριμένο…πόνημα κυκλοφορεί τώρα, που η Κλίντον είναι υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ. Καθόλου τυχαίο. Ούτε δάχτυλος του γραφικού Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών.  Αστεία πράγματα!

Η ελαφρότητα του πράκτορα- συγγραφέα είναι εμφανής μόνο και μόνο από τις…βαριές κατηγορίες που εκτοξεύει  εναντίον της  Χίλαρι Κλίντον 1. Βρίζει…χυδαία (λέει… fuck u η Χίλαρι. Πώ-πω!). 2 Διέπραξε έγκλημα που πέταξε τη Βίβλο στο χοντροκέφαλο άλλου πράκτορα.  Ασέβεια μεγάλη!  Αν ήταν, τουλάχιστον,  το “Kεφάλαιο” του Μαρξ, δε θα υπήρχε πρόβλημα.

Συνηθίζονται αυτά στην Αμερική. ΄Εχουν απόλυτη ελευθερία λόγου. Ακόμα και οι συκοφάντες και οι υβριστές. Αλλά είναι καλύτερα από τη λογοκρισία και τη σιωπή του δικτάτορα Πούτιν,ας πούμε  και των άλλων ολοκληρωτικών καθεστώτων.