ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ
Αυστηρό μήνυμα Βαρθολομαίου: Οι Πατριάρχες που λείπουν από τη Σύνοδο είναι αιρετικοί
Αυστηρό μήνυμα Βαρθολομαίου: Οι Πατριάρχες που λείπουν από τη Σύνοδο είναι αιρετικοί

«Όσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τους πατριάρχες που απουσίαζαν από την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Μάλιστα χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη την 12η ώρα να αποσύρονται οι υπογραφές». Ο Πατριάρχης Ρωσίας στην επιστολή του, επικαλείτο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στις 13 Ιουνίου. «Κωλύομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πατριάρχης Αντιοχείας επανέλαβε το θέμα που έχει προκύψει με το Κατάρ, αλλά και σε άλλα ζητήματα, στα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των εκκλησιών, όπως το μυστήριο του γάμου. «Εμείς αδυνατούμε και δεν κατανοούμε τη νέα έκκληση» ανέφερε στην επιστολή του.

Οι Προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών συνεδριάζουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: Η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, Ορθόδοξη Διασπορά, Αυτονομία και τρόπος της Διακήρυξης, Το Μυστήριο του Γάμου και κωλύματα γι’ αυτόν, η σπουδαιότητα της νηστείας και η τήρησή της στην εποχή μας, οι σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο.

Ο Ρώσος πατριάρχης είναι αχυράνθρωπος του δικτάτορα Πούτιν και το ξέρει πολύ καλά ο Βαρθολομαίος.  Ο “Τσάρος”θέλει να αναδείξει  το ρωσικό πατριαρχείο επικεφαλής των Ορθοδόξων,όταν καταφέρει να πραγματοποιήσει το σχέδιο της ανασύστασης της τσαρικής Ρωσίας. Και οι διεργασίες (ίντρικες, συνωμοσίες και όμοια) έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό.

  Ο πατριάρχης Κύριλλος  έχει προσεγγίσει για το σκοπό αυτό τους Σέρβους, τους Ρουμάνους, τους Βούλγαρους στα Βαλκάνια, αλλά και άλλους “αδέσποτους”  πατριάρχες και εκκλησίες. Με τάματα και υποσχέσεις οφιτσίων ,αλλά και πολλλά ρούβλια, ελπίζει πως θα μπορέσει  να τους αποσπάσει από την Κωνσταντινούπολη. ΄Ετσι κι αλλιώς, πολλοί απ΄αυτούς έχουν ήδη ανεξαρτιτοποιηθεί  ή έχουν χλιαρές σχέσεις και  δεν υπακούουν πια στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.΄Εχουν σηκώσει αντάρτικο.

Για ποιο λόγο λέτε πήγε να…προσκηνύσει ο δικτάτορας στο ΄Αγιο ΄Ορος με συνοδεία του πατριάρχη του  και φυσικά των  Ναζί και λοιπών μαφιόζων υπηκόων του; ΄Ολα έχουν τη σκοπιμότητα  και τη σημειολογία τους. Ειδικά ,όταν πρόκεται  για  ολοκληρωτικά καθεστώτα, σαν το ρώσικο.

 

2. κάρτα στην Ευρώπη των λαών…

 

samakal.net

Σκηνές απόλυτου χάους. Βία, ξύλο, καταστροφές. Αλαλάζοντα στίφη οργανωμένων στρατών να επιτίθενται το ένα στο άλλο με μοναδικό και ξεκάθαρο  στόχο τη δολοφονία ανθρώπων. Σημαίες και εθνικά σύμβολα ανεμίζουν ως λάβαρα πολεμικών εκστρατειών. Χυδαία πανό που εξυμνούν δολοφονίες ή κάνουν φτηνή ακροδεξιά προπαγάνδα εμφανίζονται στα χέρια των ποτισμένων με τυφλό εθνικιστικό φανατισμό οπαδών κάθε γωνιάς της ξεπεσμένης αριστοκράτισσας που λέγεται Ευρώπη.
Και μέσα σ’ όλα αυτά η Γαλλική Κυβέρνηση να τρίβει τα χέρια της για το θεόσταλτο δώρο και να μοιράζει απλόχερα υπερεξουσίες στη Γαλλική αστυνομία, προετοιμάζοντας την κοινωνία για εικόνες άγριας καταστολής, δήθεν για την προστασία της διοργάνωσης, σε μια περίοδο που η χώρα ολόκληρη ‘’καίγεται’’ από τον ξεσηκωμό του Γαλλικού λαού ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση…
Αυτή είναι η εικόνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διεξάγεται από την περασμένη Παρασκευή στη Γαλλία. Μήπως όμως αυτή δεν είναι και η εικόνα της  ίδιας της Ευρώπης σήμερα; Μιας Ευρώπης χωρισμένης σε πάμπολλα κομμάτια που αδυνατούν πια να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Μιας Ευρώπης διχασμένης, πληγωμένης από την άγρια ολομέτωπη επίθεση μιας κεντρικής διοίκησης απόλυτα υποταγμένης στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού;

Όλοι μισούν όλους. Όλοι πλακώνονται με όλους μέσα σ’ ένα εθνικιστικό παραλήρημα που άπαντες πιστεύαμε πως είχε θαφτεί βαθιά κάτω από τα ερείπια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ρώσοι εγκληματίες εφαρμόζοντας στρατιωτικές πρακτικές σφάζονται με Άγγλους νοσταλγούς της αποικιοκρατίας. Γάλλοι εθνικιστές εφορμούν με αγριότητα σε Πολωνούς και Βορειο-Ιρλανδούς. Τούρκοι χτυπιούνται σώμα με σώμα με Κροάτες και Κροάτες χτυπάνε αλύπητα Τούρκους. Αλβανοί φασίστες βρίσκουν χώρο να περάσουν τις ψυχροπολεμικές τους ονειρώξεις με κουρελόπανα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Έλληνες ομολόγους τους να τσουβαλιάσουν ολόκληρους λαούς μέσα στη ρατσιστική τους παραζάλη. Τούρκοι πανηγυρίζουν για μια παλαιότερη δολοφονία ενός Σέρβου φιλάθλου στην Κωνσταντινούπολη.
Κι όλα αυτά μονάχα μέσα σε τρεις ημέρες…
Μια Ευρώπη χωρισμένη σε δεκάδες μεσαιωνικά φέουδα, με τους κατοίκους κάθε ενός από αυτά να μισούν όλους τους υπόλοιπους, κάνοντας το όραμα για μια ενωμένη Ευρώπη, για μια Ευρώπη των λαών, να μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός…

huffingtonpost.co.uk

Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε καθώς όλα αυτά τα χρόνια η οικονομική κρίση και η διάλυση του κοινωνικού κράτους που έφερε αυτή μαζί στις αποσκευές της δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες στο σιχαμένο το φίδι για να βγει από το αυγό του και ν’ αρχίσει να δαγκώνει τους πάντες.
Όλα αυτά τα χρόνια αναζητήθηκαν από τα ευρωπαϊκά κράτη τα εξιλαστήρια θύματα που θα ξέπλεναν την ανικανότητα τους, στην καλύτερη περίπτωση, να βρουν λύσεις και που τελικά  τα ανακάλυψαν στους λαούς των υπολοίπων κρατών. Άλλωστε έτσι δε γίνεται πάντα;
Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη στο διάστημα του μεσοπολέμου και θα βρει τόσες αναγωγές στη σημερινή πραγματικότητα που θα τρόμαζαν ακόμα και τον πιο αισιόδοξο…

Όποιος κάνει το λάθος να ρίξει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή σε μερικούς ξέμπαρκους μεθυσμένους φιλάθλους ή σε εθισμένα στη βία νεαρά παιδιά, είναι βέβαιο πως θα βλέπει απλά το δάχτυλο που του δείχνει το φεγγάρι. Ούτε το αλκοόλ, ούτε το πέραν του δέοντος πάθος για το ποδόσφαιρο είναι οι πραγματικές αιτίες όλων όσων συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Γαλλία.
Μοναδική αιτία είναι η διάλυση του κοινωνικού ιστού που γέννησε η οικονομική κρίση και που δημιούργησε τον απαραίτητο χώρο για να βγουν στην επιφάνεια όλα τα εθνικιστικά πάθη που χαρακτήριζαν αυτή την ήπειρο από καταβολής της.
Όσο φτωχοποιούνται οι λαοί, τόσο θα παίρνουν την εξουσία ναζί και φασίστες, όσο η Παιδεία μετατρέπεται σε παράπλευρη απώλεια μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σκεπάζει με τις κατάμαυρες φτερούγες τον ευρωπαϊκό ουρανό, τόσο θα αυξάνονται οι συμμορίες νεοναζί και άλλων περιθωριακών εγκληματικών ομάδων που θα αποκτούν όλο και περισσότερη δύναμη στα ματωμένα χέρια τους.

Twitter: @Smiffy1903

Αλλά μήπως και το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν έχει μεταλλαχθεί σε ένα τερατούργημα του οποίου τα νήματα κινούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα και στη διαφθορά την ώρα που ο απλός φίλαθλος εκδιώκεται συστηματικά από τις κερκίδες για να παραχωρήσει τη θέση του σε μια οικονομική ελίτ που κυριαρχεί πια παντού στην Ευρώπη; Πίσω από τη λάμψη και τα φώτα του σημερινού ποδοσφαίρου, στα παρασκήνια ενός εκθαμβωτικού κόσμου αστέρων, κρύβει καλά το σιχαμερό του πρόσωπο ένα απόλυτα διεφθαρμένο σύστημα…
Ποιος αλήθεια είναι πια αυτός που νοιάζεται ακόμα σε ποια πλευρά του γηπέδου τα δίχτυα θα τιναχτούν από ένα δυνατό σουτ ή μια όμορφη κεφαλιά; Ποιος είναι εκείνος που ακόμα αγωνιά για την ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την ώρα που το παιχνίδι για μια Ευρώπη των λαών μοιάζει να έχει χαθεί πριν καν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του;

  Στέφανος Ματζαρίδης http://enfo.gr/ar6167

________________________________________________________________________

1. ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ ΜΕ…ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΙΑ.
2. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ… ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ   ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
 Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία -Αγίου Πνεύματος με 40 βαθμούς Κελσίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Πανελλήνιες 2016

 

Φωτογραφία: Filodimos.gr
ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ.
Βουραϊκός. Το κλάμα της μάνας και ο θρήνος του πατέρα του 9χρονου. “Είμαι ανίκανος”

ΣΟΚΑΡΕ Η ΕΙΔΗΣΗ
O αιφνίδιος και περίεργος θάνατος της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου στα 43 της χρόνια
O αιφνίδιος και περίεργος θάνατος της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου στα 43 της χρόνια [εικόνες]

 

ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΟΡΔΕΣ
Τα όργια των Βρετανών στην Αγία Νάπα -Πώς η μικρή πόλη της Κύπρου έγινε κέντρο ακολασίας στη Μεσόγειο
Τα όργια των Βρετανών στην Αγία Νάπα -Πώς η μικρή πόλη της Κύπρου έγινε κέντρο ακολασίας στη Μεσόγειο [εικόνες & βίντεο]

 

MATCH POINT AREA
2ος ΟΜΙΛΟΣ – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ρωσία
22:00
Ουαλία
2ος ΟΜΙΛΟΣ – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
Σλοβακία
22:00
Αγγλία
1ος ΟΜΙΛΟΣ – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ρουμανία
0-1
Αλβανία
1ος ΟΜΙΛΟΣ – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ελβετία
0-0
Γαλλία
6ος ΟΜΙΛΟΣ – 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
Πορτογαλία
0-0
Αυστρία
Οι selfie φωτογραφίες με μπικίνι της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Κρήτη
Οι selfie φωτογραφίες με μπικίνι της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Κρήτη [εικόνες]
Νεκρός 27χρονος ηθοποιός του Star Trek -Σε αυτοκινητικό
Φωτογραφίες: antonyelchin/Instagram

Το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους πανηγύρισαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αφού…

Ελληνικό ιντερνετικό ταμπλόιντ σήμερα, 20/6/2016, με χιλιάδες λάικ, όπως μας ενημερώνουν φίλοι, που παρακολουθούν τις επισκεψιμότητες. Και κάπως έτσι είναι  η συντριπτική πλειοψηφία της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, όπως τη διαμόρφωσαν οι Λαμπράκηδες, οι Μπόμπολες, οι Κουρήδες, οι Βαρδινογιάννηδες και  οι λοιποί βαρόνοι, για να μην τους μνημονεύουμε έναν- έναν ξεχωριστά.

Βεβαίως, πέρα από τους ιδιοκτήτες-βιομήχανους του “Τύπου”,  τεράστια ευθύνη για την εξαθλίωσή του  φέρει και  το χρυσοπληρωμένο προσωπικό (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, εργάτες κάθε ειδικότητας) με το οποίο έχουν στελεχώσει τις επιχειρήσεις τους. Καθόλου ελάχιστη η ενοχή  και τούτων  στο έγκλημα του βιασμού της πληροφορίας , της είδησης.

Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, η εμπορική δημοσιογραφία δε διαθέτει μόνο σεξισμό, ποδόσφαιρο, δολοφονία (“αίμα- σπέρμα- θέμα”). Βάζουν και …πολιτικές ειδήσεις οι απατεώνες. ΄Ετσι, τουλάχιστον, τις αποκαλούν.  Για παράδειγμα, γράφουν σήμερα για  το Brexit, την απλή αναλογική, τον Πούτιν… Τέτοια θέματα. Αλλά, όλα αυτά  σε ανάλαφρες δόσεις, λάιτ , γιατί δε σηκώνει πιο βαριά εδέσματα το στομάχι των πελατών τους.

 Απ΄όλα έχει, δηλαδή, ο μπαξές του “Τύπου” για τον ΄Ελληνα σκουπιδοφάγο.  Περάστε, κόσμε και…καλή όρεξη!

2. Ανατριχιάζει η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: «Το χρέος της Ελλάδας θα…»
 
Ανατριχιάζει η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: «Το χρέος της Ελλάδας θα…»
Και όμως είχε προβλέψει για το μνημόνιο και το χρέος της Ελλάδος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και μάλιστα είχε χαρακτηρίσει το μνημόνιο αντισυνταγματικό. Σοκ προκαλεί η επιβεβαίωση της προφητείας του!
Διαβάστε αναλυτικότερα το αυθεντικό κείμενο:
α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ παρά θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!
δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»! ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!..
Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί… ἤδη πανηγυρίζουν τή μεγάλη ἐπιτυχία τους… Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν…
Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!».

΄Οντως, ανατρίχιασα βρε παιδί μου! Η…τρίχα κάγκελο.   Εσείς;

Ο εν λόγω “παππούλης”  είναι …παλαιότατος. Από τα χρόνια των Οθομανών ακόμα. Πριν κι από την επανάσταση του ΄21. ΄Αρα, δεν αναφέρεται στο ελληνικό κράτος, που δεν υπήρχε   τότε, αλλά ούτε ποτέ μάντεψε την ίδρυσή του (πώς του λάθεψε και πήγε κατευθείαν σε…αυτοκρατορία;)

Εν  πάση περιπτώσει και στα δάνεια του ελληνικού κράτους πες πως αναφερόταν, προφανώς προηγούνται των σημερινών τα θαλασσοδάνεια του νεοσύσατου τότε ελληνικού κράτους που τα κατασπατάλησαν οι κογιόνηδες  , πριν ακόμα φτάσουν από την Ευρώπη στη χώρα.  Και όχι μόνο δε μας τα χάρισαν ,όπως λέει εδώ ο …προφήτης, αλλά τα πληρώσαμε …χρυσάφι. Και μάλιστα με τοποτηρητές στο κεφάλι μας, με τρόικες, με τεχνοκράτες ,με βούρδουλα, μπας και τους ξεφύγει και  εισπράξουν καμια δραχμή λιγότερα.

΄Αρα εντελώς…πατάτα η προφητεία του Αγίου Γέροντα.΄Οπως όλες οι προφητείες,οι μαντείες και οι προρρήσεις  των “Γερόντων”, των αστρολόγων, των καφετζούδων, χαρτοριχτριών και λοιπών απατεώνων.