ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ Ο…ΔΙΑΣΗΜΟΣ.
2.  Ο  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ. ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΦΙΚΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ.
3. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ  ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΥ  ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ” ΘΥΓΑΤΕΡΑ” ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΧΗΛ.
1. ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ PLAN B
Χουλιαράκης: Ποιος είναι ο Γκάλμπρεϊθ; Λέει απίστευτες φαιδρότητες

Φωτογραφία; Aris Oikonomou / SOOC

Να αποδομήσει τον συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του για το plan B που είχαν ετοιμάσει για έξοδο από το ευρώ επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτική η αντίδραση που είχε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του παγκοσμίου φήμης καθηγητή και συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ; Δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση. Ποιος είναι αυτός αυτά που λέει αυτά; Είναι απίστευτες φαιδρότητες. Είναι ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία απολύτως θεσμική θέση» υποστήριξε ο Γ. Χουλιαράκης.

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Γκάλμπρεϊθ «να μας πει με ποιους συμμετείχε και σε ποιες συσκέψεις από τη στιγμή που δεν είχε καμία θεσμική επαφή με τη δομή της διαπραγμάτευσης από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο».

 

Αναρωτιέται ποιος είναι ο Γκάλμπρεϊθ ο…διεθνούς φήμης οικονομολόγος και αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κύριος Γ.Χουλιαράκης. Δεν τον ξέρει κανείς τον ξένο καθηγητή, σε αντίθεση με ελόγου του (του Χουλιαράκη)   που  μέχρι πρότινος τον  γνώριζε ως και η…μάνα του.

Στην Ελλάδα  ισχύουν, όσο πουθενά αλλού,  το  “ό,τι δηλώσεις είσαι” και το  ” έκανε και η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο”. Γενικώς ,λείπει το μέτρο, η σωφροσύνη, το αυτονόητο, το λογικό.

2.α.Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το δημοψήφισμα: Μας έλεγαν να υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν.
Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να “υπογράψουμε ό, τι χαρτί μας δώσουν”, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε.
β.«ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ»
Ευρωπαίος αξιωματούχος σε Αδωνι: «Τι έχει πάθει ο Τσίπρας; Ενα του ζητάμε, δύο μας δίνει»
Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

 

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, με χαρακτηρισμούς όπως «αδίστακτοι», «πολιτικοί απατεώνες» και «λακέδες της τρόικας».

«Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες. Αν εκλεγούμε, θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Θα δώσουμε πίσω την υπερηφάνεια στον Έλληνα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Star και στην Πόπη Τσαπανίδου.

Οπως εξήγησε, «αυτοί οι άνθρωποι πήραν την ψήφο των Ελλήνων ως δήθεν αντιμνημονιακοί και έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι λακέδες της τρόικας». Μάλιστα ο Αδ. Γεωργιάδης μετέφερε και μια στιχομυθία του με Ευρωπαίο αξιωματούχο: «Ξέρετε τι μου είπε τις προηγούμενες ημέρες ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος; “Τι έχετε πάθει με τον Τσίπρα; Ένα του ζητάμε, δύο μας δίνει”».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αδίστακτο» τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας την πρόταση για τον εκλογικό νόμο: «Μας λέει ότι θέλει να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών γιατί το θεωρεί πολιτικό ανήθικο. Όμως ταυτόχρονα θα εξακολουθήσει να κυβερνά και να εξαντλήσει την τετραετία χρησιμοποιώντας το μπόνους των 50 εδρών, το οποίο κατά τον ίδιο είναι πολιτικά ανήθικο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ειδική αναφορά σε όσα αποκάλυψε στο βιβλίο του ο Γκάλμπρεϊθ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου εξαμήνου, οδήγησε τη χώρα στα capital controls και ένα βήμα πριν από το Grexit.

γ. Βενιζέλος για plan X Βαρουφάκη: Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση ελευθεριών και του δημοκρατικού πολιτεύματος
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ για το Plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η προκλητική αφέλεια του κ. Γκάλμπρεϊθ συναντά την πονηριά.

«Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ για το Plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η προκλητική αφέλεια του κ. Γκάλμπρεϊθ συναντά την πονηριά.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Είναι άλλο να έχει κανείς εναλλακτικό σχέδιο για έξωθεν απειλές και άλλο το plan B ή plan X να είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκεις».

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος  σχολίασε ότι οι ευθύνες είναι του πρωθυπουργού, καθώς «ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα. Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε. Η ενοχοποίηση Βαρουφάκη είναι ασπίδα για τις τεράστιες ευθύνες της πραγματικής ηγετικής ομάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξευτέλισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, όπου δεν κάνουν ερμηνεία του αποτελέσματος, αλλά αλλάζουν κυβέρνηση. «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν συγχωροχάρτι» δήλωσε.

Δεν μας τα λέει καλά εδώ ο Ευάγγελος. (Για τον ανεκδιήγητο ΄Αδωνι, καλά. δεν παίζεται με τίποτα ο ακροδεξιός αυτός τύπος, αλλά…εν ταυτώ  και ευρωπαϊστής!). Για να βάλουμε τα  πράγματα σε μια σειρά.

 

  1. Ο Τσίπρας ακολούθησε ή όχι τελικά τη γραμμή  Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλαδή ΝΑΙ στην Ευρώπη; Η απάντηση είναι  ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ την ακολούθησε. Και με τα…τέσσερα  μέσα.

  2.  Ο Σαμαράς-Βενιζέλος με όσα έκαναν ως κυβέρνηση, χρεώθηκαν με το πολιτικό (κομματικό) χρέος που σήκωσε ο Τσίπρας; Μέρα με νύχτα η διαφορά, λέμε εμείς. Καμιά σχέση. Ο Αλέξης Τσίπρας από κεκτημένη…δημαγωγική   ταχύτητα και εξαιτίας φυσικά  του νεαρού  της ηλικίας του (διάβαζε έλλειψη πείρας), υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά, τα οποία τελικά στράφηκαν εναντίον του και έγιναν θηλιά στο λαιμό του, γιατί  προτίμησε να υπακούσει στη λογική ,που ήταν και είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη,  ΟΧΙ στο Grexit.  Και εις βάρος, λοιπόν, του μικροκομματικού του συμφέροντος,  τάχτηκε με την Ευρώπη, εισέπραξε το κομματικό κόστος, έσωσε, όμως, τη χώρα και την οδήγησε σε έναν καλό δρόμο. Εκεί ακριβώς που την είχε αφήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

  3. Αν για κάτι μπορεί κανείς να κατηγορήσει την Αλέξη Τσίπρα είναι α. η άκρατη δημαγωγία ,που διδάχτηκε από το δάσκαλο του λαϊκισμού Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία, πάντως,  προς τιμήν του,  εγκατέλειψε, όταν βρέθηκε μπροστά στην ευθύνη και το σταυροδρόμι   να σώσει ή να καταβαραθρώσει τη χώρα και β. η αδυναμία του να αντιληφθεί αμέσως  πως δεν υπήρχαν από την πρώτη στιγμή περιθώρια διαπραγμάτευσης, αφού η  Ευρώπη ήταν έτοιμη να μας πετάξει έξω, αν δεν γίνονταν δεκτές στο ακέραιο οι απαιτήσεις της. Γι΄αυτό άργησε στις περίφημες εκείνες διαπαραγματεύσεις τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του, να πάρει την απόφαση … “ή ταν ή επί τας”.  Ο ίδιος ισχυρίζεται πως θα ήταν ανόητο και ανήθικο πολιτικά  να υπογράψει ό,τι χαρτιά του βάζανε μπροστά του οι Ευρωπαίοι, όπως οι άλλοι ευρωπαϊστές αρχηγοί κομμάτων στη συνάντησή τους  τον πρότρεπαν.  Και διάλεξε, όπως θα έκανε κάθε σώφρων  να δώσει τον αγώνα του μέσα από μια διαπραγμάτευση που κράτησε, όντως, πολύ και στοίχισε στη χώρα σε χρήμα. Είναι, όμως, απολύτως λογικό αυτό το επιχείρημα. Δεν “ξεβρακώνεσαι” με την πρώτη. Δεν αφήνεις να σου πάρουν με το καλημέρα τα παντελόνια. Γνωστά αυτά στην πολιτική και τη διπλωματία.

  4. Το πλάνο Β΄σίγουρα ήταν απαραίτητο να υπάρχει και καλώς υπήρξε. Κάθε φρόνιμος πρωθυπουργός εκείνες τις δύσκολες ώρες που δεν ήξερες “τί τέξεται η επιούσα” ,όφειλε να έχει εναλλακτικές λύσει. Που σημαίνει και β και…γ πλάνα. Και ο Τσίπρας τα είχε. Η διαφορά, όμως, είναι πως ο πρωθυπουργός αυτό το Β΄πλάνο το ενέταξε στις δεύτερες προτεραιότητές του και θα το ενεργοποιούσε μόνο στην περίπτωση που αποτύγχαναν  οι διαπραγματεύσεις. Από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να ταχθεί στη μεριά που έγερνε η ευρωπαϊκή ζυγαριά α. και το σχέδιο Β΄ που  από μόνο του πλέον ήταν  άχρηστο εγκατέλειψε β.  και έδωσε κλωτσιά στους “δραχμιστές”,που είχαν το συγκεκριμένο  πλάνο εκπονήσει και το ετοίμαζαν ως πρώτη προτεραιότητα. Ο Λαφαζάνης, ο Βαρουφάκης ,η Κωνσταντοπούλου  ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ στον Τσίπρα, επειδή ακριβώς δεν προχώρησε το πλάνο Β, όπως εκέινοι επιθυμούσαν, αλλά, αντίθετα,  τα γύρισε και τάχτηκε με την πλευρά των Ευρωπαίων, κόντρα ακόμα και στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, αυτό ακριβώς παραδέχτηκε ο αρμοδιότερος πάντων και  αξιόπιστος μάρτυρας, ο σύμβουλος του Βαρουφάκη,  ο καθηγητής Γκάλμπρεϊθ πρόσφατα στο βιβλίο του, που πραδέχεται πως  “εμείς φτιάχναμε το πλάνο Β και τελικά ο πρωθυπουργός ούτε που καταδέχτηκε να το δει”.  Τί μαρυρία καταλυτική!

  5.  Ας  αφήσουν, λοιπόν,  τώρα τις δημαγωγίες και το λαϊκισμό Ο Ευάγγελος, ο Κυριάκος και τα λοιπά κομματικά… τσακάλια, που ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε “δραχμιστές”, ενάντια στον Ευρωπαίο Τσίπρα! Δηλαδή, δε μας λένε, τί ήθελαν ,ακριβώς, για να είναι ικανοποιημένοι; Να εφάρμοζε ο πρωθυπουργός το πλάνο Β΄ και να έλεγε ΟΧΙ στην Ευρώπη; Γιατί ποιο πράγμα, τέλος πάντως , τον κατηγορούν οι Ευρωπαϊστές; Για το αυτονόητο και λογικό που θα έκαναν κι εκείνοι, αν ήταν κυβέρνηση; Να προσχωρήσει, δηλαδή, στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο;  ΄Η επειδή δεν  υπέγραφε ό,τι χαρτιά του βάζανε μπροστά του  οι δανειστές, όπως ήθελαν ο Βαγγέλας, ο Σταύρος ,η Φώφη και προχώρησε, έστω και σε αργή, άλλα απαραίτητη και αυτονόητη διαπραγμάτευη, διέπραξε γι΄αυτό έγκλημα;

    Ας απαντήσουν  οι  Μαυρογιαλούροι με το χέρι στην καρδια και όχι λοξοκοιτώντας στα κουκιά της κάλπης. Τελικά, ποιος σήμερα είναι ο πραγματικά δημαγωγός-λαϊκιστής;

Στο Θέατρο του Λυκαβηττού βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ η επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την επέτειο του ενός χρόνου από το δημοψήφισμα.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Βιτάλη, η Θεοδοσία Τσάτσου κι άλλοι καλλιτέχνες. Μάλιστα ο πρώτος κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου στη σκηνή για να τραγουδήσει, αλλά εκείνη αρνήθηκε ευγενικά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφθασε στον Λυκαβηττό με μοτοσυκλέτα. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του blogger, Πιτσιρίκου, για το Brexit και το Grexit.

00_001_nl_070520161467749809 (1)00_001_nl_070520161467749809 (2)00_001_nl_070520161467749809 (3)00_001_nl_070520161467749809 (4)00_001_nl_070520161467749809 (5)00_001_nl_070520161467749809 (6)

Καλά,  για το Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία .Αλλά και σύ, βρε Ελένη Βιτάλη πέρασες στους  εθνικιστές; Με τη “θυγατέρα” και τη  Ραχήλ  παρέα;  Να βρει η γραφικότητα την προσωποίησή της. Κρίμα τη φωνάρα σου!

 “Που΄ σαι νιότη”,που μας ξεγελούσαν  όλοι τούτοι οι Καραγκιόζηδες, οι καλλιτέχνες των ουσιών και του μπάφου! Μας πήραν αιχμάλωτους  στα νιάτα μας, αλλά, ευτυχώς, όχι στη ζωή μας. Δεν μπλέξαμε ποτέ με τον τρόπο ζωής που προπαγάνδιζαν και κατάστρεψαν κόσμο .Κι ακόμα δεν πλήρωσαν. Θα γίνει όμως κι αυτό στην ώρα του. Να περιμένουν.

 381  2