ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ο ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ
    Το σχέδιο Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή: Εθνικοποίηση της ΤτΕ, επιστράτευση υπαλλήλων -Κινητά σε ψυγεία ξενοδοχείων και μυστικά συμβούλιαΦωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

    Φωτογραφίες: Nikos Libertas / SOOCΤο περίγραμμα του Σχεδίου Β ή «Σχεδίου Χ» που ετοίμαζε από τον Μάρτιο του 2015, με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη, σε περίπτωση που ναυαγούσαν πλήρως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, περιγράφει στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να το «χτίσει».

    Το Σχέδιο Β περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αλλά και επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων.

    Το σχέδιο αυτό, όπως γράφει η «Καθημερινή», ετοιμαζόταν από το «πολεμικό συμβούλιο» του τότε υπουργού Οικονομικών με βασικό συντονιστή τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα διέρρεε κάτι από το εν λόγω σχέδιο, έβαζαν ακόμη και τα κινητά τους στα ψυγεία των ξενοδοχείων όπου συνεδρίαζαν!

    O Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ 

    Οπως γράφει η εφημερίδα, ο Αμερικανός καθηγητής στο βιβλίο του περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του «πολεμικού συμβουλίου» που είχε συγκροτηθεί με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη, υποστηρίζοντας ότι συνεδρίαζε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας –που περιελάμβανε ασφαλείς επικοινωνίες, ακόμη και τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων σε ψυγεία ξενοδοχείων!

    Εθνικοποίηση των τραπεζών, με υποσχετικές οι συντάξεις-μισθοί

    Κατά τον κ. Γκάλμπρεϊθ, στο διάστημα που η χώρα θα ήταν σε έκτακτη ανάγκη η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να εθνικοποιηθεί είτε μέσω Προεδρικού Διατάγματος, είτε μέσω γενικής συνέλευσης. «Για την εισαγωγή νέου νομίσματος, όμως, θα έπρεπε να τροποποιηθεί και το καταστατικό της ΤτΕ. Με βάση το σενάριο του Σχεδίου Β, για την αποτροπή συμψηφισμού των καταθέσεων με τον ELA, οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν αμέσως, θα ανακεφαλαιοποιούνταν σε νέα δραχμή και θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι τη μετατροπή του νομίσματος. Για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να εκτυπωθούν άμεσα υποσχετικές» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή».

    Πώς θα πηγαίναμε στη δραχμή

    Περιγράφοντας τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, ο Γκάλμπρεϊθ αναφέρεται στον ρόλο που θα αναλάμβαναν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών προκειμένου να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες, επισημαίνοντας ότι κρίσιμο θα ήταν να επιστρατευθούν υπάλληλοι σε σχολεία, νοσοκομεία και αστυνομία, τους τομείς, δηλαδή, εκείνους που αποτελούν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς. Κατόπιν, θα έπρεπε να ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε τη μετάβαση στο νέο νόμισμα και εντολή για εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων.

    Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας δεν κρύβει, πάντως, στα γραφόμενά του την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. «Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ενημέρωση από μας και η εργασία επί του θέματος τερματίστηκε με την υποβολή ενός εκτενούς υπομνήματος στις αρχές Μαΐου», σημειώνει.

    Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκαλμπρέιθ υποστηρίζει ότι αυτοί που κλήθηκαν να αναπτύξουν το σχέδιο μεγαλοποιούσαν τις δυσκολίες και παρέβλεπαν «κάποιες ευοίωνες προοπτικές»…

    1.΄Οπως έχουμε… ξελαρυγγιαστεί να λέμε εδώ, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης ,η Κωνσταντοπούλου και άλλοι πολλοί ,παλιοί Συριζαίοι, προετοίμαζαν πολιτειακή, αντισυνταγματική εκτροπή. Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό, “κοινό μυστικό” , ποιοι, πότε και γιατί προετοίμαζαν αυτό το  πραξικόπημα.

  2. Αν δε δικαστούν, όπως δε δικάστηκε ποτέ ο Κώστας Καραμανλής για το έγκλημα της δικιάς του κυβέρνησης ,τούτο το  ερείπιο  της ανάπηρης ελληνικής δημοκρατίας, θα καταρρεύεσει σύντομα με πάταγο.

  3. Ο  Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο  Γκαλμπρέιθ συμμαρτυρεί, δε συνενούσε στα σχέδια των “δραχμιστών”. Προτίμησε, ως πρωθυπουργός, να   απομακρυνθεί από τις προεκλογικές  υποσχέσεις του, με τεράστιο κόστος για τον ίδιο και την κυβέρνηση και να ακολουθήσει τη λογική, τη σωφροσύνη, την ιστορία. Τάχτηκε με τους Ευρωπαίους και… έστειλε στον αγύριστο τους “δραχμιστές” και αχυράνθρωπους του Πούτιν.

  4. Εμείς, είχαμε αποκαλύψει αυτό το σχέδιο ήδη από το Φλεβάρη 2015. ΄Οπως, όμως,  συμβαίνει πάντα, ένα έγκλημα υφίσταται ΜΟΝΟ αν το δημοσιοποιήσει η εμπορική δημοσιογραφία, η βιομηχανία παραπληροφόρησης,  όπως, εν προκειμένω, η Καθημερινή.  Τραγικό, αλλά πραγματικό.

  5. Kι ένα αρκούντως διαφωτιστικό κείμενο στη συνέχεια:

    Μονόδρομος το Ειδικό Δικαστήριο για Βαρουφάκη

    Αν ήταν απλά ένας κοινός τσαρλατάνος που μεταμφιέστηκε σε οικονομολόγο (και υπουργό Οικονομικών), θα είχε πλάκα να τον ποτίζουμε ρακές και να τον βάζουμε να μας εξηγεί στις ταβέρνες πώς θα άλλαζε την Ευρώπη και τον κόσμο.

    Αν ήταν απλά ένα ψώνιο, κάτι σαν τον Δελαπατρίδη που παριστάνει τον λόγιο σε κάτι (άφραγκα και ξιπασμένα) αστικά σαλόνια, θα ήταν και πάλι χαριτωμένος -το πολύ πολύ να τον στέλναμε σε κάνα διαγωνισμό bodybuilding για να νιώσει έστω και λίγο την αντρική βαρβατίλα.

    Ο άνθρωπος όμως είναι βαριά κυνικός, βαριά ανεύθυνος που ρήμαξε τη χώρα ετοιμάζοντας εκτροπές που λίγο έλειψε να μας οδηγήσουν σε τραγωδία.

    Για τον λόγο αυτό η μελλοντική πλειοψηφία οφείλει να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Για να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλοι Μπαρουφάκηδες που θα θελήσουν να παίξουν με την υπόσταση και την ίδια την ύπαρξη ενός ολόκληρου έθνους.

  6. Να, και το δικό μας κείμενο στις 19/2/2015 :

ΤΟ ΠΛΑΝΟ Β΄. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ «ΒΟΜΒΑ»!
Αποκαλύπτουμε μια πληροφορία που «θα ταράξει τα νερά» ,αλλά  δεν περιμένουμε διάψευση από τη «βιομηχανία» του ψεύδους και του λαϊκισμού, τους γκεμπελίσκους  της εθνικιστικής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Περιμένουμε, όμως, μια σοβαρή, εξακριβωμένη και φερέγγυα απάντηση (διάψευση ή επαλήθευση της πληροφορίας) από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ,συμπερλαμβανομένου και του ΚΚΕ (ας μη βγάζει συνέχεια έξω την ουρά του). Εμείς  έχουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία εδώ και λίγες ημέρες. Την κρατούσαμε να δούμε τους ελιγμούς και την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα.
Η κυβέρνηση του μεγάλου οικονομολόγου Βαρουφάκη, λοιπόν,  ζητάει,  παράταση 6 μηνών του προγράμματος ευρωπαϊκού δανεισμού .Και θα αναρωτηθει κανείς. Τί θα  έχει αλλάξει στους επόμενους έξη μήνες; Γιατί ζητάει η κυβέρνηση από την αρχή αυτή την παράταση του μισού χρόνου και τί έχει στο μυαλό της; Θα έχουν αλλάξει στάση οι  δανειστές και θα δεχτούν να εφαρμοστούν και στην πράξη τα φληναφήματα Βαρουφάκη; Θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βρεθούν τα λεφτά ; Θα προκόψει η οικονομία, θα στηριχτούμε στα δικά μας πόδια,θα βρούμε δάνεια από αλλού; Τί τελικά τόσο φοβερό περιμένουν  να γίνει μέσα σ΄αυτούς τους 6 μήνες παράτασης που ζητάνε οι «σαμάνοι» της κυβέρνησης; Γιατί ροκανίζουν το χρόνο και δεν προχωρούν τώρα σε οριστική ρήξη με τους Ευρωπαίους ή ό τι άλλο έχουν στο μυαλό να κάνουν και όχι  μετά από 6 μήνες; Η απάντηση  βγαίνει από την παρακάτω πληροφορία, την οποία ο  «κομιστής» της σε μας, θεωρεί απόλυτα ακριβή και διασταυρωμένη.
Εδώ και λίγες ημέρες  με άκρα μυστικότητα συγκεκριμένο πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Τσίπρα επισκέφτηκε το εθνικό Νομισματοκοπείο στο Χολαργό ,για  να αναζητήσει (αν υπάρχουν ακόμα) τις παλιές μήτρες στις οποίες εκδίδονταν τα  παλιά ελληνικά   χαρτονομίσματα,  πριν η χώρα μπει στο ευρώ.  Επιλέχτηκε αυτή η λύση,  επειδή, για  να εκδοθεί ένα νέο νόμισμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για το  τεχνικό μέρος, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος.
‘Ετσι, εγκαταλείφθηκε η σκέψη σχεδιασμού-εκτύπωσης κυκλοφορίας νέων ελληνικών νομισμάτων, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα και  η πρώτη σκέψη ήταν να επιστρέψουμε στα παλιά, ελληνικά νομίσματα, αν έχουν φυλαχτεί οι μήτρες. Και αυτό, ακριβώς, ερευνούσε ο εξ απορρήτων του Τσίπρα στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού.  Επομένως, αν είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση  το σχέδιο «επιστροφή στη δραχμή»,  θα προχωρήσει στην έκδοση των  παλιών  χαρτονομισμάτων τους προσεχείς έξι μήνες.
Ο πληροφοριοδότης  μάς διαβεβαιώνει πως οι μήτρες υπάρχουν και η στενή ομάδα υπουργών  του Τσίπρα έχει καταλήξει στη λύση της επανέκδοσης των παλιών χαρτονομισμάτων και κάποιων παλιών  επίσης κερμάτων σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Μάθαμε ακόμα (και είπαμε δε χρειαζόμαστε διάψευση από την κυβέρνηση ) πως υψηλό κυβερνητικό στέλεχος ήρθε σε επαφή με το διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρίας χαρτοποιίας  fortess paper Chad Wasilenkoff (παράγει χαρτί για τα χαρτονομίσματα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου και για το ευρώ )  και ζήτησε να δοθεί σύντομα από την εταιρία  προσφορά  για την αγορά του χαρτιού ,αν  το χρειαστεί   η Αθήνα.
΄Ετσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί κόπτεται η κυβέρνηση να πάρει την παράταση των έξη μηνών. Αλλιώς, αν συνέχιζαν να παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, οι άλλοι δεν αστειεύονται.Το Μάρτη θα έκλειναν τις στρόφιγγες και  θα γινόταν το έλα να δεις εδώ. Η χώρα θα έμενε χωρίς  εθνικό νόμισμα και  συναλλαγές για τουλάχιστον έξι μήνες. Με το σχέδιο της παράτασης και προλαβαίνουν να ρίξουν στην αγορά χρήματα, για να μην ξεμείνει και (επίσης σημαντικό) θα βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου με εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα,που σημαίνει  μεγάλη  εισροή   συναλλάγματος στο τόπο.
Αν αυτά έχουν κατά νου και αυτό είναι το πλάνο Β που λένε πως υπάρχει, τότε οι κοκορόμυαλοι μάλλον κάνουνε πραγματικό χαρακίρι. Σέρνουνε τον κόσμο σε εμφύλιο, αποκόπτουν τη χώρα από την πραγματική της ,την ευρωπαϊκή οικογένεια και τη ρίχνουν στην απομόνωση.
Τα γνωρίζουν αυτά που αναφέραμε στην Ευρώπη; Είμαστε σίγουροι πως ναι, τα γνωρίζουν.  Και θα δώσουν την παράταση; Φαίνεται πάλι πως ναι,θα τη δώσουν. Οπότε, αναρωτιέται κανείς, μήπως αυτό κατά βάθος θέλουν και οι Ευρωπαίοι, να βγούμε,δηλαδή, αυτοβούλως από το ευρώ; «Να βγάλουμε  τα μάτια μας μόνοι μας», εν ολίγοις,για να μην έχουμε να λέμε πως εκείνοι μας πετάξανε.
Ο χρόνος θα δείξει.

 

2. Ταινία οι ιστορίες μιας εκ των τελευταίων μαρτύρων του ναζισμού -Διετέλεσε γραμματέας του Γκέμπελς
φωτογραφίες: filmfest-muenchen.de

Μία ταινία όπου η γραμματέας του Γκέμπελς αφηγείται ιστορίες απο την ταραχώδη ζωή της, προβάλλεται 6 Ιουλίου στο Μόναχο.

Η Μπρουνχίλντε Πόμσελ, 105 χρονών σήμερα, είναι μια εκ των τελευταίων μαρτύρων του ναζισμού. Υπήρξε γραμματέας του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς και τα όσα έχουν στιγματίσει το μυαλό της, αποτέλεσαν το υλικό ενός ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο Μόναχο.
«Μια ζωή στη Γερμανία» είναι ο τίτλος της ταινίας που σκηνοθέτησαν τέσσερις καλλιτέχνες και αφορά στη μαρτυρία της γυναίκας η οποία τα τελευταία τρία χρόνια του πολέμου ήταν στενογράφος του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της DW, οι Κρίστιαν Κρένες, Όλαφ Μύλερ, Ρόλαντ Στροχόφερ και Φλόριαν Βαϊγκενσάμερ μέσα από ένα υλικό συνεντεύξεων τεσσάρων ωρών δημιούργησαν μια ασπρόμαυρη ταινία σε ύφος ντοκιμαντέρ.
Ανάμεσα τα κομμάτια της συνέντευξης παρεμβάλλονται εικόνες της εποχής, όπως είναι προπαγανδιστικό υλικό των ναζί καθώς επίσης και κινηματογραφήσεις των συμμάχων.

Όταν ξεκίνησε η ταινία, η Μπρουνχίλντε Πόμσελ ήταν ήδη 101 ετών και οι σκηνοθέτες γνώριζαν πως ο χρόνος που θα τους απέμενε δεν ήταν πλέον πολύς. Όπως λέει ο Κρίστιαν Κρένες στη Deutsche Welle, παρόλο που τα γυρίσματα ήταν πολύ κουραστικά για την ηλικιωμένη Μπρουνχίλντε Πόμσελ, η ίδια επέδειξε μεγάλη πειθαρχία και ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε εκτενώς για το θέμα.
Οι σκηνοθέτες την ανακάλυψαν τυχαία στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας που έκαναν. Δεν ήταν τόσο εύκολο να την πείσουν διότι η μέχρι τότε εμπειρία της από συνεντεύξεις και παρουσιάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Με τον καιρό τα κατάφεραν.

«Όταν στο τέλος της δείξαμε την ταινία, η οποία της άρεσε πολύ, μας είπε πόσο σημαντικό είναι στο τέλος της ζωής να κρατάς έναν καθρέφτη και να αναγνωρίζεις τι έκανες λάθος» λέει ο Κρίστιαν Κρένες.

Η Μπρουνχίλντε Πόμσελ φαίνεται μέσα από την διήγηση της να καταλαβαίνει το επιμέρους αλλά όχι το σύνολο. Στην ταινία εκφράζει τη λύπη της για τη θανάτωση των παιδιών του Γκέμπελς από τους γονείς τους αλλά και για την αντιστασιακή Σοφί Σολ και τον αδελφό της και λέει «αν είχαν κρατήσει το στόμα τους κλειστό σήμερα θα ζούσαν. Τα καημένα τα παιδιά… ».

Η ταινία θα παρουσιαστεί από 7 μέχρι 17 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια από 21 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου στο Σαν Φρανσίσκο. Άγνωστο ωστόσο παραμένει πότε θα βγει στους γερμανικούς κινηματογράφους.

Είναι μαρτυρία ιστορικό ντοκουμέντο. Γι΄αυτό  να μη  βγει μόνο στους  γερμανικούς κινηματογράφους. Αλλοίμονο! Τόσα σκουπίδια, ειδικά αμερικάνικα, παράγει  η…εβδόμη τέχνη. Κι ένα πραγματικά διαμάντι του κινηματογράφου να μείνει στα συρτάρια;

________________________________________________________________________

  1. ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ…ΧΕΡΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!
  2. ΛΗΣΤΕΣ-ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ

 

1. Προπονητής ακύρωσε τελικό Κ1 γιατί πήγαν ο Κασιδιάρης και μέλη της Χρυσής Αυγής

athens.indymedia


“Οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί”. Το μήνυμα του Ηλία Λάμπρου από το White Tiger Camp

Ο Ηλίας Λάμπρου είναι δάσκαλος και προπονητής του αθλητικού συλλόγου White Tiger Muay Thai Camp.

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, αναφέρει πως προχώρησε σε ακύρωση αγώνα Κ1 αποσύροντας την αθλήτρια του, καθώς αποφάσισαν να βρεθούν στον χώρο που διεξαγόταν, ο Η. Κασιδιάρης, ο Γ. Λαγός και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

“Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ομάδα του Ηλία Λάμπρου έχει άλλωστε λάβει μέρος στο διεθνές αντιφασιστικό τουρνουά πολεμικών τεχνών.

Η ανάρτηση του Ηλία Λάμπρου στο Facebook:

“Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.

Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως “πρώτο τραπέζι πίστα” ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό…

Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας…

Ηλίας Λάμπρου

White Tiger Muay Thai Camp”.

 Μπράβο ,λεβέντη,  Ηλία Λάμπρου. Σου…βγάζω το καπέλο ,αγόρι μου.΄Εβαλες τα γυαλιά σε πολλούς μεγαλόσχημους, ενοίκους  στο…ανάκτορο των εθνοπατέρων (ο Ναός της Δημοκρατίας!) στα κουκουβαγεία της χώρας και φυσικά στο…Μέλαθρον της Δικαιοσύνης.

Η Ιστορία έχει γράψει με μαύρα, κατάμαυρα γράμματα στις δέλτους της τα ονόματά τους. Και όσων νομιμοποίησαν  τους Ναζί και τους κατέβασαν σε εκλογές κι εκείνων που συναγελάζονται και συνδιαλέγονται στη Βουλή με τα κτήνη  και όσων με την παρουσία και την ανοχή τους  παρέχουν κάλυψη και άσυλο στα τέρατα του ναζισμού στη χώρα, σφαγείς 60 συνανθρώπων μας και   ενόχους για 3.500 επιθέσεις σε μετανάστες και αντι-Ναζί.

Εύγε, Ηλία! Μα έφτιαξες τη μέρα.

2. ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 30 ΜΕΛΗ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 125α
Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Αττικής -Γεωργιανοί εισέβαλλαν σε σπίτια

Τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά σε ληστείες και κλοπές σε σπίτια σε όλη την Αττική, τουλάχιστον από το έτος 2010, κατάφερε να εξαρθρώσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Γεωργιανοί, από το έτος 2010 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση των μελών της, διέπρατταν συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, κλοπές οικιών, αλλά και ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων των οικιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για κλοπές ή ληστείες και έχουν εκτίσει διάφορες ποινές ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Μάλιστα για να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, απέφευγαν να δηλώνουν τόσο στις Αστυνομικές όσο και στις Δικαστικές Αρχές, την πραγματική τους διεύθυνση, ενώ δήλωναν συνεχώς ενώπιον των Αρχών διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, καθώς και εθνικότητας (κυρίως βουλγαρική).

τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για κλοπές ή ληστείες και έχουν εκτίσει διάφορες ποινές ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Εμείς,χωρίς να είμαστε μεμψίμοιροι ή αχάριστοι, λέμε μπράβο στις αστυνομικές αρχές για την επιτυχία τους. Αλλά, η απορία μας είναι τούτη: Είχαν, λέει, συλληφθεί πολλά από τα μέλη της μαφίας, αρκετές φορές και τους είχαν βάλει και μέσα. Μάλιστα.

Και γιατί παρακαλούμε, να μας πουν οι δικαστικές αρχές, δεν απέλασαν αυτούς τους κακούργους; Γιατί τους άφησαν  ελεύθερους να μπαινοβγαίνουν στα σπίτια, να τρομοκρατούν κόσμο ,να δέρνουν αλύπητα, να συμπεριφέρονται ως κτήνη; Κάποιοι, σε μια παρόμοια συμμορία…σιδέρωναν σαν να ήταν πουκάμισα με καυτό σίδερο τα θύματά τους, για να ομολογήσουν πού έχουν κριμμένο το κομπόδεμά τους! (Κι αυτοί τώρα θεωρούνται άνθρωποι;)

Οι τέτοιοι  δεν έχουν έλεος. Είναι τέρατα. Οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από ουσίες και εντελώς τρελαμένοι. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Διάλεξαν το δρόμο τους. Καιμιά στήριξη.