ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΝΕΑ (9) ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ (ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ)

                                             ΣΗΜΕΡΑ
      ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΝΕΑ (9) ΧΡΟΝΙΑ                       ΑΝΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ.

 ΄Ηταν 7-7-2007.  Η ημέρα που ξεκινήσαμε να λειτουργούμε ως διαδικτυακό πανεπιστήμιο, “αντώνυμο” του κρατικού-κυβερνητικού και του ιδιωτικού στα  οποία  κατά κανόνα δεν εξυπηρετείται η επιστήμη, αλλά τα συμφέροντα συγκεκριμένων συντεχνιών.

Στην  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μας, τη μέρα που ανοίξαμε, ανεβάσαμε το παρακάτω απόσπασμα που έδινε το στίγμα και την πορεία που θα ακολουθούσαμε:

 

Οι σκοποι της ιδρυσης και λειτουργιας του HOMO NATURALIS, ειναι συγκεκριμενοι και καθαροι. Παραθετουμε τους αντιπροσωπευτικοτερους:

 1. Την αποκατασταση του ιστορικου παρελθοντος που εχει εν πολλοις “κατακρεουργηθει” απο τους κατ΄ επιφαση-στρατευμενους ιστορικους.
 2.Την αντικειμενικη καταγραφη των συγχρονων ιστορικων δρωμενων με τις ιστορικες μεθοδους που θα αναπτυξουμε στα ειδικα μαθηματα μας.
 3.Την καταρτιση των προσωπων που μελλοντικα θα ασχοληθουν  “επαγγελματικά” με την επιστημη της Ιστοριας.
 4.Την καλλιεργεια και προωθηση του καταληπτου επιστημονικου λόγου (απλοποιηση της επιστημονικης γλωσσας και απαλλαγη  απο τα φτιαξιδια των συντηρητων της για εντυπωσιασμο των αφελων).
5.Τη διακινηση των ιδεων και τη δημιουργια μιας κοινοτητας,τα μελη της οποιας θα εμφορούνται απο την ιδια αντιληψη ζωής με κυρίαρχη εκεινης του HOMO NATURALIS (=ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ).
6.Την απολυλογη προσφορα της ουσιας των “πραγματων”.

Από τότε που γράφτηκαν οι γραμμές αυτές, δεν  υπστείλαμε λεπτό  τη “σημαία” μας , Ούτε αποστασιοποιηθήκαμε από τις αρχές που θέσαμε εξ αρχής εδώ, ως βασικές και αδιαπραγμάτευτες και υποσχεθήκαμε πως θα τις ακολουθήσουμε πάση θυσία. ΄Ολα τα κείμενά μας που ανέβηκαν από τότε μέχρι  σήμερα στο ιστορικό σάιτ  μας,   ήταν ακριβώς στο πνεύμα και  την αντίληψη εκείνων των αρχών από τις οποίες δεν  πρόκειται ΠΟΤΕ να αποστούμε, όσο ζούμε και λειτουργεί αυτός ο ιστότοπος.

Η απόδειξη πως είμαστε στο σωστό δρόμο και δεν αφιστάμεθα από τις αξίες μας, είναι πως καθημερινά δεχόμαστε κάθε είδους επιθέσεις, ακόμα και  ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ.   Στην… ημερίσια διάταξη βρίσκονται φυσικά  και οι   λεκτικές, οι απειλές, οι ύβρεις,οι  συκοφαντίες ,αλλά και οι εισβολές από βάρβαρους χάκερ στο σάιτ και οι καταστροφές που έχουν κατά καιρούς προξενήσει στο αρχείο μας.

Μια άλλη, τρανή απόδειξη πως πορευόμαστε στο σωστό δρόμο  και “ορθοτομούμε το λόγο της αληθείας”, είναι πως έχουμε κάνει εχθρούς μας τους οπαδούς του ολοκληρωτισμού και της “τύφλας” σε όποιο τόξο και περιφέρεια κι αν ανήκουν. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνουμε και τους πάσης φύσεως κομματικούς, γιατί δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Και τα κόμματα, ως γνωστό, τρέμουν όχι τον οπαδό του αντίπαλου, αλλά τον  Ελεύθερο από κάθε  κομματική αγκύλωση και παθογένεια. Φοβούνται τον Πολίτη, επειδή  ποτέ τους δεν εκλέγονται από ελεύθερους, συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, αλλά από οπαδούς και  κυρίως την “κινούμενη άμμο”.

Ακόμα, με…εξαιρετική εκτίμηση μας περιβάλλει και ο ελληνικός  “Τύπος” και τα προϊόντα της εμπορικής δημοσιογραφίας-βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Οι Χατζηνικολάου, οι Τράγκες, οι Βαξεβάνηδες είναι λογικό να μας μισούν… εκ βάθους καρδίας, αφού τους ξεβρακώνουμε συνεχώς και δείχνουμε γυμνό το απαίσο πρόσωπο της πληρωμένης και στρατευμένης δημοσιογραφίας τους. Η ιστορική δημοσιογραφία που υπηρετούμε εμείς, είναι ο καθημερινός εφιάλτης τους και ο μάρτυρας κατηγορίας  της καταδίκης τους.

Και δε θα απαλλαγούν εύκολα από μας. Αντίθετα, εμείς θα απαλλαγούμε από τη βρώμικη  παρουσία τους κι από το γλοιώδες  σούρσιμο αυτών των εχιδνών,  που καραδοκούν  να τσιμπήσουν και να χύσουν θανατηφόρο δηλητήριο στον υγιή οργανισμό.  Αυτοί κι αν μας θέλουν… σουβλιστούς.

 Το “Σύστημα δε  συγχωρεί την αλήθεια.Και  παλεύει με χίλιους τρόπους να γονατίσει, όποιον την υπηρετεί.  Κι εμείς από δω, δεσμευόμαστε μόνο από την αλήθεια  και τους κανόνες και τη μεθοδολογία της επιστήμης της Ιστορίας. Είναι όντως λόγος να μας μισεί το “Σύστημα”.

Αλλά, δε θα τα καταφέρουν να μας  γονατίσουν, όπως δεν κατάφεραν στη ζωή μας να μας λυγίσουν λογής ανίεροι, ανήθικοι, βρώμικοι τύποι και συντεχνίες. ΄Οσο ζούμε και υπάρχει η δυνατότητα, έστω και της  μικρής αυτής εμβέλειας επικοινωνίας,  θα λαλούμε την αλήθεια και θα καταφέρουμε σφοδρά χτυπήματα  σε εκείνους που παραβιάζουν και πολεμούν τις φυσικές, αρχέγονες, απαρασάλυτες και διαχρονικές αξίες της ζως.

Να μας φοβούνται .Είναι  ο έπαινος και τα μετάλλιά μας ο φόβος τους.

______________________________________________________________
1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ  MADE IN USA.
  2.  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΜ. Ο… ΚΩΛΑΣ ΖΕΙ . ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ.
3. ΜΟΥΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η  ΑΝΕΡΓΙΑ.
4.  ΘΕΟΣ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΕΡΙΩΠΗΣ.
5.  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ  ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ.   ΑΙΜΑ-ΣΠΕΡΜΑ -ΘΕ(Α)ΜΑ
1. Μετέδωσε live στο Facebook τη δολοφονία του συζύγου της από αστυνομικό [βίντεο]
Μετέδωσε live στο Facebook τη δολοφονία του συζύγου της από αστυνομικό [βίντεο]

Ένα βίντεο-σοκ στο οποίο ο σύντροφός της πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού, κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της μια γυναίκα από την Ινδιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Diamond Reynolds  βρισκόταν στο κάθισμα του συνοδηγού στο αυτοκίνητο και κατέγραφε σε live streaming στο facebook, το σύντροφό της, ο οποίος καθόταν δίπλα της γεμάτος αίματα, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα και ζήτησε την άδεια από τον οδηγό. Όταν εκείνος προσπάθησε να του δείξει την ταυτότητά του -και ενώ πρώτα είχε ενημερώσει ότι κατέχει νόμιμα άδεια οπλοφορίας και πιστόλι το οποίο βρίσκεται στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου- δέχθηκε τα πυρά του. Στο συγκλονιστικό βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα ο άνδρας που αιμορραγεί και ο αστυνομικός που κρατά το όπλο έξω από το παράθυρο.

Μόλις χθες έκανε το γύρω του κόσμου ακόμη ένα βίντεο – ντοκουμέντο που αφορούσε τον Άλτον Στέρλινγκ επίσης αφροαμερικανό που έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου από τα πυρά αστυνομικών, στη Λουιζιάνα. Διαδηλώσεις ξέσπασαν στην πολιτεία ενώ σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητα και νέο σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό.

 

΄Εχει παραγίνει το κακό στην Αμερική μ΄αυτά τα τέρατα τους μπάτσους, που πυροβολούν εν ψυχρώ πολίτες και μάλιστα (επιλεκτικά-ρατσιστικά) Αφρο-Αμερικανούς. Συμπληρώνεται μια μεγάλη λίστα τέτοιων εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι, να πεις,  ένα και δύο. Μόνο συμπτωματικό και τυχαίο δεν μπορεί να είναι αυτό το φαινόμενο.

Κι αν παρακολουθήσει κανείς τη δικαστική πορεία  αυτών των υποθέσεων και την κατοπινή μεταχείριση  των δολοφόνων από την αμερικανική δικαιοσύνη, θα διαπιστώσει πως πολλούς τέτοιους φονιάδες  τους αφήνουν  ελεύθερους, γιατί εγκλημάτησαν, λέει, πάνω στην εκτέλεση του…καθήκοντος! Αλλά και αρκετούς άλλους,  τους έριξαν οι δικαστές  στα μαλακά με κάτι ποινές αστείες.

Ευτυχώς, που ο μέσος Αμερικανός δεν είναι ΄Ελληνας. Συμμετέχει ενεργά σε πορείες διαμαρτυρίες,  καταγγελίες τέτοιων φαινομένων και οι ίδιοι οι πολίτες πολλές φορές αυτο-οργανώνονται , χωρίς να περιμένουν εντολές από σωματεία ή άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις.   Είναι η άλλη , η καλή όψη της Αμερικής, που μαζί με την ελευθερία του λόγου, αποτελούν  τα μεγάλα ατού της αμερικανικής δημοκρατίας.

Όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  πως η υπερδύναμη  πάσχει επίσης σε άλλα, κομβικής σημασίας ,ευαίσθητα  ζητήματα, όπως αυτό του ρατσισμού και της άκριτης συμπεριφορά ή της ανεύθυνης χρήσης όπλων από  τα όργανα  της αστυνομίας, απέναντι σε μειονότητες, ειδικά έγχρωμες ή γκετοποιημένες. Και να σκεφτεί κανείς πως η Αμερική υπήρξε η χώρα των μεταναστών, των κατατρεγμένων, των “καταραμένων” από τα πέρατα της γης.

Το πρόβλημα  επίσης της οπλοκατοχής είναι από πλέον επείγοντα και καταπιεστικά για τον Αμερικανό, αφού η  η οπλοκατοχή είναι ελεύθερη στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες. Καμιά κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να δώσει λύση σ΄αυτό το τεράστιο πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου χιλιάδες θύματα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Η απαγόρευση της οπλοκατοχής θα είχε τεράστιο κομματικό κόστος για μια αμερικανική κυβέρνηση. Οπότε και τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, αποφεύγουν να νομοθετήσουν αυστηρά υπέρ της απαγόρευσης της οπλοκατοχής και της βαριάς τιμωρίας των παραβατών.

 

2. ΔΗΛΩΣΑΝ ΡΕΠΟ ‘Η ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς απεργούν αλλά πληρώνονται κανονικά
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

 

Ρεπό ή αναρρωτική άδεια δήλωσε το 95% των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και έτσι δεν χάθηκε ο μισθός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» το 95% των σιδηροδρομικών δήλωσε ρεπό, τα οποία δικαιούνται λόγω υπερωριακής απασχόλησης ή αναρρωτική άδεια κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις. Επιπροσθέτως, άλλοι δήλωσαν ότι ήθελαν να εργαστούν αλλά δεν τους… άφησαν. Λόγω κατάληψης δηλαδή σε εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν τους επετράπη από συναδέλφους τους συνδικαλιστές να «χτυπήσουν» κάρτα και να δηλώσουν παρόντες.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι και οι τρεις παραπάνω κατηγορίες δεν θα υποστούν καμία μείωση στους μισθούς λόγω συμμετοχής στην απεργία, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες καθημερινά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίοι απεργούν για την υπαγωγή των φορέων στο νέο υπερταμείο.

Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσο τόσο ανήθικες συντεχνίες σαν τις ελληνικές. Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα, είναι καθαρός φασισμός .Μια απάτη και εκμετάλλευση του δικαιώματος στην απεργία και τη διεκδίκηση των απολαυών του εργαζόμενου με μέσα ανήθικα και παράνομα.

Μάλιστα, στη χώρα μας, απεργούν συνήθως και διαμαρτύρονται οι πιο καλοπληρωμένες συντεχνίες και φυσικά εκείνες που έχουν στα χέρια τους μηχανισμούς και μεθόδους να εκβιάζουν, να μεταβιβάζουν την πίεσή τους  στους ώμους του υπολοίπου λαού. Κι αυτό το βαπτίζουν… δίκαιο αγώνα και τίμια διεκδίκηση κεκτημένων!

Στην Ελλάδα, συντεχνιακή διεκδίκηση απολαβών σημαίνει  “ο θάνατός σου η ζωή μου”. Θα χάσεις εσύ το δικό σου ψωμί, για να το κερδίσω εγώ. Θα ταλαιπωρηθείς εσύ, για να κερδίσω εγώ μέσα από τη δική σου αγανάκτηση,από το δικό  σου πόνο.

ΔΕΗτζήδες, με μισθούς “ρετιρέ”, κατεβάζουν το “μοχλό” και βυθίζουν στο σκοτάδι ολόκληρη τη χώρα. Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι αυτοί χρυσοπληρωμένοι σε σχέση με άλλους μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους, εγκλωβίζουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους καθιστούν ομήρους για τα δικά τους συμφέροντα. “Αγρότες” -τρακτεράδες κόβουν την Ελλάδα στα…τέσσερα για όσο καιρό οι ίδιοι γουστάρουν, για να κλέψουν επιδοτήσεις, τις οποίες μάλιστα αρνούνται να επιστρέψουν,όταν πιάνονται επ΄αυτοφώρω να τις εισπράττουν παράνομα (διάβαζε να κλέβουν).

Αν αυτό δε λέγεται φασιμός,τότε πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε κανείς αυτές τις  συμπεριφορές συντεχνιών και σωματείων απέναντι στους συμπολίτες τους; Απαίσιες, αισχρές και ανήθικες  αυτές οι φάρες  των “Φωτόπουλων” και των “Κωλάδων”. Σηματοδότησαν με τις παθογένειες και την ανηθικότητα  που κουβαλούν, την κακοδαιμονία αυτής της χώρας, τη διαφθορά τη διαπλοκή ,το “ο θανατός σου η ζωή μου.” Κι ακόμα δεν τιμωρήθηκαν οι άθλιοι. Ζουν και βασιλεύουν  εσαεί.

3. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ
Στο 23,3% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

 

Στο 23,3% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, έναντι 25,3% τον Απρίλιο πέρυσι και από 23,7% του αναθεωρημένου προς τα κάτω ποσοστού τον Μάρτιο 2016.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.115.443 άτοµα, αριθμός που μειώθηκε κατά 90.955 άτοµα (µείωση 7,5%) σε σχέση µε τον Απρίλιο 2015 και κατά 20.951 άτοµα (µείωση 1,8%) σε σχέση µε τον Μάρτιο 2016.

Το σύνολο των απασχολουµένων εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.676.880 άτοµα και οι απασχολούµενοι αυξήθηκαν κατά 106.854 άτοµα (αύξηση 3%) σε σχέση µε τον Απρίλιο 2015 και κατά 25.600 άτοµα (αύξηση 0,7%) σε σχέση µε τον Μάρτιο εφέτος.

Ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός (τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.262.493 άτοµα. Οι οικονοµικά µη ενεργοί µειώθηκαν κατά 55.686 άτοµα (µείωση 1,7%) σε σχέση µε τον Απρίλιο πέρυσι και κατά 8.069 άτοµα (µείωση 0,2%) σε σχέση µε τον Μάρτιο 2016.

Αν έτσι  έχουν οι στατιστικές για την…Α(Ν)ΕΡΓΙΑ στην Ελλάδα, πώς γίνεται σε μια χώρα κατ΄εξοχήν γεωργική και κτηνοτροφική, ΟΛΕΣ τις δουλειές και τις δραστητιότητες σ΄αυτούς  τους τομείς να τις διεκπεραιώνουν  Πακιστανοί, Ινδοί, Αλβανοί, Βούλγαροι και σχεδόν κανένας ΄Ελληνας να μην καταδέχεται αυτές τις…παρακατιανές δουλειές; Θα μας εξηγήσει κάποιος ειδικός πώς γίνεται να είναι συμβατά ανεργία και συνεχής ζήτηση εργατικών χεριών, που δεν ανταποκρίνονται,  σε μια οργανωμένη χώρα;

Βαρεθήκαμε να το λέμε. Καμιά ανεργία δεν υπάρχει στη χώρα. Απλώς, γεμίσαμε από τεμπέληδες, ρεμπεσκέδες, ψωνισμένους,που ξεκοκάλισαν και  συνεχίζουν να το κάνουν τα δανεικά, τις επιδοτήσεις, τη σύνταξη του παππού και ζουν παρασιτικά, κλέβοντας ό ένας τον άλλον και όλοι μαζί το κράτος .Μια ανείπωτα αισχρή ανθρωπόμαζα κατάντησαν οι ΄Ελληνες που παριστάνουν το λαό.  Έτσι να είναι οι έντιμοι λαοί!

4..Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΘΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΑΔΟ
Φερνάντο Σάντος: Ο Πορτογάλος που απέκτησε ελληνική ψυχή και λάτρεψε τον φραπέ
Φωτογραφίες: Intime

 

Οι σχέσεις που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορία, κρύβουν πίσω τους ένα ανεξήγητο πάθος. Μια ένταση, η οποία αντί να απομακρύνει, ενώνει μέχρι να τραβήξουν ξανά οι δύο πλευρές, δρόμους χωριστούς. Κάτι σαν αυτό που έζησαν, ζουν και θα ζουν ο Φερνάντο Σάντος και οι Ελληνες οπαδοί.

Ο ημιτελικός του EURO 2016 έχει ολοκληρωθεί. Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό και οι πολίτες της χώρας έχουν ξεχυθεί στους δρόμους των πόλεων για να γλεντήσουν τη διεκδίκηση τροπαίου μετά από 12 χρόνια. Ο Φερνάντο Σάντος, πάνω στην ένταση της στιγμής και του πάθους δεν μιλά για άλλους. Παρά μόνο για την οικογένειά του και τους Έλληνες.

Σχεδόν 24 μήνες πριν οι ίδιοι οι Ελληνες τον πίκραναν. Για μια ακόμη φορά. Η πορεία της Εθνικής μας ομάδας στη Βραζιλία έχει ολοκληρωθεί με τον άτυχο αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα. Ο Σάντος δεν χαιρετά κανέναν παρά μόνο τους παίκτες του, έχει ήδη έτοιμη τη βαλίτσα του. Γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα συνέχιζε στον πάγκο της ομάδας παρά το γεγονός πως την είχε οδηγήσει στα προημιτελικά του EURO το 2012 και στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στο Μουντιάλ του 2014. Δεν ήταν στα πλάνα των διοικούντων την ΕΠΟ.

Μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών, δυο περιστατικά περιγράφουν τη διαδρομή των συναισθημάτων. Αυτών που δημιουργήθηκαν στον Σάντος από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα.

Ηταν αρχές της σεζόν 2001-2002 όταν ο Μάκης Ψωμιάδης, τού έδωσε τη θέση του προπονητή στην ΑΕΚ. Ηταν ο ίδιος άνθρωπος που τον ανάγκασε τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την Ενωση αν και είχε την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μια χιονισμένη μέρα του Γενάρη, αντιπροσωπεία των οπαδών της ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στο Κεφαλάρι και σχεδόν με παρακαλετά, τον έπεισε να μείνει. Αυτό ήταν. Ο Σάντος που ξεκίνησε από το μακρινό Εστορίλ ανεβάζοντας την τοπική ομάδα δύο κατηγορίες και πανηγύρισε στη συνέχεια πρωτάθλημα και Κύπελλο με την σπουδαία Πόρτο, είχε βρει την Ιθάκη του.

Οποτε βρίσκομαι μακριά, πάντα κάτι με τραβάει πίσω στην Ελλάδα. Εχω αγαπήσει αυτό τον τόπο. Δεν γίνεται αλλιώς

Οχι όμως για πολύ. Το τέλος εκείνης της χρονιάς θα τον βρει Κυπελλούχο αλλά όχι και στην ΑΕΚ. Η μετακίνηση στον Παναθηναϊκό δεν κρατά πολύ αφού μια ήττα από την Προοδευτική θα τον στείλει στην πόρτα της εξόδου.

Στην Ένωση και την Ελλάδα θα επιστρέψει το 2004, λίγες ημέρες αφότου η δεύτερη πατρίδα του «πλήγωσε» την αυθεντική, στον τελικό του EURO. Ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος έχει αναλάβει τη διοίκηση της ΑΕΚ, τον φέρνει πίσω για να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση. Και για να του δώσει ξανά τη δυνατότητα να απολαύσει τον φραπέ, που στο μεταξύ είχε γίνει το αγαπημένο του ρόφημα και ας μην γνώριζε ακριβώς τι έπινε.

Ο «καρπουζάς» από το Εστορίλ, όπως τον αποκαλούσαν όσοι δεν συμφωνούσαν με τις προπονητικές του ικανότητες και τον κορόιδευαν ακόμη και για το ύφος του ή και για τα ρούχα του, άφησε για αρκετό καιρό πίσω στην Πορτογαλία την οικογένειά του. Οχι όμως και τις «κακές» συνήθειες.

Πέρα από το τσιγάρο, το οποίο έκοψε για ένα μήνα πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας και το ξαναέβαλε στο στόμα του αφού δεν άντεχε μακριά του, είχε ένα ακόμη μειονέκτημα. Δεν φοβόταν ποτέ να πει αυτό που πίστευε.

Κάπως έτσι έφυγε από τον ΠΑΟΚ πληρώνοντας την ατάκα του για τους παίκτες-γαρίδες που άλλοι τους έβλεπαν ως παίκτες-αστακούς. Κάπως έτσι όμως δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι κάτι διαρκώς τον τραβά πίσω στη χώρα μας. «Οποτε βρίσκομαι μακριά, πάντα κάτι με τραβάει πίσω στην Ελλάδα. Εχω αγαπήσει αυτό τον τόπο. Δεν γίνεται αλλιώς», δήλωσε όταν ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ μετά από προτροπή του Τάκη Φυσσα.

Ο Φερνάντο Μανουέλ Φερνάντες Ντα Κόστα Σάντος όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν δίστασε να πει δυνατά τη γνώμη του ακόμη και απέναντι σε μια Βρετανή δημοσιογράφο όταν παραμονές του προημιτελικού με τη Γερμανία, τού απηύθυνε ερώτηση για την Ανγκελα Μέρκελ και την πολιτική της στάση απέναντι στην Ελλάδα «Αυτό που μας εμπνέει, είναι η ιστορία της Ελλάδας. Αυτό εμένα με εμπνέει πάρα πάρα πολύ. Ο ελληνικός λαός έχει τεράστια περηφάνια για την ιστορία που κουβαλάει και νομίζω ότι αξίζει το σεβασμό όλου του κόσμου. Θα πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους Ελληνες γιατί όλες οι αρχές, της Δημοκρατίας, της επιστήμης, όλα, ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Οπότε είναι πολύ δύσκολο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα», είχε απαντήσει ο Μηχανικός από το Εστορίλ, εκτινάσσοντας το ηθικό όλων των Ελλήνων εκείνες τις ημέρες στα ύψη.

Ο Σάντος, ο οποίος γεννήθηκε, έζησε, σπούδασε και ξεκίνησε επαγγελματικά στην Πορτογαλία, είδε τους Έλληνες να τον αποθεώνουν. Οχι όταν οδηγούσε τη γαλανόλευκη στις επιτυχίες αλλά όταν αυτός οδήγησε τη χώρα του στον τελικό του EURΟ στα γαλλικά γήπεδα. Στην καρδιά του όμως απέδειξε πως υπάρχει το γαλάζιο της Ελλάδας, ακόμη και αν οι Ελληνες, δεν φέρθηκαν στον «καρπουζά» από το Εστορίλ όπως του άρμοζε. Οι δυνατές σχέσεις αγάπης δεν έχουν πάντα όμορφο τέλος. Ισως όμως να μην έχουν και τέλος…Ε, Φερνάντο;

 Απίστευτοι δυθίραμβοι και  ατάκες για έναν άνθρωπο που  έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της διαπλοκής, της απάτης, της σύγχυσης και της κοροϊδίας. Και φυσικά του εύκολου πλουτισμού και προπαντός του παράλογα, του προκλητικά  μεγάλου.

Σιγά που είναι το ποδόσφαιρο…άθλημα και ήρωες όσοι ασχολούνται με τέτοιες επιχειρήσεις και πλουσιοπάροχα μάλιστα αμειβόμενοι.  Καμιά σχέση δεν έχει όλη αυτή η φάρα με τον αθλητισμό και το αρχαίο “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Μπίζνα κάνουν και μάλιστα χοντρή και στην ουσία παράνομη.

Απατεώνες ολκής . Καλλιεργούν την κοπαδοποίηση-οχλοποίση του κόσμου, το χουλιγκανισμό, το ρατσισμό, τον τοπικισμό.Και το χειρότερο, κλαδεύουν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ανθρώπου και τον καθιστούν υπάνθρωπο. Αντί για πολίτη, ΟΠΑΔΟ.

Στις κοινωνίες του μέλλοντος οι “Σάντοι” θα είναι παράσιτα, αν επιζήσει κανείς από δαύτους.Το πιθανότερο είναι πως θα έχουν εξαφανιστεί μαζί με τους οπαδούς και όλες τις παθογένειες  που κουβαλά αυτό το σύστημα των βιομηχανιών  του θεάματος.  Θα είναι το αίσχος και η ντοπή εκείνων των κοινωνιών,αν επιβιώσουν.

 

5. α.Πα-τέρας βίασε την 18χρονη έγκυο κόρη του

 

β. Σοκ στο Περιστέρι: 44χρονος βίαζε την 16χρονη κόρη του
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay

Δυο όμοια περιστατικά και με πυχιαίους τίτλους δημοσιεύει η πορνο-φυλλάδα (ημιφασιστικό έντυπο) iefimerida.  Δε φτάνει το ένα.  Θέλουν μεγάλες δόσεις οι σκουπιδοφάγοι για να στανιάρουν.Και ο καλός ιντερνετικός απόπατος, τους τις προσφέρει σε ποσότητες.

Εξυπηρετούν καμιά ενημέρωση οι  δημοσιεύσεις βιασμών ή τρέφουν την ανωμαλία και τη νοσηρότητα των κλικ-αδόρων;  Το δεύτερο φυσικά. Τέτοια φαινόμενα ,δεν προάγουν την ενημέρωση, δεν είναι καν πληροφόρηση. Προσφέρονται από διεστραμμένους  σε επίσης διαστροφικούς.

Ειδικά 5-6 ιντερνετικές χαβούζες, μεταξύ των οποίων και iefimerida, έχουν γεμίσει τον κυβερνοχώρο με μπόλικες ακαθαρσίες. Κανένας εισαγγελέας-Ηρακλής ακούει, για να καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”;