ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΙΤΑΜΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
  2.  ΓΕΜΙΣΕ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.
  3.  ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS. ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ.
  4. ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ…” ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΗΜΕΡΕΣ”.
  5. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΦΑΚΗ; ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
1.«Σφαλιάρα» στην Κίνα: Δικαστική ήττα στη Χάγη για τις διεκδικήσεις της στη Σινική Θάλασσα
«Σφαλιάρα» στην Κίνα: Δικαστική ήττα στη Χάγη για τις διεκδικήσεις της στη Σινική Θάλασσα

Ενταση στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας φοβούνται Ιαπωνία και ΗΠΑ μετά την απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης, που δικαίωσε τις Φιλιππίνες και έκρινε ότι η Κίνα δεν έχει «δικαιώματα» επί του μεγαλύτερου μέρους των στρατηγικής σημασίας υδάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπάρχει καμιά νομική βάση ώστε η Κίνα να διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα επί των πόρων στις θαλάσσιες ζώνες εντός της “γραμμής με τις 9 παύλες” (Nine Dash Line)», ανακοίνωσε το Δικαστήριο.

Το Πεκίνο διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, την ίδια στιγμή που η Ιαπωνία καλεί όλες τις πλευρές να αντιδράσουν με τέτοιο τρόπο που δεν θα πυροδοτηθεί περαιτέρω ένταση.

Ο ιαπωνικός στρατός, όπως είπε ο Ιάπωνας υπουργός Αμυνας, θα παρακολουθεί στενά την κινεζική δραστηριότητα στη γειτονική Ανατολική Σινική Θάλασσα μετά την απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου στη Χάγη για τις εδαφικές διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η απόφαση του Μόνιμου Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης ήρθε μετά από προσφυγή των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Κίνα: Ακυρη η απόφαση

Από την πλευρά της, η Κίνα ανακοίνωσε ότι ούτε αποδέχεται ούτε αναγνωρίζει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για διαιτησία στη Νότια Σινική Θάλασσα, η οποία εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος των Φιλιππίνων.

“Η απόφαση είναι άκυρη”, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η εδαφική κυριαρχία και τα ναυτιλιακά δικαιώματα και συμφέροντα της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επηρεαστούν από αυτές τις αποφάσεις. Η Κίνα αντιτίθεται και ουδέποτε θα δεχτεί οποιαδήποτε αξίωση ή ενέργεια βάσει αυτών των αποφάσεων”, τονίζεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.

Ιαπωνία: Δεσμευτική η απόφαση

Η απόφαση του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης για τη Νότια Σινική Θάλασσα είναι οριστική και νομικά δεσμευτική και τα μέρη της υπόθεσης θα πρέπει να συμμορφωθούν, δήλωσε από την πλευρά της η Ιαπωνία.

Ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα ανέφερε σε δήλωσή του πως η Ιαπωνία υποστηρίζει με συνέπεια τη σημασία της κυριαρχίας του δικαίου και τη χρήση ειρηνικών μέσων, και όχι τη χρήση δύναμης εξαναγκασμού, στην αναζήτηση μιας διευθέτησης στις θαλάσσιες διαμάχες.

Η Κίνα  αποτελεί   αυτή την ώρα παγκόσμιο κίνδυνο, αφού εδώ και χρόνια έχει επιλέξει μια ιδιόμορφη πορεία, καθαρά…κινέζικη για μας τους υπόλοιπους και κόντρα στα διεθνή δίκαια και αναγνωρισμένα.  Μια ανισόρροπη και αφύσικη τακτική οικονομικής ανάπτυξης σε βάρος ακόμα και μιας στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής του λαού της σε  σημείο που όροι, όπως “κινεζοποίηση της οικονομίας” κ.α να έχουν επικρατήσει διεθνώς.  Λερώνεσαι απ΄όπου και να την πιάσεις αυτή τη χώρα.

  Οι Κινέζοι δικτάτορες έχουν διαμορφώσει από την άλλη, ένα  επίσης ιδιόμορφο καθεστώς που κανείς, ούτε τε οι ίδιοι,  δεν ξέρουν τί σόι είναι και πώς να το αποκαλέσουν. Στην ουσία μιλάμε για δικτατορία. Μια μούφα κομμουνισμού που στην πραγματικότητα είναι άγριος καπιταλισμός. Ανθρώπινα δικαιώματα ανύπαρκτα και συνεχώς καταπατούμενα. Ακτιβιστές στη φυλακή, εγκλήματα σωρό στο παρελθόν (φοιτητική εξέγερση στην πλατεία Τιέν Αν Μεν),αλλά  και σήμερα, ενάντια στους εξεγερμένους και τους ακτιβιστές. Εργασιακά δικαιώματα μόνο στα “χαρτιά”. Μεροκάματα πείνας. Εκμετάλλευση ακόμα και της παιδικής εργασίας. Μόλυνση-ρύπανση περιβάλλοντος. Μια ζωή κόλαση για το λαό  της απέραντης αυτής  χώρας.

΄Οσο για την εξωτερική της πολιτική, ένα μόνο να αναφέρει κανείς και φτάνει. Η Κίνα είναι ο πιο πιστός και παραδοσιακός  σύμμαχος των δικτατόρων  της Β. Κορέας και μαζί με το δικτάτορα Πούτιν οι μοναδικοί  σύμμαχοι του σημερινού Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τώρα οι Κινέζοι δικτάτορες  με έναν  εντελώς ιταμό, απαξιωτικό τρόπο, βγαίνουν  και ανακοινώνουν πως γράφουν στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης για τη Νότια Σινική Θάλασσα! ΄Ο,τι ακριβώς κάνει και ο δικτάτορας Πούτιν στην Ουκρανία και ο θεοπάλαβος “μπούλης” της Πιονγκγιάνγκ. Οι τρεις αυτές δικατορίες είναι σήμερα οι χειρότερες του κόσμου. Ακόμα και από τις θεοκρατικές. Πώς τις γκρεμίζουμε;

 

2. ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
“Φρίκη στην Αργολίδα: Πατέρας βίαζε τον 12χρονο γιο του μαζί με τον σύντροφό του”.

Ρίξτε μια ματιά στα σημερινές πορνο-φυλλάδες (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ,ΖΟΥΓΚΛΑ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΕΣΠΡΕΣΣΟ (1) κ.α). Πρωτοσέλιδο έχουν την απαίσια αυτή είδηση. ΄Οπως κάνουν πάντα, βέβαια, λόγω ….(εξ)ειδίκευσης στη σκουπιδοπαραγωγή  (“σπέρμα-αίμα-θέ(α)μα”).

Αλλά, “βγαίνει καπνός χωρίς φωτιά”; Για τις…ανάγκες τίνων πελατών τους σκίζονται οι εν λόγω… πορνοστάρ (όπως και τα πορνοκάναλα); Μα, φυσικά, για τους χιλιάδες ανώμαλους και διεσταρμμένους τύπους που καθημερινά με τη δύναμη του κλικ και του τηλεκοντρόλ, φέρνουν διαφήμιση στη βιομηχανία παραπληροφόρησης, για να  ζει και να  βασιλεύει εσαεί.

Δεν είσαι, επομένως, άμοιρος ευθυνών και αμέτοχος του εγκλήματος, όταν “κρυφοκοιτάς” από την “κλειδαρότρυπά” τους. Ευθύνεσαι απόλυτα, ως σκουπιδοφάγος για τον τεράστιο αποπροσανατολισμό που βιώνει σήμερα ο κόσμος ολόκληρος, εξαιτίας της αισχρής εκμετάλλευσης της είδησης από την εμπορική δημοσιογραφία. Βάζεις πλάτη στο σεξισμό, την παιδική πορνογραφία, τη νοσηρότητα και τη διαστροφή, όταν αποφασίζεις να δώσεις ένα ακόμα κλικ σε  πορνο- ιστότοπους και λοιπά  αισχρά έντυπα.

(1) “Το βρώμικο εξώφυλλο της πορνοφυλλάδας ESPRESSO.

Όταν ΑΥΤΟΙ που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι φτάνουν σε τέτοιο αισχρό σημείο που είναι το άκρον άωτο του κιτρινισμού , και της μαύρης ελεεινής μορφής παραενημέρωση, ο μόνος τρόπος που μπορείς να αμυνθείς είναι να τους τα χώνεις μέσα από το ιντερνέτ. Αυτό το ξέρουν τα δημοσιογραφικά λαμογια και προσπαθούν με χιλίους δυο τρόπους να ακυρώσουν αυτό το «φαινόμενο». Τον Καραμανλή τον χτυπάμε μέρα νύχτα και θα συνεχίσουμε να τον χτυπάμε για τα κακώς κείμενα σε πολιτικό επίπεδο, σαν το χταπόδι. Αλλά όταν μια βρωμοφυλλάδα χρησιμοποιεί το πρωτοσέλιδο της παραπλανώνταςκαι τους αναγνώστες της ως δήθεν αποκλειστική μπούρδα περί Νατάσσαςαφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ελεεινής μορφής , και εντός να αναφέρεται σε σεμινάρια και τρίχες κατσαρές αυτό αγγίζει τα όρια του δημοσιογραφικού αίσχους. Και από πού παρακαλώ όλα αυτά ; Από την παλιοφυλλάδα του «Κουμπάρου» ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ .Να χαίρεσαι την κουμπαριά κυρία ΝΤΟΡΑ”. (ΙΧΝΟΣ)

Διευκρίνιση: Στο μεταξύ, ενώ η παμβρώμικη  αυτή πορνοφυλλάδα, έπαιζε με  τα γνωστά, σεξιστικά της υπονοούμενα, η   Νατάσα Παζαϊτη, διαγνώστηκε με καρκίνο στο μαστό, όπως διαβάζετε παρακάτω:

 

Νατάσα Παζαΐτη: Η σύζυγος του Κ.Καραμανλή μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο και συγκλονίζει

Νατάσα Παζαΐτη: Η σύζυγος του Κ.Καραμανλή μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο και συγκλονίζει

Η Νατάσα Παζαΐτη γράφει…

Ο καρκίνος ήταν ένα μόνο blackout στη ζωή μου.

Θεωρούσα την ευημερία δεδομένη και ξαφνικά, σαν καταιγίδα στη μέση του πουθενά, με χτύπησε ο καρκίνος. Αισθάνθηκα την αβεβαιότητα που επιφέρει το άκουσμα αυτής της ασθένειας. Την αγωνία, την οργή. Κι ύστερα τον πόνο, τη φρίκη.
Που πάω τώρα, σκέφτηκα. Τι θα γίνει από δω και πέρα; Είμαι πολύ νέα για να είμαι μελλοθάνατη, κι όμως είμαι. Γιατί, Θεέ μου; Γιατί σε μένα, τώρα; Αυτό το αχανές γιατί, σερνόταν πάνω μου, μαύρο και απειλητικό, σφηνωμένο κάθε στιγμή στο μυαλό μου.

Ο καρκίνος είχε φτάσει σε 3ο στάδιο όταν αποφασίστηκε η μαστεκτομή.

3. Ο Καμμένος καταγγέλλει «κύκλωμα» στη Δικαιοσύνη – Δεν μετέφρασε το βούλευμα της Siemens
Φωτογραφία: Fotis Plegas G. / SOOC

Συνέχεια στην κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, στο θέμα του «φιάσκου» με τη δίκη της Siemens, δίνει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Λίγες ώρες μετά την άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Εξωτερικών, από τη μια, και Εισαγγελίας Εφετών, από την άλλη, για το ποιος ευθύνεται που δεν μεταφράστηκε έγκαιρα το βούλευμα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί επ’ αόριστον η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, o Πάνος Καμμένος ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο υπ. Αμυνας μιλά ευθέως για «κύκλωμα» το οποίο είχε και άλλη παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης παλαιότερα, στη δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη.

«Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως “φρόντισε” να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;;;» διερωτάται ο Π. Καμμένος, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

“Από τρελό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια” δε λένε; Κι εδώ το….παιδοβούβαλο, ο Πάνος Καμμένος, σημάδεψε κέντρο. ΄Ο,τι έγραψε είναι πέρα γιαα πέρα αληθές.

Εμείς, εκτός από την πολύχρονη, προσωπική- βιωματική εμπειρία για τη χρόνια παθογένεια της ελληνικής δικαιοσύνης, ,έχουμε, ευτυχώς και καλές-καθαρές πηγές πληροφόρησης για το συγκεκριμένο χώρο.  Εν ενεργεία , έντιμους και σοβαρούς, αλλά και συνταξιούχους  πια δικαστές, που τίμησαν την “τήβεννό” τους για συναπτά έτη . Είναι αυτοί που  ευθαρσώς αποκαλύπτουν τη βρώμα και τη δυσωδία στο χώρο που υπηρετούν ή υπηρέτησαν. Να είναι καλά οι άνθρωποι και να αξιωθούν μια μέρα να καταγράψουν και να παραδώσουν  όλα αυτά τα στοιχεία και το υλικό-φωτιά ,για να μάθει ο ελληνικός λαός, ποιοι τόσα χρόνια  δια-χειρίζονταν  το δίκιο του.

Μας λέει ,λοιπόν, ο πρώην  αρεοπαγίτης και νυν “Κιγκινάτος” στην Εύβοια για το θέμα της αναβολής της υπόθεσης Siemens: “Είναι αλήθεια, όσα ισχυρίζονται στο ΥΠΕΞ.΄Εστειλαν τη μετάφραση. Στο διαβεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως από δική μου, αξιόπιστη, εσωτερική πληροφόρηση. Αλλά το κύκλωμα έχει λαδωθεί με …εξαίρετης ποιότητας λάδι, οπότε ήταν αναμενόμενη η εξέλιξης της δίκης. Και δε μιλάμε μόνο για δικαστές. Εμπλέκονται και δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και δικηγόροι. Ακόμα και πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά σε υπουργεία. Πάνε να προφτάσουν ημερομηνίες, να υπάρξει διαγραφή”.

Εμείς το ξέρουμε το “βίο και την πολιτεία” της ελληνικής δικαιοσύνης κι από την προσωπική μας δικαστική περιπέτεια. Καταγγείλαμε το 2005 την άγρια  δολοφονία του  συναδέλφου μας καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη. Μαζί είχαμε καταγγείλει εκείνο το όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος, που κλέβαν ασύστολα και επί χρόνια η μαφία της ομογένειας, διπλωμάτες, υπάλληλοι πρεσβειών και κεντρικών υπηρεσιών-υπουργείων.

Εξαιτίας των καταγγελιών εκείνων ,εξαναγκάστηκα σε παραίτηση μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας στη δημόσια εκπαίδευση. Σήμερα,   φτάσαμε στα 11 χρόνια κι ακόμα να εκδικάσουν την τραγική αυτή υπόθεση. Τη χειραγωγούν συγκεκριμένα “κανάλια”   και όχι μόνο δικαστικά, αλλά και πολιτικά, για να μην τιμωρηθούν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και οι δολοφόνοι του συναδέλφου μου. Πιστεύουν πως θα παραγραφεί ή θα ξεχαστεί η υπόθεση.

Τολμάμε κι από εδώ να κάνουμε μια πρόβλεψη, που θα είναι καταλυτική γι΄αυτή την υπόθεση στο μέλλον.΄Οταν πεθάνει  μια από τις πρωταγωνίστριες αυτής της ιστορίας και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, θα βγάλουν την απόφαση, αφού πια η κυρία θα είναι στο… δικαστικό απυρόβλητο! (Εδώ θα είμαστε, αν,βέβαια,  δε φύγουμε  πρώτοι εμείς  για τον…άλλο κόσμο).

Δεν  κατάλαβαν καλά με ποιον τα έχουν βάλει. Κανέναν δε φοβόμαστε. Πολύ περισσότερο τους επίορκους σε όποια καρέκλα  κι αν θρέφουν πισινούς. Θα τους ξεβρακώσουμε με ονοματεπώνυμα και θα τους διαπομπεύσουμε  στο Σύνταγμα. Δεν είναι δικαίωση μόνο για τον αδικοχαμένο καθηγητή. Είναι καταξίωση και οφειλή  για τους έντιμους δικαστές, που φρίττουν, όταν βλέπουν το αισχρό κατάντημα της ελληνικής δικαιοσύνης.

4. Ιταλία: Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας
Ιταλία: Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας 

Πέθανε σήμερα στο Μιλάνο, σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην αρχηγός της μαφίας της Σικελίας, Μπερνάρντο Προβεντσανο.

Ο Προβεντσάνο είχε υποβληθεί σε θεραπεία για την αντιμετώπιση καρκίνου στην ουροδόχο κύστη και από την φυλακή είχε μεταφερθεί, υπό περιορισμό και απομόνωση, στη νοσοκομειακή πτέρυγα των φυλακών του Μιλάνου Σαν Βιττόρε.

Ο Προβεντσάνο διέπραξε την πρώτη δολοφονία το 1963, έτος κατά το οποίο άρχισε και η φυγοδικία του. Στην δεκαετία του 1980, μαζί με τον “νονό” Τοτό Ριίνα είχε αποφασίσει την έναρξη του «αιματηρού ενδομαφιόζικου πολέμου», με στόχο την εξόντωση των υπόλοιπων “μεγαλονονών” και την απόλυτη υπεροχή στο εσωτερικό της Κόζα Νόστρα.

Μετά την σύλληψη του Ριίνα, το 1993, ο Προβεντσάνο αποφάσισε να περιορίσει τις θεαματικές επιθέσεις κατά του ιταλικού κράτους, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει όλο των παράνομο μηχανισμό οικονομικών δραστηριοτήτων της μαφίας.

Συνελήφθη έπειτα από 4 χρόνια φυγοδικίας, στις 11 Απριλίου 2006, από τις αστυνομικές δυνάμεις του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας. Ζούσε σε αγροικία κοντά στο χωριό στο οποίο είχε γεννηθεί – το Κορλεόνε- και επικοινωνούσε με τους άνδρες της Κόζα Νόστρα με σύντομα γραπτά μηνύματα, γνωστά ως «πιτσίνι».

 … ΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης .Αλλά,βέβαια,υπήρξε  ποτέ άνθρωπος  αυτό το ανθρωποειδές; Θα αντέτεινε κάποιος. Και δικαίως.

 

5. α. Γιατί τελικά το σύμπαν δεν συνομοτεί;

ΥAHOO.GR – govastileto.gr

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016,
Γιατί τελικά το σύμπαν δεν συνομοτεί;
Γιατί το Σύμπαν δεν πραγματοποιεί όλες τις «ευχές» ;
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για το Σύμπαν ;Μήπως τα λέμε λάθος ; Μήπως δεν μας καταλαβαίνει ; Ποιος είναι ο τρόπος που θα «δουλέψει» υπέρ μας ; Γιατί σε άλλους δουλεύει και σε άλλους όχι ;Το Σύμπαν έχει γίνει «μόδα», όλα εκεί τα τοποθετούμε, προσπαθούμε να είμαστε θετικοί, ζητάμε διάφορα, έχουμε πάρει ένα σορό βιβλία που μας λένε πώς να έλξουμε και να μαγνητίσουμε από σύντροφο, λεφτά, σπίτι, δουλειά, καλές σχέσεις.

Ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται και το Σύμπαν πότε δουλεύει υπέρ μας και πότε όχι ; Πώς γίνεται σε αυτά που θέλουμε πολύ να μην «κουνιέται» από τη θέση του, ενώ για άλλα να υπάρχει αμεσότητα, όπως μία θέση για παρκάρισμα ;

Να ξεδιπλώσουμε λοιπόν το «κουβάρι» για να δούμε τα γιατί και τις απορίες που εύλογα ο καθένας έχει.

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι το Σύμπαν δεν είναι μαγικό ραβδάκι, ούτε ένα είδος τζίνι που θα μας κάνει τις ευχές μας. Το Σύμπαν είναι γενικό για όλους και μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό, όμως χρειάζονται μερικές βασικές προϋποθέσεις για να μας «ακούσει», για να φτάσει η φωνή μας μέχρι εκεί.

Ο άνθρωπος που θα καταφέρει η φωνή του να φτάσει στο Σύμπαν, είναι αυτός που έχει καταφέρει να καθαριστεί απόλυτα από όλα όσα έχει δημιουργήσει και μαζέψει σε όλη του τη ζωή. Αυτά που υπάρχουν δηλαδή στην ατομική μας «αποθήκη». Η αποθήκη αυτή ακούει στο όνομα αιθερικό πεδίο.

Για να το καταλάβουμε το αιθερικό πεδίο θα το παραλληλίσουμε με το σπίτι μας. Φανταστείτε λοιπόν ότι είστε μέσα στο σπίτι σας ( αιθερικό σας πεδίο), το οποίο έχει πάρα πολύ καλή ηχομόνωση. Ότι λέτε δηλαδή εκεί μέσα το ακούτε μόνο εσείς και κανένας άλλος. Πώς μπορείτε να ακουστείτε έξω από το σπίτι σας ( αιθερικό σας πεδίο) ; Μόνο όταν το αιθερικό πεδίο «γκρεμιστεί» θα υπάρχει πρόσβαση στο Σύμπαν.

Το αιθερικό πεδίο λοιπόν έχει μέσα του όλα όσα δομήσαμε όλα μας τα χρόνια από σκέψεις, λόγια, πράξεις, κριτική, αδικίες. Οπότε όταν ζητάμε οτιδήποτε από το Σύμπαν εκείνο θα μας επιστρέψει ότι υπάρχει μέσα σε αυτό το σπίτι ( αιθερικό πεδίο). Αν έχουμε διαπράξει αδικία, αυτή θα μας επιστρέφεται, αν έχουμε πει ψέματα, ψέματα θα επιστρέψουν. Τι υπάρχει μέσα σε αυτό το σπίτι ( αιθερικό πεδίο) μόνο εσείς το γνωρίζετε και κανένας άλλος.

Κάνε μία λίστα, γράψε εκεί όλα όσα έχεις δώσει στη ζωή σου. Από σκέψεις, λόγια, συναισθήματα, πράξεις. Προσπάθησε να μπεις μέσα, μέσα εκεί στην αλήθεια, εκεί σε αυτά που προσπαθείς να κρύψεις από τους άλλους. Όταν ολοκληρώσεις αυτή τη λίστα θα δεις τι ακριβώς έχεις να λαβαίνεις από το Σύμπαν. Αν θέλεις τώρα να ανοίξεις πρόσβαση στην ευλογία και την ευημερία, θα πρέπει να προετοιμάσεις το «έδαφος». Να γκρεμίσεις αυτά τα τείχη από το αιθερικό πεδίο για να μπορείς πια να ζητάς και να έχεις ανταπόκριση.

β. Οι επίκαιρες προφητείες του γέροντα Παΐσιου

Οι επίκαιρες προφητείες του γέροντα Παΐσιου

Τι «είδε» ο γέροντας για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο
Ο Γέροντας Παΐσιος για τις προγαμιαίες σχέσεις

Ήρθαν δύο-τρεις φοιτήτριες σήμερα και μου είπαν: «Γέροντα, κάντε προσευχή να περάσουμε στις εξετάσεις» και εγώ τις είπα: «Θα προσευχηθώ να περάσετε τις εξετάσεις της αγνότητας.

Αυτό είναι το πιο βασικό. Όλα τα άλλα βολεύονται μετά». Καλά δεν τις είπα; Ναι, είναι μεγάλο πράγμα να βλέπεις στα πρόσωπα των νέων σήμερα τη σεμνότητα, την αγνότητα! Πολύ μεγάλο πράγμα!

Έρχονται μερικές κοπέλες οι καημένες τραυματισμένες. Ζουν άτακτα με νέους, δεν καταλαβαίνουν πως ο σκοπός τους δεν είναι καθαρός και σακατεύονται. «Τι να κάνω, πάτερ;» με ρωτούν. «Ο ταβερνιάρης, τις λέω, έχει φίλο τον μπεκρή, αλλά γαμπρό δεν τον κάνει στην κόρη του». Να σταματήσετε τις σχέσεις. Αν σας αγαπούν πραγματικά, θα το εκτιμήσουν. Αν σας αφήσουν, σημαίνει ότι δεν σας αγαπούν και θα κερδίσετε χρόνο».

Ο πονηρός εκμεταλλεύεται τη νεανική ηλικία, που έχει επιπλέον και τη σαρκική επανάσταση και προσπαθεί να καταστρέψει τα παιδιά στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνούν.

 


 γ. Στο ναό, θα μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν τα γυαλιά του γέροντα Παϊσίου!

 

Ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας Χουνταλέικων στην μητρόπολη Αργολίδος θα πραγματοποιησει τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου, ιερά πανήγυρη στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγειορείτη.

Που είναι το παράξενο θα πείτε; Στο ναό λοιπόν, θα βρίσκονται για προσκύνημα τα γυαλιά του Αγίου. Ναι καλά διαβάσατε! Στον ναό, θα μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν τα γυαλιά του γέροντα Παϊσίου!