ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΚΑΤΩΤΕΡΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΙΣΜΟΥΣ”. ΤΙ ΦΡΙΚΗ!
  2.  ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΗ “ΝΗΣΟ”  ΒΡΕΤΑΝΙΑ.
  3.  ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ  “ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΩΝ” ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΤΗΣΙΜΟ “ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ” ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
  4. Ο “ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ” ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΣΠΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ.
1. Ζευγάρι προσφύγων με τα 2 παιδάκια τους, οι νεκροί του χθεσινού ναυαγίου στη Λέσβο
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Τα μέλη μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων από το βομβαρδιζόμενο Χαλέπι είναι τα θύματα της χθεσινής τραγωδίας δυο μίλια ανοικτά από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για έναν άνδρα, μια γυναίκα με τα δυο τους παιδιά ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών που πνίγηκαν όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν, ανατράπηκε.

Στη βάρκα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων επέβαιναν άλλα εννέα άτομα. Τα έξι διασώθηκαν, ενώ τρία, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος μεταφορέας, ακόμα αγνοούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις νεκροί-μέλη της ίδιας οικογένειας αναγνωρίστηκαν όταν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρήκαν στη θάλασσα να επιπλέει μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών μέσα στην οποία βρίσκονταν έγγραφα των μελών της οικογένειας.

Σιγά που θα συγκινηθεί ο  αλητήριος  εθνικιστής και…πατριωταράς  με την τραγωδία. Θα σου αραδιάσει ένα σωρό παλαβομάρες που ο ίδιος θεωρεί ως επιχειρήματα, για να σε πείσει πως  το ζευγάρι των προσφύγων και τα δυο παιδιά τους που κατάφεραν να ξεφύγουν από την κόλαση στο βομβαρδισμένο Χαλέπι, δεν έχου  θέση στη… δικιά του γη.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο ανιστόρητος και θρασύς Ελληνάρας, είναι στην πραγματικότητα με τα δικά του εθνικιστικά-ρατσιστικά κριτήρια πάντα, ΞΕΝΟΣ  σ΄αυτόν τον τόπο. Οι παππούδες του  βρέθηκαν  εδώ πρόσφυγες από τη Μ.Ασία και οι προ-προ παππούδες τους ήταν τσοπαναρέοι, Βλαχοσλάβοι,  που κατέβηκαν με τα κοπάδια τους για καλύτερες συνθήκες ζωής από την Αλβανία,τη Βουλγαρία, τη “Βλαχιά”, νοτιότερα.

Ο ανιστόρητος είναι ο πιο επικίνδυνος απ΄όλους τους φασίστες. Ο ναζισμός και όλες οι ιδεοληψίες  και οι φανατισμοί  του ολοκληρωτισμού ,  έχουν τις ρίζες της ανάπτυξής τους στην έλλειψη ιστορικής γνώσης,μνήμης  και κρίσης.

Το “αίμα” των παραπάνω πνιγμένων γονιών και των παιδιών τους  είναι πάνω τους. Είναι ηθικοί αυτουργοί δολοφονιών και εγκλημάτων. Κι ας καμώνονται οι ίδιοι πως δεν το γνωρίζουν.’ Αλλη  είναι η αλήθεια.

2. Ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη του δήλωση ως ΥΠΕΞ την… είπε στον Ομπάμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AΠΕ-ΜΠΕ /EPA

 

…Όταν ο Τζόνσον ρωτήθηκε από έναν ρεπόρτερ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Sky News εάν σκόπευε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ομπάμα για τις δηλώσεις του σε άρθρο που είχε γράψει για την βρετανική εφημερίδα Sun ότι “ο ημι-Κενυάτης” πρόεδρος ήταν προκατειλημμένος εναντίον της Βρετανίας λόγω “μιας προγονικής απέχθειας για την βρετανική αυτοκρατορία”, ο Τζόνσον απάντησε, “Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι πρώτες στην ουρά”.

“Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία στη χώρα αυτή να αποκτήσουμε μεγάλη επιτυχία στη νέα σχέση μας με την Ευρώπη και παγκόσμια, και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από το ότι μου ζητήθηκε να παίξω και εγώ ένα ρόλο σε αυτό”, είπε.

Ζούμε στον αστερισμό  ενός άκρατου , παράλογου και επικίνδυνου  εθνικισμού-ρατσισμού (και τα δύο είναι ταυτόσημες έννοιες). Αυτή την ώρα στη “Νήσο” της Βρετανίας , έχουμε μια πρωθυπουργό ημι- γραφική  και σφόδρα συντηρητική (ένα κακέκτυπο Θάτσερ) και έναν επίσης αστείο, αλλά επικίνδυνα ρατσιστή-εθνικιστή ΥΠΕΞ, ο οποίος αποκάλεσε υποτιμητικά τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα ως…ημι-Κενυάτη! Λες και είναι κουσούρι και αναπηρία να είσαι από την Κένυα. Μαύρος γενικά και  όχι κατάξανθος  Αγγλο-Σάξωνας! (Ναι, το… ξέπλυμα ο Μπόρις!)

Τα ίδια και πάνω στη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν. Εκεί, μάλιστα,  κατοικοεδρεύει  η…Αρία φυλή, έλεγε παλιότερα ο πρώην πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε και νυν μαφιόζος πρόεδρος της δύστυχης  χώρας αλλά με την πλούσια ιστορία. “Σπάει κόκινο” ο εθνικισμός-ρατσισμός των υπηκόων του “Τσάρου”.  Αλλά, και στη Γαλλία, την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Β. Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, την Πολωνία  και σε πολλές ευρωπαϊκές γωνιές, παρατηρείται μια πρωτόγνωρη έξαρση εθνικισμού.

Η έλλειψη “παιδείας”, είναι η βασική αιτία αυτού του ξεσπάσματος, του εθνικιστικού ντελίριου. Ας κάνουν ένα τεστ  νοημοσύνης και “μόρφωσης” του Μπόριν Τζόνσον για παράδειγμα ή του Ρώσου δικτάτορα και θα διαπιστώσουν του λόγου το αληθές. Η έλλειψη καλής, σωστής, εποικοδομητικής “μόρφωσης” (από το μορφόω-ω=δια-μορφώνω, μορφή κ.λπ) και καλλιέργειας είναι οι  βασικές αιτίες των -ισμών, όλων των ειδών. Ουδείς “πεπαιδευμένος” με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, θα μπορούσε να είναι φανατικός, ρατσιστής, εθνικιστής.

΄Ολα είναι τελικά υπόθεση “παιδείας”. Κι αλλοίμονο σε όποιον τη στερείται.  Κι ας έχει μάτσο παλιόχαρτα κρεμασμένα στον τοίχο,αλλά…  τα “μυαλά στα κάγκελα”!

 

3. Εκθεση-κόλαφος για την Ουγγαρία: ΜΚΟ την κατηγορεί για βάρβαρους ξυλοδαρμους μεταναστών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Lydia Gall/Human Rights Watch

Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες καταγγέλλουν πως υπέστησαν βάρβαρους ξυλοδαρμούς από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουγγαρίας, που τους επαναπροωθούσαν στη Σερβία.

Τα παραπάνω υποστηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), η οποία κατήγγειλε σε έκθεσή της την «απάνθρωπη» μεταχείρισή τους.

«Οι μετανάστες στα ουγγρικά σύνορα επαναπροωθούνται βίαια, με συνοπτικές διαδικασίες, στη Σερβία, σε ορισμένες περιπτώσεις υφιστάμενοι βίαιη και απάνθρωπη μεταχείριση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το δικαίωμά τους στην προστασία», ανέφερε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του χθες Τετάρτη.

Η ΜΚΟ επικαλέστηκε συγκεκριμένες μαρτυρίες τουλάχιστον 12 μεταναστών, τις οποίες συγκέντρωσε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι άνθρωποι αυτοί κατήγγειλαν ότι όλοι τους υπέστησαν απειλές, ξυλοδαρμούς, ακόμη και με ρόπαλα, ότι τους ψέκασαν με σπρέι και τους επιτέθηκαν σκυλιά που άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας εξαπέλυσαν εναντίον τους.

«Δεν έχω δει τέτοιους ξυλοδαρμούς ποτέ, ούτε στις ταινίες», είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους μετανάστες.

Οι μετανάστες ανέφεραν ότι υπέστησαν αυτή τη μεταχείριση από αστυνομικούς και στρατιώτες. Η HRW σημειώνει ωστόσο ότι μια «πολιτοφυλακή» δρα επίσης σε τμήμα των συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία, όπου έχουν τοποθετηθεί αγκαθωτά συρματοπλέγματα.

Η Ουγγαρία «παραβιάζει όλους τους κανόνες» και «απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες τα αιτήματα» μεταναστών που επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο στην ΕΕ, επισήμανε η Λίντια Γκαλ, ερευνήτρια της ΜΚΟ.

Ένας άλλος μετανάστης, ο οποίος επίσης απωθήθηκε προς τα σύνορα, αφηγήθηκε ότι αναγκάστηκε να συρθεί, απειλούμενος, κάτω από τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα. «Μου έριχναν κλωτσιές και γροθιές», αφηγήθηκε, ακόμη και στο πρόσωπο, ενώ ένας αστυνομικός τον χτυπούσε στους γλουτούς για να συνεχίσει.

Η ουγγρική κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν αμφισβήτησε τις καταγγελίες του Παρατηρητηρίου, κατηγορώντας με τη σειρά της την ΜΚΟ ότι «παρερμηνεύει» τους κανόνες που διέπουν τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου στην Ευρώπη.

Από την 5η Ιουλίου, η ουγγρική κυβέρνηση ενέκρινε την επαναπροώθηση στα σύνορα όλων των μεταναστών που συλλαμβάνονται σε ακτίνα έως και οκτώ χιλιομέτρων από τα σύνορα. Οι έλεγχοι ενισχύθηκαν και άδειες εισόδου δίνονται στα σύνορα με τη Σερβία όλο και πιο αραιά.

Ο αλητήριος, φασίστας πρόεδρος της Ουγγαρίας  Βίκτορ Όρμπαν, πρέπει μια μέρα να καθίσει στο σκαμνί του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. ΄Ενας Χιτλερίσκος είναι το άτομο, που δυστυχώς,  έχει τη στήριξη κάποιων εκατομμυρίων Ούγγρων, ίδια …κατασκευής και σύστασης με τον πανάθλιο πρόεδρό τους.

΄Εχουμε προσωπική αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αυτή από επισκέψεις μας στη Βουδαπέστη και συζήτηση με ακτιβιστές και διανοούμενους Ούγγρους. Μαζί με τους Σέρβους και τους Πολωνούς έχουν αυξημένο δείκτη εθνικισμού, φασισμού και ναζισμού. Κι αν μείνει ανεξέλεγκτη  αυτή η κατάσταση, σε λίγα χρόνια η γάγγραινα θα έχει προχωρήσει και σαπίσει όλο τον υγιή κορμό στις χώρες αυτές. Ας έχουμε “γνώσιν οι φύλακες”.

 

4. Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Νότια Σινική Θάλασσα -«Αγριεύει» η Κίνα
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Νότια Σινική Θάλασσα -«Αγριεύει» η Κίνα

Το Πεκίνο υποσχέθηκε σήμερα να δώσει «αποφασιστική απάντηση» σε οποιαδήποτε «προκλητική ενέργεια» στη Νότια Σινική Θάλασσα, δύο ημέρες μετά την ετυμηγορία του διαιτητικού δικαστηρίου του ΟΗΕ το οποίο απέρριψε τις κινεζικές διεκδικήσεις σ’ αυτή τη διαφιλονικούμενη περιοχή.

«Αν κάποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια προκλητική ενέργεια εναντίον των κινεζικών συμφερόντων ασφαλείας με βάση αυτή την ετυμηγορία, η Κίνα θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο», δήλωσε ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε “παράνομο” το Διαρκές Διαιτητικό Δικαστήριο που έχει την έδρα του στη Χάγη και υπογράμμισε πως η ετυμηγορία του “δεν θα έχει καμιά επίδραση στην πολιτική της Κίνας”.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπάρχει καμιά νομική βάση ώστε η Κίνα να διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα επί των πόρων στις θαλάσσιες ζώνες εντός της “γραμμής με τις 9 παύλες” (Nine Dash Line)», είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες το Δικαστήριο.

Η απόφαση του Μόνιμου Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης ήρθε μετά από προσφυγή των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.

‘Ολες οι δικτατορίες έχουν το ίδιο ύφος στα ανακοινωθέντα τους (“αποφασίζομεν και διατάσσομεν”) και χρησιμοποιούν τη γνωστή  φρασεολογία του φασισμού-ολοκληρωτισμού. Το δικτατορικό καθεστώς της Κίνας “τσαμπουκαλεύεται” σήμερα,  αντί να απολογείται, όχι μόνο για την ασέβειά του στους διεθνείς κανόνες, αλλά και για την τραγική  κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε όλους τους τομείς.

Οι δικτάτορες του Πεκίνου έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι και  “παίζουν με τη φωτιά”. Αφού στραγγάλισαν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης , έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό σε μια πρωτοφανή απαξίωση της ένοιας άνθρωπος ,συνάνθρωπος, λαός, εργαζόμενος, γείτοντας. Ανέντιμοι, αφιλοσόφητοι ,απάνθρωποι και εθνικιστές, μπορεί μια μέρα, ειδικά, όταν διαπιστώσουν πως το οικονομικό τους μοντέλο,που στηρίζεται σε πήλινα πόδια καταρρέει, να τραβήξουν το σκοινί και να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα.

Σύσσωμος ο κόσμος πρέπει από σήμερα να αντιδράσει. Να απομονώσουμε  το δικατορικό καθεστώς. Να επιβληθούν κυρώσεις, εμπάργκο, διακοπή διπλωματικών σχέσεων με μια χώρα που δε σέβεται αποφάσεις διεθνούς δικαστηρίου,αλλά και διεθνων οργανισμών, όπως είναι ο ΟΗΕ. Τί περιμένουν οι χώρες, κυρίως αυτές που πλήττουν άμεσα οι κινέζικες προκλήσεις;