ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η τελευταία φωτογραφία του Ελληνα μουσουλμάνου ήρωα
Η τελευταία φωτογραφία του Ελληνα μουσουλμάνου ήρωα [εικόνες]

Μια φωτογραφία από ώρα εργασίας ήταν η τελευταία που ανέβασε στα social media, ο 18χρονος Ελληνας μουσουλμάνος Χουσεΐν Νταϊτσίκ ο οποίος σκοτώθηκε στο μακελειό του Μονάχου για να σώσει την δίδυμη αδελφή του.

Στο προφίλ του στο instagram 4 ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Χουσεΐν ανήρτησε μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται επάνω σε ένα κλαρκ, προφανώς από την δουλειά του.

Ο 18χρονος που ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα άλλα δύο δίδυμα αδέλφια του, είχε έντονους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, το χωριό Αρατος της Ροδόπης, κοντά στην Κομοτηνή.

Τόσους που το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε (Facebook, Instagram) ήταν «Huseyin Aratos».

Ο Νταϊτσίκ ήταν γεννημένος το 1999 στον Αρατο και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του. Ο πατέρας του δούλευε σε εργοστάσιο, ενώ τα παιδιά σπούδαζαν σε γερμανικό σχολείο.

Ηταν ένα ευαίσθητο παιδί, με κλίση στη μουσική. Είχε φτιάξει μάλιστα και ένα συγκρότημα με φίλους του και έπαιζε παραδοσιακή μουσική.

Οι γονείς του είχαν πάει μετά από προσπάθειες 25 ετών στην Γερμανία για να δουλέψουν, Μετά από δέκα χρόνια κατάφεραν να κάνουν τρίδυμα, τον άτυχο Χουσεΐν, την αδελφή του και τον αδελφό του.

Την μοιραία για εκείνον Παρασκευή, ο Χουσεΐν είχε πάει στο εμπορικό κέντρο μαζί με την αδελφή του και τον αδελφό του, για να ψωνίσει ρούχα και δώρα καθώς την ερχόμεη Τρίτη θα έρχονταν, όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Ο 18χρονος δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από τον μακελάρη και έπεσε νεκρός, είχε προλάβει όμως να σπρώξει την αδελφή του που διεσώθη. Η Telegraph τον αποκαλεί «ήρωα».

Ο Χουσεΐν έδωσε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Πάλεψε αρκετές ώρες, αρχικά μάλιστα παρουσίασε βελτίωση, αλλά δεν άντεξε και κατέληξε.

Στο χωριό Αρατος το οποίο επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι, τον περίμεναν και φέτος όλοι οι συγχωριανοί του, όπως και η γιαγιά του η οποία κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης.

Από τον πατέρα του, απέκρυψαν αρχικά τα τραγικά νέα. Οταν όμως έμαθε ότι έχασε το γιό του από τον μακελάρη του Μονάχου, υπέστη καρδιακή προσβολή και διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με συγχωριανούς του, ο πατέρας του είχε υποστεί εγχείρηση αγγειοπλαστικής στο παρελθόν.

Πηγή: Η τελευταία φωτογραφία του Ελληνα μουσουλμάνου ήρωα [εικόνες] | iefimerida.gr

Κοίτα πόνος για τον…”΄Ελληνα Μουσουλμάνο της Θράκης” από τα ακροδεξιά, εθνικιστιά έντυπα. Τους πήρε η συγκίνηση και τα κλάματα. Βρε,δεν αφήνετε τις παγαποντιές;

Κάτω τα χέρια από το νεκρό παλικάρι. Δεν έχετε εσείς ανάστημα να κρατήσετε και να καταξιώσετε καθώς είναι πρεπούμενο  την ηρωική πράξη του Χουσεϊν. Επειδή ακριβώς είστε έντυπα -σκουπίδια του εθνικσμού και του ρατσισμού.

Στο καλό, αγόρι,από τον ΄Αρατο. Σε τιμούν όσοι σέβονται και υποκλίνονται στην ηρωική σου πράξη.

 _____________________________________________________________
1. Η ΑΛΛΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ   ΤΗΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ . ΙΔΙΑ ΠΑΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ… ΚΙΣΣΟΙ.
2. Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  ΣΕ ΥΣΤΕΡΙΑ
3.  ΕΝΑ “ΠΟΤΑΜΙ” ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΕ  ΞΕΡΙΚΑ ΧΩΡΑΦΙΑ
4. ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ. ΚΑΙ ΜΙΣΟΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΨΩΝΙΟ
Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι σε κατολίσθηση -«Φερετζές» η απλή αναλογική του
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

H απλή αναλογική του κ. Τσίπρα ήταν ένας «φερετζές» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε κατολίσθηση.

Μιλώντας στην  τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  είπε ότι οι  Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι εξαπατήθηκαν και  μάλιστα από μια ανίκανη κυβέρνηση ενώ αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο υπογράμμισε ότι ποτέ δεν ήρθε να συζητήσουμε σοβαρά ένα νέο εκλογικό σύστημα τόνισε επίσης η Φώφη Γεννηματά. Διερωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί τον πήρε η βιασύνη μέσα στο καλοκαίρι, μήπως ετοιμάζεται για εκλογές;».

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οχυρώθηκε πίσω από το μπόνους και ότι ενώ έχει «σηκώσει τη σημαία του μεταρρυθμιστή δεν κάθισε καν να συζητήσει ένα καλύτερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ προσθέτοντας ότι ισοπέδωσε τα πάντα και δεν άφησε τίποτα για τον κύριο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά ο κ. Τσίπρας μετά τα τόσα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε τώρα μπορεί να γίνει δεκτός και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα μαζί με την κυρία Μέρκελ.

Κλείνοντας η κ. Γεννηματά τόνισε πως «ο κύριος Τσίπρας κάνει πρωθυπουργό αύριο τον κ. Μητσοτάκη  καθώς απέτυχε να φέρει έναν πλήρη νόμο απλής αναλογικής τον οποίο θα στηρίζαμε και γιατί δεν μπόρεσε να πείσει.

Κι αυτή η “θυγατέρα” μιλάει με το θράσος και την υπεροψία του…ανυποψίαστου.  Λες και αν δεν ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς πατέρας της, θα κατείχε σήμερα  τη θέση  που έχει. Και φυσικά, όπως και η Ντόρα, ο Κυριάκος, ο Γιώργάκης ,ο Κωστάκης και οι λοιποί  άξιοι γόνοι  της ελληνικής οικογενειοκρατίας, και η Φώφη δεν ντρέπεται. Δεν αισχύνεται.

Αλλά, γιατί να το κάνουν τα προκομμένα … τέκνα ; Αφού οι ΄Ελληνες ψηφοφόροι τους εξασφαλίζουν χρόνια τώρα  εισιτήριο “πρώτης θέσης”. Οπότε,  θεωρούν κι αυτοί  πως σωστά και δικαιωματικά  βρίσκονται  εκεί που βρίσκονται. Με το …σπαθί τους πήραν ό,τι απόκτησαν!

Γι αυτό και όλος αυτός ο συρφετός του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας,της διαπλοκής και της διαφθοράς ,τσαμπουκαλεύεται.  Πίσω τους έχουν μιλούνια ηλιθίων. Στις πλάτες τους σηκώνουν.

 

2. O Ορμπαν συντάσσεται με τις απόψεις Τραμπ -Για την ασφάλεια
Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

Η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη της τις πολιτικές ασφαλείας που προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν.

Οπως επεσήμανε, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Baile Tusnad στη Ρουμανία, με τις προτάσεις του υποψήφιους των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Ευρώπη μπορεί να επιλύσει την κρίση ασφάλειας που αντιμετωπίζει και έχει προκληθεί από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Ο Ορμπαν απέδωσε τις σοβαρές απειλές ασφάλειας με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη, στην αυξημένη μετανάστευση.

Ξαναχτύπησε ο Χιτλερίσκος της Ουγγαρίας.  Ο ξεδιάντροπος, ρατσιστής πρωθυπουργός βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μια μέρα θα καθίσει και τούτος στο σκαμνί. Αν δε συμβεί αυτό, ο κόσμος  θα διολισθαίνει προς το χειρότερο. Και ειδικά προς τον  αυταρχισμό, την έλλειψη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο πάσχοντα συνάνθρωπο. Θα είναι μια κόλαση τέτοιες μελλοντικές κοινωνίες.

3. Θεοδωράκης: Ελπίζουμε να μην αντικατασταθούν οι «φίλοι εργολάβοι» με τους «κουμπάρους εργολάβους»
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Ζάχος
Το δεκανίκι του Κυριάκου, ο Σταύρος  Θεοδωράκης, δημοσιογράφος το επάγγελμα και νυν  επαγγελματίας πολιτικός, δε δικαιούται “δια να ομιλή”. Ας συνεχίζει ο ίδιος και το “ποτάμι” του να κατεβάζουν νερό για να αρδεύεται το ξερικό  του Μητσοτάκη.

Με την καταψήφιση της απλής αναλογικής,έχασε και τη λίγη αξιοπιστία που είχε. Επέλεξε να συνεχίζει να είναι δημοσιογράφος. Και “ο λύκος μαλλί αλλάζει,όχι μυαλό”.

΄Οσο για τους εργολάβους και τους κουμπάρους, ας μη μιλάει καλύτερα αυτός που θήτευσε επί συναπτά έτη και με μεγάλη επιτυχία στις βιομηχανίες παραπληροφόρησης των εργολαβο-κουμπάρων.

΄Ιχνος  τσίπας δεν έμεινε πια στο Σταύρο. ΄Οχι, βεβαια,  πως είχε ποτέ πολλή.

 

4. Η Μέι κατεβάζει έργα τέχνης από την Ντάουνινγκ Στριτ για να βάλει αποσπάσματα ομιλίας της
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/ Kirsty Wigglesworth

Μιλάμε για… τελειωμένο ψώνιο, πέρα από τα άλλα ακροδεξιά, εθνικιστικά κουσούρια που κουβαλάει.  Θα γελάσουμε και θα κλάψουμε με δαύτη,όσο οι Εγγλέζοι την αφήνουν να παριστάνει την πρωθυπουργό  στο “μεγάλο νησί”.