ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.  ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΟΥΛΩΝ.
  2.  ΡΩΣΟΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ   ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
  3.  ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΥΒΡΙΝ.
  4. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. “ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ” ΤΩΡΑ.
  5. ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ. ΟΠΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
  6. “ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ”. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ.
1. Κυκλώνουν τις Θερμοπύλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -Εξαιτίας συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής

 Κυκλώνουν τις Θερμοπύλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -Εξαιτίας συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής

Κάτω από το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά θα εξελιχτεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το βράδυ μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Το γεγονός ότι σε απόσταση 500 μέτρων από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα γίνει η συγκέντρωση βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών των Θερμοπυλών όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 460 πρόσφυγες έχει σημάνει συναγερμό στην αστυνομία, η οποία συγκεντρώνει αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Παράλληλα στις 4 σήμερα το απόγευμα, λίγες ώρες πριν την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, αλληλέγγυοι, οργανώσεις και διάφορες κινήσεις πολιτών οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στο χώρο που βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών των Θερμοπυλών.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργανωση,που έχει χαρακτηριστεί και ως εγκληματική στο κατηγορητήριο με το οποίο θα δικαστούν  οι ιδρυτές της. Οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν θιασώτες της ναζιστικής ιδεοληψιας-θηριωδίας και θαυμαστές του παρανοϊκού Χίτλερ.

Σε όλη την Ευρώπη,πλην Ελλάδας και Ιταλίας, ο ναζισμός έχει τεθεί εκτός νόμου. Στη χώρα μας,όχι μόνο δεν είναι παράνομος αλλά το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δια χειρός της τότε εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη τη νομιμοποίησε και την έστειλε στη βουλή.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται πως είναι μια αριστερή κυβέρνηση. Κι όμως, δεν έκανε τίποτα μέχρι σήμερα για να απαλείψει αυτό το όνειδος της χώρας, μοναδικό στην Ευρώπη.΄Οφειλε από τα πρώτα της νομοσχέδια να είναι αυτό με το οποίο θα ήταν παράνομος ο ναζισμός στη χώρα και  τα ναζιστικά του μορφώματα επίσης.

Δεν το έκανε. ΄Εχει τεράστια ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην Ιστορία. Πολλώ μάλλον αφού επί ημερών του (σήμερα) τα εκτρώματα της Χ.Α αποπατούν στα ηρωικά χώματα των Θερμοπουλών, που μεταφορικά  υποδηλώνουν την ελευθερία,τα ιδανικά,τις αξίες.

΄Οφειλε δυναμικά η κυβέρνηση να απογορεύσει αυτή τη συγκέντρωση των  Ναζί στον “άγιο” Τόπο. Να τον  μολύνουν μούρες σαν του Μιχαλιάκου, του Παππά και του Κασιδιάρη.

Ντροπή. Κι ακόμα περισσότερο, επειδή δίπλα, στα 500 μέτρα, βρίσκονται εγκλωβσιμένοι στη δυστυχία, την περιφρόνηση την κατφρόνια εκατοντάδες πρόσφυγες πολέμου.

Ντροπή, Αλέξη Τσίπρα!

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/DENIS SINYAKOV

 

Ενας υψηλόβαθμος συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν ταξίδεψε την Ελλάδα και επισκέφθηκε το Αγιο Ορος, παρότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει σε βάρος του η ΕΕ, μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας, δεν το επιτρέπουν.

Αυτό αναφέρουν τρεις ανεξάρτητες πηγές τις οποίες επικαλείται το TIME. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βλάντισλαβ Σουρκόφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση της Κριμαίας, ταξίδεψε στο Αγιο Ορος περίπου την ίδια εποχή που το επισκέφθηκε ο Πούτιν, στις 28 Μαΐου.

Η απάντηση του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε από το TIME για τα ταξίδια του Σουρκόφ ήταν τυπική της ρωσικής κυβέρνησης, σχολιάζει το δημοσίευμα, καθώς σε σχετική δήλωση ανέφερε ότι οι πληροφορίες «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Από το 2014 έχει απαγορευθεί στον Σουρκόφ να ταξιδεύει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς ενορχήστρωσε την ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας. «Ως μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα είναι νομικά υποχρεωμένη να βοηθά στην επιβολή αυτών των κυρώσεων», αναφέρει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος επέβλεψε την επίσημη ρωσική επίσκεψη, δεν απάντησε στις γραπτές εκκλήσεις του Μέσου για ένα σχόλιο.

«Η παρουσία του Βλάντισλαβ Σουρκόφ σε αυτό το ταξίδι θα φαινόταν απίθανη στους παρατηρητές του Κρεμλίνου, όχι μόνο επειδή συνιστά παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ. Παρότι υπάρχουν άφθονοι ευσεβείς αξιωματούχοι στον στενό κύκλο του Πούτιν, ο Σουρκόφ πάντα κρατούσε αποστάσεις από αυτούς», αναφέρει ακόμη το ΤΙΜΕ.

Για πάνω από μία δεκαετία, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Σουρκόφ ήταν γνωστός στη Ρωσία ως το «μυαλό» πίσω από τον «θρόνο», ο αρχιτέκτονας του αυταρχικού συστήματος του Πούτιν, και πιο πρόσφατα ως ο επικεφαλής διαπραγματευτής της χώρας του με τις ΗΠΑ, στις προσπάθειες να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία. Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει τη μικρή σχέση του Σουρκόφ με την Ορθοδοξία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι του αποδίδονται στίχοι του συγκροτήματος Agatha Christie όπως και το μυθιστόρημα Almost Zero, με σκηνές βασανιστηρίων και χαρακτήρες που χλευάζουν την ορθόδοξη πίστη. Μάλιστα, παρότι διετέλεσε επικεφαλής θρησκευτικών ζητημάτων της ρωσικής κυβέρνησης, το 2012 και το 2013, οι «σκληροπυρηνικοί» ορθόδοξοι σχολιάζουν ότι οι πνευματικές αναζητήσεις του είναι υποτιθέμενο δείγμα «σατανισμού».

Ομως, σύμφωνα πάντα με το TIME, ο πάτερ Μακάριος στο Αγιο όρος επιβεβαίωσε ότι ο Σουρκόφ τον επισκέφθηκε στις 27 Μαΐου και του συστήθηκε ως «υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνου». Μία τρίτη πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, επίσης επιβεβαίωσε την επίσκεψη εκείνη την ημέρα.

«Αυτό που παραμένει απόλυτο μυστήριο είναι πώς ο Σκουρκόφ πήγε στο Αγιο όρος καταστρατηγώντας τις κυρώσεις της ΕΕ», επισημαίνει το TIME. Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον Αλεξάντερ Ντούγκιν, τον καθηγητή που θεωρείται ένας από τους σύμβουλους του Πούτιν και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης όταν έφτασε στη χώρα μας για να παρεβρεθεί στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Αγιο Ορος.

«Οι ελληνικές αρχές έδειξαν κάποια επιείκεια στην υποδοχή των Ρώσων επισκεπτών. Οταν ο Ντούγκιν έφτασε στο αεροδρόμιο μαζί με Ρώσους δημοσιογράφους, η ελληνική αστυνομία τον έβγαλε από την ουρά για τον έλεγχο διαβατηρίων. Ο ρόλος του στη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον έβαλε στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ το 2014, παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στις ΗΠΑ και προκαλώντας άρνηση έκδοσης βίζας. Ομως η ΕΕ δεν επέβαλε ανάλογη απαγόρευση σε βάρος του Ντούγκιν, οπότε εξεπλάγη με τη συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας.

Μετά από ένα βράδυ κράτησης, έμαθε ότι κάποιοι αξιωματούχοι της ΕΕ, προφανώς στην Ουγγαρία, τον είχαν βάλει σε μία λίστα ανεπιθύμητων, που προκάλεσε αυτή την αντίδραση στο αεροδρόμιο», αναφέρει το δημοσίευμα. «Μετά από κάποιες πιέσεις από τις επαφές του Ντούγκιν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ελληνικές αρχές προφανώς του επέτρεψαν να περάσει», συμπληρώνει.

Αυτό δεν θα μπορούσε να είχε γίνει νόμιμα και για τον Σουρκόφ, τονίζει το TIME. Το όνομά του είναι στην πιο περιορισμένη λίστα της ΕΕ με τους Ρώσους αξιωματούχους που ενεπλάκησαν στην προσάρτηση της Κριμαίας. «Οπότε φαίνεται αξιοσημείωτο ότι επέλεξε να παραβιάσει αυτές τις κυρώσεις για κάτι που φαίνεται ως προσκυνηματική επίσκεψη», υπογραμμίζει ακόμη το δημοσίευμα.

Πότε θα αντιληφθεί αυτή η κυβέρνηση πως ο δικτάτορας Πούτιν “μετράει μέρες” και το καθεστώς του, επομένως, σύντομα θα καταρρεύσει και μάλιστα με μέγα πάταγο;  Για χίλιους λόγους θα πέσει.΄Ενας, ο πιο σπουδαίος  είναι ,διότι οι ΗΠΕ δεν μπορεί να γειτνιάζουν  με ένα μαφιόζικο καθεστώς σαν το σημερινό ρώσικο.

Η Ρωσία είναι Ευρώπη. Και πας σώφρων αντιλαμβάνεται πως δεν είναι σε θέση να σταθεί  η μεγάλη αυτή χώρα στα πόδια της, αν γκρεμίσει τις γέφυρες με την Ευρώπη. Ιστορικά θα αναγκαστεί, όπως έκανε η τσαρική Ρωσία με το Βυζάντιο, να προσεγγίσει τη γηραιά ήπειρο,να συνεργαστεί και με το χρόνο να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια,για να αποτελέσει μια από τις πολιτείες των ΗΠΕ.

Για το λόγο αυτό είναι αδιανόητο στις μέρες μας να υπάρχουν κυβερνήσεις που συνεργάζονται με το σημερινό καθεστώς της χώρας και να προσβλέπουν σε (ανύπαρκτα) οφέλη. Είναι απολύτως σίγουρο (αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει) πως η Δύση θα αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την πτώση του δικτάτορα. Είναι θέμα επιβίωσης   ολόκληρης της υφηλίου η κατάρρευση των σημερινών  δικτατορικών καθεστώτων,ειδικά της  Ρωσίας και  της Βόρειας Κορέας,που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο και ασκούν την εξουσία  εγκληματικές φυσιογνωμίες.

Επομένως,οφείλει να αναθεωρήσει η ελληνική κυβέρνηση την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία. Τυπικές σχέσεις,όπως κάνουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες,ας διατηρήσει.΄Οχι, όμως, να παραβαίνει κατάφωρα απόφασεις της Ε.Ε, δεσμευτικές για όλες της χώρες της ΄Ενωσης και να αφήνει να περνάει τα σύνορα της χώρας μας ένας αναίσχυντος και “σατανικός”, στενός σύμβουλος του δικτάτορα, ο  Βλάντισλαβ Σουρκόφ, που μαζί με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, στενός κι αυτός σύμβουλος στο Κρεμλίνο, αποτελούν το θρασύτατο  δίδυμο  των  εκπροσώπων του ναζισμού στη Ρωσία ,  με άμεσες ,στενές σχέσεις και των δύο με όλα τα ακροδεξιά και ναζιστικά  μορφώματα της Ευρώπης. Και φυσικά με τη δικιά μας εδώ εγκληματικη ,ναζιστικη οργάνωση του Μιχαλολιάκου.

Ας συνετιστούν εκεί στην κυβέρνηση. Φτάνει το φιάσκο και το έγκλημα εσχάτης προδοσίας με την επιστροφή στη δραχμή που δουλεύτηκε υπό την καθοδήγηση  των  συγκεκριμένων αυτών συμβούλων του δικτάτορα στα σκοτεινά γραφεία των ρώσικων μυστικών υπηρεσιών.

Πότε η κυβέρνηση θα απαλλαγεί από τα …λαφαζανικά συμπλέματα-σύνδρομα; Πότε θα αντιληφθεί πως το μέλλον ανήκει στην Ευρώπη, τον πολιτισμό, την εξέλιξη, την αδερφοσύνη των λαών; ΄Οσα ακριβώς αντιμάχεται  το μαφιόζικο καθεστώς του δικτάτορα της Ρωσίας.

 

3. Μίκης για τις εξελίξεις: Το φάσμα του Τσαουσέσκου υπερίπταται της χώρας μας
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Με δύο ποιήματα-τραγούδια, που εμπνεύστηκε τη νύχτα της δικτατορίας και όπως λέει «δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα», σχολιάζει τις εξελίξεις ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε δήλωση-παρέμβαση αναφέρει: «Ολα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των «επιφανών» μνηστήρων της ηγεμονίας  της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας» και προσθέτει:

«Για τον λόγο αυτόν, θέλοντας να προσφέρω στους συμπατριώτες μου μια νότα αισιοδοξίας που παράλληλα να περιέχει και τη διάσταση της αυτογνωσίας και αυτοκριτικής που οφείλουμε να έχουμε πάντα ως λαός, θα ήθελα να θυμίσω τα παρακάτω δύο ποιήματα – τραγούδια μου που μου ενέπνευσε η νύχτα της δικτατορίας του 1967 και που δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα.

Αμετροεπής, υπερόπτης, αλαζόνας και ρατσιστής ο πρώην αρχηγός των Λαμπράκηδων, φαίνεται πως έχασε εντελώς το μέτρο εδώ και πολύ καιρό. Οι σημερινές απόψεις του δεν απέχουν πολύ από εκείνες  των Ναζί του Μιχαλολιάκου κι ας σεμνύνεται ο Μίκης πως τους αντιμάχεται.΄Ιδια και όμοια λένε και εκείνοι.

Θυμήθηκε και τον Τσαουσέκου ο ασεβής. Και μάλιστα τη δικτατορία, είπε,  του Ρουμάνου κομμουνιστή. Τσιμουδιά, όμως,  για τη δικτατορία του Παπάγου και του  Κωνσταντίνου Καραμανλή τα ίδια χρόνια με τη μισή  Ελλάδα στα ξερονήσια, τις φυλακές και τις φάμπρικες της μετανάστευσης.

Βέβαια,  και πώς να πει κακό λόγο για τον…Εθνάρχη όταν ο ίδιος ο Μίκης   τον υποδέχτηκε ως σωτήρα  στην πτώση της Χούντας με την περίφημη φράση “Καραμανλής ή τανκς”; Και δεν έπαψε από τότε να συμπορεύεται   από φιλοδοξία και  ματαιοδοξία με τη Δεξιά, αφού το 1990, στη κυβέρνηση  Μητσοτάκη  γίνεται υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου παρά τω πρωθυπουργώ και αργότερα Επικρατείας.

 Ο Α.Παπανδρέου τόλμησε την ίδια εποχή  να ξεστομίσει εκείνη την περίφημη αλήθεια για το Μίκη  πως ” δεν είναι απλά ένας αποστάτης, αλλά ο μεγαλύτερος προδότης στην ελληνική ιστορία 2000 χρόνων”.! Και είχε δίκιο. Ακόμα και με τον ίδιο τον τ. βασιλιά Κωνσταντίνο ανάπτυξε προσωπικές σχέσεις και τόλμησε αυτός ένας πρώην αριστερός, να δηλώσει στο Τόκιο φίλος του, αφού μαζί κάψανε τους φακέλους τους!

Αχ, Μίκη,  “πού΄ δειχνες πως θα γινόσουν άλλος”.Και πάντως όχι Εβραιο-Τουρκο-Σκοπιανο-προσφυγο-φάγος και προσκυνητής της επάρατης  Δεξιάς που γονάτισε τον τόπο και την Αριστερά.

4. Εκπρόσωπος εργαζομένων Star: Δεν μιλάμε για 246 εκατ.ευρώ, μιλάμε για 2.000 ανθρώπινες ψυχές
Εκπρόσωπος εργαζομένων Star: Δεν μιλάμε για 246 εκατ.ευρώ, μιλάμε για 2.000 ανθρώπινες ψυχές

Ενα από τα κανάλια που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια και μέσα σε τρεις μήνες πρέπει να κλείσουν, είναι και το Star.

Η αγωνία χιλιάδων εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού από χθες έχει φουντώσει για το μέλλον της δουλειάς τους και των οικογενειών τους.

Μιλώντας στην κάμερα του «E», ο Γιώργος Βότσκαρης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Star τονίζει «Δεν μιλάμε για 246 εκατομμύρια ευρώ, μιλάμε για 2000 ανθρώπινες ζωές και νομίζω ότι αυτές δεν κοστολογούνται. Γι αυτές τις 2000 ανθρώπινες ζωές και τις οικογένειές τους δεν έχει απαντήσει κανείς τι θα γίνουν. Εδώ, μέσα σ’ αυτό το κτίριο υπάρχουν οικογένειες, άνθρωποι που παντρεύτηκαν εδώ πέρα και θα χάσουν κι οι δύο τη δουλειά τους. Αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται η ιστορία του Alter επί 4, 5 φορές».

Παίδες του Σταρ και των υπολοίπων  καναλιών που έμειναν εκτός Νυμφώνος, “παίζατε εν ου παικτοίς” τόσα χρόνια. Τρώγατε ψωμί προδοσίας!

Η δημοσιογραφία δεν είναι επάγγελμα, όπως σας συνέφερε να λέτε. Είναι λειτούργημα .Κι ανήκει στην Ιστορία. Είναι κλάδος της.Ο ιστορικός, όπως και ο δημοσιογράφος, οφείλουν να μην έχουν αφεντικά. Να μην τρώνε ψωμί από  την “πένα” τους. Στην ιστορία εργάζεσαι αμισθί. Αλλιώς, η όποια εξάρτηση έχει κόστος και επίπτωση στην ποιότητα της δουλειάς σου.

Τα γνωρίζατε αυτά, αλλά κάνατε πως δεν τα ανα-γνωρίζατε. Σεβόμαστε την κατάσταση σας. ΄Ομως, ήταν λάθος μέγα η επιλογή της δημοσιογραφίας ως έμμισθο επάγγελμα.

Η ενημέρωση  οφείλει να μείνει αποκλειστικά στα χέρια ανθρώπων, που υπηρετούν και δεν υπηρετούνται από την ιδιότητα και το επάγγελμά τους. Η ανεξαρτησία σε όλες της τις διαστάσεις και η μη σκοτισμένη κρίση είναι τα μοναδικά ,”εκ των ων ουκ άνευ”,όπλα της σωστής άσκησης ενός τέτοιου επαγγέλματος. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.

 

5. 25 XΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Σαν την Κορέα: Χιλιάδες Ουζμπέκοι κλαίνε τον νεκρό πρόεδρο Ισλάμ Καρίμοφ
Σαν την Κορέα: Χιλιάδες Ουζμπέκοι κλαίνε τον νεκρό πρόεδρο Ισλάμ Καρίμοφ [εικόνες]

Καθισμένοι στην άκρη των δρόμων της Τασκένδης, εκατοντάδες χλιάδες Ουζμπέκοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους, στην κηδεία του επί 25 χρόνια προέδρου της χώρας.

Η κηδεία του Ισλάμ Καρίμοφ έγινε χθες και ο θάνατός του ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα το πρωί. Ο πρόεδρος Καρίμοφ είχε τα ηνία της χώρας εδώ και 25 χρόνια. Νοσηλευόταν από τις 27 Αυγούστου, μετά από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.
Τα δάκρυα και οι θρήνοι των Ουζμπέκων, που θύμιζαν κάτι από Βόρεια Κορέα, αναμεταδόθηκαν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της χώρας.


Στρατιώτες μετέφεραν την σορό του προέδρου σε αεροπλάνο για να μεταφερθεί και να ταφεί στην γενέτειρα πόλη του, στα νότια του Ουζμπεκιστάν. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρέστη στην κηδεία, καθώς και ο πρωθυπουργός του Καζακστάν και ο πρόεδρος του Τατζικιστάν.
«Αν ο πρόεδρός μας ζούσε ακόμη δέκα χρόνια, το Ουζμπεκιστάν θα γινόταν αγνώριστο» δήλωσε ένας πολίτης στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Όταν μάθαμε τον θάνατό του, εγώ και όλη η οικογένειά μου, αρχίσαμε να κλαίμε, είναι μεγάλη απώλεια για το Ουζμπεκιστάν, έκανε τη χώρα μας ελεύθερη και αναπτυγμένη», πρόσθεσε.


Μπορεί οι οπαδοί του Καρίμοφ να επαινούν την σταθερότητα που επέφερε στη χώρα, αντίθετα, οι αντίπαλοί του τον καταγγέλλουν γιατί φυλάκισε και βασάνισε χιλιάδες αντιφρονούντες και νόθευε τις εκλογές. Ο Καρίμοφ μπόρεσε να παραμείνει πρόεδρος και μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Σοβιετική Ενωση το 1991. Από τότε επενεξελέγη τρεις φορές και το 2015 είχε πάρει 90% των ψήφων, σε μια εκλογική αναμέτρηση που είχε επικριθεί από τους διεθνείς παρατηρητές.
Στο εξής, το ερώτημα της διαδοχής του Ισλάμ Καρίμοφ βρίσκεται σε όλα τα χείλη. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, ο πρόεδρος της γερουσίας Nigmatilla Iouldache θα πρέπει να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος ως τις προσεχείς εκλογές. Αλλά στην πραγματικότητα, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Chavkat Mirzioïev και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Roustam Azimov θεωρούνται φαβορί για τη θέση.

Από τις αντιδράσεις του πληθυσμού για το θάνατο του δικτάτορα Ισλάμ Καρίμοφ μπορεί κανείς να  βγάλει συμπεράσματα για το τί σόι καθεστώς είναι αυτό που κυβερνά τόσα χρόνια τη φτωχή  χώρα  . Στην ουσία, βέβαια, ο πλούτος του Ουζμπεκιστάν (χρυσάφι, φυσικό αέριο ,βαμβάκι κ.α) είναι τεράστιος. Αλλά η διαφθορά και η δικτατορική διακυβέρνηση  της χώρας έχουν διαβρώσει τα πάντα. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται εδώ και χρόνια. Η δε μόλυνση του περιβάλλοντος και η  δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας είναι  άνευ προηγουμενου στην απομονωμένη χώρα. Μια δυστυχία!

6. Η συγκινητική ανάρτηση της παρουσιάστριας του Star: Μην τους ακούς… –

Η συγκινητική ανάρτηση της παρουσιάστριας του Star: Μην τους ακούς…

Με αφορμή το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες κατά την οποία το Star δεν πήρε την πολυπόθητη άδεια, η παρουσιάστρια του καναλιού Κατερίνα Παπακωστοπούλου αναρτά ένα συγκινητικό σχόλιοστον λογαριασμό της στο Facebook για το δεύτερο “σπίτι” της, το “λιμάνι” της στα δύσκολα.

«Αγαπημένο star,δεύτερο σπίτι μου.Λιμάνι μου στα δύσκολα. Σου χάρισα τη νιότη μου,τη δίψα μου,την αγαπη μου,ξενύχτησα για σενα,άφησα την κόρη μου σε άλλα χέρια για να μαι κοντά σου,αρρώστησα,έκλεισε η φωνή μου εκατο φορές, όμως κάθε φορά που έμπαινα στο στούντιο ‘η κρατουσα το μικρόφωνο τα ξεχνούσα όλα.Γιατί ήσουν η μεγάλη μου αγάπη.Ενα υγιές κανάλι με σταθερή και ακέραιη εργοδοσία.Γι αυτο και τώρα σε αγαπάω πιο πολύ γιατί όταν σε σκέφτομαι δάκρυα στάζουν από τα μάτια μου…γιατί είναι χαρά μου που ζω μαζί σου και θέλω όπως όλοι που σε αγαπάμε να συνεχίσουμε…κι αν κάποιοι χαίρονται,μην τους ακούς…ου γαρ οιδασι τι ποιουσι

Τί να του πείς τώρα αυτού του… κοριτσιού, που δουλεύει άπαντες ψιλό γαζί;  Βλέπει πως κόβονται τα αργύρια της προδοσίας,που εισέπραττε τόσο καιρό  και έβαλε πλερέζες μαύρες, για να συγκινήσει  τους πελάτες σκουπιδοφάγους της. Όπως παλιότερα,όταν  έκλεισε η αμαρτωλή ΕΡΤ. Κλάαααμα και τότε οι μίσθαρνοι φαγοπότηδες της Αγ.Παρασκευής.

Πού να καταλάβει, όμως,  η κυρία τί λέμε και γιατί το  λέμε. Το μόνο ίσως που θα καταλάβει είναι μια …βρεγμένη σανίδα.Η συγκινητική ανάρτηση της παρουσιάστριας του Star: Μην τους ακούς…Και να είναι όλη δικιά της. Και να πηγαίνει πάνω κάτω, πέρα δώθε η…σταυρουδιά της !Η συγκινητική ανάρτηση της παρουσιάστριας του Star: Μην τους ακούς…