ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ
1. AΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2015. Ξεκινά αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής -Μετά τις θερινές διακοπές
Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

 

Ξεκινά και πάλι αύριο μετά τις διακοπές του καλοκαιριού η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Από τις καταθέσεις των προσώπων που ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα, φίλων του Παύλου Φύσσα αλλά και αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης, φαίνεται να επιβεβαιώνεται πως η ομάδα χρυσαυγιτών που επιτέθηκε στην παρέα Φύσσα, ενεργοποιήθηκε το επίμαχο βράδυ μετά από κεντρική εντολή που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο τρόπος της “κινητοποίησης” των μελών της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας είναι κεντρικό ζήτημα για την Πολιτική Αγωγή καθώς αναδεικνύει την δομή και λειτουργία “εγκληματικής οργάνωσης” που δρα συντονισμένα και οργανωμένα. Κατά την εκτίμηση των συνηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, η μέχρι στιγμής διαδικασία επιβεβαιώνει πλήρως όσα προέκυψαν από την έρευνα των ανακριτριών της υπόθεσης, σύμφωνα με τις οποίες λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός ο μουσικός “με τηλεφωνικά μηνύματα (SMS), μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Τ.Ο. Νίκαιας, ενεργοποιήθηκαν, μέσα σε δέκα πέντε (15) λεπτά της ώρας περίπου, σαράντα (40) και πλέον μέλη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», τα οποία έφθασαν στην περιοχή. Τα άτομα αυτά επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες, εφοδιασμένα με κράνη, κοντάρια και σιδερογροθιές, ενώ ακολουθούσαν και άλλοι, με ΙΧΕ αυτοκίνητα”.

Στις επόμενες συνεδριάσεις το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος της πλευράς Φύσσα για την εξέταση δύο μαρτύρων ,ενός αυτόπτη της δολοφονίας και ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και επί αιτήματος της Υπεράσπισης για κλήτευση των πρώην υπουργού Νίκου Δένδια.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων από την “δικογραφία Φύσσα”, η διαδικασία θα προχωρήσει στην εξέταση της δικογραφίας που αφορά την άγρια επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομάδα χρυσαυγιτών που επέβαιναν σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις αλιεργάτες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να διαφύγουν, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλαπλά άγρια χτυπήματα και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι οι Αναστάσιος Πανταζής, κατά την δικογραφία πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός.

Η διαδικασία αύριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Εφετείου, ενώ στις 6 και στις 8 του μήνα η δίκη θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τον Σεπτέμβριο οι δικάσιμοι που ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο είναι 5, 6,8,9,12,13,19,23 και 27.

Δεν είναι δουλειά  μας να προκαταλάβουμε την απόφαση του δικαστηρίου. ΄Ομως, μπορούμε να προβλέψουμε πως μια καταδικαστική απόφαση, που είναι και το πιθανότερο, θα σημάνει ολική ανατροπή του σκηνικού στο χώρο του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ και θα σηματοδοτήσει καθοριστικές εξελίξεις για την ίδια, τους πρωταγωνιστές και τους οπαδούς της.

 Από τα μέχρι τούδε δεδομένα αποδεικνύεται πως υπήρχε  δομή και  συγκεκριμένη λειτουργία της “εγκληματικής οργάνωσης” του Μιχαλολιάκου με  σκοπό   τη συντονισμένη-οργανωμένη δράση των μελών της. Δεν  ήταν η δολοφονία Φύσσα αποτέλεσμα μιας θυμικής, εν βρασμώ ψυχής, επίθεσης του φονιά.

Πήραν άπαντες οι συμμετέχοντες στο φόνο εκείνη τη νύχτα, εντολή  από τις “αρχές” της οργάνωσης να πάνε εκεί που πήγαν και ένας εξ αυτών, ο φονιάς, να χτυπήσει με θανατηφόρο χτύπημα το θύμα, για να το εξοντώσει. Υπήρχε λόγος ,όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, για να το κάνει.

 ΄Οπερ και εγένετο. ΄Ενα  χτύπημα από “τεχνίτη”, από ειδικό σφαγέα, που ήξερε πού – πότε θα σουγιαδιάσει και τί αποτέλεσμα θα είχε, έκοψε το νήμα της ζωής ενός νέου και αξιόλογου ανθρώπου.

΄Ολα συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Της οργανωμένης, δηλαδή, προμελετημένης επίθεσης για τους λόγους που έχουμε πολλές φορές μνημονεύσει εδώ. Ο Μιχαλολιάκος είχε από την αρχή της σύστασης της εγκληματικής οργάνωσης  πρόγραμμα δράσης. Σε γενικές γραμμές το πλάνο ήταν το εξής:

α. Άλλωση της αστυνομίας με Χρυσαυγίτες

β. Εξοπλισμός των μελών της Χ.Α

3. ΄Ασκηση χρήσης όπλων από τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης

4.Μαζικές επιθέσεις και κακοποιήσεις μεταναστών και δολιοφθορές στους χώρους κατοικίας τους και εργασίας τους.

5.Δολοφονίες μεταναστών και ξένων ή και Ελλήνων   που έδειχαν συμπάθεια σ΄αυτή τη μειονότητα ή  ή είχαν αντιφασιστική-αντιναζιστική δράση

6. Συμμετοχή Χρυσαυγιτών σε διαδηλώσεις, πορείες και άλλες τέτοιες μορφές πάλης   εργαζομένων  σε κοινή δράση με  τις ομάδες των μασκοφόρων αντιεξουσιαστών. Στόχος  η δημιουργία “πέμπτης  φάλαγγας” με προβοκάτσιες, βιαιοπραγίες, δολοφονίες, επιθέσεις, δολιοφθορές, που θα οδηγούσαν σε αναστάτωση, αποδιοργάνωση της κοινωνικής ζωής, σε έκρυθμες γενικώς  καταστάσεις.

΄Ολο αυτό το πλάνο  και άλλα πολλά  επί μέρους τμήματά του  που δε μνημονεύουμε ως αυτονόητα και παρεπόμενα, εξελίχθηκαν κατά γράμμα τα χρόνια που δρα στη χώρα η ναζιστική οργάνωση. ΄Εχουμε για παράδειγμα  3.500 επιθέσεις και 60 δολοφονίες μεταναστών και Ελλήνων (μεταξύ αυτών  του  Αλέξη Γρηγορόπουλου, των υπαλλήλων της Μαρβίν  και του   Παύλου Φύσσα).  Οι πυρκαγιές της Αθήνας το 2012 και τα άλλα βίαια επισόδια και οι καταστροφές που έγιναν όλο τούτο το διάστημα της δράσης των ναζιστών ήταν όλα μέρος του σχεδίου δράσης τους.

Με τέτοιο  πρόγραμμα  ο Μιχαλολιάκος επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας, έντασης, απελπισίας και φόβου στους πολίτες. Τα δύο κύρια μέρη του ήταν: α. Προλείανση του εδάφους για γενικότερη αναταραχή με τις  ενέργειες που αναφέραμε β.  Γενίκευση  σοβαρών και αιματηρών  επεισοδίων στην Αθήνα σε πρώτη φάση και στη συνέχεια πανελλαδικά, αλλά υπό μία προϋπόθεση. Σε έκτακτη χρεοκοπία της χώρας, κάτι που  πριν 2 τουλάχιστον χρόνια ήταν από τα πλέον αναμενόμενα να συμβούν στη χώρα.

Μια τέτοια εξέλιξη σε χρεοκοπία, όμως, όταν θα ΑΤΜ θα σταματούσαν οριστικά να δίνουν χαρτονομίσματα, έστω και μικρής αξίας,  θα έδινε την αφορμή να ξεχυθούν αλλόφρονες μάζες στους δρόμους με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Τέτοια στιγμή περίμεναν οι Ναζί,  που  χρονικά θα αποτελούσε  την έναρξη  ενός εμφυλίου πολέμου.

Αυτόν  προετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του. Το κάψιμο της Βουλής, η δολοφονία πολιτικών, αλλά και αντιφρονούντων πολιτών (“κρέμασμα στο Σύνταγμα”), καταστροφές δημσίων κτιρίων και η επίκληση της ανάγκης να  κατέβη ο στρατός στους δρόμους για την επιβολή της τάξης και τη  διακοπή της αιματοχυσίας, ήταν τα βασικά, τα κομβικά σημεία του σχεδίου της εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου-Παππά-Κασιδιάρη  και λοιπών Ναζιστών “πρόκληση εμφυλίου και επιβολή δικατορίας στην Ελλάδα”. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος είχε απειλήσει ξεκάθαρα και όχι σιβυλικά , ευθέως από τις Θερμοπύλες το 2012  πως η Χ.Α ήταν έτοιμη γι΄αυτή  την ώρα, “όταν τα μέλη της θα ακόνιζαν   τα ξίφη τους στα πεζοδρόμια, για να πάρουν  κεφάλια  προδοτών”.

Δυστυχώς για την εγκληματική οργάνωση και  ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους , η περίφημη έκτακτη χρεοκοπία δεν ήρθε ποτέ. ΄Ετσι, το σχέδιο για την πρόκληση εμφυλίου ναυάγησε. ΄Εμειναν όμως όλα τα άλλα. Οι δολοφονίες, οι κακοποιήσεις, οι καταστροφές.

Ο Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα. Αυτό σημαίνει πως αν καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, ο ίδιος ο αρχηγός των Ναζί και το στενό του επιτελείο, θα πρέπει να κατηγορηθούν ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα. Παράλληλα, πρέπει να ανοίξουν και οι άλλοι φάκελοι των δολοφονιών από τη αρχή.

Περαίνοντας , να υπενθυμίσουμε και  το εξης: Μετά από μια τέτοια καταδίκη των κατηγορουμένων στην υπό εξέλιξη δίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δεν μπορεί μια εγκληματική οργάνωση που ανέλαβε εργολαβικά δολοφονίες, κακοποιήσεις, δολιοφθορές, καταστροφές και αποδέχτηκε ο αρχηγός της  την ευθύνη, έστω μόνο για τη δολοφονία Φύσσα,  να λειτουργεί νόμιμα και μάλιστα ως κοινοβουλευτικό κόμμα της Βουλής των Ελλήνων. Πρέπει αμέσως,την επαύριο της ανάγνωσης της κατα-δικαστικής απόφασης,  να ανακληθεί η άδεια που δόθηκε από την ασεβή εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία νομιμοποίησε την εγκληματική δράση της Χ.Α,ενώ γνώριζε τη ναζιστική ιδιότητα των ατόμων που ζητούσαν την αναγνώριση της Χ.Α ως κόμμα. Η ίδια, μάλιστα,  η εισαγγελέας, πρέπει γι αυτή την εγκληματική της πράξη (δεν είναι απλά παράβαση καθήκοντος ) να  καθήσει  σύντομα  στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Είναι ιστορική ανάγκη να γίνουν όλα αυτά. Αλλιώς, η ελληνική πολιτεία  με τους θεσμούς της ,αν,  έστω και ένα,  παραλείψει να πράξει  απ΄όσα αναφέραμε, είναι σαν να “φτύνει” και η ίδια στις στάχτες των εκατομμυρίων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη  διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου. Από τη συγκεκριμένη  ιδεοληψία  διακατέχονται και τα αρχηγικά μέλη και οι οπαδοί της Χ.Α . Κι αυτή προσπάθησαν  να προπαγανδίσουν με κάθε τρόπο.  Και τις ανάλογες , αποτρόπαιες  μεθόδους των Χιτλερικών επιχείρησαν να εφαρμόσουν στη χώρα μας.

Η Ιστορία παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της δίκης του Φύσσα, η απόφαση της οποίας θα προδικάσει- σηματοδοτήσει το τέλος της δράσης της Χ.Α. Από την άλλη ,θα αποτελέσει  η απόφαση και το πρόκριμα της μεγάλης δίκης στην οποία ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του θα λογοδοτήσουν για τη σύσταση της εγκληματικής ,ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α.