ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ
Οι Ταϊλανδοί θρηνούν τον βασιλιά τους -Ντυμένοι στα μαύρα, κλαίνε όπου κι αν βρεθούν

Οι Ταϊλανδοί θρηνούν τον βασιλιά τους -Ντυμένοι στα μαύρα, κλαίνε όπου κι αν βρεθούν [εικόνες]

Δείτε για ποιον  εγκληματία κλαίνε οι άνθρωποι εκεί στην Ταϊλάνδη. Αυτό κι αν είναι διαστροφή!

 

ΤΑΪΛΑΝΔΗ: ΕΝΑ «ΝΕΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»
Ηοmo-Naturalis.gr
07.02.09
  H  ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ-ΒΑΣΙΛΙΑ,ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.
  Στα σημερινά «ΝΕΑ» (7/8 -2-09, ταχυδρόμος), διαβάζουμε: «…Ο ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ο ελληνοαυστραλός συγγραφέας ήδη εκτίει την ποινή της τριετούς κάθειρξης στην Ταϊλάνδη για «προσβολή της βασιλικής οικογένειας»…Ποτέ δε φαντάστηκε πως  ένα μυθιστόρημα που έγραψε και τυπώθηκε σε 50 αντίτυπα, από τα οποία πούλησε μόνο πέντε, θα τον έστελνε στη φυλακή…για προσβολή της μοναρχίας και του ίδιου του μονάρχη της Ταϊλάνδης, του 81χρονου βασιλιά της χώρας Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, που από τους υπηκόους του αντιμετωπίζεται περίπου ως ημίθεος»…Και πώς προσέβαλε ο Νικολαϊδης, λέτε, τον… κύριο Μπούμι? Διαβάστε το «έγκλημά» του. Γράφει: «Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ξακουστά για τα ρομαντικά μπερδέματα και τις ίντρικες που έχουν δημιουργήσει. Ο Πρίγκιπας είχε πολλές γυναίκες ,με ή χωρίς γάμο, επίσημες ή απλώς παλλακίδες».Αυτό ήταν.
  Μόλις πήγε στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ ανύποπτος για να πετάξει προς Μελβούρνη, τον συλλαμβάνουν, τον πετάνε σε ένα κελί, τον γδύνουν, τον αφήνουν ξυπόλητο. Λίγο μετά, τον σέρνουν ημίγυμνο και με σίδερα στα χέρια και στα πόδια σε ένα …ο θεός να το κάνει δικαστήριο, και με συνοπτικές διαδικασίες τον καταδικάζουν στα κάτεργα για τρία χρόνια.
  Να,πώς περιγράφει κρυφά τις συνθήκες κράτησής του στον αδερφό του: «Μας ξυπνούν γύρω στις 6 το πρωί, μας μετρούν. Στο κελί, 27 τετραγωνικά μέτρα, ο ένας πάνω στον άλλο ζούμε 95 άτομα(!)…Το κελί έχει μια τουαλέτα, μια τρύπα στο έδαφος. Δεν υπάρχει εξαερισμός…Η φυματίωση και η πνευμονία θερίζουν…Για πρωινό πίνουμε γάλα σόγιας και μετά πλενόμαστε σε κάτι γούρνες με νερό που είναι βούρκος. Το νερό αλλάζει κάθε βδομάδα…Κάθε πρωί στεκόμαστε με προσοχή μπροστά στη σημαία της Ταϊλάνδης και προσευχόμαστε στο Βούδα…Κρατούμενοι πεθαίνουν στη φυλακή στο σωρό. Το φαγητό μας είναι βραστό νερό με …ψαροκόκαλα. Το πάτωμα ζέχνει, γεμάτο από ψαροκόκαλα, εμετό και σκατά.. Το κελί είναι τόσο μικρό που δεν μπορώ να στρίψω. Το βράδυ δε σβήνουν τα φώτα. Σπάνια κοιμάμαι…Μια κόλαση».
  Αυτά συμβαίνουν σήμερα σε μια χώρα, που η εκπόρνευση παιδιών είναι νόμιμη και το κύριο εισόδημα της χώρας είναι η πορνεία. Προσβλήθηκε ο ..Μπόμι, γιατί ο συγγραφέας είπε αυτά τα «φοβερά και τρομερά» για το πρόσωπό του. Ντράπηκε γι αυτά και δεν ντρέπεται για τα παιδιά που με τη δική του υπογραφή εκδίδονται στην πιο εκφυλισμένη χώρα του κόσμου. Δεν ντρέπεται για τις συνθήκες κράτησης ανθρώπων. Αυτό το ΚΤΗΝΟΣ προσβλήθηκε, λέει. Τέτοια υποκρισία, τέτοιο θράσος.
   Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια να σώσει από αυτή την κόλαση τον άνθρωπο. Τίποτα απολύτως. ΄Ολοι παρακολουθούν αδιάφοροι το δράμα του συνανθρώπου μας. Κανείς δε βγήκε στο δρόμους να διαμαρτυρηθεί, να γίνει συμβολική κατάληψη της πρεσβείας αυτής της αισχρής χώρας στην Αθήνα. Αντίθετα, οι συνέλληνες ετοιμάζονται σε λίγο που θα καλοκαιριάσει να κάνουν πορνοτουρισμό στην “βρωμερή” αυτή χώρα και να την ενισχύσουν με τα Ευρώ της ντροπής και του αίματος. Αίσχος !

 

____________________________________________________________

  1. ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΙΣΤΩΝ. ΣΟΥΠΑ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
  2.  ΥΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΩΝ.
  3. ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ…ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ.
  4.  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.  ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
  5. Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ…ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ!
1. O Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Μόσχα-Το παρασκήνιο
O Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Μόσχα-Το παρασκήνιο

 

Tαραχή προκαλεί στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία το βιβλίο δύο Γάλλων δημοσιογράφων που περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Φρανσουά Ολάντ για τους πάντες και τα πάντα.

Στο βιβλίο ο Ολάντ μιλάει πολύ και για την ελληνική κρίση του 2015 που παρολίγο να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Ολάντ αποκάλυψε ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε πέρυσι από τον Πούτιν στο οποίο του ανέφερε ότι ο Τσίπρας του ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Μόσχα.

Σήμερα, γράφει η Le Figaro: «Το βιβλίο με εκμυστηρεύσεις του Ολάντ προκαλεί ταραχή στην Ελλάδα»:
«Πριν καλά καλά βγει στα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων Gérard Davet και Fabrice Lhomme για τον Ολάντ, τα ελληνικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταφράζουν κάποια αποσπάσματα.
Πράγματι, στη σελίδα 512 του βιβλίου με τίτλο «Ενας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά», μαθαίνουμε για «ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Φρανσουά Ολάντ», στις 6 Ιουλίου 2015, δηλαδή την επόμενη ημέρα από το δημοψήφισμα που διοργάνωσε και κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ρώσος πρόεδρος πληροφορεί τον γάλλο ομόλογό του για μια συζήτηση που είχε με την Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση του είχε ζητήσει «να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν υπήρχε εκτυπωτήριο στην Ελλάδα».
Η συνέχεια της συζήτησης και η απάντηση του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έμεινε άφωνος, και διερωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο του έγινε αυτό το τηλεφώνημα, δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό τύπο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι πως ανακαλύπτουν στην Ελλάδα ότι ο πρωθυπουργός τους ήταν πράγματι αποφασισμένος να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη, με τη βοήθεια της Μόσχας, την ώρα που οι Ελληνες θέλουν οπωσδήποτε να παραμείνουν στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Διαβάζουμε έτσι στα ενημερωτικά σάιτ ότι «ο Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα».
Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού της Ελλάδας, η αμηχανία είναι έκδηλη. Διαβεβαιώνουν ότι «αυτό το θέμα ποτέ δεν συζητήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κοινή αντίληψη των δύο ηγετών είναι πως η μοναδική προοπτική για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη».
Μια παρτίδα πόκερ για το ποιος είναι ψεύτης ξεκίνησε μεταξύ Αθήνας, Μόσχας και Παρισιού. Στην Ελλάδα, η πολεμική που προέρχεται από αυτό το πραγματικά εκρηκτικό βιβλίο δεν θα καταλαγιάσει τόσο εύκολα
».

Εν αρχή ήσαν  η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ.Οι “βαριές”  βιομηχανίες παραπληροφόρησης  (έχουν περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως σοβαρές εφημερίδες (!), γιατί γράφαν και γράφουν σε δαύτες ψευτοδιανοούμενοι  και λογής πληρωμένοι γραφιάδες), βγήκαν λίγο καιρό πριν και…αποκάλυψαν με πυχιαίους τίτλους το θέμα της αναζήτησης τρόπου να τυπώσει η κυβέρνηση δραχμές στις πρώτες ημέρες της ανάληψης της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ.  Σήμερα,   στα μικρά και μεγάλα μαγειρεία της εμπορικής δημοσιογραφίας, βγαίνουν πάλι ορυμαγδόν να προσφέρουν, ως φρέσκια,  μια  ξαναζεσταμένη   σούπα.  Σερβιτόρος-πληροφοριοδότης τούτη τη φορά  ο Ολάν, που του το… είπε ο Πούτιν πως του το… είπε ο Τσίπρας, που τα… είπε ο Ολάν στους δημοσιογράφους  και πάει λέοντας.

Είχαμε μόνοι τότε στην Ελλάδα από αυτό εδώ το σάιτ γράψει και συγκεκριμένα  λίγες μόνο εβδομάδες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ πως στη Ρωσία το μεχαλόσχημο τότε μέλος  της κυβέρνησης, ο…πολύς  Λαφαζάνης με την υπόδειξη και τη συνεργασία πολλών υπουργών, μεταξύ αυτών και ο Βαρουφάκης, σχεδίαζαν με το δικάτορα της Ρωσίας την  επιστροφή της χώρας στη δραχμή*.  Η βιομηχανία παραπληροφόρησης ,βέβαια, “αγρόν ηγόραζε” την εποχή  εκείνη που εμείς βγάλαμε το θέμα, μετά από ενημέρωση που πήραμε μέσα από την Κουμουνδούρου και από απόλυτα έγκυρο πρόσωπο. Η πληροφορία μας τότε έλεγε πως το σχέδιο της επιστροφής της δραχμής καταστρώθηκε  στη Μόσχα  εν αγνοία  του πρωθουπουργού.

Να αναφέρουμε με την ευκαιρία και τούτο, για να δώσουμε μια πλήρη εικόνα της εγκληματικότητας και της χρησιμοθηρίας  που επικρατούν στο ελληνικό δημοσιογραφικό συνάφι. Ξαναειπωμένο, αλλά αξίζει η σοβαρότητά του την επανάληψη.

 Τον Οκτώβρη και το Δεκέμβρη του 2008, αλλά και  σε πολλά άλλα κείμενά μας  στις αρχές της επόμενης χρονιάς, είχαμε από αυτό εδώ το σάιτ “σημάνει συναγερμό” για την επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Αλλά, ο Χατζηνικολάου,ο Θέμος, ο  Μάκης και ο…Λάκης της “δημοσιογραφίας” της απάτης και της λαμογιάς, την ίδια εποχή, παίζανε… Βαβύλη, Ζαχόπουλο και Εφραίμ. Τσιμουδιά δε βγάζανε ,αν και είχαν ενημερωθεί ΟΛΟ το συνάφι ,ο πρόεδρος της δημοκρατίας, οι αρχηγοί των κομμάτων και ο πρόεδρος της Βουλής για την επερχόμεη λαίλαπα και ζητούσαμε από τότε τη συγκρότηση κυβέρνησης “σωτηρίας” της χώρας.

Και ναι, μεν,  scripta manent, όμως “δεν ίδρωσε κανενός το αυτί” ποτέ. Η χώρα, εξαιτίας όλων αυτών πήγε κατά διαβόλου, αλλά  φυσικά δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς για τα εγκλήματα  της εσχάτης προδοσίας, ούτε λογοδότησε κάποιος για τη δόλια απόκρυψη της αλήθειας   στη χρεοκοπία της χώρας.

Κι αυτή η καταστροφή έχει επώνυμα και ονόματα. Και δεν εννοούμε μόνο εκείνους που άναψαν τη φωτιά στα ξερά χόρτα (πολιτικοί ),αλλά  και όσους φύλαγαν τσίλιες μέχρι να φουντώσει η φωτιά και να γίνουν όλα στάχτη (τα φυντάνια της εμπορικής δημοσιογραφίας).

Να  μείνουμε αποκλειστικά στην ευθύνη του “Τύπου”. Ο κόσμος (ίσως  κι εσύ που διαβάζεις αυτή την ώρα τις γραμμές αυτές), έχει παραδοθεί χωρίς αντίσταση  στους βιαστές  της πληροφόρησης και έχει δεθεί η κρίση του πισθάγκωνα  από το εγκληματικό συνάφι της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Είναι χιλιοειπωμένο εδώ πως όποιος έχει κάνει επάγγελμα την ενημέρωση και ζει απ΄αυτό, είναι ένοχος και μάλιστα το ίδιο υπεύθυνος και ο μικρός και ο μεγάλος ψεύτης-παραχαράκτης  της πληροφορίας. Ουδείς απαλλάσσεται, επειδή ο ένας έχει μικρότερη εμβέλεια, λιγότερο κοινό στην παραπληροφόρηση από κάποιον άλλον  της αισχρής συντεχνίας.

Την ίδια, όμως, ευθύνη με τους σκουπιδοπαραγωγούς  έχει και ο σκουπιδοφάγος, που δέχεται αδιαμαρτύρητα να τρέφεται  στις χωματερές που τον έχωσαν.  Με το τηλεκοντρόλ, το “κλικ”, την αγορά του βρωμερού τους εντύπου, συνεχίζει χρόνια τώρα να εξοπλίζει με δύναμη και “κύρος” το Σύστημα, το οποίο με τη σειρά του  έχει την απόλυτη στήριξη της εμπορικής δημοσιογραφίας γι αυτό και οι επιχειρήσεις της αμείβονται  πλουσιοπάροχα και παντοιοτρόπως από εκείνο.

Αλλά κι αυτός ο λαός, ξεχωριστά ένας έκαστος, με την εξαίρεση ενός μικρού πληθυσμιακού τμήματος,όχι μεγαλύτερο σπό ένα 20%, έχει κι αυτός αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, των θεσμών, της οικονομίας, του πολιτιστικού της επιπέδου. Δε θέλουν να ακούσουν. Δε επιθυμούν να μάθουν,να ενημερωθούν. ΄Εχουν ως αλήθεια τη δική τους άποψη, προτιμούν να ζουν με ψευδείς παραστάσεις και αρνούνται να αντικρύσουν κατάματα την αλήθεια. Οι αισθήσεις, το μυαλό, η κρίση και η βούλησή τους είναι σε συνεχή νάρκη. Λοβοτομημένα.

Μέγας ο προβληματισμός. Πώς ξυπνάς αυτό το πλήθος; Αυτή τη μάζα που είναι η κυρίως υπεύθυνη  για την αδυναμία να επικρατήσει η σύνεση, η λογική, η ανθρωπιά σ΄αυτό τον κόμσμο; Με ποια μέσα θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη χρόνια  χαύνη της μάζας, για να πεθάνει ο οπαδός και  να γεννηθεί ο πολίτης, ο φυσικός  άνθρωπος του μέλλοντος;

Με τα μέσα που έχουν δοκιμαστεί ως σήμερα, δε  φαίνεται  να έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα.  Αφού, όσοι έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής  και τα μέσα παραπληροφόσησης , είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Και δεν  πρόκειται ποτέ να  κάνουν χαρακίρι, να αφήσουν,δηλαδή,να αναπτυχθεί ελεύθερα ο συνειδητοποιημένος πολίτης,ο  φυσικός άνθρωπος. Τέτοιους, δε θα μπορούσαν ποτέ να τους κρατήσουν ως πελάτες.

Ούτε η βία ,όμως, είναι λύση. ΄Οσοι τη χρησιμοποιούν είτε εκδικητικά είτε ως “βήμα”,για να ακουστεί  και η δικιά τους φωνή,  δεν είναι καλύτεροι από τους άλλους. Απλώς  βαυκαλίζονται πως έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Και η ιστορία έχει αποδείξει πως δεν άλλαξε ποτέ και τίποτα με την ένοπλη βία, όσο  το πλήθος συνεχίζει να είναι μάζα και να ηδύνεται σε “άρτον και θεάματα”.

Κάπου αλλού πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση. Σε νέα, μη δοκιμασμένα μέσα. Να ανακαλύψουμε άλλες μεθόδους,  για να επικρατήσει  η αλήθεια, αντί του ψέυδους  και της απάτη, όπως συμβαίνει σήμερα.

΄Ομως, “νέο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει”. Αν αντιγράφουμε  ξεπερασμένες πατέντες και αναποτελεσματικά  στερεότυπα, αν πορευόμαστε  κι εμείς στα χνάρια όσων έχουν χάσει το δρόμο τους,  είναι σίγουρο πως κι εμείς θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

Χρειαζόμαστε άλλους  δρόμους ,διαφορετικές πορείες, νέες προτάσεις. Λύσεις λογικές, έντιμες, αποτελεσματικές.

 

* ΤΟ ΠΛΑΝΟ Β΄. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ «ΒΟΜΒΑ»!
Αποκαλύπτουμε μια πληροφορία που «θα ταράξει τα νερά» ,αλλά  δεν περιμένουμε διάψευση από τη «βιομηχανία» του ψεύδους και του λαϊκισμού, τους γκεμπελίσκους  της εθνικιστικής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Περιμένουμε, όμως, μια σοβαρή, εξακριβωμένη και φερέγγυα απάντηση (διάψευση ή επαλήθευση της πληροφορίας) από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ,συμπερλαμβανομένου και του ΚΚΕ (ας μη βγάζει συνέχεια έξω την ουρά του). Εμείς  έχουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία εδώ και λίγες ημέρες. Την κρατούσαμε να δούμε τους ελιγμούς και την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα.
Η κυβέρνηση του μεγάλου οικονομολόγου Βαρουφάκη, λοιπόν,  ζητάει,  παράταση 6 μηνών του προγράμματος ευρωπαϊκού δανεισμού .Και θα αναρωτηθει κανείς. Τί θα  έχει αλλάξει στους επόμενους έξη μήνες; Γιατί ζητάει η κυβέρνηση από την αρχή αυτή την παράταση του μισού χρόνου και τί έχει στο μυαλό της; Θα έχουν αλλάξει στάση οι  δανειστές και θα δεχτούν να εφαρμοστούν και στην πράξη τα φληναφήματα Βαρουφάκη; Θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βρεθούν τα λεφτά ; Θα προκόψει η οικονομία, θα στηριχτούμε στα δικά μας πόδια,θα βρούμε δάνεια από αλλού; Τί τελικά τόσο φοβερό περιμένουν  να γίνει μέσα σ΄αυτούς τους 6 μήνες παράτασης που ζητάνε οι «σαμάνοι» της κυβέρνησης; Γιατί ροκανίζουν το χρόνο και δεν προχωρούν τώρα σε οριστική ρήξη με τους Ευρωπαίους ή ό τι άλλο έχουν στο μυαλό να κάνουν και όχι  μετά από 6 μήνες; Η απάντηση  βγαίνει από την παρακάτω πληροφορία, την οποία ο  «κομιστής» της σε μας, θεωρεί απόλυτα ακριβή και διασταυρωμένη.
Εδώ και λίγες ημέρες  με άκρα μυστικότητα συγκεκριμένο πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Τσίπρα επισκέφτηκε το εθνικό Νομισματοκοπείο στο Χολαργό ,για  να αναζητήσει (αν υπάρχουν ακόμα) τις παλιές μήτρες στις οποίες εκδίδονταν τα  παλιά ελληνικά   χαρτονομίσματα,  πριν η χώρα μπει στο ευρώ.  Επιλέχτηκε αυτή η λύση,  επειδή, για  να εκδοθεί ένα νέο νόμισμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για το  τεχνικό μέρος, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος.
‘Ετσι, εγκαταλείφθηκε η σκέψη σχεδιασμού-εκτύπωσης κυκλοφορίας νέων ελληνικών νομισμάτων, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα και  η πρώτη σκέψη ήταν να επιστρέψουμε στα παλιά, ελληνικά νομίσματα, αν έχουν φυλαχτεί οι μήτρες. Και αυτό, ακριβώς, ερευνούσε ο εξ απορρήτων του Τσίπρα στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού.  Επομένως, αν είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση  το σχέδιο «επιστροφή στη δραχμή»,  θα προχωρήσει στην έκδοση των  παλιών  χαρτονομισμάτων τους προσεχείς έξι μήνες.
Ο πληροφοριοδότης  μάς διαβεβαιώνει πως οι μήτρες υπάρχουν και η στενή ομάδα υπουργών  του Τσίπρα έχει καταλήξει στη λύση της επανέκδοσης των παλιών χαρτονομισμάτων και κάποιων παλιών  επίσης κερμάτων σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Μάθαμε ακόμα (και είπαμε δε χρειαζόμαστε διάψευση από την κυβέρνηση ) πως υψηλό κυβερνητικό στέλεχος ήρθε σε επαφή με το διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρίας χαρτοποιίας  fortess paper Chad Wasilenkoff (παράγει χαρτί για τα χαρτονομίσματα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου και για το ευρώ )  και ζήτησε να δοθεί σύντομα από την εταιρία  προσφορά  για την αγορά του χαρτιού ,αν  το χρειαστεί   η Αθήνα.
΄Ετσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί κόπτεται η κυβέρνηση να πάρει την παράταση των έξη μηνών. Αλλιώς, αν συνέχιζαν να παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, οι άλλοι δεν αστειεύονται.Το Μάρτη θα έκλειναν τις στρόφιγγες και  θα γινόταν το έλα να δεις εδώ. Η χώρα θα έμενε χωρίς  εθνικό νόμισμα και  συναλλαγές για τουλάχιστον έξι μήνες. Με το σχέδιο της παράτασης και προλαβαίνουν να ρίξουν στην αγορά χρήματα, για να μην ξεμείνει και (επίσης σημαντικό) θα βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου με εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα,που σημαίνει  μεγάλη  εισροή   συναλλάγματος στο τόπο.
Αν αυτά έχουν κατά νου και αυτό είναι το πλάνο Β που λένε πως υπάρχει, τότε οι κοκορόμυαλοι μάλλον κάνουνε πραγματικό χαρακίρι. Σέρνουνε τον κόσμο σε εμφύλιο, αποκόπτουν τη χώρα από την πραγματική της ,την ευρωπαϊκή οικογένεια και τη ρίχνουν στην απομόνωση.
Τα γνωρίζουν αυτά που αναφέραμε στην Ευρώπη; Είμαστε σίγουροι πως ναι, τα γνωρίζουν.  Και θα δώσουν την παράταση; Φαίνεται πάλι πως ναι,θα τη δώσουν. Οπότε, αναρωτιέται κανείς, μήπως αυτό κατά βάθος θέλουν και οι Ευρωπαίοι, να βγούμε,δηλαδή, αυτοβούλως από το ευρώ; «Να βγάλουμε  τα μάτια μας μόνοι μας», εν ολίγοις,για να μην έχουμε να λέμε πως εκείνοι μας πετάξανε.
Ο χρόνος θα δείξει.

 

2. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες αλλά από κάπνισμα, παχυσαρκία και τροχαία
Φωτογραφία: Dimitri Messinis / SOOC

«Σαν επιστημονική ιατρική κοινότητα γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι ενήλικοι κινδυνεύουν να νοσήσουν από το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, τα τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα, όχι όμως από την παρουσία του μετανάστη δίπλα τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Βάζοντας με αυτόν τον τρόπο «φρένο» σε όσους βάζουν το θέμα του εμβολιασμού και γενικότερα θέματα υγείας των παιδιών προσφύγων σαν εμπόδιο για να μπουν αυτά τα παιδιά στα σχολεία με τα άλλα παιδιά.

“Γεια στο στόμα” τους εκεί στον Ιατρικό Σύλλογο Χίου. Πανάθλιοι γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους. Καφενεία σε χωριά που δεν μπορείς το χειμών να πάρεις ανάσα από την μπόχα. Σαπιοκοιλιές να κρέμονται  μπροστά τους.  Και τους πείραξαν τα προσφυγόπουλα, οι παλιάνθρωποι!

 

3. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ
Δίχως τέλος το σύμπαν: Περιέχει δύο τρισεκατομμύρια γαλαξίες λένε τώρα οι επιστήμονες
Φωτογραφία: pexeles

Ξαφνικά το σύμπαν έγινε πολύ πιο πυκνοκατοικημένο! Οι αστρονόμοι έκαναν τον αναπάντεχο υπολογισμό ότι στο ορατό σύμπαν υπάρχουν τουλάχιστον δέκα φορές περισσότεροι γαλαξίες από ό,τι πίστευαν έως τώρα.

Ο συνολικός αριθμός τους στο σύμπαν, στο ορατό και μη ορατό από τη Γη, μπορεί να φθάνει τα δύο τρισεκατομμύρια, δηλαδή είναι 20πλάσιος έναντι της προηγούμενης εκτίμησης, που ήταν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες.

Οι «φουσκωμένες» εκτιμήσεις βασίζονται σε μια νέα ανάλυση των δεδομένων από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και άλλα τηλεσκόπια. Η σχετική διεθνής δημοσίευση, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρίστοφερ Κονσελάις, του βρετανικού πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, έγινε στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal».

Η νέα μελέτη δείχνει ότι όσο το σύμπαν εξελισσόταν στην πορεία των 13,7 δισεκατομμυρίων ετών που υπάρχει, τόσο μειωνόταν ο αριθμός των γαλαξιών μέσω συγχωνεύσεων.

Όμως οι αστρονόμοι συνειδητοποιούν πλέον, ότι μόνο στο ορατό σύμπαν -δηλαδή στο τμήμα εκείνο που είναι παρατηρήσιμο από τη Γη- ένα 90% των γαλαξιών είναι υπερβολικά αχνοί και πολύ μακρινοί για να γίνουν αντιληπτοί από τα υπάρχοντα τηλεσκόπια. Το υπό κατασκευή ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, ο διάδοχος του Hubble, θα μπορεί να δει περισσότερους γαλαξίες από ό,τι τώρα βλέπει το Hubble.

“Και πού είσαι ακόμα” ,τί θα ανακαλύψουν στο μέλλον και τί θα δουν τα μάτια των γενεών που έρχονται! Απίστευτα μαγευτικό το Σύμπαν. Πάνσοφη η Φύση.

Δεν ξέρουμε την…τύφλα μας, βέβαια, σήμερα για τον κόσμο και οι…Γραφές με τους παπάδες θέλουν να μας διδάξουν τον…άλλον, τον επέκεινα. Αν δεν είναι αυτό μούρλια και έλλειψη σοβαρότητας ,τί είναι;

4. Πυρά κατά της Δικαιοσύνης από πρώην ανώτατους δικαστές και καθηγητές Νομικής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πυρά τέως ανωτάτων δικαστικών λειτουργών και καθηγητών των Νομικών Σχολών δέχθηκε η Δικαιοσύνη κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ΕΒΕΑ, υπό τον τίτλο «Η Δικαιοσύνη σε κίνδυνο. Ποιοι την απειλούν;».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πικραμμένος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ΣτΕ λέγοντας:

«Όλοι κάποια στιγμή κληθήκαμε να δικάσουμε σημαντικές υποθέσεις. Θεωρώ όμως ότι τις δικάσαμε σε πλήρη συμμόρφωση με τις διαμορφωμένες παραδόσεις του σώματος και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να μην τεθεί εν αμφιβόλλω το κύρος του δικαστηρίου.

Και εξηγούμαι :

  1. Δικάζαμε τις υποθέσεις το ταχύτερο δυνατόν και φροντίζαμε ώστε οι διασκέψεις να γίνονται και η απόφαση να εκδίδεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  2. Φροντίζαμε σε υποθέσεις μεγάλης βαρύτητας, η επιλογή των συνθέσεων που τις εκδίκαζαν να γίνεται κατά τον πλέον αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο.
  3. Οι εισηγήσεις ήταν εγκαίρως στη διάθεση των μελών του δικαστηρίου προς ενημέρωσή τους. Γινόντουσαν πολύ υψηλού επιπέδου συζητήσεις βάσει των εισηγήσεων. Κατεγράφησαν μάλιστα και σημαντικές από επιστημονική άποψη αλλά και λιγότερο σημαντικές μειοψηφίες.
  4. Υπήρξαμε πάντα πολύ προσεκτικοί στην μη παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού του δικαστηρίου.

Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση απονομή της Δικαιοσύνης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα «να κλονίζει την πίστη των πολιτών στην Δικαιοσύνη», ενώ υπενθύμισε ότι την Ελλάδα την βαρύνουν 400 καταδίκες των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων για καθυστερήσεις.

Επίσης, ο κ. Τέντες είπε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, επιφέρουν στην ουσία αρνησιδικία και χαρακτήρισε πρωταθλήτρια τη χώρα μας στις καθυστερήσεις απονομής της Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι για την έκδοση μιας απλής υπόθεσης απαιτούνται 1.580 ημέρες, δηλαδή 4 με 5 χρόνια.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασίλης Μαρκής, άσκησε αυστηρή κριτική στους εν ενεργεία συναδέλφους.

Μας “δουλεύουν ψιλό γαζί” οι τύποι παραπάνω.΄Ολα ήταν τέλεια, όσο ήταν αυτοί στην υπηρεσία και ασκούν κριτική σήμερα εκ του ασφαλούς, ξεκοκαλίζοντες τις παχυλές συντάξεις τους , στους εν ενεργεία συναδέλφους τους.

Λες και δεν ήταν οι ίδιοι  εν ενεργεία το 2005 και 2006, όταν τους καταγγέλλαμε το μέγα φαγοπότι από τα λαμόγια της  ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού. Ούτε όταν δολοφόνησαν γι΄αυτές τις καταγγελίες μας  τον καθηγητή Γιώργο Τριάρχη. Και… “δεν ίδρωσε το αυτί”  των παλιανθρώπων, που ήταν υποχρεωμένοι να βρουν τους κλέφτες και τους φονιάδες.  Για δολοφονία  μιλάμε,άθλιοι!

Και μας λένε τώρα πως χρειάζονται …4 χρόνια και όχι 11 και βάλε,  για να εκδικαστεί μια υπόθεση.  Κι ακόμα μας διαβεβαιώνουν πως η χώρα έχει 400 καταδίκες γι αυτές τις καθυστερήσεις, πρόστιμα, δηλαδή, που πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι στην Ε.Ε και όχι αυτοί που διέπραξαν τέτοια εγκλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης.

Αν ο καλύτερος, όπως λένε, από τα μέλη της δημοσιογραφικής κλίκας, έχει σκοτώσει τη μάνα του, ο καλύτερος από τη συντεχνία των δικαστών έχει εκτελέσει τουλάχιστον 100 αθώους. Και έχουν το θράσος να μιλούν για…δικαιοσύνη. Ω, αθλία Ελλάς! Ω,πανάθλιοι,  ΄Ελληνες!

 

5. Ο Πάνος Καμμένος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Συντρόφισσες και σύντροφοι…»
Φωτογραφία: EUROKINISSI

«Συντρόφισσες και σύντροφοι» προσφώνησε τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος κατά τον χαιρετισμό του, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα και τα γέλια τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

«Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες», επισήμανε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Προσωπικά, μετά απ΄αυτά που άκουσα να λέει ο συνέταιρος του Τσίπρα,έχω καταληφθεί  από δεινή κρίση ιδεολογικής ταυτότητας. Γιατί, αν τώρα ο… Πάνος είναι όντως αριστερός, ανένταχτος, αντικαπιταλιστής και δεν ξέρω τί άλλο,που κι εμείς οι “απ΄έξω” ισχυριζόμαστε (ή νομίζουμε)  πως είμαστε, μήπως να αποφασίσουμε να δηλώσουμε Δεξιοί και ακροδεξιοί ;

“΄Εχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”, τελικά.