ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Συνελήφθη 51χρονος που έκανε τον γιατρό στα Ιωάννινα χωρίς άδεια
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

 

Εναν 51χρονο συνέλαβε η αστυνομία στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης καθώς και της παράβασης του Κώδικα Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος.

Ο 51χρονος εξασκούσε το επάγγελμα του γιατρού και είχε ιατρείο παρέχοντας υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και λειτουργίας ιατρείου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Και γιατί μόνο να διώκεται ένας που,  χωρίς να είναι, κάνει το γιατρό, το δικηγόρο, τον παπά; Τον Πλεύρη, τον  Καργάκο,το στρατηγό Φραγκούλη που παριστάνουν τους ιστορικούς ,γιατί δεν τους συλλαμβάνετε;

Και φυσικά, ένας μαϊμού “ιστορικός” κάνει τεράστια, συλλογική ζημιά, ακόμα και στις γενιές που έρχονται. ΄Ενας… πέτσινος διηγόρος,το πολύ- πολύ να χάσει μια διεκδίκηση τόκων υπερημερίας. Είναι ίδιο  το κακό;

___________________________________________________________________

  1.  ΝΟΜΠΕΛ. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ …ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ.
  2. “ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ”. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ “ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ”.  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!
  3. ΚΟΥΒΑ, ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
  4. ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΧΛΙΔΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ.
1. Telegraph: Ο κόσμος όπου κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν, είναι αυτός που κάνει τον Τραμπ πρόεδρο
Telegraph: Ο κόσμος όπου κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν, είναι αυτός που κάνει τον Τραμπ πρόεδρο

 

Ένα σκληρό άρθρο φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», μετά την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον τραγουδοποιό Μπομπ Ντίλαν.

Γράφει αναλυτικά το άρθρο που υπογράφει ο Tim Stanley:

Στον Μπομπ Ντίλαν έχει απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Γιατί όχι; Αν οι Επιτροπές μπορούν να δώσουν βραβείο Ειρήνης στον Χένρι Κίσινγκερ, τότε μπορεί να δώσει βραβείο Λογοτεχνίας σε έναν άνθρωπο που δεν έχει γράψει ποτέ του καμία λογοτεχνία.

Αυτό δεν είναι θέμα γούστου. Ο Μπομπ Ντίλαν είναι ένας μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης, ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή. Ωστόσο, το Νόμπελ δεν δίδεται με βάση τι κοινό τους θέλει (αν ήταν έτσι η Ντορίς Λέσινγκ δεν θα είχε κερδίσει), αλλά στην ικανότητα να συνδυάζεται με τον ιδεαλισμό. Ο Μπομπ Ντίλαν έχει και τα δύο, αλλά το περιεχόμενο του έργο του υπολείπεται κατά πολύ των νικητών στο πρόσφατο παρελθόν: Γέατς, Γκάιντ, Ο’ Νιλ, η Σόλτζενιτσιν κλπ. Η κλίμακα παραγωγής και η θεματική πυκνότητα των κειμένων τους ξεπερνά τον Μπομπ Ντίλαν έτη φωτός. Ειναι ένα αμυδρό αστέρι που γρατζουνά μια κιθάρα;
Είναι ήλιοι γύρω από την οποία μπορούμε να βρισκόμαστε σε τροχιά. Είμαστε αρκετά τυχεροί να ζούμε ανάμεσά τους σήμερα.

Αν η επιτροπή ήθελε έναν Αμερικάνο, θα μπορούσε να επιλέξει τον Ντον ΝτεΛίλο, Φίλιπ Ροθ, ή ακόμη γιατί όχι και τον Τόμας Πάινκον.

Δεν έκαναν αυτή την επιλογή. Γιατί λοιπόν το έκαναν; Νοσταλγία, πολιτική, για να ευχαριστήσει το πλήθος.

Και αν η αναγνωρισιμότητα είναι ο στόχος, γιατί δεν το κέρδισαν ο Λέοναρντ Κόχεν ή ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Γιατί όχι ο Ντέμπι Χάρι, που οι τρελοί νομίζουν ότι εφηύρε την ραπ. Επιπλέον, γιατί να διαδώσουν έτσι ένα βραβείο στο οποίο δεν εκλέγεσαι, αλλά επιλέγεσαι για το επίτευγμα και το έργο σου. Αυτό είναι το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Δεν είναι το Σουηδικό «Got Talent».

Ο καθένας μπορεί να γιορτάζει τον θάνατο της ποιότητας, ο καθένας φαντάζεται ότι η εξάλειψη του ελιτισμού οδηγεί στη δικαιοσύνη.

Η κουλτούρα που δίνει στον Μπομπ Ντίλαν ένα βραβείο λογοτεχνίας, είναι ένας πολιτισμός που κάνει τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο των ΗΠΑ. Μια κουλτούρα που αδιαφορεί για τα προσόντα και ενδιαφέρεται για τις συναισθηματικές ανάγκες.

Δεν είναι τόσο μακριά από το «Ντίλαν γιατί μου αρέσει» και «Τραμπ, γιατί νιώθω σαν και αυτόν».

Θα με πουν εκκεντρικό, σνομπ, ελιτίστικο κλπ. Σε αυτό το σημείο, δεν με νοιάζει. Ο πολιτισμός είναι αποδεδειγμένα φτωχότερος από ότι πριν δεκαετίες και αυτό έχει αντίκτυπο στην πολιτική. Κάθε χρόνο, το πρότυπα φαίνεται να γλιστράνε προς τα κάτω και κάτι που κάποτε θεωρούνταν παράλογο, τώρα είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν ξέρω που θα σταματήσει όλο αυτό. Ισως το 2025 με ένα βραβείο Νόμπελ στον Ντόναλντ Τραμπ για τα λυρικά tweet του.

Τα είπε όλα ο  συντάκτης του άρθρου. Κι ακόμα πιο τραγικά είναι τα πράγματα.

Τέτοιο ολίσθημα δεν έπρεπε να κάνουν εκεί στη Στοκχόλμη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ξεφτιλίσει το Νόμπελ.

Καλώς ή κακώς, αυτή η ετήσια απονομή βραβείων, έγινε πια θεσμός. Και ένας θεσμός δεν μπορεί να είναι ποτέ “προσωποπαγής”. Δε θα έπρεπε, δηλαδή,  να βραβεύσει  έναν Ντίλαν, που πέρα από το ανύπαρκτο λογοτεχνικό του έργο, είναι και ένα  αλλοπρόσαλλο άτομο. Πότε  …αναγεννημένος χριστιανός, πότε μεθύστακας και πρεζόνι.

Δε διαφυλάξανε το κύρος τους στη Σουηδία. Αν συμβούν κι άλλα τέτοια “εκκωφαντικά” (διάβαζε “κουφά”) ,όπως υπήρξαν κι άλλα στο παρελθόν, π.χ Τζορτζ Μάρσαλ,  Χένρι ΚίσινγκερΛεχ Βαλέσα (όλοι τούτοι  με Νόμπελ ειρήνης !), γρήγορα θα καταντήσει η απονομή των Νόμπελ  ένα πανηγυράκι, παγκόσμιο τούτο, αλλά  κάτι σαν την  Γιοροβίζιον και τα παρόμοια. Θα φτάσουν εκεί;

2. Ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό για έξοδα φυλάκισης καναλαρχών! [έγγραφο]
Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 

Ολα τα προέβλεψε η κυβέρνηση για τους καναλάρχες που δεν θα συμμορφωθούν με την τροπολογία Παππά.

Ακόμη και κονδύλι στον προϋπολογισμό για τα έξοδα φυλάκισης όσων δεν θα συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν.

Στην ειδική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία Παππά υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Την σχετική απόφαση συνυπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παραπληροφορούν, αποπροσανατολίζουν, τρομοκρατούν, διαμορφώνουν την κοινή, λεγόμενη, γνώμη, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, παράγουν και διαθέτουν στην “αγορά” τα χειρότερα υποπροϊόντα-σκουπίδια. Παλιότερα, διαμόρφωναν το κλίμα, για να ξεκινήσουν πολέμους (1897) και είναι υπεύθυνοι (με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής) για την Μικρασιατική καταστροφή.

Μιλάμε για τους “βαρώνους” ,τους ιδοκτήτες της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, του “Τύπου”, όπως τον αποκαλούν, που τον θεωρούν κιόλας  και … “τέταρτη εξουσία”.  Ο Μπόμπολας ,ο Κουρής, ο Χατζηνικολάου  μας λένε πως είναι …εξουσία!

Είναι μια εγκληματική οργάνωση αυτή η συντεχνία, ίδια και όμοια με τις άλλες. Μαφιόζικη οργάνωση, που σκοπό έχει το κέρδος, το ανήθικο, το παράνομο, το παράλογο . Οι ίδιοι λένε πως στο συνάφι τους “ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Αυτό τα λέει όλα. Και το παραδέχονται τα μέλη της ανίερης αυτής συντεχνίας.

Τώρα απειλούν,γιατί  πολλοί  απ΄αυτούς, χάνουνε την “κουτάλα” ή την  παραχώρησε η κυβέρνηση και  σε άλλους, το ίδιο βρώμικους και ανήθικους,  βέβαια. ΄Ομως, έχουν συνηθίσει στην ατιμωρησία και δε λογαριάζουν τίποτα. Δε δείχνουν να φοβούνται την παρανομία.

Τιμωρήθηκε ποτέ ο Λαμπράκης, ας πούμε, για τα τόσα εγκλήματα που διέπραξε δια του…Τύπου; Μέχρι και τον ηρωικό ,πολιτικό ακτιβιστή, το γιατρό Βασίλη . Τσιρώνη εξόντωσε με ηθική αυτουργία. ΄Ολοι τους μοιάζουν σαν τα γουρούνια που έχουν την ίδια μούρη.

Καί τώρα τσαμπουκαλεύονται πως δε θα συμμορφωθούν και θα “σηκώσουν μπαϊράκι”. ΄Αρα, ορθά τους ετοιμάζεται τόπος… μόνιμης κατοικίας.  Κακό θα κάνουν, αν μείνουν έξω.

Ουδείς σώφρων και έντιμος πολίτης θα μπορούσε ποτέ να στηρίξει αυτή την κλειστό, εγκληματικό κύκλωμα. Είναι ό,τι χειρότερο, σάπιο και βρώμικο παρασιτεί στις κονωνίες μας.

Είπαμε. Γουρούνια, χωρίς εισαγωγικά,

3. Ο Ομπάμα απελευθέρωσε το εμπάργκο σε πούρα και ρούμι από την Κούβα
Ο Ομπάμα απελευθέρωσε το εμπάργκο σε πούρα και ρούμι από την Κούβα

 

Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η απαγόρευση για τα περιώνυμα πούρα Αβάνας και το κουβανέζικο ρούμι.

Ετσι πλέον οι αμερικανοί μπορούν να αγοράζουν και να εισαγάγουν στς ΗΠΑ απεριόριστες ποσότητες από πούρα και ρούμι.

Ο περιορισμός πάντως παραμένει αμετάβλητος ως προς τη μαζική εμπορική εισαγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων, όπως και οι περιορισμοί στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επιπλέον αίρεται ολικά το εμπάργκο για την εισαγωγή στις ΗΠΑ φαρμακευτικών σκευασμάτων και γεωργικών προϊόντων από την Κούβα.

Την ανακοίνωση έκανε το γραφείο τύπου του Αμερικανού Προέδρου.

1. ΄Ενας πρόεδρος και μάλιστα ολόκληρης Αμερικής, δεν πρέπει ούτε στα αστεία να φωτογραφίζεται (ή να τον απεικονίζουν)  με ένα πούρο στο στόμα,  ένα σύννεφο καπνού στη μούρη  ή με ένα ρακόγυαλο στο χέρι.

2. Για τα φαρμακευτικά σκευάσματα και τα γεωργικά προϊόντα πολύ σωστά έγινε άρση του εμπάργκο. Αλλά και για τα πούρα και το ρούμι; Το θάνατο, την αναπηρία του ανθρώπου; Απ΄αυτά τα…αχρείαστα ξεκίνησαν οι Αμερικανοί την άρση του εμπάργκο; Πρόεδρε, δε μας τα λες καλά.

3΄Αδικο, παράλογο με σκοπιμότητες πολιτικές το εμπάργκο στην Κούβα τόσα χρόνια.  Ας τολμήσουν επί τέλους οι Αμερικανοί να κάνουν οριστική άρση. Φτάνει πια η τιμωρία των Κουβανών, γιατί έγιναν… κομμουνιστές. Πέρασε η εποχή που εκεί στη μεγάλη ήπειρο “κυνηγούσαν μάγισσες”. Και ο Μακάρθυ δεν υπάρχει πια.(΄Η μήπως ζει   ο μακαρθισμός;)

΄Οχι, δηλαδή, πως ήταν κομμουνισμός αυτό που εφάρμοσε στην ταλαίπωρη χώρα ο Κάστρο. Σταλινισμός ήταν κι αυτό. Αλλά και ο καπιταλισμός δεν απέχει καθόλου από εκείνο το σύστημα. Και τα δυο τούτα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά  κ.λπ…μεγαθήρια είναι γέννημα της ίδιας σκύλας μάνας. Της εκμετάλλευσης,της στέρησης της ελευθερίας του ανθρώπου,της άρνησης του ατομισμού (Δημόκριτος)  και της ιδιωτικότητας.

Ο άνθρωπος δε χρειάζεται ούτε καπιταλισμό ούτε σταλινισμό.  Ο “φυσικός άνθρωπος” του Μέλλοντος θα απορρίψει και τα δυο  αυτά συστήματα σε όλες τους τις παραμέτρους.  Η οικονομία της Αγοράς για παράδειγμα θα εξαφανιστεί και στη θέση της θα επανακάμψει η ιστορική οικονομία, η  “οικιακή”  (ό,τι παράγω, καταναλώνω) .Και  θα επικρατήσει σε όλες τις κοινωνίες.

Οι εξουσίες επίσης θα εξαφανιστούν. Τα ρομπότ, η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβουν να πραγματώσουν ό,τι δεν κατάφεραν ο πολιτικοί παγκοσμίως. Το βασικό μέλημα των νέων “αρχόντων” και των καινούργιων “θεσμών”  θα είναι να προετοιμάσουν το “φυσικό άνθρωπο” να κατακτήσει  ένα υγιές ,ανθρωποκεντρικό  μέλλον.

Αν μάλιστα, “ανοίξουν οι πύλες”  του Σύμπαντος και έρθουμε σε επικοινωνία με άλλους κόσμους, άλλες μορφές ζωής και πολιτισμού, τότε είναι σίγουρο πως θα μεταγγιστεί  κι εδώ  νέο, φρέσκο,αλλιώτικο  “αίμα”.  ΄Αλλες, πρωτόγνωρες εμπειρίες περιμένουν τη γη και τους κατοίκους της.

΄Ομορφες ημέρες προοιωνίζονται  για την υφήλιο μετά από λίγους αιώνες. Εμείς, οφείλουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας στο “αρχοντικό” που χτίζεται. Κι αυτό σημαίνει πόλεμο με το “Σύστημα”, ξεμπρόστιασμα της αφύσικης μουτσούνας του.

΄Ο,τι παρεμποδίζει ή αρνείται με οποιδήποτε τρόπο την εξέλιξη του σημερινού υπανθρώπου σε ΄Ανθρωπο, είναι σήμερα εξ ορισμού εχθρός μας. Αύριο, σε εκείνες τις ιδανικές  κοινωνίες,  θα έχει νικηθεί κατά κράτος!

 

4. Η ΤΑΡΑΧΩΔΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
Αυτός με τα τατουάζ, το βρώμικο crop-top & τις πολλές ερωτικές περιπέτειες θα είναι ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης
Αυτός με τα τατουάζ, το βρώμικο crop-top & τις πολλές ερωτικές περιπέτειες θα είναι ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης [εικόνες]

Ενας άνδρας, με γκριζαρισμένα μαλλιά, με το βρώμικο crop-top του να αποκαλύπτει πλάτη και χέρια γεμάτα τατουάζ, στέκεται μπροστά σε κάποιους που τον χαιρετούν επίσημα, σε στάση προσοχής. Αυτό το τελευταίο είναι και η μόνη ένδειξη πως πρόκειται για κάποιον αρχηγό κράτους.

Κι όμως, η παραπάνω περιγραφή είναι για τον Μάχα Βαγιραλονγκόρν, τον 64χρονο που θα γίνει ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης, μετά από τον θάνατο του πατέρα του. Το προαναφερόμενο στιγμιότυπο είναι από άφιξή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Bild που δημοσίευσε τις φωτογραφίες αυτές, προκαλώντας την αντίδραση του παλατιού, που ισχυρίστηκε ότι είναι κατασκευασμένες.

Είναι όμως και ένα μόνο δείγμα του πόσο διαφορετικός- από τα συνήθη πρότυπα- είναι αυτός ο 64χρονος που καλείται να αναλάβει τα ηνία της Ταϊλάνδης. Τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ο πατέρας νοσηλευόταν στην Μπανγκόκ, ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου ήταν πολύ μακριά. Γύριζε την Ευρώπη, με το Boeing 737 του και έμενε σε πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, σε βουνά ή λίμνες στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Ο 64χρονος λατρεύει τα αεροπλάνα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις γυναίκες, ενώ αυτός ο «ευρωπαϊκός» τρόπος ζωής προκαλεί εδώ και χρόνια ανησυχία στην Ταϊλάνδη για τη στιγμή που θα ανέβαινε στον θρόνο. Και αυτή ήρθε πλέον, με τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, την Πέμπτη.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο πρίγκιπας θα καταφέρει να κρατήσει ενωμένη τη χώρα. Μέχρι τώρα, απασχολούσε τη δημοσιότητα μόνο για τους χωρισμούς του, με τους επικριτές του να σχολιάζουν ότι οι ρομαντικές περιπέτειές του είναι κάτι περισσότερο από μία βασιλική σαπουνόπερα, τονίζοντας ότι εγείρουν ερωτήματα για το αν είναι κατάλληλος να ηγηθεί της χώρας.

Οι πολύκροτοι χωρισμοί

Το να έχει κάποιος πολλές αγαπημένος είναι μία βασιλική παράδοση στην Ταϊλάνδη, σημειώνουν οι New York Times. Ο προπάππους του πρίγκιπας, βασιλιάς Ράμα Ε’ είχε πάνω από 150 συζύγους και συντρόφους. Ομως, οι γυναίκες που μπήκαν στη ζωή του Βαγιραλονγκόρν βίωσαν ιδιαίτερα «μοχθηρούς»- όπως τους χαρακτηρίζει το δημοσίευμα- χωρισμούς, ενώ μέλη της συνοδείας του πέθαναν υπό ύποπτες συνθήκες.

Τα τρία διαζύγιά του και ο σκληρός τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίστηκε έχουν στρέψει πολλούς Ταϊλανδούς εναντίον του, ενώ πίσω του ο πρίγκιπας έχει διαλυμένες οικογένειες, μεταξύ άλλων τέσσερα παιδιά στις ΗΠΑ, με τα οποία έχει διακόψει κάθε σχέση.

Ηταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, την εξαδέλφη του Σοαμσαβάλι Κιτιγιακάρα, τη δεκαετία του ’70 και του ’80, όταν απέκτησε πέντε παιδιά με άλλη γυναίκα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα του. Αυτή η άλλη γυναίκα, η ηθοποιός Σουγιαρίνε Βιβατσαραβόνγκσε, έγινε η δεύτερη σύζυγός του.

Και αυτός ο γάμος όμως κατέληξε σε διαζύγιο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με τέτοια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών, που με επίσημη ανακοίνωση το παλάτι την κατηγόρησε για διαφθορά και απιστία, με έναν στρατιώτη. Ο πρίγκιπας διέκοψε την επικοινωνία με τα 4 από τα 5 παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της, τους αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους και τα διπλωματικά διαβατήρια, ενώ με επιστολή του προς το βρετανικό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν ενημέρωσε ότι δεν θα πληρώνει πλέον τα δίδακτρα.

Με τον τρίτο του γάμο, με την επίσης «κοινή θνητή» Σριράσμι Σουγάντι, το 2001, απέκτησε ένα αγόρι που θεωρείται ο επόμενος διάδοχος του θρόνου, τον 11χρονο πρίγκιπα Ντιπανγκόρν Ρασμιγιότι, ο οποίος ζει στη Βαυαρία με τον πατέρα του.

Οι Ταϊλανδοί είχαν μία σπάνια ευκαιρία να δουν σκηνές από τον τρίτο γάμο, όταν ένα βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από πάρτι γενεθλίων δίπλα σε πισίνα. Σε αυτό, η πριγκίπισσα εμφανιζόταν topless, με ένα στρινγκ μαγιό, κάτι που σκανδάλισε την κοινή γνώμη.

Ο γάμος διαλύθηκε με πολύκροτο τρόπο το 2014, όταν μέλη της οικογένειάς της συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Τουλάχιστον τρία από τα αδέλφια της πριγκίπισσας φυλακίστηκαν για παράνομη κατοχή όπλων και προσβολή της μοναρχίας, ενώ με αυτή την κατηγορία φυλακίστηκαν και οι γονείς της. Η ίδια εγκατέλειψε το βασιλικό όνομά της, αλλά πήρε πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα;

Μετά από όλα αυτά, οι Ταϊλανδοί απορούν και ποια θα είναι η νέα βασίλισσά τους. Στο πλευρό του πρίγκιπα εμφανίστηκε η πρώην αεροσυνοδός, Σουτίντα Βαγιραλονγκόρν και της έχει αποδοθεί στρατιωτικός βαθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζει με τον πρίγκιπα στη Βαυαρία.

Εκείνη ήταν, πιθανότατα, δίπλα του και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε τον Ιούλιο η Bild, με γόβες στιλέτο, στενή μπλούζα που άφηνε ακάλυπτη την κοιλιά της και τζιν. Με τέτοια εμφάνιση, μία τουρίστρια δεν θα έμπαινε στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ.

Γράφαμε χτες για τη βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης. “Εξώλης και προώλης”! Ο νέος βασιλιάς δε θα είναι χειρότερος από τον πατέρα του , ΜΟΝΟ, επειδή έχει τατουάζ. Είναι δικτάτορες, βασανιστές,  εκτελεστές αθώων.

΄Εχουν και κάτι άλλο, κοινό αυτοί οι τρελαμένοι ολιγάρχες  .  Ζουν μέσα στη χλίδα και έχουν κόλλημα με ό,τι οι ανόητοι ονομάζουν “παραμυθένια ζωή” (!).

Αλλά,  είναι και παρανοϊκά σεξομανείς. Παίρνουν και  χωρίζουν γυναίκες στο σωρό, τις μεταχειρίζονται σαν ερωτικά σκεύη, σπέρνουν παιδιά απο δω κι απο  κει ,που δεν αναγνωρίζουν.΄Ολοι τους η ζωή, εκτός από τη διαστροφική άσκηση της εξουσίας, στρέφεται γύρω από ακριβά αυτοκίνητα, “ωραίες” γυναίκες και άρρωστη δημοσιότητα.

Ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης δεν είναι ο μόνος.΄Ιδιοι και χειρότεροι  είναι ο δικτάτορας Πούτιν ,ο “Μπούλης” της Β. Κορέας και ένα σωρό άλλοι, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Το κακό είναι πως όλα αυτά τα τέρατα, τα τρέφουν και τα συντηρούν οι  ίδιοι οι λαοί. Δείτε πώς θρηνούν για τον εγκληματία βασιλιά τους οι Ταϊλανδοί στην πάμπτωχη χώρα, που ανθεί η παιδεραστία. Θυμηθείτε πώς κάνανε οι Βορειοκορεάτες, ότα πέθανε ο πατέρας του σημερινού αλλόφρονα δικτάτορα. Και φυσικά ,να μην ξεχνάμε τί λένε οι εθνικιστές  Ρώσοι για τον…τσάρο τους.

Όλοι  αυτοί οι λαοί, να λάβει κανείς υπόψη του, ζουν μέσα στην ανέχεια, τη δεινή φτώχεια, την έλλειψη επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Κι όμως!΄Εχουν… τιμή και καμάρι τους,  ζόμπι σαν τα παραπάνω.  Μη χειρότερα!