ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 1. ΠΟΥΤΙΝ. “ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΗ” ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ.
2. “ΚΑΣΕΤΑ” ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΚΟΝΤΑ  40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
3.Ο Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
4.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΚΑΙ…ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ!

 

1.α.  Γιατί ο Πούτιν φοβάται την Κλίντον στον Λευκό Οίκο

Wikileaks: Νέες διαρροές με πρωταγωνίστρια τη Χίλαρι Κλίντον

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να θεωρεί την Χίλαρι Κλίντον αδύναμη για να γίνει πρόεδρος, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται το ενδεχόμενο να είναι εκείνη η νικήτρια των αμερικανικών εκλογών.

Η Φρίντα Γκίτις, σε άρθρο της που δημοσίευσε το CNN, εκτιμά ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι η Ρωσία εργάζεται ενεργά για να υπονομεύσει τις προεδρικές προοπτικές της Κλίντον, κάνοντας αναφορά στο «χακάρισμα» των email της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών. Ενέργεια πίσω από την οποία βρισκόταν η Ρωσία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, τώρα η αμερικανική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει επίσημα τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές. «Και κάθε παρέμβαση μέχρι τώρα έχει ξεκάθαρο στόχο να βλάψει την υποψήφια των Δημοκρατικών», γράφει η Γκίτις.

Για τον Πούτιν, το να σταματήσει την Κλίντον δεν είναι μόνο σημαντικός στρατηγικός στόχος. Είναι και προσωπικό ζήτημα. Το 2011, όταν ο Πούτιν ήταν αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες που είχε δει η χώρα μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, η τότε υπουργός Εξωτερικών ανοιχτά πήρε το πλευρό των διαδηλωτών, που ζητούσε να μπει ένα τέλος στην παραμονή του Πούτιν στην εξουσία, αναφέρει η αρθρογράφος. «Ο ρωσικός λαός, όπως οι άνθρωποι οπουδήποτε, αξίζουν ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς εκλογές», είχε πει, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Πούτιν, ο οποίος την κατηγόρησε για τις διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι έστειλε «μήνυμα» στην αντιπολίτευση.

Επιπλέον, συνεχίζει η αρθρογράφος, η προσωπική εχθρότητα του Πούτιν για την Κλίντον συμπίπτει και με τους μεγαλύτερους στρατηγικούς του στόχους. Η Γκίτις γράφει ότι ο Ρώσος πρόεδρος τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει μία ολοένα πιο ισχυρή εξωτερική και εσωτερική πολιτική, προκαλώντας τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε κάθε ευκαιρία.

«Η Κλίντον, σε αντίθεση με τον Τραμπ, έχει κάνει αμέτρητα σχόλια όλα αυτά τα χρόνια, δείχνοντας ότι θα αποτελούσε πολύ πιο σκληρή αντίπαλο για τις φιλοδοξίες του Πούτιν από ότι υπήρξε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βρουν τρόπους να περιορίσουν, συγκρατήσουν και αποτρέψουν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από αυτή», συνεχίζει το άρθρο. Αντίθεταμ σημειώνει, η εξωτερική πολιτική του Τραμπ συμπίπτει με εκείνη της Μόσχας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας, να αναστείλει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να συνταχθεί με τον Πούτιν και τον Ασαντ στο ζήτημα της Συρίας.

Αντίθετα, η Κλίντον, μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, την οποία ο Πούτιν δικαιολόγησε ως μία προσπάθεια να προστατευτούν οι εκεί ρωσικές μειονότητες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αυτό έμοιαζε με τον τρόπο που ο Χίτλερ δικαιολόγησε την κατάληψη τμημάτων της ανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, η Κλίντον είχε επικρίνει τον Ομπάμα για τη στάση του, λέγοντας ότι εκείνη ήταν από αυτούς που ήθελαν μία ισχυρότερη αντίδραση των ΗΠΑ στην προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

«Πριν από λίγα χρόνια ο Πούτιν, μιλώντας για την Κλίντον, είχε πει ότι ”Είναι καλύτερο να μην διαπληκτίζεσαι με γυναίκες”. Είναι ξεκάθαρο τώρα γιατί φτάνει προσπαθεί τόσο πολύ για να αποφύγει να διαπληκτιστεί με μία πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον», καταλήγει το άρθρο.

β. Η Μέρκελ θέλει κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας -Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Η Ανγκελα Μέρκελ προανήγγειλε την αύξηση των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας, ενώ φαίνεται να επιδιώκει να πείσει την ΕΕ για κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Η Καγκελάριος δήλωσε ότι η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να προσεγγίσει τον στόχο του NATO για τα κράτη μέλη του, που είναι να δαπανούν το 2% του ΑΕΠ τους για αυτό τον σκοπό.

O  δικτάτορας Πούτιν είναι ο “κακός δαίμονας” του κόσμου αυτή την ώρα. Ο νέος Χίτλερ. Και θα φτάσει  να αιματοκυλήσει την υφήλιο, όπως οι Ναζί, αν δεν τον εμποδίσει σύσσωμη η ανθρωπότητα.

΄Οσο κι αν αυξήσει η Γερμανία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις αμυντικές τους δαπάνες, τίποτα δε σταματά το δικτάτορα.΄Εχει υπεροπλία στην Ευρώπη και σαλεμένα μυαλά, ώστε να είναι απρόβλετος και σφόδρα καταστροφικός. Θα ζήσουμε νέο Β παγκόσμιο πόλεμο, αν δεν αναχαιτιστεί το τέρας του Βορρά.

Μια κατά μέτωπο επίθεση του ΝΑΤΟ, αν το αποτολμούσε η Κλίντον, ως πρόεδρος της Αμερικής, δε θα είχε αποτελέσματα, μια και οι ειδικοί μέσα στην ίδια τη συμμαχία, λένε πως στην Ευρώπη  έχει στρατιωτική υπεροχή ο Ρώσσος  ιμπεριαλιστής. ΄Αρα, δεν ενδείκνυνται οι πολεμικές ενέργειες.

Εκείνο που πρέπει να γίνει και επανειλημμένα το ζητάμε εδώ, είναι να ξεκινήσει μια παγκόσμια σταυροφορία, μια γενική κατακραυγή εναντίον του “θηρίου”. Παράλληλα, χρειάζεται να οργανωθούν στο  εσωτερικό της χώρας κινηματικές ομάδες,που θα προκαλέσουν  μια  παλλαϊκή αντίδραση εναντίον του δικτάτορα με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, απεργίες, σαμποτάζ.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα πέσει ο τύραννος. Δι΄αυτής της οδού θα ανατραπεί ο νέος Χίτλερ και θα απαλλαγεί η ανθρωπότητα από το μέγα κίνδυνο που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη. Και έχουμε αργήσει πολύ!

2. Παπαζάχος: Δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό
Παπαζάχος: Δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό

«Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ, ο καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, για την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, που καταγράφηκε χθες στις 23.14, 12 χλμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

«Αυτή τη στιγμή η σεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη με πολλούς και ισχυρούς σεισμούς. Λόγω του ιστορικού που έχει η περιοχή και του χώρου που έχει διεγερθεί, αλλά και του μεγέθους και του αριθμού των ισχυρών σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται, δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί και οι αρμόδιες αρχές και η τοπική κοινωνία οφείλουν να κινηθούν με βάση το χειρότερο σενάριο, ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός», είπε.

Μετράω από το αρχειο εφημερίδων που διατηρώ εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια και  20 φορές διαβάζω  να επικαλείται ο Παπαζάχος, ακριβώς την ίδια φράση, μετά από ένα μεγάλο σεισμό. Χρόνια τώρα λέει τα ίδια και τα ίδια  και… “νύπτει τα χείρας” του. Ναι, μεν,αλλά.

Και φυσικά δεν είναι μόνο ο Παπαζάχος. Ολοι οι σεισμολόγο επαναλαμβάνονται. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο.

Κι εκείνο που βγαίνει από όλο αυτό το βερμπαλισμό και τις ασάφειές τους είναι πως η σεισμολογία ελάχιστα έχει προχωρήσει στους αιώνες.΄Ολες οι επιστήμες έχουν κάνει σοβαρά και κάποιες καπαπληκτικά άλματα. Αλλά, η επιστήμη του …Εγκέλαδου  βρίσκεται ακόμα  στα σπάργανα. Δεν μπορούν τελικά οι σεισμολόγοι να προβλέψουν το σεισμό. Παραμένει ακόμα αίνιγμα το ξύπνημά του.

Παλιότερα ο Βαρώτσος υποστήριζε πως μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Και έγινε τότε ο….Τρωϊκός ο πόλεμος. Σφαχτήκανε οι σεισμολόγοι. Ελάχιστοι  τάχτηκαν στο πλευρό Βαρώτσου.

Και είναι γεγονός πως  κάποιους σεισμούς τους πρόβλεψε ο καθηγητής. Μετά σιώπησε. ΄Οπως ο ίδιος λέει, δεν τον βοήθησε το κράτος να ολοκληρώσει τις έρευνές του. Μα,αν δεν κάνουμε λάθος ,συνεργαζόταν (κι ακόμα ίσως) και με τους Σουηδούς. Κι αυτοί δε διστάζουν να ξοδέψουν χρήματα για τέτοιες έρευνες.Τί έγινε εκεί και η θεωρία Βαρώτσου δεν περπάτησε;

 

3. Ρομπέι: Τα παιχνίδια Βαρουφάκη κόστισαν στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ

Ρομπέι: Τα παιχνίδια Βαρουφάκη κόστισαν στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ

Προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας έπαιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης κοστίζοντας στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ρομπέι εμφανίζεται λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει ο κ. Ρομπέι, το 2012 το ελληνικό πρόβλημα ήταν απειλή για την Ευρωζώνη όχι όμως και το 2015. Σίγουρα, τότε θα την επηρέαζα αλλά δεν θα ήταν η αιτία για την κατάρρευσή της, υποστήρίζει. Για τον κ. Ρομπέι, αυτό ήταν που δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας τότε. «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.

Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει στην στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπλαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων» αναφέρει. Και προσθέτει: «Ηταν τέλειως λάθος οι υπολογισμοί.»

Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπέι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.

“Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπέι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.”

Εμείς το είχαμε επισημάνει από εδώ ήδη από το 2008 και όχι το 2010 που το είδε ο  Ελβετός.Και μιλάμε χρόνια τώρα για το διπλασιασμό του χρέους και το 15 %  (και βάλε) έλλειμμα. Κανείς δεν ακούει.

΄Οσο για του Βαρουφάκη, πρόκειτια πραγματικά για αλήτη, για τρελαμένο και εντελώς ψωνισμένο άτομο.  Και μας κόστισε δισ.  όπως παραδέχεται και ο Ρομπέι, για να φτιάξει ο πανάθλιος…Μπαρουφάκης το δικό του ίματζ. Κυνήγησε τη δημοσιότητα με θάρσος,  μανία παλαβού.Τα έδωσε όλα. Θυσίασε και τη χώρα σ΄ αυτό το παιχνίδι αναγνωρισιμότητας  που ήταν εντελώς προσωπικό.

Δε θα πάει ούτε αυτός φυλακή. Τότε, καλά  παθαίνει η χώρα κάθε φορά. Μήπως πήγε ο Κώστας Κραμανλής μέσα και η  τότε κυβέρνησή του,αφού αποδεδειγμένα πλέον  αυτοί είναι οι βασικοί ένοχοι της χρεοκοπίας;

Επομένως, γιατί να τιμωρηθεί μόνο ο παλαβός οικονομολόγος; Και δε θα εχει άδικο, αν ισχυριστεί πως δεν είναι πρώτος στον κατάλογο των ενόχων για το στραπατσάρισμα της οικονομίας της χώρας. Είναι άλλοι πιο μπροστά, πολύ μπροστά στη λίστα από τη βεντέτα Yannis Varoyfakis.

 

4. Οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε
Οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε [λίστα]

 

Πλάι σε κάθε “τούρκικη” λέξη, ο αρχικός συντάκτης δίνει, σε παρένθεση, ένα συνώνυμο ή μια εξήγηση με “αμιγώς ελληνικές” λέξεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις “τούρκικες” λέξεις με τις “εγχώριες”, όπως επιχείρησαν κάποιοι σε ένα μαζικό ηλεμήνυμα, που χρησιμοποιεί αυτόν τον κατάλογο λέξεων, και που το κοροϊδεύει δεόντως ο Γιάννης Χάρης σε πρόσφατο σχόλιό του, δίνοντας μερικά παραδείγματα τέτοιας (υποθετικής και αγλωσσολόγητης) αντικατάστασης:

«Το βράδυ τρώω μόνο ένα πηγμένο γάλα» (γιαούρτι)
«Θα μας τρελάνουν πάλι οι ετησίες άνεμοι» (μελτέμια)
«Κάναμε πολλή ευδιαθεσία χτες στου Νίκου» (κέφι)
«Με τη ζέστη ένα υδροπεπόνι είναι ό,τι πρέπει» (καρπούζι)
«Οι φοιτητές στη Λάρισα πήγαν από πύραυνο» (μαγκάλι)
«Τον κοιτούσε κι έτρεχαν τα πυκνόρρευστα διαλύματα ζάχαρης» (σιρόπια)


Οι 218 (220-2) τουρκικής προέλευσης λέξεις του καταλόγου είναι:
1. Αγάς (δεσποτικός-αυταρχικός),
2. Αγιάζι (πρωινό ή νυχτερινό κρύο),
3. Αλάνα (ανοιχτός χώρος),
4. Αλάνι (αλήτης)
5. Γιακάς (περιλαίμιο),
6. Γιαπί (οικοδομή),
7. Γιαρμάς (ροδάκινο),
8. Γιαούρτι (πηγμένο γάλα)
9. Γιλέκο (περιθωράκιον)
10. Γινάτι (πείσμα),
11. Γιουρούσι (επίθεση)
12. Γκάιντα (άσκαυλος),
13. Γκέμι (χαλινάρι)
14. Γλέντι (διασκέδαση)
15. Γούρι (τύχη),
16. Γρουσούζης (κακότυχος),
17. Δερβένι (κλεισούρα),
18. Εργένης (άγαμος),
19. Ζαμάνια (μεγάλο χρονικό διάστημα),
20. Ζαρζαβατικά (λαχανικά),
21. Ζόρι (δυσκολία),
22. Ζουμπούλι (υάκινθος),


23. Καβγάς (φιλονικία),
24. Καβούκι (καύκαλο),
25. Καβουρδίζω (φρυγανίζω-ξεροψήνω),
26. Καζάνι (λέβητας),
27. Καΐκι (βάρκα)
28. Καλέμι (γραφίδα),
29. Καλούπι (μήτρα-πρότυπο),
30. Κάλπικος (κίβδηλος),
31. Καπάκι (σκέπασμα- κάλυμμα),
32. Καραούλι (φρουρά-σκοπιά),
33. Καρπούζι (υδροπέπων),
34. Κασμάς (αξίνα-σκαπάνη)
35. Κατσίκα (ερίφι-γίδα)
36. Καφάσι (κιβώτιο),
37. Κελεπούρι (ανέλπιστο εύρημα)
38. Κέφι (ευδιαθεσία)
39. Κιμάς (ψιλοκομμένο κρέας),
40. Κιόσκι (περίπτερο),
41. Κολάι (ευκολία-άνεση),
42. Κολαούζος (οδηγός),
43. Κόπιτσα (πόρπη),
44. Κοτζάμ (τεράστιος-πελώριος),
45. Κοτσάνι (μίσχος),
46. Κότσι (αστράγαλος),
47. Κουβαρντάς (γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης)
48. Κουβάς (κάδος-αγγείο),
49. Κουμπαράς (δοχείο χρημάτων),
50. Κουσούρι (ελάττωμα-μειονέκτημα),
51. Κουτουρού (ασύνετα-απερίσκεπτα),


52. Λαγούμι (υπόνομος-οχετός),
53. Λαπάς (χυλός),
54. Λεβέντης (ανδρείος-ευσταλής),
55. Λεκές (κηλίδα),
56. Λελέκι (πελαργός),
57. Λούκι (υδροσωλήνας),
58. Μαγιά (προζύμη-ζυθοζύμη),
59. Μαγκάλι (πύραυνο),
60. Μαγκούφης (έρημος),
61. Μαϊντανός (πετροσέλινο-μακεδονίσι)
62. Μαντζούνι (φάρμακο),
63. Μαούνα (φορτηγίδα)
64. Μανάβης (οπωροπώλης),
65. Μαράζι (φθίση),
66. Μαραφέτι (μικρό εργαλείο),
67. Μασούρι (μικρό ξύλο),
68. Μαχαλάς (συνοικία),
69. Μεζές (ορεκτικά),
70. Μελτέμι (άνεμος ετησίας),
71. Μενεξές (εύοσμο λουλούδι),
72. Μεντεσές (στρόφιγγα),
73. Μεράκι (πόθος),
74. Μερεμέτι (επισκευή-επιδιόρθωση)
75. Μουσαμάς (κερωμένο-αδιάβροχο ύφασμα),
76. Μουσαφίρης (φιλοξενούμενος-επισκέπτης),
77. Μπαγιάτικο (μη νωπό),
78. Μπαγλαρώνω (δένω-φυλακίζω),
79. Μπαϊράκι (σημαία)
80. Μπακάλης (παντοπώλης),
81. Μπαλτάς (πελέκι),
82. Μπάμια (ιβίσκος ο εδώδιμος),
83. Μπαμπάς (πατέρας),
84. Μπάμπαλης (ο πολύ γέρος),
85. Μπαξές (περιβόλι-κήπος),
86. Μπαρούτι (πυρίτιδα),
87. Μπατζάκι (κνήμη-σκέλη),
88. Μπατζανάκης (σύγαμπρος-συννυφάδα),
89. Μπατίρισα (πτωχεύω-χρεοκοπώ),
90. Μπαχαρικό (αρωματικό άρτυμα),
91. Μπεκρής (μέθυσος),
92. Μπελάς (ενόχληση),
93. Μπινές (κίναιδος-ασελγής)
94. Μπογιά (βαφή-χρώμα),
95. Μπογιατζής (ελαιοχρωματιστής)
96. Μπόι (ανάστημα-ύψος),
97. Μπόλικος (άφθονος)
98. Μπόρα (καταιγίδα)
99. Μπόσικος (χαλαρός),
100. Μποστάνι (λαχανόκηπος),
101. Μπούζι (πάγος-ψύχρα),
102. Μπουλούκι (στίφος-άτακτο πλήθος),
103. Μπουλούκος (καλοθρεμμένος-παχουλός),
104. Μπουνταλάς (κουτός-ανόητος),
105. Μπουντρούμι (φυλακή),
106. Μπουρί (καπνοσωλήνας),
107. Μπούτι (μηρός),
108. Μπούχτισμα (κορεσμός),


109. Νάζι (κάμωμα-φιλαρέσκεια),
110. Νταβαντούρι (σύγχυση)
111. Νταμάρι (φλέβα-λατομείο),
112. Νταμπλάς (αποπληξία),
113. Νταντά (παραμάνα-τροφός),
114. Νταραβέρι (συναλλαγή-αγοραπωλησία) *** Λάθος, το νταραβέρι είναι ιταλικής προέλευσης (dare e avere, δούναι και λαβείν). Το τουρκογενές αντίστοιχο είναι το αλισβερίσι.
115. Ντελάλης (διαλαλητής),
116. Ντελής (παράφρονας),
117. Ντέρτι (καημός)
118. Ντιβάνι (κρεβάτι)
119. Ντιπ για ντιπ (ολωσδιόλου),
120. Ντουβάρι (τοίχος),
121. Ντουλάπι (ιματιοθήκη),
122. Ντουμάνι (καταχνιά-καπνός),
123. Ντουνιάς (κόσμος-ανθρωπότητα),
124. Παζάρι (αγορά-διαπραγμάτευση),
125. Παντζάρι (κοκκινογούλι-τεύτλο),
126. Πατζούρι (παραθυρόφυλλο),
127. Παπούτσι (υπόδημα),
128. Περβάζι (πλαίσιο θυρών),
129. Πιλάφι (ρύζι),
130. Πούστης (κίναιδος-ασελγής)
131. Ραχάτι (ησυχία)
132. Ρουσφέτι (χαριστική εξυπηρέτηση),
133. Σακάτης (ανάπηρος),
134. Σαματάς (θόρυβος),
135. Σεντούκι (κιβώτιο),
136. Σέρτικο (τσουχτερό, βαρύ),
137. Σινάφι (συντεχνία, κοινωνική τάξη),
138. ΣιντριβάνιΙ(πίδακας),
139. Σιρόπι (πυκνόρρευστο διάλυμα ζάχαρης),
140. Σαΐνι (ευφυής),
141. Σοβάς (ασβεστοκονίαμα),
142. Σόι (καταγωγή-γένος),
143. Σοκάκι (δρόμος),
144. Σόμπα (θερμάστρα),
145. Σουγιάς (μαχαιράκι),
146. Σουλούπι (μορφή-σχήμα)


147. Ταβάνι (οροφή),
148. Ταμπλάς (αποπληξία-συγκοπή),
149. Ταπί (χωρίς χρήματα)
150. Ταραμάς (αυγοτάραχο),
151. Τασάκι (σταχτοδοχείο),
152. Ταχίνι (αλεσμένο σουσάμι),
153. Ταψί (μαγειρικό σκεύος),
154. Τεκές (καταγώγιο)
155. Τεμπέλης (οκνηρός-ακαμάτης),
156. Τενεκές (δοχείο),
157. Τερτίπι (τέχνασμα-απάτη),
158. Τεφαρίκι (εκλεκτό-αριστούργημα),
159. Τεφτέρι (κατάστιχο)
160. Τζάκι (παραγώνι),
161. Τζάμι (υαλοπίνακας-γυαλί),
162. Τζάμπα (δωρεάν),
163. Τζαναμπέτης (κακότροπος-δύστροπος),
164. Τόπι (σφαίρα),
165. Τουλούμι (ασκός),
166. Τουλούμπα (αντλία),
167. Τουμπεκί (σιωπή),
168. Τράμπα (ανταλλαγή),
169. Τσαίρι (λιβάδι-βοσκοτόπι),
170. Τσακάλι (θώς),
171. Τσακίρης (γαλανομάτης),
172. Τσακμάκι (αναπτήρας),
173. Τσάντα (δερμάτινη θήκη),
174. Τσαντίρι (σκηνή),
175. Τσαπατσούλης (ανοικοκύρευτος-άτσαλος),
176. Τσάρκα (επιδρομή-περιπλάνηση),
177. Τσαντίζω (εξοργίζω-προσβάλω),
178. Τσαχπίνης (κατεργάρης-πονηρός),
179. Τσέπη (θυλάκιο)
180. Τσιγκέλι (αρπάγη-σιδερένιο άγκιστρο),
181. Τσιγκούνης (φιλάργυρος)
182. Τσιμπούκι (καπνοσύριγγα),
183. Τσιράκι (ακόλουθος),
184. Τσίσα (ούρα)
185. Τσίφτης (άψογος-ικανός) **αυτό είναι μάλλον λάθος, διότι ο τσίφτης πρέπει να πρόερχεται από τα αλβανικά• αντικαταστήστε το με το “τσιφλίκι”
186. Τσιφούτης (φιλάργυρος),
187. Τσομπάνης (βοσκός-ποιμένας)
188. Τσουβάλι (σακί),
189. Τσουλούφι (δέσμη μαλλιών),
190. Τσογλάνι (νέος)
191. Τσοπάνης (βοσκός) Υπάρχει και πιο πάνω, ας βάλω στη θέσητου το τσουρέκι να μη χαλάσει η αρίθμηση
192. Φαράσι (φτυάρι-σκουπιδολόγος),
193. Φαρσί (τέλεια-άπταιστα),
194. Φιντάνι (φυτώριο),
195. Φιστίκι (πιστάκη),
196. Φιτίλι (θρυαλλίδα),
197. Φλιτζάνι (κύπελλο),
198. Φουκαράς (κακομοίρης-άθλιος),
199. Φουντούκι (λεπτοκάρυο-λεφτόκαρο),
200. Φραντζόλα (ψωμί),
201. Χαβάς (μουσικός σκοπός)
202. Χαβούζα (δεξαμενή νερού),
203. Χάζι (ευχαρίστηση),
204. Χαλαλίζω (συγχωρώ),
205. Χάλι (άθλιο),
206. Χαλί (τάπητας),
207. Χαλκάς (κρίκος),
208. Χαμάλης (αχθοφόρος)
209. Χαμπάρια (αγγελία-νέα),
210. Χάνι (πανδοχείο),
211. Χάπι (καταπότι),
212. Χαράμι (άδικα),
213. Χαρμάνης (χασισοπότης),
214. Χαρτζιλίκι (μικρό χρηματικό ποσό),
215. Χασάπικο (κρεοπωλείο),
216. Χατίρι (χάρη),
217. Χαφιές (καταδότης),
218. Χουζούρεμα (ανάπαυση),
219. Χούι (ιδιοτροπία),
220. Χουνέρι (πάθημα-εξαπάτησ

Να ήταν μόνο η γλώσσα! Σε όλα είμαστε ίδιοι με τους Τούρκους. Αδέρφια, όχι…ξαδέρφια,που λένε κάποιοι. Μουσική, χορός, διασκέδαση, κουζίνα, νοοτροπία, συμπεριφορά, ΜΟΥΡΗ, όλα ίδια. 400 ολόκληρα χρόνια μαζί.  Τάλε κουάλε.

Και μόνο οι παλαβοί εθνικιστές και οι Ναζί αρνούνται να το δουν. Ο Μιχαλολιάκος διατείνεται πως είναι…΄Αρειος και δε δίνει το χέρι, λέει, να χαιρετήσει μαύρο αθλητή, για να μη μαγαριστεί!

Μα, αν κάποιος είναι 100% “τουρκόσπορος” στην εμφάνιση είναι ο Μιχαλολιάκος. Λένε για την Αρεία φυλή πως έχει μέλη ψηλού αναστήματος, ξανθά με γαλανά μάτια. Αν είναι έτσι, ο κοντοστούπης και μαυροτσούκαλος Μιχαλολιάκος τί σχέση μπορεί να έχει με τέτοια (έστω και ανύπαρκτη) φυλή;

“Μωραίνει Κύριος….”Και οι “Μιχαλολιάκοι” είναι μουρλοί από κούνια .Δεν περίμεναν να τους μωράνει ο… Κύριος.