ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΟΣΟ Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΡΩΣΙΚΗ.
2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.  “ΜΕΣΑ” ΕΣΥ, “ΕΞΩ” ΑΥΤΟΣ.
3. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ.  “ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ” ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
4. Η ΟΥΓΓΡΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

 

1. Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζήτησε δημοψήφισμα για τη «Δυτική Θράκη»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EPA /JUSTIN LANE

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

 

“Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία, μηδέ δειλιάτω”. Παλικαρισμοί του  “Σουλτάνου” για τους λόγους…εσωτερικής κατανάλωσης, όπως εξηγούμε  σε παλιότερο κείμενό μας (παρατίθεται). Και είναι τόσο χαζά ,ανυπόστατα, ανιστόρητα, δηλαδή, όσα  λέει ο παλιός συνεργάτης των Τζιχαντιστών,που δεν  σηκώνουν ούτε λέξη για σοβαρή κουβέντα. Και ούτε ο ίδιος, φυσικά,  τα πιστεύει όσα τσαμπουνάει.

Ανεξάρτητα απ΄αυτό, να μην ξεχνάμε, όμως,  πως ο Αλέξης Τσίπρας και οι δραχμιστές την εποχή που ο δικτάτορας Πούτιν προσαρτούσε την Αν. Ουκρανία, αντί να εξαπολύουν μύδρους εναντίον του παρανοϊκού ιμπεριαλιστή, χαριεντίζονταν με δαύτον.  Και ο Λαφαζάνης έκανε συμφωνίες να τυπώσει στη Ρωσία τις δραχμές, που ονειρευόταν ως νόμισμα αντί του ευρώ  για την  Ελλάδα.

Γράφαμε την εποχή εκείνη (παρατίθεται) πως όταν έχεις μια Δ.Θράκη και έναν εντελώς τρελαμένο Ερντογάν, δεν  κάνεις συμμαχίες με εκείνους που δε σέβονται την παγκόσμια τάξη ,τη νομιμότητα και τις συνθήκες,   που δεν επιτρέπουν ουδεμία μεταβολή συνόρων. “Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα”,  Αλέξη. Σε πολλά και όχι μόνο σε τούτο.

Γράφαμε:

Αλλά, «το πονηρό πουλί πιάνεται από τη μύτη». Ο κόσμος έχει ξυπνήσει κι από την άλλη όχθη του Αιγαίου. Κι εκείνοι, όπως κι εμείς εδώ έχουν χορτάσει  από δημαγωγία πολιτικών, από διαπλοκή, διαφθορά, χρησιμοθηρία. Γνωρίζουν, επίσης,  πολύ καλά πως περισσότερα ενώνουν παρά χωρίζουν τους δύο λαούς. Κι ακόμα πως η βασική αιτία της φτώχειας και της μιζέριας που δέρνει τους δυο λαούς χρόνια τώρα, έχει να κάνει με την εθχρότητα που καλλιεργούν οι εξουσίες εδώ κι εκεί, για να έχουν τη δυνατότητα να την επισείουν ως φοβητρο, όταν το χρειάζονται . Παράλληλα, μια τέτοια συνεχώς περιρρέουσα εχθρική-πολεμική ατμόσφαιρα,  τους δίνει την ευκαιρία να χειρίζονται (ξοδεύουν) ανεξέλεγκτα  τεράστια κρατικά κονδύλια για τους εξοπλισμούς, απαραίτητους για να αντιμετωπίσει ο ένας…εχθρός,τον άλλον.
Οι Τούρκοι σήμερα δεν είναι οι Οθωμανοί του χτες σε μια, αν όχι συντριπτική, αλλά μεγάλη πλειοψηφία. Ούτε «τρώνε κουτόχορτο»,για να πιστεύουν τα περί κακών Ελλήνων  που κοιμούνται και ξυπνούν με το όραμα της… «κόκινης μηλιάς». Το ίδιοι και οι ΄Ελληνες. Δεν είναι όλοι Χρυσαυγίτες και ΑΝ.ΕΛ, που λιγουρεύονται  στον 21ο αιώνα τη…συνθήκη των Σεβρών.
Επομένως, με απλή παρατήρηση των δρώμενων στη γείτονα, εύκολα συμπεραίνουμε  πως οι τωρινοί λεονταρισμοί και οι απειλές Ερντογάν, είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ουδέπτε θα τολμήσει ούτε αυτός, ούτε κανείς αλλος μετά απ΄αυτόν, να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα. Θα ήταν ο τάφος τους και το ξέρουν.
Εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης και δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Μπορεί από την από κει μεριά, οι εξουσίες να  τρίζουν τα δόντια, να κάνουν παραβιάσεις (πραγματικές ή όχι), να επινοούν μυθεύματα, να «φτιάχνουν» το λαό τους με «εθνικιστικές ιστορίες. Σε πόλεμο, όμως, με την Ελλάδα,  δε θα τολμήσουν ΠΟΤΕ να μπουν υπό κανονικές συνθήκες . ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Τουρκία και Ρωσία ιστορικά δεν είχαν ούτε έχουν συμμαχική προσέγγιση. Το «Ανατολικό ζήτημα», η έξοδος των Ρώσων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι η κύρια αιτία της ιστορικής τους αντιπαλότητας.
Τώρα, όμως, που φαίνεται πως ο «Τσάρος», επιχειρεί να λύσει δυναμικά το  «Ανατολικό ζήτημα» με την κατάληψη της Α. Ουκρανίας,αλλά και τη γενικότερη επιθετική τακτική που αακολουθεί ,καθόλου δεν αποκλείεται, να τα βρει με το «Σουλτάνο». Είναι και οι δυο φτιαγμένοι από την ίδα στόφα. Μια χιτλερική νεκρανάσταση.
Μια προσέγγιση- λυκοφιλία, επομένως, μεταξύ τους, καθόλου δεν αποκλείεται στο μέλλον. Κι αυτό, αν συμβεί, τότε τα πράγματα θα σκουρύνουν και για το ΝΑΤΟ και  την Ελλάδα, η οποία, βέβαια, στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να αλλάξει συμμαχικό στρατόπεδο. Μια συμμαχία μεταξύ των δύο σημερινών τρελαμένων εξουσιών στη Ρωσία και την Τουρκία, είναι άκρως επικίνδυνο πρόκριμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε τέτοια περίπτωση,ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται.
Στόχος, επομένως και μοναδικό μέλημα της Δύσης είναι να εξαφανίσει και τις δυο αυτούς παρανοϊκούς δικτάτορες,που  υποδύονται τους προέδρους στις δύο χώρες. Είναι επιτακτική ανάγκη να πέσουν και τα δύο καθεστώτα. Αλλά δεν αρκεί αυτό.
Και ο «Τσάρος» και ο «Σουλτάνος» βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η θέση τους είναι στο «σκαμνί» του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Και το ξέρουν και οι δυο πως εκεί θα  καταλήξουν, έτσι  και  γκρεμοτσακιστούν από την εξουσία. Γι΄αυτό είναι ικανοί να προχωρήσουν και  σε άλλα εγκλήματα. Μεγαλύτερα από αυτά που ήδη έχουν διαπράξει.

Κι ακόμα:

…Ο Πούτιν διχοτόμησε την Ουκρανία. Είχε κάνει το ίδιο λίγα χρόνια νωρίτερα με τη Γεωργία. Δε σέβεται ούτε συνθήκες, ούτε τη διεθνή νομιμότητα.Ασελγεί επί διαχρονικών κανόνων και αρχών κατά τρόπο προκλητικό και πρωτοφανή στον αιώνα μας.
 Εν τούτοις ,»έπεσε στα μαλακά για έναν και μοναδικό λόγο. Η Δύση γνωρίζει πως είναι άφρων, ψυχοπαθής, απρόβλεπτος.΄Εχει στα χέρια του πυρηνικά.Ουδείς μπορεί να τον συγκρατήσει.Γι΄αυτό η αντίδραση της Δύσης και με τη Γεωργία και τώρα την Ουκρανία στην ουσία υπήρξε χλιαρή. Σε άλλες εποχές, θα είχε ξεσπάσει πόλεμος, χωρίς δεύτερη κουβεντα.
Και μόνο το  ανιστόρητο «παιδάκι» που τον έκαναν πρωθυπουργό  μια μειοψηφία ψηφοφόρων-πελατών, υποβοηθούμενη από έναν αντιδημοκρατικό και παράλογο εκλογικό νόμου και φυσικά από το θράσος της κυβερνητικής συνεργασίας με τους «Ναζί χωρίς στολή», δεν μπορεί να αντιληφθεί την ιστορική πραγματικότητα.
Στου «κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί»! Με μια Θράκη-«Οσετία» ,που αύριο ο δικτάτορας της Ρωσίας είναι ικανός  να βάλει κάποιους Τούρκους «Τσίπρες» να τη  διεκδικήσουν για τον ίδιο λόγο που ο ίδιος  απέσπασε εδάφη από  τη Γεωργία και την Ουκρανία ή για χίλιους αλλους προσχηματικούς λόγους  και μη, κόντρα στις διεθνείς συνθήκες και τις διμερείς συμφωνίες  ,δεν μπορείς να  συμπαρατάσσεσαι με εκέινον. Ούτε να απαιτείς  θύτης και θύμα να στρωθούν στο ίδιο τραπέζι για… κουβεντούλα,λες και δεν έγινε τίποτα. Και μάλιστα με πρόφαση την ειρήνη(!), που πρώτος και μόνος τορπίλισε ο δοκτάτορας. Απίστευτα πράγματα!
  Οι εθνικιστές έχουν καταντήσει ο «κακός δαίμονας» αυτής της χώρας. Από την εποχή του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 και τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι σήμερα.  Η ατιμωρησία των δύο πρώτων πρωταγωνιστών, αποθράσυνε τους τελευταίους.
Αυτή τη φορά, όμως, δε θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Θα πληρώσουν. Αν όχι, θα κλάψουν πολλές γενιές Ελλήνων ακόμα.  «΄Οποιος ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Ιστορικός κανόνας
2. Νύχτα επεισοδίων στο Ωραιόκαστρο -76χρονος παρέσυρε και σκότωσε δύο πρόσφυγες, μητέρα με γιο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Φέσσα στη Λητή, στον δήμο Ωραιοκάστρου, έξω από την οποία ένας 76χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του τρεις πρόσφυγες, τραυματίζοντας θανάσιμα μία μητέρα και τον ανήλικο γιο της.

Στη δομή μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αύριο.

Μία γυναίκα και ένα παιδί -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιος της- οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους έξω από το Κέντρο.

Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες. Ο οδηγός συνελήφθη από το A Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τραυματίστηκαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο οδηγός του ασθενοφόρου μίλησε στο politesoraikastrou.gr και εξήγησε τι συνέβη:

Δείχνει ρατσιστικό έγκλημα και όχι απλό τροχαίο. Αν εναι έτσι, μιλάμε πια  για δολοφονία προσφύγων.  Δεν είναι τυχαίο που  έγινε στο προσφυγοφάγο Ωραιόκαστρο, οι κάτοικοι του οποίου δεν ήθελαν τα προσφυγόπουλα μαζί με τα δικά τους στις αίθουσες του σχολείου. Θα τα μαγάριζαν τα… καθαρόαιμα Ελληνάκια, γόνοι “Τουρκόσπορων”, όπως κάτι χρόνια πριν, άλλοι, επίσης …γνήσιοι Ελληνάρες, προσφωνούσαν τους παπούδες τους.

Είχε ξαναγίνει παρόμοιο έγκλημα εδώ και λίγους μήνες πάλι βόρεια*. Μόνο που δεν κατάφερε να τους σκοτώσει ο Ναζί τους πρόσφυγες που χτύπησε, πάλι με αυτοκίνητο.

Τότε, ο εισαγγελέας δεν προφυλάκισε το δράστη. Ούτε τώρα το δολοφόνο στο Ωραιόκαστρο που σκότωσε μάνα και παιδί και τραυμάτισε βαρύτατα άλλο. Εμείς τον θεωρούμε ηθικό αυτουργό του νέου εγκλήματος τον εισαγγελέα. Η ατιμωρησία και όχι μόνο το ρατσιστικό μίσος , οδήγησε τον αισχρό Ελληνάρα στο  εγκληματικό τροχαίο.

Πριν λίγο καιρό,όταν ένα ταχύπλοο στην Αίγινα συγκρούστηκε με μια λάτζα και σκοτώθηκαν κι εκεί άνθρωποι, ο εισαγγελέας προφυλάκισε  το χειριστή του ταχύπλοου, γιατί, όπως γράφαμε, αυτό ζητούσε η κοινή γνώμη. Ο Λυκουρέζος, ο χειριστής,  ήταν επώνυμος και εξάδερφος του γνωστού δικηγόρου. ΄Ηταν επίσης “φραγκάτος”  και φυσικά “κοτσονάτος” στα 77 του χρόνια. Και τα τρία δεν μπορούσε να τα χωνέψει η ελληνική, “βλαχαντερή” κοινή   γνώμη. Και ο εισαγγελέας έσπευσε να την ικανοπιήσει. Προφυλάκισε το Λυκουρέζο, αν και δεν έφταιγε για τη σύγκρουση (είχε προτεραιότητα).

Στο Ωραιόκαστρο, όμως,  η κοινή γνώμη που μισεί τους πρόσφυγες , επιχαίρει σε μεγάλο ποσοστό για τη δολοφονία της μάνας και του παιδιού της. Και είναι με το μέρος του δράστη, φυσικά.  Και ο εισαγγελέα ταυτίστηκε με τα τέρατα. Ακόμα να προφυλακίσει  το δράστη, μαθαίνουμε.

Ξέρουμε πως στη χώρα μας δεν έχουμε δικαιοσύνη. Εχουμε ένα διαπλεκόμενο σύστημα, διεφθαρμένο και πανάθλιο,που θέλει να το αποκαλούμε…θεσμό.΄Ετσι να ήταν οι θεσμοί!

Ντροπή πάλι!Θα το λέμε μέχρι να βγει η ψυχή μας. Το οφείλουμε στη νεκρή μάνα και το αγόρι της στο Ωραιόκαστρο και σε όλα τα θύματα του ρατσισμού, του φανατισμού , του εθνικισμού, της παράνοιας.

 

* ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ! (23/6/2016)
. Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλουν ότι έπεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τούς παρέσυρε σκόπιμα και τους τραυμάτισε.

Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Όπως καταγγέλλουν, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τούς έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Οι τραυματίες, δύο εξ αυτών είναι 31 ετών κι ο τρίτος 34 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «’Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Ήδη τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει αύριο κατ’ εντολήν τους μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ελληνική δικαιοσύνη «της φαιδράς πορτοκαλέας»! ΄Αφησε  το κτήνος ελεύθερο,  λέει η εισαγγελία! Ρατσιστικό έγκλημα καραμπινάτο. Αλλά και μέθη οδηγού («ενδεχόμενος δόλος» για όσους ξέρουν από νομικά).  Εγκατάλειψη θυμάτων. Ο μισός ποινικός κώδικας στα χέρια του εισαγγελέα, αν ήθελε να μπαγλαρώσει το Ναζί ,που κόντεψε να σκοτώσει 3 ταλαιπωρημένους, δύστυχους, χωρίς στον ήλιο μοίρα, συνανθρώπους μας. Δεν το έκανε.

Είπαμε. Αν δε φύγουν όλοι τούτοι, να έρθει νέο αίμα, για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της δικαιοσύνης, θα έχουμε τέτοια και χειρότερα περιστατικά διαπλοκής, διαφθοράς, φανατισμού, εθνικισμού,ανικανότητας-ανεπάρκειας  στους δικαστικούς λειτουργούς.

Και μετά έχει άδικο ο Πολάκης που λέει αλήθειες αυτονόητες και πασιφανείς. Και ποιος, παρακαλώ, αγανάκτησε για τις ηλίου φαεινότερες  ορθές  διαπιστώσεις-καταγγελίες του υπουργού; Μα ποιος άλλος; Ο ανεκδιήγητος και … αναρχικο-φάγος εγκληματολόγος Πανούσης . Θου,Κύριε!

3. ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ
Νέος πρόεδρος στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης
Νέος πρόεδρος στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης

Ιβάν. Αχυράνθρωπος και “Δούρειος ΄Ιππος” του δικτάτορα Πούτιν .  Θα εξελιχθεί  (όχι πως δεν είναι και τώρα) ο “κακός δαίμονας” της Ελλάδας, αν του δώσετε και τηλεοπτική άδεια.

΄Ενα “μαύρο”, “κατάμαυρο”  και μαφιόζικο ενεργούμενο του τσάρου. Προσοχή!

 

4. Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου
Ουγγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για την ελευθερία του Τύπου [εικόνες]

Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βουδαπέστη για την ελευθερία του τύπου και για να συμπαρασταθούν στο κλείσιμο της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης.

Με το σύνθημα «Κλέβουν την ελευθερία μας! Να φύγουν!», οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος της αντιπολίτευσης Együtt (Μαζί) αλλά και ΜΚΟ, κρατώντας στο χέρι αντίτυπα της εφημερίδας Nepszabadsag, της εφημερίδας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ουγγαρία που είναι η πιο επικριτική απέναντι στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Η εφημερίδα έκλεισε στις 8 Οκτωβρίου, με εντολή της κυβέρνησης.
Τα πανό έγραφαν «Στοπ στη δικτατορία του Fidesz!» -του συντηρητικού κυβερνητικού κόμματος- και «Πολιτικοί είστε μαφιόζοι».


Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Nepszabadsag είναι η εταιρεία Mediaworks, η οποία ανήκει σε έναν Αυστριακό επιχειρηματία. Ο εν λόγω ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι η εφημερίδα εχει οικονομικά προβλήματα, ότι κλείνει και αναζητά πωλητή. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επικαλούνται πολιτικές πιέσεις για να εξηγήσουν την απόφαση του ιδιοκτήτη.


Παράλληλα με την διαδήλωση, το κυβερνητικό κόμμα Fidesz του Βίκτορα Ορμπάν, παρέθεσε συνέντευξη τύπου για να βεβαιώσει ότι η ελευθερία του τύπου είναι διασφαλισμένη στην Ουγγαρία. «Δεν ξέρουμε εναντίον τίνος γίνεται η σημερινή διαδήλωση. Οσο για την εφημερίδα  Népszabadsag, πρόκειται για μια οικονομική απόφαση επειδή χάνονται μαζικά χρήματα, η κυβέρνηση δεν φταίει γι’αυτό», δήλωσε ο Gergely Gulyas, αντιπρόεδρος του κόμματος του Ορμπάν.

Επί τέλους! Βγήκαν οι Ούγγροι στους δρόμους. ΄Αργησαν πολύ, όμως. Και θέλει πολλή δουλειά ακόμα.

Εδώ και τώρα,   γκρεμίστε  το νεο-Ναζί πρωθυπουργό. Ο Ορμπάν θα θάψει τη χώρα σας μια μέρα, αν συνεχίσει να  ασκεί εξουσία.

Καιρός να πάρουν σειρά και οι Ρώσοι.Να πετάξουν στα νερά της Σεβαστούπολης και το δικό της δικτάτορα.