O ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΑ “ΟΡΦΑΝΑ” ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ.

Πυρήνες της Φωτιάς: Εμείς βάλαμε τη βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη
Πυρήνες της Φωτιάς: Εμείς βάλαμε τη βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα χθες το βράδυ στην είσοδο του σπιτιού της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Με κείμενο τους στο Indymedia οι Πυρήνες της Φωτιάς αναφέρουν πως δικά τους μέλη τοποθέτησαν τη βόμβα. Μάλιστα αναφέρουν πως σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή τους για το σχέδιο «Νέμεσις». Μάλιστα «αφιερώνουν» την επίθεση στα μέλη της οργάνωσης που έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται στη φυλακή. Παράλληλα απειλούν όσους δικαστές είχαν χειριστεί υποθέσεις των Πυρήνων της Φωτιάς. «Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους», γράφουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον υποστηρίζουν πως η επίθεση κατά της Τσατάνη «είναι μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…»

Στην προκήρυξη οι Πυρήνες της Φωτιάς αναφέρουν τους βασικούς λόγους σύμφωνα με τους ίδιους, για τους οποίους τοποθέτησαν βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως:
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας. Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της. Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Επίσης κατηγορούν την εισαγγελέα Τσατάνη πως:
Χρηματίστηκε από τον Ανδρέα Βγενόπουλου για να βάλει την υπόθεσή του στο αρχείο. Ηταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνη

Η προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς για την βομβα στο σπίτι της Τσατάνη

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ’ τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ’ τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.
Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ’ τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε…

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.

 Στις   βόμβες και τα “κουμπούρια” ,με θανατηφόρο ή όχι αποτέλεσμα , δεν παρέχουμε  καμιά ιδεολογική κάλυψη. Ουδείς νοήμων θα μπορούσε να ταυτιστεί  με  τέτοιες άφρονες , βίαιες ενέργειες ή να τις δικαιολογήσει.

Μπορεί να εξυπηρετούν ιδεοληψίες, σκοπιμότητες, σκοτεινά συμφέροντα, προσωπικές  διαφορές ή ψυχαναγκασμούς πάσης  φύσεως. ΄Ομως, όσο κι αν οι δράστες προσπαθούν να ντύσουν τέτοιες ενέργειες με φουστάνια επανασταστικά και ιδεολογικά και αυτο-αναγορεύονται οι ίδιοι σε επαναστάτες, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, λενινιστές, μαρξιστές και ό,τι εν πάση περιπτώσει το  “βραχυκυκλωμένο”  μυαλό τους υποθέτει  πως είναι,  δε διαθέτουν ούτε ΕΝΑ σοβαρό επιχείρημα να πείσουν πως αυτού του είδους η βία θεωρείται ή είναι,επαναστατική και πολύ περισσότερο…αναρχική!

Η Ιστορία είναι ο αψευδέστερος μάρτυρας αυτής της διαπίστωσης. Και όποιος αρνείται τα διδάγματα και τις “εφετμές” της Ιστορίας, δεν είναι απλά ανιστόρητος αλλά …ευήθης (στην αρχαία σημασία της λέξης).

Πλήθος τα παραδείγματα στο ιστορικό γίγνεσθαι. Παλιότερα, νεότερα και σύγχρονα.Και όλα έχουν τελικά τον ίδιο…παρανομαστή, την ίδια κατάληξη. Διαφέρουν μόνο ως προς τις εποχές που συμβαίνουν και ως προς τα πρόσωπα,που πρωταγωνιστούν.

Για το λόγο αυτό  θα περιοριστούμε σε ένα μόνο τέτοιο  ιστορικό παράδειγμα, που από μόνο του είναι ισχυρό και ακατάλυτο  στοιχείο διαπίστωσης-απόδειξης της  μιας και μοναδικής ιστορικής αλήθειας: Οι  βίαιες ενέργειες από αυτονομημένες ομάδες , αντάρτες πόλεων, οπαδούς της ένοπλης, λαϊκής πάλης, ξεκομμένες από μια γενικευμένη “λαϊκή” εξέγερση με καθαρούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς, όχι μόνο δε νοούνται-δικαιολογούνται ως επαναστατική διαδικασία-δράση, αλλά επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.  “Ρίχνουν νερό στο μύλο” του Συστήματος, του κράτους, της αντίδρασης, που περιμένει πώς και πώς αυτές ακριβώς τις άφρονες ενέργειες, για να επιβιώσει  και να δικαιολογήσει το αυταρχικό και βίαιο πρόσωπό του.΄Εχουμε, λοιπόν, και λέμε.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 27 ολόκληρα χρόνια τον πορηγούμενο μήνα (26 Σεπτέμβρη 1989)  από τη δολοφονία του βουλευτή της Ν.Δ Παύλου Μπακογιάννη. Οι εκτελεστές της Β17 Ν έγραφαν τότε στην προκήρυξή τους:

 «Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή του λαού Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου Γραμμής, αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης» (απόσπασμα από τη 12σέλιδη προκήρυξη με ημερομηνία 18.9.1989 που εστάλη στην «Ελευθεροτυπία» στις 9 Οκτωβρίου 1989). Στην προκήρυξη με τίτλο «Αρχισε η κάθαρση», που έχει ημερομηνία 18.9.1989, αναφέρθηκε ότι η ΝΔ και ο Συνασπισμός εξαπάτησαν και εξαπατούν χυδαία τον λαό, αφού οδηγούν με τη στάση τους στην παραγραφή των εγκλημάτων, χωρίς να κρατάνε τα προσχήματα. Στην προκήρυξη αναφέρονται ως συνυπεύθυνοι (με τον Μπακογιάννη) του σκανδάλου Κοσκωτά οι Παπανδρέου, Κουτσόγιωργας, Πέτσος, Ρουμελιώτης και Χαλικιάς.

Να θυμηθούμε τώρα συνοπτικά τα πολιτικά γεγονότα  τη χρονιά αυτή   της δολοφονίας του γαμπρού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Στις 2 Ιουλίου ορκίζεται  η κυβέρνηση Τζαννετάκη με τη  συνεργασίας Ν∆-ΚΚΕ.  Στο εσωτερικό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  γίνεται ο …μέγας χαμός.  Στις 5 Ιουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κώστας Κάππος δημοσιεύει την ιστορική του δήλωση που εκτός των άλλων, υπήρξε ,πέρα  από γερό σκαμπίλι   στο Χ. Φλωράκη, και προφητική: «Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή είναι ολέθρια για το ΚΚΕ (…) που τείνει να υποταχθεί σε µικροαστικές και αστικές εκσυγχρονιστικές θέσεις», αναφέρει µεταξύ άλλων.

Στη Βουλή η κυβέρνηση Τζαννετάκη παίρνει  ψήφο εµπιστοσύνης  µε 174 ψήφους. Υπέρ ψηφίζουν  145 βουλευτές της Ν∆,  27 από τους 28 βουλευτές του Συνασπισµού, ο Κωστής Στεφανόπουλος της ∆ΗΑΝΑ και ο µουσουλµάνος Σαδίκ . Ο Κώστας Κάππος ψηφίζει λευκό. «Είµαι αντίθετος στη συνεργασία του Συνασπισµού της Αριστεράς µε τη Ν∆» δηλώνει χωρίς περιστροφές. «Βεβαίως, είµαι κατά της συνεργασίας του Συνασπισµού και µε το ΠΑΣΟΚ»  προσθέτει. ∆ύο ακόµη µέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπατίκας και ο Νίκος Κοτζιάς, διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση Τζαννετάκη.

Η  μεγάλη ανατροπή, όμως, γίνεται στην ΚΝΕ, που διαφωνεί  σχεδόν στην πλειοψηφία των μελών της µε την ανίερη  συνεργασία του ΚΚΕ µε τη Ν∆. Στις 21 Σεπτεµβρίου 1989, η ΚΕ του ΚΚΕ αποφασίζει να… καθαιρέσει το εκλεγµένο Κεντρικό Συµβούλιο της ΚΝΕ και να διορίσει εγκαθέτους της στην ηγεσία της νεολαίας!

Ας δούμε, όμως,  την ίδια χρονιά και μια άλλη επίσης σοβαρή διάσταση του πολιτικού σκηνικού της χώρας.  Ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς ιδιοκτήτης της τράπεζας Κρήτης,  κατηγορείται ήδη από την προηγούμενη χρονιά για κατάχρηση δισεκατομμυρίων δραχμών. Στο στόχαστρο   της αντιπολίτευσης και των περισσοτέρων ιδοκτητών της βιομηχανίας παραπληροφόρησης της εποχής, μπαίνει και ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που κατηγορείται πως χρηματίστηκε από τον Κοσκωτά (υπόθεση “πάμπερς”). Το κορυφαίο αυτό σκάνδαλο   συνοδεύεται  από τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών και του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού (που είχε βαφτιστεί ελληνικό για περισσότερες επιδοτήσεις από την ΕΕ).

Ο χρηματισμός του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κοσκωτά, ναι, μεν, δεν αποδείχτηκε ποτέ, αλλά ο μετέπειτα “βίος και η πολιτεία” του, η ανέγερση της πανάκριβης βίλας στην Εκάλη, τα έξοδα της οποίας ουδέποτε μπόρεσε να δικαιολογήσει, αποδεικνύουν πως πήρε ο τότε πρωθυπουργός χρήματα από βρώμικη πηγή. ΄Αλλωστε, όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, η ανίερη  συνεργασία του με τους εφοπλιστές του Λονδίνου και τον τέως βασιλιά, είναι ιστορικό γεγονός αναμφισβήτητο, όπως απέδειξαν τα γεγονότα  στο Κολλέγιο του Λονδίνου το 1982-83.΄Ηταν αδίσταστακτος, πέρα από μέγας δημαγωγός, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Μέσα σ΄αυτή, λοιπόν, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σύγχυσης και πάθους,  το ένονα φορτισμένο πολιτικό κλίμα με διχασμένο στην κυριολεξία τον κόσμο, ο  Κουφοντίνας με την ομάδα των Ξηρών αποφασίζουν και  σχεδιάζουν τη δολοφονία Μπακογιάννη. Διαλέγουν να εκτελέσουν ένα βουλευτή που όχι μόνο δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με σκάνδαλα σαν εκείνα που κατηγορούσαν οι “βαρώνοι” του τύπου και η τότε αντιπολίτευση  τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους Πασόκους, αλλά είχε και αντιδικτατορικές περγαμηνές.

 Για δέκα χρόνια  έχει αναλάβει τη διεύθυνση στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της Βαυαρίας, που αναμεταδιδόταν στην Ελλάδα μέσω της «Ντόιτσε Βέλε». Λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης την περίοδο της  Χούντας, του στέρησαν τη ελληνική υπηκοότητα και του παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο στη Δυτική Γερμανία. Το 1970,μάλιστα,   τοποθετήθηκε  βόμβα στο σπίτι του στο Μόναχο και, όπως  η γερμανική αστυνομία διαβεβαίωσε,  υπεύθυνες ήταν οι ελληνικές, δικτατορικές  μυστικές υπηρεσίες της εποχής.

 Και  ύστερα απ΄ όλα αυτά, μπορεί μεν ο Παύλος Μπακογιάννης  να   ήταν ο τελευταίος στη λίστα   των “προγραφών” (ή και έξω απ΄αυτή) μιας οργάνωσης σαν τη 17 Ν και να μην είχε  ΚΑΝΕΝΑ λόγο  να αποτελέσει θύμα τρομοκρατικής οργάνωσης ,  όμως  ξαφνικά και ως “κεραυνός εν αιθρία” πέφτει η είδηση πως εκτελέστηκε  από  την ομάδα Κουφοντίνα. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία η “παρέα” δια χειρός Κουφοντίνα πάλι, προσπαθεί  με μια ανεκδιήγητη  προκήρυξη  να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ο πανικός της, ο φόβος να αποκαλυφθεί η αλήθεια του τί συνέβη στην πραγματικότητα και γιατί δολοφονήθηκε ένας αντιστασιακός βουλευτής, είναι διάχυτα σε κείνο το κείμενο που βρίθει για όσους είχαν πραγματική γνώση της κατάστασης τότε,  υπερβολών και ασυναρτησιών.

Ο Παύλος Μπακογιάνης, να το επαναλάβουμε,  ήταν ο τελευταίος που θα μπορούσε να μπει στο στόχαστρο μιας ένοπλης, λαϊκή οργάνωσης,όπως ήταν η 17Ν.  Και μπορεί, μεν,  να μην  είχε ούτε καν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τέτοια μεταχείριση,    όμως,  είχε  μια άλλη, πολύ βασική, αλλά και καθοριστικής σημασίας ιδιότητα για την ερμηνεία των γεγονότων. ΄Ηταν ΓΑΜΠΡΟΣ του Κωνταντίνου Μητσοτάκη .

Ο Μπακογιάννης δολοφονείται ακριβώς την εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  “φλερτάρει” με την εξουσία και έχει φουλάρει τις μηχανές του, για να γίνει επιτέλους κι αυτός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ουδέποτε παλιότερα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τον “αποστάτη” να φτάνει και σ΄αυτό το θώκο.

Και μπορεί, μεν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τα ταραχώδη πολιτικά έτη 1988 και 1989 να πρωτοστατούσε στην πολιτική κονίστρα της χώρας  ,αφού ήταν ο  άνθρωπος που κινούσε ΟΛΑ τα νήματα και στο σχηματισμό της κυβέρνησης Τζανετάκη και στην καλλιέργεια του κλίματος μεγάλων και πρωτοφανών σκανδάλων για τη χώρα, αλλά  τα φόντα ακόμα και με αυτή τη δραστηριότητα, δεν υπήρχαν, για να γίνει πρωθυπουργός. Ποιος φανταζότανε τα χρόνια εκείνα τον πρωτεργάτη των “Ιουλιανών” πρωθυπουργό της Ελλάδας!

Και ό,τι ακριβώς, δεν μπορούσε να κάνει ο ίδιος  ο Μητσοτάκης , για να βοηθήσει τον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανάλαβαν να το κάνουν ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί με τη δολοφονία του γαμπρού  του, του  Παύλου Μπακογιάνη. Λίγους μήνες μετά, η ανισόρροπη  ψήφος του ελληνικού λαού, έκανε πρωθυπουργό της χώρας ένα τελειωμένο προ πολλού πολιτικό, το Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και τη γενιά του, παιδιά, εγγόνια και… βάλε, πρωταγωνιστές   στην ελληνική, πολιτική σκηνή σήμερα και ποιος ξέρει για πόσες δεκαετίες ακόμα!

Μόνο αφελείς ή “ντοπαρισμένοι” και τυφλωμένοι μπορεί να πείσει ο Κουφοντίνας μ΄αυτά τα ανυπόστατα  που γράφει πως όλα ήταν τυχαία. Πως ξαφνικά από τις τελευταίες σειρές της λίστας “προγραφών” της οργάνωσης, που σίγουρα συμπεριλάμβανε επώνυμους, πασόκους ειδικά,  ανεσύρθη ο Παύλος  Μπακογιάνης, με καμιά συμμετοχή στη διαχείριση της εξουσίας τότε  και έγινε ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ στη λίστα  των εκτελέσεων, που αφύσικα, απολίτικα και αυθαίρετα κατάρτιζαν  οι Κουφοντίνες.

Είναι “ηλίου φαεινότερο” πως παίχτηκε ένα εντελώς βρώμικο παιχνίδι. Και το χειρότερο μέσα σε μια περιρρέουσα, αριστερή ιδεολογική ατμόσφαιρα και από παίχτες, που εκείνη την εποχή τους θεωρούσαν…παιχταράδες!

 Είναι ακόμα ζητούμενο για πολλούς, όχι όμως και για την Ιστορία, τούτο:  Ποιοί και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ανάθεσαν  στον Κουφοντίνα και την παρέα του να δολοφονήσουν τον Μπακογιάνη. Το έκαναν όμως. Το αναφέρουμε μετά λόγου γώσεως και ιστορικής ευθύνης! Και εκ του αποτελέσματος,  κρίθηκε απολύτως επιτυχής αυτός  ο χειρισμός απ΄όπου κι αν σχεδιάστηκε.

Και να πούμε και τούτο. Στην  περίπτωση που ουδεμία συναλλαγή υπήρξε ανάμεσα στους εκτελεστές του  Μπακογιάννη και “κέντρων” εκτός οργάνωσης και  αυτή η εκτέλεση ήταν μόνο μια “αυθόρμητη”, ελαυνόμενη από επαναστατκό  πάθος  ενέργεια, τότε αποδεικνύεται πως οι σχεδιαστές της ήταν και εντελώς ανίκανοι να συλλάβουν τα πολιτικά  μηνύματα της εποχής και του μέλλοντος, αλλά και παντελώς άχρηστοι, αφού δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν  την… “ήρα από το σιτάρι”. ΄Εχουν ακόμα καιρό, πάντως, να το παραδεχτούν, αν έγινε έτσι.

Ο ίδιος ο Κουφοντίνας, φοβόμαστε,  δε θα μιλήσει  ποτέ γι΄ αυτή τη συναλλαγή. Και θα είναι, εκτός των άλλων, και ανέντιμος, έναντι της Ιστορίας. ΄Ομως, οι “γέροντες” , τα μέλη της Α17 Ν από τους οποίους απέσπασαν τη σφραγίδα ,τη γραφομηχανή και το 45αρι οι “πιστιρικάδες”,  ξέρουμε πολύ καλά πως… ξέρουν. Και  οφείλουν να βγουν και να το πουν.  Δε θα τους συγχωρήσει ούτε αυτούς  η Ιστορία, αν το αποκρύψουν, αν το αποσιωπήσουν, αν δε  δώσουν το δικαίωμα, αν δεν ανάψουν “πράσινο φως” να  ξεσκεπαστεί, να αποκαλυφτεί η αισχρή αυτή  συναλλαγή, αν υπήρξε τέτοια.

Σήμερα, μπορεί μεν το 2016 να μην είναι 1989, έχουν, όμως, πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Και σήμερα είναι διάχυτο το διχαστικό, πολιτικό (πολωτικό) κλίμα στη χώρα. Με μια κυβέρνηση καρκινοβατούσα και παραπαίουσα ,με ένα πρωθυπουργό που πέρασε από “φωτιά και σίδερο” πειραματισμών, μέχρι να καταλήξει αν είναι μ΄αυτούς ή με τους άλλους.

Και πάνω απ΄όλα,  δεν  έπαψε  να επικρέμαται επί της κεφαλής της χώρας η χροκοπία, το κομψώς λεγόμενο  grexit. Οι ΄Ελληνες βρίσκονται σήμερα σε δεινότερη θέση από εκείνη το 1989. Και το χειρότερο. Πάλι  η Αριστερά,  όπως τότε, διάλεξε να ακολουθήσει… δεξιά πορεία για να περάσει το όχημα της χώρας…αριστερά, όπως ισχυρίζεται!

Σήμερα, με την άφρονα αυτή ενέργεια των νέων αυτοαποκαλούμενων “ανταρτών πόλεων” να βάλουν βόμβα στο σπίτι μιας εισαγγελέως, που έχει σχέση με την πραγματική,  δυσώδη διαφθορά της χώρας, όση “ο Φάντης με το ρετσινόλαδο”,  μετέρχονται και τούτοι, εν αγνοία τους ,θέλουμε να πιστεύουμε, τα ίδια μέσα και τις ίδιες “πατέντες” του Κωνσταντίνου  Μητσοτάκη τότε, για να κάνουν σήμερα και  τον υιό πρωθυπουργό της χώρας.

Η Γεωργία Τσατάνη είναι μια δεξιά εισαγγελέας, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και η  φιλοβασιλική παρέα του την οδήγησαν να κάνει “χαρακίρι”. Μια φιλόδοξη και φανατική εισαγγελέας, θυμική ,με παράλογες και αντιφατικές για εισαγγελέα ενέργειες,  έβαλε το “κεφάλι της στον τορβά”, για να κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Και είναι σίγουρο πως την επομένη της εκλογής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, το πρώτο που θα φροντίσει, όπως το έχει δηλώσει, άλλωστε,  είναι να ξεπαστρέψει την  “πλατεία”. Κι αυτό είναι ένα   “σχήμα συνεκδοχής”. Εννοεί στην πραγματικότητα να κυνηγήσει  κάθε αντιεξουσιαστικό,  αντικρατικό, ακτιβιστικό  κίνημα.

Και θα το κάνει αυτό  για χίλιους λόγους. ΄Ενας απ΄αυτούς είναι,  για να μη μάθουμε ποτέ ποιοι ΠΑΛΙ διάλεξαν με άφρονες, απολίτικες ή και ανήθικες  ενέργειες, σαν εκείνες του Κουφοντίνα, να  κάνουν στο Μητσοτακέικο και τον υιό πρωθυπουργό.