ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. «Ο νέος εθνικισμός»: Το εξώφυλλο του Economist με Τραμπ, Φάρατζ, Πούτιν και Λεπέν, που θα συζητηθεί
ΣΚΙΤΣΟ: David Parkins/The Economist

Όπως όλα δείχνουν ο διεθνής Τύπος ακόμη δυσκολεύεται να χωνέψει  την απρόσμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μετά τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα των προηγούμενων ημερών για την ανάρρηση στην εξουσία του εκκεντρικού μεγιστάνα, ο Economist κυκλοφορεί μ’ ένα εξώφυλλο που θα συζητηθεί.


Υπό τον τίτλο «Ο νέος εθνικισμός» Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να χτυπά τα τύμπανα του λαϊκισμού στους ρυθμούς της φλογέρας του Βλαντιμίρ Πούτιν και συνοδεία του γνωστού βρετανού ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

Πίσω τους, ως άλλη «Μarianne» της Γαλλικής Δημοκρατίας ακολουθεί ξέστηθη με υψωμένο το λάβαρο του εθνικισμού η Μαρίν Λεπέν…

Κι ο αρθρογράφος σχολιάζει:  «Με το κάλεσμά του να βάλουμε ”πρώτα την Αμερική” ο Τραμπ έγινε ο τελευταίος νεοσύλλεκτος ενός επικίνδυνου εθνικισμού…. Για πρώτη φορά απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι μεγάλες και οι αναδυόμενες δυνάμεις  είναι ταυτόχρονα δέσμιες διάφορων μορφών σωβινισμού. Όπως κι ο κ. Τραμπ, ηγέτες χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα κι η Τουρκία εναγκαλίζονται μια πεσιμιστική άποψη ότι οι διεθνείς υποθέσεις είναι συχνά ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, στο οποίο τα παγκόσμια συμφέροντα ανταγωνίζονται τα εθνικά. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που καθιστά τον κόσμο μας ακόμη πιο επικίνδυνο…»

Στο άρθρο συγκρίνεται  το σύνθημα του Τραμπ «να ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική» με την προεκλογική εκστρατεία του Ρόναλντ Ρέηγκαν το ’80. Και οι δύο υποσχέθηκαν «αλλαγή». Μόνον που ο Ρέηγκαν περιέγραψε την Αμερική ως «πόλη επάνω όρους κειμένη», ένα κράτος που μπορεί να συνεισφέρει στην παγκόσμια ασφάλεια,  μια χώρα εξωστρεφή – σε αντίθεση με το όραμα του λαϊκιστή μεγιστάνα. «Η Αμερική του Ρέηγκαν ήταν αισιόδοξη. Του κ. Τραμπ είναι οργισμένη…»

Ο συντάκτης του άρθρου αναλύει πόσο ολισθηρός είναι ο δρόμος του εθνικισμού και πόση γοητεία ασκεί γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο σε πολιτικούς και πλατιές μάζες. Υποστηρίζει ότι ο λαϊκισμός του Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον λεγόμενο «αστικό εθνικισμό» -π.χ. την υποστήριξη προς την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου- αλλά και τον πατριωτισμό των προκατόχων του στο ύπατο αξίωμα, οι οποίοι ενστερνίζονταν παγκόσμιες αξίες, όπως η ελευθερία κι η δημοκρατία, και τις υπερασπίζονταν εντός κι εκτός των τειχών.

Περιγράφει ακόμη την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, από την Βρετανία μέχρι την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία και το πώς η επιμονή του Τραμπ στις προεκλογικές του απόψεις μπορεί να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη. Kαι καταλήγει:
«Ο κ. Τραμπ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι πολιτικές του θα ξεδιπλωθούν στο ίδιο πλαίσιο με τον ζηλιάρη εθνικισμό άλλων χωρών. Η απεμπλοκή δεν θα αποκόψει τόσο πολύ την Αμερική απ’ τον κόσμο όσο θα την καταστήσει ευάλωτη στις αναταραχές και τις διαμάχες που είναι σύμφυτες με το νέο εθνικισμό. Καθώς θα δηλητηριάζεται η παγκόσμια πολιτική, η Αμερική θα φτωχαίνει κι η  οργή της θα μεγαλώνει, πράμγα που απειλεί να παγιδεύσει τον κ. Τραμπ σ’ έναν φαύλο κύκλο αντιποίνων κι εχθρότητας. Δεν είναι πολύ αργά γι’ αυτόν να εγκαταλείψει το σκοτεινό του όραμα…»

Αν, πριν είναι αργά, δεν παλέψουμε να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες  του κόσμου, όσοι μέχρι σήμερα αρνούμαστε την εμπλοκή μας στην εξουσία, αύριο θα είναι αργά. Οι εθνικιστές και όχι μόνο οι παραπάνω, θα αιματοκυλήσουν τον κόσμο. Θα εξαφανίσουν τον πλανήτη μας. Κάθε μορφής ζωής.  Ας ξυπνήσουμε.

 

2. Εντάλματα σύλληψης για 103 ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης
Φωτογραφία: SOOC

Οι Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 103 ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTV.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα αυτή επικεντρώθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Hurriyet, 70 πανεπιστημιακοί έχουν ήδη συλληφθεί σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την πόλη.

Η εισαγγελία που διέταξε τη σύλληψη 103 συνολικά πανεπιστημιακών της σχολής, διεξάγει ακόμη έρευνες στις κατοικίες πανεπιστημιακών για τη χρήση της εφαρμογής κρυπτογράφησης που θεωρείται εργαλείο της οργάνωσης

Δε βλέπουμε να ξεμπερδεύει εύκολα ο “Σουλτάνος” με τις συλλήψεις των…εχθρών του. Μέχρι να βάλει μέσα τη μισή Τουρκία, έχει δρόμο μπροστά του!

 

_______________________________________________________________________

1. α. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Χάος στο hotspot Χίου: Μολότοφ και φωτιά στον καταυλισμό -Επεισόδια από μετανάστες
Astraparis.gr
β. . ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Δείτε τη στιγμή που μετανάστες στη Χίο σπάνε κατάστημα με βεγγαλικά
Δείτε τη στιγμή που μετανάστες στη Χίο σπάνε κατάστημα με βεγγαλικά [βίντεο]

Δείτε τη στιγμή που μετανάστες, προχθές το βράδυ, σπάνε τη βιτρίνα καταστήματος πυροτεχνημάτων στη Χίο, μπαίνουν μέσα και αφαιρούν μεγάλη ποσότητα βεγγαλικών.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν παντού πυροτεχνήματα, στοχεύοντας ακόμη και σπίτια, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους και ζημιές στα παρακείμενα ακίνητα.

Οι βρώμικοι αρουραίοι  απο το iefimerida.gr συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και τη φασιστική “χολή” που χύνουν εναντίον  των “κολασμένων της γης”. Ούτε παιδιά, ούτε έγκυες γυναίκες και άρρωστοι άνθρωποι τους συγκινούν. Εκεί,  να υποκινήσουν μίσος,  βία, να στρέψουν κι άλλους  Ναζί εναντίον ανθρώπων που το μόνο τους σφάλμα ήταν πως  γεννήθηκαν σε μια εμπόλεμη  περιοχή.

Αλήτες,  και όχι μόνο από  iefimerida.gr.  Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο ή προσωπικό  με αυτό το βρώμικο  ιντερνετικό έντυπο, αφού δεν είναι τα άλλα καλύτερα. “Χωματερές”  που ταϊζουν σκουπίδια τους πελάτες τους. Ζέχνει από παντού η βιομηχανία παραπληροφόρησης. Μοναδικό μέλημα του συνειδητοποιημένου πολίτη είναι ο απόλυτος, ολοκληρωτικός  πόλεμος μαζί της.

Στο μεταξύ, νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των επιθέσεων των Ναζί εναντίον των προσφύγων. Διαβάζουμε:


INDYMEDIA
ΕΔΩ ΧΙΟΣ

απo ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 18/11/2016

Τις συμπλοκές της υποκινει ο ίδιος ο  Δήμαρχος Χίου. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες στάζει φαρμάκι.Θέλει αίμα.  Θυμηθείτε εκείνο το περίφημο που είπε παλιότερα  “Δώστε με πισω το νησί μου,γιατι θα γίνει μεγάλο κακό’.
Αυτός υποκινεί τυς Χρυσαυγίτες,οι οποίοι κάνουν τελευταία  καθημερινές επιθέσεις. Ξυλοκοπούν,καίνε,βιάζουν ( 8 βιασμοί έγιναν που φοβούνται να καταγγείλουν  οι πρόσφυγες,αλλά είναι κοινό μυστικό στο νησί).
Αυτά για πληρέστερη ενημέρωση

Αν πράγματι συμβαίνει αυτό και μένει ο αλητήριος Δήμαρχος ακόμα στη θέση του, τότε να πάνε να πνιγούν όλοι, όσοι όφειλαν να τον εχουν παύσει αμέσως, αλλά αρνούνται να κάνουν το καθήκον τους. Είναι κι αυτοί ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που γίνονται  αυτή την ώρα,αλλά και παλιότερα , στη Χίο.

Στο μεταξύ,  οι εισαγγελείς “αγρόν ηγόρασαν”, ως συνήθως.  Η υποκίνηση βίας και μίσους είναι ποινικά αδικήματα. Ελπίζουμε να το γνωρίζουν οι εισαγγελείς μας. Αν όχι, τους παραθέτουμε το σχετικό νόμο:

ΝΟΜΟΣ 4285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014

Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α’ 139) και προσαρμογή του στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1
   Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
«Αρθρο 1
Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
   1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.
   2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
   3. Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ.
   Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη.
   4. Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
   5. Αν η πράξη των προηγουμένων παραγράφων τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται: α) στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2, φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 -25.000) ευρώ και β) στην περίπτωση της παραγράφου 3, φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων (25.000 – 50.000) ευρώ.»
2. Μέσα στο Αγιον Ορος ο Μητσοτάκης – Διαβάζει το «Πιστεύω»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο Αγιον Ορος βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με στενούς του συνεργάτες, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσκεψη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταξίδεψε στο Περιβόλι της Παναγιάς όπου σύμφωνα με το τυπικό έγινε δεκτός στο Πρωτάτο από την Ιερά Κοινότητα προσκυνώντας την Ιερή εικόνα «Άξιον Εστί» της Παναγίας, ενώ διανυκτέρευσε στη Μονή Ξενοφώντος.

Σήμερα, νωρίς το πρωί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωάννης Τρουπής, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβάζει το «Πιστεύω».

Κι αυτόν το θρησκόληπτο και δημαγωγό προγραμματίζουν να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας;  Ω,θεοί!

3. Μίνι σύνοδος κορυφής στο Βερολίνο -Συναντώνται Ομπάμα, Μέρκελ, Μέι, Ολάντ, Ρέντσι και Ραχόι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA/KAY NIETFELD

Συνάντηση στο Βερολίνο θα έχουν σήμερα κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ την παράταση των κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία, καθώς και την πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων για τους βομβαρδισμούς της στη Συρία, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες.

Το παιχνιδι χάθηκε  εδώ και πολύ καιρό για τον κόσμο ολόκληρο και όχι μόνο για Ευρώπη και Αμερική. Αφού, όταν έπρεπε, δε δόθηκε το μάθημα που χρειαζόταν ο δικτάτορας της Ρωσίας.

Τώρα είναι αργά και όλα πιθανά. Εχει αποθρασυνθεί το τέρας. Δε θα διστάσει να φτάσει στα άκρα. Μοναδική λύση παραμένει μια εσωτερική εξέγερησ που θα τον ανέτρεπε.

Αυτή την ώρα η Ρωσία χρειάζεται μια νουνεχή ηγεσία, να χειριστεί με σύνεση και σωφροσύνη τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο δικατάτορας. Και να δημιουργήσει τις συνθήκες για εκτόνωση της εθνικιστικής υστερίας, που διακατέχει μεγάλο τμήμα του ρώσικου πληθυσμού. Είναι απολύτως αναγκαίο  και για την παγκόσμια ειρήνη και για τον ίδιο το ρώσικο λαό.

 

4. Ο γαμπρός του Τραμπ λύνει και δένει -Εβραίος, εκατομμυριούχος, από περίεργη οικογένεια
Ο γαμπρός του Τραμπ λύνει και δένει -Εβραίος, εκατομμυριούχος, από περίεργη οικογένεια [εικόνες]

΄Ωστε είναι Εβραίος ε; Αυτό από μόνο του είναι επιβαρυντικό και εγκληματικό  για τον γαμπρό του Τραμπ. Ο Εβραίος  είναι… κατάρα (σταύρωσαν το Χριστό!). Είναι επίσης  τσιφούτηδες, καρμίρηδες, έχουν… σουβλερή μύτη. Το χειρότερο είναι πως μαζεύουν το παγκόσμιο χρήμα σε βάρος όλων ημών των υπολοίπων.

Και  είναι και Σιωνιστές! Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε και τον δικό μας εδώ  Μίκη  Θεοδωράκη.

Τί ανιστόρητη και  καταλυτική   αυτή η πλάνη,  ρετσινιά για  την πορεία στην ιστορία ενός πολύπαθου λαού  ! Τί τραγικές στιγμές βίωσαν οι Εβραίο μόνο και μόνο επειδή ήταν… Εβραίοι! Πότε θα σταματήσει αυτό το έγκλημα;

 

5. Μοσχοχώρι Λαμίας: Οι γονείς συνεχίζουν να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο -Λόγω των προσφυγόπουλων
Φωτογραφία: Lamiareport.gr

Μπράβο, λεβέντες! Μια μέρα θα ντρεπόσαστε να κοιτάξτε στα μάτια τα παιδιά σας.Θα είναι μεγάλα πια και δε θα έχουν ανάγκη να υπακούουν στη ναζιστική, άρρωστη κρίση σας. Ως τότε…”πάρτε τας στο λαιμό” σας, αφού δεν υπάρχει ούτε στη Λαμία εισαγγελέας.