ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ -ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ»
Στο πόδι η Σάμος για το μεταναστευτικό -Ηχηρό «όχι» στην κυβέρνηση
Στο πόδι η Σάμος για το μεταναστευτικό -Ηχηρό «όχι» στην κυβέρνηση

Στο πόδι βρίσκεται η Σάμος για το προσφυγικό με τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού να λένε ένα ηχηρό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για νέο hotspot και καταγγέλλουν τους αρμόδιους για εμπαιγμό.

Στην πανσαμιακή συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με μοναδικό αντικείμενο το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Σάμο, το μήνυμα ήταν σαφές.

Στην αρχή της συγκέντρωσης διαβάστηκε επιστολή του μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Αμυρσώνης διάβασε το ψήφισμα του οργάνου.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ

Ναζιστονήσια! Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη. Προφυγοφάγοι και αμφιτρύωνες του Κασιδιάρη. ΄Ομως…”ες αύριον  τα σπουδαία”! Κοινώς, θα μιλήσουμε για τις πομπές τους προσεχώς.

_______________________________________________________

1.Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  ΦΟΡΕΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ,
2. ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.  Ο “ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ” ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
3.Η “ΜΗΧΑΝΗ”… ΚΟΒΕΙ ΔΡΟΜΟ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ.
4.   ΚΟΡΙΤΣΙΑ . ΤΑ …ΚΑΛΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ
1. KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στελέχωσε τις επιτροπές με ακροαριστερούς και τους βγάζουν όλους πρόσφυγες
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στην καταγγελία πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελεχώσει τις επιτροπές για το άσυλο με στελέχη της άκρας αριστεράς με αποτέλεσμα όλοι οι αφιχθέντες να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες προχώρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο τομεάρχης Αμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως οι αποφάσεις των επιτροπών είναι χρονοβόρες και υπερφορτώνουν τα νησιά, με την Ελλάδα να βρίσκεται εκτεθειμένη στις αθρόες νέες αφίξεις, σε περίπτωση που η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποσυρθεί.

 

β.Καταδικάζει η Ν.Δ. την επίθεση στον βουλευτή της Χ.Α.

 

 

Καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή.

«Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

 

γ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ INDYMEDIA
Οι αναρχικοί που χτύπησαν τον Γερμενή: Ο συνοδός του έκανε κίνηση να πιάσει το όπλο του
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

 

Το Σάββατο 19/11, κατά την διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης – αφισοκόλλησης στις γειτονιές του Αμαρουσίου ομάδα συντρόφων / -ισσών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί – βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν με την “παρέα” του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου.

Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες αυτό που έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια – ότι δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς στις γειτονιές μας.

Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι / -ισσες προέτρεψαν τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο και να αποσυρθούν “στις τρύπες τους”.

Ο Γ.Γ. όμως, φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά την δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και αντί να αξιοποιήσει την δυνατότητα διαφυγής που του δόθηκε προτίμησε να συνεχίσει να προκαλεί με την παρουσία του, αλλά και εκφράσεις που προέτρεπαν σε σύγκρουση.

Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη.

Κόντεψαν να σκοτώσουν ανθρώπους, παιδιά, ανήμπορους πρόσφυγες, ανήμερα 17 Νοέμβρη οι Ναζί σε  αγαστή συνεργασία με ακροδεξιούς και κεντροδεξιούς  στη Χίο. Και δεν ήθελαν να τους σκοτώσουν  με τους σιδηρολοστούς και τις πέτρες. Να τους κάψουν ζωντανούς σαν τα ποντίκια επεδίωκαν. Μαρτυρίες άπειρες από αυτόπτες .Και από την ίδια την ΄Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Τραυματίστηκαν σοβαρά ένα σωρό άτομα. Κάηκε ο τόπος.  Πανικόβλητα παιδιά, τρομοκρατημένες έγκυες γυναίκες να  τρέχουν σε κατάσταση αλλοφροσύνης και σοκ να σωθούν από τα χέρια των δολοφόνων. ΄Ενας χαμός, όπως τον περιγράφουν, όσοι έζησαν τις σκηνές της επίθεσης όλου αυτού του συρφετού των εθνικιστών και των εθνικοφρόνων εναντίον άμοιρων και δυστυχισμένων ανθρώπων που  δεν είχαν να παλέψουν  μόνο με τα στοιχεία της φύσης στο αφιλόξενο ταξίδι στη Μεσόγειο και το Αιγαίο για να σώσουν τα παιδιά τους, αλλά και με  το πρωτοφανές μίσος  κάποιων τυφλωμένων.

Δεν τους λέμε ανθρώπους. Η ιδιότητα ΄Ανθρωπος είναι τίτλος. Οι φονιάδες της Χίου είναι υπάνθρωποι. Μαζί και οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης που ακόμα και σήμερα συνεχίζει την αισχρή προπαγάνδα της να αποκρύπτει τους πραγματικούς δράστες των επιθέσεων στη Σούδα της Χίου και να κατηγορεί τους  πρόσφυγες για…αυτοχειρία. ΄Εβαλαν φωτιές οι ίδιοι  να κάψουν τα παιδιά τους!

Αισχροί! Συρφετός απάνθρωπων και διεστραμμένων.  Βάρβαροι σε  αγαστή συνεργασία για τη διάπραξη του κακού, όπως εύστοχα το διατύπωσε   ο αρχαίος ποιητής:  “Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει».

Δεν υπάρχει δεινότερο από  την ελληνική  φανατική  Δεξιά παράταξη   και στις τρεις εκδοχές της:  Δεξιά-Ακροδεξιά-Χ.Α. ΄Ασπλαχνοι ,ανελέητοι, χαιρέκακοι, φονιάδες οι  “βαμμένοι” οπαδοί.  Είναι  η ίδια τους η ιδεοληψία  ρατσιστική, ατομικιστική, σκληρή, ανάλγητη επιθετική. Πώς έλεγε ο σκορπιός στο βάτραχο ;  “Δε φταίω εγώ, είναι στη φύση μου το κακό”.

Να θυμηθούμε μόνο τη συμπεριφορά των Ναζί στη διάρκεια της ελληνικής Κατοχής, αλλά και  της δωσίλογης  παράταξης της  εθνικόφρονης Δεξιάς στη διάρκεια του Ανταρτοπόλεμου και μετά τη λήξη του.  Ολόκληρα χωριά και πόλεις δε δίστασαν οι Ναζί να παραδώσουν  στις φλόγες. Μεταξύ των θυμάτων παιδιά και βρέφη στις αγκαλιές των μανάδων τους,

Ανελέητες σφαγές αργότερα  οι  συνεργάτες τους στον αριστερό πληθυσμό της χώρας με “παλωκούματα” κεφαλιών στους φράκτες. Ανείπωτες άλλες βιαιότητες. Εξόρισαν στις εσχατιές του κόσμου ανθρώπους που πάλεψαν με το όνειρο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο και δεν τους επέτρεψαν ούτε ως νεκροί να επιστέψουν στον τόπο τους. ΄Αλλους τούς έθαψαν στα ξερονήσια και στους τόπους των βασανισμών. Η μισή και παραπάνω  Ελλάδα στους διωγμούς και τα κάτεργα  .

Πρωτάκουστα, ειδεχθή ανοσιουργήματα. Πραγματική Υβρις!  Εγκλήματα  που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους. Μια φρίκη! ΄Ιδια και όμοια με τους  Τζιχαντιστές. Κι ακόμα χειρότεροι.

Και σήμερα είναι ακριβώς οι ίδιοι, όσοι παραμένουν αμετανόητοι και σκληροί. “Ο λύκος τρίχα αλλάζει, κεφάλι δεν αλλάζει”.  Δείτε μόνο στην ανακοίνωση της Ν.Δ  τον…πόνο τους για την επίθεση εναντίον του Ναζί στο Μαρούσι ,που  τον προσαγορεύουν μάλιστα ξεδιάντροπα “βουλευτή της ελληνικής βουλής”! ΄Ενας Ναζί βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο έχει την αποδοχή και την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη! Για τους πρόσφυγες που τους σακάτεψαν οι οπαδοί που μαυλίζει να συμπαραταχθούν, τσιμουδιά ο άθλιος. Ούτε μια λέξη συμπαράστασης, καταδίκης. Μόνο απειλές, κατάρες και ανάθεμα. Τόσο απάνθρωποι.

Θα δούμε χειρότερα στη συμπεριφορά τους, όσο η αριστερά τους συναγωνίζεται σε δημαγωγία και λαϊκισμό. Δεν υπάρχει πλέον πάλη ιδεολογιών, αλλά αντιπαράθεση τσιτάτων και συνθημάτων.   Για το μόνο που νοιάζεται τελικά το λεγόμενο…δημοκρατικό τόξο είναι η νομή της εξουσίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή μιας κυβέρνησης που σεμνύνεται πως είναι αριστερή να κρατιέται στην εξουσία με τα δεκανίκια των “Ναζί χωρίς στολή” των ΑΝ.ΕΛ. Ούτε καν τα προσχήματα  κατάφεραν να κρατήσουν.

Να προσέξουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντολή να  ενώσει με κάθε κόστος τα δύο άκρα ΑΝΕΛ και Χ.Α που είναι “σαρξ εκ της σαρκός” της παράταξης  που είναι αρχηγός. Ανέκαθεν αυτή ήταν η  παραδοσιακή δεξιά. Η  αυτονόμηση και η διάσπαση  του κύριου και ισχυρού πυλώνα της, που είναι η ακροδεξιά, η ναζιστική δεξιά, οι χουντικοί και οι βασιλικοί λειτούργησαν  καταλυτικά  στην απώλεια της εξουσίας.

Το μελέτησαν καλά  οι κεφαλές. Το είδαν και προγραμμάτισαν ακριβώς αυτό: Επανάκαμψη όσων αποχώρησαν  και επανένωση της παραδοσιακής Δεξιάς,  όπως τη γνωρίζαμε ως ΕΡΕ και Ν.Δ, τα πρώτα χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ξαναγυρίσει μια εθνικιστική, πατριδοκάπηλη παράταξη στην εξουσία. 

Παραθέτουμε  για το συγκεκριμένο θέμα αποσπάσματα  από παλιότερα κείμενά μας:

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (11/2/2016)
 Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

 

Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του, γράφει το Εθνος.

Το τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας.Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει.

Ο Φρ. Φράγκος και η «κίνηση» Μπαλτάκου
«Στο δείπνο η παρουσία του Ν. Γλύξμπουργκ, γιου του τέως, αλλά και του Φρ. Φράγκου, το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην Κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, με δεδομένο ότι ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά «τάραξε τα νερά» στη ΝΔ πριν από λίγες μέρες με την αποκάλυψή του ότι γίνονται ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

 ………………………………………………………………………………………….
Σήμερα θα το επαναλάβουμε με αφορμή την «ανακύκλωση» από τον «Τύπο» της δικής μας αποκλειστικής πληροφορίας-ενημέρωσης εδώ και πολύ καιρό   για την επίσημη κηδεμονία της Ν.Δ από τους «βασιλιάδες». Με τη νέα αυτή  μάχη ξεσκεπάζουμε, αφ΄ ενός μεν την αλητεία της εμπορικής δημοσιογραφίας, τον ερασιτεχνισμό και το «παπικό  αλάθητο » της και   αφ΄ετέρου  βάζουμε ένα ακόμα λιθαράκι στο   οικοδόμημα της αυθεντικής  ενημέρωσης μέσα από την Ιστορική δημοσιογραφία.  Ο κλάδος αυτός της Ιστορίας αποτελεί  στην εποχή μας τη μοναδική εγγύηση  πως η είδηση δεν έχει υποστεί το  νυστέρι της λοβοτομής. Παράλληλα, είναι αξεπέραστο  εργαλείο «μόρφωσης»,  μετ-εξέλιξης  του «οπαδού» σε ελεύθερο συνειδητοποιημένο πολίτη.
Να πάμε τώρα στα συγκεκριμένα δεδομένα αυτής της κατακρεούργησης της δική μας ενημέρωσης από τις  ύαινες  της  «δημοσιογραφίας». Από το πρωί  κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστότοποι  παρουσιάζουν τη συνάντηση  Κ. Καραμανλη Νικόλαου και των λοιπών ακροδεξιών ως περίεργη  και λίαν εντυπωσιακή είδηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο της  Ν.Δ
 ΄Οταν την επομένη των κομματικών εκλογών για αρχηγό της Ν.Δ  ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα, ΟΛΟΣ ο  τύπος, ελληνικός και ξένος, μετέδιδε την είδηση της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανάδειξή τους ως αρχηγού του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το μετάλλαξε σε κεντροδεξιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  Εμείς εδώ ,όμως, εκείνο κιόλας  το ανεβάσαμε την είδηση, αλλά με τον ακόλουθο κείμενο:
                                       11-1-2016
«ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 Ο ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο πρίγκιπας Παύλος ξανά στο προσκήνιο για νέο κόμμα - Κεντρική Εικόνα

 

10632819_1673534246257309_5046380450566365824_n1

 

                                   ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
1. Απόστολος Τζιτζικώστας: ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον Αδωνι Γεωργιάδη: «Αστέρα μου, τα καταφέραμε!»
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Σήμερα, όπως είπαμε, τα τσακάλια της ελληνικής δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν ξαφνικά  το αυτονόητο, αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή  πως  όλο,δηλαδή, το θέατρο της εκλογής αρχηγού της Ν.Δ έγινε για να μπει στο παιχνίδι ο Νικόλαος και να στηθεί η γέφυρα προσέγγισης των «άκρων» και   επανασυγκόλλησης Ακροδεξιάς-Δεξιάς-Κέντρου. ΄Ετσι αποφασίστηκε από τους εφοπλιστές στο Λονδίνο εδώ και πολύ καιρό,όπως έχουμε αναλύσει με ισχυρά ντοκουμέντα  σε άλλα κείμενά μας.  Και σήμερα,  τα «χαλκεία»  ξαφνικά … ψάχνονται (πώς ξέφυγε από τα σαϊνια η πληροφορία!), εκπλήσσονται, κάνουν υποθέσεις, υπολογισμούς, υφαίνουν σενάρια, βγάζουν συμπεράσματα και μάλιστα τόσο αυθαίρετα, όσο και η…αγχίνοια και η επαγγελματική τους κατάρτιση. Τόσο γελοίοι.
…………………………………………………………………….
Διέπραξαν έγκλημα «εσχάτης προδοσίας» τότε , όλοι οι εκπρόσωποι και  ο μηχανισμός της «τέταρτης εξουσίας». Ουδείς, όμως,  τιμωρήθηκε, ουδείς υπέστη διαπόμπευση από την επίσης στρατευμένη και «περί άλλα τυρβάζουσα»  δικαστική εξουσία. Αντίθετα, βγήκαν κι από πάνω τα «παπαγαλάκια» αργότερα  και με περισσό θράσος ισχυρίζονταν   πως «εμείς σας τα λέγαμε και δεν ακούγατε». Τόσο άθλιοι.
 Για την εξιλέωση τώρα του Κώστα  Καραμανλή από το ΣΥΡΙΖΑ   σε συνδυασμό με την απόκρυψη του πραγματικού ενόχου της χρεοκοπίας από τη συντριπτική πλειοψηφία του κομματικού κόσμου και του  ελληνικού  «Τύπου»,  γράφαμε στις   6/3/2013 :
«Αλλά,δεν είναι μόνο η άτιμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ιστορικη αποκατάσταση του Κ.Καραμανλή. Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας ,όπως είπαμε,είναι το ίδιο ανήθικο και εξικνείται σε ιστορικό έγκλημα «κοθοσίωσης» .Οι Τσέχοι οδηγούν σήμερα τον Βάτσλαβ Κλάους, απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, σε «ειδικό» δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας(!) για πραγματικά «πλημμελήματα» ,αν συγκριθούν με το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας που διέπραξε ο ανιψιός «Καραμανλής» στη διάρκεια της τελευταία διακυβέρνησης της χώρας.
΄Ενα έγκλημα που εμείς εδώ ως ιστορικό σάιτ, έχουμε κάνει “σημαία” και προσπαθούμε να ενημερώσουμε γι΄αυτό τον ελληνικό λαό . Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια ο Κώστας Καραμανλής ,πιστός στο δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου, “τάισε τους ψηφοφόρους και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μαντρί”, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕ  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ  16% (πρωτοφανές γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία) . Ο πακτωλός αυτός των χρημάτων φυσικά διετέθη, για την εξαγορά ψήφων και τη δημιουργία μιας σταθερής κομματικής βάσης, μια μόνιμης κομματικής πελατείας “γαλάζιων παιδιών” (αντίστοιχη εκείνης των πρασινοφρουρών του Ανδρέα Παπανδρέου) Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια αυτή η «γαλάζια ακρίδα», οι «κουμπάροι» και οι κομματικοί εργολάβοι τίναξαν την μπάγκα στον αέρα. Και όταν ο κυβερνητικός θίασος με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή αντελήφθησαν τί έγκλημα είχαν διαπράξει (με ειδοποίση των Αμερικανών,οι ίδιοι δεν είχαν πάρει είδηση το άγριο τσουνάμι που ξεσπούσε), εγκατέλειψε ακυβέρνητο το βυθιζόμενο σκάφος και διεκπεραιώθηκαν με βάρκες στη στεριά.
Και αντί προ πολλού να βρίσκονται στη φυλακή όλα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης η έστω οι πρωταγωνιστές ( Κ.Καραμανλής, Π. Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Β.Πολύδωρας) ,οι άνθρωποι που κήδεψαν τη χώρα εξασφάλισαν ασυλία, ελέω  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ και χάριν της συμφωνίας, όπως είπαμε,  με τους Καραμανλικούς «.
Ο Κ. Καραμανλής, λοιπόν,  όχι μόνο δεν είναι σήμερα φυλακή, αλλά, όπως βλέπουμε επαναδραστηριοποιείται και ανέλαβε ρόλο γεφυροποιού-Αβέρωφ. Πήρε εντολή να ξανακτίσουν το «μαγαζί» της  ΕΡΕ-Ν.Δ,  αλλά τώρα ως «Σούπερ Μάρκετ». Ξέρουν πως το παλιό μπακάλικο (μονοκομματισμός)  που μονοπωλούσε τις αγοραστικές ανάγκες   της γειτονιάς, πέθανε . Οι κομματικές συνεργασίες είναι η μοντέρνα αντίληψη της αγοράς. Αυτό σημαίνει για τη σημερινή Ν.Δ πως οι Ναζί, οι Ακροδεξιοί, οι Δεξιοί, αλλά και πολλοί οπαδοί  της λεγόμενης Κεντροδεξιάς, συσπειρώνονται για να αναλάβουν εκ νέου δράση. Την ανάληψη,δηλαδή, της εξουσίας, δοθέντος πως η ερμαφρόδιτη κυβερνητική συνεργασία, είναι κοντά στο τέλος της. Τα «ψωμιά» του Τσίπρα είναι λίγα τώρα πια και το γνωρίζουν όλοι.
 ΄Οσο για αυτή  την προσπάθεια που βλέπουμε σήμερα  δημιουργίας μιας ευρείας  κεντροδεξιάς παράταξης, που μέσα θα συμπεριλαμβάνει και το ακροδεξιό κομματικό τόξο, γράφαμε στις 26/9/2014:
«΄Ομως,   δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνετε κυβέρνηση (σ.σ Ο ΣΥΡΙΖΑ,  μονοκομματική κυβέρνηση) για χίλιους λόγος (π.χ ποτέ δε θα ξεπεράσετε τον απαγορευτικό για εκλογική νίκη …μαγικό αριθμό-φράγμα   των 1.500.000 ψήφων (οσημέραι γίνονται λιγότερες). ΄Εχετε απέναντί σας το γρανιτένιο τείχος των  4.000.000 «ψήφων» της ΑΠΟΧΗΣ συν τις υπόλοιπες  4.500.000 (… «παρά κάτι») κομματικές ψήφους.  ».
Το μόνο σίγουρο και τραγικό συνάμα είναι πως παίζετε κι εσείς τελικά συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι της κεντροδεξιάς που ήδη τη βλέπουμε να λειτουργεί θαυμάσια  σε αγαστή  κυβερνητική συνεργασία με τις  μικρές και μεγάλες συνιστώσες της (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ). Και θα γιγαντώνεται  καθημερινώς αυτό το σχήμα (θα βρεί σύντομα και νομική έκφραση, ως κομματικός σχηματισμός), όσο καλλιεργούν (μαζί κι εσείς) την ανασφάλεια,το φόβο και  τον πανικό στον κόσμο. Η έλλειψη μιας σοβαρής αντιπολίτευσης που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα (οι φορείς  της Αποχής, η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη, δεν είναι ακόμα συσπειρωμένοι, δυστυχώς) αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την απώλεια λαϊκών κατακτήσεων και τη θεμελίωση περισσότερων και ασφαλέστερων πολιτικών,ατομικών,  εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων.
Το ΚΚΕ που θα μπρούσε ως νόμιμος κληρονόμος της δράσης της  ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ και μεγαλειώδους λαϊκής    επανάστασης των Ελλήνων Ανταρτών Κομμουνιστών να αναλάβει αυτό το ρόλο, έχασε το παιχνίδι (σε λίγο υπάρχει κίνδυνος να μείνει και εκτός Βουλής!) με τον «ξύλινο» κομματικό λόγο που αρθρώνει δεκαετίες τώρα, με τη συνωμοσιολογία, τα παλιά αντι-αμερικανικά στερεότυπα που νεκρανασταίνει κάθε τόσο και πάνω απ΄όλα με την ανιστόρητη (εντελώς) και απάνθρωπη εμμονή του να μην καταδικάζει τον θηριώδη σταλινισμό ,ο οποίος σε τίποτα δεν υστερούσε από το Ναζισμό. Τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα (ΑΝ.ΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑ.Ο.Σ κ.α) πέρα από ευκαιριακά, είναι και «ανήθικα»(ως δημαγωγικά). Αργά ή γρήγορα θα διαλυθούν και η «κινούμενη άμμος»  με την οποία κτίστηκαν, θα διασκορπιστεί ή θα χρησιμοποιηθεί ως  υλικό οικοδομής  στις  «κατασκευές»   της Κεντροδεξιάς  ή ακόμα και των Ναζί (όσο θα υπάρχουν οι τελευταίοι στα κατοπινά πέντε χρόνια, ως να διαλυθούν κι αυτοί «εις τα εξ ων συνετέθησαν»).
Διαλύθηκαν  «εις τα εξ ων συνετέθησαν». Σήμερα, ζούμε την απόλυτη αποσύνθεση σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης και φτηνού  ξεκατινιάσματος του αχταρμά των πρώην συντρόφων. Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα, Ζωή κατά πάντων, Γλέζος- «μετανοούσα Μαγδαληνή» και  πάει λέοντας. Δε συμμαζεύεται πια αυτό το κέντημα. Κουρελιάζεται μέρα με τη μέρα. Το πανηγυράκι  θα κρατήσει μέχρι  να δουν πως δεν πάει άλλο και να  αποφασίσουν να  κλείσουν το μαγαζί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε,  και  ο Καμμένος   θα γυρίσει  πίσω στο «πολυκατάστημα»  που άνοιξαν  (σύντομα θα κάνουν και τα επίσημα  εγκαίνια)  ο Κωστάκης Καραμανλής , ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο «ψεκασμένος» θα κουβαλήσει μάλιστα μαζί του και ένα καθόλου ευκαταφρόνητο  αχταρμά εθνικιστών, τύπου  Φρ. Φράγκου (εκτός από συνταξιούχος στρατηγός αυτο-αναγορεύτηκε  και σε τουρκοφάγο…  «ιστορικό» ο  φανατικός αυτός καραβανάς), που υπολογίζονται  σε 15Ο.000  ψήφους.
2.α. ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος
Εφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος

Το βράδυ της Κυριακής, στις 23:18, έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέπνευσε στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, μετά από επιπλοκές πνευμονίας.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως». Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών (1926-2016) και η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι (14:00) στον Αγιο Δημήτριο Ψυχικού, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του και όχι τελικά στη Μητρόπολη Αθηνών.

β.Θεοδωράκης: “Κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον Στεφανόπουλο”
Θεοδωράκης: "Κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον Στεφανόπουλο" - Κεντρική Εικόνα

Υπό τον τίτλο “Κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για έναν πρόεδρο που ποτέ δεν τον είπαν Κωνσταντίνο παρά μόνο Κωστή” ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανάρτησε στο Facebook ένα μακροσκελέστατο κείμενο για τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γράφει χαρακτηριστικά:

Όταν βγήκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας σταμάτησε να εισπράττει τη βουλευτική του αποζημίωση.
Αρνήθηκε και τα αναδρομικά που εξασφάλιζαν κατά καιρούς οι βουλευτές.
Το ‘81 είχε χάσει από τον Αβέρωφ την προεδρία της ΝΔ και το ‘84 είχε χάσει την προεδρία της ΝΔ από τον Μητσοτάκη.
Ήταν ο μόνος πολιτικός της συντηρητικής παράταξης που δεν συμφώνησε στην παραπομπή Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το ’89.
Αρνήθηκε να γίνει Βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ.
Εκτός από κολυμβητής ήταν δεινός σκακιστής, έπαιζε πινγκ πονγκ στα νιάτα του αλλά και μπιλιάρδο στις λέσχες και τα καφενεία της Αχαΐας.
Η ΔΗΑΝΑ, το κόμμα του, επέστρεψε στο κράτος την προεκλογική επιχορήγηση που έλαβε και δεν ξόδεψε.
Ακόμα και σε ιδιώτες που είχαν ενισχύσει το κόμμα του, επέστρεψε λεφτά.
Υπερασπίστηκε από την θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας το δικαίωμα του Οδυσσέα Τσενάι να σηκώσει ως αριστούχος μαθητής την ελληνική σημαία.
«Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας, όπως είπε ο Ισοκράτης» ήταν η ιστορική του δήλωση.
Στο Προεδρικό δεχόταν χωρίς κάμερες να συναντηθεί με όποιον πολίτη το ζητούσε. Ανάμεσά τους η Μάγια Μελάγια αλλά και ο Λευτέρης Πανταζής (μετά από παράκληση ενός αστυνομικού της φρουράς του).
Την γυναίκα του, την Τζένη, την έχασε το 1987.
Λίγα χρόνια πριν είχε χάσει και τον αδερφό του Σπύρο. Τον φίλο του δηλαδή, που μαζί, την ίδια μέρα, παντρεύτηκαν δύο αδερφές.
Ήταν ευτυχής που κανένα από τα τρία παιδιά του δεν ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής.
«Κωστής Στεφανόπουλος ένας μοναχικός πρόεδρος», είναι ο τίτλος του βιβλίου της φίλης του και βιογράφου του Νίτσας Λουλέ.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

Δεξιός πολιτικός ο Κωστής Στεφανόπουλος, αλλά χωρίς την τύφλα του φανατικού. ΄Εκανε τη διαφορά, σίγουρα. Και η Ιστορία του το αναγνωρίζει.

3. Η Χαλκίδα μεταμορφώνεται σε «έξυπνη» πόλη -Τι αλλάζει σε φωτισμό και στάθμευση
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

 

Στη πόλη της Χαλκίδας θα εγκατασταθούν τα πρώτα πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting).

Όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, η εγκατάσταση θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

«Ήδη, ο εξοπλισμός αγοράστηκε, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο κ. Παγώνης για το φιλόδοξο σχέδιο του δήμου Χαλκιδέων να εγκαταστήσει την πρώτη -στην Ελλάδα- ενιαία πλατφόρμα “έξυπνης” πόλης στο τομέα του φωτισμού και της “έξυπνης” στάθμευσης, σε μια ενιαία πλατφόρμα “Smart & Connected Digital Platform”.

Μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και μείωση ρύπων

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια κατασπατάληση ενέργειας», ανέφερε ο κ. Παγώνης, περιγράφοντας τον κλασικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα δίκτυο φωτισμού σε μια πόλη. Με τα νέα αυτά συστήματα, από την άλλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκιδέων, θα μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές εντάσεις φωτισμού ανάλογα με το προφίλ του καιρού και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τελικό αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δαπανών.

«Σύμφωνα με τη μελέτη που έχουμε κάνει στοχεύουμε να έχουμε μια εξοικονόμηση στην περιοχή, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά (το σύστημα), της τάξης του 50 με 60%», τόνισε ο δήμαρχος Χαλκιδέων, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος δήμος πληρώνει ετησίως 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ.

Σημαντικά όμως θα είναι και τα οφέλη που θα έχει η πόλη στο οικονομικό αλλά και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με την παράλληλη εφαρμογή του συστήματος “έξυπνης” στάθμευσης.

Οι μελέτες που έχουν γίνει από τον Δήμο Χαλκίδας αναφέρουν πως ο πολίτης αναζητά μία θέση στάθμευσης κατά μέσο όρο επί 20 με 30 λεπτά, ενώ με την εγκατάσταση του συστήματος κάθε οδηγός θα μπορεί, με το που μπαίνει στην πόλη, «να ξέρει που υπάρχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ, αν και όπου υπάρχει», χωρίς να ταλαιπωρείται.

Αυτό θα γίνεται με τη βοήθεια “έξυπνων” αισθητήρων και έτσι -κατά τον κ. Παγώνη- θα υπάρχει και σημαντική μείωση εκπεμπόμενων ρύπων από οχήματα στον δήμο.

΄Εχουμε μπει στη νέα εποχή.  Βρισκόμαστε στον “αστερισμό” της “Μηχανής”.   Η smart city θα είναι  η  πόλη του μέλλοντος. Η  ανθρώπινη πόλη.

Και δε σταματάει εκεί. Οι θεσμοί, η ίδια η εξουσία, περιμένουν την τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει εκείνη και να  πετύχει εκεί που απέτυχε η ανθρώπινη διαχείριση. Και κόντρα στους κασσανδρισμούς και τις σκοπιμότητες αυτή η ημέρα θα έρθει σίγουρα.

 

4. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η χαώδης ζωή πατέρα 4 κοριτσιών -Την έδειξε στο Instagram και έγινε viral
Φωτογραφία: instagram

Ο Σάιμον Χούπερ είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών και η ζωή του έγινε viral από τότε που αποφάσισε να δείξει πραγματικά πως είναι να είσαι γονιός.

«Ο σκοπός του λογαριασμού μου είναι να δείξει μια ρεαλιστική εικόνα από την οπτική του γονιού», εξηγεί ο μπαμπάς σε συνέντευξή του στην HuffPost. «Υπάρχει υπερβολικά μεγάλη ωραιοποίηση από πολλούς γονείς, γι’ αυτό ήθελα να μοιραστώ πως πραγματικά είναι τα πράγματα και παράλληλα να προσφέρω λίγο χιούμορ» δήλωσε ο Σάιμον που ανέβασε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagam και απέκτησε μέσα σε λίγες ώρες 190.000 ακολούθους.

Η μεγαλύτερη κόρη του Σάιμον είναι 9 ετών, η δεύτερη είναι 6, ενώ πριν από 10 μήνες εκείνος και η γυναίκα απέκτησαν πανέμορφα δίδυμα.

Χαώδης η ζωή με 4 κόρες; Μάλλον  δεν έχει καταλάβει τίποτα ο, κατά τα άλλα, τυχερός  αυτός πατέρας.΄Ισως,  επειδή δεν έχει τέσσερα αγόρια. Και θα έβλεπε τη διαφορά. Γενικώς και   στα μικράτα τους και στα μεγάλα τους οι άντρες είναι πιο δύσκολοι και ανώριμοι από τις γυναίκες. Πασιφανές και πανθομολογούμενο.

Μεγάλωσα τέσσερα παιδιά. Δυο αγόρια και δυο κορίτσια. Εκεί είδα  τη διαφορά στη συμπεριφορά και την ωριμότητα. Μέρα-νύχτα. Με το κορίτσι, μωρό ακόμα, μπορείς και τότε να συνεννοηθείς. Το αγόρι…μπεμπεκίζει και παιδί μεγάλο!

Ο   άντρας, ως πατέρας  με κορίτσια, ολοκληρώνεται-ωριμάζει  πιο γρήγορα.   Και ταυτίζεται και ο ίδιος πιο εύκολα με το άλλο φύλο.

΄Αντρας που μεγάλωσε παιδιά- κορίτσια, αποκλείεται στη ζωή του να καταντήσει μισογύνης ή φαλλοκράτης.  ΄Ασε που  τα “βρίσκει”  πιο εύκολα με τις γυναίκες στη ζωή.

Ευλογία θεού να μεγαλώνεις παιδιά. Και τρισευλογία να είναι κορίτσια!