ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΚΥΠΡΙΑΚΟ.  ΠΑΛΙ ΣΚΟΝΤΑΨΑΝΕ ΣΕ ΤΟΙΧΟ
2. ΟΙ …ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. “ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ”,  ΠΑΝΟ.
4 ΕΣΠΑΣΕ Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
5. ΟΙ ΝΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ.  ΣΕ ΚΑΛΑ   ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕ.

 

 

  1. ΚΥΠΡΙΑΚΟ.  ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΤΙΑ.

Ενώπιον διλήμματος για το επόμενο βήμα τους βρίσκονται Λευκωσία και Αθήνα, μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων της Ελβετίας για το εδαφικό, καθώς καλούνται να αποφασίσουν κατά πόσο θα αποδεχθούν μια διάσκεψη με όλα τα θέματα στο τραπέζι ή θα επιλέξουν το οριστικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Στο Μοντ Πελεράν δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, λόγω της πάγιας τουρκικής θέσης να «κλείσει» το εδαφικό σε μια διάσκεψη (πενταμερή κατά την τουρκική πλευρά, πολυμερή κατά τη Λευκωσία και την Αθήνα), ώστε σε αυτή να γίνει ένα «πάρε δώσε» με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Έγκυρες πηγές της κυπριακής αντιπροσωπείας κρίνουν ότι η αποτυχία του Μοντ Πελεράν δεν συνιστά «οριστικό ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων. Αντίθετα, ελπίζουν ότι ο διεθνής παράγοντας θα παρέμβει για να σώσει την προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το αδιέξοδο δεν αφορά μόνο το εδαφικό, αλλά όλη τη διαπραγματευτική διαδικασία, καθώς η τουρκοκυπριακή πλευρά κατηγορεί ευθέως τον κ. Αναστασιάδη για «μαξιμαλιστικές θέσεις».

Στη Λευκωσία εντείνεται η ανησυχία μήπως η Άγκυρα αποφάσισε να υλοποιήσει τις απειλές της για de jure προσάρτηση των κατεχομένων. Επίσης, η Τουρκία απείλησε ότι θα τερματίσει τις προσπάθειες στο Κυπριακό, αν εγκριθεί αρνητικό ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σχέσεις της χώρας με την Ε.Ε..

Εξάλλου, ουδείς από την κυπριακή πλευρά μπορούσε σήμερα να πει κατά πόσο θα γίνει η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου, η οποία προγραμματιζόταν για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Από τους αριθμούς που έδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί για τους πρόσφυγες που θα επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, αποκλειόταν, παρόλο που δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες περιοχές, η επιστροφή της Μόρφου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Άγκυρα δεν έδωσε το «πράσινο φως» για τη Μόρφου και έτσι ο Ακιντζί δεν μπόρεσε να προχωρήσει, αν και είχε αποδεχθεί ποσοστό εδάφους για την τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία, μεταξύ 28,2% και 29,2%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χθες, αν και διατήρησε τη θέση του για το ποσοστό εδάφους, τη διαφοροποίησε ως προς τον αριθμό των προσφύγων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη Μόρφου θα μπορούν να επιστρέψουν 75.000 Ελληνοκύπριοι. Η αρχική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή 100.000 Ελληνοκυπρίων, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, μειώθηκε κατά 10.000 για να υπάρξει συμφωνία.

«‘Ημουνα νιος και γέρασα» και δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να τα βρουν στο Κυπριακό. Μια ζωή τα ίδια ακούμε.  Και σήμερα που ελπίζαμε σε λύση, πάλι ναυάγιο. “Κοτρώνα” στο κεφάλι. Τί σου είναι οι εθνικισμοί. Κατάρα, μαυρίλα!

Και τα πράγματα  είναι τόσα απλά και κατανοητά για τους νουν έχοντας, αν  πάψουν να παίζουν με τις λέξεις. Τί συνομοσπονδία, τί ομοσπονδία! 

Στο κείμενο του προέδρου Χριστόφια διαβάζουμε: “Η βασική διαφορά της συνομοσπονδίας από την ομοσπονδία έγκειται στο ότι η πρώτη δεν αποτελεί κράτος από μόνη της, κράτη είναι τα συστατικά της μέρη. Ενώ στην ομοσπονδία συμβαίνει το αντίθετο. Κράτος αποτελεί μόνο η ίδια και όχι τα συστατικά της μέρη”. 

«Χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι», βρε πρόεδρε. Δεν παίζουν με τι λέξεις. «Σε μια κουταλιά νερό πνιγόσαστε».

Το κυρίαρχο και ζητούμενο είναι ένα:  Μια Κύπρος χωρίς  εθνικές ή άλλες εξαρτήσεις από τους πάτρωνες Ελλάδα και Τουρκία. Και να αντιληφθούν ΟΛΟΙ πως είτε Τούρκος είτε “Ρωμιός” (Κύπριος), ΟΛΟΙ έχουν ίσια δικαιώματα στη χώρα τους  και μπορούν να ζήσουν ελεύθερα και ισότιμα, στα χώματα που είναι  τόπος τους. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού και για… «κουβέντα να γίνεται».

2. Χωριό στη Σερβία αλλάζει όνομα λόγω… Πούτιν!

Χωριό στη Σερβία αλλάζει όνομα λόγω... Πούτιν!

 

Την… λατρεία τους προς το πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν θέλησαν να εκφράσουν οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στη νότια Σερβία και αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα του οικισμού τους!

Ειδικότερα, το μικρό γεωργικό χωριό με τα περίπου 15 σπίτια γνωστό εδώ και αιώνες στη Σερβία ως Ατζίντσε (Adzince), ζητεί από τις αρχές της περιοχής να μετονομαστεί σε Πουτίνοβο (Putinovo), προς τιμήν του κ. Πούτιν, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι κάτοικοι του οικισμού, ο οποίος βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου και κοντά στο Κόσσοβο, έλαβαν τη σχετική απόφαση σε γενική συνέλευση που διοργάνωσαν στις αρχές του μήνα, εκτιμώντας ότι το προηγούμενο όνομα, τουρκικής προέλευσης, δεν είναι πλέον κατάλληλο.

Αντ’ αυτού, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, επέλεξαν να τιμήσουν τον «φίλο και σύμμαχο της Σερβίας», όπως τον χαρακτηρίζουν, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Αν και το αίτημα αλλαγής ονόματος δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις αρχές, οι κάτοικοι του χωριού ήδη τοποθέτησαν τις πρώτες πινακίδες με την ονομασία «Putinovo» στην είσοδο του οικισμού, ενώ και το τοπικό κονιάκ φρούτων μετονομάστηκε σε «Putinovka».

“Σπάει κόκαλα ο εθνικισμός  των Σέρβων. Να μην ξεχνάμε πως είναι  εκείνοι που διέπραξαν  την τελευταία γενοκτονία μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.  Η μεγάλη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.  Στις 11 Ιουλίου του 1995, οι σερβικές δυνάμεις εκτέλεσαν εν ψυχρώ κα έθαψαν σε ομαδικούς τάφους 8.000 άντρες και αγόρια ,επειδή δεν ήταν…Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά Μουσουλμάνοι!

Περιμένετε τώρα  να ντραπούν οι χωριάτες που έχουν ίνδαλμα το δικτάτορα  Πούτιν;  Εμείς πιστεύουμε πως νιώθουν και υπερήφανοι γι΄αυτό το έγκλημα.

 Απαίσοι εθνικιστές. Παλαβοί, ανεγκέφαλοι  πατριωταράδες!

 

3. ΠΑΣΟΚ: Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Καμμένου -Ανακοινώνει μαχητικά κόστους 3 δισ. δολαρίων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά» του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που «προβληματίζει τους πάντες διότι πλέον γίνεται επικίνδυνη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

«Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος προχωρεί μέσα στην κρίση σε ανακοινώσεις για αγορά ή αμερικανική βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Με την ανάληψη των καθηκόντων του χρηματοδότησε την “αναβίωση” των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (P-3 Orion) τα οποία δεν είχαν πλέον σοβαρές στρατιωτικές δυνατότητες, με 500 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, αναζητώντας τα 400 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής του ΥΕΘΑ στην δημοσιονομική προσαρμογή για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, περικόπτει επιδόματα στελεχών των ΕΔ ειδικών ικανοτήτων. Στελέχη που είναι πολλαπλασιαστές της στρατιωτικής ισχύος.

»Το καλοκαίρι όμως δημαγωγούσε ανερμάτιστα λέγοντας ότι τα εν λόγω 400 εκατομμύρια ευρώ θα τα κάλυπτε από κωδικούς συντήρησης και εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.

Να τα αφήσει αυτά ο “Ναζί χωρίς στολή” για εξοπλιστικά προγράμματα και  νέες αγορές. ΄Αλλες είναι οι προτεραιότητες και οι ανάγκες  της χώρας στη δεινή οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας και όχι τα μαχητικά αεροπλάνα.

Γι΄αυτό τσιτώνει το σκοινί και τρέχει στα στρατόπεδα, γλείφει τους ένστολους  και βγάζει πατριωτικούς δεκάρικους; Για να φτιάξει το κλίμα που θέλει στο Αιγαίο; Να προκαλεί τον άλλον τρελαμένο «Σουλτάνο» από κει και να στήνουν πανηγύρια   στο πέλαγος; ΄Ετσι πάει να  σπρώξει κι άλλη αγορά του αιώνα ;

Πάλι  ΄Ιμια και  Τσοχατζόπουλοι μας προκύψανε. Αλλά, ο ευτραφής συνέταιρος  της κυβέρνησης Πάνος Καμμένος μάλλον «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο». Οφείλει να γνωρίζει πως περάσανε ανεπιστρεπτί αυτά που ξέρανε  τόσα χρόνια στο υπουργείο ΄Αμυνας. Μπαίνανε λιγούρια  και βγαίνανε πάμπλουτοι για δέκα γενιές. Υπουργοί και  καραβανάδες.

 Κομμένα αυτά. «Μαύρο φίδι που τους έφαγε», αν τολμήσουν πάλι τις ίδιες, τις παλιές  λαμογιές. Δε θα πάνε μέσα λίγα χρονάκια, όπως ο ΄Ακης και μετά έξω να ξεκοκαλίσουμε τα καβατζωμένα.  Δε θα βγει  ΠΟΤΕ από τη φυλακή, αν ζήλωσε τη δόξα Τσοχατζόπουλου  και ο αρχηγός των Ελληνάρων. Να το βάλει καλά στο μυαλό του αυτό, πριν αποφασίσει να βγάλει λεφτά από τέτοια κατάμαυρη μπίζνα.   

 

4. «Χάιλ Τραμπ!»: Αμερικανοί εθνικιστές γιορτάζουν με χιτλερικούς χαιρετισμούς [εικόνες & βίντεο]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τhe Atlantic

 

Τρία 24ωρα μετά τη συγκέντρωση μελών του αμερικανικού εθνικιστικού κινήματος Alt Right στην Ουάσιγκτον, ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα έρχεται να προκαλέσει -αν μη τι άλλο- αμηχανία στο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ.

Το τρίλεπτο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic, είναι ένα απόσπασμα της ομιλίας του Ρίτσαρντ Σπένσερ, εκ των ηγετικών στελεχών της «Εναλλακτικής Δεξιάς» (Alternative Right) και επικεφαλής του think tank «National Policy Institute», που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Ο Σπένσερ  επιχειρηματολογεί στο συγκεκριμένο απόσπασμα υπέρ της «ανωτερότητας της λευκής φυλής», μιλά απαξιωτικά για τους Εβραίους, εξαπολύει μύδρους κατά των ΜΜΕ χρησιμοποιώντας τον γερμανικό όρο  Lügenpresse (ψευδόμενος Τύπος). Και ολοκληρώνει την ομιλία του με το σύνθημα «Χάιλ Τραμπ. Ζήτω το έθνος! Ζήτω η νίκη!» (“Hail Trump, Hail our people, Hail victory”) την ώρα που πολλοί εκ των παρισταμένων υψώνουν το δεξί τους χέρι στο γνωστό χιτλερικό χαιρετισμό

Και μπορεί ο Σπένσερ να επιχείρησε με το λόγο αυτό να προσελκύσει την προσοχή, να προβοκάρει στοχευμένα. Αλλά το βίντεο κι η ομιλία του ρίχνουν νέο φως στην “Alt Right”. Η ακροδεξιά οργάνωση έπαιξε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ κι έκτοτε επιχειρούν πολιτικοί παρατηρητές να ταξινομήσουν την ομάδα αυτή και να αξιολογήσουν τις σχέσεις της με τον Στήβεν Μπάνον, τον άνθρωπο που τοποθέτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου.

΄Οταν αρχίζουν τα βοθρολύματα να ξεχύνονται, σίγουρα θα σπάσει ο οχετός και θα πλημμυρίσει  ο τόπος από ακαθαρσίες. Είναι επακόλουθο.

Βρήκαν έδαφος οι Ναζί της Αμερικής με την εκλογή του ακροδεξιού-«Ναζί χωρίς στολή» Τραμπ  να σπείρουν τα ζιζάνια του ρατσισμού τους. Να περιμένουν, όμως,  να θερίσουν …ακάνθας και τριβόλους.

Εκεί είναι Αμερική. Είναι το καμίνι που καίει τους ρατσισμούς και τους εθνικισμούς.   Οι περισσότεροι δε γουστάρουν ούτε ζωγραφιστό τον τρελαμένο Ντόναλντ. Φάνηκε και στις εκλογές. Δε θα του τη χαρίσουν. Δεν πρόκειται να βγάλει τετραετία.

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος. Είναι ο  συρφετός των ακροδεξιών αρουραίων που βγήκε από τα λαγούμια του και περιφέρουν τη γλίτσα της απαίσιας παρουσίας τους σε κοινή θέα. Μολύνουν, δεν είναι απλά αποκρουστικό το θέαμα

 Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει και να τους γυρίσει πίσω στις τρύπες τους. Να  συντρίψει το κεντρί του φιδιού, όσο  υπάρχει χρόνος. Είναι επικίνδυνοι  για το μέλλον για τις γενιές όλου του κόσμου.

 

5. ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Ζουράρις: Να διδάσκεται η μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά
Ζουράρις: Να διδάσκεται η μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά

«Βουλώνουμε τρύπες τώρα, μπαλώνουμε όσο μπορούμε. Θα δούμε τι θα γίνει με την αξιολόγηση, εάν επιτέλους οι δανειστές τηρήσουν την υπογραφή τους και τα συμπεφωνημένα του περσινού Ιουλίου, τα οποία δεν τα έχουν τηρήσει από τότε που άρχισε η χρεοκοπία της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σχολιάζοντας την έλλειψη κονδυλίων στον τομέα της Παιδείας.

«Κάθε φορά που συμφωνεί η ψωροκώσταινα κάτι, την άλλη μέρα ζητούν και καινούργια, είναι σαν τον Σάιλοκ του Σαίξπηρ» τόνισε ο κ. Ζουράρις, ενώ σε ό,τι αφορά τους τομείς ευθύνης του είπε ότι θα αναλάβει «όλα τα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στον πλανήτη Γη» αλλά και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη, κάτι που, όπως σημείωσε, θέλει πάρα πολύ.

Σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τον καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα, Χρήστο Γιανναρά, ο οποίος έχει αναφέρει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι κατηχητικό στα σχολεία. «Κατήχηση κάνουν οι εκκλησίες, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αδιανόητο να μη διδάσκεται στα παιδιά, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλλόγλωσσα σχολεία. Πρέπει να διδάσκονται τη μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά. Δεν μπορεί ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα της ελληνιστικής γραμματείας, ο Ακάθιστος Ύμνος, να μη διδάσκεται στα παιδιά».

«Υπάρχουν μερικά βιβλία αδέξια» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «Μερικά έχουν φόρτο λεπτομερειών, που κουράζουν τα παιδιά, διδάσκονται όμως από τους θεολόγους στα σχολεία που τα οικονομούν».

Ο κ. Ζουράρις υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει διάλογο με τους εκπαιδευτικούς. Διευκρίνσε: «Έχω ζητήσει από τους συναδέλφους, από όλα τα δημοτικά σχολεία και τις τάξεις του γυμνασίου να μου στείλουν τις παρατηρήσεις και τις -κατά την άποψη τους- δυσλειτουργίες, αλλά και τις προτάσεις τους».

Στη διδασκαλία των Ελληνικών και συγκεκριμένα στο βιβλίο «η γλώσσα μου» βρίσκονται κείμενα, τα οποία είναι «απαράδεκτα και αντεπιστημονικά» είπε και τόνισε: «Διδάσκαμε τη γλώσσα μέσα από τα δημοτικά τραγούδια και αντικαταστάθηκαν αυτά από μικρές αγγελίες των εφημερίδων, για να διδάξουν, λένε, τη συγχρονία της γλώσσας».

Για… ακούστε:

“Σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τον καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα, Χρήστο Γιανναρά, ο οποίος έχει αναφέρει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι κατηχητικό στα σχολεία. «Κατήχηση κάνουν οι εκκλησίες, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αδιανόητο να μη διδάσκεται στα παιδιά, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλλόγλωσσα σχολεία. Πρέπει να διδάσκονται τη μεταφυσική που δημιούργησε τον Παρθενώνα και την Αγιά Σοφιά. Δεν μπορεί ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα της ελληνιστικής γραμματείας, ο Ακάθιστος Ύμνος, να μη διδάσκεται στα παιδιά».

Θεόμουρλος ο τύπος.  Δεν τρώγεται με τίποτα.

Εκεί με τη μεταφυσική και τις θρησκείες  ο Νεο-Ορθόδοξος υφυπουργός Παιδείας. Και τακίμι φυσικά  με τον άλλον …Καπαδόκη Χρήστο Γιανναρά.

“Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”, άθλιοι Συριζαίοι!

6. Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο γιος μου σώθηκε από θαύμα
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο γιος μου σώθηκε από θαύμα

 

Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε με την περιπέτεια υγείας του γιου του, Θάνου, μίλησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

«Δόξα το θεό πηγαίνει πολύ καλύτερα, εξήλθε από την εντατική και είναι στο δωμάτιο του. Όπως μας λένε οι γιατροί σώθηκε από θαύμα, γιαυτό κι εμείς πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του θεού αλλά και με τους γιατρούς αντεπεξήλθε σε αυτή την ασθένεια», τόνισε αρχικά ο κ. Πλεύρης σε εκπομπή της τηλεόρασης του Star.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πάρα πολύ δύσκολες ώρες και όποιος είναι πατέρας που έχει παιδί το αντιλαμβάνεται. Μεγίστη τραγωδία υπάρχει όταν οι γονείς θάψουν τα παιδιά, ευτυχώς σε εμάς δεν συνέβη αυτό. Πάρα πολύ φοβηθήκαμε».

Είχε… βύσμα το  θεό, δηλαδή,  ο ακροδεξιός και Εβραιοφάγος (μαϊμού “ιστορικός”) Πλεύρης και σώθηκε ο γιος του ; Και οι άλλοι που χάνουν τα παιδιά τους, τί είναι δηλαδή;  Γιατί δεν τους βοηθάει κι  αυτούς ο θεός; Είναι…αμαρτωλοί;

Μήπως είναι ατός του ξεχωριστός;  Αυτό  θέλει να μας πει με όσα ανήκουστα και ασεβή τσαμπουνάει;  Αλλά, για ποιον απ΄όλους λόγο; Γιατί ανήκει κι αυτός στην…Αρία φυλή και όχι σε εκείνη την… παρακατιανή και  απαίσια των μισητών του Εβραίων;

Αμετροπεής και ασεβής ο τύπος. ΄Οπως και όσα γράφει. Παρανοϊκά, να στάζουν χολή για ανθρώπους.΄Εχει χάσει προ πολλού το μέτρο.΄Οπως όλοι τούτοι οι ακραίοι. Αφιλοσόφητοι, αστόχαστοι, απάνθρωποι, επικίνδυνοι.

Εμείς,πάντως, χαιρόμαστε που είναι καλά ο γιος του. Και που κέρδισε τη μάχη ζωής που έδωσε.