ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ. Η ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
  2.  Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ) ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
1. Δηλητηρίασαν τη ζάπλουτη κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν
Φωτογραφία: Twitter Gulnara Karimova

 

Νεκρή βρέθηκε η μεγαλύτερη κόρη του πρώην Προέδρου του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ, Γκουλνάρα Καρίμοβα.

«Η Γκουλνάρα Καρίμοβα πέθανε – Αποκαλύπτει πηγή Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν» αναφέρει το άρθρο του σάιτ centre1.com. Σύμφωνα μάλιστα με μια πηγή που διατηρεί την ανωνυμία της, η πανέμορφη και ζάπλουτη Καρίμοβα πέθανε στις 5 Νοεμβρίου, μετά από δηλητηρίαση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις ουζμπεκικές αρχές αναφορικά με τις φήμες που θέλουν τη δισεκατομμυριούχο να έχει θαφτεί στην Τασκένδη και ο τάφος της να έχει μπαζωθεί.

Ουζμπεκιστάν. Η χώρα της μαφίας και των πληρωμένων φονιάδων. Οι στατιστικές λένε πως   τέτοια εγκλήματα -“συμβόλαια θανάτου” είναι εδώ στην ημερήσια διάταξη και  μένουν, φυσικά, ανεξιχνίαστα. Η διαφθορά και η διαπλοκή στη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές είναι τεράστια στη χώρα. Μάλιστα, οι ίδιες οι…αρχές αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τέτοιες εγκληματικές αποστολές με το αζημίωτο!

Στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη, δολοφόνησαν και τον καθηγητή Γιώργο Τριάρχη. Δίδασκε στο τοπικό  πανεπιστήμιο  ελληνική γλώσσα και ιστορία, αποσπασμένος από το ελληνικό υπουργείο παιδείας. Στο διάστημα της θητείας του εκεί, ανακάλυψε πως έφευγαν από τα κεντρικά υπουργεία της Αθήνας και άλλων υπηρεσιών μέσω διαφόρων διαδρομών (ΜΚΟ, διπλωματικοί σάκοι, εντάλματα κ.α) τεράστια κονδύλια, τάχα για την κοινότητα της ομογένειας, την εκπαίδευση ,τις υποτροφίες. Τα λεφτά, όμως,   τα ξεκοκάλιζαν τελικά  οι επιτήδειοι της ομογένειας σε αγαστή συνεργασία με την  Αθήνα.

Οι αλλεπάλληλες αναφορές του για το θέμα  σε όλους τους αρμόδιους, πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων. Μόλις, λοιπόν, συνειδητοποίησε πως  εκείνοι που έπαιρναν τις αναφορές ήταν οι ίδιοι δράστες της απάτης, προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη. Λίγες ημέρες, όμως, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στην Ευελπίδων , η ρώσικη μαφία  του άνοιξε το κεφάλι στη μέση της  Τασκένδης,  μέρα μεσημέρι.

Οι αρχές εκεί δεν έδωσαν καμιά σημασία στο έγκλημα. Το έστειλαν στο αρχείο. Στην…πολιτισμένη δε  Ελλάδα, που είχε υποχρέωση να διερευνήσει τη δολοφονία, όπως θα έκανε κάθε  πολιτισμένη χώρα για δικό της πολίτη, πολλώ μάλλον αφού ο Τριάρχης ήταν δημόσιος υπάλληλος με υπηρεσιακό -διπλωματικό διαβατήριο, καμιά  έρευνα δεν ξεκίνησε ποτέ, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες.

Και όλα αυτά, για να καλυφθούν, όσοι ήταν μπλεγμένοι στο μέγα οικονομικό σκάνδαλο και τη δολοφονία. Η τότε υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, που σκόπιμα δεν προστάτεψε τον καθηγητή παρά τις έγγραφες αιτήσεις- παρακλήσεις του (θα μπορούσε να τον γυρίσει στην Ελλάδα), τον εγκατέλειψε στο στόμα των λύκων. Κι εκείνοι το κατασπάραξαν. Σήμερα η «κυρία» αυτή όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη, αν και ηθικός αυτουργός σε δολοφονία, αλλά  δραστηριοποιείται κιόλας  πολιτικά!  Τι φαιδρή, τι τραγική χώρα!

Πέρασαν από τότε 10χρόνια. Η υπόθεση αυτή που έφτασε στα δικαστήρια με δική μας αγωγή, ακόμα δεν έχει περατωθεί δικαστικά. Την κρατάνε στα συρτάρια, για να προστατέψουν τους εμπλεκόμενους.  Τέτοια  διαπλοκή και διαφθορά.

΄Ομως, στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αποκαλυφτούν όλα. Και τότε θα δούμε πού θα κρυφτούν δράστες, εισαγγελείς και δικαστές. “Οψόμεθα εις Φιλίππους, λοιπόν.

2. α. Ο Εντι Ράμα μιλά για τη «Μεγάλη Αλβανία» και θέτει θέμα για το Ιόνιο
Φωτογραφία: AP

Στα σχέδια για τη «Μεγάλη Αλβανία» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της γείτονος, Εντι Ράμα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στον Αλέξη Παπαχελά.

Επέμεινε ότι η ιδέα της «Φυσικής Αλβανίας» προκύπτει από κάποιους που την φοβούνται, ωστόσο είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο «αναμενόμενο και σοβαρό σχέδιο» για ένωση των Αλβανών. «Σας προκαλώ να ψάξετε. Δεν υπάρχουν χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» σε κανένα σχολικό βιβλίο» είπε χαρακτηριστικά.

β. Ερντογάν: Είναι καλό να σε αποκαλούν οι Ευρωπαίοι δικτάτορα -Πυρά εναντίον Ευρώπης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service, via AP)

Είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον ‘‘δικτάτορα’’, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της Ε.Ε. και της Ευρωβουλής.

γ. Αναστασιάδης: «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα εγγόνια μας» -Ακιντζί: «Νίκο τελειώσαμε, πάω να κοιμηθώ»
Αναστασιάδης: «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα εγγόνια μας» -Ακιντζί: «Νίκο τελειώσαμε, πάω να κοιμηθώ»

Ενα δραματικό διάλογο μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου.

«Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»… Η δραματική αυτή έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη αποτύπωνε σε λέξεις την εικόνα ενός δακρυσμένου και βαθιά απογοητευμένου προσώπου. Το οποίο όμως στεκόταν απέναντι στο παγωμένο βλέμμα του Μουσταφά Ακιντζί.

«Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη λύση και την ειρήνη», επέμεινε ο Αναστασιάδης παραπέμποντας στη μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια.

Για να εισπράξει την κυνική απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη: «Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν»!

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» το γυαλί είχε πια ραγίσει.

Είναι φανερό πως ο Ερντογάν βρίσκεται  σε σύγχυση φρενών μετά το πραξικόπημα και έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό  «κυνήγι μαγισσών» στο εσωτερικό της χώρας. Τα αδιέξοδά του είναι πολλά και επικίνδυνα. Η Ευρώπη τον έχει στην μπούκα. Αλλά και ο τούρκικος λαός είναι βαθιά διχασμένος και ένας “εμφύλιος” καθόλου δεν αποκλείεται μελλοντικά. Η οικονομική επίσης κρίση ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή και κανείς δεν αποκλείει μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας  του.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, ο «Σουλτάνος» προσπαθεί με κινήσεις πανικού και  αντιπερισπασμού  να εκτονώσει τη συσσωρευμένη ένταση.  Οι κινήσεις του, βέβαια, αυτές είναι σπασμωδικές και ακραίες. Δείχνουν απόγνωση και εγκλωβισμό. Χιλιάδες συλλήψεις, μέτωπα με τους Κούρδους και αραβικές χώρες, επιθέσεις εναντίον της Ε.Ε .Παντού εχθροί και απειλές  τον ζώνουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση βλέπουν  και οι τελευταίες και συνεχείς δηλώσεις του για τη συρρίκνωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τη   συνθήκη της Λωζάννης, τον τούρκικο αλυτρωτισμό, τις απειλές κατά της Ευρώπης.  Τελευταία,   έβαλε στο παιχνίδι και τους Αλβανούς, αλλά και πρόσφατα  τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Ο τελευταίος χτες, ως γνωστό,  τορπίλισε φανερά στην Ελβετία τη λύση του κυπριακού που φαινόταν τόσο κοντά. Ο  Μουσταφά Ακιντζί,   εκεί που όλα πήγαινα  μια χαρά στις διπαπραγματεύσεις με το Νίκο Αναστασιάδη  και  φαινόταν πως λύση είναι κοντά, πήρε εντολή από την ΄Αγκυρα να… τα στυλώσει. Και το αποτέλεσμα ήταν το απρόσμενο  ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, άνευ λόγου και αιτίας στην ουσία.

Βέβαια, όλα τούτα είναι χωρίς νόημα, αφού  αργά ή γρήγορα ο Τούρκος ηγέτης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει γυμνά τα πραγματικά προβλήματα της χώρας του. Και τότε οι λεονταρισμοί θα του τελειώσουν. ΄Αλλωστε και ο ίδιος το ξέρει  πως εδώ σε μας είναι τα σύνορα  της Ε.Ε. Και οποιαδήποτε κίνηση, απ΄όπου κι αν προέρχεται , να διαταράξει και να αμφισβητήσει έμπρακτα αυτά τα σύνορα, σημαίνει πόλεμο.

Η Ελλάδα δεν είνα σε καμιά περίπτωση Ουκρανία. Αλλαγή συνόρων στο υπογάστριο της Ευρώπης δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Επομένως, πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε δυναμική  ενέργεια του «Σουλτάνου» στην περιοχή μας. Θα ήταν  η μέγιστη αφροσύνη.

Κίνδυνος θα υπάρξει ΜΟΝΟ, αν  ο Ερντογάν αρχίσει να προσεγγίζει το δικτάτορα Πούτιν. Μια λυκοφιλία με τον «Τσάρο» δεν μπορεί να αποκλειστεί και θα  είναι άκρως επικίνδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη.

Ως τότε , μόνος του ο Ερντογάν δεν πρόκειται να δημιουργήσει εδαφικά προβλήματα στην περιοχή μας. Τέτοιους αλυτρωτισμούς δε σηκώνει ο 21ος αιώνας. Εκτός, αν κάποιοι άφρονες έχουν σκοπό να ξεκινήσουν 3ο Παγκόσμιο.

Ο χρόνος θα δείξει.