ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Πρώτη φορά ο Τσίπρας απειλεί με εκλογές -Τι συμβαίνει στην κυβέρνηση
Φωτογραφία: Sooc/Νίκος Λυμπερτάς

Μιλώντας χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός συνέδεσε δημοσίως τυχόν αποτυχία της διαπραγμάτευσης με την πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες.

Η αποστροφή μάλιστα του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τις εκλογές τις ζητά η ΝΔ έβαλε εξ αντικειμένου στο τραπέζι και αυτό το ενδεχόμενο, έστω και με έμμεσο τρόπο.

«Σε ένα ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και της δεύτερης αξιολόγησης, που ενδεχομένως να οδηγούσε και σε εκλογές, όπως διακαώς ζητά η ΝΔ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την τέλεια καταστροφή για την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, παραδεχόμενος με έμμεσο τρόπο ότι το αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

“Από πίτα που δεν τρως, τί σε μέλλει κι αν καεί;»

Ναι. Εμείς δε σκάμε, αν θα είναι  ο Τσίπρας ή ο όποιος άλλος πρωθυπουργός της χώρας. Αν μας εξασφαλίζει πως δε θα κάνει… μαγκιές και λεονταρισμούς, αλα ΣΥΡΙΖΑ και …Μπαρουφάκη  τους πρώτους μήνες της εξουσίας τους, αν δουλεύει για μια  πραγματικά ενωμένη Ευρώπη (ΗΠΕ), θα τον στηρίξουμε.

Στην ουσία το όραμά μας δεν είμαι μια “όρθια” Ελλάδα, αλλά μια δυνατά ενωμένη (πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά), χωρίς εθνικισμούς, ρατσισμούς και τα συναφή αρρωστήματα, Ευρώπη.  Και σ΄αυτή την ένωση έχουν θέση όλες οι χώρες,  Κεντρικά,  βόρεια, νότια, ανατολικά,  δυτικά. Ακόμα και ως πάνω η Ρωσία, χωρίς το δικτάτορα ,που  τρώει τα σωθικά της αυτή την ώρα, είναι ευπρόσδεκτη στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

΄Οποιος, λοιπόν,  τρέφει τέτοιο όραμα και δουλεύει γι΄αυτό, θα έχει τη συμπαράσταση και τη δίκαιη κρίση της Ιστορίας. Αλλά, αν είναι ,να φύγει ο  “Αλέξης” για να έρθει  ο “Κυριάκος”, είναι σίγουρο πως η αλλαγή αυτή θα είναι μια από τα ίδια. «Ξαναζεσταμένη σούπα». Δε θα έχει το πραγματικό  άρωμα της Ευρώπης-πιλότος για την ένωση μια μέρα του κόσμου ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ. Θα αναδύει τη δυσοσμία της δημαγωγίας , του λαϊκισμού και του εθνικισμού..

Είναι υποχρέωσή μας, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες και να μπορεί  να πορεύεται ο πολίτης χωρίς εξουσίες, δίχως τέτοια παλιά βαρίδια, να προτείνουμε και να στηρίζουμε εκείνους που θα ασκούν μια εξουσία με στόχο να βγει μια μέρα ο άνθρωπος από την…εξουσία. Να πορευτεί με οδηγό τους νόμους της Φύσης που είναι μοναδικοί, απόλυτοι και  ακατάλυτοι.

Η δημοκρατία τους είναι άχρηστη. ΄Αλλα πολιτικά σχήματα και πρόσωπα πρέπει να δοκιμαστούν. Οι παλιές, κομματικές συνταγές, τα πελατειακά (και όχι μόνο) κομματικά σχήματα , κούρασαν, επειδή  έχουν αποτύχει παταγωδώς. Είναι ξεπερασμένα και επικίνδυνα για τον «ανυπόταχτο»  ΄Ανθρωπο που έρχεται.

«Το νέο κρασί  σε καινούριο ασκί μπαίνει», μόνο. Ο “Κυριάκος” είναι πεπαλαιωμένο δοχείο. Και σύντομα θα διαρραγούν οι ήδη αποδυναμωμένες ίνες και το δυνατό, αναβράζον κρασί, θα χυθεί απ΄έξω.

Ο νοών νοήτω. Και ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!

2. Λάρισα: Παραμένει στην εντατική ο 4χρονος που παραλίγο να καεί ζωντανός .
                     ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΟΨΕΙ Η ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

Στο κρατητήριο, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, βρίσκεται από χθες (23/11) η μητέρα του 4χρονου που λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι που έμενε η τριμελής οικογένεια.

Σύμφωνα με το onlarissa, η γυναίκα αναμένεται αύριο Παρασκευή να οδηγηθεί σε ανακριτή και Εισαγγελέα για να ξετυλίξει το παζλ αυτής της τραγωδίας.

Καλά! Αυτή η χώρα δεν τρώγεται με τίποτα. Τη βάλανε μέσα κιόλας τη μάνα που άναψε κερί να ζεσταθεί η οικογένεια, μια και το ρεύμα ήταν κομμένο!  Κι αύριο, λέει,  θα πάει σε ανακριτή και δεν αποκλείεται να την προφυλακίσουν!

Σ΄αυτό τον τόπο δεν ντρέπεται κανείς. Και δε λέμε για εκείνους που εκ συστήματος  δεν έχουν τσίπα, γιατί είναι παχύδερμα. Ούτε για το κράτος -φονιά.

  Αλλά, δεν είχε γείτονες,  γνωστούς,  συγγενείς η φτωχή οικογένεια στη Λάρισα; Πού είναι η αλληλεγγύη (από τις βασικές,  παλιές αρετές της ελληνικής κοινωνίας;)  Παντελής αλλοίωση της ταυτότητας των γονιών και των παππούδων μας. Τί κρίμα!

Ο χρυσαυγιτισμός, ο φασισμός είναι, εκτός των άλλων  και συμπεριφορά και τρόπος ζωής. Δεν είναι έγκλημα μόνο να πετροβολάει ο Κασιδιάρης το  πατέρα  από τη Συρία, που βάζει ασπίδα το ανήμπορο κορμί ,  για να προφυλάξει το παιδί του  στον καταυλισμό της Χίου. Είναι και όσοι δεν του έκοψαν το χέρι του Ναζί, κι όσοι δεν μπήκαν μπροστά να προστατέψουν  πρόσφυγες πολέμου.

Τελικά,  μήπως, είμαστε όλοι ένοχοι; Μήπως δεν υπάρχουν πια αθώοι;

______________________________________________________________

1. ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ  ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ “ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ”!
2. ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ
3. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ  “ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ” ΖΗΤΟΥΝ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
4. ΕΡΩΤΑ  ΒΑΠΤΙΖΟΥΝΕ  ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ. ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΑΡΙ

 

1. Νίκος Κοτζιάς: Μήπως ο Ερντογάν επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών; –

Νίκος Κοτζιάς: Μήπως ο Ερντογάν επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών;

Σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης ο Νίκος Κοτζιάς, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη της Κίνησης Ιδεών και Πράξης «Πράττω», της οποίας είναι πρόεδρος, έκανε λόγο για «νευρικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην αφήσει η νευρικότητα αυτή της Άγκυρας να εκδηλωθεί πάνω στη χώρα μας με τη δημιουργία ανθελληνικού μετώπου.

Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη είπε ο κ. Κοτζιάς και απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν έθεσε το ρητορικό ερώτημα, μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών.

Στη διάρκεια της ομιλίας του και αφού ξεκαθάρισε ότι μιλάει πλέον ως πρόεδρος της Κίνησης «Πράττω» και όχι ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολλές πλευρές της Συνθήκης της Λωζάνης δεν έχουν εφαρμοστεί από την Τουρκία.

«Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης η Ιμβρος και η Τένεδος είναι αυτοδιοικούμενες περιοχές; Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε οι 246.000 ομογενείς Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη να είναι σήμερα και 80.000 μουσουλμάνοι στη Θράκη, ενώ σήμερα έχουμε 130.000 μουσουλμάνους -και καλά κάνουν και αβγατίζουν-και 2.500 Ελληνες ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη; Εδώ υπήρξε συνέχεια των παραβιάσεων», επισήμανε

megali_ellada

 

Πληρωμένη η απάντηση Κοτζιά.΄Ετσι πρέπει να μιλάς  σε τρελαμένους «Σουλτάνους», που έχουν χάσει εντελώς  την μπάλα και την ψάχνουν στις… κερκίδες. Τα λέγαμε χτες.

Τα σύνορα στην Ευρώπη, μέχρι να έρθει η ώρα να τα ρίξουμε εμείς, είναι αδιαπραγμάτευτα. Ειδικά, όταν επιθυμούν να τα ανατρέψουν ιμπεριαλιστές, που κρύβουν τις προθέσεις τους πίσω από τον πατριωτισμό (διάβαζε την απάτη).

Εμείς δεν πιστεύουμε πως πρέπει  να υπάρχουν  σύνορα. ΄Ολος ο κόσμος μια «ΠΑΤΡΙΔΑ», λέμε. Γι αυτό  αγωνιζόμαστε η Ευρώπη να γίνει ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ). Κι από κει,  να γίνει το μεγάλο άλμα. Να ενωθεί η υφήλιος ολόκληρη σε ένα  “ΕΘΝΟΣ”.

Είμαστε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή, εθνικιστή, πατριωταρά. Είτε είναι “ηγέτης», είτε απλός οπαδός. Και για τη χώρα μας ισχύει το ίδιο. Αλλά, ποτέ ένας παρανοϊκός  ιμπεριαλιστής -εθνικιστής σαν τον Ερντογάν, δεν πρόκειται  να κόψει σπιθαμή απ΄αυτή τη χώρα.

Η Ελλάδα, δεν ανήκει στους ΄Ελληνες. Ανήκει στην Ευρώπη, στον κόσμο ολόκληρο. Είναι η μικρή πατρίδα μέσα στη μεγάλη Πατρίδα, που είναι ο κόσμος  από τη μια άκρη ως την άλλη.

Για την ιστορία παραθέτουμε με  την ευκαιρία κάποιες πληροφορίες για την περίφημη συνθήκη των Σεβρών.

 Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ   ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 2 ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΘΑΛΑΣΣΩΝ
Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις1 μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στις Σέβρες το ελληνικό κράτος αποκτούσε τη μεγαλύτερη έκταση που θα κατελάμβανε ποτέ. Το 1832, την Ελλάδα όριζαν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι Σποράδες και οι Κυκλάδες. Το 1864 οι Βρετανοί μας εκχώρησαν τις Ιονίους Νήσους. Το 1881, ήρθε η σειρά της Θεσσαλίας και μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους τα σύνορα μεγάλωσαν για να περιλάβουν τη νότια Ηπειρο, τη Μακεδονία, την Κρήτη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (τα οποία, όμως, οι Τούρκοι δεν είχαν ακόμη αναγνωρίσει ως ανήκοντα στην ελληνική επικράτεια). Οι Συνθήκες των Σεβρών αποτελούσαν μιαν υπέρτατη στιγμή διπλωματικής νίκης για την Ελλάδα, που μόλις το 1897 έκειτο εν διαλύσει, ταπεινωμένη από την Τουρκία.
Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από τον σουλτάνο Μεχμέτ ΣΤ΄ ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον θρόνο του, αλλά απορρίφθηκε από το ανεξάρτητο κίνημα των Νεότουρκων.
Το κίνημα υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτή τη διένεξη για να αυτοανακηρυχθεί κυβέρνηση και να καταργήσει το χαλιφάτο.
Η συνθήκη όριζε τα εξής: η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρέδιδε την κυριαρχία της Μεσοποταμίας (Ιράκ), της Παλαιστίνης και της Υπεριορδανίας στην Βρετανία ως προτεκτοράτα της Κοινωνίας των Εθνών, την Συρία και τον Λίβανο στην Γαλλία επίσης ως προτεκτοράτα και η υπαγωγή της Ανατόλιας στη σφαίρα επιρροής της Ιταλίας.
Η Χετζάζ (μέρος της σημερινής Σαουδικής Αραβίας) το Κουρδιστάν και η Αρμενία θα γίνονταν ανεξάρτητα κράτη.
Στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Η περιοχή της Σμύρνης έμενε υπό την ονομαστική επικυριαρχία του Σουλτάνου αλλά θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτήθει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα.
Το άρθρο 26 της Συνθήκης όριζε ακόμα οτι αν οι οθωμανικές Αρχές δεν συναινούσαν στην εφαρμογή της, θα εξέπιπταν από την κυριαρχία τους στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Ελλάδα, κάτι το οποίο έντεχνα είχε προωθήσει ο Βενιζέλος.
Παράλληλα, η Βόρεια Ήπειρος ενσωματωνόταν στην Ελλάδα με το μυστικό Σύμφωνο Βενιζέλου – Τιττόνι.
Η Ιταλία συμφώνησε ακόμα να παραχωρήσει τα Δωδεκάνησα (εκτός από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο) στην Ελλάδα, και όταν η Βρετανία έδινε στο μέλλον την Κύπρο στην Ελλάδα, τότε (μετά από δημοψήφισμα) θα παραχωρούταν και αυτά τα νησιά (η συμφωνία ακυρώθηκε αργότερα από την Ιταλία το 1922).

megali_ellada

2. Τουρκία: Απολύσεις 10.500 δημοσίων υπαλλήλων για διασυνδέσεις με το PKK

την απόλυση πάνω από 10.500 δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τα ένοπλα μέλη του PKK προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο δίκτυο CNN Turk.

Η Τουρκία έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον 125.000 κρατικούς λειτουργούς έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

 

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι 10.500 στους οποίους αναφέρθηκε ο Μουεζίνογλου περιλαμβάνονται στους συνολικά 125.000 ή αν πρόκειται για νέες απολύσεις.

Μια τρέλα έχει καταντήσει  τη χώρα ο Ερντογάν και οι πραιτοριανοί του . Πάνω από 75 εκατομμύρια είναι ο πληθυσμός της Γείτονος και ο πανάθλιος  τύραννος κατάφερε να βάλει στις φυλακές, τα στρατόπεδα και στο περιθώριο τη συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων. Μόνο οι φανατικοί, εθνικιστές οπαδοί του τον στηρίζουν, τους οποίους μάλιστα    έχει στρέψει εναντίον των συμπατριωτών του.  Τέτοια αφροσύνη.

Είναι βαθιά διχασμένη η χώρα. Το μίσος είναι κυρίαρχο και ξεχειλίζει, ,όχι μόνο ανάμεσα σε Ισλαμιστές και Κεμαλιστές, αλλά  και σε άλλες μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες με πολλά προβλήματα (εθνοτικά, τοπικιστικά, φυλετικά, οικονομικά κ,α).

΄Ενα καζάνι έτοιμο να εκραγεί  είναι η χώρα του Ερντογάν. Κι εμείς πιστεύουμε πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα ξεσπάσει η οργή. Λίγα είναι τα ψωμιά του «Σουλτάνου».

Το κακό είναι πως θα χυθεί (πάλι) πολύ αίμα. Πέρα απ΄αυτό,  το επίσης επικίνδυνο είναι   πως μετά από μια τέτοια  ανατροπή, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη των  πραγμάτων στην Τουρκία. Ποιος και με ποια εχέγγυα θα αναλάβει να κυβερνήσει μια σπαρασσόμενη χώρα.

Στις ημέρες που έρχονται θα βλέπουμε την ταπείνωση του Σουλτάνου. Την οριστική και με “γδούπο” πτώση του.

Η αλαζονεία, η παραφροσύνη, η κακότητα δε μένουν ατιμώρητα. ΄Ετσι έχει ορίσει η Φύση. Να πέφτει και να συντρίβεται ο τύραννος και ο παραβάτης των νόμων της.

 

3. Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι από την Κρήτη ως τη Θράκη -«Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι ολόκληρης της χώρας σήμερα Πέμπτη (24/11).

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, ενώ στις 11 ξεκίνησε και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Όχι άλλες περικοπές σκίστε τα μνημόνια που λέγατε εχθές», «παιδεία -υγεία -ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό», «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «ούτε Δ.Ν.Τ ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ» και «πληρώσαμε το χρέος δυο και τρεις φόρες τώρα να πληρώσουν οι καπιταλιστές», είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην πορεία.

Στους δρόμους και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, στην παιδεία, στα νοσοκομεία και στους δήμους.

Οι πορείες έγιναν ενάντια σε αλλαγές και μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στα εργασιακά, στην κινητικότητα, κ.α. με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία και νέες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στο δημόσιο. Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες συμμετείχαν και φοιτητές και πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε από την ΕΔΟΘ και τις ΕΛΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητές στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ στην οδό Αγίας Σοφίας. Και οι δύο πορείες, που ακολούθησαν μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων, κατέληξαν με διαφορά μισής ώρας έξω από το ΥΜΑΘ.

Πορεία και στην Κρήτη

Δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα από εργαζομένους στον δημόσιο τομέα στο Ηράκλειο μια από την ΑΔΕΔΥ και μια από το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό τα εργασιακά αλλά και για τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία. Εξάλλου το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια όπου με πανό και συνθήματα ζήτησαν την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις κά ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία.

Τα άτομα δεν παίζονται. Εντελώς ανεύθυνα και  ανεγκέφαλα.

Ποιες υποσχέσεις να τηρηθούν; Οι παλικαρισμοί  Τσίπρα-Λαφαζάνη παλιότερα   πως θα σκίσουν τα μνημόνια και θα  δώσουν αυξήσεις στους χαραμοφάηδες ; Δε μας λένε πως βρήκαν σήμερα ηλιόλουστη ημέρα να κάνουν κοπάνα από τα γραφεία τους;

  Ας τους δώσουν, λοιπόν,  αυξήσεις.Αλλά,   από πού  θα  κόψουν τον παρά είναι το θέμα.  Στέρεψε  η  κάνουλα των δανεικών.  Λεφτά (δεν) υπάρχουν, ούτε για δείγμα .Κι ας  έλεγε  ο Γ. Παπανδρέου το αντίθετο παλιότερα.

Αν κάτι καλό μπορεί να προσφέρει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ σ αυτό τον τόπο είναι, αντί να τους αυξήσει να μειώσει στο ελάχιστο τους μισθούς αυτών των λαμόγιων -τεμπέληδων. Καλό θα τους κάνει. Θα αναγκαστούν να πάνε εκεί που  είναι η θέση τους. Στα χωράφια και στα κοπάδια.

 

4. Νύχτες δολοφόνοι Από τον αναγνώστη της Lifoland, Αλέξανδρο Παύλου 24.11.2016 | 12:49 Αλέξανδρος Παύλου Πηγή: www.lifo.gr

 

Νύχτες δολοφόνοι

Βίαιες, άσχημες νύχτες μοναχικές, προσωπικής αναζήτησης. Είναι οι ώρες που δεν υπάρχει κανείς για να κατηγορήσεις γι’ αυτό που σου συμβαίνει. Δεν υπάρχει κανείς να σε βοηθήσει να αποβάλεις την θλίψη που έχει γεμίσει το σαλόνι κι εσύ απλά κάθεσαι ξαπλωμένος στον καναπέ, κοιτώντας τον απέναντι τοίχο ξέροντας πλέον πως φταις εσύ και μόνο εσύ για όλα. Ξεκινάς να ξυπνάς μνήμες κι αρχίζεις να σκοτώνεις αναμνήσεις εξαφανίζοντας ένα κομμάτι της ψυχής σου. Πας στην κουζίνα να βάλεις το τέταρτο ποτό κι υπάρχουν κι άλλες αναμνήσεις, στον πίνακα από φελλό μαζί με τους λογαριασμούς, στο ψυγείο. Ένα σπίτι ολόκληρο σου ξυπνά μνήμες κι άλλες μνήμες. Σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ με το ποτήρι στο χέρι και ξυπνάς από τον ήχο που κάνει το γυαλί στο πάτωμα. Η νύχτα δείχνει ατέλειωτη, νιώθεις πως δεν θα ξημερώσει ποτέ, προσπαθείς ν’ ακούσεις ένα χαρούμενο τραγούδι για να σου φτιάξει τη διάθεση αλλά είναι μάταιο. Καταλήγεις στα γνωστά καταθλιπτικά άσματα που περιέχει ο υπολογιστής σου. Συνομιλείς με τον εαυτό σου και του λες ¨Τι κατάλαβες; Είσαι μόνος εντελώς, εσύ και εκατοντάδες φωτογραφίες που πλέον δεν έχουν κανέναν νόημα γιατί τις κοιτάς μόνος, μόνος…μόνος¨ Μετά από μάχες με το αλκοόλ και τη μουσική σε παίρνει ο ύπνος. Ξυπνάς πλέον από το φως του ήλιου που περνά μέσα από τα τζάμια και πέφτει πάνω στο πρόσωπό σου. Ανοίγεις με δυσκολία τα μάτια, κοιτάς γύρω και συνειδητοποιείς πως ο δολοφόνος έφυγε. Ήρθε καινούρια μέρα, άλλη. Ήρθε φως…Καλημέρα. Πηγή: www.lifo.gr

Tί λέει το άτομο; Καταθλιψάρα, αλκοόλ, τσιγάρα, μοναξιά, απομόνωση.  ΄Ολα τα κακά της μοίρας του.  Μίρλα.

΄Αξιος ο μισθός του,  αφού πίστεψε στο παραμύθι της ροζ βιομηχανίας και έκανε συμφωνίες αυτοαιχμαλωσίας.  Και αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η καψούρα μέσα στην οποία  κολυμπάει ο ερωτευμένος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από σεξισμό. ΄Οταν το μυαλό  είναι κολλημένο στο μύθο του εραστή και δεν έχει μάτια για  κανέναν άλλον ούτε μυαλό για κάτι διαφορετικό, αυτό λέγεται σεξισμός, εξάρτηση, τύφλα.   Τα άλλα περί έρωτος και ….υψηλού (συν)αισθήματος είναι για αφελείς και παλαβούς.

  Ας απομυθοποιήσουμε επιτέλος τον έρωτα. Κι ας τολμήσουμε να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.  Παιδιά πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό. Είνα ΄Υβρις την ίδια ώρα να κατεβάζουμε ποτήρια αλκοόλ να πάνε κάτω τα φαρμάκια, που μας πότισε ο άπιστος.  Ντροπή!

Ποσώς τον συμπονάω. τον…παθόντα. “΄Οπως έστρωσε κοιμάται”.