ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΛΕΣΒΟΣ ,ΗΟΤSPOT MORIAS. Χάος, εκρήξεις και 2 νεκροί

Το iefimerida στο hotspot της Μόριας -Χάος, εκρήξεις και 2 νεκροί [εικόνες]

 

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια 66χρονη πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ και το 6χρονο εγγόνι της και να τραυματιστούν αρκετοί ακόμη (δύο εκ των οποίων σοβαρά).

Ολη τη νύχτα επικρατούσε χάος, με τους πρόσφυγες να εγκαταλείπουν αρχικά το κέντρο φιλοξενίας για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά και στη συνέχεια να σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και άνδρες των ΜΑΤ. Το iefimerida βρίσκεται στη Μόρια και καταγράφει αποκαρδιωτικές εικόνες. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τη φωτιά είναι μεγάλες, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε απόγνωση.

Στις 60 δολοφονίες των Ναζί και τις 3.500 κακοποιήσεις, τους τραυματισμούς, τους βανδαλισμούς, προστίθενται και οι νέες δολοφονίες και οι  τραυματισμοί  προσφύγων. Χτες στη Λέσβο στο μαύρο  αυτό κατάλογο, προστέθηκαν και οι  νεκροί και οι βαριά τραυματισμένοι πρόσφυγες από τη φωτιά.   ΄Ηταν θέμα χρόνου να χτυπήσουν πάλι, να δολοφονήσουν ,να κάψουν σαν ποντίκια δυστυχείς ανθρώπους

Ξεκίνησαν με  «τροχαία  ατυχήματα», που η ναζιστοκρατούμενη αστυνομία τα χαρακτήρισε ως τέτοια  και τα τοποθέτησε  στο αρχείο.  Στη Χίο, ανήμερα 17 Ν και μια μέρα μετά  την επίσκεψη  στο νησί των Αρχι-Ναζί  Κασιδιάρη και Λαγού, οι Χρυσαυγίτες  όρμησαν σα λύκοι στα παραπήγματα των προσφύγων και έκαψαν, τραυμάτισαν,  πετροβόλησαν, γρονθοκόπησαν στοιβαγμένους σε σκηνές -κλουβιά και κοντέινερ   ανθρώπους,  που μόλις  λίγες εβδομάδες πριν είχαν εγκαταλείψει τις φλεγόμενες από τις μπόμπες περιοχές τους.

Χτες, χτύπησαν πάλι στη Λέσβο. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα αγοράκι 6 χρόνων! Δεκάδες οι τραυματίες και τουλάχιστον 3 απ΄ αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση .Φωτιές  παντού  και φρίκη στον καταυλισμό της  Μόριας στη Λέσβο.

Και θέλουν να μας πείσουν οι πανάθλιοι πως  το κακό έγινε από έκρηξη φιάλης υγραερίου. ΄Εχουν την…έξωθεν καλή μαρτυρία οι… αναμεταδότες Ναζί και η βιομηχανία παραπληροφόρησης, ώστε απαιτούν να τους πιστέψουμε. “Κούνια που τους κούναγε!

΄Εκαναν τα ίδια και στη Χίο. Τα παπαγαλάκια  της εμπορικής δημοσιογραφίας,  μετέδιδαν με έκτατα δελτία και πηχυαίους τίτλους τότε,  πως οι πρόσφυγες ήταν εκείνοι  που  τα έκαναν όλα λίμπα στον καταυλισμό  της Σούδας. Αυτοί ευθύνονταν για το κακό.  Αυτοχειριάζονταν, δηλαδή,  πετώντας μολότοφ στους εαυτούς τους και τα παιδιά τους!

 Και όλα τούτα, για να κρύψουν την ηλίου φαεινότερη  αλήθεια πως  οι Χρυσαυγίτες μπούκαραν στα παραπήγματα και… «πού τους πονεί και πού τους σφάζει»  παιδιά, ανήμπορους , ταλαιπωρημένο από την περιπέτεια    προσφυγικό πλήθος      

΄Ιδιο σκηνικό  χτες και στη Μόρια. Καρμπόν παραπληροφόρηση. ΄Εσκασε στα καλά καθούμενα μια φιάλη υγραερίου και έγινε το μέγα κακό. ΄Οχι πως κάποιος άφησε σκόπιμα  ανοιχτή τη φιάλη    ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο δολοφονικό κόλπο, για να επακολουθήσει η καταστροφή.

Ράπισμα όχι μόνο στην απλή λογική, αλλά και στην ίδια τη στατιστική, ως επιστήμη, που αρνείται να δεχτεί και να ερμηνεύσει αριθμητικά δεδομένα από  δεκάδες νεκρούς και τραυματίες πρόσφυγες σε …τυχαία τροχαία και πυρκαγιές, μέσα σε ελάχιστους μόνο  μήνες. Είναι δεν είναι 60.000 οι πρόσφυγες. ΄Οσους νεκρούς από τις ίδιες αιτίες δεν είχαμε μεταξύ 11.000.000 Ελλήνων στο ίδιο διάστημα, δεήσαμε να τους δούμε σε μια δράκα  ανεπιθύμητων φυγάδων.    

 Ως γνωστό, οι Ναζί είναι τόσο θρασύδειλοι που ποτέ δεν αναλαμβάνουν  παλικαρίσια τις ευθύνες τους. Ούτε καν αναγνωρίζουν το ναζιστικό τους φορτίο. Ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος με την παρέα του έβαζαν παλιότερα τυφλές  βόμβες σε πλατείες και κινηματογράφους και όταν πιάστηκαν στα πράσα,  με τα εκρηκτικά στα χέρια,  δήλωναν άσχετοι και παρεξηγημένοι!  

Προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε δια του εκπροσώπου της Ν.Δ  να βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης και μάλιστα  (επί λέξει) “στο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου”. Στο Ναζί, δηλαδή,   που δέχτηκε προ ημερών επίθεση στο Μαρούσι.  Επίσημη με άλλα λόγια αναγνώριση της βουλευτικής ιδιότητας του μέλους μιας  εγκληματικής και μάλιστα ναζιστικής οργάνωσης από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης! Καμιά τσίπα το άτομο. Ούτε καν τα προσχήματα, όπως τουλάχιστον συνηθίζουν οι κινούμενοι  στο λεγόμενο…δημοκρατικό τόξο.

 ΄Ολα θυσία στο βωμό της μαύλισης ακροδεξιών και Ναζί για επιστροφή στο μαντρί της «επάρατης» Δεξιάς. Να γίνει και ο Κυριάκος πρωθυπουργός με κάθε τρόπο και… «γαία πυρί μ(ε)ιχθήτω. Για τα τραγικά γεγονότα και τις δολοφονίες των προσφύγων, τσιμουδιά η Νέα Δημοκρατία , η  θυγατέρα της ΕΡΕ  των  παρακρατικών συμμοριών και η κολυμπήθρα του Σιλωάμ των στυγερών  εθνικοφρόνων εγκληματιών -συνεργατών των Ναζί στην Κατοχή. 

Είναι ντροπή, κουράσαμε να το επαναλαμβάνουμε, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας   να έχει  προχωρήσει σε νομιμοποίηση  μιας ναζιστικής οργάνωσης και να στείλει   στη Βουλή τα μέλη της, που εκτός των άλλων,  βαρύνονται, ως φυσικοί και ηθικοί, αυτουργοί με  ειδεχθή εγκλήματα.  Πρωτοφανής νομική βαρβαρότητα στα παγκόσμια χρονικά. Κι αν έγινε τέτοιο ανοσιούργημα σε μια χώρα, αυτή ήταν η Ελλάδα «δια χειρός» εκείνης  της αλήστου μνήμης  εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Και ουδείς  αισχύνεται  από όσους συγκάθονται στα ίδια έδρανα της Βουλής και συνδιαλέγονται από το βήμα της. Κανείς. Σπάνια  τηρούν ακόμα και  τα προσχήματα. Οι βουλευτές της Δεξιάς, αλλά και πολλοί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ούτε καν αυτά κρατούν, ΄Ετσι ακούσαμε, παλιότερα,  δια στόματος πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ την επαίσχυντη φράση πως “ο ναζισμός  πολεμιέται  με…πολιτικά μέσα”! Το είπε και ακόμα μέχρι σήμερα δεν το πήρε πίσω ο αμετροεπής Συριζαίος βουλευτής.

Είχαμε καταγγείλει τη νέα μέθοδο που ακολουθούν οι Νεο-Ναζί, για να στείλουν τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τους  μηνύματα. Σκοτώνουν πρόσφυγες και προφασίζονται …τροχαία ατυχήματα! Χτες στο χορό της εξόντωσης στα νέα «κρεματόρια»  μπήκαν και οι… μπουκάλες υγραερίου που σκάνε χωρίς να τις πειράξει δολοφονικό χέρι. Γράφαμε σε παλιότερα  κείμενά μας για αυτά  τα “τροχαία” :

  1. ΛΕΡΟΣ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΣΥΡΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ (26/10/2016)
Το ένα προσφυγόπουλο έχει υποστεί σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρεται με εναέρια μέσα στο Ηράκλειο της Κρήτης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες Τρίτη βράδυ στον επαρχιακό δρόμο Λακκίου – Παρθενίου στο νησί της Λέρου, όταν οδηγός αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρέσυρε δύο προσφυγόπουλα τα οποία κινούνταν πεζά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ηλικίας περίπου 6 ετών.

Όπως έγινε γνωστό το άτυχο προσφυγόπουλο φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Τελευταία πληθύνονται  τα περιστατικά επιθέσεων με οχήματα εναντίον προσφύγων και μάλιστα παιδιών. Μόλις 2-3 εβδομάδες νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο οδηγός έπεσε πάνω σε μητέρα με παιδί και τους σκότωσε.  Παλιότερα το ίδιο* . Τώρα επαναλαμβάνεται το έγκλημα στη Λέρο.

Στην Ελλάδα των 11.000.000 που είναι περίπου οι ΄Ελληνες, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες  έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί  8 πρόσφυγες  από οδηγούς σε τάχα μου τυχαία τροχαία ατυχήματα,   τη στιγμή που οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα δεν ξεπερνούν τις 60.000. Πολύ λογικό αυτό το σκεπτικό αλλά και σκληρή η στατιστική, για να μας κάνει να πιστέψουμε πως αυτές οι επιθέσεις με οχήματα εναντίον προσφύγων δεν είναι εγκληματικές ενέργειες Ελληνάρων ή Ναζί. Αν 3 παιδιά προσφυγόπουλα  στους 60.000 σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν  πρόσφατα, τότε το ίδιο διάστημα, για να υπήρχε ισορροπία στατιστικών στοιχείων στα 11.000.000  τα σκοτωμένα ή βαριά τραυματισμένα  από αυτοκίνητα ελληνόπουλα θα έπρεπε να είναι πάνω από  500!

Είναι καθαρά ρατσιστικά εγκλήματα, πιθανότατα από Ναζί ή εθνικιστές- ακροδεξιούς.Μέχρι πρό τινος κρατούσαμε και κάποιες επιφυλάξεις. Σήμερα δεν υπάρχουν πια τέτοια περιθώρια. Και μόνο οι εισαγγελείς δε βλέπουν το οφθαλμοφανές και το αυτονόητο.

Δεν ξέρω πού θα κρυφτούν όλοι όσοι έχουν επωμιστεί το βάρος ενός  θεσμού, όπως είναι αυτός της δικαιοσύνης και κλείνουν τα μάτια  μπροστά σε τέτοια εγκλήματα.  Θα ζητήσουμε λόγο μια μέρα, όταν αλλάξουν τα πράγματα και στη χώρα μας. Τώρα, ξέρουμε πως είμαστε «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Κανείς δεν ακούει, κανείς δε νοιάζεται.

 Στο μεταξύ,  οι φονιάδες, αντί για σουγιάδες και καραμπίνες έκαναν τα αυτοκίνητα τους «όπλα» για κάλυψη  και θερίζουν προσφυγόκοσμο. Δε μιλάει κανείς για αυτό το καραμπινάτο έγκλημα. ΄Ολοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους.

*ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ! (23/6/2016)
. Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλουν ότι έπεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τούς παρέσυρε σκόπιμα και τους τραυμάτισε.

Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Όπως καταγγέλλουν, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τούς έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Οι τραυματίες, δύο εξ αυτών είναι 31 ετών κι ο τρίτος 34 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «’Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Ήδη τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει αύριο κατ’ εντολήν τους μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ελληνική δικαιοσύνη «της φαιδράς πορτοκαλέας»! ΄Αφησε  το κτήνος ελεύθερο,  λέει η εισαγγελία! Ρατσιστικό έγκλημα καραμπινάτο. Αλλά και μέθη οδηγού («ενδεχόμενος δόλος» για όσους ξέρουν από νομικά).  Εγκατάλειψη θυμάτων. Ο μισός ποινικός κώδικας στα χέρια του εισαγγελέα, αν ήθελε να μπαγλαρώσει το Ναζί ,που κόντεψε να σκοτώσει 3 ταλαιπωρημένους, δύστυχους, χωρίς στον ήλιο μοίρα, συνανθρώπους μας. Δεν το έκανε.
Είπαμε. Αν δε φύγουν όλοι τούτοι, να έρθει νέο αίμα, για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της δικαιοσύνης, θα έχουμε τέτοια και χειρότερα περιστατικά διαπλοκής, διαφθοράς, φανατισμού, εθνικισμού, ανικανότητας-ανεπάρκειας  στους δικαστικούς λειτουργούς.