ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα -Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Αθήνα
Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα -Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Πόλα Ρούπα συνελήφθη περίπου στις 6 το πρωί σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα 1ου ορόφου διπλοκατοικίας που κρυβόταν τον τελευταίο καιρό στην Ηλιούπολη, στην οδό Ζαΐμη 14. Μαζί της είχε το παιδί της και δεν έφερε καμία αντίσταση. Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να προστατέψουν το παιδί της. Στην τσάντα της είχε όπλο, το οποίο όμως δεν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει.

Η 48χρονη είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Ανηλίκων.

β. Σεσημασμένος ποινικός οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη της Πόλας Ρούπα
Σεσημασμένος ποινικός οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη της Πόλας Ρούπα

Η σύλληψη ενός ποινικού, σεσημασμένου για ληστείες και κλοπές, που φέρεται να σχετίζεται με την Πόλα Ρούπα άνοιξε τον δρόμο στις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Ο ποινικός, σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενδέχεται να συμμετείχε στη ληστεία της τράπεζας στη Μαλεσίνα, για την οποία έχει κατηγορηθεί από τις Αρχές η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, αλλά ενδεχομένως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και σε άλλες ληστείες αλλά και τρομοκρατικά χτυπήματα.

 

1.Το νου σας το παιδί. Είναι τραυματικές όλες αυτές οι εμπειρίες. ΄Οχι μόνο δεν έχει καμιά ευθύνη με όσα διαδραματίζονται ,αλλά είναι και το πρώτο και βασικό  θύμα σε όλη αυτή την ιστορία.

Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα“, τελικά.

  1. Μια ερώτηση (την έχουμε ξανακάνει εδώ και όχι μόνο μια φορά): Τί δουλειά έχει ένας ποινικός με την Πόλα Ρούπα; Με ποια ιδιότητα και ποιο σκοπό συνεργάζονται;  Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη λέει πως κάνει πολιτικό αγώνα. Ας το δεχτούμε. (Αν και οι πολιτικοί αγώνες πλέον δε διεξάγονται με καλάσνικοφ και βόμβες).

Αλλάέστω. Ο ποινικόςπου ληστεύει για πάρτη του για να τα φάει με τις γκόμενεςπού κολλάει και τί σχέση έχει με τον ένοπλο  λαϊκό αγώνα των άλλων;

Παίδες, τα έχετε μπερδέψει. Τα έχουμε χιλιοειπωμένα εδώ. “΄Η παπάς παπάς ή  ζευγάς ζευγάς”.  Οι νέοι αντάρτες πόλεων  δεν ξεδιακρίνονται πια από τους ποινικούς. Κι αυτή η συνεργασία τους θα είναι επιβαρυντική στις δίκες τους. Δίνει ισχυρά όπλα στους δικαστές να αποφανθούν πως δεν πρόκειται για πολιτικούς κατηγορούμενουςαλλά για ποινικούςπου επινόησαν  πολιτικό λόγο για να καλύψουν την παραβατικότητά τους.

Γράφαμε παλιότερα  στην Πόλα Ρούπα

 

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

 

 Πόλα Ρούπα,
Το ξαναγράψαμε εδώ. ΄Εχεις «ψυχή», τσαγανό, αλλά και καλό, οργανωτικό  μυαλό.  Πολιτικό και μορφωτικό  επίπεδο  επίσης  υψηλό, όπως δείχνει το κείμενό σου.  ΄Εχεις και πολλή αγάπη για την Επανάσταση και  τον ΄Ενοπλο λαϊκό αγώνα. Φυσικά,  διακατέχεσαι (και καλά κάνεις) από μπόλικη αγάπη (κινητήρια δύναμή σου) για το σύντροφό σου  Νίκο Μαζιώτη. (Επί του τελευταίου. Ποιος από τους «ψαγμένους»    δε θα ήθελε να έχει σύντροφο μια τέτοια  γυναίκα και μάνα για τα παιδιά του;Σε κάθε περίπτωση σε… «βγάζει παλικάρι». ΄Ασε που, αν όλα παν καλά, σε βγάζει ακόμα κι από τη φυλακή!).
Στο μακροσκελές κείμενό σου (μανία ανέκαθεν οι Αντάρτες Πόλεων να γράφουν  «σεντόνια»,τα οποία τελικά μόνο εμείς οι «ολίγοι» διαβάζουμε, ενώ οι «πολλοί» ούτε ματιά  ρίχνουν) ,  έχουμε τις ενστάσεις μας ,ιδεολογικού πάντα περιεχομένου (γιατί επί του οργανωτικού της επιχείρησης «απελευθέρωση των μελών του Ε.Α» δεν… «κατέχουμε πράμα»). Από τις διαφωνίες-πεποιθήσεις μας αυτές,  επιλέγουμε τις …αγεφύρωτες και τις παραθέτουμε μετά σύντομου  σχολιασμού. Δε μακρηγορούμε, αφού  έχουμε παραγεμίσει το σάιτ  με παρόμοια  δικά μας  σχόλια και κρίσεις κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές.
Δε θα αποφύγουμε, όμως,  να  υπενθυμίσουμε μια γενική, επιγραμματική φράση-άποψη, με τη συνοδεία μιας παροιμιακής  ρήσης:  «Νέο κρασί, δεν μπαίνει σε παλιό βαρέλι».  Αυτό  για τα μέλη του Ε.Α σημαίνει πως οι εποχές που ο ένοπλος επαναστατικός αγώνας ήταν το όραμα, η ελπίδα, η εκτόνωση της λαϊκής οργής  εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχουν παρέλθει και μάλιστα ανεπιστρεπτί.
 Γράφεις, λοιπόν:
1. «Απευθυνόμενη σε μια κοινωνία που έχει συντριβεί κάτω από την μπότα των θεσμών, της υπερεθνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ και από όλες χωρίς εξαίρεση τις ελληνικές κυβερνήσεις, δηλώνω πως ο μόνος τρόπος να βγούμε οριστικά από την καταστροφική πορεία που οικονομική και πολιτική εξουσία οδηγούν την κοινωνία, είναι να βάλουμε όλοι το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Γιατί κανένα μέλλον δεν υπάρχει για κανέναν ατομικά έξω από μια συλλογική κοινωνική προσπάθεια ανατροπής του καπιταλισμού και του κράτους. Να οργανωθούμε σε έναν κοινό ανατρεπτικό αγώνα και να ξεμπερδεύουμε μια για πάντα από το εγκληματικό καπιταλιστικό σύστημα, αυτούς που το απαρτίζουν και το υπηρετούν. Ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτήν την καταστροφική για την κοινωνική βάση κρίση, είναι να απαλλαγούμε από όλους όσοι ευθύνονται για αυτήν. Το ατομικό συμφέρον του καθενός μας βρίσκεται μόνο στην κοινωνική απελευθέρωση».
Αν   λες ως  ευχή (με  χρόνο εκπλήρωσης  σε απώτερες εποχές  και ίσως μηδέποτε  ερχόμενες) ,  «να βάλουμε όλοι το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό», θα το αντιλαμβανόμουν με τη   φιλολογική, τη «ρητορική» του σημασία, ως»σχήμα λόγου»,δηλαδή.  Αλλά, αν είναι (που είναι) προτροπή, συμβουλή, υπόδειξη σε καθέναν από μας για τους οποίους  εσύ, ο  σύντροφός σου και τα άλλα «παιδιά»    «βάλατε  τη ζωή σας αμανάτι,» θα σε αποκαλούσα επιεικώς αιθεροβάμονα, ανυποψίαστη, ακόμα και αφελή.
 Και οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη σου, πως κάθε λογικός άνθρωπος,  όταν πρόκειται  να  εισπράττει από χειραγωγούμενους δικαστές  ισόβες και αιώνες φυλάκισης (όπως πρόσφατα ο Νίκος Μαζιώτης) ή «παίζει τη ζωή του  κορώνα γράμματα», θα πρέπει ασφαλώς  να είναι περισσότερο ρεαλιστής ,προσγειωμένος και πάνω απ΄όλα ιστορικά ενημερωμένος. Τα «γιατί» και τα «διότι» θα τα παραθέσουμε ευθύς αμέσως.
2. «Όμως αυτός ο πόλεμος δεν είναι ισότιμος. Και δεν είναι ισότιμος γιατί δεν υπάρχει ένα συγκροτημένο και διευρυμένο αντίπαλο πολιτικό δέος που θα πολεμήσει το καθεστώς. Για τον ταξικό πόλεμο έχει μιλήσει με τον πιο ωμό και κυνικό τρόπο ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία 44 δις δολάρια, Warren Buffet, απαντώντας στο ερώτημα αν τέτοιος πόλεμος υπάρχει στην εποχή μας. Συγκεκριμένα έχει δηλώσει: «Φυσικά και υπάρχει ταξικός πόλεμος. Και είναι η δική μου τάξη, η τάξη των πλουσίων που τον κερδίζει».
Δεν πρόκειται για ισότιμο πόλεμο και ναι, κερδίζει η τάξη των πλουσίων, γιατί δεν υπάρχει ένα οργανωμένο αντίπαλο πολιτικό δέος να πολεμήσει την οικονομική και πολιτική ελίτ, να πολεμήσει το καθεστώς».
Ο  πάμπλουτος  παραπάνω Warren φαίνεται  πως  δεν  «κομίζει γλαύκ’ Αθήναζε»και να είναι καλύτερα ενημερωμένος ιστορικά από κάποιους που εξ ορισμού τους θεωρούμε ειδικούς και καταρτισμένους επί  τέτοιων θεμάτων. . Είπε, λοιπόν,  ο άνθρωπος το αυτονόητο, που  κάποιους αιώνες πριν το είχε διατυπώσει  ο σοφιστής αλλιώς, αλλά σημαίνει το ίδιο, ως εξής: «Δίκαιο είναι το συμφέρον του ισχυρότερου.» Κι αν ο πλούτος είναι  δύναμη, ο τύπος με τα «δις» φαίνεται  έχει όλα τα… δίκια του κόσμου με το μέρος του.
΄Ετσι ήταν πάντα, αγαπητή Πόλα,  μέσα στην ιστορική πορεία του ανθρώπου και δε θα αλλάξει αυτό σήμερα . Είναι  κάτι σαν  διαχρονικό γεγονός και μη αναστρέψιμο ιστορικά:  Στον ταξικό αυτό πόλεμο ΠΑΝΤΑ και ανέκαθεν κέρδιζαν οι ισχυροί.  Διαλείμματα, ναι, υπήρξαν ιστορικά ,αλλά έμειναν εκεί και χαρακτηρίστηκαν από την αδέσμευτη ιστορία ως πρόσκαιρες, επαναστατικές λαϊκές κατακτήσεις.
Να μνημονεύσουμε τις πιο αξιόλογες: Του βασιλιά Νάβη της αρχαίας Σπάρτης, του Σπάρτακου στη Ρώμη, της Γαλλική επανάστασης, της Ρώσικης των Μπολσεβίκων. Απ΄αυτές ( και όμοιες), άλλες εξέπνευσαν εν τη γενέσει τους για διάφορες αιτίες, άλλες   από αδυναμία των ηγετών τους να τις κατευθύνουν σωστά  και στη μετεπαναστατική φάση τους και άλλες εξελίχθηκαν σε τυραννίες και κόλαση, χειρότερες από εκείνες που κατάργησαν. Δε γνωρίζουμε πολλές  τέτοιες  λαϊκές επαναστάσεις , καθολικές  εξεγέρσεις στο ιστορικό γίγνεσθαι.
Τα τελευταία στις μέρες μας  κινήματα των Ανταρτών Πόλεων κυρίως στην Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα ,δεν ήταν  καθολικές λαϊκές εξεγέρσεις,αλλά κινήματα, περιορισμένου αριθμού συμμετοχής σε σχέση με τον πληθυσμό , επαναστατών που έληξαν σε όλες τις περιπτώσεις με κατά κράτος υπερίσχυση του…κράτους. Και το χειρότερο, ο «αντίπαλος»  κατέστη  πλέον αρνητικός και επιθετικός και με υπέρτερα «όπλα»εναντίον εκείνων που τα μυαλά τους είναι ακόμα  «ανοιχτά» και η συνείδησή τους μη αλλοτριωμένη.
Και με την ευκαιρία. Μια διευκρίνιση είναι απαραίτητη.  Δε σε αποκαλούμε «συντρόφισα Πόλα», ως είθισται στο «χώρο», επειδή ο γράφων έχει καταθέσει δεκαετίες ολόκληρες τα «όπλα», τα οποία, βέβαια,  στην κυριολεξία της λέξης, ουδέποτε πήρε στα χέρια του  από τύχη, καθαρή σύμπτωση θαρρώ σήμερα. «Ανδρώθηκα»  (και ιδεολογικά), όμως, με δια-προσωπική σχέση, ανάμεσα σε κάποια  «ιερά τέρατα» του ΄Ενοπλου Λαϊκού Αγώνα, που στην ουσία είναι και οι γεννήτορές του στη χώρα μας. Κάποιοι απ΄αυτούς έχουν ήδη σκοτωθεί ή πεθάνει. ΄Αλλοι είναι ζωντανοί, αλλά για λόγους ευνόητους δε μνημονεύουμε τα ονόματά τους. Μας αφουκράζονται όμως και σένα και μένα.
Και  πάντως ,έχουμε ιστορικό, υλικό …»να δουν τα μάτια» σου από τους  «μπαρουτοκαπνισμένους» αυτούς «συντρόφους», που όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ είναι ιστορικές παρακαταθήκες και θα κατατεθούν εν καιρώ, όταν οι χρόνοι δε θα είναι τόσο «δίσεκτοι και οργισμένοι». Και είμαι σίγουρος πως σ΄αυτά τα σπουδαία ονόματα υποκλίνεσαι (και καλά κάνεις) και συ και οι σύντροφοί  σου στον Ε.Α.
3. «Ή πλειοψηφία της κοινωνίας ξεσηκώθηκε πρόσφατα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που ορθώς ερμηνεύτηκε ως η πιο ολοκληρωμένη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης. Τμήμα των αγροτών προχώρησε σε εξέγερση στους δρόμους της Αθήνας. Τελικά οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν χωρίς να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο. Αντιθέτως, νέες περικοπές στις συντάξεις προαναγγέλλονται, οι φορολογικές επιθέσεις ενάντια στην κοινωνική βάση αυξάνονται και κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό. Στο παρελθόν μεγάλες κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις έχουν πραγματοποιηθεί ενάντια σε προηγούμενα μνημόνια που επέβαλαν η μια μετά την άλλη οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι σε όλους προφανές πως οι κινητοποιήσεις που εστιάζουν στην ματαίωση νομοσχεδίων και πολιτικών δεν επιφέρουν αποτέλεσμα. Δεν φταίνε οι κινητοποιήσεις αυτές καθ’ αυτές. Είναι το οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο, είναι η ιστορική περίοδος που αυτές διεξάγονται υπεύθυνη για την έκβασή τους. Είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε την επίθεση των κυρίαρχων.
Η κρίση πλέον δεν θα έχει μόνο την μορφή της χρηματοπιστωτικής κρίσης ή της κρίσης χρέους. Θα χτυπήσει σε κάθε πτυχή της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως θα πλήξει την ίδια την παγκόσμια παραγωγική βάση. Δηλαδή, θα επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε. Η συνέχεια αφορά τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες που η σταθερότητά τους θα απειληθεί για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Και όσον αφορά το ελληνικό καθεστώς, είναι γελοίο να πιστεύουμε πως θα μπορέσει να επιβιώσει με τα υπάρχοντα προγράμματα διάσωσης. Η πιο δύσκολη περίοδος για την χώρα τώρα αρχίζει. Και θα διαλυθούν με τον πιο αμείλικτο τρόπο οι όποιες αυταπάτες υπήρχαν στην κοινωνική βάση, ότι κάποια στιγμή το μαρτύριο θα τελειώσει».
α. «Ή πλειοψηφία της κοινωνίας ξεσηκώθηκε πρόσφατα Τμήμα των αγροτών προχώρησε σε εξέγερση στους δρόμους της Αθήνας».
 Ποια πλειοψηφία  και «πράσινα άλογα» ξεσηκώθηκε πρόσφατα ,Πόλα Ρούπα και για ποιο λόγο; Να σου πούμε εμείς ποια είναι αυτή η επαναστατημένη, ελληνική κοινωνία. Προηγήθηκαν κάτι χρόνια πριν, οι «Αγανακτισμένοι του Συντάγματος». Μια «κινούμενη άμμος» ψηφοφόρων οι περισσότεροι των οποίων έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ,άλλοι στρατεύτηκαν στα «τάγματα εφόδου» των Ναζί του Μιχαλολιάκου. Κάτι μετρημένοι στα δάχτυλα, αιθεροβάμονες κι αυτοί, ξαναγύρισαν,όπως γίνεται μια ζωή, στα «σπίτια» τους.
Μετά,  μέχρι πρόσφατα, έβγαιναν στους δρόμους και τις πλατείες οι Φωτόπουλοι, οι Λυμπερόπουλοι (η… οργανική, συντεχνιακή συνέχεια των Κολλάδων, Σταμπούλων , τους θυμάσαι; Σήμερα μεγαλόσχημα κι αυτοί στελέχη της κυβέρνησης). Και πριν λίγες εβδομάδες μπούκαραν οι «τρακτεράδες»,τα «τάγματα εφόδου» του Μιχαλολιάκου  στην Αττική σε αγαστή συνεργασία με τους Σταλίνες του Μπούτα .Αυτοί είναι οι …επαναστάτες αγρότες που αναφέρεις; Σ΄αυτούς θα ανάθετες να φτιάξουν και να στελεχώσουν τη νέα, αταξική κοινωνία που ονειρεύεσαι;
Πόλα Ρούπα, ας σοβαρευτούμε. Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο) είναι μάζα οπαδών, με καμιά επαναστατική διάθεση. Ζεσταίνουν τον καναπές τους και τα μόνα τους οράματα είναι οι καλές τσόντες, τα  δυνατά  ματς σε γιγαντο-οθόνες και η κανονική καταβολή του μισθού και της σύνταξης, έστω κι αν είναι της πείνας πλέον. Ο …επαναστατικός αγώνας που λες πως κάνουν είναι συντεχνιακές απαιτήσεις οικονομικές και κλαδικές. Κι ακόμα χειρότερα.  Αδιαφορούν εντελώς για σένα , το σύντροφό σου και τα άλλα «παιδιά» ( αν δε σας μισούν κιόλας).
Και μην ξεχνάς. ΄Ενας φασίστας  μπάτσος, εκτέλεσε πριν λίγα χρόνια  έναν έφηβο, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.  11 ολόκληρα εκατομμύρια ο πληθυσμός της χώρας κι απ΄αυτά, τα 5-6 στην Αττική. Θυμάσαι πόσοι κατεβήκαμε τότε στους δρόμους; «Εσύ κι εγώ» και άντε, κάτι άλλα εφηβάκια από φόρτιση συναισθηματική, γιατί τους λέγανε πως στη θέση του Αλέξη θα μπορούσε να είναι καθένα απ΄αυτά τα παιδιά.
Πρόσφατα γέμισε ο πάτος του Αιγαίου με πτώματα από τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Είδες πώς τους αντιμετώπισε η ευρωπαϊκή κοινωνία; Και δε μιλάμε για τις κυβερνήσεις. Ο «απλός» (πού καθόλου απλός δεν είναι) άνθρωπος, της διπλανής πόρτας.
 Στη Λέσβο η δασκάλα με ξενοδοχείο,  οικογενειακή επιχείρηση, αφού έχυσε ένα κροκοδείλιο δάκρυ για τα πνιγμένα παιδιά στο νησί της, άφησε να τρέξουν ποτάμι τα δάκρυά της για τις ακυρώσεις   ταξιδιωτικών γραφείων,τη σεζόν που πλησιάζει και θα είναι άδειες οι ταβέρνες (δεν πρόκειται, βέβαια, φίσκα πάλι θα είναι και θα χορτάσουν οι ολίγοι τυχεροί του φιλέτου του τουρισμού που θα έπρεπε να ανήκει σε όλους μας, με «μαύρο» χρήμα).
Οι τρακτεράδες έκοψαν   στα μπλόκα τους  τα πούλμαν με τους ταλαιωρημένους  ανθρώπους και τα μωρά στα χέρια που κατευθύνονταν στα συρματοπλέγματα των Σκοπιανών.  Στην Πέλλα οι ίδιοι «Πατακοί» πήγαν νύχτα και όργωσαν το χώρο που προοριζόταν  για  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Να σταματήσω εδώ, γιατί… θα σου ανέβη  η πίεση στο κεφάλι. «Ο θάνατός σου η ζωή μου» είναι η μόνη…επαναστατική αρχή στην οποία πιστεύουν,αγαπητή Πόλα, όλοι αυτοί που εσύ αποκαλείς  «ξεσηκωμένη ελληνική κονωνία».
β. Η κρίση πλέον δεν θα έχει μόνο την μορφή της χρηματοπιστωτικής κρίσης ή της κρίσης χρέους. Θα χτυπήσει σε κάθε πτυχή της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως θα πλήξει την ίδια την παγκόσμια παραγωγική βάση
Εδώ μπαίνεις σε ιστορικά χωράφια  και θα μου επιτρέψεις να σε σταματήσω στα σύνορα, ως «αγροφύλακας», επιφορτισμένος να διαφυλάττω τους ιερούς  αυτούς αγρούς.  . Είναι δική μας δουλειά να βεβαιώσουμε τί θα συμβεί αύριο με τα εργαλεία που μας  «εγχείρισε»  η ίδια η επιστήμη. Εσύ μπορείς να  μαντεύεις,  να  προβλέπεις. Εμείς,όμως,  βεβαιώνουμε με υπογραφή.
Και…»πάμε στοίχημα», αν θες. Ελπίζω να  είμαστε ζωντανοί μετά από κάποια χρόνια. Θα διαπιστώσεις πως  το «Σύστημα»  είναι Λερναία ΄Υδρα. Χάνει ένα κεφάλι,  βγάζει δεκάδες άλλα. Είναι Φοίνικας, το μυθικό πουλί. ΄Ετσι έχει αποδείξει με χιλιάδες παραδείγματα η Ιστορία. Και η ιστορική εμπειρία είναι νόμος, που δεν ανατρέπεται με καμιά δύναμη. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
γ. Και όσον αφορά το ελληνικό καθεστώς, είναι γελοίο να πιστεύουμε πως θα μπορέσει να επιβιώσει με τα υπάρχοντα προγράμματα διάσωσης. Η πιο δύσκολη περίοδος για την χώρα τώρα αρχίζει.
Και η Ελλάδα,ως μέρος του συστήματος που κυβερνά τον κόσμο, δηλαδή της παγκόσμιας  Αγοράς, της «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων»  δεν πρόκειται να την αφήσουν να πέσει, όπως δεν έγινε μέχρι σήμερα. Κι ας λέγαν οι «Κασσάνδρες», μεταξύ των οποίων και πολλοί σύντροφοί σου, που έσφαλαν  και εκείνοι Εκεί πού παραπαίει η…Ελλαδίτσα και πάει να γκρεμοτσακιστεί, ο… από μηχανής θεός της, το δανεικό χρήμα, την πιάνει από το σβέρκο και τη τραβάει πάνω από τη χαράδρα τη τελευταία στιγμή. Κι έτσι θα γίνεται πάντα,τα επόμενα 50 , εκατό και βάλε χρόνια.  Δε θα το δούμε εμείς.  Θα τα δούνε τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
4. «Και απέναντι σε αυτή την εξέλιξη το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ο αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού. Είναι ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, να οργανωθεί από τα κάτω ένας αγώνας ανατροπής του καθεστώτος πριν είναι πολύ αργά για όλους μας. Γιατί η επιβίωση της κοινωνικής βάσης είναι όλο και πιο φανερό πλέον ότι δεν συμβαδίζει με την επιβίωση του συστήματος. Η επιβίωση της κοινωνικής βάσης δεν συμβαδίζει με τημν επιβίωση των εξουσιαστών, των πλουσίων, των καπιταλιστών. Η επιβίωση της κοινωνικής βάσης μόνο από μια διαδικασία μπορεί να διασφαλιστεί: Την πολιτική και κοινωνική διαδικασία που θα οργανώσει την ταξική αντεπίθεση ενάντια στο σύστημα και τους φορείς του. Την αντεπίθεση για την ανατροπή του καθεστώτος, για την κοινωνική Επανάσταση. Και αυτή η αντεπίθεση μόνο ένοπλα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μόνο με την ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στόχος μιας κοινωνικής Επανάστασης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος»
Αν, Πόλα Ρούπα, όλοι εσείς οι αιθεροβάμονες Αντάρτες Πόλεων ξέρατε να χειρίζεστε το ίδιο καλά τα «όπλα» της Ιστορίας, όσο τα  45άρια σας, δε θα έγραφες  ποτέ την τελευταία αυτή παράγραφο στο κείμενό σου.
«Την πολιτική και κοινωνική διαδικασία που θα οργανώσει την ταξική αντεπίθεση για την ανατροπή» του καθεστώτος και του συστήματος γενικότερα, σε καμιά περίπτωση δε θα τη διεξάγουν- διεκπεραιώσουν οι αποχαυνωμένες και  για «άρτον και θεάματα»  σκοτωνόμενες  αυτές μάζες. Αλλά, ούτε κι  εσείς.  Και είπαμε γιατί.Το γράφει με ανεξίτηλα γράμματα και σε άπειρες σελίδες της η Ιστορία: Ουδεμία επανάσταση ανέτρεψε το Σύστημα δια των όπλων και έμεινε επανάσταση. Στην καλύτερη περίπτωση έγινε η ίδια  Σύστημα.
Αυτή η πολυπόθητη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που λες εσύ, δε θα έρθει με τα όπλα. Στα όπλα αντιπαρατάσσονται  και άλλα  όπλα. Κι αυτό σημαίνει  αίμα , φρίκη, παραφροσύνη και πάει λέοντας.
Και οι άνθρωποι δείχνουν να συνετίζονται με το χρόνο. Δεν είναι λίγο πως μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου ως τα σήμερα, κοντά 70 ολόκληρα χρόνια, δεν υπήρξε γενική σύρραξη. Πρωτοφανές στην Ιστορία γεγονός, αν σκεφτεί κανείς πως προηγουμένως δεν υπήρχε γενιά στον κόσμο που να μη βιώσει πόλεμο.
Η ανατροπή δείχνει πια πως θα γίνει ειρηνικά. Και πάντως όχι στις δικές μας γενιές. Θα αργήσει. Σταδιακά, βήμα βήμα.
Και ουδείς μπορεί να πει από τώρα με απόλυτη βεβαιότητα τον τρόπο και τα μέσα.  ο «Αντάρτης» εδώ πιθανότατα να  είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.  Η ΜΗΧΑΝΗ, ας πούμε, που θα κληθεί να επιτύχει εκεί που απέτυχε ο άνθρωπος. Το έχουμε χιλιοτεκμηριώσει εδώ το θέμα και ίσως καταντήσουμε βαρετοί να το λέμε.
Χρέος μας, όσοι έχουμε τα μάτια μας «ανοιχτά» είναι να φωτίζουμε με συνετές κουβέντες και προτροπές τις μελλοντικές κοινωνίες να βιαστούν να βάλουν στο περιθώριο τους συντηρητές του Συστήματος. Να (εξ) αναγκάσουν (τον τρόπο θα τον βρουν εκείνοι τότε, δεν υπάρχουν συνταγές από τώρα) τις εξουσίες του Μέλλοντος να εφαρμόσουν στην πράξη  όσα,για παράδειγμα,  υπόσχεται σήμερα η ευρισκόμενη στα σπάργανα επιστήμη της Τεχνητής Νοημοσύνης με τις άπειρες δυνατότητες που έχει.
Η Φύση καθοδηγεί. Οι νόμοι της καταυγάζουν. Δείχνουν και ανοίγουν δρόμο. ΄Ο,τι είναι φυσικό είναι και ηθικό.  Και ο φόνος σε κάθε μορφή (πλην εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα) είναι άγρια κατάσταση και ως εκ τούτου αφύσικη, ανήθικη. Η φύση έχει αναγορεύει το ΝΟΥ σε «όπλο» απίστευτης ισχύος και ικανότητας.
Ας επιτρέψουμε στο ΝΟΥ μας να αναπτυχθεί συνετά. Κι αν είναι κάτι εμείς σήμερα να συνεισφέρουμε  σ΄αυτή την υπόθεση, ας  προετοιμάσουμε «ανοιχτά» μυαλά, που αύριο θα αναλάβουν να κάνουν την Ανατροπή, την Επανάσταση ,που κι εσύ, Πόλα κι εγώ ονειρευόμαστε. Μόνο που εμείς δεν πρόκειται  να δρέψουμε τους καρπούς της. Είναι σίγουρο  αυτό.
 Υ.Γ .Μην απαντήσεις. Δε θα βρούμε άκρη, το ξέρεις. Θα λες εσύ, θα απαντώ εγώ, ως διαφωνών και το μόνο που θα πετύχουμε είναι να επιτρέπουμε να λύνονται  στα γέλια κάποιοι που   θα έπρεπε, βέβαια, να ντρέπονται.
                                            Για  το γνήσιο της  σύνταξης
                         Νίκος  Αδαμόπουλος, διδάκτορας ιστορία
2. Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Να δούμε πότε θα έρθει και η δικά μας σειρά να δώσουμε συγχαρητήρια σε όποιον τελικά αποκαλύψει το σκοτεινό ρόλο των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη στη δολοφονία του γαμπρού της Παύλου Μπακογιάννη από την ποινικο -επανασταστατική οργάνωση των “πιτσιρικάδων” της  17 Ν.

Εκεί να δεις συγχαρητήρια και χαρές εμείς εδώ. Είμαστε οι πρώτοι χρόνια πριν, που  αναδείξαμε επανειλημμένα αυτό το θέμα .Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το θίγουμε μέχρι να αποκλαυφθεί η πραγματική αλήθεια.

Οπότε , Κυριάκο, θα έπρεπε να θυμάσαι πως “στου κρεμασμένου το σπίτι,δε μιλάνε για σκοινί”. Κι αν δεν έχετε αμαρτίες, πολλές και διάφορες, σ΄αυτό το  σόι!

 

_____________________________________________________________________

  1. ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ. ” ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, Τ΄ΑΛΛΟ ΓΑΜ@ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ”!
  2. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΔΟΙΟΚΡΤΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
  3. ΑΔΩΝΙΣ ΒΡΙΖΕΙ ΣΩΡΡΑ. ” ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ”
  4. .ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ.  “ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΟΜΕ”
.1. Συγκάλεσε την Επιτροπή Αιρέσεων για τον Σώρρα η Ιερά Σύνοδος: «Ρατσιστικός, εθνικιστικός, αρχαιολατρικός λόγος»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Ρατσιστικό λόγο και αρχαιολατρικό, αντιεκκλησιαστικό και εθνικιστικό χαρακτήρα έχει η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσης» σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ενώ η Χρυσή Αυγή, που προσκυνά ένα ουκ ευάριθμο πλήθος από το παπαδαριό, υψηλής και χαμηλότερης κλίμακας, δεν είναι καθόλου ρατσιστικό και εθνικιστικό μόρφωμα. Και τον αφορισμό αυτό για  το γραφικό Σώρρα, τον υπόγραψαν φυσικά ως μέλη της…Ιεράς Συνόδου και ο Αμβρόσιος ,ο  Σεραφείμ και τα άλλα φυντάνια της Ιεραρχίας, κανονικοί ναζιστές με… στολή, ομνύοντες στο Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη.

Η Εκκλησία ανέκαθεν ήταν ένα ύπουλο  και σκοτεινό ίδρυμα-επιχείρηση.  Κράτησε τον πολιτισμό αιώνες καθηλωμένο με τις εξοντώσεις χιλιάδων “Εθνικών”,  τις Ιερές εξετάσεις, τις Σταυροφορίες και τα λοιπά εγκλήματα-ανοσιουργήματα της. Επομένως, “δε δικαιούται δια να ομιλη”  περί ρατσισμού και εθνικισμού” το ιερατείο.

2. Οι «νέες» αεροσυνοδοί της Β. Κορέας: Με μίνι(!) φούστες στο επίσημο ημερολόγιο του 2017
Οι «νέες» αεροσυνοδοί της Β. Κορέας: Με μίνι(!) φούστες στο επίσημο ημερολόγιο του 2017 [εικόνες]

Παντελής εμπορευματοποίηση του γυναικείου κορμιού. Μιλάμε για πραγματική αιδοιοκρατία. Κανονικό προϊόν για πώληση η γυναίκα σήμερα. ΄Εχει τεράστια ανταλλακτική αξία η εμφάνισή της και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα στο εμπόριο και την Αγορά,  η υπεραξία, το ασύστολο κέρδος από τις συναλλαγές αυτές, είναι πανταχού παρόν.

Τελικά, πιο φυσική  και ως εκ τούτου ηθική είναι μια πόρνη που στο κάτω κάτω προσφέρει και κοινωνικό έργοπαρά η τάχα μου… μη παστρικιάπου μπορεί μεν να πετάει μπούτι και βυζίόταν  χρειάζεται να κάνει τη δουλειά της,αλλά, από την άλλη δεν το… δίνει κιόλας όπου λάχει!Παράνοια, αφύσικη τακτική.

Είναι εντελώς φασιστικήπέρα από αφύσικηανήθικη   η έκθεση  του γυναικείου κορμιού για οποιοδήποτε λόγο ,που εμπεριέχει κέρδος ή σκοπιμότητα. Και δυστυχώς σήμερα ακόμα και οι μητέρες ,υπακούοντας στα κελεύσματα μιας αποπροσανατολισμένης και αφύσικης κοινωνίας, προετοιμάζουν “εξ απαλών ονύχων” τα κορίτσια τους για αυτό το ρόλο.Του εμπορεύματος, του προϊόντος.

Και μετάόπως εκείνη η κρητικιά  βουλευτίνα με τα βυζιά φόρα- παρτίδα,  ακόμα και μέσα στη Βουλή, παραπονιόταν  πως την  αντιμετώπιζαν… σεξιστικά.Τί να της πεις τώρα;

Να και ένα σχετικό, παλιότερο θεμα μας.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΑΡΚΑ ΣΕ ΣΕΡΝΙΚΑ “ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ”
26.02.13
 

“Πρέβεζα: Αβάσταχτος πόνος για τον θάνατο φοιτήτριας από νευρική ανορεξία!
Η 27χρονη φοιτήτρια που υπέφερε από νευρική ανορεξία ”λύγισε” και βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους στην Πρέβεζα – Είχε εισαχθεί στη νομική με μια από τις καλύτερες βαθμολογίες..
Φεύγοντας από το χωριό όπου είχε μεγαλώσει, την Αμμουδιά, πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει και τότε άρχισε και το βασανιστήριο που την ταλαιπώρησε μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της.”(MME)
 Θύμα κι αυτή η άμοιρη  του σεξισμού και των μοντέλων-προτύπων  ομορφιάς που έχει καθιερώσει η διεθνής αγορά του καπιταλισμού. Ούτε και οι καλές βαθμολογίες της  την έσωσαν από  τη διάπραξη της βλακείας να βάλει τη ζωή της “ενέχυρο” μιας  φτιαχτής, κατευθυνόμενης εξωτερικής εμφάνισης-ομορφιάς.
Χαράμισε τη ζωή της, την πέταξε στην κυριολεξία στα “σκουπίδια” για χάρη της φτενής μέσης, των γοφών χωρίς κυτταρίτιδα και της αδηφάγας μανίας (κι αυτή τεχνητή και υποβολιμιαία) των φαλοκρατών που απαιτεί η γυναικεία σάρκα να έχει συγκεριμένες προδιαγραφές ,για να είναι επιθυμητή και “καταναλώσιμη”. Να ήταν η μόνη; Μια μεγάλη μερίδα  γυναικών στις κοινωνίες της ευμάρειας είναι δέσμια στις απαιτήσεις και τις προσταγές της καπιταλιστικής αγοράς , συμπεριφορά που έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τη Φύση και τους νόμους της.
Και , δυστυχώς,  τη γυναίκα, “εξ απαλών ονύχων” ακόμα, ειδικά στις δυτικές λεγόμενες κοινωνίες, την προετοιμάζουν  από το ίδιο της το σπίτι  να συμπεριφέρεται ως “εμπόρευμα”. Να μάθει και να συνηθίσει να εκθέτει τα κάλλη της δίκην βιτρίνας καταστήματος, ως δέλεαρ-εισιτήριο επιτυχίας όχι μόνο ερωτικής-οικογενειακής,  αλλά και επαγγελματικής. Κι αυτό,γιατί η ιδιαίτερη επιμέλεια και ενασχόληση με την ομορφιά της, την καθιστούν μοναδική , ξεχωριστή από τις άλλες, ανεβάζουν τις “μετοχές” της στο σεξιστικό χρηματιστήριο, που αυτό με τη σειρά του ,της δίνει την ευχέρεια-δυνατότητα,να ανεβάζει την αξία των μετοχών της, ή να  “χρεώνει” πολύ ακριβά  τον (ανόητο) πελάτη άντρα ή εργοδότη που θα είχε την…απαίτηση να ξεκινήσει διαπραγμάτευση  για την αγορά του εμπορεύματος.
Η εμπορευματοποίηση αυτή της γυναίκας ,πέρα από την ανατροπή των κοινωνικών ισορροπιών  και άλλων παρεμφερών παρενεργειών, έχει  και τεράστιο οικονομικό κόστος για την ίδια τη γυναίκα-θύμα, την οικογένεια ,αλλά και την “κοινή” οικονομία, αφού στο βωμό της ομορφιάς ξοδεύονται απίστευτα ποσά. Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς αιτιών, μια από τις οποίες είναι και η αλόγιστη καταναλωτική μανία των ανθρώπων και ειδικά   των γυναικών. Μια παλιότερη γαλλική στατιστική (πριν τη γενικευμένη στην Ευρώπη οικονομική κρίση) είχε  δείξει  πως μια γυναίκα που περπατά στο δρόμο για βόλτα ή  βγήκε το βράδυ για “διασκέδαση”  έχει ξοδέψει για να είναι  σεξουαλικά ποθητή ή ξεχωριστή η παρουσία της , ποσά κατά 60 και 70% περισσότερα από έναν άντρα, που  κι αυτός αντίστοιχα είναι “έξω” για τους ίδιους σκοπούς!
Η τεχνητή ομορφιά, η εξώθηση στα άκρα της επιθυμίας μιας γυναίκας να “κατασκευάσει” το στερεότυπο εμφάνισης που επβάλουν οι μόδιστροι και οι άλλες βιομηχανίες ομορφιάς, δεν έχει κόστος μόνο οικονομικό. Θυματοποιεί μεγάλο ποσοστό γυναικών που ,ή δεν έχει οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί και να  καταναλώνει τα προϊνοντα της αγοράς για την περιποίηση    της ομορφιάς  ή δε θέλει συνειδητά να αυτοπαγιδευτεί-εκτεθεί στο “κρεοπωλείο” της  σερνικής  αγοράς . Ο αθέμιτος και άνισος  αυτός ανταγωνισμός προκαλεί ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα σ΄αυτές τις κατηγορίες γυναικών,που μπορεί να  ξεκινούν από κατάθλιψη, απογοήτευση, στρές, περιθωριοποίσηση και να φτάνουν  πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις. Παράδειγμα η δυστυχισμένη φοιτήτρια από την Πρέβεζα,που έπαιξε “κορώνα- γράμματα” τη ζωή της, για να  συμμορφωθεί με την κοινωνική-αγοραστική απαίτηση  συντήρησης του ρόλου-πρότυπου  ενός άντρα φαλοκράτη-σεξιστή  που οι αγορές τον διδάσκουν και του επιβάλλουν να επιλέγει ως σεξουαλικό σύντροφο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας και να απορρίπτει-καταδικάζει εκείνη που αρνείται να υποταχθεί στις απαιτήσεις αυτής της ανήθικης αγοράς.
 Τελικά,στον πόλεμο αυτό,θύματα ,δυστυχώς, είναι και τα δύο φύλα.

 

3. Αδωνις: Ο Σώρρας πούλησε διαστημική τεχνολογία στον Ομπάμα, πήρε 3 τρισ., αλλά μαζεύει 20 και 30 ευρώ από τον κόσμο
Φωτογραφία: Sooc/Mενέλαος Μυρίλλας

 

«Ο Αρτέμης Σώρρας πούλησε τη διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα στον Ομπάμα, πήρε 3 τρισ. δολάρια, αλλά μαζεύει 20, 30 και 60 ευρώ από τον κόσμο για να κάνουν αίτηση», είπε, σκωπτικά, ο Αδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

«Ο Γκέιτς δεν έχει ούτε 80 δισ. ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση Σώρρα. «Απλώς, η υπόθεση Σώρρα δεν αφήνει περιθώριο λογικής. Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας είναι έτοιμο να πιστέψει κάθε παραλογισμό… Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο απόλυτος  εξευτελισμός της πολιτικής και της δημόσιας ζωής.  Ο Ναζί Μιχαλολιάκος στη Βουλή. Ο …ομόλογός τους Σώρρας προαλειφόμενος. Και ο αντιπρόεδρος και ακροδεξιός  ΄Αδωνις Γεωργιάδης να  κάνει αγώνα, όπως ισχυρίζεται, εναντίον εκείνων που εκπροσωπούν τα…άκρα!

Μα, ΄Αδωνι,,”όλα τα γουρούνια”, αγόρι μου, “έχουν την ίδια μούρη” .Και οι δικές σας, των  ακραίων πρωταγωνιστών της δημαγωγίας και του λαϊκισμού , μοιάζουν τόσο καταπληκτικά, όσο τριων….γουρουνιών.

4. ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Μπέπε Γκρίλο: Το νέο μέλος της λέσχης θαυμαστών του Πούτιν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP

ώρα είναι μέλος της λέσχης θαυμαστών του Κρεμλίνου στη δύση -μια σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι στο μεταξύ έχει εξελιχθεί σ’ έναν απ’ τους ισχυρότερους πολιτικούς ηγέτες της Ιταλίας και το Κίνημα 5 Αστέρια (Μ5s), το αντισυστημικό κόμμα που ίδρυσε το 2009, διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες ιταλικές εκλογές.

Κάποιοι απ’ τους υπαρχηγούς του Γκρίλο στο Μ5s είναι ένθερμοι υποστηρικτές της πολιτικής του Πούτιν, ακόμη και στο συριακό. Ο Μάνλιο Ντι Στέφανο, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Μ5s, χαιρέτισε τον βομβαρδισμό του Χαλεπίου ως «απελευθέρωση» της πολύπαθης μεγαλούπολης.

Ουδείς Τσίπρας, Γκρίλο,  Podemos  θα έφτανε εκεί που έφτασε, χωρίς τα ρούβλια του δικτάτορα Πούτιν. Μιλάμε για πακτωλό από ρούβλια, όχι ψέματα. Διαβάστε σχετικά:

 

  1. α. ΡΩΣΙΑ. Ο «ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ»  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2/5/2016)
…………………………………………………………………………….
Ηδη, για την προώθηση των σχεδίων του ο «Τσάρος» της Ρωσίας χρησιμοποίησε εδώ και τουλάχιστον εφτά χρόνια ,τόσο τις  μάζες των «Αγανακτισμένων» στην  Ευρώπη, όσο και τα εθνικιστικά, ακροδεξιά και ναζιστικά μορφώματα της γηραιάς Ηπείρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΑΝ.ΕΛ, η Χρυσή Αυγή, το κόμμα των «πέντε αστέρων» της Ιταλίας, των «Ποντέμος» της Ισπανίας, αλλά και η ακροδεξιά των Λεπέν στη Γαλλία  και οι υπόλοιπες ναζιστικές ομάδες  στη Σουηδία, τη Νορβηγία,τη  Δανία και την Ολλανδία τροφοδοτήθηκαν  με πακτωλό ρουβλίων  από το δικτάτορα της Ρωσίας και κατάφεραν  από το πουθενά ,ακόμα και οι ακροδεξιοί  και οι ναζιστές, να αναδειχτούν σε ισχυρές …πολιτικές δυνάμεις στις χώρες τους και ρυθμιστές της πολιτικής τους ζωής. ! Στόχος του ρώσικου σχεδίου   η έξαρση του εθνικισμού και από αριστερά και από δεξιά -ακροδεξιά για τη διάσπαση της ευρωπαϊκής συνοχής, η μόνη  εγγύηση  που επί αιώνες  εξυπηρετεί τα ρώσικα σχέδια στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Να θυμηθούμε πως ο δικτάτορας δε δίστασε, εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, να μπλέξει  σ΄αυτό το παιχνίδι και να βγάλει στη  «σέντρα» την Ελλάδα,  ενάντια σε όλη την υπόλοιπη  Ευρώπη.   Μοχλός για την ανατροπή και την αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής ενότητας υπήρξαν οι ιστορικές πια,  πραξικοπηματικές- συνωμοτικές  εκείνες κινήσεις στη Μόσχα, ανάμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα και τις ρώσικες μυστικές υπηρεσίες  με στόχο την  επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Οι γνωστοί «δραχμιστές» Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Μιχαλολιάκος  ήταν οι άνθρωποι πάνω στους οποίους στηρίχτηκε ο ανήθικος και ημίτρελος  Χιτλερίσκος της  Ρωσίας, για την προώθηση των σχεδίων του.
΄Υστερα απ΄αυτή τη σύντομη ιστορική ανδρομή, γίνεται φανερό πως και η  προγραμματισμένη για τις 28 Μάη επίσκεψη Πούτιν  στην Ελλάδα, δείχνει αυτό ακριβώς που  ισχυριζόμαστε. Πως το σχέδιό του, δηλαδή, που ξεκίνησε με τη διχοτόμηση της Ουκρανίας, συνεχίζει να  είναι σε εξέλιξη.
Θα προχωρήσει πιθανότατα σε νέα φάση το «Ανατολικό ζήτημα», πάλι με στρατιωτικές ενέργειες  και χρειάζεται κατεπειγόντως  συμπαράσταση από  τις  λίγες κυβερνήσεις που του απόμειναν σύμμαχοι. Τη Συρία του ΄Ασαντ, την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ και τις εθνικιστικές, ακροδεξιές κυβερνήσεις της Σερβίας και της Ουγγαρίας.
Η επικείμενη επίσκεψη του «Τσάρου» στη χώρα μας ,δεν έχει να κάνει, φυσικά, με κανένα ενεργειακό σχέδιο, όπως προσχηματικά επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση . Είναι μια πρόβα τζενεράλε, μια κίνηση πριν την επιθετική φάση που προετοιμάζει ο  αδίστακτος και παρανοϊκός Πούτιν  στη  Βαλτική  ή στις «παρίστριες» περιοχές.  Ακόμα και η ίδια η Τουρκία, και ιδιαίτερα  αυτή την ώρα  με επικεφαλής  έναν επίσης παρανοϊκό δικτάτορα, τον  Ερντογάν, δε φαίνεται να είναι εκτός βεληνεκούς επιθετικότητας του Ρώσου  τύραννου.
 Αν ο Πούτιν  καταφέρει να κερδίσει πάλι  την εμπιστοσύνη του Τσίπρα,  θα προχωρήσει σύντομα  στο νέο τόλμημά του. Αν συναντήσει διστακτικότητα ή άρνηση ,θα καθυστερήσει, αλλά θα φροντίσει να τιμωρήσει τον άνθρωπο, που ο ίδιος τον είχε επιλέξει  ως το καλύτερό του   «χαρτί» στην Ευρώπη και  τελικά του  «κάηκε».
Ο Τσίπρας, ως αχυράνθρωπος του Ρώσου ιμπεριαλιστή , είναι πλέον προδότης για το πρώην αφεντικό του. ΄Οπως παλιότερα και  ο Κώστας Καραμανλής για τους ίδιους λόγους.
Και έρχεται εδώ ο  ίδιος ο «Τσάρος» πρώτα  για να διαπιστώσει  την έκταση της προδοσίας του πρώην  συνεργάτη του   και ύστερα τις μελλοντικές του προθέσεις .Και  θα παίξει το τελευταίο  του χαρτί στην Αθήνα με το θέμα της ευρωπαϊκής διάσπασης μέσω της ελληνικής κυβέρνησης.΄Ενα παιχνίδι που έμεινε στη μέση, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε να πάει τελικά με τους Ευρωπαίους.
 Ανάλογα με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει ή όχι ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός θα είναι και  τα αντίποινα. Τιμωρία θα υπάρξει. Ο δικτάτορας λειτουργεί και με μαφιόζικα πρότυπα. Δε λησμονεί την εκδίκηση και την τιμωρία. Ποια θα είναι αυτή και πότε θα  επιπέσει ο πέλεκυς επί της κεφαλής Τσίπρα,  θα το δούμε στη συνέχεια και μάλλον
β. ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ: ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ… (19/12/2014)

Αιχμές με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μπέπε Γκρίλο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του για το πώς θα κινηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός της χώρας αν τελικά μείνει στο ευρώ.
«Αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει στο ευρώ θα παραμείνει και εντός των συνθηκών του ενιαίου νομίσματος», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης ο Γκρίλο, ο οποίος με το κίνημα του ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές για «συμβουλευτικό δημοψήφισμα» με στόχο την έξοδο της χώρας του από το ευρώ.
«Συμμεριζόμαστε τις προτάσεις για το δημόσιο χρέος και τα ευρωομόλογα, αλλά πρέπει κανείς να πάρει θέση, συνολικά, με αποφασιστικό τρόπο», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.
Ο εμπνευστής των Πέντε Αστέρων, ο οποίος την τελευταία περίοδο έχει προχωρήσει σε διαγραφές σειράς στελεχών που διαφώνησαν με την γραμμή του, είπε ακόμη πως «αν ο Τσίπρας είναι η Αριστερά, στην Ελλάδα δεν χρειάζεται πια η Δεξιά» και προσέθεσε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν πολιτική πρόταση, διότι διαβάζει τον ιταλικό Τύπο, ο οποίος παραπληροφορεί».
Τέλος, επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται να επισκεφθεί, το 2015, σειρά χωρών, ανάμεσα στις οποίες την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Εσθονία, «για να ακούσει τι λέγεται και τι συμβαίνει στο εξωτερικό».

΄Εχει εντελώς απαξιωθεί η Αριστερά στην Ευρώπη. Κατάντησε καταφύγιο δημαγωγών, καιροσκόπων-κερδοσκόπων και  παρτάκηδων.  Αν εκπρόσωποι πια της πάλαι ποτέ μεγάλης πολτικής αυτής παράταξης, απέμειναν κάποιοι σαν τον Τσίπρα στην Ελλάδα, τον  Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Ισπανία ( ο τύπος  διαβάζει, λέει, και Λένιν!) και τον… Μπεμπέ  Γκρίλο  στην Ιταλία, τότε  εμείς, όσοι απομείναμε αριστεροί στο φρόνημα και αναρχικοί στη σκέψη, θα πρέπει μάλλον να πολιτογραφηθούμε- αυτοπροσδιοριστούμε αλλιώς, αφού κι εκείνοι διεκδικούν με μας την ίδια «κληρονομιά» και τα ίδια ονόματα.
Κι αν νομίζετε οι ιδεολογικοί  μας συγκάτοικοι πως είναι υπερβολές όλα αυτά, κάντε ένα τεστάρισμα θεωρητικό σε  Συριζιανούς στον περίγυρό σας .Θα διαπιστώσετε  (εκτός αν πέσετε σε εξαίρεση,που όμως δεν αλλάζει την ουσία) πως ο Μαρξ, ο ΄Ενγκελς, τα άλλα δικά μας «ιερά τέρατα» ,τους είναι παντελώς αδιάφοροι, ως διανοητές, αλλά  σε κάποιους άγνωστοι και ως ονόματα.
Σ΄αυτά τα κομματικά μορφώματα συμφύρονται συνήθως ψηφοφόροι-πελάτες  που έχουν πατερναλιστική αντίληψη για το κράτος.  Η κυβέρνηση οφείλει να τους νταντεύει σαν μωρά, να τους ικανοποιεί κάθε τους επιθυμία ,να τους δίνει, χωρίς να τους παίρνει το ελάχιστο.  Ανώριμα κατά κανόνα άτομα, όχι μόνο πολιτικά ,αλλά και στην κοινωνική, την προσωπική τους ζωή. Την ίδια αντίληψη έχουν και για όσους αποτελούν το στενό τους περιβάλλον.Αυτοί είναι το «κέντρο του κόσμου»,οι άλλοι απλώς υπάρχουν,συνήθως για να εξυπηρετούν την αφεντιά τους.
Τέτοιο συρφετό έχουν μαυλίσει οι παραπάνω Μαυρογυαλούροι  της «Αριστεράς».Μ΄αυτούς   θα κάνουν το έντιμο, το μη διαπλεκόμενο- πελατειακό κράτος!
Ζούμε το τέλος πολλών κλασικών ιδεολογιών, όπως τις ξέραμε. Οι περισσότερες αξίες και αρχές αλώθηκαν, μεταλλάχτηκαν  και οι  φορείς τους  πια, δε διαφέρουν σε τίποτα από εκείνους που  καυχώνται πως δεν έχουν αρχές και αξίες.
Σε νέους δρόμους   χρειάζεται ο κόσμος πια  να πορευτεί.  Οι δικοί μας, αποδείχτηκαν αδιέξοδα.
γ. TA ΡΟΥΒΛΙΑ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…ΚΑΡΑΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ.

 

Ο ΠΟΥΤΙΝ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η «ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ» ΚΑΙ Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Ενα απόσπασμα από ένα  βιογραφικό σημείωμα του Ν,Μιχαλολιάκου:

«Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.»

 

Πολλαπλά «χτυπήματα» και… μηνύματα από τον Ρώσο πρόεδρο

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, επομένως, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτές επεκτείνονται στην Κύπρο, τη «Βόρεια Κύπρο» και την Κυπριακή Δημοκρατία στο Νότο. ..
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έριξε και δεύτερο… χαστούκι στην Ελλάδα, μέσα στην ίδια συνέντευξη, όταν αναφερόμενος στον South Stream τόνισε πως ο αγωγός μπορεί μέσα από την Ελλάδα να περάσει στη «Μακεδονία» όπως αποκάλεσε τα Σκόπια.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/534553/o-poytin-i-toyrkia-i-voreia-kypros-kai-i-makedonia#ixzz3MHXqjDHy

Για να δούμε αύριο, θα βγούνε οι Ναζί και ο αρχηγός Μιχαλολιάκος να αδειάσουν τον δικτάτορα;  Θα βγάλουν και σκληρή ανακοίνωση, για να καταδικάσουν τις προκλητικές για την Ελλάδα αυτές δηλώσεις  τον πρώην προστάτη και …χορηγού  του  ναζιστικού μορφώματος στην Ελλάδα;  «Πακτωλό»   χρημάτων ξεκοκάλισαν οι αλητήριοι από δαύτον τόσα χρόνια .
Θα τολμήσουν οι.. .πατριωταράδες να «περάσουν γενεές δεκατέσσερις» τον τύραννο της  Ρωσίας; ΄Η «το αίμα νερό» δε γίνεται; Θα περιμένουμε να  διαβάσουμε την ανακοίνωση ,που μάλλον δε θα βγάλουν, διότι «την δόξαν πολλοί εμίσησαν, το χρήμα όμως κανείς».