ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Για τον Τραμπ δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος
Για τον Τραμπ δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος

Μετά την συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τη θέση του για την ανεύρεση ειρηνικής λύσης στην διένεξη Παλαιστινίων και Ισραήλ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιμείνουν για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», αναφέρουν οι New York Times, μετά την συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.
«Βλέπω τη λύση των δύο κρατών και τη λύση του ενός κράτους. Προτιμώ τη λύση που αρέσει και στις δύο πλευρές. Μπορώ να είμαι ικανοποιημένος και με τις δύο λύσεις. Επί μακρόν πίστευα ότι η λύση των δύο κρατών ήταν η πιο απλή. Αλλά αν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι είναι ικανοποιημένοι με τη λύση που θεωρούν καλύτερη, εγώ θα είμαι ικανοποιημένος επίσης» ήταν η δήλωση Τραμπ.

Σημασία έχει να τα βρουν οι δυο λαοί μεταξύ τους. Να εγκατασταθεί μόνιμα επιτέλους η ειρήνη σ΄αυτή την περιοχή. Πολύ αίμα,  φοβερές τραγωδίες εκτυλίχτηκαν εκεί χρόνια τώρα και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση σήμερα,  ενώ η λύση είναι απλή.

Οι δύο λαοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν μονιασμένα σ΄αυτά τα εδάφη. Ουδείς λαός  έχει μεγαλύτερο δικαίωμα στο όνομα της (ιστορικά) εθνικής, εδαφικής κληρονομιάς  να μπορεί   να αποκλείει ή να καταδυναστεύει έναν  άλλον, όπως γίνεται χρόνια τώρα  με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

Δικαιούνται και οι Παλασιτίνιοι  να ζήσουν ειρηνικά και ήσυχα κι αυτοί  στα εδάφη τους. Τί δεν καταλαβαίνουν,δηλαδή,  οι Ισραηλινοί;

 

2. Οργανωμένο σχέδιο καταστροφών στα Μέσα Μεταφοράς -Σε 5 ώρες έγιναν στόχος 10 λεωφορεία και 8 τρόλεϊ
Οργανωμένο σχέδιο καταστροφών στα Μέσα Μεταφοράς -Σε 5 ώρες έγιναν στόχος 10 λεωφορεία και 8 τρόλεϊ

Η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε οργανωμένο σχέδιο καταστροφών στα Μέσα Μεταφοράς με γκράφιτι, σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων και μπλοκάρισμα των σχισμών με μονωτικές ταινίες και κόλλες το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα:

  • 6 τρόλεϊ και 5 λεωφορεία έγιναν στόχος στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ, από τις 18:15 έως τις 18:35. Ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τα οχήματα μαζικής μεταφοράς και έκαναν γκράφιτι γύρω από αυτά. Ήταν τρόλεϊ που εκτελούσαν τα δρομολόγια Πατήσια-Ν. Ελβετία, Λαμπρινή-Τζιτζιφιές, Λαμπρινή-Γηροκομείο.
  • Στο ίδιο σημείο οι νεαροί έβαψαν και 5 λεωφορεία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Γαλάτσι-Ζωγράφου και Κυψέλη-Μαράσλειο, ενώ σε ένα από αυτά προκάλεσαν φθορές σε τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλιού τύπου τοποθετώντας ταινίες και κόλλες στις σχισμές τους. Το χρονικό διάστημα από 18:40 έως και 19:15
  • Στόχος γκράφιτι έγιναν 2 τρόλεϊ στην οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Άρεως, που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κυψέλη-Αγ. Ιωάννης και Κυψέλη-Καισαριανή.
  • Στις 21:40, στην Πλ. Κάνιγγος, δύο άτομα μπήκαν στο λεωφορείο -της γραμμής 021- που  πραγματοποιεί τη διαδρομή Γκύζη – Πλατεία Κάνιγγος και προκάλεσαν φθορές σε ένα ακυρωτικό μηχάνημα.
  • Στις 22:20 στην οδό Δαβάκη στο Ίλιον, νεαροί έσπασαν νέο ακυρωτικό μηχάνημα σε λεωφορείο της γραμμής 747 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πετρούπολη-Ανθούπολη.
  • Στις 23:15, στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι, τέσσερα άτομα μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής 054, με δρομολόγιο Περισσός-Βύρωνα, και έσπασαν με σφυριά τρία ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιες προβοκατόρικες καταστροφές. Και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν προέρχονται από ιδεολογικούς χώρους.

 Δύο τινά συμβαίνουν. ΄Η (το πιθανότερο) οι προβοκάτορες  “ρίχνουν νερό στο μύλο” Μητσοτάκη  (θα δείτε που τις σημερινές εικόνες θα τις χρησιμοποιήσει εν καιρώ ,όταν ξεκινήσει την επίθεση εναντίον των Εξαρχείων), ή, ανεγκέφαλοι, απολίτικοι μπαχαλάλκηδες,συνήθως υπό την επήρεια ουσιών, κυρίως μπάφων, καταστρέφουν για να καταστρέψουν.

Τέτοιες  παρανοϊκές συμπεριφορές δεν έχουν σχέση με αναρχία. Μόνο με ακροδεξιές και ναζιστικές συμπεριφορές. Και  μην ξεχνάμε  πως οι συγκεκριμένοι προβοκάτορες-μπαχαλάκηδες, κυρίως Ματατζήδες-Κυπατζήδες και φυσικά Χρυσαυγίτες, έχουν άπειρες φορές επαναλάβει  τέτοιες επιθέσεις  με στόχο  να δώσουν όπλα σε καταστροφολόγους Μιχαλολιάκηδες και Μητσοατάκηδες, απαραίτητα για να φτιαχτεί το κλίμα που χρειάζονται.

Δεν ξεγελούν κανέναν όμως. Ας τους μαζέψει ο Μητσοτάκης και ο Μιχαλολιάκος. Για την αστυνομία δεν προτείνουμε  να τους πιάσει, βέβαια, αφού είναι η μεγάλη τους χαρά  (μιλάμε για το ναζιστικό της κομμάτι)  να βλέπει τέτοιες κατασροφές   (ή και να συμμετέχει).

Να ξαναθυμίσουμε τί έγινε στις πυργαγιές του 2012 και ποιοι έβαλαν τις φωτιές τότε ,με ένα κείμενο που γράψαμε αμέσως μετά τα φοβερά εκείνα επεισόδια:

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ “ΕΚΑΨΕ” ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
13.02.12

  “Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο – Σε απόγνωση οι έμποροι – Βουβή διαμαρτυρία το βράδυ
Τις πληγές της, οι οποίες θα πάρουν μέρες να επωλουθούν, μετρά από σήμερα το πρωί η Αθήνα, μετά τη χθεσινοβραδινή επέλαση των κουκουλοφόρων, οι οποίοι πυρπόλησαν, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν από καταστήματα, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, έως στάσεις λεωφορείων και κάδους απορριμμάτων. Έως το μεσημέρι είχαν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 150 καταστήματα, ενώ κάποια ανέδυαν ακόμη καπνούς. (ΜΜΕ)
Κι όμως! Την Αθήνα,τουλάχιστον χτες βράδυ,δεν την έκαψαν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι. 100 ,200 αλλά και 500 αλήτες, όντως, δεν μπορούν να κάψουν την Αθήνα,όπως τα κατευθυνόμενα μικρόφωνα και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι   της “βιομηχανίας ενημέρωσης” παπαγαλίζουν-προπαγανδίζουν. Την Αθήνα την έκαψαν οι ίδιες οι αστυνομικές δυνάμεις που ολιγώρησαν σκόπιμα και να επέμβουν αποφασιστικά, να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους  και να προλάβουν τις καταστροφές. Αλλά και όταν εκδηλώθηκαν οι πρώτες πυρκαγιές, δεν έκαναν τίποτα για να ανοίξουν το δρόμο και να διευκολύνουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
΄Εχουμε την καταλυτική μαρτυρία αστυνομικού μέσα από το “σώμα”, εν υπηρεσία εκείνες τις ώρες και αυτόπτη μάρτυρα των διαδραματιζομένων τη χτεσινή νύχτα. Μας “βρήκε”  για να μας εμπιστευτεί την μαρτυρία του και να εκφράσει την αγανάκτηση και το θυμό του για τη σκόπιμη και κατευθυνόμενη αδράνεια των συναδέλφων του. “ Από μέρες άκουγα τα μισόλογα,τα υπονοούμενα, τις απειλές των συναδέλφων. Και δεν είναι η πρώτη φορά… ΄Οταν ήμουνα μπροστά, επειδή δε με “πάνε”, γιατί δεν ανήκω σε καμιά κλίκα, όπως οι περισσότεροι απ΄αυτούς και απλά κοιτάζω να κάνω έντιμα και σωστά  τη δουλειά μου, χωρίς τραμπουκισμούς και υπερβολές, σταματούσαν και άλλαζαν κουβέντα. Οι περισσότεροι έβριζαν χυδαία τον Παπαδήμο, αλλά και τον προδότη τον πρόεδρο (σ.σ τον Καρατζαφέρη), που συνεργάστηκε με τα “Κουμμούνια”!(ποια είναι τα “Κουμμούνια”,αλήθεια;)… ΄Ημουνα με τη διμοιρία μου στο κέντρο (λέει το σημείο,αλλά για λόγους ευνόητους δεν το αναφέρουμε) και, όταν σχεδόν απέναντί μας σε απόσταση αναπνοής, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταγε μολότωφ και πέτρες, μου έκανε εντύπωση, που δεν πήραμε εντολή να τους απωθήσουμε. Συνέχιζαν ανενόχλητοι τις επιθέσεις και εμείς τους παρακαλουθούσαμε χωρίς καμιά κίνηση… Βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας να βάζουν φωτιές να πυρπολούν στην αρχή κάδους, μετά μαγαζιά, κτίρια και μεις πάλι εκεί,ακίνητοι, αδρανείς. Καμιά εντολή ούτε να τους συλλάβουμε, ενώ ήταν πανεύκολο, ούτε να τους απωθήσουμε…΄Εβλεπα από τις ματιές τους, τις συνωμοτικές κινήσεις και την όλη συμπεροφορά τους πως ήταν εσκεμμένη η ολιγωρία και η αδιαφορία των συναδέλφων. Είχαν αποφασίσει να μείνουν αδρανείς, για να καεί πάλι η Αθήνα. Και την έκαψαν”!
Αυτά είπε, σχεδόν κλαίγοντας, ο αστυνομικός . Αποκάλυψε και άλλα πολλά ακόμα, συγκλονιστικά,απίστευτα  και για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων και για τον τρόπο “σύλληψης” των “υπόπτων”. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα γενικότερα θέματα που αφορούν τις συμπεροφορές  “οργάνων μέσα στο σώμα”, σε κάποιες περιπτώσεις και ονομαστικά, αλλά παρακάλεσε σ΄αυτή τη “φάση” να μην τα δημοσιεύσουμε. Σεβόμαστε την επιθυμία του. Και επειδή είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την αξιοπιστία του, πιστεύουμε μέχρι “κεραίας” αυτά που  υποστηρίζει.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, οι “μπάτσοι”,είτε ως κουκουλοφόροι οι ίδιοι, είτε με τη σκόπιμη ολιγωρία και την αδράνειά τους, ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.  Τί λέει τώρα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής; Να,το οργανωμένο σχέδιο ,που υποστηρίζει πως υπήρχε χτες, για να καεί η Αθήνα.  Μόνο που δε τον ενημέρωσαν σωστά ή ο ίδος δεν κατάλαβε ποια  πλευρά το είχε οργανώσει. Τώρα που το έμαθε και το κατάλαβε, για να δούμε,λοιπόν,τί θα κάνει.
3. Ενοχη η οδηγός που είχε τραυματίσει θανάσιμα τροχονόμο στην Κηφισίας

 

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ένοχη η οδηγός που στις 23 Απριλίου 2013 είχε παρασύρει και τραυματίσει θανάσιμα γυναίκα τροχονόμο, μητέρα δύο παιδιών, που ρύθμιζε την κυκλοφορία επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Τρίτης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί το πρωί εκείνης της ημέρας, όταν η τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία επί της διασταύρωσης της λεωφόρου Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας της, διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε πάνω της με πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να την σκοτώσει ακαριαία.

Να σημειωθεί πως με την απόφαση που λήφθηκε χθες, το δικαστήριο επιδίκασε μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που εως τώρα έχουν επιδικασθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στη παλαιότερη συνεδρίαση, η οδηγός του αυτοκινήτου κινείτο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος της λεωφόρου Κηφισίας προς Μαρούσι και ενώ το όχημα που βρισκόταν μπροστά της, είχε υπακούσει στις εντολές της τροχονόμου, η οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου έκανε ελιγμό πέφτοντας επάνω στη άτυχη τροχονόμο ενώ έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και πολύ παραπάνω από την επιτρεπόμενη στο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οδηγός δεν αντελήφθη την τροχονόμο, ούτε οπτικά, ούτε ηχητικά και αφού ενήργησε απότομη αλλαγή της πορείας από τη δεξιά λωρίδα, προς την αριστερή, προκειμένου να αποφύγει το προπορευόμενο, σταματημένο αυτοκίνητο, συγκρούσθηκε με την τροχονόμο, με το εμπρόσθιο αριστερό τμήμα του αυτοκινήτου της. Η σύγκρουση οφειλόταν σε αποκλειστική υπαιτιότητα της οδηγού. Ετσι, με απόφασή του δικαστηρίου η αποκλειστική υπαιτιότητα είναι της οδηγού και κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια έπειτα από μια διαδιακσια που κράτησε για πολλές ώρες.

Να σημειωθεί, ότι η Αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα, υπηρετούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Τροχαία Κηφισιάς, ενώ ο σύζυγος της επίσης αστυνομικός, υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Η άτυχη τροχονόμος, ήταν υπάλληλος του γραφείου παραβάσεων στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς και συμμετείχε αρκετά συχνά στην ενίσχυση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κηφισίας.

 

Με  ανθωποκτονία από αμέλεια έριξαν στα μαλακά τη δολοφόνο της τροχονόμου οι δικαστές. Αλλά παράλληλα, επιδίκασαν και πρωτοφανή αποζημίωση, ώστε να βουλώσουν τα στόματα εκείνων που θα την ξεκοκαλίσουν. Σπουδαίοι δικαστές.

΄Ισως, δεν έχουν ακούσει τί σημαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις “ενδεχόμενος δόλος”.΄Η, ίσως πάλι, προτίμησαν να μην ξέρουν.

Διαβάστε, όμως,  τί σημαίνει στον Π.Κ   ο νομικός αυτός όρος. Διαβάστε επίσης προσεκτικά με ποιο τρόπο δολοφόνησε η οδηγός την άτυχη Αδαμαντία Σιάφλα και θα διαπιστώσετε κι ας μην έχετε νομικές γνώσεις, πόσο τραγικά παράλογη (ή προειλημμένη) υπήρξε αυτή η δικαστική απόφαση.

Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 27

  Δόλος
1. Με δόλο (με πρόθεση) πράττει όποιος θέλει την παραγωγή  των περιστατικών που κατά το νόμο απαρτίζουν την έννοια κάποιας αξιόποινης πράξης. Επίσης  όποιος  γνωρίζει  ότι  από  την πράξη του ενδέχεται να παραχθούν αυτά τα περιστατικά και το αποδέχεται.

 

Δηλαδή, μας λένε οι δικαστές στην απόφασή τους πως, όταν οδηγείς με υπερβολική ταχύτητα ένα αυτοκίνητο, προσπερνάς χωρίς να επιτρέπεται  άλλο, μπροστινό σου όχημα, δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ. Τί να πεις; Κρίμα για τη δολοφονημένη γυναίκα από την εγκληματική  πρόθεση της  ασυνείδητης οδηγού.

 

4. ΝEΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η Ρωσία χρηματοδοτεί το κανάλι Russia Today και το Sputnik -Στη Γαλλία στηρίζουν τη Μαρίν Λεπέν
Η Ρωσία χρηματοδοτεί το κανάλι Russia Today και το Sputnik -Στη Γαλλία στηρίζουν τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]

 

Η Ρωσία ξεδίπλωσε τα νέα επικοινωνιακά της όπλα στη Γαλλία με το σάιτ Sputnik και το κανάλι RT. Αυτά τα δύο ΜΜΕ εμφανίστηκαν πριν από δύο χρόνια και χρηματοδοτούνται 100% από το Κρεμλίνο.

Μέσα από αυτά τα δύο επικοινωνιακά εργαλεία, ο Πούτιν και η Ρωσία επιβάλλουν μια επικαιρότητα που μπορεί να θεωρηθεί «εναλλακτική».

1. Επικαιρότητα φιλο-ρωσική και συνωμοσιολογική
Τα δύο μίντια διαφοροποιούνται στο γαλλικό τοπίο από τα υπόλοιπα προτείνοντας μια γραμμή που δεν έχει σχέση με τα άλλα ΜΜΕ. Κινούνται σε καθαρά φιλο-ρωσική γραμμή και ενώ το Sputnik έχει ως σύνθημα «Εμείς αποκαλύπτουμε όσα οι άλλοι σας κρύβουν», το κανάλι RT επαίρεται με τίτλο «Τολμήστε και ρωτήστε».
«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την ρωσική οπτική των γεγονότων» εξηγεί ο Irakly Gachechiladze, επικεφαλής αρχισυντάκτης του καναλιού RT

 

Τα λέγαμε χτες. Μην κουράζουμε με την επανάληψη. Τα ακροδεξιά μορφώματα στην Ευρώπη, αν απέκτησαν δύναμη, οφείλεται αποκλειστικά στα ρούβλια που ξοδεύει ο Πούτιν. Στόχος του Ρώσου δικτάτορα η διάσπαη της Ε.Ε. Τα εθνικιστικά ακροδεξιά αυτά μορφώματα παραληρούν από λύσσα με την Ε.Ε ,την ένωση των λαών και την ανθρώπινη ειρήνη. Ούτε να ακούσουν.

Από την άλλη, ενώ στη Γαλλία η ρώσικη προπαγάνδα οργιάζει, στη Ρωσία μέσα ο δικτάτορας , απαγορεύει άλλη φωνή, πλην της δικής του,  να ακουστεί. Αν τολμήσει να κάνει κάποιος  αντιπολίτευση, το σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί δολοφονημένος από…ατύχημα!

Το αποτέλεσμα είναι ο εθνικισμός των Ρώσων να έχει χτυπήσει κόκινο. Δεν υπάρχει πιο φανατικός λαός στον κόσμο  να στηρίζει ένα δικτάτορα, εγκληματία πολέμου και υπόδικο στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο από τους  Ρώσους.

Η Ευρώπη άργησε να αντιδράσει.΄Η μάλλον δεν αντέδρασε ποτέ. Και οι ευθύνες της είναι τεράστιες.

5. Ζουράρις κατά Μουζάλα για το προσφυγικό: Να ξεσηκωθεί ο κόσμος!
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν είναι απλά ο… τρελούτσικος του χωριού. Είναι συνειδητός” Ναζί χωρίς στολή” και δημαγωγός μέγας. Το  παίζει μια αριστερά, μια ακροδεξιά, δίνει συνεντεύξεις σε νεαρούλες, που μόνο το μικρόφωνο ξέρουν να κρατάνε, επιδεικνύει το πανάκριβο, Κολωνακιώτικο  διαμέρισμά του, πετάει ανοησίες (πομφόλυγες που λέει ο ίδιος) με στόχο  να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Καραγκιόζης. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

 

6. Με εντολή Μητσοτάκη οι βουλευτές επέσυραν την υπογραφή τους για την εκπλήρωση του «Τάματος του Εθνους»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Επερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού κατέθεσαν 18 βουλευτές, ένας των ΑΝΕΛ, 16 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την εκπλήρωση του λεγόμενου «Τάματος του Έθνους» που θέλει να ανεγερθεί Ναός του Σωτήρος ακόμα και μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «η εκπλήρωση της ηθικής αυτής υποχρέωσης της Πολιτείας» και αν διασώζονται έγγραφα της διοικητικής προεργασίας και των αποφάσεων που αφορούν την υπόθεση από το 1834 έως σήμερα.

Το σχέδιο αφορά σε μια «υπόσχεση» που είχε δοθεί το 1829 στην Δ’ Εθνοσυνέλευση του Άργους. Επί δικτατορίας μάλιστα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος θέλησε να ανεγερθεί ο Ναός στα Τουρκοβούνια. Τότε είχε δαπανηθεί σε μελέτες και άλλα έξοδα ένα τεράστιο -για την εποχή- ποσό.

Απέσυραν τις υπογραφές τους οι βουλευτές της ΝΔ

Απεσύρθησαν οι υπογραφές των βουλευτών της ΝΔ, μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που συνυπέγραφαν ερώτηση με τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».

Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

 

Πώς το λέει ο λαός; “Θέλει η π@τάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει”. Δεξιά  και “Ναζί με ή χωρίς στολή” είναι τακίμια. Μια πάστα, ίδια σαν δυο σταγόνες νερού.

Γι αυτό και δεν πείθει κανέναν η στροφή στο …Κέντρο της Δεξιάς  με την απόσυρση των υπογραφών τους που ζήτησε από τα ακροδεξιά  φυντάνια του -βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Τα “παιδιά του Παπαδόπουλου” απλά  θέλησαν όλοι μαζί να βάλουν ένα χεράκι να εκπληρώσουν το τάμα του δικτάτορα.

Στην ουσία, βέβαια,  πάνε και τούτοι να ξεκοκαλίσουν ψητό, όπως οι χουντικοί στην εποχή τους, που με πρόσχημα την ανέγερση  του ίδιου  ναού, έφαγαν του σκασμού εκείνοι  και τα εγγόνια τους.