ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
Η τελευταία φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πριν πεθάνει -Ζαλισμένος, καταρρέει σε καρέκλα
Η τελευταία φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πριν πεθάνει -Ζαλισμένος, καταρρέει σε καρέκλα [εικόνες]
2. Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα και δεν έχει να πληρώσει συντάξεις
Φωτογραφία: AP/ Martin Meissner

Παράλληλα όμως, ο Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας και για τους αμυντικούς προϋπολογισμούς, θέμα που συζητείται ιδιαίτερα στο Μόναχο. «Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που πετυχαίνουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ που διατίθεται στην άμυνα. Ομως, την ίδια ώρα δεν μπορεί να πληρώσει επαρκείς συντάξεις», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός. «Το αν αυτό οδηγεί την Ελλάδα σε μεγαλύτερη σταθερότητα, μπορείτε να το σκεφτείτε», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι θα ήταν δύσκολο να προσθέσει 25 δισ. ευρώ στο αμυντικό προϋπολογισμό της, προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, αν, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους.

Αν και δήλωσε ότι η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στον στόχο του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι τα μέλη του χρειάζεται επίσης να επικεντρωθούν στις ριζικές αιτίες των απειλών ασφαλείας, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια και όχι αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες.

Τεράστια ποσά ξοδεύονται για εξοπλισμούς, όταν η φτώχεια, οι αρρώστιες, η μόλυνση, οι κλιματολογικές ανατροπές έχουν εξελιχθεί σε μάστιγες του πλανήτη.  Ο δικτάτορας Πούτιν επενδύει εδώ και χρόνια στις μετοχές  των πολεμικών βιομηχανιών. Αμετανόητος εγκληματίας ,υπόδικος στο διεθνές ποινικό δικαστήριο, μένει ατιμώρητος ακόμα.

Το ΝΑΤΟ δεν πάει πίσω. Με αφορμή τις προκλήσεις του Πούτιν, αλλά και για τα δικά του συμφέροντα, παίζει κι αυτό το δικό του παιχνίδι των εξοπλισμών. Τεράστια ποσά για αμυντικές δαπάνες  ξοδεύονται από χώρες μέλη του . Πρώτη στη λίστα  η  χρεοκοπημένη Ελλάδα!

Είναι άπαντες ένοχοι. Με τα όπλα του Πούτιν σκοτώνει κόσμο ο  ΄Ασαντ στη Συρία. Αλλά και με τα όπλα του ΝΑΤΟ (διάβαζε Αμερικανών) ισοπεδώθηκαν το Ιράκ και η Λιβύη.   Αιμορραγεί και η Αίγυπτος εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της Ατλαντικής συμμαχίας. Το μακελειό συνεχίζεται στη Συρία με ευθύνη των υπερδυνάμεων.

Σε άλλες εποχές οι περισσότεροι από τους  σημερινούς ηγέτες του κόσμου , θα δικάζονταν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό, την ίδια στιγμή που οι πολεμικές βιομηχανίες κάνουν χρυσές δουλειές.

Να ορκιστούμε πως δε θα αφήσουμε ούτε τους μεν ούτε τους δε να μοιράσουν τον κόσμο σε  αντίπαλα μέτωπα. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μόνο τα συμφέροντα των εξουσιών εξυπηρετούν οι αντιπαραθέσεις των λαών και οι πόλεμοι. Είμαστε εδώ να πολεμήσουμε τη φτώχεια,την ανισότητα, το ρατσισμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Συστράτευση εδώ και τώρα.

3. Πενς: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θεωρούν υπόλογη τη Ρωσία -Θα απαιτήσουμε να τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ

Φωτογραφία: AP/ Matthias Schrader ΄Ηταν φανερό. Η λυκοφιλία των δύο δικτατόρων δε θα κρατούσε πολύ. Ο ακροδεξιός Τραμπ, “ανέκρουσε πρύμναν”.

Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να ανατρέψει τη χαραγμένη από δεκαετίες, εθνική στρατηγική των  ΗΠΑ στην εξωτερική τους πολιτική. Αλλιώς ή …βλέπει τα ραδίκια ανάποδα  ή  εξαναγκάζεται κακήν κακώς σε παραίτηση.

4. Κουτσούμπας: Ισχυροί κύκλοι στην Ευρώπη ενδιαφέρονται για να πάνε χώρες σε εθνικό νόμισμα
Φωτογραφία: Aris Oikonomou/SOOC

΄Ολα τα “κουφά” στην Ελλάδα από τον Κουτσούμα θα τα ακούσουμε. Απολίτικος λόγος, επιπόλαιος, αστήρικτος, ξύλινος.

Το σταλινικό, σημερινό  ΚΚΕ είναι η σκιά του παλιού,ιστορικού ΚΚΕ. Σύντομα, φοβόμαστε πως δε  θα  έχει ούτε  εκπροσώπηση στη Βουλή. Δεν το υπολήπτεται κανείς πλέον,πέρα από κάποιους ανεγκέφαλους και φαν των εγκλημάτων   του…πατερούλη τους.  Ντροπή!

5. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 100.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ
«Καράβια στο βυθό» – Το νέο τραγούδι του Παντελίδη που κυκλοφόρησε στην συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του [βίντεο]
«Καράβια στο βυθό» - Το νέο τραγούδι του Παντελίδη που κυκλοφόρησε στην συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του [βίντεο]

Τέτοια αισχρή εκμετάλλευση από οικογένεια πεθαμένου δικού της ανθρώπου,  σπάνια συναντάς στην Ελλάδ. Μια μάνα και ένας αδερφός  βγαίνουν κάθε τρεις και μία  και δε συμμαζεύουν τη γλώσσα τους. Τί αίσχος!

Αλλά και οι φαν του ; 100.000  προβολές σε λίγες ώρες! Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι όλοι τούτοι; Ως τί θαυμάζουν τον Παντελίδη; Φωνή μέτρια, τραγούδα (στίχοι ,μουσική)  κάτω από τη βάση και ζωή… ερείπια. Για ποιο απ΄όλα;

 Πώς να κουμαντάρεις τη ζωή με τέτοια αφασικά άτομα που κυκλοφορούν δίπλα  μας; 100.000  με κουκούτσι μυαλό, ψηφίζουν, αποφασίζουν για μας τους υπόλοιπους και έχουν απαίτηση να τους παίρνουμε στα σοβαρά. Μια τραγωδία κι ααυτό για τους νοήμονες.