ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΣΚΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ.
  2.  ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ  ΜΕ ΤΑ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ
  3.  ΟΙ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ   “ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ  ΧΑΛΙ”  ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ
  4. ΟΙ ΝΑΖΙ ROOMΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
1. Καμμένος προς Τσαβούσογλου: Αν πατήσετε στα Ιμια, να δούμε πώς θα φύγετε μετά
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Ο “Ναζί χωρίς στολή” Πάνος Καμμένος,  υπουργός ΄Αμυνας, σχεδιάζει νέους εξοπλισμούς, που σημαίνει άφθονο  χρήμα και μεγάλες μίζες για πολλές γενιές μετά, των εμπλεκομένων σε τέτοια φαγοπότια. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που παραληρεί εθνικιστικά, προχωράει σε λεονταρισμούς και επιβεβαιώνει  για άλλη μια φορά την ιδιότητα του Ελληνάρα.

Γνωστή η ιστορία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και πιο πρόσφατα με τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο και τα στημένα (κι από τις δυο μεριές)  γεγονότα στα ΄Ιμια προν λίγα χρόνια.΄Ηταν αυτά που χρησιμοποίησε  ως πρόσχημα  τότε ο ΄Ακης και έκανε την “Αγορά του αιώνα”.

Ας παρακολουθήσουμε   εκείνες τις εποχές, μέσα από κείμενά μας εδώ:
ΙΜΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕIΑΣ (30/1/20
«Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, κορυφώθηκε η κρίση στα Ίμια, ένα γεγονός που έφερε κοντά όσο ποτέ στον πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία στη σύγχρονη ιστορία τους.
Στις 25 Ιανουαρίου του 1996 υψώνεται σε ένα από τα δύο νησιά που αποτελούν τα Ίμια η ελληνική σημαία από τον τότε δήμαρχο Καλύμνου. Η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει τις εικόνες ως πρόκληση και λίγο αργότερα δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Χουριέτ, μετέβησαν εκεί με ελικόπτερο, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Το σχετικό βίντεο προβλήθηκε ως «ανδραγάθημα» στην Τουρκία και σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην περιοχή φτάνοντας ένα βήμα πριν τη σύρραξη.
Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική, ενώ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στο Μεγάλη Ίμια.
Στις 29 Ιανουαρίου, ο μόλις δέκα ημερών πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.
Στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει μέσα στην τουρκική Βουλή ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.
Στις 31 Ιανουαρίου τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, βρήκαν τραγικό θάνατο. Η επίσημη αιτιολόγηση του δυστυχήματος είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo).
Εν τω μεταξύ, καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, με την Τουρκάλα πρωθυπουργό μάλιστα να δηλώνει στον Μπιλ Κλίντον πως «Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν πόλεμο, επειδή δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι και κάποιοι Έλληνες βαρκάρηδες συνεπλάκησαν σε έναν βράχο που κατοικούσε μία κατσίκα».
Τελικά, οι δύο πρωθυπουργοί δεσμεύτηκαν προς την Αμερική να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και να υποστείλουν τις σημαίες, όπως και έγινε το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπό την επίβλεψη αεροσκαφών του 6ου αμερικανικού στόλου της Μεσογείου, ενώ ο Κώστας Σημίτης δηλώνει στη Βουλή, εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων «Ευχαριστώ τους Αμερικάνους».
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κρίση των Ιμίων ήταν η αφορμή που έψαχνε η τουρκική πλευρά να θέσει θέμα Γκρίζων Ζωνών και να διεκδικεί αρκετά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, μια θέση που ποτέ δεν δέχθηκε να συζητήσει βέβαια η ελληνική πλευρά.»
Πάλι με την ευκαιρία  της επετείου των Ιμιαϊκών γεγονότων να επαναλάβουμε μια ερώτηση που είχαμε κάνει εδώ παλιότερα: Ο τρελαμένος δήμαρχος και οι υπόλοιποι Ελληνάρες τότε, προχώρησαν αυθόρμητα  σ΄αυτή την παρανοϊκή …πατριωτική ενέργεια να βάλουν σημαία στα βράχια, που λίγο έλειψε να κάνει το Αιγαίο μπουρλότο, ή είχαν κάποιο «διάφορο» και αν ναι, από ποιους και τί; Κι εμείς τον προβληματισμό αυτό τον …κλέψαμε  από πρόσωπο που ξέρει καλά τα γεγονότα εκείνα και στηρίζεται στο παρακάτω σκεπτικό:    «Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κρίση των Ιμίων ήταν η αφορμή που έψαχνε η τουρκική πλευρά να θέσει θέμα Γκρίζων Ζωνών και να διεκδικεί αρκετά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, μια θέση που ποτέ δεν δέχθηκε να συζητήσει βέβαια η ελληνική πλευρά.»

Και στις 3-2-2014 γράφαμε επίσης:

» Το μεγάλο πάρτι μετά τα ΄Ιμια.

Τούτων δοθέντων, «η μεγάλη νύχτα των στρατηγών έρχεται. Το ζήτημα δεν είναι ποιοι θα γλιτώσουν, αλλά ποιοι θα πάνε φυλακή» Στην Εισαγγελία Διαφθοράς τους τελευταίους μήνες έχουν συγκεντρωθεί ογκωδέστατοι φάκελοι που χρονολογούνται από το 1996. Πρόκειται για προμήθειες πολεμικού υλικού όπως τα 30 αεροσκάφη F16 αξίας 1,1 δισ. δολαρίων, τα 4 Zubr (Hovercraft), αξίας 200 εκατ. δολαρίων, οι πύραυλοι Exocet, ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών, τα αεροσκάφη C27, τα οχήματα Στρατού Mercedes και τα Leopard. «Εκείνη την εποχή, αμέσως μετά τα ΄Ιμια, με το επιχείρημα της τουρκικής απειλής και της ανάγκης για ισχυρή άμυνα, έγινε το μεγαλύτερο πάρτι του αιώνα με τους εξοπλισμούς», λένε τώρα δικαστικές πηγές, αλλά και υψηλοί αξιωματούχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι έχουν συντάξει ήδη κάποια από τα πορίσματα για τις προμήθειες εκείνης της εποχής. «Η αίσθηση που υπάρχει στο ΣΔΟΕ αλλά και σε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς είναι ότι με αυτά τα στοιχεία πρέπει να πάνε φυλακή σχεδόν όλοι οι στρατηγοί των τελευταίων 15 ετών που υπηρέτησαν στις υπό διερεύνηση Διευθύνσεις Προμηθειών και τις σχετικές επιτροπές. Και όχι μόνο αυτοί.
  Εμείς τώρα, ως…καχύποπτοι (αυτή είναι η δουλειά του ιστορικού, άλλωστε), ρωτάμε:
Μήπως όλη αυτή η «ιστορία» (ο… τζερτζελές)  με τα ΄Ιμια ,όπου «τρελαμένοι» εθνικιστές (δήμαρχος, παπάδες, «ενωματάρχες»)  κάνουν «ντου» -κατάληψη στον …ιερό βράχο ΄Ιμια με αποτέλεσμα να γίνει ό,τι έγινε (δηλαδή το «έλα να δεις» ) και να χορτάσουν μίζες, γενιές δεκατέσσερις, των εμπλεκομένων στην κομπίνα των εξοπλισμών, …ΕΝΤΕΥΘΕΝ και ΕΚΕΙΘΕΝ του Αιγαίου;»
Ακόμα παλιότερα στις 31/1-6/2/2011 γράφαμε:
«25 Ιανουαρίου 1996: ΄Ενας αψίκορος-ανόητος δήμαρχος της Καλύμνου ονόματι Δημήτρης Διακομιχάλης, μαζεύει τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου Γ. Ριόλα, έναν παπά ,δύο κατοίκους του νησιού και όλη η ομήγυρη πάνε στο «βράχο» και υψώνουν την ελληνική σημαία. Με το που γίνεται η άφρων και εγκληματική αυτή πράξη, ακολουθεί χαμός στην Τουρκία. Στέλνουν και αυτοί από απέναντι δυο δημοσιογράφους, κατεβάζουν τη δικιά μας σημαία και ανεβάζουν την «ημισέληνο».
Λίγο μετά, αριβάρουν στην περιοχή οι πολεμικοί στόλοι των δύο χωρών με το «δάχτυλο στη σκανδάλη».Στις 28 Ιανουαρίου 1996, ένα ελληνικό περιπολικό κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει τη «γαλανόλευκη». Οι δύο πρωθυπουργοί εντεύθεν και εκείθεν του… βράχου  (Κώστας Σημίτης και Τανσού Τσιλέρ) απειλούν ο ένας τον άλλο με…πόλεμο μέχρις εσχάτων.
Στις 31 Ιανουαρίου, οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας, ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που είχε πετάξει στη βραχονησίδα για συγκέντρωση πληροφοριών και επέστρεφε στη βάση του,  κατέπεσε στη θάλασσα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώνονται. Αιτίες της πτώσης του ελικοπτέρου δύο:΄Η το έρριξαν οι Τούρκοι ,αλλά απεκρύβη η πραγματική αιτία  ,για να τερματιστεί η κρίση, ή έπεσε λόγω της κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού .
΄Εχουμε την πεποίθηση (μέχρις αποδείξεως του εναντίου) πως  συνέβη το δεύτερο. Το ελικόπτερο έπεσε  λόγω της κακοκαιρίας. Οι Τούρκοι, αν προσέξουμε την πορεία των προκλήσεών τους εδώ και πολλά χρόνια, είναι πάντα «ακίνδυνοι» και θηρεύουν τον εντυπωσιασμό.  Οι στρατοκράτες, που αποφάσιζαν (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) για την τύχη της χώρας τους, ιστορικά είναι διαπιστωμένο πως δε θέλουν να διακινδυνεύσουν πόλεμο με την Ελλάδα. Μόνο αν διακυβεύονται (που δεν πρόκειται) ύψιστης σημασίας συμφέροντα, θα έκαναν το «απονενοημένο βήμα». Δηλαδή ποτέ. Ακόμα και στην Κύπρο, πριν το 1974, αν και είχαν λόγους να επέμβουν, δεν το έκαναν, ακριβώς για να μη διακινδυνεύσουν την ειρήνη . Αν ο παρανοϊκός Ιωαννίδης δεν προγραμμάτιζε γενοκτονία στην Κύπρο, οι Τούρκοι δε θα είχαν κάνει την απόβαση. Αλλά και πάλι, σταμάτησαν εκεί που ,εδαφικά τουλάχιστον, δίκαια σταμάτησαν.
Οι ιστορικές αλήθειες όσο και να «τσούζουν» πρέπει να λέγονται».
 Σήμερα, τόσα χρόνια μετά (20) από εκείνη την κρίση στα ΄Ιμια , 30 Ιανουαρίου 2016, τα αναπάντητα  ερωτηματικά  αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν τις απαντήσεις τους και το ιστορικό φως να πέφτει πάνω τους, όχι βέβαια άπλετο αλλά απλά  να αχνοφέγγει.
 ΄Ηταν στημένο, λοιπόν  ό, τι έγινε στα ΄Ιμια   σαν σήμερα το  1996; Κι αν ναι, από ποιους και για ποιο λόγο;
Τα γεγονότα που επακολούθησαν δείχνουν πως   καθόλου δεν αποκλείεται μια τέτοια εκδοχή. Βεβαίως,  να θυμίσουμε πως στην Ιστορία δεν εικάζεις, δε μαντεύεις, δεν υποθέτεις.  Παραθέτεις και κρίνεις μόνο γεγονότα.
Αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε και μεις  σήμερα εδώ, σταχυολογώντας όλα τα γεγονότα-στοιχεία, που συγκλίνουν προς την υιοθέτηση της άποψης πως όσα διαδραματίστηκαν στα ΄Ιμια εκείνη  τη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανυαρίου 1996, μπορεί να ήταν και ένα καλοστημένο θέατρο,  μια προσχεδιασμένη  και καθόλου αυθόρμητη και αψίκορη ενέργεια, όπως νομίζαμε τότε.
 Η πρώτη και μεγάλη ένδειξη, τα χειροπιαστά εκείνα στοιχεία που μας καθοδηγούν σε μια τέτοια εκδοχή έχουν να κάνουν με τους ακόλουθους συλλογισμούς:  Η απόφαση των πρωταγωνιστών  της Καλύμνου να προχωρήσουν σε μια τέτοια παρανοϊκή  ενέργεια , ήταν ξαφνική , άνευ λόγου και αιτίας, αφού το κλίμα της εποχής δεν τη δικαιολογούσε. Δεν υπήρξε για παράδειγμα κάποια πρόκληση από την απέναντι μεριά, ούτε κάποια περιρρέουσα ατμόσφαιρα έντασης, ιδιαίτερα εξημμένου  εθνικισμού-πατριωτισμού. ΄Ολα εκείνα, δηλαδή,  τα στοιχεία που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις για να πυροδοτήσουν μια κρίση και να δικαιολογήσουν-εξηγήσουν  μια τόσο ανόητη και λίαν επικίνδυνη και προκλητική ενέργεια.
Δε φαίνεται  να  ήταν ούτε τόσο άφρονες, ούτε «Ελληνάρες» οι δράστες-φυσικοί  αυτουργοί, για να το πούμε στη νομική γλώσσα,  εκείνης της .. λίαν πατριωτικής-εθνικιστικής επιχείρησης.  20 χρόνια μετά, δήμαρχος, παππάς και αστυνομικός διευθυντής, έχουν κρυφτεί.  Επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια  μια ασυνήθιστη για τέτοια πρόσωπα «σιγήν  ιχθύος». Ακολούθησαν μια  ήπια, κοινωνική  συμπεριφορά, καθόλου ακραία και εθνικιστική. Χωρίς προκλήσεις ούτε καν προσπάθεια εκμετάλλευσης  της… «ηρωικής» τους πράξης.  Αυτή η κατοπινή του στάση δε συνάδει με εκείνη την εντελώς παρανοϊκή ενέργεια. Πώς ησύχασαν ξαφνικά;  Θα μπορούσαν αν ήθελαν, τουλάχιστον ένας απ΄αυτούς, να… διαπρέπουν σήμερα στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ ,ας πούμε, και πολύ περισσότερο στην εγκληματική οργάνωση των Ναζί του Μιχαλολιάκου.  Τίποτα απ΄όλα αυτά, όμως, δε συνέβη. .Εξαφανίστηκαν από την επικαιρότητα, σαν να ήθελαν να τους «καταπιεί η γη», να θαφτεί, να ξεχαστεί όλη αυτή η ιστορία
Αν εξαιρέσει  κανείς κάποιες κατά καιρούς εθνικιστικές  κορώνες και μια  προσπάθεια δικαιολόγησης-συγκάλυψης εκείνης της πράξης, ιδιαίτερα από τη μεριά  του δημάρχου σε κάποια «λαθρόβια» δημοσιογραφικά έντυπα και στον τοπικό τύπο,  όλοι οι δράστες ακολούθησαν μια κοινή γραμμή σιωπής, χαμηλών τόνων και προπαντός χωρίς εθνικιστικά παραληρήματα  ή άλλες  νέες τέτοιες προκλήσεις. Σαν να ήθελαν, όπως είπαμε, πάση θυσία να διαγραφεί από το συνειδός  εκείνη η ανισόρροπη  ενέργεια, που τότε έδειξε πως θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και πόλεμο μεταξύ των δύο κρατών.
Πόλεμος φυσικά δεν έγινε.  ΄Οπως, ακριβώς, δεν έγινε  και τόσα χρόνια, ανάμεσα στους δύο γείτονες.  Και, ως φαίνεται, δεν πρόκειται ποτέ υπό κανονικές συνθήκες να εμπλακούν  σε λύση διαφορών  με όπλα οι δυο χώρες. Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα στις 9 Ιανουαρίου 2009:
«ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ…ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Είχα διαβάσει πως ,πριν χρόνια, αρχές δεκαετίας του ’60,  με κυβέρνηση Καραμανλή, οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας εκπ/σης είχαν ξεκινήσει και κρατήσει για μεγάλο διάστημα μια μεγάλη απεργία. Φαίνεται πως η απεργία εκείνη, πρωτοφανής για την εποχή, είχε ευρύτερη λαϊκή αποδοχή γι αυτό και ο Σερραίος πολιτικός δεν τόλμησε να την καταστείλει με επιστράτευση ή με κάποιον από τους γνωστούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. ΄Ετσι, ένα πρωί, το τότε εθνικό- μονοπωλιακό ραδιόφωνο (γιορτάζει αυτές τις ημέρες τα 70χρονα της αισχρής προπαγάνδας του) και σύμπας ο τύπος της εποχής, ενημέρωναν με έκτακτα δελτία και πηχυαίους τίτλους τον ελληνικό λαό  πως οι Τούρκοι μετακινούν μονάδες στα σύνορα του ΄Εβρου. Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του ζήτησε εθνική ομοψυχία τις…δύσκολες για το ΄Εθνος εκείνες ώρες και η ιστορική αυτή απεργία των εκπαιδευτικών λύθηκε, φυσικά, άδοξα, εν ριπή οφθαλμού .
  ΄Εκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι της ελληνικής ιστορίας. Κοντά μισό αιώνα τώρα, το χαρτί «τουρκικός κίνδυνος» είναι ο άσσος στο μανίκι κάθε ελληνικής κυβέρνησης που τα βρίσκει μπροστά της …μπαστούνια. Απεργίες, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές κρίσεις και αναταραχές, λογής μέτωπα, άλλα υπαρκτά και ανύπαρκτα εσωτερικά προβλήματα, ξεπερνιούνται προς στιγμή   και μπαίνουν σε σειρά αναμονής μέχρι να εκλείψει ο …εθνικός κίνδυνος.  ΄Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, «κάθε τρεις και λίγο», εχθρικές μονάδες και τανκς μετακινούνται στα σύνορα, πολεμικά καράβια και αεροπλάνα σε μόνιμη βάση παραβιάζουν ένθεν και ένθεν η(υ)μέτερες υφαλοκρηπίδες και αιγιαλίτιδες ζώνες και πάντα ο κίνδυνος έκρηξης ενός ελληνοτουρκικού πολέμου είναι ορατός και επί θύραις.
  Όμως, ο καταραμένος αυτός πόλεμος μεταξύ των δύο «αιωνίων εχθρών», δεν έγινε  (ούτε πρόκειται να γίνει) ποτέ. Μένει εκεί  και αιωρείται η απειλή του επί των κεφαλών μας, τόσα «ύπουλα» χρόνια. Στο μεταξύ, δισεκατομμύρια $ και €  ξοδεύονται  για πολεμικούς εξοπλισμούς, προς άφατον ευφροσύνη των λαμογίων   στην «εκείθεν και  την εδώθεν» όχθη του πελάγου. Μόνο με την εξοικονόμηση των εξόδων ενός μηνός   για περιπολίες και αναχαιτίσεις εχθρικών μαχητικών, θα μπορούσε να χτιστεί και να λειτουργήσει ανά μήνα, εκατέρωθεν της θαλάσσιας έκτασης που χωρίζει τις δύο χώρες, ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, λένε  οι ειδικοί εκτιμητές. Για να μην πούμε, πόσο θα άλλαζε αναφανδόν προς το βέλτιον η ζωή των υπηκόων και των δύο γειτόνων χωρών, έτσι και τα δισεκατομμύρια «οβολών» δεν διετίθεντο για αγορές πολεμικών εξοπλισμών και τη συντήρηση πολυδάπανων στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
  Παλιότερα, όταν τολμούσα να συμμεριστώ και με άλλους αυτές τις υποψίες μου για «θέατρο» και «στημένα περιστατικά» μεταξύ των δύο…υποψηφίων εμπολέμων, δεν έβρισκα πολλούς συμμάχους. Γι αυτό και είχα τις αμφιβολίες μου. Σήμερα, όμως, είμαι σχεδόν βέβαιος πως όλο αυτό το στρατιωτικό-πολεμικό «λακριντί», γίνεται για συγκεκριμένους λόγους (πέρα από εκείνον, που μνημονεύσαμε ήδη, για να τσεπώνουν, δηλαδή, τις μίζες οι αετονύχηδες ,Τούρκοι και ΄Ελληνες, τους οποίους σ΄ αυτή τη συγκεκριμένη δραστηριότητα δε φαίνεται να  χωρίζουν εθνικές και άλλες τέτοιες όμορες διαφορές): Το φόβητρο πολέμου και ο επαπειλούμενος κίνδυνος, που λειτουργούν εκφοβιστικά και εκβιαστικά για τους πολίτες και των δύο χωρών και τον χρησιμοποιούν επιδέξια οι κρατούντες κι εδώ κι εκεί, είναι ο έτερος βασικός λόγος της διαιώνισης αυτού του απαράδεκτου φαινομένου της συντήρησης  της υστερικής πολεμικής ατμόσφαιρας μεταξύ των δύο λαών».
 Στη συνέχεια του  συλλογισμού μας για τη διαμορφούμενη πλέον  ιστορική πεποίθηση πως τα γεγονότα στα ΄Ιμια το 1996  δεν αποκλείεται να  εξελίχθηκαν  βάσει σχεδίου και δεν ήταν καθόλου απότοκα πατριωτικών -εθνικιστικών παροξυσμών,   όπως με μια πρώτη-πρόχειρη  ματιά δείχνουν,  είναι και τα επακολουθήσαντα  γεονότα:
Αμέσως μετά τη λήξη του πολεμικού συναγερμού μεταξύ των δύο χωρών και την επαναφορά της ηρεμίας και της ειρήνης στην περιοχή, ανέκυψαν σοβαρά ερωτήματα, όσον αφορά την πολεμική ικανότητα-ετοιμότητα της χώρας  μας να ανταποκριθεί ικανοποιητικά  σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία. Και η πολιτική και  στρατιωτική εξουσία, αποφάνθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο ,  πως όχι, η χώρα ήταν ανέτοιμη και πλημμελώς εξοπλισμένη. Ο κίνδυνος, επομένως,  ήταν τεράστιος, αν ένα άλλο «θερμό επεισόδιο» όμοιο με αυτό στα ΄Ιμια, ενέπλεκε τις δύο χώρες σε πόλεμο. ΄Ηταν σίγουρο πως η στρατιωτική υπεροχή του εχθρού θα συνέτριβε την αδύναμη  στρατιωτικά χώρα μας.
Και  μια πολιτική και στρατιωτική ελληνική ηγεσία που στην πρώτη προτεραιότητα της είναι η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητα της  χώρας, τί άλλο θα έκανε; ΄Εδωσαν  το πράσινο φως στον αρμόδιο υπουργό να  προχωρήσει  στην αγορά εξοπλισμού , αλλά τέτοιους κόστους, που όμοιος δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν,όπως εκθέσαμε παραπάνω («αγορά του αιώνα»). Οι αγορές  κρίθηκαν την εποχή εκείνη απ΄όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας (πλην ελαχίστων φωνών) ως φυσιολογικές και  λογικά επιβεβλημένες.  Εκείνο το «τυχαίο» θερμό επεισόδιο των Ιμίων από μόνο του τελικά , υπήρξε καθοριστικό και αποτέλεσε τη μοναδική  αιτία της «αγοράς του αιώνα».
Μάλιστα, καθόλου περίεργο δε φάνηκε τότε, ούτε στην Ελλάδα ούτε και στην Τουρκία που και η απέναντι μεριά λίγο μετά, ακολούθησε κι αυτή  την εξοπλιστική φρενίτιδα, όπως και η χώρα μας. Ούτε κι εκεί υπήρξαν φωνές για τα πολυέξοδες οπλικές παραγγελίες  στις οποίες προχώρησαν και οι γείτονες με πρόσχημα την κρίση στα ΄Ιμια.
Τα άλλα γεγονότα τώρα  που ακολούθησαν, δένουν  ακόμα  καλύτερα το  συλλογισμό  για στημένο σενάριο στα ΄Ιμια με πρωταγωνιστή πλέον τον τ. υπουργό ΄Αμυνας ΄Ακη Τσοχατζόπουλο . Αν κάποιος θα μπορούσε να σχεδιάσει     την κρίση στα ΄Ιμια το 1996 και να αναθέσει  σε αχυράνθρωπους να τη διεκπεραιώσουν, αυτός δε  θα πρέπει να  ήταν άλλος από τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο από τη μεριά της Ελλάδας. Κι από την πλευρά της Τουρκίας ανώτατοι  πολιτικοί  και στρατιωτικοί, αρμόδιοι εκεί  για τα δικά τους εξοπλιστικά προγράμματα. Τις συζητήσεις για τη συνεργασία μεταξύ  Ελλήνων και Τούρκων εμπλεκομένων     και την εκπόνηση του σεναρίου της κρίσης, φυσικά, θα πρέπει να τα διεκπεραίωσαν μεσάζοντες εταιριών  που ενδιαφέρονταν να πουλήσουν προϊόντα εξοπλισμών στις δύο χώρες και όχι με απευθείας συνεννόηση των πρωταγωνιστών πολιτικών και στρατιωτικών των δύο χωρών.
Να αναδημοσιεύσουμε  τί γράφαμε και  στις 13 Μάη 2015:
«Σημίτης: Ο Ακης διαφωνούσε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών
Αιχμηρός κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου εμφανίστηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός Εθνικης Άμυνας για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Παρών στο δικαστήριο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταθέτει επίσης σήμερα.
Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι το γεγονός των Ιμίων ήταν «καθοριστικό» για την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπογράμμισε επίσης, αναλύοντας τη λειτουργία και τους συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ, ότι το όργανο επί της ουσίας αποφάσιζε επί ενός φακέλου και της εισήγησης του αρμόδιου υπουργού χωρίς να υπεισέρχεται σε τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες ήταν αρμοδιότητα των επιτροπών, των αρχηγών των σωμάτων και βεβαίως του υπουργού.
Σημίτης: Ο Ακης διαφωνούσε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών
Διευκρίνισε επίσης, ότι, η δυνατότητα του ΚΥΣΕΑ ήταν να απορρίψει μία επιλογή για λόγους οικονομικούς ή στρατηγικής πολιτικής αλλά όχι και να αποφανθεί περί της καταλληλότητας και της διαλειτουργικότητας του όπλου για το οποίο άλλωστε, κάθε φορά, υπήρχαν οι σχετικές εισηγήσεις στο φάκελο.
Ο κ. Σημίτης κατέθεσε επίσης ότι μετά τα Ίμια και αφού έγιναν διπλωματικές προσπάθειες, εξομαλύνθηκε η κατάσταση με την Τουρκία, οπότε το 2001 η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε τον περιορισμό των αγορών παρά την αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

<p> Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενοι σήμερα στο δικαστήριο. </p>

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενοι σήμερα στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, την περίοδο της θητείας του ως πρωθυπουργός δεν ήταν απολύτως τίποτα γνωστό περί δωροδοκιών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά το 2007, όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν οι γνωστές δίκες για χρηματισμό αξιωματούχων».
 Κανείς, λοιπόν,  δε θα έμπλεκε τον Α. Τσοχατζόπουλο στην υπόθεση με τις μίζες, αν δεν είχε  καταρρεύσει η γερμανική κατασκευαστική εταιρία υποβρυχίων και δεν ακολουθούσε η κρατικοποίησή της. Το  γερμανικό  κράτος ήταν εκείνο που   ανακίνησε το θέμα της δωροδοκίας.  Συγκεκριμένα:
«Τον Φεβρουάριο του 2011 δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, επικαλούμενο ανακριτικό υλικό της εισαγγελίας Μονάχου (που αφορούσε έρευνες εις βάρος 50 περίπου στελεχών της Ferrostaal, κατηγορούμενων, μεταξύ άλλων, για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων), έκανε λόγο για εξαγορά του πρώην υπουργού, αναφορικά με την συμφωνία πώλησης τεσσάρων υποβρυχίων των ναυπηγείων του Κιέλου HDW. » (ΜΜΕ).
Δεκάδες υπουργοί , βέβαια, είχαν χρηματιστεί πριν και μετά τον Τσοχατζόπουλο από διάφορες εταιρίες οπλικών συστημάτων (και από τις ρώσικες φυσικά). Ο ΄Ακης  είχε την ατυχία  να τον «καρφώσει» το ίδιο,  το επίσημο, γερμανικό κράτος και όχι οι ιδιώτες, που δεν «έδωσαν» ΚΑΝΕΝΑΝ από τους ΄Ελληνες υπουργούς που χρηματίστηκαν  και όχι μόνο για τα εξοπλιστικά. Παράλληλα, ο  ΄Ακης ύπήρξε και το εξιλαστήριο θύμα, «βαλβίδα εκτόνωσης» της οργής των «Αγανακτισμένων». Τιμωρήθηκε δικαίως,  βέβαια, αλλά και για «το θεαθήναι». Οι άλλοι (και είναι πολλοί) βρίσκονται «έξω από τα κάγκελα» και ξεκοκαλίζουν τα …μπόνους από τα δανεικά.
Αυτά γράφαμε παλιότερα, ψαχουλεύοντας στο σκοτάδι. Σήμερα , μετά απ΄ όσα επακολούθησαν η ιστορική μας κρίση είναι πιο μεστή και τα ιστορικά συμπεράσματα πρέπει να προσεγγίζουν την αλήθεια. Συνοπτικά:
  1. Η κρίση στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 δεν αποκλείεται να  στήθηκε από τον  ΄Ακη Τσοχατζόπουλο, γερμανικές  εταιρίες, μεσάζοντες, εμπόρους όπλων   και  άλλα υψηλά επίσης πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη από τουρκικής πλευράς. Τη διεκπεραίωση της επιχείρησης  φαίνεται να ανάθεσαν και οι εμπλεκόμενες πλευρές σε αχυρανθρώπους   (δήμαρχος, παπάς, αστυνομικός διευθυντής Καλύμνου και  δύο επίσης «θερμοκέφαλοι»  δημοσιογράφοι  της Χουριέτ). Η επιχείρηση  φαίνεται να εξελίχθηκε σωστά  και  πέτυχε σε όλη την  την έκταση και τη δυναμική της.
  2.  Οι περισσότεροι από τους υπουργούς εθνικής ΄Αμυνας όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τουλάχιστον της Μεταπολίτευσης ,που διεκπεραίωσαν προγράμματα αγοράς πολεμικού υλικού, χρηματίζονταν αναφανδόν  από τις εταιρίες  που το προμήθευαν. (Τις μίζες αυτές ο Ανδρέας Παπανδρέου τις θεωρούσε  λογικές και  τις αποκαλούσε…μπόνους!). Η αποκάλυψης της εμπλοκής του Α.Τσοχατζόπουλου ήταν ένα τυχαίο γεγονός.  ΄Ολοι όσοι πέρασαν απ΄αυτόν τον υπουργικό θώκο πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά. Ιδιαίτερα η υπόθεση της αιφνιδιαστικής- εν μια νυκτί παραίτησης του π. υπουργού εθνικής ΄Αμυνας της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.
  3. Η πτώση του ελικοπτέρου του πολεμικού  ναυτικού  που παρέσυρε στο θάνατο τα 3 μέλη του πληρώματος δείχνει να μην οφείλεται σε κατάρριψη από την άλλη πλευρά. Οι  ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή  φαίνεται να ήταν η αιτία της πτώσης.
  4. Ούτως ή άλλως, η  πλήρης αλήθεια για εκείνα τα γεγονότα, δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλυφθεί αν δε μιλήσουν οι πρωταγωνιστές. Και η μαρτυρία  Κάντα  πως ο ξάδελφός του π. υπουργός ΄Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν μπλεγμένος σε εκείνο το μεγάλο  φαγοπότι με τις μίζες στην «αγορά του αιώνα», δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη διαλεύκανση του τί πραγματικά συνέβη τότε στα ΄Ιμια , ποιοι και για ποιο σκοπό προκάλεσαν  εκείνη την κρίση. Αν δε μιλήσουν οι » φυσικοί αυτουργοί», δε θα μάθουμε ποτέ.
  5.  Ως τότε, μόνο όσες αλήθειες προκύπτουν από τα γεγονότα  μπορούμε να επισημαίνουμε. Αλλά  σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως  αυτή είναι η πραγματική ιστορική αλήθεια.
2. Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

INDYMEDIA

από @Νέστορ Μάχνο ή το άγρυπνο μάτι του αντιφασισμού 25/02/2017

Ας μην μεγαλοποιούμε άλλο τα πράγματα και παίρνουν πόντους οι αστείες φασιστικές παρεούλες από δική μας ανευθυνότητα επειδή ψαρώνουμε. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί ανακρίβειες που βγάζουν μάτι που ακόμα και ένας άσχετος καταλαβαίνει ότι γράφονται από φασίστες ή μπάτσους (το ίδιο κάνει) που ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα στα πλαίσια φασιστικών ξεκατινιασμάτων. Καταθέτω την εκτίμηση μου για το τί συμβαίνει στο φασιστοχώρο. Αφορμή να ξεκινήσω την έρευνα μου στάθηκε η φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο αδερφός μου πριν από τρία χρόνια που παρολίγον να του κοστίσει την όραση στο ένα μάτι και τα μικροπροβλήματα στην όραση του δεν έχουν αποκατασταθεί τελείως.

Ας μην μεγαλοποιούμε άλλο τα πράγματα και παίρνουν πόντους οι αστείες φασιστικές παρεούλες από δική μας ανευθυνότητα επειδή ψαρώνουμε. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί ανακρίβειες που βγάζουν μάτι που ακόμα και ένας άσχετος καταλαβαίνει ότι γράφονται από φασίστες ή μπάτσους (το ίδιο κάνει) που ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα στα πλαίσια φασιστικών ξεκατινιασμάτων. Καταθέτω την εκτίμηση μου για το τί συμβαίνει στο φασιστοχώρο. Αφορμή να ξεκινήσω την έρευνα μου στάθηκε η φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο αδερφός μου πριν από τρία χρόνια που παρολίγον να του κοστίσει την όραση στο ένα μάτι και τα μικροπροβλήματα στην όραση του δεν έχουν αποκατασταθεί τελείως. Ο αδερφός μου παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας και καθώς επέστρεφε στο σπίτι του δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από μηχανοκίνητο τάγμα φασιστών που δεν συμφωνούσαν με την εξωτερική εμφάνιση του. Το γεγονός με έκανε να αρχίσω έναν προσωπικό αγώνα για να αποκαταστήσω στο κομμάτι που μου αναλογεί την αδικία που ένιωσε ένας νέος άνθρωπος που δεν είναι καν πολιτικοποιημένος. Έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών με μέλη φασιστικών οργανώσεων και αυτά που θα αποκαλύψω είναι ομολογίες δικές τους. Χρησιμοποιούν ψευδώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με λίγο ψάξιμο μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας τους.

Οι περισσότεροι είναι άντρες που ξημεροβραδιάζονται για να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και είναι και κάποιες γυναίκες που τις στέλνουν σε αντιφασιστικές πορείες για να καταγράψουν πρόσωπα. Συμμετέχω σε εκδηλώσεις τους και έχω συλλέξει υλικό από ομιλίες που θα δημοσιοποιήσω όταν κρίνω ασφαλές για εμένα και την οικογένεια μου. Σκοπός μου είναι να αποκαλύψω δημόσια τα στοιχεία των δραστών της επίθεσης εναντίον του αδερφού μου και από ποιά οργάνωση προέρχονται οι δράστες.

Θα συγκεντρώσω όλα τα στοιχεία της έρευνας μου και θα τα εκδώσω όταν η υπόθεση πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με όποιον τρόπο κριθεί αποτελεσματικότερος. Όποιος έχει κάτι χρήσιμο να προσθέσει να το κάνει με σοβαρότητα. Θα βοηθήσει να μην πέσουν άλλοι νέοι άνθρωποι θύματα των πρακτικών των φασιστικών μορφωμάτων που συνιστούν απειλή για τη Δημοκρατία στη χώρα με τα τόσα άλλα υπαρκτά προβλήματα. Η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται εύκολα χωρίς κανείς να καταφύγει στις κρατικές υπηρεσίες για να βρει το δίκιο του. Άδικος κόπος για τους φασίστες να παραστήσουν τους συντρόφους για να εμποδίσουν τις αποκαλύψεις που θα γίνουν. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Η απάντηση στις πρακτικές τους θα γίνει με κινηματικό τρόπο και όχι με προσφυγή στις υπηρεσίες που τους κάνουν πλάτες. Ο φασισμός τσακίζεται από τον κόσμο του αγώνα. Παρακαλείται η ΣΟ να σβήνει σχόλια που θα κρίνει ότι προέρχονται από φασίστες.

Εθνικό Μέτωπο/Εμείς/Πλεύρης: Απογοητευμένοι λαοσίτες που κάνουν ό,τι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Να αρπάξουν βουλευτικούς μισθούς και προνόμια στο όνομα της Δημοκρατίας. Τα παίρνουν από τη Νέα Δημοκρατία για να κλέψουν ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Ραμολιμεντοφασίστες.

Blood and Honour Hellas: Ένας πρώην χρυσαυγίτης και λίγοι κάγκουρες. Η πιο αστεία φασιστική ομάδα. Κολλάνε αυτοκόλλητα στο δωμάτιο τους και εκδίδουν ένα πορνοπεριοδικό. Έχουν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή και τους έχουν κάνει πέρα όλοι οι αυτόνομοι. Σάπιοι φασίστες.

Brigade Hellas: Πρώην μέλη των Pro Patria και πλακωθήκανε μεταξύ τους γιατί οι Brigade το παίζανε αλβανοφάγοι και χουλιγκάνια με την υποστήριξη φασιστών του Ολυμπιακού. Παλιοφαληριώτες και Γλυφαδιώτες γαύροι ονομάζονται Brigade από την ονομασία οπαδικού γκρουπ του Ερυθρού Αστέρα. Φάγανε πόρτα γιατί στους Brigade άνηκε ο οργανωτής των Fanatics και έχουν μαζευτεί λόγω του ‘no-politica’. Μετονομάσθηκαν ‘Απέλλα Ελλάς’. Γλείφουν τον πρώην χρυσαυγίτη Ανδρουτσόπουλο. Δεν θα δραστηριοποιηθεί λόγω καταδίκης. Φασίστες οπαδοί της Εθνικής Ελλάδος.

ΛΕΠΕΝ του μαφιόζου πρώην χρυσαυγίτη Χρήστου Ρήγα: Υπόκοσμος. Στον Άγιο Παντελεήμονα, τον Βοτανικό, στην Πλ.Κολοκοτρώνη ήταν αστεία η παρουσία τους. Την μία 3 άτομα και δεν κατέβηκαν ποτέ να τσακωθούν και απειλούσαν από το μπαλκόνι των γραφείων τους με τις πλάτες των μπάτσων, την άλλη 4 και τους προστάτεψε η αστυνομία με τις κλούβες της και την άλλη καμιά 20αριά κρυμμένοι στην πολυκατοικία και τα λάφυρα να ζεσταίνουν τους άστεγους της πλατείας. Τελειωμένοι φασίστες.

Ultras Hellas/ΝΟΠΟ/ΤΟΦΑ/Πορφυρή Φάλαγγα/Γαλάζια Στρατιά: Ανύπαρκτες ομάδες με στόχο την φασιστική παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων. Όποτε επιχείρησαν να κάνουν την εμφάνιση τους έφυγαν με τα πόδια στο κεφάλι. Μετά την αποτυχημένη ανάρτηση φασιστοπανό στη Ν.Φιλαδέλφεια και τις φάπες που έφαγαν οι ‘Aryans’ του Λαγού και του Βασιλόπουλου η Χρυσή Αυγή στοχοποίησε τον σύνδεσμο της Original στα Εξάρχεια. Πουθενάδες φασίστες.

Ανένταχτοι Εθνικιστές Αιτωλοακαρνανίας: Πρώην χρυσαυγίτες της τοπικής της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο που προσπαθούν να πιάσουν επαφές με αυτόνομες ομάδες. Έχουν βρει στέγη στον Μαύρο Κρίνο. Κάνουν πεζοπορίες με μαγκούρες και τάματα στην Παναγία. Χριστιανόπληκτοι φασίστες.

Μαύρος Κρίνος: Πρώην χρυσαυγίτης της Τρίπολης που το γύρισε στον εθνικομπολσεβικισμό και στο γλείψιμο συντρόφων του α/α χώρου. Μοναχικός ψυχοπαθής που έχει δώσει ένα όνομα στην πάθηση του. Τσακώνεται χρόνια με τους ναζιστές εκδότες της Θούλης που διατηρούν το μπλογκ ‘Ristorante Verona’ για τον Στράσσερ. Ψυχιατρικοί φασίστες.

Combat 18: Έχει έδρα τη Μεγάλη Βρετανία. Δεν αναγνωρίζει ελληνικό παράρτημα λόγω συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή. Μέλη της Χρυσής Αυγής διατηρούν επαφή με την οργάνωση που έχει κατηγορηθεί ως παρακλάδι της MI5. Είναι αόριστη ονομασία, όπως ένα δικό μας αλφάδι ή αντιφά σε κάποια δράση. Kάθε φασίστας μπορεί να υπογράψει και γιατί όχι κάποιοι ξενερωμένοι χρυσαύγουλοι που αναπολούν παλιές καλές μέρες του παρακράτους. Κάτι οργανωμένο όπως το έχουμε στο μυαλό μας δεν υπάρχει. Μασκαράδες φασίστες.

Η μεγάλη των φωτογράφων σχολή Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές ή ΑΜΕ: Παγιδεύουν ανήλικους φασίστες και τους εκβιάζουν ότι εάν δεν κάνουν ό,τι τους πουν θα τους καταδώσουν σε αντιφασίστες. Δεν παραδέχονται πως έχουν μορφωθεί αρκετοί μπογιατζήδες τους σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα. Δεν είναι παραπάνω από 20-30 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Έρχονται από άλλες πόλεις να παίξουν με σπρέι και σπίρτα και μετά πάλι πίσω. Δεν έχουν κάνει ποτέ αντίποινα σε αντιφασιστικές δράσεις. Μπλαμπλάρουν από την ιστοσελίδα τους ότι σύντομα θα κάνουν το ένα ή το άλλο. Τους παίρνει πολύ καιρό για οτιδήποτε και αυτό λέει πολλά. Στον φασιστικό μικρόκοσμο θεωρούνται από όλους παρακρατικοί. Στη Κατάληψη της Ζαϊμη 11 φυγαδεύτηκαν από τους μπάτσους που φυλάνε το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Ανδρουτσόπουλος σχετίζεται μαζί τους με περίεργο τρόπο και αποφεύγει σκόπιμα να τοποθετηθεί. Συνομιλεί κρυφά μαζί τους ακόμα και από αυτούς που συνδέεται φανερά. Μπογιατζήδες φασίστες.

ΑΡΜΑ: Οργάνωση του πρώην χρυσαυγίτη Στέφανου Γκέκα που αποχώρησε όταν η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στις εκλογές με τον ΛΑΟΣ. Διατηρούν μυστικά γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είναι σχετικά ακίνδυνοι. Καθαρολόγοι ορθόδοξοι ναζιστές. Κάνουν ιδεολογικές ομιλίες, πεζοπορίες σε βουνά και λαγκάδια και διαλογίζονται. Για μασονική στοά ναζιστικού τύπου κάνουν παρά για κάτι που πρέπει να μας προκαλεί σοβαρές σκέψεις. Ας αφήσουμε τους τρελούς στην τρέλα τους. Έχουν επαφές με αυτόνομους από τις ομάδες Pro Patria και Ιδεάπολις. Έχουν απαγορεύσει στον Μαύρο Κρίνο και τους Blood and Honour να αναφέρονται σε αυτούς. Διαλογιζόμενοι φασίστες.

Άρης Αρίων: Βλαμμένος που μένει μόνιμα στην Ουκρανία και στέλνει ανταποκρίσεις στους γραφικούς διαδικτυακούς φασίστες. Ανάξιος αναφοράς. Δεν γνωρίζει τίποτα για Ελλάδα. Φετιχιστής φασίστας.

Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914/ΣΒΕΦΑ/ΕΝΒΗ/ΝΕΒ: Οργανώσεις Βορειοηπειρωτών που συνεργάζονται με όλους τους φασίστες. Δεν είναι ενταγμένοι σε άλλες ναζιστικές ομάδες και κρατούν αποστάσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ναζιστές ξεμυαλισμένοι εθνικοπατριώτες που ψηφίζουν ο καθένας και άλλο κόμμα. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή. Επετειακοί φασίστες.

Σύλλογοι Ποντίων: Πρώην κομματόσκυλα που το γύρισαν σε Χρυσή Αυγή. Έχουν κάνει αρκετά χοντρά πεσίματα σε Αλβανούς και Ρομά σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και είναι οπλισμένοι. Έχουν άκρες με το παρακράτος και στρατιωτικούς. Επικίνδυνοι φασίστες.

Pro Patria: Οργάνωση με επικεφαλής τον δημοσιογράφο της Ελεύθερης Ώρας Δημήτρη Παπαγεωργίου και τον πρώην πρόεδρο της νεολαίας ΛΑΟΣ Γιάννη Παναγιωτακόπουλο. Από κοντά και αυτοί στο μίσος συναγωνίζονται τους σκατόψυχους ΑΜΕ και Combat που τους κατηγορούν δεξιά και αριστερά. Όπως φάνηκε από την επίθεση στο στέκι τους που δεν ήταν τελικά μυστικό, δεν θεωρούνται κακοί, αλλά ξεφτιλισμένοι στον χώρο τους. Κατηγορούν την ‘Απέλλα Ελλάς’ ότι ρουφιάνεψαν το στέκι τους λόγω διαφορών μεταξύ τους. Ο Παπαγεωργίου κρύβεται πίσω από το ακροδεξιό έντυπο ‘Patria’ που χρηματοδοτείται από τον πρώην χρυσαυγίτη εκδότη Ζαφειρόπουλο και νεοδημοκράτες κυπατζήδες και καθοδηγεί τα σκουλήκια από απόσταση. Εάν διέθεταν λίγα γραμμάρια φαιά ουσία, αυτοί οι βλάκες που τον ακολουθούν, θα έπρεπε να έχουν σπάσει πρώτοι το γεμάτο σκατά κεφάλι του Παπαγεωργίου, αντί εμείς που έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί. Αυτός έσυρε τους δικούς του στις δικαστικές αίθουσες και όχι το αντιφασιστικό κίνημα όπως τους λέει. Στις 8/2/17 αποδείξαμε πώς οι φασιστικές λυκοφιλίες Ελλήνων-Αλβανών ναζιστών ‘Pro Patria’ καταλήγουν σε κρεβάτια νοσοκομείων. Δυσκοίλιοι φασίστες.

Περιοδικό Ιδεάπολις/Δεσμοί Ελλήνων/Λυκώρεια: Τρεις ομάδες που πάνε πακέτο σε Θεσσαλονίκη και Λαμία. Αρθρογραφούν ακαταλαβίστικα και είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού. Όλοι πρώην χρυσαυγίτες. Αρχηγός του Ιδεάπολις ένας καραφλός από την Κοζάνη που έφυγε κλωτσηδόν από την πόλη. Αρχηγός του Δεσμοί Ελλήνων ο πρώην λαοσίτης Κουριανίδης και αρχηγός του Λυκώρεια ένας γυαλάκιας πρώην χρυσαυγίτης από την Λαμία. Λοβοτομημένοι φασίστες.

Αριστοτέλης Καλέντζης: Καταδικασμένος ναζιστής φιλόζωος τρομοκράτης που παίζει ένα προσωπικό παιχνίδι στην πλάτη όσων κατά καιρούς τον έχουν πιστέψει. Παριστάνει τον Ταρζάν του ναζιστικού χώρου. Έχει πρόσβαση στην πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα,  και στηρίζει τον έγκλειστο Ρωμανό. Ό,τι είναι ο Τριανταφυλλόπουλος στη δημοσιογραφία είναι ο Καλέντζης για τους ναζιστές. Έχει τσακωθεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο επειδή μέλη της Χρυσής Αυγής τον έσπασαν στο ξύλο, με τον Στέφανο Γκέκα λόγω ιδεολογικών παρεκκλίσεων, με τον Μαύρο Κρίνο λόγω της μη προβολής του και άλλους ναζιστές λόγω τηλεφωνικών παρενοχλήσεων. Ακούγεται ότι τον ψάχνει ο Ανδρουτσόπουλος για προσωπικές εξηγήσεις για αυτά που του σέρνει. Έχει πιάσει λυκοφιλίες με Αλβανούς για να τον προστατέψουν από ενδεχόμενο χτύπημα του Ανδρουτσόπουλου. Διατηρεί σχολή Έφιππης Τοξοβολίας με κοινό άσχετο με τον ναζιστικό χώρο, αλλά με υψηλά εισοδήματα που τους αρέσει η νεοπλατωνική φιλοσοφία. Τον ενδιαφέρει να βγάλει λεφτά από αφελείς και να καλυφθεί για διάφορες υποθέσεις που εκρεμμούν σε βάρος του. Ανενεργός λόγω ηλικίας πέρα από το ίντερνετ που δεν τον πιάνει κανείς. Αλογίσιοι Φασίστες.

Ελληνική Δράση για την Καλαμάτα είναι η οργάνωση του πρώην χρυσαυγίτη Δημητρούλια που θέλει να αποσπάσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία και να εκλεγεί Δήμαρχος. Έχει επαφές με Ουκρανούς ναζιστές και τη νεοφασιστική κατάληψη Κάζα Πάουντ. Συνεργάζεται με τον Ελεύθερο Κόσμο του Ζαφειρόπουλου. Η δράση τους είναι απειροελάχιστη. Καπιταλιστές φασίστες.

Αναγέννεσις Πύργου: Μετονομασία της Εθνικής Δράσης Ηλείας με αρχηγό τον Χάρη Μιχαλακόπουλο. Στηρίζουν κρυφά την ΛΕΠΕΝ και είναι γλείφτες κομματαρχών στον Πύργο. Διατηρούν γραφεία και από δράση τίποτα. Κυριλέδες φασίστες.

Πορτοκαλί Λαμία: Δημοτική κίνηση του Γιώργου Σαγιά. Πρώην στελέχους του Ελληνικού Μετώπου του Βορίδη και πρώην λαοσίτης. Υποστηρίζει κρυφά αυτόνομες ομάδες, όπως Λυκώρεια και τον ΠΕΣ του γελοίου Αστέριου Χάμου. Κάθεται άνετα στο ίδιο τραπέζι με τον ναζιστή Ανδρουτσόπουλο και τον πράκτορα Στήβεν Λάλας. Γραβατωμένος φασίστας.

Πατριωτικές κινήσεις Κατερίνης/Αλεξανδρούπολης/Αλιάρτου/Δράμας: Ομάδες που δεν σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι ναζιστές αλλά απογοητευμένοι ψηφοφόροι αστικών κομμάτων. Δεν έχουν δράσεις και μιλάνε πολύ στο διαδίκτυο. Αφηρημένοι φασίστες.

Ιερός Λόχος/Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Δυο ομάδες που τα μέλη τους συγκεντρώνονται μυστικά σε κάποιο χώρο της Θεσσαλονίκης και αποτελούνται από στρατόκαυλους θρησκόληπτους πρώην καταδρομείς. Ακούγεται ότι αποτελούν παρακλάδια των ΑΜΕ, αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο. Η δράση τους μηδαμινή. Στρατόκαυλοι φασίστες.

ΟΕΝ ‘Γεράκι της Θράκης’: Ένας γραφικός χουντόγερος του Στόχου που παραμένει τραβάει όλη την ώρα φωτογραφίες μουσουλμάνους που βαφτίζει τούρκους πράκτορες και υποστηρίζει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Ακίνδυνος. Φασίστας για τα ΚΑΠΗ.

Ελεύθερη Ώρα/Μακελείο/Στόχος/Ελληνική Φλόγα/Βελόπουλος/ Λιακόπουλος: Φασιστοεκδότες που διατηρούν πολλές φασιστοσελίδες και έντυπα. Κινούνται στα όρια γραφικότητας και εγκλεισμού σε ψυχιατρείο. ΕΥΠ και φασιστικό παρακράτος.Καθόλου πεζοδρόμιο. Ψυχοπαθείς φασίστες.

Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου ή ΟΕΡ: Παλιά ομάδα του Στόχου που υποστηρίζουν πια τη Χρυσή Αυγή. Στο παρελθόν είχαν κάνει κάποιες δράσεις αλλά η ισορροπία άλλαξε. Δοσίλογοι φασίστες.

ΜΑΒΗ: Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου. Το 1994 δολοφόνησαν 2 Αλβανούς στρατιώτες και ανέλαβαν την ευθύνη για κάποιες ακόμα επιθέσεις. Τους συνέλαβαν, αλλά την έπεσαν στα μαλακά με την παρέμβαση δικηγόρων όπως ο Βορίδης. Υπόκοσμος χωρίς πολιτικά κίνητρα. Λαθρέμποροι όπλων. Χρησιμοποιείται συχνά από τους παρακρατικούς φασίστες των ΑΜΕ χωρίς να υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ τους.

Εθνικιστική Ένωση Ηρακλείου: Οργάνωση πρώην χρυσαυγίτη και νυν λαοσίτη που τα τσούγκρισε με τους συναγωνιστές του. Έχουν γραφεία και κάνουν τρισάγιο στον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τον μπάρμπα Γιάννη Μεταξά δυο φορές το χρόνο. Φουρνάρηδες φασίστες.

Οργάνωση Εθνικιστών Χανίων είναι μια άλλη ονομασία Χανιωτών ναζιστών που νταλαβερίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Καρεφυλάκηδες παραλιοφασίστες.

Ισχύς: Οργάνωση αντίζηλων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά. Δεν δείχνουν ότι τους νοιάζουν οι δράσεις. Κλειστή ομάδα με σχετικά υψηλό μορφωτικό επίπεδο που διαθέτουν οπλισμό. Αποκομμένοι από τον φασιστικό χώρο. Υπολογίσιμοι φασίστες.

ΟΝΑΚ: Οργάνωση με μέλη του Στόχου που είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση σε βιντεοκλαμπ μουσουλμάνου στο Γκάζι. Τους συνέλαβαν όλους. Δεν τιμωρήθηκαν επειδή ο Στόχος τους ξελάσπωσε. Μαλάκες φασίστες.

Πατριωτικός Σύνδεσμος Ελληνοκρατείν/Ελληνορθόδοξες Κινήσεις/ Εσφιγμένου: Θρησκόληπτη παρέα υπερήλικων που αντί να πάνε στην εκκλησία την Κυριακή ή στο καφενείο πάνε βόλτες με τα πούλμαν του προέδρου τους. Έχουν επαφές με όλους και παλιότερα με άλλη ονομασία είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους ως ‘Πατριωτικός Σύνδεσμος Θεσσαλίας’. Είναι στα μαχαίρια με τους Χρυσαυγίτες. Ο πρώην χρυσαυγίτης βομβιστής Κολτσίδας συνδέεται μαζί τους, όπως και πορτιέρηδες από νυχτερινά μαγαζιά της Λάρισας. Εκδικητικοί φασίστες.

Σιδηρά Πατρίς: Παρέα από το Βόλο που είχαν κατηγορηθεί για τον εμπρησμό ΑΤΜ. Έχουν επαφή με τον Μαύρο Κρίνο και διατηρούν μπλογκ. Υποστηρίζονται από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Σαλιάρηδες φασίστες.

Λαϊκή Κίνηση Πολιτών Καβάλας/Πατριωτική Κίνηση Καβάλας: Ένα κομμάτι της Π.Κ.Κ το πήρε η Χρυσή Αυγή του φασίστα Βογιατζή. Η Π.Κ.Κ ανέστειλε τυπικά την λειτουργία της. Ένα άλλο κομμάτι ακολουθεί τον απόστρατο Αντρέα Πετρόπουλο και ονομάστηκαν Φοίνιξ. Στην Καβάλα των αγωνιστών καπνεργατών υπάρχουν 2-3 ναζιστικές φωλιές και κρυφοί φασίστες βαζέλες. Φλώροι φασίστες.

Αυτόνομοι Πειραιά: Παραλλαγή των ΑΜΕ που δραστηριοποιούνται σε γειτονιές του Πειραιά. Πέρα από μπογιές δεν έχουν κάτι αξιόλογο να παρουσιάσουν. Πιθανόν μέλη της Χρυσής Αυγής του Πειραιά και υπογράφουν έτσι για ξεκάρφωμα. Λιμανίσιοι φασίστες.

Απέλλα Ελλάς: Ομάδα περιθωριακών ναζιστών που εκδιώχθηκαν από τους Pro Patria και μεταξύ τους υπάρχει έντονη έχθρα. Οι Pro Patria έχουν Αλβανούς φασίστες μεταξύ τους και οι Απέλλα Ελλάς έχουν Σέρβους φασίστες. Βρίζουν τη Χρυσή Αυγή, τον Σώρρα, τον Μαύρο Κρίνο, τον Καλέντζη, τους Blood and Honour, όλους εκτός των παρακρατικών ΑΜΕ που γλείφουν για να τους υποστηρίξουν όταν έρθει η ώρα τους. Ο Ανδρουτσόπουλος τους κάνει πλάτες για να πάρουν τα πάνω τους. Πολιτικός φορέας δεν θα υπάρξει. Είναι υπόδικοι για επεισόδια με αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Πανόρμου που τους έσυρε το Αυτόνομο Δίκτυο Εθνικιστών. Έχουν σχέσεις με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και το κόμμα του. Τοξικομανείς φασίστες.

Exit Area/Εθνικοαναρχικοί: Πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ομάδων που έκοψαν επαφές με τους ναζιστές και γλείφουν μέλη συλλογικοτήτων του α/α χώρου. Δηλώνουν αντισιωνιστές. Δράση μηδέν, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό έχουν και τίποτα παραπάνω. Αναρχοφασίστες ούγκανοι.

Κόκκινος Ουρανός/Έσχατη Ανάσχεση: Χριστιανοταλιμπάν που ζουν στη φασιστική φορμόλη. Απέχουν ελάχιστα από την ιδρυματοποίηση. Καμμένοι φασίστες.

Θούλη/Ελεύθερη Σκέψη/Λόγχη/Ελεύθερος Κόσμος/Στόχος: Ανταγωνιστές λυκόφιλοι φασιστοεκδότες που προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή και το φασιστικό παρακράτος και πουλάνε φασιστική κουλτούρα σε βιβλία τσέπης. Εγκεφαλικοί φασίστες.

Skinhouse Hellas: Πρώην χρυσαυγίτες που μετά την προσχώρηση καραφλών δικών τους στην τοπική οργάνωση Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα έβαλαν λουκέτο στο φασιστομάγαζο. Κάποιοι ελάχιστοι από τις γύρω πόλεις, Βόλος, Λάρισα και Καρδίτσα που στελέχωναν αυτή τη φασιστοστρούγκα στη μέση του πουθενά έχουν ενταχθεί στις τοπικές των χρυσών αυγών. Η φασιστική παρουσία είναι πια μηδαμινή στην πόλη που κρεμάστηκε το κεφάλι του Άρη στον φανοστάτη. Κομπλεξικοί με τα μαλλιά φασίστες.

Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος: Πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Στηρίζει φανερά την ‘Απέλλα Ελλάς’. Οι υπόλοιπες ομάδες τον έχουν αποκηρύξει και δεν θέλουν παρτίδες μαζί του. Πολλά πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής τον μισούν μέχρι θανάτου και δεν θέλει να ασχοληθεί με κόμματα και πολιτικά. Καθόλου ακίνδυνος, έξυπνος και ασκεί επιρροή σε όσους τον έχουν θεοποιήσει στο χώρο των απογοητευμένων της Χρυσής Αυγής. Θεωρείται Μεσσίας που μπορεί να ενώσει όλους αυτούς στα πρότυπα στρατιωτικής οργάνωσης με ανατριχιαστικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή στο παρελθόν. Νάρκισσος φασίστας.

Ανένταχτοι Πατριώτες/Greek Alert/Ελλήνων Έγερσις: Τσούρμο ηλιθίων του Στόχου που χειρίζονται ιστοσελίδες εθνοπατριωτικού περιεχομένου και συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή. Ηλίθιοι φασίστες.

Εθνικοσοσιαλιστική Στρατιά: Οργάνωση πρώην χρυσαυγίτη της Δράμας που καταδικάστηκε για επίθεση και ληστεία σε Αλβανούς που τελικά ήταν Βορειοηπειρώτες. Παιδόφιλοι φασίστες.

Δράσις/ΚΕΣ:Οργάνωση Κύπριων στου Ζωγράφου και συνεργάζονται με χρυσαυγίτες και αυτόνομους. Έχουν επαφές με οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και οργανώνουν ομιλίες και πορείες. Ξεχασμένοι φασίστες.

ΕΛΑΜ: Παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Έχουν επεκταθεί με γραφεία σε όλες τις πόλεις του νησιού και κάνουν πορείες και φιλάνε κατουρημένα μνημεία. Κλαψιάρηδες φασίστες.

Ελληνικό Απελευθερωτικό Κίνημα Κύπρου: Οργάνωση που μαζεύει αυτόνομους φασίστες του νησιού. Φορούν μάσκες και ανάβουν πυρσούς. Αξιολύπητοι φασίστες.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης ή Πόρκυ: Ναζιστής μαχαιροβγάλτης που κυκλοφορεί πια με περούκα για να μην αναγνωριστεί από συντρόφους που τον ψάχνουν. Δεν ασχολείται ενεργά αφού τον πούλησαν όλοι οι δικοί του. Θλιβερός φασίστας.

Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού είναι οργάνωση που ανέλαβε με βίντεο την δολοφονική επίθεση στην Νοταρά 26. Δεν έχουν δείξει σημάδια ότι συνεχίζουν τη δράση τους. Στο βίντεο που ανέβασαν και κατέβασαν έλεγαν ασυναρτησίες και έγιναν ρεζίλι των φασιστών. Παρακρατικοί φασίστες.

Αρτέμης Σώρρας: Τρισμέγιστος φασίστας που έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και θεωρείται απειλή για τους χρυσαυγίτες. Δεν είναι ναζιστής. Θεωρείται μεσσίας που έχει χιλιάδες οπαδούς που θα δώσουν μάχη για τον Δια και θα διαγράψουν το ελληνικό χρέος. Τραμπούκος φασίστας.

Χρυσή Αυγή: Παρακρατική ναζιστική οργάνωση που έγινε κοινοβουλευτικό κόμμα. Θεωρούνται πεμπτοφαλαγγίτες στον φασιστικό μικρόκοσμο. Δεν θέλουν να γίνουν πολλοί. Όταν γίνονται πολλοί ο Μιχαλολιάκος κάνει διασπάσεις για να κρατιέται αρχηγός. Θέλουν άσχετους για να μην ξέρουν πολλά και να τους ακολουθούν χωρίς ενστάσεις. Μακρύ χέρι του φασιστικού παρακράτους και όσο υπάρχουν δεν θα υπάρξουν μεγαλύτερες ναζιστικές οργανώσεις. Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν προσπαθούν να συγκρατήσουν όσους μπορούν. Είναι χαλαροί με τους πρώην χρυσαυγίτες που δεν υποστηρίζουν τον μεγάλο εχθρό τους Ανδρουτσόπουλο. Προσπαθούν να μαζέψουν κόσμο. Το μέλλον τους είναι ελάχιστες έδρες στη Βουλή. Κρατικοί φασίστες.

Είναι τέτοιο το εύρος του εγχώριου φασισμού με ή χωρίς σβάστικα. Άλλους τους ξέρουμε, άλλους όχι. Άλλους θα τους μάθουμε, άλλους όχι. Ο μαχητικός αντιφασισμός τους έχει κόψει την όρεξη να κάνουν σπέκουλα στη νεολαία. Η Χρυσή Αυγή πέρα από ναζιστικό κόμμα με σταθερό ποσοστό δεν έχει πια μέλλον στο πεζοδρόμιο. Το κράτος θα τους επιτρέπει να κάνουν κάποιες χουντοσυνάξεις και τίποτα παραπάνω. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν το τέλος της συμμορίας. Οι δυο νεκροί δικοί τους ο επικήδειος. Μέτωπο Νεολαίας δεν υπάρχει πέρα από την Ουρανία και τις φίλες της που επιτίθενται στη Συνατσάκη. Υπάρχουν αυτόνομοι που συνεργάζονται με μέλη τους στο κουτσομπολιό και τα πισώπλατα μαχαιρώματα δικών τους. Επικρατεί φασιστομπάχαλο και προσπάθεια για την κυριαρχία της μιας ομάδας έναντι της άλλης. Αν δεν το εκμεταλλευτούμε, κακό του κεφαλιού μας.

Kαλή η  δουλειά, που έκανε το παλικάρι παραπάνω  και χρήσιμο εργαλείο τα στοιχεία του. Για να ξέρουμε, δηλαδή, τα λαγούμια των φασιστών και να ρίχνουμε ζεματιστό νερό να βγάζουμε έξω τους αρουραίους

 

3. ΝΔ για τα επεισόδια τα Εξάρχεια: Για μία ακόμη φορά ο Τσίπρας διαψεύδεται έμπρακτα για την εγκληματικότητα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

 

Για ανικανότητα και αδιαφορία κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, με αφορμή τις νέες επιθέσεις σε βάρος διμοιριών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Για μια ακόμη φορά, οι αποκαλούμενες από τον αρμόδιο Υπουργό ”συλλογικότητες των Εξαρχείων” κατέλυσαν κάθε έννοια ευνομούμενου Κράτους. Εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και διέκοψαν, για πολλές ώρες, την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Για μια ακόμη φορά, ο ισχυρισμός που ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή – απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – ότι ”η εγκληματικότητα δεν είναι θέμα επίκαιρο”, διαψεύδεται έμπρακτα», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση, που προσθέτει ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η «αδιαφορία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και η ανικανότητά της να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις όπως η ασφάλεια των πολιτών».

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι, ως αυριανή Κυβέρνηση, θα έχει στις προτεραιότητές της το σεβασμό των νόμων και της τάξης, την πάταξη της ανομίας και της εγκληματικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δε λέμε πως δεν υπάρχουν μπαχαλάκηδες. Ανεγκέφαλοι,που υποδύονται τους Αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές, για να βγάζουν απωθημένα και τραύματα παιδικής ηλικίας. Στην πλειοψηφία τους όμως, όπως έχει δείξει το παρελθόν, είναι  Ακροδεξιοί και Ναζί κουκουλοφόροι. Μάλιστα, ακόμα πιο επικίνδυνοι και ανελέητοι μπαχαλάκηδες. Τέτοιοι είναι και αυτοί, που τελευταία και συνεχώς  “ρίχνουν νερό στο μύλο” του Μητσοτάκη, ο οποίος ορκίστηκε να ξεπατώσει τα Εξάρχεια!

Τις γραμμές αυτές θα τις επικαλεστούμε αργότερα στον εισαγγελέα, όταν με το…καλό γίνει και ο υιός Μητσοτάκη πρωθυπουργός και… ξεπαστρέψει τα Εξάρχεια. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, προεξοφλούμε από τώρα πως, ως δια μαγείας, θα εξαφανιστούν ή θα περιοριστούν αυτού τους είδους οι επιθέσεις των μπαχαλάκηδων. Και δε θα είναι βέβαια, γιατί θα τους έχει συλλάβει το… τσακάλι ο Μητσοτάκης, αλλά γατι δε θα υπάρχει λόγος τότε οι νεροκουβαλητές του να συνεχίζουν να ποτίζουν τα λέλουδα της παρακρατικής ΕΡΕ υπό τη νέα της  κομματική βέρσιον,  ως Ν.Δ.

Εδώ θα ειμαστε και θα το δούμε.

4. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Γερμανία: Εκρηκτική η αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα το 2017
Γερμανία: Εκρηκτική η αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα το 2017

Παγκόσμιο σοκ! Η ιστορία του τρίχρονου Αϊλάν που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου

Προορισμό της χρονιάς χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τόρστεν Σέφερ, εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τουρισμού.

«Εκρηκτική είναι ή αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα», είπε ο Τόρστεν Σέφερ, εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τουρισμού (DRV): Torsten Schafer στην εφημερίδα Rhein-Neckar-Zeitung.

Προσέθεσε δε ότι η ΤUI, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια τουριστική αγορά, ανακήρυξε την Ελλάδα «προορισμό της χρονιάς λόγω των πολλών κρατήσεων οι οποίες γίνονται για το 2017».

Θυμηθείτε το αληταριό τους προσφυγοφάγους ξενοδόχους, roomάδες και ταβερνιάρηδες  στη Χίο, Λέσβο,αλλά και Κρήτη και άλλα νησιά που θρηνούσαν και εξόρκιζαν τα πτώματα των παιδιών που εκβράζονταν στις ελληνικές παραλίες και θα έδιωχναν τους τουρίστες !  Κανένας τους δεν εβαλε μια πέτρα στο λαιμό του να πάει να φουντάρει. Ουδείς ζήτησε συγγνώμη από τους πρόσφυγες, αλλά και από την ίδια τη χώρα, που εξεφτέλισαν. ΄Εγινε πια δαχτυλοδειχτούμενη η Ελλάδα για την έλλειψη ανθρωπισμού, φιλανθρωπικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Και είμαστε, να σκεφτεί κανείς, προσφυγοχώρα. Μια ζωή οι ΄Ελληνες  μετανάστες και πρόσφυγες στα πέρατα της οικουμένης.

΄Εχουν “πέτσα” οι Ναζί για να ζητήσουν συγγνώμη; Αυτό έλειπε. Τα ζώα ποτέ δε μετανοούν. Δεν μπορούν να ξεδιακρίνουν το σωστό από το λάθος.