ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ
2.  ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
3.  YANNIS  VAROUFAKIS.  ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΕΣ ΤΟΥ.
4. ΣΠΙΓΚΕΛ . “ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ”
5.  ΜΩΡΑ  ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ “ΤΑΛΙΜΠΑΝ”
6.ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (ΛΑΠΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟ).  ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ  ΣΕΞΙΣΤΗΣ.
7. “ΕΙΣ ΤΟ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΟΥΝ”(Γ. ΣΟΥΡΗΣ)
1. Φώτης Κουβέλης στο iefimerida: Είπα «όχι» στον Σαμαρά για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ
Φώτης Κουβέλης στο iefimerida: Είπα «όχι» στον Σαμαρά για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Φώτης Κουβέλης, ο «ήσυχος πολιτικός» που έγινε «μοιραίος», συνεχίζει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμπιστεύεται τον αρχηγό του, χωρίς να μετανοιώνει για τις επιλογές του: «Αυτοκριτική θα έκανα από την ώρα που θα αισθανόμουν ότι έχω κάνει κάτι που δεν αντιστοιχεί σε αυτά που πιστεύω». Παράλληλα βλέπει με θετική ματιά τις απόψεις του Νίκου Φίλη, για έναν διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ….

Και αισχρός και “μικρός” και φυσικά Μαυρογυαλούρος ο…αριστερός  Φώτης. Δεν είχαμε πέσει έξω, όταν  γράφαμε για δαύτον πόσο αισχρά “συναλλασσόμενος” ήταν. ΄Ολα για τη “καρέκλα”, ο θρασύτατος. Και τελικά την έχασε κι αυτή.

Γράφαμε στις 21-6-2013:

“Ανακοίνωση κόλαφος κατά του Κουβέλη από 4 μέλη της ΔΗΜΑΡ: “Γινόμαστε ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ”

 

Μετά την αιφνίδια απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ άρχισαν τα όργανα, με πολλούς να βάλλουν κατά του ίδιου τους του προέδρου.

Με ανακοίνωση τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά της στάσης του κ. Κουβέλη, κατηγορώντας τον πως έκανε άλμα στο κενό και πως η ΔΗΜΑΡ μεγένθυνε αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη.

Αναφέρουν και οι 4 πως η κίνηση του Φώτη Κουβέλη είναι πρόσχημα για να αποφύγει η ΔΗΜΑΡ το βάρος των κυβερνητικών ευθυνών, επικαλούμενη, τον “αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατακεραυνώνουν τη στάση της ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως ενώ η “κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ”.

Πάντως, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του κ. Κουβέλη, όλα δείχνουν πως μέσα στο καλοκαίρι έρχονται εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.”(ΜΜΕ)
“Μαυρογυαλούρος”  απεδείχθη τελικά  και ο Φώτης. Φαίνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να  εκλείψει το είδος των Ελλήνων “πολιτικών”,που σχεδόν πάντα και την τελευταία στιγμή πουλάνε τα πάντα σ΄αυτή τη χώρα και  θέτουν το κομματικό ή το προσωπικό τους συμφέρον υπεράνω όλων.  Από το 2008 και μετά που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, είδαμε τον Κ.Καραμανλή να θυσιάζει τη χώρα και να τη βυθίζει στη δεινή οικονομική κρίση που βιώνουμε,για να κερδίσει τις εκλογές του 2009 και ο Γ.Παπανδρέου με το περίφημο δημοψίφισμα που εξάγγειλε ξαφνικά, προσπάθησε να καρπωθεί κομματικά και προσωπικά οφέλη. Τσίπρας και λοιποί κομματικοί επίσης,όλα θυσία στον κομματικό “Μαμωνά”. Και τώρα σειρά του…Φώτη. Μόλις πέταξε λίγο μπόϊ, την είδε… μεγάλος και τρανός.   Πώς λένε “έκανε και η μύγα κ@λο ,έχ@σε τον κόσμο όλο”!
“Μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απολέσαι”. Νόμος!

 

2. Δ. Παπαγγελόπουλος: Ν/σ για επιστροφή στο   Δημόσιο χρημάτων που αποκτήθηκαν παράνομα

Νόμο με τον οποίο θα μπουν άμεσα στα κρατικά ταμεία χρήματα που προέρχονται από υποθέσεις απόκτησης περιουσιακού οφέλους σε βάρος του Δημοσίου, καλύπτοντας έτσι ένα νομικό κενό το οποίο επέτρεπε σε φοροφυγάδες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος να διαφεύγουν, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τον  θέσπισε  και η νέα κυβέρνηση των σοσιαλιστών στη Ρουμανία  το νόμο που προαναγγέλει ο Παπαγγελόπουλος. Και είναι σωστή και συνετή απόφαση.

Μόνο που στη Ρουμανία το εκμεταλλεύτηκε η Δεξιά και η Ακροδεξιά, τάχα πως το διάταγμα προέβλεπε την αποφυλάκιση των καταχραστών και βγήκαν οι οπαδοί στους δρόμους του Βουκουρεστίου. Και μάλιστα για μέρες. Στην ουσία βγήγκαν από άχτι, γιατί έχασαν τις εκλογές, στις οποίες ξόδεψαν πακτωλό από ρούβλια του δικτάτορα της Ρωσίας.

Τώρα, όπως μαθαίνουμε από καλές πηγές  στο Βουκουρέστι , ξεθύμαναν  τα πράγματα, μαζεύτηκαν σπίτια τους οι διαδηλωτές, γιατί το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα και άλλες αριστερές-αντιδεξιές  δυνάμεις, απείλησαν πως θα κατεβάσουν τους δικούς τους οπαδούς  στους δρόμους κι εκείνοι. Οπότε η σύγκριση θα ήταν δυσανάλογη και καταλυτική .

Κι  ο κόσμος θα αντιλαμβανόταν  πως “ο ρουμάνικος εξεγερμένος λαός”,  όπως έγραφε κυρίως η ευρωπαϊκή ακροδεξιά βιομηχανία παραπληροφόρησης, δεν ήταν παρά η ίδια ιστορία με τα ακροδεξιά μορφώματα, τους γνωστούς “Αγανακτισμένους” στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία ,την Ελλάδα που κατέβαζε ο Πούτιν στην Ευρώπη για να προκαλέσει σύγχυση και διάσπαση. ΄Ομως , “μια του κλέφτη δυο,τρεις και την κακή του μοίρα”.  Πήραν χαμπάρι το Ρώσο δικτάτορα πια σε όλον τον κόσμο . Μάθανε και οι ανυποψίσαστοι ακόμα τί κουμάσι είναι ο “Τσάρος” και πώς προετοίμαζε τη διχοτόμηση της Ουκρανίας. Τα είδαμε όλα μπροστά μας.

3. Ο άνθρωπος του Ομπάμα στην ΕΕ μιλά για το σχεδόν Grexit και τον Βαρουφάκη

 

Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή», ο πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνει πως η δημαγωγική επίθεση του Γιάνη Βαρουφάκη στους θεσμούς είχε κόστος για την Ελλάδα, το οποίο επωμίστηκαν οι πιο αδύναμοι.

Το 2015 η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ, αποκαλύπτει στην «Καθημερινή» ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τόνι Γκάρντνερ.

Όπως είπε, ο φόβος της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν πως αν έβγαινε η Ελλάδα από την ευρωζώνη θα έβγαινε και από την Ε.Ε.

Ο κ. Γκάρντνερ αποκαλύπτει μάλιστα ότι το 2015, μετά την πρώτη εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν επανειλημμένες προσπάθειες της Ελλάδας να έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας, κάτι που ήταν ανησυχητικό για τη σταθερότητα της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στα κράτη-μέλη, ανέφερε ότι όσοι θέλουν να έχουν επιρροή στην ευρωπαϊκή σκακιέρα, πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι και να έχουν στρατηγική, όπως οι Σκανδιναβοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ισπανοί. Στον αντίποδα, η ιδεολογία και η δημαγωγία έχουν κόστος.

Ως παράδειγμα ανέφερε τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι μερικά από τα επιχειρήματα του ήταν ενδιαφέροντα και θεμιτά, αλλά η επίθεσή του στους θεσμούς και στις ηγεσίες τους είχε κόστος, που πλήρωσαν τελικά οι πιο αδύναμοι.

΄Εχουμε και τη μαρτυρία του πρώην προέδρου της Αμερικής για το “βίο και την πολιτεία” του …Μπαρουφάκη εκείνη την εποχή που έκανε τη διαπραγμάτευση και το έπαιζε  τσαμπουκάς. Χάθηκαν δισ. από το δημόσιο κορβανά, εξαιτίας των λεονταρισμών, της επιδειξιομανίας και της άρρωστης  μανίας του π. υπουργού των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα.

 Περιμένουμε να δούμε αν θα τιμωρηθεί ο πανάθλιος και ψωνισμένος αυτός  οικονομολόγος της πλάκας. Διέπραξε έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

Προηγείται, βέβαια, η κυβέρνηση του “ανιψιού”, που χρεοκόπησε την Ελλάδα . “Να λέμε και του στραβού το δίκιο”.

4. Spiegel: Πορνεία και ναρκωτικά στον καταυλισμό της Μόριας

Spiegel: Πορνεία και ναρκωτικά στον καταυλισμό της Μόριας

Μακροσκελές ρεπορτάζ από τη Λέσβο και τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel.

«Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες. Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σα φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο γερμανικό περιοδικό μιλάνε πρόσφυγες και μεταφέρουν την εμπειρία τους: «Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. “Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου” λέει η Αμάνι “είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας”».

Και ο Μαχμούτ μεταφέρει μια ακόμα πιο σκληρή εικόνα:

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε. Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel’s κοστίζει δέκα ευρώ» λέει. Μιλάει ακόμα για την πορνεία που υπάρχει στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού, λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, πάνω σε μια κουβέρτα «και είναι κυρίως Αφρικανές που δουλεύουν για πέντε και δέκα ευρώ».

΄Ανθρωποι σοβαροί και εργαζόμενοι με τους πρόσφυγες  στη Χίο και τη Λέσβο, μας διαβεβαιώνουν πως ΟΛΑ αυτά που γράφει το  Σπίγκελ είναι οι γνωστές υπερβολές-σκουπίδια της εμπορικής δημοσιογραφίας, για να γεμίζει σελίδες και να πουλάει. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Η κατάσταση στη Μόρια είναι ίδια  και απαράλλαχτη και με τις άλλες κοινότητες των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Και η Μόρια, όπως όλες, έχουν τις αυτές παθογένειες, που γεννά η γκετοποίηση ,η ιδρυματοποίηση, ο εγκλεισμός.

5. Από ποια ηλικία μπορούν να νηστεύουν τα παιδιά;

Από ποια ηλικία μπορούν να νηστεύουν τα παιδιά;

Και ενώ περιμένουμε πώς και πώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για να πετάξουμε τον χαρταετό μας, ένα ερώτημα βασανίζει ορισμένους από εμάς: Να τα βάλω φέτος σε νηστεία τα παιδιά ή είναι ακόμα πολύ μικρά;

Οι σκουπιδότοποι και οι σκουπιδογάγοι τους έχουν…. σοβαρούς προβληματισμούς. Πότε πρέπει αρχίζουν να νηστεύουν τα μωρά; (!)

Πώς να χειραγωγήσουν, δηλαδή,  ένα μικρό παιδί, που έχει την ατυχία  να είναι δικής τους… ιδοκτησία. ΄Ενα  άγουρο και αθώο μωρό, πασκίζουν  να το κάνου “Ταλιμπάν”  σαν εκείνους, οι… αντίχριστοι! Το πετάνε μέσα στην κολυμπήθρα κι εκείνο περνάει την πρώτη σοβαρή τραυματική του εμπειρία (μετά τη γέννησή του στα ελληνικά μαιευτήρια!). Και οδύρεται το καημένο,  χτυπιέται. Αλλά  ο πάπαρδος εκεί, χαιρέκακα να το βασανίζει. Και οι γονείς, ο κόσμος, απαθείς, αδιάφοροι. Σαν όλα αυτά, να κακοποιείς,δηλαδή, έτσι ένα μωρό, είναι  απολύτως  φυσιολογικά. Σκηνές που απωθούνται μεν, αλλά θα ξεσπάσουν μια μέρα στην ενηληκίωση του ατόμου.

“Εξ απαλών ονύχων” ο ΄Ελληνας περνάει μέσα από στάδια ζωής  που δεν τα επιλέγει ο ίδιος.  Βάπτιση, νηστεία, μετάληψη, εκκλησιασμούς. Τον κάνουν με το στανιό Χριστιανό Ορθόδοξο (παλιότερα γράφαν το Χ.Ο  υποχρεωτικά και στην ταυτότητα). Μανία, οικογένεια, κράτος, εκκλησία να κάνουν  τα παιδιά  ανάπηρα πλάσματα.

Δραματικές κοινωνίες αυτές των θρησκειών.΄Ολων των θρησκειών.

6.Λευτέρης Πανταζής: «Εκείνα τα χρόνια έκανα πολύ σεξ, μπορούσα μέσα σε μια μέρα να πάω και με 4 διαφορετικές γυναίκες. Ήμουν επιτυχημένος και περιζήτητος οπότε δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο».

Λευτέρης Πανταζής: «Εκείνα τα χρόνια έκανα πολύ σεξ, μπορούσα μέσα σε μια μέρα να πάω …»

Πώς νομίζετε γεννιέται ο σεξισμός στις κοινωνίες; Απ΄όλα τούτα τα ψώνια, τους ατάλαντους και “άψακτους”, που τους ανέδειξαν σε αοιδούς οι εταιρίες και οι κίτρινες φυλλάδες.  Και  λέει τη σαχλαμάρα του ο ανθρωπάκος και την αναπαράγουν ως είδηση οι βιομηχανίες σκουπιδιών.  Το υπερηφανεύεται μάλιστα ο… καλλιτέχνης της δεκάρας πως έχει σεξουαλικό εθισμό, πρεζόνι κανονικό του σεξισμού.

Αλλά,  αν οι δισκογραφικές εταιρίες και οι προνοφυλλάδες  δεν τον έκαναν φίρμα, θα επιδιόρθωνε πιθανότατα παπούτσια σε κανένα μαγαζάκι ο αμετροεπής αοιδός. ΄Οχι  4 γυναίκες δε θα μπορούσε να πάρει τη μέρα, αλλα ούτε 4 σε όλη του ζωή.

Κι, όμως, αυτόν τον τύπο τον λατρεύουν οπαδοί.΄Εχει φαν. Είναι…επώνυμος. Σιχτίρ.

7. Σύσσωμος ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου

Σύσσωμος ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου

Στην τελευταία του κατοικία συνόδεψαν πολλοί πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο Κώστας Λαλιώτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος κρατούσε λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα κ.α

 Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να σε κατευοδώνει στο θάνατό σου συστημικός κόσμος σαν τον παραπάνω. Κι ας είσαι και Κούνδουρος. Αν η κηδεία σου γίνεται δημοσία δαπάνη και παρίσταται ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας,  είναι δείγμα, πως όλα δεν πήγαν καλά στην πορεία σου. Κι ας ήσουν και…Μακρονησιώτης.

Πώς το έλεγε ο Γ. Σουρής στο ποίημά του  Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ;

………………………………………………………………………………………………………………

Πένα στὴ θανή μου ὕμνους νὰ μὴ γράψει,
οὔτε δάκρυ θέλω νὰ χυθεῖ κανένα,
κι’ οὔτε αὐτὸς ἀκόμη θέλω νὰ μὲ κλάψει,
ποὺ ἐλπίζει ψῆφο νἄχει κι’ ἀπὸ μένα.
Εἰς τὸ Οὐεστμίνστερ θέλω νὰ μὲ θάψουν,
ἀλλ’ ἀφοῦ βεβαίως τοῦτο δὲν θὰ γίνει,
ὅπου σᾶς ἀρέσει, τάφο ἂς μοῦ σκάψουν,
κι’ ὅλη μου ἡ δόξα κτῆμα σας ἂς μείνει.
Γύρω μου νὰ στέκουν μοῦτρα χαρωπά,
ὄχι σκέπες, μαῦρα καὶ κραυγές ὀδύνης,
νὰ μὴν ἔλθει ράσο καὶ γιὰ μὲ παππᾶ,
κι’ οὔτ’ ὁ Ἀναγνώστης τῆς Ἁγιᾶς Εἰρήνης.
Νὰ μὲ πᾷν οἱ φίλοι ἔξω στὰ θυμάρια
μὲ κρασὶ καὶ μπύρα ὅλοι των κουρούνα
καὶ ἀντὶ παππάδων θλιβερὰ τροπάρια
τὴν Μασκὸτ νὰ ψάλλουν καὶ τὴν Παπαρούνα.
Κανεὶς φίλος λόγο νὰ μὴν ἀπαγγείλει,
κι’ ἂν στὸ νοῦ του τέτοιο ἔγκλημα περάσει,
νὰ τὸν σακατέψουν στίς σβερκιές οἱ φίλοι,
κι’ εἴθε τὴ μιλιά του στὴ στιγμὴ νὰ χάσει.