ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
 2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
3. ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
5.  ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ. “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
6. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ  ΤΩΝ “ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ” ΥΠΟΚΑΤΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΥΜΙΝ ΑΥΤΟΙΣ”
7.”ΚΟΡΑΚΙ”  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΠΡΟΚΑΛΕΙ
1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ
Χωρίς ραντάρ οι εθνικές οδοί – Ο έλεγχος ταχύτητας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος

Μόνο στη σήραγγα Αρτεμισίου έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν κάμερες που ελέγχουν την ταχύτητα των διερχόμενων ΙΧ.

Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου η Τροχαία πιάνει -αν πιάσει- τους παραβάτες οδηγούς μόνο με χειροκίνητα μέσα.

Στην Αττική Οδό υπάρχουν κάμερες, αλλά οι κλήσεις έρχονται μετά από 2 χρόνια 
Αντίθετα με το νέο εθνικό δίκτυο, στην Αττική Οδό λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας αλλά και αυτό το σύστημα φαίνεται να υπολειτουργεί αφού η κλήση στον απερίσκεπτο οδηγό μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά.

Η χώρα της φρίκης! Κράτος και υπήκοοι μια τραγωδία συμπεριφοράς .Ποια Αφρική και ποιες τριτοκοσμικές χώρες! Εδώ στην καρδιά της Ευρώπης, συναντάς ατόφια, ορίτζιναλ την πιο βάρβαρη  νοοτροπία.

1.800 νεκροί από τροχαία σε ένα χρόνο. Πρόσφατος και ο τραγικός θάνατος 4 ανθρώπων, εξαιτίας της ταχύτητας. Θα ξεχαστούν. Θα συνεχίζουν να σκοτώνονται και φέτος και του χρόνου και για πολλά χρόνια οι Έλληνες. Ραντάρ, όμως, και κάμερες και ό,τι τσιμπάει τον παραβάτη, δε θα βάλουν. Κράτος και Ελληνάρες  συμφωνούν. Οι κάμερες είναι… ρουφιάνοι!

Κι εδώ, που η ρουφιανιά είναι εθνικό σπορ, ούτε τις στοιχειώδεις έννοιες δεν μπορούν πια να ξεδιακρίνουν. Μια τραγωδία ,είπαμε αυτή η χώρα και ο λαός της.

2. α.Καμμένος: Μήνυμα σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα η συνεδρίαση για τα Δωδεκάνησα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
β.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ομόψυχα είναι έτοιμη να προασπίσει τα νησιά της
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αν από κάποιους κινδυνεύει η χώρα, είναι από τη βέρσιον των Ελληνάρων στην οποία πρώτη θέση κατέχουν  ο “μπούλης” και ο “υιός”. Ο Πάνος Καμμένος πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του υπουργού ΄Αμυνας. Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει ποτέ να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

Είναι ακριβώς και οι δύο, οι άνθρωποι που χρειάζεται ο  “Σουλτάνος”  Ερντογάν, για να μακροημερεύει. Να αποπροσανατολίζει τον τουρκικό λαό από τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματά του και να τον στρέφει σε εθνικιστικές αγκυλώσεις και ανύπαρκτες διαφορές στο Αιγαίο.

Κυριάκος Μητσοτάκης-Πάνος Καμμένος θα είναι οι μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα, αν τους αφήσουμε να  μηχανεύονται τρόπους για θερμά επεισόδια στο Αιγαίο,  για να δικαιολογήσουν τους εξοπλισμούς, που σκίζονται να αγοράσουν.

Μόνο που νέα ΄Ιμια δε θα αφήσουμε να γίνουν. Ούτε αγορές του αιώνα για εξοπλισμούς. ΄Εχουν αλλάξει οι καιροί .Γίναμε πιο πολλοί οι συνειδητοποιημένοι πολίτες και θα κόψουμε το δρόμο στους δημαγωγούς και τα λαμόγια.

3. Πάνος Μουζουράκης στο iefimerida: Η Μαρία Σολωμού, τα ψέματα του Τσίπρα και ο Θεός
Πάνος Μουζουράκης στο iefimerida: Η Μαρία Σολωμού, τα ψέματα του Τσίπρα και ο Θεός

 

Είναι μια κατηγορία μόνος του:  Τραγουδάει, γράφει, παίζει, κρίνει ταλέντα, ερωτεύεται, λέει τις απόψεις του, εξηγεί, παρεξηγείται. «Με την αριστερά περίμενα δραχμή και εξαθλίωση. Δεν ήρθε η δραχμή. Ηρθε η εξαθλίωση. Θα περίμενα από τον Αλέξη Τσίπρα να μας εξηγήσει τους λόγους που είπε ψέματα. Αν έχει την αναισθησία να πάρει κι έναν ολόκληρο λαό μαζί του γι΄αυτούς τους λόγους, πρέπει να είναι πολύ καλοί οι λόγοι».

Ο Πάνος Μουζουράκης έχει μια ειλικρίνεια και μια αμεσότητα, γι’αυτό και με τα χρόνια έχει κερδίσει τη δική του θέση στα καλλιτεχνικά μας πράγματα. Και πάντα εκπλήσσει: «Πιστεύω στον Θεό. Πηγαίνω σε πνευματικό».

Πηγαίνει σε …πνευματικό το παιδί και δεν ντρέπεται να το λέει. Βέβαια, για να έχεις τσίπα, πέρα από συνείδηση, πρέπει να διαθέτεις  και μυαλό και γνώση. Και ο τραγουδο-στιχάκιας εδώ, τα στερείται.

Στο μεταξύ, έχει γίνει κι αυτός “κάποιος” στην τηλεόραση και  η αναγνωρισιμότητά του   είναι που μας  έκανε να ασχοληθούμε μαζί του. Σίγουρα όσα λέει και κάνει, επηρεάζουν μια μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων. Για φαντάσου να βλέπεις έφηβους και νεαρούς να τρέχουν σήμερα στα κατηχητικά και τους εξομολόγους, όπως με το ζόρι μας έσπρωχναν  εμάς στην ηλικία τους.

΄Εχουμε  γράψει για το νεορθόδοξο αυτό κίνημα στο οποίο συμμετέχουν  “επώνυμοι”, κυρίως από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο*. Μόνο που το ποτάμι  πάει μπροστά.΄Οσο κι αν κάποιοι σαν και αυτούς δίνουν  τα ρέστα τους να το γυρίσουν πίσω σε αλήστου μνήμης εποχές, το μόνο που θα  καταφέρουν είναι να γελοιοποιούνται.

* ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΑΞΙΣ. «ΛΙΘΟΙ, ΠΛΙΝΘΟΙ, ΚΕΡΑΜΟΙ  ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑ» (13/11/2016)
1. » Ο Μητσοτάκης και ο Ράμφος εγκαινιάζουν το WebTV debate του iefimerida.gr
Ο Μητσοτάκης και ο Ράμφος εγκαινιάζουν το WebTV debate του iefimerida.gr

 

Μητσοτάκης-Ράμφος και…αντίστροφα. Πολιτικός μέγας και τρανός, αυτοδημιούργητος (χωρίς να έχει πίσω του «τζάκια» και δωρεές στα «Harvard»), με ιδιαίτερα ταλέντα και πολιτικές ικανότητες ο Κυριάκος.  Ο πολιτικός του λόγος καθαρά ελληνικά κομματικός, που διαβάζεται δημαγωγικός. Διότι, ως γνωστό, αν έχει ένα προσόν για την  ελληνική κομματική κονίστρα ο Κυριάκος, είναι εκείνο του λαϊκισμού,  της δημαγωγίας, που είναι το μοναδικό χρειαζούμενο στην Ελλάδα της «φαιδράς πορτοκαλέας»,   για να διαπρέψει ο πολιτικάντης .
Μετά, ο «έτερος Καπαδόκης», ο συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη   στο παραπάνω ντημπέητ   «ο μεγαλύτερος εν ζωή έλληνας στοχαστής, Στέλιος Ράμφος», όπως τον αποκαλεί το νέο ιντερνετικό απόκτημα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης ιefimerida.gr.  Βέβαια, ο Στέλιος Ράμφος είναι τόσο μεγάλος εν ζωή στοχαστής, όπως ακριβώς ήταν  μέγας εν ζωή  και ο άλλος ακροδεξιός…φιλόσοφος  Κωνσταντίνος Τσάτος, όπως ακριβώς τον χαρακτήριζε  η εμπορική δημοσιογραφία της εποχής.  Να θυμίσουμε  μόνο για το…στοχαστή κύριο Στέλιο Ράμφο πως στοχάζεται ΚΥΡΙΩΣ χριστιανικά και νέο-ορθόδοξα. Αυτό τα λέει όλα και… «ουκ έχομεν χρείαν  μαρτυρίας»  άλλης.
 Με άλλα λόγια για την ταυτότητα της λεγόμενης Νεο-Ορθοδοξίας (όρος του θεολόγου Ν. Νησιώτη) προσκομίζουμε τα ακόλουθα βασικά της στοιχεία, για να πάρει μια ιδέα ο αδαής.   Είναι η παλιά εκείνη , η αλήστου μνήμης, ορθόδοξη κοινότητα  του ΣΩΤΗΡΑ και της ΖΩΗΣ. Τη συναντάμε εδώ και κάτι χρόνια νεκραναστημένη  και μεταλλαγμένη σε Νέο-Ορθόδοξη παρέα. Πρόκειται για μια ομάδα-ασκέρι  στο οποίο συμφύρονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι, «φιλόσοφοι», «στοχαστές» ,τραγουδοποιοί, (κάποιοι μακαρίτες πια)  σαν τους  Χ. Γιανναρά, Κ. Ζουράρ(ι)η, Γ. Μεταλληνό, Π. Νέλλα, Κ. Μοσκώφ, Θ. Ζιάκα, Ζ. Λορεντζάτο,  Δ. Σαββόπουλο και φυσικά τον «μεγαλύτερο εν ζωή ΄Ελληνα στοχαστή» Στέλιο Ράμφο (ω θεοί!). ΄Ενα συνονθύλευμα νέο-Βαρβάρων της σκέψης και της διανόησης, ένας  ακροδεξιο-κεντο-αριστερός αχταρμάς   με φανερή «τρικυμία εν τω κρανίω», των οποίων το μοναδικά ευδιάκριτο χαρακτηριστικό είναι το ….  «ουκ έγνω η Αριστερά τι ποιεί η Δεξιά» τους.
Ο εις, λοιπόν, εξ αυτών,  ο πολύς  Στέλιος Ράμφος, όπως μας πληροφορεί η Νεο-βιομηχανία παραπληροφόρησης iefimerida.gr,  θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη διαχρονικά η ελληνική κοινωνία. Οι απαντήσεις, βέβαια,  είναι οι  γνωστοί και χιλιοειπωμένοι…βυζαντινισμοί, τα συνήθη «φιλοσοφικά»  φληναφήματα ,που το μόνο που δεν κάνουν είναι να δίνουν…απαντήσεις. Τουλάχιστον σωστές.
  Ας τους «κράζουμε» ,όσοι γνωρίζουμε πως  όλο αυτό το σύμφυρμα των  εν ιδεολογική συγχύσει (και ου μόνον) ευρισκομένων    Νεορθόδοξων είναι το ίδιο το παλιό «Κατηχητικό», αναμορφωμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής. Το «ιερατείο»  μεταλλάσσεται συνεχώς ,να γνωρίζετε. Δείτε μόνο την Καθολική Εκκλησία, που πέρασε από την Ιερή Εξέταση να  κόπτεται σήμερα  τάχα για την παγκόσμια ειρήνη ,πους πρόσφυγες και τους κολασμένους της γης. «Λύκοι με ένδυμα προβάτου» είναι μόνο.
Γράφαμε για τους αξιότιμους αυτούς κυρίους παλιότερα:
ΓΙΑΝΝΑΡΑ, «ΕΞΕΥΡΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙ ΖΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ»! .
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
«ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΙ
Γιανναράς: Να ανακαλύψουν τα παιδιά ότι Ελληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι
Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας μίλησε για τα «κακώς κείμενα» της σύγχρονης Ελλάδας και διατύπωσε την βασικότερη κατά τον ίδιο συμβουλή για την έξοδο από την κρίση.
Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Γιανναράς είπε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ημερησία:
Για το τι θα μπορούσε να γίνει για να πάνε τα πράγματα καλύτερα: Περιθώρια για αισιοδοξία υπάρχουν, όταν υπάρχουν στόχοι. Aκούσατε ποτέ κάποιον από τους υπεύθυνους για την πορεία της χώρας να μιλάει για στόχο άλλον από την αύξηση της καταναλωτικής ευχέρειας; ‘ Oσο παίζουμε όλοι στο ίδιο γήπεδο του ιστορικο-υλιστικού μηδενισμού, μαρξιστικού ή καπιταλιστικού, το ίδιο κάνει: Eλπίδα για ανάκαμψη δεν υπάρχει.
Για το ποια πράξη θεωρεί επαναστατική σήμερα: Kάθε πράξη που προάγει την ποιότητα, σε οποιαδήποτε πτυχή του βίου»
Ο Νεο-Ορθόδοξος φιλόσοφος και τιμητής-απολογητής του χριστιανισμού Γιανναράς είναι ένα από τα μέλη του γνωστού τημ των Νεο-Ορθόδοξων Ελλήνων (Σαββόπουλος, Ράμφος και λοιποί), που δεν έχουν τη δυνατότητα να αρθρώσουν σοβαρό και στέρεο φιλοσοφικό-ιδεολογικό λόγο, αφού οι έννοιες που χρησιμοποιούν είναι νεφελώδεις και εν πολλοίς ανυπόστατες. Φυσικά, είναι και ο ίδιος υπεύθυνος (και ας τα ρίχνει στους άλλους) για τη γενικότερη κακοδαιμονία της χώρας και για τη στρεβλή πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη του λαού μας. Από…καθέδρας δίδασκε πολλά χρόνια αυτές τις ίδιες ακαδημαϊκές φανφάρες (που δε βρίσκουν πουθενά εφαρμογή) και τις οποίες συνεχίζει να λέει και σήμερα.
«Ποια πράξη θεωρεί επαναστατική σήμερα», ρωτάνε το Γιανναρά: «Kάθε πράξη που προάγει την ποιότητα, σε οποιαδήποτε πτυχή του βίου», απαντάει εκείνος. Και ποια είναι η «ποιότητα», πώς προσδιορίζεται, από πού εκπηγάζει και σε τί αποσκοπεί; Ρωτάμε εμείς. Ας απαντήσει πρώτα, σ΄αυτά τα απλά ερωτήματα, για να αντιληφθούμε τί σόι ποιότητα ευαγγελίζεται ο θεολόγος-φιλόσοφος.
Πολύ μίλησαν όλα αυτά τα χρόνια και λένε τα ίδια και τα ίδια οι «Γιανναράδες». Πότε θα πάψουν επιτέλους οι καθεστωτικοί και κατ΄ επάγγελμα φιλόσοφοι να παριστάνουν τις αυθεντίες ,τους σκαπανείς και τους «ψαγμένους», ενώ στην ουσία αυτά που λένε δεν είναι τίποτα περισσότερο από «έπεα πτερόεντα» και διανοουμενίστικος κομπασμός; Είναι καιρός να αφήσουν οι «καθηγητάδες» να ακούσουμε και τους άλλους που δεν τους επέτρεπαν να μιλήσουν τόσα χρόνια.
Και για να τα πούμε κι εμείς στη θεολογική γλώσσα των Νεο-Ορθόδoξων, διαλέγουμε μέσα από τα προσφιλή τους «ιερά» κείμενα την εξής περικοπή: ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ «ΓΡΑΨΟΝ ΤΑΥΤΑ…ΕΞΕΥΡΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙ ΖΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ» .
4.Αυτός είναι ο σκοτεινός Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που έριξε χρήματα για τον Τραμπ και το Brexit
Αυτός είναι ο σκοτεινός Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που έριξε χρήματα για τον Τραμπ και το Brexit [εικόνες]

 

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Robert Mercer διέθεσε την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που κατέχει στην υπηρεσία του Brexit, αλλά και υπέρ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian.

Η σκιά ενός Αμερικανού δισεκατομμυριούχου πλανάται πάνω από την ψήφο υπέρ του Brexit; Ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου Renaissance Technologies και συνιδιοκτήτης του ακροδεξιού αμερικανού σάιτ Breitbart, Robert Mercer, έβαλε στη διάθεση του φίλου του Νάιτζελ Φάρατζ όλον τον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας του, με στόχο να κερδίσει το Οχι στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούνιο του 2016.
Τις αποκαλύψεις έκανε η βρετανική εφημερίδα The Guardian, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Ο Robert Mercer, σύμφωνα με την εφημερίδα, έπαιξε τον ρόλο «του σκοτεινού ανθρώπου που κράτησε τις μαριονέτες στα χέρια του», σε δύο πολιτικά παιχνίδια κομβικής σημασίας, την εκλογή Τραμπ και το Brexit.

Πρόκειται για έναν 70χρονο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος έμεινε στη σκιά και δεν έδωσε ποτέ το στίγμα των ενεργειών του. Επίσημα, είναι ο 18ος πλουσιότερος επενδυτής, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, και ένας από τους καλύτερα πληρωμένους ανθρώπους στον κόσμο, με 150 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο μισθό για το 2016.
Ο Robert Mercer είναι από τους πρώτους που ξεκίνησε την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην δεκαετία του 1980 στην ΙΒΜ και διακρίθηκε ως προγραμματιστής. Το 1993 μπήκε στο hedge fund Renaissance Technologies, ειδικευμένος στη χρήση των big data για την οριοθέτηση στρατηγικής επενδύσεων.

Το 2016, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, βρήκε ξαφνικά από το παρασκήνιο και έγινε ένας από τους βασικούς χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Αρχικά στήριξε τον Τεντ Κρουζ ενώ στη συνέχεια «έριξε» 11 εκατομμύρια δολάρια στον Ντόναλντ Τραμπ. Επέτρεψε, επίσης, σε έναν δικό του άνθρωπο, τον Στέφεν Μπάνον (σύμβουλος στρατηγικής σήμερα στον Λευκό Οίκο) να εκτοξεύσει το ακροδεξιό σάιτ Breitbart στην κορυφή του επικοινωνιακού παιχνιδιού. Για το ακροδεξιό σάιτ ο Mercer «έριξε» 11 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το σάιτ theconservativetreehouse.com. Επίσης, ο Mercer είναι αυτός που «έριξε» την Κελυάν Κονγουέη στο επιτελείο του Τραμπ, εξειδικευμένη στην ανάλυση δημοσκοπήσεων και δεδομένων.

Η Κελυάν Κονγουέη, μετά τις εκλογές και την νίκη Τραμπ, βρέθηκε μαζί με τον νέο πρόεδρο σε πάρτι των Μercer, όπως γράφει.

Δεν υπάρχει περίπτωση  να πάρουν στα χέρια τους τα επιτεύγματα της επιστήμης και ειδικά τη τεχνητή νοημοσύνη. Πολύ περισσότερο, να τα εκμεταλλευτούν υπάνθρωποι σαν τον παραπάνω Ναζί. θα τους πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων. Με όλα τα μέσα.

Οι έρευνες της επιστήμης και τα αποτελέσματα τους έχουν ή πρέπει να έχουν ανθρωποκεντρικό στόχο. Αλλιώς, δε μας ενδιαφέρουν και οφείλουμε κι αυτά και τους “παρόχους” τους, όποιοι κι αν είναι, να τους πολεμήσουμε.

Η επιστήμη πέρασε στα χέρια απάνθρωπων και σκοτεινών ερευνητών μόνο την εποχή των Ναζί. Δεύτερη φορά δε θα το επιτρέψουμε. Σήμερα η ανθρωπότητα έχει απείρως περισσότερους συνειδητοποιημένους πολίτες και ακτιβιστές. Ας τολμήσουν.

 

5.ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Θεατρικές αναμνήσεις και πολλά γέλια χθες βράδυ στο Μικρό Παλλάς, στην εκδήλωση για τον Κώστα Πρετεντέρη
Θεατρικές αναμνήσεις και πολλά γέλια χθες βράδυ στο Μικρό Παλλάς, στην εκδήλωση για τον Κώστα Πρετεντέρη [εικόνες]

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Στέφανος Ληναίος, ο Ντίνος Καρύδης, η Αννα Φόνσου, η Ελένη Βαροπούλου και φυσικά η Εύα Καραïτίδη, των εκδόσεων της Εστίας. Ηταν εκεί η Σοφία Στάικου-Σάλλα, ο Ηλίας Τσίγκας, ο Τάκης και η Νάντια Θεοχαράκη, η Χριστίνα Καίσαρη, η Δήμητρα Φιλίππου. Το παρών έδωσαν η Ελενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Διονύσης Παναγιωτάκης και η Ελένη Κούρκουλα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η Αννα Παναγιωταρέα, η Λίνα Μενδώνη, η Ντένη Βαχλιώτη, ο Γιάννης Τούντας, η Ιλεάνα Τούντα, ο Αλέξης Σταμάτης και η Εύα Σιμάτου, η Ολγα Τρέμη, ο Κώστας Λαλιώτης, η Ζέττα Μακρή, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Πέτρος Ευθυμίου και η Αναστασία Παρετζόγλου, ο Νότης Παπαδόπουλος, η Μελίνα Αδαμοπούλου, η Πέπη Ραγκούση, ο Κοσμάς Βίδος, ο Θανάσης Νιάρχος, ο Παύλος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ο Παναγιώτης Λάμψιας, η Μπήλιω Τσουκαλά και ο Κωνσταντίνος Πίττας, ο Χρήστος Μεμής και ο Χρήστος Ράπτης. Ακόμα: ο Νίνο Ελματζιόγλου, η Μανουέλα Παυλίδου, η Φρόσω Ράλλη, η Ολγα Παυλάτου, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, ο Φίλιππος Σαπουντζάκης, ο Γιώργος Χαρώνης, ο Δημήτρης Λαζάνης και άλλοι.

Ο δεύτερος τόμος με τα Θεατρικά του Κώστα Πρετεντέρη περιλαμβάνει τα έργα «Το καρέ του έρωτα» (1976), «Μιας πεντάρας νιάτα» (1965) και «Δεσποινίς διευθυντής» (1963), τα δύο τελευταία με τον Ασημάκη Γιαλαμά. Στο βιβλίο τα προλογικά σημειώματα υπογράφουν η θεατρολόγος Ελένη Βαροπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής ενώ περιλαμβάνεται και μια αναλυτική εργογραφία και παραστασιογραφία του συγγραφέα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας.

Είχε προηγηθεί ένας πρώτος τόμος (Θεατρικά Α΄-1998) με τα έργα: «Ο κουνενές» (1978), «Η κόμισσα της φάμπρικας» (1966) και «Ενας ιππότης για τη Βασούλα» (1967) _με σημειώματα του Ασημάκη Γιαλαμά και του Μάριου Πλωρίτη.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και οι γενιές που έρχονται ποιοί έστειλαν την Ελλάδα στον πάτο και πολιτιστικά. ΄Ολοι τούτοι οι  υπάλληλοι (κάποιοι και αφεντικά) της βιομηχανίας του θεάματος με τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 60 και μετά, είναι οι κυρίως υπεύθυνοι του πολιτιστικού μαρασμού της χώρας, αλλά και της καλλιέργειας των γνωστών παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας.

 Οι νοήμονες, οι άνθρωποι που δεν είναι διαπλεκόμενοι, δεν τιμούν  τέτοιους  τύπους. Και φυσικά ούτε εκείνους που τους…τιμούν.

6. Επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σόλωνος -Αφορμή οι πλειστηριασμοί κατοικιών

 

Στο στόχαστρο μελών της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα μπήκε το συμβολαιογραφικό γραφείο Φωτοπούλου στην οδό Σόλωνος 47.

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο γραφείο σήμερα. Σύμφωνα με τους ίδιους το συγκεκριμένο γραφείο πρωταγωνιστεί στους πλειστηριασμούς κατοικιών και πρόσφατα οι ιδιοκτήτες του είχαν φτάσει μέχρι και σε χειροδικίες κατά οφειλετών μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών στο ειρηνοδικείο.

Είναι απίστευτο αν συνέβη (και δεν έχουμε λόγους να το αμφισβητούμε) τέτοιο περιστατικό. Να επιτίθενται οι “Φωτόπουλοι” με την ιδιότητα του συνηγόρου  εναντίον ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς Πόσο ανήθικος και αισχρός πρέπει να είσαι!

Και, δυστυχώς, έτσι είναι η πλειοψηφία των δικηγόρων. Μια συντεχνία από τις χειρότερες στη χώρα, που βιοπορίζεται από τον πόνο,το δάκρυ, τον εγκλεισμό ανθρώπων στα κάτεραγα,την καταστροφή.

Ας τους πολεμήσουν και οι έντιμοι συνάδελφοί τους. Και υπάρχουν. Γνωρίζουμε πολλούς απ΄αυτούς.