ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Βράβευση για το συγκλονιστικό βίντεο γέννας εν μέσω βομβαρδισμών

Η Waad al-Kateab βραβεύτηκε ως το νέο ταλέντο της χρονιάς, στο πλαίσιο των βραβείων Royal Television Society για το 2017.

Η δημοσιογράφος, της οποίας το απίστευτο βίντεο μέσα από το χειρουργείο όπου γιατροί δίνουν μια συγκλονιστική μάχη για να σώσουν τη ζωή μιας εγκύου και του αγέννητου μωρού της στο Χαλέπι έκανε τις καρδιές μας να ματώσουν τον περασμένο χρόνο, παρέλαβε το βραβείο της μπροστά σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν από κορυφαίους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

Η Mayissa, έγκυος στον 9ο μήνα, βρισκόταν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο όταν πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή.

 

Το… δημοσιογραφικό αυτό ταλέντο, όμως, που βραβεύτηκε στο Λονδίνο, θα εισέπραττε μόνο απόρριψη και περιφρόνηση, αν είχε τολμήσει στο (όντως) συγκλονιστικό αυτό  βίντεο, να υποδείξει και τους ενόχους αυτής της τργαγωδίας.  Σίγουρα, τα αεροπλάνα που έριχαν τις βόμβες στο κεφάλι της εγκύου δεν ήταν ούτε  συριακής ούτε …ελληνικής προέλευσης και κατασκευής. Κι ακόμα να τους υπενθύμιζε τις ευθύνες της γηραιάς Αλβιώνος παλιότερα,ως μέλος του ΝΑΤΟ για την τραγική εξέλιξη που είχαν τα πράγματα όχι μόνο στη Συρία ,αλλά και στο Ιράκ και την Αίγυπτο και τη Λιβύη από τις επεμβάσεις  ξένων  χωρών για τα δικά τους συμφέροντα.

 Ας τολμούσε να τα πει αυτά…. “μπροστά  σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν από κορυφαίους δημοσιογράφους στο Λονδίνο”,’ όπως αναφέρει η είδηση.  Και, όχι μόνο βραβείο δε θα λάμβανε,αλλά θα την κατηγορούσαν ως πράκτορα. Τίνος βέβαια, δεν έχει σημασία.Το ΝΑΤΟ θα τη χρέωνε στους Ρώσους και τούτοι στους Αμερικανούς.

2. Παραλήρημα ακροδεξιού ευρωβουλευτή: Οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο -Είναι κοντές και όχι τόσο έξυπνες.

 

Ξαναχτύπησε ο ακροδεξιός Πολωνός ευρωβουλευτής, γνωστός για τις ρατσιστικές τοποθετήσεις του, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο του της γυναίκες.

«Είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες, και βέβαια πρέπει να πληρώνονται λιγότερο», ήταν η δήλωση του Γιάνους Κόρβιν-Μίκε στο ευρωκοινοβούλιο.

«Και φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο», είπε ο Κόρβιν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

«Κοιτάξτε, σύμφωνα με την θεωρία σας, εγώ δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να είμαι εδώ, μέλος αυτού του κοινοβουλίου. Και το ξέρω ότι σας πονάει και σας ανησυχεί, αλλά σήμερα οι γυναίκες μπορούν να είναι μέλη αυτής της Βουλής και να εκπροσωπούν τους ευρωπαίους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα που έχετε κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες από άντρες σαν κι εσάς» δήλωσε η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτχ Γκαρθία Πέρεθ, μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος με τον συνάδελφό της να την κοιτά ατάραχος και να χαμογελά ειρωνικά.

Κοιτάζω το ημερολόγιο και τρίβω τα μάτια μου. Εκείνο επιμένει πως προχωράμε για τα μέσα του 21ου αιώνα. Αλλά το μυαλό αρνείται να το αποδεχτεί, διαβάζοντας  τέτοιο  φυλετικό, ρατσιστικό παραλήρημα από τον Πολωνό Ναζί.

Τραμπ, Πούτιν, ακροδεξιοί και Ναζιστές στην υφήλιο  ολόκληρη είναι  ο άμεσος και οφθαλμοφανής κίνδυνος για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα του ανθρώπου, και ειδικότερα των γυναικών. Θα ήταν  τραγικό και παράλογο, τουλάχιστον για μια γυναία ,να δηλώνει σήμερα οπαδός τέτοιων διαταραγμένων διανοητικά και ψυχολογικά  ατόμων,που συμβαίνει,δυστυχώς, να κυβερνούν τον κόσμο.

Φρίττω ως πατέρας που μεγάλωσα δυο κορίστια, αλλά   και ως σύντροφος γυναίκας, με τέτοιες παρανοϊκές κουβέντες. Αυτός ο άθλιος Ναζί, ποτέ δεν πρέπει να αισθάνθηκε  δίπλα του “άρωμα γυναίκας”, θηλυκή ευαισθησία και τρυφερότητα.  ΄Η, εκείνες οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, μπήκαν από τον ίδιο το Ναζί στο μέτρο που μετράει τις  ανύπαρκτες και επινοημένες  διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.΄Ετσι μόνο βρίσκουν εξήγηση, όσα αμετροεπή και αφύσικα ξεστόμισε.

 Φαντάζεται κανείς τί κόλαση θα ήταν ένας κόσμος με υποτιμημένη τη γυναίκα, όπως τη θέλει  ο ναζιστής Πολωνός; Δεν μπορεί κανείς λογικός να θέλει να ζήσει σε τέτοιες παραμορφωμένες, ανάπηρες και αφύσικες  ανθρώπινες κοινωνίες.

_____________________________________________________________________

1.Η…ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΛΕΠΕΝ  ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ  ΠΑΛΙ
2.ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
3 Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ  ΠΟΥΤΙΝ “ΜΠΗΚΕ” ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
4. ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΑ… ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
5. ΠΗΓΕ…  ΕΒΡΟ  Η ΜΟΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ!

 

1. Λεπέν για μαντήλα: Η Γαλλία είναι η Μπριζίτ Μπαρντό και όχι το μπουρκίνι σε παραλίες
Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori

Η Γαλλίδα δεν είναι, όπως πιστεύει η “Ναζί χωρίς στολή” κόρη του Λεπέν,  ούτε σεξουαλικό ούτε φονταμενταλιστικό αντικείμενο. Ούτε Μπριζίτ Μπαρντό, ούτε “μπούρκα”  του  ακραίου Ισλάμ. Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 

2.Γαλλία: Χάνει έδαφος η Λεπέν -Επεσε στο 26%
Φωτογραφία: AP Photo/Jerome Delay

Κατά τα άλλα, λέγαμε χτες, η …υπεύθυνη βιομηχανία παραπληροφόρησης σε πολλές χώρες,  ερευνά το σενάριο και δημοσιεύει “σκουπίδια” για την επαύριο του σχηματισμού κυβέρνησης στη Γαλλία από τη…Λεπέν.  Τόσο υπεύθυνη ενημέρωση! Σελίδες να γεμίζουν.

3. Παρέμβαση Γκάμπριελ: Πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Φωτογραφία: AP/ Ronald Zak

 

Παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε το Βερολίνο, καθώς ο Ζίγκμαρ Γκάμπριλ εκτίμησε ότι αυτό το άλυτο ζήτημα συμβάλει σημαντικά στην πολιτική αστάθεια στα Σκόπια και ζήτησε την επίλυσή του.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, εκφράστηκε «κατηγορηματικά» υπέρ μιας «περαιτέρω προσέγγισης» των Σκοπίων στην ΕΕ, σύμφωνα με δήλωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Σέφερ. «Λυπούμαστε ιδιαίτερα που το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει εδώ και χρόνια μια μεγαλύτερη πρόοδο αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ακόμη ο Γκάμπριελ.

Το όνομα είναι μια αιτία της πολιτικής αστάθειας στη  γειτονική χώρα. Αλλά ,όχι η κυρίαρχη. Ο ρόλος της Ρωσίας στα Βαλκάνια , η ύποπτη διείσδυσή της στη πολιτική ζωή των χωρών και η υποκίνηση-υποδαύλιση διενέξεων μεταξύ, κυρίως, εθνοτικών, ομάδων, μέσω  ύπουλων μεθόδων που χρησιμοποιεί ο δικάτορας Πούτιν, είναι η βασική αιτία της σύγχυσης και της αναταραχής και στα Σκόπια. Εδώ και καιρό ο “Τσάρος” παίζει και σ΄αυτή τη χώρα  των παιχνίδι με της “αργυρές λόγχες” και ευθύνεται αποκλειστικά για την πολιτική ανωμαλία που παρατηρείται εκεί.

 

4. ΗΠΑ: Η κυβέρνηση σκέφτεται να χωρίζει παιδιά από τις μητέρες τους, όταν περνούν παράνομα τα σύνορα
Φωτογραφία: AP/ Gregory Bull

Και γιατί δεν ανοίγει ένα νέο Γκουαντάναμο η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αμερικής και να πετάνε μέσα σ΄αυτές τις αποθήκες τα παιδιά, μέχρι να ξεμπερδεύουν οι μανάδες τους , μετά από κάποια χρόνια, με το θέμα της παράνομης εισόδου τους στη χώρα; Ευαισθησίες για παιδιά ή άλλες ευπαθείς ομάδες, ο  ρατσιστής πρόεδρος δεν έχει. Τί τον εμποδίζει, επομένως, να προχωρήσει και στο βασανισμό  των παιδιών, ειδικά εκείνων που δεν  ανήκουν στην…Αρία φυλή;

Ζει, ίσως, την τραγικότερη εδώ και πολλά χρόνια σελίδα της Ιστορίας της η Αμερική.΄Εχουμε να γράψουμε πολλά οι ιστορικοί γι΄ αυτά τα “πέτρινα χρόνια” της θητείας του Τραμπ  στο Λευκό οίκο και για όσα “σημαία και τέρατα”  θα συμβούν επί των ημερών του (αν τελικά καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του). Πάντως, το σίγουρο είναι πως αυτή η σελίδα θα είναι μαύρη, κατάμαυρη και απολύτως ντροπιαστική για τη χώρα που χτίστηκε και κατοικείται από μετανάστες .

5. Άνοιξαν τον οικογενειακό τάφο και ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ – Άθικτη η σορός γυναίκας που πέθανε πριν από 16 χρόνια!

 

1

Αναστάτωση και πολλές συζητήσεις στο χωριό Ταύρη του Έβρου, που βρίσκεται κοντά στο Σουφλί.

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών…

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι εργάτες συνεργείου από ένα γραφείο τελετών σε χωριό του Έβρου όταν προχώρησαν στην εκταφή μιας γυναίκας που είχε πεθάνει πριν από 16 χρόνια. Ανοίγοντας τον οικογενειακό τάφο ιαπίστωσαν ότι ήταν άθικτα τόσο η σορός όσο και το φέρετρο. Το περιστατικό μάλιστα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό Ταύρη του Έβρου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Σουφλί. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso”, το πτώμα ανήκει σε γυναίκα, που καταγόταν από τον οικισμό της Ταύρης και πέθανε πριν από 16 χρόνια από φυσικά αίτια.

΄Ολες αυτές οι “μούμιες”-λείψανα  Αγίων  ,που προσκυνούν χιλιάδες πιστοί στα διάφορα κερδοφόρα μοναστήρια-μαγαζιά και τους πολυούχους  Ναούς, οι περισσότερες είναι περιπτώσεις σαν την παραπάνω. Σε άλλες εποχές, και αν μάλιστα η μακαρίτισα ήταν καλόγρια, θα την είχαν ανακηρύξει  Οσία, Αγία και…παρθένα.

Παραθέτουμε ένα παλιότερο σχετικό κείμενό μας, που δυστυχώς για λόγους τεχνικούς γράφτηκε με κεφαλαία! (Απαράδεκτο). Από τότε, για λόγους αρχής (τα κείμενα παραμένουν στην πρώτη τους μορφή, πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται στην αρχική σελίδα της παλιάς βέρσιον*),δε διορθώσαμε το σοβαρό αυτό “ημαρτημένο”.

H ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΑΓΙΑ MOΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ
22.09.07
 

Η ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ,ΜΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ. ΕΜΕΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ  ΣΤΟΝ ΑΓΙ ΄ ΑΝΤΩΝΗ .ΑΝΑΜΑΛΛΙΑΣΜΕΝΗ, ΒΡΩΜΙΚΗ, ΜΙΣΟΤΡΕΛΗ, ΒΩΜΟΛΟΧΑ,ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΖΗΤΙΑΝΕΥΕ  ΔΙΦΡΑΓΚΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ ΖΕΣΤΟ ΦΑΪ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄70 ΚΑΙ ΤΑΦΗΚΕ… ΔΑΠΑΝΑΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ. Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΩΝΙΤΣΑ, ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ  ΕΝΑ  ΑΛΛΟ  ΡΕΜΑΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ ΤΗ ΣΜΥΡΝΙΑ. ΚΑΙ Ω, ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ! Η ΓΡΙΑ ΣΚΥΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΙΖΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΕΙΩΤΗ, ΑΤΟΦΙΑ,ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ,ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟ ΥΠΝΟ ΤΗΣ  ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΓΩΝΙΤΣΑ,ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΗ.
“ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ”,ΑΝΕΚΡΑΞΑΝ  ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ   ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΔΕΟΝΤΩΣ  ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Ο ΠΑΠΑ ΦΟΥΣΚΑΣ,ΟΜΩΣ,ΠΑΛΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ,ΤΣΑΚΑΛΙ ΜΟΝΑΧΟ, ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΠΕΚΙ, ΝΑ  ΞΑΝΑΧΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΩ ΤΗΝ ΤΡΙΓΥΡΙΣΤΡΑ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ,ΝΑ ΤΗΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ!
΄ ΕΤΣΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΑΛΑΣΕ Ο ΠΑΠΑ ΦΟΥΣΚΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ  Η ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ,Η ΑΛΑΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΟΧΩΡΙΣΤΡΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ,ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΓΙΑ ΤΗΣ…ΑΓΙΑΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΗΜΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
 Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΘΑΒΟΝΤΑΙ ΑΛΕΙΩΤΟΙ, ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.
ΓΙΑΤΙ, ΡΕ,ΠΑΙΔΙΑ,ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ ΤΗ ΣΜΥΡΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚ? ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ,  ΩΣ ΑΓΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΜΙΑ “ΚΗΦΙΣΙΑ”  ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ.
Α, ΡΕ, ΠΑΠΑΦΟΥΣΚΑ,ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ,ΧΑΛΑΣΕΣ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ!
* ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
΄Οσοι για πρώτη φορά επισκέπτονται το σάιτ, θα διαπιστώσουν πως  στο  “ΑΡΧΕΙΟ”, αλλά καμιά φορά και στη νέα βέρσιον, σε πολλές σελίδες, παρατηρείται μια “ακαταστασία” και ελλιπής τεχνική υποστήριξη, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εμφάνισής των κειμένων. Παράλληλα, διαπιστώνεται ενίοτε  και κακή δια-μόρφωση των άρθρων (μορφολογία, λεξιλόγιο κ.α), που οφείλονται σε τρεις  κυρίως λόγους: 1. Στις κατά καιρούς επελάσεις, όπως έχουμε άπειρες φορές καταγγείλει, των βάνδαλων χάκερ στο σάιτ β. στην κακή… χειρουργική επέμβαση παλιότερα των συνεργατών, που είχαν αναλάβει  την  αποκατάσταση του τονικού συστήματος των κειμένων μας,αφού πολλά είχαν δημοσιευτεί σε ατονικό σύστημα γραφής.  ΄Ετσι, μαζί με τους τόνους, που έβαλαν, πήραν “σβάρνα” και πολλές λέξεις και σειρές στις  παραγράφους των θεμάτων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ουκ ολίγα “τυπογραφικά ημαρτημένα”. 3.Την έλλειψη οικονομικών πόρων, που καθιστά δύσκολη την πρόσβασή μας σε καλύτερης ποιότητας τεχνική υποστήριξη του σάιτ.
Για όλα αυτά, ζητάμε την κατανόηση και την ανοχή των επισκεπτών μας.