ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ “ΑΓΓΕΛΟΣ”    ΕΠΙ ΤΗΣ…ΛΑΣΠΩΜΕΝΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΓΗΣ.
 
   (Σημερινή φωτογραφία από τον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο)

Αυτός ο μικρός  κούκλος, 1,5-2 χρόνων ανθρωπάκος,  είναι νεοφερμένος όμηρος  στο…στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων της Χίου. ΄Εφυγε από την εμπόλεμη  Συρία, για να γλιτώσει από τις βόμβες του Πούτιν, του ΄Ασαντ και του ΝΑΤΟ, αλλά  κόντεψε να θαλασσοπνιχτεί στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Τα κατάφερε και σώθηκε. ΄Αλλα συμπατριωτάκια του παλιότερα, όπως ο τραγικός Αϊλάν , δεν είχαν την ίδια τύχη και εκβράστηκαν από την άγρια θάλασσα ως πτώματα στις τουριστικές  παραλίες της   χώρας μας.

Τώρα, πεταμένο κι αυτό στην αποθήκη ανθρώπων, που  δεν ντρέπεται να διατηρεί μια χώρα  με  σύμβολο τον …”Ξένιο Δία”, κοιμάται σε παγωμένη  σκηνή, κατάχαμα στο μουσκεμένο  χώμα, στη βρώμα και τη δυσωδία μέσα, με χαμένο το βλέμμα ή σταλμένο στο πουθενά. Πιθανόν, η  πλούσια, παιδική του φαντασία  να τον ταξιδεύει σε άλλες ονειρεμένες χώρες με  βουνό από  παιχνίδια, σοκολάτες και λιχουδιές στα πόδια του.

Η χώρα μας, διαβάζουμε στις επίσημες στατιστικές, ,παρά τις  υστερικές διαμαρτυρίες και την οργή κατά των προσφύγων από τους  …απένταρους ξενοδόχους και λοιπούς  roomάδες στα νησιά μας , το περασμένο χώρο δέχτηκε πάνω από 30.000.000  ξένους τουρίστες!  Και όλοι έφυγαν ξετρελαμένοι από την πλούσια …φιλοξενία και την καλοσύνη  των Ελλήνων, αφήνοντας τους τρεις μεστούς τουριστικά μήνες, συνάλλαγμα που διαβάζεται  με…ακέραιο αριθμό και εφτά μηδενικά στο τέλος .

΄Ομως, η ίδια… (α)φιλόξενη χώρα, σε 60.000 πρόσφυγες, “της γης οι κολασμένοι”   δεν μπόρεσε  να τους προσφέρει   ένα πιάτο ζεστό φαγί και ένα  κατάλυμα ανθρώπινο ! Και όχι μόνο. Αλητήριοι και Νεο-Ναζί γονείς-Ελληνάρες σε όλης τη χώρα, άνοιξαν  πόλεμο, για να μη συγχρωτιστούν τα δικά τους παιδιά με τα προσφυγάκια σαν τον παραπάνω ξανθομπόμπιρα στη Χίο. Τί ασέβεια, τί ΄Υβρις!

Δεν έχουμε  δικαιολογία. Ουδείς είναι αμέτοχος του εγκλήματος. Οι πρόσφυγες μας πρόσφεραν την καλύτερη ευκαιρία να δείξουμε ως λαός ανθρωποκεντρικά αισθήματα και ευαισθησία συνειδητοποιημένου πολίτη  και τη χάσαμε μέσα από τα χέρια μας!

Τώρα είναι αργά. Ως  σύνολο, αλλά και ο καθένας ατομικά , επωμιζόμαστε   την ίδια   ευθύνη. ΄Οσο  αυτός ο άγγελος δεν έχει πια “φτερά” και σέρνεται, εξαιτίας της δικής μας  αδιαφορίας και ουδετερότητας στις λασπουριές της ένδοξης ελληνικής μας γης, ας μην κοιμάται κανείς μας ήσυχος.

Κι ας μην ξεχνάμε το πιο “ανήθικο” (με την έννοια του “αφύσικος”) πρόσωπο στην τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη” δεν είναι ο Κρέων. Τον…τίτλο κερδίζει επαξίως  η “μέσα σε όλα” και διαρκώς νίπτουσα τας χείρας της Ισμήνη. Και είναι και ανήθικη και τραγικά  “ανυποψίαστη”  συνάμα.

 _________________________________________________

 

  1.  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ  ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ
  2.  ΠΟΥΤΙΝ. ΨΕΥΤΗΣ,ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ  ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ
  3. ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΠΑΣΤΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ!
  4. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΑΡΕΛΑ.
  5. ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ…ΕΠΕΚΕΙΝΑ

 

1. Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,Η ΛΕΠΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ»
Die Zeit: Στελέχη της Blackrock συναντήθηκαν με συνεργάτες της Λεπέν -Οι συναντήσεις τους θύμισαν αυτές με τον Βαρουφάκη
Φωτογραφία: Associated Press

Είναι αισχρή η βιομηχανία παραπληροφόρησης. Και φυσικά κερδοσκοπική και σοβαροφανής επιχείρηση. Αλλά, είναι κάποια έντυπα στην παγκόσμια αγορά που  οι παραπάνω χαρακτηρισμοί είναι φτωχοί για να υποδηλώσουν το μέγεθος της αισχρότητάς και  της γελοιότητας. Για παράδειγμα , η καλη εβδομαδιαία  Die Zeit ,που φαίνεται να “έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”.

΄Ο,τι νάναι!  Συγκρίνει εδώ εντελώς ανόμοια πρόσωπα, διαφορετικές εξελίξεις και φυσικά διαπράττει το σοβαρότερο έγκλημα, εκείνο της έλλειψης ενημέρωσης. ΄Αγρια μεσάνυχτα και  όχι απλή άγνοια.

Ακόμα και ο πιο αδαής  “περί τα πολιτικά” γνωρίζει πως δεν υπάρχει ελπίδα  για την ακροδεξιά (“Ναζί χωρίς στολή”) Λεπέν όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές στη  Γαλλία, αλλά ούτε καν να συγκεντρώσει τα…αξιοπρεπή ποσοστά που της δίνουν οι φίλοι της. Αλλά ,η εφημερίδα το χαβά της. Σελίδες να γεμίζει και να ταϊζει κουτόχορτο τους πελάτες της.

2. ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ
Η Μόσχα καταγγέλλει σχέδιο για Μεγάλη Αλβανία πίσω από την αναταραχή στα Σκόπια

 

Αν ακούς το δικτάτορα Πούτιν να λέει τέτοια, εσύ να αντιλαμβάνεσαι τα αντίθετα. Και φυσικά πως “κάποιο λάκκο έχει η φάβα”.

Εν προκειμένω, ο “τσάρος” ξέρουμε πως προετοιμάζει το σχέδιο επέμβασης σε Μολδαβία και Υπερδνειστερία. Οπότε, συνεχίζει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ευρώπης και δημιουργίας κλίματος αναταραχής στα Βαλκάνια με ό,τι λέει και πράττει.

Σε όλες τις βαλκανικές χώρες, εδώ και πολύ καιρό, έχει τους δικούς του αχυρανθρώπους που δουλεύουν πυρετωδώς, εξυπηρετώντας, συνειδητά ή ασυνείδητα, τις ιμπεριαλιστικές του βλέψεις. “Πακτωλός” ρουβλίων ρέει  στα Σκόπια, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα,όπου προωθεί κυρίως ακροδεξιά και ναζιστικά σχήματα-κομματικά μορφώματα.

 Η τελευταία   προσπάθεια αναταραχής στη γειτονιά μας, έγινε πριν λίγες εβδομάδες στη Ρυμανία, όταν   δεξιοί και  ακροδεξιοί  ψηφοφόροι, τα κόμματα των οποίων  έχασαν πρόσφατα στις εκλογές, κατέβηκαν χωρίς λόγο και αιτία στους δρόμους  για πάνω από μια εβδομάδα. Τί ζητούσαν στην ουσία; Την παραίτηση της κυβέρνησης των σοσιαλιστών που ακόμα δεν έκλεισε τις “100 ημέρες” της στην εξουσία.

Συμπέρασμα:  ΄Οταν ο Πούτιν λέει “εκείνο”, ο σώφρων και ενημερωμένος πολίτης, οφείλει να σκέφτεται το…άλλο. Ο λόγος του είναι πέρα από εθνικιστικός, ακροδεξιός και  άκρως δημαγωγικός και επικίνδυνος.

 

3. α. ΠΗΓΕ ΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ξέσπασε σε κλάματα στη Βουλή, η Αννα Βαγενά -Στη συζήτηση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Σε επίκαιρη ερώτηση για τη δημιουργία αποτεφροτηρίων απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με τη συζήτηση να προκαλεί την έντονη συναισθηματική φόρτιση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά η οποία πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν η ίδια που είχε καταθέσει την ερώτηση, μετέφερε  συγκινημένη στη Βουλή την εμπειρία της από την μετάβασή της στη Βουλγαρία για την αποτέφρωση της σορού του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί εμείς να έχουμε μεσαίωνα και η Βουλγαρία όχι, λες και στη γειτονική αυτή χώρα δεν είναι θρήσκοι». «Είμαστε όλοι δίπλα σας», της είπε νωρίτερα, εμφανώς συγκινημένος ο προεδρεύων, έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης.

Ο κ.Σκουρλέτης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι θα δίνεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να συστήνουν Κέντρα Αποτέφρωσης νεκρών, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα από το υπουργό Εσωτερικών. «Αποτελεί δέσμευσή μας να φέρουμε αυτή τη ρύθμιση για τους ιδιώτες από τη στιγμή που κάποιοι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται το καθήκον τους να συγκροτήσουν κέντρα αποτέφρωσης. Υπάρχουν κάποιες σκοταδιστικές δυνάμεις που εμποδίζουν τη διαδικασία για αυτό πρέπει να σχηματιστεί ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων που θα δημιουργήσει όρους πίεσης, για να αναγνωριστεί στην πράξη το ατομικό δικαίωμα επιλογής τύπου κηδείας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

β. Γιώργος Βακάκης: Στη Βουλγαρία η τελευταία πράξη του δράματος, αποτεφρώθηκε η σορός του
Γιώργος Βακάκης: Στη Βουλγαρία η τελευταία πράξη του δράματος, αποτεφρώθηκε η σορός του

Σε θέματα… “ζωής και θανάτου” του ατόμου, όπως αυτά της ευθανασίας και της αποτέφρωσης, κουμάντο στη χώρα μας κάνει το παπαδαριό. Χρόνια τώρα.

Σκοταδισμός, Μεσαίωνας, μούχλα! Ούτε να πεθάνεις αξιοπρεπώς δε σου επιτρέπουν οι “Ιερώνυμοι” και οι “Σεραφείμ”. Ούτε καν να διαχειρίζεσαι τα του…οίκου σου, όπως τη  ζωή σου και πότε θες εσύ να την τελειώσεις, αν δεν προχωράει άλλο.  ΄Η τί θα κάνουν οι δικοί σου με το  πτώμα σου, αν δε θες  να γίνει τροφή των σκουληκιών, αλλά ανάλαφρη στάχτη στα γαλάζια νερά  της Ευβοϊκής θάλασσας.

Ούτε τα αυτονόητα, τα λογικά και αξιοπρεπή με άλλα λόγια δικαιούμαστε στην Ελλάδα. Και ας γράφει το ημερολόγιο 21ος αιώνας!

4. H εγγονή του τέως, μοντέλο -Ανέβηκε στην πασαρέλα με Dolce Gabbana
H εγγονή του τέως, μοντέλο -Ανέβηκε στην πασαρέλα με Dolce Gabbana [εικόνες]

Πορνογραφικές και ακροδεξιές φυλλάδες κυρίως (όπως εν προκειμένω  iefimerida.gr), έχουν αναλάβει εδώ και πολύ καιρό εργολαβικά τη διαφήμιση της τ. βασιλικής οικογένειας και την ανάσυρση   στην επικαιρότητα της εκπνευσάσης βασιλείας στην Ελλάδα. Με κάθε τρόπο και μέσο.

Εδώ η προσπάθεια επικαιροποίησης της οικογένειας, γίνεται μέσω  της εγγονής του Κωνσταντίνου. Και  φυσικά είναι πολύ πιο λογικό,αλλά και συμφέρον για τη χώρα οι…βασιλικοί γόνοι  να ασχολούνται  με την πασαρέλα και τα “κοινωνικά”,  παρά με άλλα, λίαν επικίνδυνα παρασκηνιακά, πολιτικά  παιχνίδια.

Να είναι, λοιπόν, καλά το κορίτσι, η εγγονή του Κωνσταντίνου. Και να συνεχίζει να προσφέρει θέαμα στους΄Ελληνες ,αντί για  σκοτούρες.

5. Μητσοτάκης: Σκοπός μου είναι να ενώσω όλους τους Ελληνες σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

 

Θα καλέσεις και τους ακροδεξιούς και τους Ναζί σ΄αυτό το…εθνικό προσκλητήριο Κυριάκο; Εμείς, πάντως, σου στέλνουμε από τώρα την πρόσκληση πίσω.

Δεν είμαστε όλοι Συν-Ελληνες κι ας γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε  στην ίδια χώρα.  Από μας εδώ, τέτοιος που είσαι,  μόνο τελεσίγραφα θα παίρνεις πια.΄Εχε το υπόψη σου!