ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Συρία: Το 2016 ήταν η χειρότερη χρονιά του εμφυλίου για τα παιδιά -Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 652
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Τα παιδιά στη Συρία «έφτασαν στον πάτο» το 2016, με περισσότερα να έχουν σκοτωθεί αυτή τη χρονιά σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη από το 2011 οπότε ξέσπασε ο εμφύλιος στη χώρα, κατήγγειλε η Unicef.

Τουλάχιστον 652 παιδιά σκοτώθηκαν πέρυσι, εκ των οποίων 255 κοντά ή μέσα σε σχολεία, αύξηση 20% σε σχέση με το 2015, επεσήμανε ο οργανισμός.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει μόνο τους θανάτους που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Unicef πιστεύει επίσης ότι περισσότερα από 850 παιδιά στρατολογήθηκαν από διάφορες πλευρές για να πολεμήσουν- αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2015-. Τα παιδιά που στρατολογήθηκαν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου ή, σε ακραίες περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκαν ως εκτελεστές, βομβιστές αυτοκτονίας ή δεσμοφύλακες.

«Το εύρος της δυστυχίας είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική μιλώντας από τη Χομς. «Εκατομμύρια παιδιά στη Συρία δέχονται επίθεση σε καθημερινή βάση, η ζωή τους έχει έρθει τα πάνω κάτω», τόνισε.

Έξι εκατομμύρια παιδιά βασίζονται πλέον στην ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας του εμφυλίου που πλέον μαίνεται επί έξι χρόνια στη Συρία. Περίπου 2,3 εκατομμύρια παιδιά έχουν ήδη φύγει από τη χώρα, όμως σε πιο ευάλωτη θέση βρίσκονται τα 2,8 εκατομμύρια που είναι παγιδευμένα σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Σε αυτά περιλαμβάνονται 280.000 που ζουν υπό πολιορκία, υπογραμμίζει η Unicef.

Ο Γκέερτ επεσήμανε: «Κάθε παιδί και όλα τα παιδιά φοβούνται για τη ζωή τους, κάτι που έχει φριχτές επιπτώσεις στην υγεία, την ευημερία και το μέλλον τους».

Την προηγούμενη εβδομάδα η οργάνωση Save the Children είχε προειδοποιήσει ότι εκατομμύρια παιδιά στη Συρία ενδέχεται να ζουν σε κατάσταση «τοξικού στρες», μια κατάσταση η οποία ενδέχεται να καταστεί μη αναστρέψιμη, αν δεν λάβουν άμεσα βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, τα δύο τρίτα των παιδιών έχουν χάσει ένα μέλος της οικογένειάς τους, έχουν δει το σπίτι τους να βομβαρδίζεται ή έχουν τραυματιστεί εξαιτίας του πολέμου.

Μια φρίκη που συνεχίζεται. Και ουδείς γνωρίζει  πότε κι αν θα  θα τελειώσει. Και δεν είναι μόνο η Συρία. Η Υεμένη, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν,η Νιγηρία είναι ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν αυτή την ώρα. Χιλιάδες παιδιά θα πεθάνουν στις χώρες αυτές από το λιμό που έχει ξεσπάσει, εξαιτίας της εμπόλεμης δραστηριότητας αντίπαλων ομάδων.

Πίσω απ΄όλες  τις τραγωδίες του πολέμου   στις χώρες αυτές  κρύβεται το απαίσο  πρόσωπο του Ισλάμ.  Σε όλες του τις εκδοχές.  Ακραίες και μετριοπαθείς. Και όσο κι αν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τη σημασία των θρησκευτικών αιτίων στους πολέμους και τις αιματηρές αυτές συγκρούσεις, η αλήθεια θα παραμένει. Ο Ισλαμισμός σε όλες του  τις μορφές, αποτελεί σήμερα έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους, που απειλούν τον πλανήτη.  Μαζί με τα πυρηνικά ,τις κλιματοολογικές μεταβολές, την πείνα και τις επιδημίες.

Ευτυχώς που “ξεφούσκωσε” ο Χριστιανισμός. Κάποιοι απαίδευτοι μόνο δηλώνουν φανατικοί οπαδοί του σήμερα. Φαντάζεται κανείς να είχε και στην εποχή μας η θρησκεία των Σταυροφοριών και της Ιερής Εξέτασης το “πάνω χέρι” και να ανταγωνιζόταν το Ισλάμ; Μια κόλαση θα ήταν η ζωή της  ανθρωπότητας .

 

2. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ επιτίθεται στο Ισραήλ για την Παλαιστίνη
Φωτογραφία: AP Photo/Dan Balilty

«Πυρά» στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ρίσταρντ Γκιρ σχετικά με τους οικισμούς που θέλει να χτίσει σε εδάφη που οι Παλαιστίνιοι έχουν συμπεριλάβει στο κράτους τους.

Οι δηλώσεις του σταρ του Χόλιγουντ έγιναν, μάλιστα, στην Ιερουσαλήμ, στην οποία βρέθηκε για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ισραηλινού συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζόσεφ Σένταρ, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz αναφέρει πως ο Γκιρ είπε ότι «οι οικισμοί είναι μία παράλογη πρόκληση… και σίγουρα δεν είναι μέρος του προγράμματος κάποιου που θέλει να ακολουθήσει μία πραγματική ειρηνευτική διαδικασία».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PageSix, η διεθνής κοινότητα θεωρεί ως επί το πλείστον την οικιστική ανάπτυξη στα εδάφη που διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι ως παράνομη και εμπόδιο για την ειρήνη στην περιοχή. Από τηνμ πλευρά του, το Ισραήλ υποστηρίζει πως το θέμα των οικισμών, μαζί με άλλα βασικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια, θα πρέπει να επιλυθούν μέσω των ειρηνευτικών συνομιλιών.

΄Αξιος ο  Ρίτσαρντ Γκιρ. Και ως ηθοποιός και ως πολίτης του κόσμου.

Κάθε φωνή είναι σήμερα απαραίτητη, για να πειστεί  το Ισραήλ πως με αυτές τις προκλήσεις δεν πρόκειται να έχει τη συμπαράσταση κανενός. Αντίθετα, όλο και περισσότεροι θα παρατάσσονται  στη γραμμή των επικριτών της πολιτικής του.

Να το πάρουν απόφαση, όσοι παραληρούν εθνικιστικά στο Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν σ΄αυτά τα εδάφη. Και θα ζήσουν. ΄Οσο δεν αντιλαμβάνονται την απλή αυτή αλήθεια οι φανατικοί Εβραίοι, τόσο χειρότερα και για τους ίδιους, αλλά και για την ειρήνη στην περιοχή.

Επιτέλους! Συνυπάρξτε. Φτάνει το αίμα που χύνεται τόσο ανόητα, απερίσκεπτα και φανατικά

____________________________________________________________-
1. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΤΖΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ;
2.  ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΜΕ ΤΑ…ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ
3.      Ο ΤΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ  ΄Η ΘΑΥΜΑ
1. Η ομολογία του ειδικού φρουρού που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά: Ηθελα να ληστέψω, χρειαζόμουν 200 ευρώ
Φωτογραφία: alpha-fm.gr

 

Οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τον 30χρονο ειδικό φρουρό να μπει στο ταξί με σκοπό να ληστέψει τον 52χρονο αυτοκινητιστή, έχοντας, όμως, τραγική κατάληξη.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο δράστης ομολόγησε πως 200 ευρώ που χρειαζόταν τον οδήγησαν να μπει στο ταξί του 52χρονου, η αντίδρασή του οποίου, όμως, τον πανικόβαλε, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει.

«Οταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Οταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ημουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οταν πληροφορήθηκε από συναδέλφους του πως βρέθηκε δολοφονημένος ταξιτζής κοντά στο χωράφι του πατέρα του, ο 30χρονος έκλεισε το τηλέφωνο και πήγε στην περιοχή. Με ψυχραιμία ρωτούσε τι έχει συμβεί, ωστόσο, το 45άρι πιστόλι του τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος στην περιοχή με τέτοιο όπλο.

Με το συγκεκριμένο όπλο είχε πυροβολήσει τον Ιούλιο του 2014 τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» συνάδελφοί του αναφέρουν πως δεν είχαν ακούσει να έχει οικονομικά προβλήματα.

«Είχε έρθει από την Αθήνα παρασημοφορημένος μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Φερόταν λίγο περίεργα και είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους του. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα», δήλωσαν.

Στον δράστη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, με τον 30χρονο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί.

Γιατί δεν πείθει η εξήγηση του ειδικού φρουρού για τη δολοφονία του  άτυχου ταξιτζή στην Καστοριά; Αν όντως έκανε έγκλημα για να αρπάξει 200 ευρώ, τότε είναι… άξιος της  μοίρας του.

Και φυσικά, αυτή η εξέλιξη έχει σχέση και με τον τρόπο που επιλέγονται για να υπηρετήσουν στην αστυνομία άτομα σαν το δολοφόνο, ειδικό φρουρό. Χωρίς ψυχιατρικό έλεγχο,  δίχως ουσιαστική παρακολούθηση της συμπεριφοράς τους, προσλαμβάνονται σε τέτοιες ευαίσθητες θέσεις ανισόρροποι, οι περισσότεροι με “μέσο” και μάλιστα από τα γραφεία της…Χρυσής Αυγής! Δεν είναι τυχαίο που έχει γεμίσει η αστυνομία Ναζί, τους οποίους προωθεί εδώ και χρόνια ο Μιχαλολιάκος, ως “πέμπτη φάλαγγα” στην καρδιά της αστυνομίας.

Αλλά, όσο και να είναι σαλεμένος ο δράστης, μια εγκληματική φυσιογνωμία και πάλι δεν το χωρεί ανθρώπου νους πως σκότωσε για 200 ευρώ! Εκτός αν ήταν πρεζόνι και χρειαζόταν επειγόντως τη δόση του.

Μια άλλη εκδοχή προς εξέταση είναι και τούτη: Ο δράστης μπορεί να   είχε άλλου είδους δοσοληψίες στην περιοχή, οι οποίες υπέπεσαν στην αντίληψη του τραγικού ταξιτζή. Και ο αδίστακτος φονιάς πανικοβλημένος από αυτή την εξέλιξη , τον πυροβόλησε εν ψυχρώ για να του κλείσει το στόμα.

΄Οπως και να έχει, η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, όσο φαίνεται, δοθέντος πως ο δράστης συνδέεται και με τον τραυματισμό του Νίκου Μαζιώτη στη διάρκεια της σύλληψής του. Περίεργος τύπος. Αλλόκοτος. Φαίνεται να είναι ζημωμένος με τη βία και το μίσος . Δεν έχει καμιά αξία στα μάτια του η ανθρώπινη ζωή.

 

2. Μαξίμου: Να απαντήσει η ΝΔ για την καταγγελία για τον Αδωνι Γεωργιάδη
Μαξίμου: Να απαντήσει η ΝΔ για την καταγγελία για τον Αδωνι Γεωργιάδη

Ερωτήματα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento.

«Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των κατηγοριών τόσο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Μητσοτάκης που τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Υπογραμμίζει ότι οι κατηγορίες είναι «κάτι παραπάνω από σοβαρές» και τονίζει πως «ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις».

Ειδικότερα, στο σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για δημοσιεύματα που αφορούν στον κ. Γεωργιάδη, αναφέρει ότι «μετά τη Siemens, τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα Χανίων, τα εξαφανισμένα πόθεν έσχες της οικογένειας Μητσοτάκη και τα σπίτια στο Παρίσι, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Σταύρο Παπασταύρου, τη σκυτάλη παίρνει η Novartis και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης». «Προφανώς», σχολιάζει, «δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να τον αξιοποιήσει ως αντιπρόεδρο».

Σημειώνει πως «οι κατηγορίες για “δώρο” ύψους 65 εκατ. ευρώ του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προς τις φαρμακοβιομηχανίες σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλισμένων, μία μόλις μέρα μάλιστα πριν αποχωρήσει από το υπουργείο είναι κάτι παραπάνω από σοβαρές». «Ειδικά», όπως επισημαίνει, «για μία περίοδο που ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Μάκη Βορίδη είχαν “τσεκουρώσει” τις δαπάνες για την Υγεία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πολίτες».

«Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των κατηγοριών τόσο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Μητσοτάκης που τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Αμφότεροι, λοιπόν, πρέπει να απαντήσουν:

– Για ποιο λόγο άλλαξε τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων υψηλού κόστους, με μοναδική αλλαγή την κατάργηση της έκπτωσης 13%;

– Για ποιο λόγο έδειξε τέτοια σπουδή να το πράξει αυτό μία μόλις ημέρα πριν φύγει από το Υπουργείο Υγείας εν αναμονή του ανασχηματισμού;

– Για ποιο λόγο πριν την απομάκρυνσή του ο κ. Γεωργιάδης έθεσε όρο στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να περάσουν οι αρμοδιότητες για τα φάρμακα στον κ. Μάκη Βορίδη που ανέλαβε; Τι τον ενδιέφερε;

– Με την απόφασή του επιβαρύνθηκε ή όχι το ελληνικό Δημόσιο αλλά και οι ασφαλισμένοι με 65 εκατ. ευρώ;

– Ισχύει ότι μεγάλος κερδισμένος από την εσπευσμένη απόφαση Γεωργιάδη είναι η φαρμακοβιομηχανία Novartis, η οποία ελέγχεται για μεγάλο σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και κρατικών λειτουργών;

Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις».

Αδωνις: Πρωθυπουργός και κυβέρνηση έχουν στήσει παρακρατικό μηχανισμό λάσπης

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών  κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στο οποίο γίνεται λόγος για «δώρο» ύψους 65.000.000 ευρώ προς τις φαρμακοβιομηχανίες και κυρίως προς τη Novartis, κατά το διάστημα που διετέλεσε Υπουργός Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά λυπηρό, που ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, στην αγωνία τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, έχουν στήσει έναν τέτοιο παρακρατικό μηχανισμό λάσπης με τον Κώστα Βαξεβάνη. Ο Τσίπρας παραγγέλνει τη λάσπη και ο Βαξεβάνης την ρίχνει εναντίον οποιουδήποτε θεωρούν επικίνδυνο αντίπαλο. Σήμερα στόχος ήμουν εγώ, χθες κάποιος άλλος, αύριο κάποιος τρίτος.

Επί της ουσίας, όχι 65.000.000 ευρώ αλλά ούτε 1 ευρώ ζημιά υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από την συγκεκριμένη τιμολόγηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.) και συνεπώς κανένα δώρο δεν υπήρξε ούτε στη Novartis ούτε σε καμία άλλη εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει ότι γενικά η φαρμακευτική δαπάνη και ειδικά τα Φ.Υ.Κ. της λίστας 3816 όπως είναι γνωστά στον ΕΟΠΥΥ, ότι βρίσκονται σε καθεστώς κλειστού προϋπολογισμού (Claw Back). Πώς θα μπορούσε λοιπόν όχι από την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, αλλά από την οποιαδήποτε να προκληθεί μεγαλύτερη δαπάνη του Δημοσίου, αφού ό,τι ξεπερνά τον κλειστό προϋπολογισμό διαγράφεται;

Η μόνη περίπτωση κατά την οποία η άνοδος της τιμής των φαρμάκων μπορεί να ωφελήσει τις φαρμακοβιομηχανίες είναι στο σκέλος της συμμετοχής των ασθενών, όμως στα Φ.Υ.Κ. (3816) η συμμετοχή των ασθενών είναι μηδέν (0%). Αντιθέτως δώρο μεγάλο προς τις φαρμακοβιομηχανίες υπήρξε η μη έκδοση νέου δελτίου τιμών για το έτος 2015, διότι οι εταιρείες κέρδισαν εκατομμύρια όχι από το Κράτος, που λόγω κλειστού προϋπολογισμού δεν μπορεί να πληρώσει παραπάνω, αλλά από τη συμμετοχή των ασθενών, που υπολογιζόταν σε ακριβότερες τιμές. Το θέμα αυτό ο Υπουργός αναπληρωτής Υγείας το δικαιολόγησε λέγοντας ότι “είχαμε το μυαλό μας στη διαπραγμάτευση”… Εδώ, πράγματι, πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας και να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών για τους διατελέσαντες Υπουργούς Υγείας και αναπληρωτές του 2015.

Με την Υπουργική Απόφαση που καθόριζε τον τρόπο με τον οποίον τα Φ.Υ.Κ. θα έβγαιναν στα ιδιωτικά φαρμακεία, φαινομενικά το κράτος δηλ. ο ΕΟΠΥΥ χάνει την ειδική χονδρική και τούτο διότι βγαίνοντας τα Φ.Υ.Κ. από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία χάνουν την επιπλέον 13% έκπτωση της νοσοκομειακής χονδρικής και πηγαίνουν στην χονδρική πώληση, όπως και όλα τα άλλα φάρμακα της θετικής λίστας. Όμως παράλληλα μπαίνοντας στη θετική λίστα υφίστανται rebate, δηλαδή επιστροφή ποσού το οποίο αθροιστικά υπερβαίνει το 13%, καθώς οι εταιρείες υποχρεώθηκαν να πληρώνουν αυτές το κέρδος των φαρμακοποιών. Αυτό καθορίστηκε με την Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε ο διάδοχός μου κ. Βορίδης όταν και τελικά με την τρόικα συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο των μνημονιακών μας υποχρεώσεων, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Το rebate δεν μπήκε για να προστατεύσει το Δημόσιο, το Δημόσιο ήδη δεν θα μπορούσε να πληρώνει παραπάνω λόγω του κλειστού προϋπολογισμού, αλλά για να επιμερίζεται η δαπάνη όχι σε όλες τις εταιρείες εξ αδιαιρέτου, αλλά τελικά σε εκείνες που έκαναν τις συγκεκριμένες πωλήσεις. (Υπουργική Απόφαση ΔΥΓ3/Γ.Π οικ. 70519 18-8-2014 Παρ 2 “…από 01/07/2014 στην περίπτωση των φαρμάκων της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010  τα οποία χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία ο ΕΟΠΥΥ επιβάλλει πέραν του rebate της παραγράφου 1 του παρόντος rebate τέτοιο ώστε η τελική τιμή αγοράς για τον ΕΟΠΥΥ να είναι αντίστοιχη με εκείνη που επιτυγχάνεται όταν προμηθεύεται το φάρμακο αυτό από τα φαρμακεία του”…).

Με αυτές μας τις αποφάσεις, τις οποίες συνέχισαν όλοι οι διάδοχοί μου και όχι μόνον ο κ. Βορίδης, αλλά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα, προστατεύεται απολύτως το δημόσιο συμφέρον, επεκτείνεται η προσβασιμότητα των ασθενών σε φάρμακα για τα οποία ορισμένοι έπρεπε να κάνουν ταξίδι για να τα βρουν, μοιράζεται η αγορά με κόστος των εταιρειών και στα ιδιωτικά φαρμακεία και προστατεύεται με το rebate η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Είναι πραγματικά όμως ντροπή που ένας πρωθυπουργός, αγνοώντας όλα όσα γνωρίζουν καλά άπαντες οι ασχολούμενοι με την φαρμακευτική πολιτική, ενδίδει στον πειρασμό της λάσπης, φθάνοντας στο σημείο να υιοθετήσει και συνωμοσιολογίες περί δήθεν όρων κατά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο Υγείας στον τότε πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για το ποιος θα είχε και ποιος όχι την φαρμακευτική πολιτική στη συνέχεια. Ντροπή!

Έχω όμως και εγώ μερικά ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα:

1. Γνώριζε ο ίδιος ότι η Κυβέρνηση του το έτος 2015 δεν εξέδωσε νέο δελτίο τιμών φαρμάκων έτσι ώστε να μειωθούν οι τιμές σε χιλιάδες φάρμακα επιτρέποντας στις φαρμακοβιομηχανίες να εισπράττουν περισσότερα χρήματα (συνολικά πολλά εκατομμύρια), από την συμμετοχή των ασθενών σε φάρμακα που αν είχε εκδοθεί το δελτίο σύμφωνα με το νόμο θα πλήρωναν λιγότερα; Αυτό έγινε με την έγκρισή του ή είχε και αυτός το μυαλό του στην διαπραγμάτευση;

2. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση καταψήφισε όλες τις σχετικές με τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων διατάξεις παίρνοντας το μέρος της φαρμακοβιομηχανίας;

3. Τι απαντά στις καταγγελίες προ καιρού του κ. Δημητρίου Γιαννακόπουλου, ο οποίος με ανακοινώσεις του ισχυρίστηκε ότι βοήθησε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία αλλά εξαπατήθηκε; Πώς βοήθησε;

4. Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός πόσο μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη επί πρωθυπουργίας του και πώς εξηγεί ότι τα κέρδη της εταιρείας Novartis αυξήθηκαν μεταξύ 2014 και 2015 κατά 20.000.000 ευρώ;

Κοινώς, κ. Τσίπρα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και ο νοών νοείτο…».

΄Ωρες-ώρες αναρωτιέται κανείς αν οι εισαγγελείς όλης της χώρας είναι οπαδοί της Δεξιάς και συγκαλύπτουν με κάθε τρόπο τα εγκλήματα (και όχι μόνο τα οικονομικά)  αυτής της παράταξης που ευθύνεται περισσότερο απ΄όλους  για την κακοδαιμονία  της χώρας. Είδαμε Πασόκους να πηγαίνουν φυλακή. ΄Αλλους να κατηγορούνται για διαφθορά μικρή ή μεγάλη. Να στήνονται εξεταστικές και ανακριτικές επιτροπές. Ακόμα και να μηνύονται  π.πρωθυπουργοί, ως αποκλειστικοί υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, την κεφαλήν του οποίου ζητούσαν “επί πίνακι” οι αλήστου μνήμης οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης. Αλλά, όχι του Κ. Καραμανλή, βασικού  υπαίτιου της χρεοκοπίας της χώρας.

Τον Κώστα Καραμανλή ,το Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, το Βύρωνα Πολύδωρα και ένα σωρό άλλους από την “επάρατη” παράταξη, ουδείς ενόχλησε. Καμιά δικαστική κίνηση. Αλλά ούτε επιτροπές στη Βουλή. Ούτε  κατηγορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει το στόμα του κλειστό. Ομερτά για τη συμφωνία με  Καραμανλή, για να μείνει στο δικαστικό απυρόβλητο, τόσο ο ίδιος, όσο και  τα στελέχη της Δεξιάς που βαρύνονται με σοβαρές παρανομίες.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, παραμένει εκτός φυλακής ο  “ανιψιός”, ο οποίος για αντάλλαγμα, έδωσε  το  “πράσινο φως”  στον Πάνο Καμμένο να στηρίξει μετεκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα υπήρχε σήμερα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, χωρίς αυτή τη συμφωνία. Και ο Αλέξης Τσίπτρας ξέρει να…τιμά την υπογραφή του.

Τώρα, που διαφαίνεται  ρήξη στο Καραμανλικό και το Μητσοτακικό στρατόπεδο, ο Αλέξης σπεύδει να στηρίξει πάλι Καραμανλή σ΄αυτό τον πόλεμο ανάμεσα στα δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Σ΄αυτό το κλίμα εντάσσονται και οι πρόσφατες κατηγορίες κατά του αντιπροέδρου της παράταξης που ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Γεωργιάδης φαίνεται να έχει “λερωμένη τη φωλιά” του. Είναι, όντως,  περίεργες και πονηρές όλες εκείνες οι ενέργειες, ως υπουργός Υγείας για τις οποίες τον κατηγορούν από την κυβερνηση.

΄Ολα εδώ πληρώνονται, όμως. Αργά ή γρήγορα, οι ίδιες οι καταστάσεις και οι ακόμα πιο σκληρές μέρες που έρχονται, θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις και τιμωρίες.  Και πρώτη στη λίστα θα είναι η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, που στις δύο τελευταίες της θητείες της χρεοκόπησε τη χώρα. Την ομπρέλα που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προφυλάξει το π.πρωθυπουργό  θα τη σπάσει η θύελα, που θα ξεσπάσει  σύντομα.

3. Ο ΜΑΓΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΪ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
H CIA ήθελε να κάνει μηχανή θανάτου τον Γιούρι Γκέλερ
Φωτογραφία: AP Photo/Hermann J. Knippertz

 

Οταν είπε πως έχει δυνάμεις, πολλοί ήταν εκείνοι που τον χλεύασαν, ενώ άλλοι τον κατηγόρησαν πως εξαπατά τον κόσμο.

Πλέον, ο Γιούρι Γκέλερ δηλώνει ανακουφισμένος πως ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια γι’ αυτόν, αναφερόμενος στον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων της CIA, που έδειξαν πως οι ικανότητές του ήταν «πειστικές και ξεκάθαρες».

Ο «γητευτής των κουταλιών», όπως είναι γνωστός για το λύγισμά τους, είχε πράγματι δοκιμαστεί για τις τηλεπαθητικές του ικανότητες με τη CIA να τις μελετά και να τις επιβεβαιώνει, το 1973.

Μιλώντας στην Telegraph, ο Γκέλερ αναφέρει πως πέρασε σειρά πειραμάτων για οκτώ ημέρες το 1973 στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στάνφροντ στην Καλιφόρνια. Από αυτά προέκυψε πως οι ικανότητές του ήταν «πειστικές και ξεκάθαρες». Ωστόσο, ο Γκέλερ αποκαλύπτει πως τον ήθελαν να τον μετατρέψουν σε μηχανή θανάτου.

«Με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο υπήρχε ένα γουρούνι και μου είπαν: ”Θέλουμε να δούμε το γουρούνι νεκρό, όταν επιστρέψουμε”. Τότε κατάλαβα πως ήθελαν να σταματήσω την καρδιά του, η οποία μοιάζει με του ανθρώπου», λέει στην βρετανική εφημερίδα.

«Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως ήθελαν να με μετατρέψουν σε όπλο, ωστόσο, ποτέ δεν συμφώνησα να κάνω κάτι σκοτεινό. Ποτέ δεν θα μπορούσα να βλάψω άλλο πρόσωπο», προσθέτει.

Ο Γκέλερ μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια συνάντησης, όταν άγγιξε το κουτάλι του Τσόρτσιλ, είχε πει στην Τερέζα Μέι πως το πεπρωμένο της είναι να γίνει πρωθυπουργός.

Δεν πρόκειται φυσικά για υπερφυσικές, θαυματουργικές δυνάμεις. Είναι όντως αποδειγμένο πως υπάρχουν άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες θέλησης, μεταβίβασης σκέψης ακόμα και με θεραπευτικές ιδιότητες,  οι οποίοι μπορούν να κάνουν πράγματα ανεξήγητα για το κοινό, ανθρώπινο μυαλό. Σ΄αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου περίεργη η απόδοση ιδιοτήτων μαγείας ή σατανικών δυνάμεων σε άτομα προικισμένα  με τέτοιες ικανότητες.

Χρησιμοποιούμε ,όπως λένε οι ειδικοί, ένα ελάχιστο από τις ικανότητες του Νου μας. Κάτω από 10%. Αυτό σημαίνει πως, αν ένα άτομο για λόγους που εμείς ακόμα σήμερα δεν έχουμε ανακαλύψει, μπορεί να ανεβάσει έστω και ελάχιστα τον διανοητικό του πήχυ, είναι σε θέση να προχωρήσει πέρα από τις κοινές πράξεις των υπόλοιπων ανθρώπων και να κάνει πράγματα που μοιάζουν περίεργα και υπερφυσικά.

Στο μέλλον περιμένουμε εξήγηση από την επιστήμη γι αυτά τα φαινόμενα.΄Οσο προχωρεί ο πολιτισμός και η εξέλιξη, τόσο περισσότερο θα  εξοπλίζεται ο άνθρωπος με  διανοητικές  και άλλες ικανότητες, όπως αυτές της τηλεπάθειας, της μεταβίβασης σκέψης, της θεραπείας χωρίς “νυστέρι”-φάρμακα και άλλες που τούτη την ώρα φαίνονται  ξεχωριστές και περίεργες για μας τους κοινούς ανθρώπους.