ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
 2. ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ “ΓΥΦΤΟΥ”
 3. ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ
 4. “ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ” ΚΑΙ Η …ΜΠΕΜΠΕ.
 5. Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

1. ΣΙΩΠΗ .Επιλεκτική παιδεραστία

INDYMEDIA

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την ώρα που χυνόταν άφθονο δημοσιογραφικό μελάνι για υπόθεση παιδεραστίας στην Αθήνα, στη δίκη του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής, δεν παρέστη ούτε ένας δημοσιογράφος και, φυσικά, η αναβολή της δίκης του πρώην (;) στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη καλύφθηκε από μερικά μονόστηλα…

Θυμίζουμε ότι την υπόθεση Γεωργιάδη είχε φέρει στο φως το περιοδικό HotDoc, ενώ στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης, διευθυντής του περιοδικού και της εφημερίδας Documento, υπέβαλε και μηνυτήρια αναφορά. Ο Νίκος Γεωργιάδης, η υπόθεση του οποίου αφορά στην Μολδαβία, είχε συλληφθεί από τις τοπικές αρχές το 2010, ύστερα από καταγγελίες ανηλίκων. Ωστόσο, οι μολδαβικές αρχές υποχρεώθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο, επειδή κατείχε διπλωματικό διαβατήριο. Για την υπόθεση, μάλιστα, είχε καταθέσει το 2015 στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές η δικηγόρος της ΜΚΟ «La Strada» και συνήγορος των ανηλίκων αγορών που φέρονται ως θύματα του Γεωργιάδη, Ναταλία Μπαϊράμ.

Παρ’ όλα αυτά, τα εγχώρια ΜΜΕ δεν έκριναν ότι έπρεπε να παραστούν στη δίκη του πρώην πολιτικού στελέχους της ΝΔ. Όταν βέβαια πρόκειται για οποιονδήποτε άλλον που κατηγορείται για παιδεραστία, οι χαρακτηρισμοί «τέρας, δράκος» και τα συναφή περισσεύουν. Προφανώς, το «αθώος, έως ότου κριθεί ένοχος», ισχύει επιλεκτικά…

επίσης «Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης αναβολής, α λα Siemens!»

http://www.koutipandoras.gr/article/epilektikh-paiderastia

2.” Μη με περιφρονάς”

 Παρακολουθούσαμε χτες βράδυ κάτι φίλοι   την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην «Υγειά μας…».  “Τα έσπασε” ο προσκεκλημένος  τροβαδούρος  Κώστας Χατζής με όσα είπε για τους τσιγγάνους (γύφτους, όπως έλεγε ο ίδιος). Συγκινητικά τα λόγια του για το ρατσισμό που έχουν βιώσει στο πετσί τους οι Ρομά όλα αυτά τα χρόνα (κι ακόμα δεν τελείωσε  το μαρτύριο της φυλής). Συγκλονιστικό επίσης ήταν  και το τραγούδι που  ερμήνευσε με το δικό του ιδιαίτερο, εντυπωσιακό και  κατανυχτικό τρόπο,(https://www.youtube.com/watch?v=mv91ZVfzn1I).

3. Καθηγητής Χάρβαρντ: Ίσως παίρνουμε μηνύματα από εξωγήινους εδώ και χρόνια αλλά τα αγνοούμε

 

Καθηγητής Χάρβαρντ: Ίσως παίρνουμε μηνύματα από εξωγήινους εδώ και χρόνια αλλά τα αγνοούμε

Ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστήριξε ότι μπορεί στη Γη να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους, αλλά αυτά τα σημάδια αγνοήθηκαν.

Ο Αβί Λεμπ, ο οποίος είναι καθηγητής αστροφυσικής στο φημισμένο πανεπιστήμιο, υποστήριξε ότι οι περίεργες εκλάμψεις που φθάνουν στη Γη εδώ και κάποια χρόνια είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας στα πέρατα του σύμπαντος, που δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

Συγκεκριμένα, ο Λεμπ μαζί με τον συνάδελφό του, Μανασβί Λίνγκαμ, ερευνούν αν αυτά τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τόσο ισχυρό ραδιοπομπό που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία.

Σύμφωνα με την έρευνά των δύο καθηγητών, ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει τέτοια τεχνολογία, αλλά πρόκειται για κάτι εφικτό, σύμφωνα με τη φυσική.

Φαίνεται πως είμαστε κοντά στη μέρα που “Νέοι κόσμοι” θα ανοιχτούν μπροστά μας.  Είναι επίσης  φανερό πως μάλλον δε θα είμαστε εμείς στη γη εκείνοι, που θα ανακαλύψουμε άλλες μορφές ζωής έξω από τη δική μας. Το πιθανότερο είναι πως  οι “ξένοι” θα καταφέρουν να μας εντοπίσουν σ΄αυτή τη μικρή “κουκίδα” του απέραντου Σύμπαντος που ζούμε. Μπορεί, ήδη,  να  ξέρουν πού είμαστε και πόσο μετράμε σε  (φτωχό) τεχνολογικό πολιτισμό.

Εκείνοι, αν έχουν καταφέρει να μας ξετρυπώσουν, σημαίνει πως έχουν υψηλή τεχνολογία, απείρως σημαντικότερη από τη δική μας. Δεν εξηγείται αλλιώς  πώς μπορούν να στέλνουν μηνύματα στη γη από “τόπους” που    βρίσκονται εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας.

Θα τρίβουμε μια μέρα τα μάτια μας. Κι αν όχι εμείς οι ζώντες και παλιότεροι, οι υστερότεροί μας. ΄Αμποτε!

4. Ο θρύλος Μπριζίτ Μπαρντό, 82 ετών, στηρίζει τη Μαρίν Λεπέν

 

Ο θρύλος Μπριζίτ Μπαρντό, 82 ετών, στηρίζει τη Μαρίν Λεπέν [εικόνες]

Λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, η θρυλική σταρ της Γαλλίας, 82 ετών σήμερα και εντελώς αποτραβηγμένη από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, δήλωσε τη στήριξή της στην πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο TV Mag, η Μπριζίτ Μπαρντό δήλωσε ότι συμφωνεί με τις περισσότερες θέσεις της ακροδεξιάς πολιτικού.

Σήμερα, δήλωσε «όλα είναι χυδαία, συνηθισμένα, μέτρια». Ευθύνεται γι’αυτό «τα προηγούμενα τριάντα χρόνια χαλάρωσης» σε μια Γαλλία που «δεν έχει πλέον την λάμψη, την αριστοκρατικότητα που είχε». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν της αρέσει καθόλου η ιδέα «να ζούμε μαζί» με ξένους και μετανάστες.

«Ναζί χωρίς στολή», μας προέκυψε, λοιπόν, η πάλαι ποτέ …γατούλα του γαλλικού σινεμά,που έκανε επάγγελμα και εμπόριο το σεξισμό. Επί συναπτά έτη υπηρέτησε πιστά  τη βιομηχανία του θεάματος, που  προωθεί την οφθαλμοπορνεία  και την εκμετάλλευση του γυναικείου κορμιού με ιλιγγιώδη  κέρδη.

Εκεί ήταν  ανέκαθεν η θέση της Μπριζίτ Μπαρντό. Σ΄αυτό το κομματικό μόρφωμα.  Τον εξευτελισμό της γυναίκας και τον ταπεινωτικό υποβιβασμό της σε  σεξουαλικό αντικείμενο, μόνο ακροδεξιοί,σαν τους Λεπέν, προωθούν και στηρίζουν.

 

5. Αποκαλύφθηκε τo εντυπωσιακό οχυρωματικό τείχος της Βεργίνας από το 300 π.Χ
Αποκαλύφθηκε τo εντυπωσιακό οχυρωματικό τείχος της Βεργίνας από το 300 π.Χ [εικόνες]

Οι υπεύθυνοι ανασκαφής στη Βεργίνα, παρουσίασαν το έργο της τελευταίας δεκαετίας, στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή της ακρόπολης και των τειχών της Βεργίνας.

Σε εισήγηση τους, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ο υπεύθυνος του ανασκαφικού τομέα της ακρόπολης και τειχών της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής της Βεργίνας Αν. Καθηγητής Παναγιώτης Φάκλαρης και η συνεργάτιδά του Δρ. Βασιλική Σταματοπούλου, στο πλαίσιο του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για το αρχαιολογικό έργο του 2016 στη Μακεδονία και τη Θράκη, σκιαγράφησαν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του ΑΠΘ, κατά την τελευταία δεκαετία σε ένα από τα σημαντικότερα νεοαποκαλυφθέντα μνημεία της Μακεδονίας, την οχύρωση της Βεργίνας.

Ολόκληρο το ανασκαφικό έργο της 10ετίας 

Σύμφωνα με τον Αν. Καθηγητή Παναγιώτη Φάκλαρη «η έρευνα της τελευταίας δεκαετίας συνεχίστηκε τόσο στην ακρόπολη όσο και στον περίβολο της πόλης.
Με την εξακρίβωση της πορείας του τείχους στην ανατολική πλευρά, η μέχρι σήμερα αντίληψή μας για την έκτασή της αρχαίας πόλης άλλαξε, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο θεωρούσαμε κατά 60 στρέμματα.

Από τη μέχρι σήμερα διαπιστωμένη πορεία του τείχους η εκτιμώμενη συνολική έκταση της αρχαίας πόλης υπολογίζεται στα 768 στρέμματα.
Η οχύρωση αυτή ακολουθούσε και αξιοποιούσε αμυντικά το ανάγλυφο του εδάφους.

Μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί πέντε πύλες αξονικού και εφαπτόμενου στο τείχος τύπου και δεκαοκτώ πύργοι, ημικυκλικής και ορθογώνιας κάτοψης.

Οι θέσεις των πυλών δίνουν στοιχεία για την οργάνωση του εσωτερικού της πόλης, δεδομένου ότι από αυτές διέρχονταν δρόμοι που εξυπηρετούσαν τον οικισμό και για τους οποίους δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι στιγμής άλλα στοιχεία.

Ο μικρός αριθμός πυλίδων που έχουν μέχρι στιγμής επισημανθεί ερμηνεύεται ως ένδειξη για τον μικρό αριθμό των υπερασπιστών για τον οποίο η οχύρωση αυτή είχε σχεδιαστεί.

Με δεδομένο ότι οι πυλίδες στις πολιορκίες χρησιμοποιούνται για την έξοδο ομάδων αμυνομένων πολεμιστών, δηλαδή για την ενεργητική άμυνα της πόλης, με τη μεταφορά της δράσης εκτός των τειχών, ο μικρός αριθμός πυλίδων φαίνεται ότι αντανακλά έναν σχεδιασμό παθητικής άμυνας, δηλαδή μια οχύρωση που προοριζόταν να λειτουργήσει αντιμετωπίζοντας τον εχθρό από το εσωτερικό, χωρίς τον αριθμό υπερασπιστών που αναλογεί στην περίμετρό της.
Η ολιγανδρία είναι άλλωστε ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Μακεδονία της εποχής αυτής.

Σημαντικό οχυρωματικό έργο του 300 π.Χ

Το τείχος της Βεργίνας είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό οχυρωματικό έργο, του οποίου τα χαρακτηριστικά και τα ανασκαφικά στοιχεία, δείχνουν ότι φέρει την υπογραφή του βασιλιά της Μακεδονίας Κασσάνδρου (315-297 π.Χ.).

Εντάσσεται λοιπόν ιστορικά, στην εποχή που ο Κάσσανδρος επενδύει μέρος του αμύθητου βασιλικού θησαυροφυλακίου, που του κληροδότησε η ασιατική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οργάνωση του βασιλείου για την κατοχύρωση των εδαφών του έναντι του Δημητρίου Πολιορκητή, που αποτελούσε την σημαντικότερη απειλή για την εξουσία του Κασσάνδρου στο διάστημα 307-302 π.Χ., στο οποίο ακριβώς τοποθετούν τα ευρήματά μας την ανέγερση του συγκεκριμένου τείχους.

Άποψη του ανατολικού βραχίονα του τείχους της Βεργίνας στον αγρό ιδιοκτησίας αδελφών Μπέλα

Τείχος 3,3 χιλιομέτρων  

Από τα συνολικά 3,3 χιλιόμετρα της περιμέτρου του τείχους αυτού, η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή έχει αποκαλύψει περισσότερα από 2,75 χιλιόμετρα με ανασκαφικές τάφρους που ξεπερνούν τα 5,5 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημείο, μεγάλο τμήμα του οποίου σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης και παρουσιάζει πέρα από μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον, άριστες δυνατότητες ανάδειξης και απόδοσης του στο κοινό.

Στην ανασκαφή αυτή εκπαιδεύονται κάθε χρόνο φοιτητές αρχαιολογίας του ΑΠΘ, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο συναρπαστικό αυτό έργο, που παρακολουθεί και αποκαλύπτει το τείχος της Βεργίνας, άλλοτε στα δασωμένα Πιέρια και άλλοτε στο άδεντρο πεδίο, ασκούμενοι παράλληλα στην ανασκαφική πρακτική.

Εντυπωσιακό το τείχος της Βεργίνας στην  αρχαία Μακεδονία, που χρονολογείται μάλιστα κοντά στην εποχή του Αλέξανδρου. Η ολοκλήρωση των ανασκαφών στην αρχαία Μακεδονική πόλη ,θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα ιστορικά δεδομένα . Ακόμα και το  θέμα τριβής περί της πρωτεύουσας του Μακεδονικού κράτους και ποιο ακριβώς ήταν  το κέντρο του,  είναι σίγουρο πως θα επιφυλάσσει εκπλήξεις ,όταν έρθουν στο φως και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Και κάτι άλλο  είναι επίσης  σίγουρο.  ΄Οσο έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία από την αρχαιολογική σκαπάνη για το κράτος των Μακεδόνων, τόσο θα υποχωρεί  η εθνικιστική υστερία κάποιων φανατικών Σκοπιανών, που αναζητούν ρίζες μακεδονικές.  Δεν τους κάνουν οι δικές τους, οι σλαβικές. Λες και είναι υποτιμητικό να έχεις προγόνους Σλαύους.

Το κράτος των αρχαίων Μακεδόνων, έχουμε ξαναγράψει, περιελάμβανε μια τεράστια έκταση. Από τη σημερινή Μακεδονία (Σέρες–Αμφίπολη-Καβάλα) και επεκτεινόταν ως πάνω στα σημερινά Σκόπια. Τα άλλα, περί κέντρου της αρχαίας Μακεδονίας στη σημερινή πρωτεύουσα των Σκοπίων, είναι παλαβά και εθνικιστικά παραληρήματα τυφλών και παραχαρακτών της Ιστορίας.