Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι και η… Μακεδονία του! O φασίστας και o εθνικιστής είναι τέτοιοι, ως ανιστόρητοι . Και… τούμπαλιν!

“Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, επισήμανε πως οι απόψεις του προέδρου του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι σχετικά με τη συνταγματική ονομασία της χώρας ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο μέλλον, «λόγω της επίμονης στάσης του να μη χρησιμοποιεί τη νέα συνταγματική ονομασία της χώρας (Βόρεια Μακεδονία)»

Μιτσκόσκι: «Για μας, το όνομα θα παραμείνει”Μακεδονία”»
Σε ερώτηση για το πώς θα αποκαλεί τη χώρα ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι, σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε ότι «το όνομα θα παραμείνει πάντα μόνο “Μακεδονία”.

«Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε συμπεριφορά. Για μένα, η Μακεδονία είναι και θα είναι Μακεδονία. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Οι πρόγονοί μου θα είναι περήφανοι για μένα, για ό,τι κάνω για τον λαό και τη χώρα μου. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Δεν αλλάζω τις θέσεις μου»

****

ΧΡΙΣΤΙΑΝ ΜΙΤΣΚΟΣΚΙ - από το iefimerida.gr

Ο ακροδεξιός Χρίστιαν Μιτσκόσκι με πάμπολλα φασιστικά ανακλαστικά, είναι προκλητικός και στη χώρα του και εκτός με όσα λέει και κάνει. Και όχι μόνο ως…Μακεδονομάχος.

Σφόδρα προκλητικός ,ως  αδιάβαστος Μαυρογυαλούρος και μάλιστα  ακροδεξιάς κοπής, δε  βάζει  όρια. Αλά ο δικός μας εδώ παραληρηματικός  Μιχαλολιάκος.

Ούτε βουτάει ποτέ τη  γλώσσα στο μυαλό, αφού από τέτοιο  δε διαθέτει κουκούτσι.   Ως εκ τούτου, όποια ανοησία λέει ούτε περίεργη ,ούτε ανεξήγητη είναι. Δεν μπορείς σχεδόν σε τίποτα να τον πάρεις στα σοβαρά.

Το θέμα της  Βόρειας  Μακεδονίας και όχι Μακεδονίας  νέτο σκέτο πια, το έχουμε εδώ εξαντλήσει.

Γράφαμε στις 15 /10.2014 :

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ”, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η…ΣΠΑΡΤΗ!

Η Αρχαία Μακεδονία ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ γιατί δεν υπήρχε Ελλάδα τότε. Ούτε οι Σπαρτιάτες (ο Θουκυδίδης για να τους εκδικηθεί, θέλει τους κατοίκους της νήσου του Πέλοπος …βαρβάρους!),οι ΄Ιωνες, οι Ηπειρώτες ήταν ΄Ελληνες. Κράτη αυτόνομα είχαν, χωρίς πραγματική ,αλλά μυθική ταυτοποίηση καταγωγής (Πελασγοί, Λέλεγες,  Δαναοί, Αχαιοί κ.λπ),τα οποία ενώνονταν μεταξύ τους θα λέγαμε σήμερα “εθνικά” πολύ χαλαρά με “κρίκους” κυρίως της γλώσσας και της θρησκείας και όχι της κοινής συνείδησης καταγωγής. Οι  Αρχαίοι Μακεδόνες, για να μείνουμε σ΄αυτούς,  είχαν  πολλές κοινές θεότητες με τα άλλα “ελληνικά” γένη, μιλούσαν πιθανότατα ένα ιδιόμορφο, »βαρύ» ελληνικό “ιδίωμα” (να το πούμε διάλεκτο;) και δε διέφεραν σε τίποτα στην “ελληνική” τους καταγωγή από τους Σπαρτιάτες, μια και ΚΑΝΕΝΑΣ τους (ως “αίμα”, γενετικά) δεν ήταν ΄Ελληνας, όπως σήμερα κάποιοι Νεο-΄Ελληνες το φαντάζονται. Αυτές οι ευαισθησίες να θέλουμε σώνει και καλά να αποδείξουμε, είτε ως Πελοποννήσιοι   είτε ως Μακεδόνες, πως τρέχει κατα-κάθαρο ελληνικό αίμα στις φλέβες μας και μάλιστα ως γνήσια τέκνας της …εταίρας Ασπασίας και ιστορικές αφέλειες είναι και …κρυφο-ναζισμό υποκρύπτουν.

Χαλαρώστε Ελληνάρες!

“ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ”  ΣΥΝΕΧΕΙΑ


“Τί έχεις Γιάννη μ΄; Τί ‘ χα πάντα”! Βροχή πάλι τα μέηλ με βρισίδι στον…ανθέλληνα, τον πράκτορα των Σκοπιανών, Τούρκων, Εβραίων, και πάσης φυλής αλλότριας (μια και οι ΄Ελληνες είναι… ανάδελφοι).

Εκτός από ανεγκέφαλοι και απατεώνες οι πατριωταράδες,  είναι και αισχροί βωμολόχοι. Ποια “πεζοδρόμια”, ποια παλιά Τρούμπα ,ποιος ναύτης του λιμανιού; Πάνε αυτά και ως φράσεις  για τους λούμπεν, τους έχοντας «αθύρωτον» στόμα. Ελληνάρας θα λέμε  πια  και θα εννοούμε όχι μόνο  το λούμπεν , τον αισχρολόγο, τον παλιάνθρωπο,  αλλά και τον τραμπούκο, τον παλικαρά.    

Μια απάντηση χρωστάμε (ελπίζουμε η τελευταία) όχι στα τετράποδα παραπάνω (μόνο τέτοια μορούν να αισχρολογούν για μια  μάνα, που μπορεί να είναι γριούλια πια  ή και πεθαμένη), αλλά σε εκείνους που  μας στέλνουν την απορία τους για το τί  είναι τελικά  η Μακεδονία. Εληνική, Σκοπιανή, Ελληνο-Σκοπιανή; Τί τέλος πάντων;

Επαναλαμβάνουμε,  όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει εδώ για το συγκεκριμένο  θέμα (και είναι πολλά), επιγραμματικά και επί τροχάδην:

  1. Η αρχαία Μακεδονία ήταν ένα κράτος, μάλλον…ανάδελφο. ΄Οσοι αρχαίοι  συγγραφείς, πριν τον Αλέξανδρο, αναφέρονται στην καταγωγή των Μακεδόνων, τους θεωρούν ξεχωριστό φύλο και ως εκ τούτου “Βαρβάρους”. Μάλιστα, «Μακεδών» σημαίνει “υψηλός”, έτσι ακριβώς, όπως δεν ήταν οι νότιοι κάτοικοι της αρχαίας Ελλάδας στους ιστορικούς χρόνους.

  2. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο βασιλιάς Αλέξανδρος   ο Α΄  δε θεωρήθηκε ΄Ελληνας , για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Χρειάστηκε να επιστρατέψει  χαλκευμένα  στοιχεία, και προφανώς τις “χρυσές λόγχες”, που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οι Μακεδόνες, για να πείσει του Ελλανοδίκες (γνωστή η χρησιμοθηρία τους) πως η καταγωγή των Μακεδόνων ήταν ..Αργίτικη. Τον μύθο διασώζει ο Ηρόδοτος, αλλά και ο Θουκυδίδης κάνει σχετική αναφορά.

  3. Οι Μακεδόνες μιλούσαν τα “Μακεδονικά”, όπως ο Αρριανός,ο Πλούταρχός , ο Ψευδοκαλλισθένης κ.α μας πληροφορούν. Οι Μακεδόνες στρατιώτες, αλλά και οι αξιωματικοί στην εκστρατεία,  μιλούσαν «Μακεδονιστί” μεταξύ τους. Αλλά συνεννούνταν και ελληνικά με τους υπόλοιπους στρατώτες, αφού πια ,όπως λέμε στη συνέχεια, η ελληνική είχε επικρατήσει κατά κράτος και η μακεδονική  είχε υποχωρήσει. (Κάτι ανάλογο στα κατοπινά χρόνια που συνέβη   με τους Βλάχους (Αρομάν) της Ελλάδας. Κι αυτοί, δίπλα στη λαϊκή λατινική (αρομανικά), μιλούσαν και τα ελληνικά).  Η διάλεκτος αυτή των Μακεδόνων είναι εντελώς άγνωστη σήμερα σε μας. Κατά πάσα πιθανότητα είχε  συγγένεια με τις Ηπειρωτικές διαλέκτους, αλλά και πολλά στοιχεία της ελληνικής που προστέθηκαν αργότερα, όταν  οι Μακεδόνες “εξελληνίστηκαν” εντελώς.

  4. Με τον Φίλιππο το Β΄ ξεκινά η πλήρης «ελληνοποίηση» της Μακεδονίας.  Ο υιός του  Αλέξανδρος λαμβάνει ελληνική παιδεία από το μεγάλο δάσκαλο και φιλόσοφο Αριστοτέλη. Και φυσικά  δίπλα στα Μακεδονικά και παράλληλα, μιλάει και την Ελληνική γλώσσα, που  θα ήταν η Αττική και του ύφους των συγγραμμάτων του Αριστοτέλη.   Μετά τη μάχη της Χαιρώνειας (338 π.κ.χ) και την κατάληψη της Ν. Ελλάδας από τους Μακεδόνες, ο εξελληνισμός της Μακεδονίας  υπήρξε απόλυτος απ΄όλες  τις πλευρές και όχι μόνο γλωσσικά.

  5. Δεν έχει  νόημα εδώ να αναλύσουμε  πως οι Σλάβοι των Σκοπίων ουδεμία σχέση είχαν με την αρχαία Μακεδονία. Συνοπτικά αναφέρουμε: α. Πιθανότατα  το κράτος των Μακεδόνων, που είχει κέντρο τη σημερινή  περιφέρεια της Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Πέλλα,  να εκτεινόταν  και ως πάνω  ,φτάνοντας  στο σημερινό έδαφος των Σκοπίων. β.  Η …Μακεδονική γλώσσα που σεμνύνεται ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου πως μιλάνε οι «ομοεθνείς» του, καμιά σχέση δεν έχει με την αρχαία Μακεδονική γλώσσσα ή διάλεκτο. Είναι  σλαβική,  μια από τους πολλούς κλάδους  του δέντρου  της πλούσιας και διαδεδομένης σε μεγάλη έκταση και στα Βαλκάνια , Σλαβικής γλώσσας.

  6. Αν η “Ματσεντόνια” (έτσι (ανα)γνωρίζουν τα Σκόπια σε όλο τον κόσμο) θέλει να αποκαλείται και Νέα ή ΄Ανω ή Σλαβική ,αυτό καθόλου δεν κλονίζει τις ιστορικές αλήθειες που παραθέσαμε. Την ιστορία δεν την αλλάζουν οι εθνικισμοί, οι κραυγές, τα παραληρήματα, εκείθεν και εντεύθεν.

  7. Κακώς οι “Μακεδονομάχοι” κάνουν τέτοιο υστερικό τζέρτζελο και   σαματά, λες  και πρόκειται  να χαθεί η Μακεδονία. Ουδείς μπορεί να πειράξει σήμερα την ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας. ΄Οπως το ίδιο δεν μπορεί κανένας Ερντογάν, να αλλάξει το στάτους στο Αιγαίο και τη Θράκη. Δεν παραβιάζονται σήμερα οι συνθήκες με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ούτε ο «εθνικός» χαρακτήρας, η ταυτότητα  της  περιφέρειας  της  Μακεδονίας αλλάζει αν οι Σκοπιανοί συνεχίσουν να λέγονται “Μακεδόνες”. Αλλιώς, το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με τους…Λακεδαιμόνιους τους οποίους ο Θουκυδίδης τους στολίζει με όλα τα…κοσμητικά, μη εξαιρουμένου κι αυτού της βαρβαρότητας. Δεν θεωρεί ΄Ελληνες τους Σπαρτιάτες(!), μια και δεν είναι  αυτόχθονες (όπως οι Αθηναίοι), αλλά   κατακτητές από την Ασία. Καιρός να βγουν και οι Λάκωνες εκεί στη Σπάρτη σε συλλαλητήρια γι αυτά που λέει ο Θουκυδίδης και να απαιτήσουν να κάψουμε τις «Ιστορίες»  του!

  8. Τα έθνη ,τα κράτη, όπως διαμορφώθηκαν ήδη από το τέλος του 17 αιώνα και συνεχίστηκε η δημιουργία τους  στο 18ο αιώνα ,υπήρξαν κατάρα για την Ευρώπη. Οι δύο παγκόσμιοι  πόλεμοι ήταν η…συγκομιδή αυτής της αφροσύνης.  Σήμερα, ο εθνικισμός στην Ευρώπη καταρρέει  ,όσο κι αν  μερικοί ανεγκέφαλοι πατριωταράδες,  κραυγάζουν ακόμα. (Και όχι μόνο στην Ελλάδα).  Οι ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)  είναι επί θύραις. Και είναι σίγουρο πως δε θα έχουν καμιά σχέση με την τωρινή  Ε.Ε του πλούσιου  Βορρά και του  φτωχού Νότου . (Διάβαζε της Γερμανίας και της Γαλλίας στην ουσία).  Σ΄αυτές τις ΗΠΕ έχουν θέση και οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι. Πολίτες όλοι  ισότιμοι και μονιασμένοι ,ας προχωρήσουμε την ΄Ενωση, όχι μόνο της Ευρώπης ,αλλά του κόσμου ολόκληρου. ΄Ενα «΄Εθνος», μια «φυλή», μια γλώσσα. Ο κόσμος όλος,  ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!