ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
(Η συνέχεια από την προηγούμενη ανάρτηση στις  14/3/2017 )

 

Μπορεί, επομένως,  με τις συνταγές ,που δοκιμάστηκαν μέχρι σήμερα από όλους τους εμπλεκομένους στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, να υπάρξει λύση και να οδηγηθεί  η χώρα σύντομα ή έστω σε ένα λογικό χρονικό διάστημα  στην έξοδο από την οικονομική κρίση; Κι αν όχι, υπάρχει επιτέλους άλλος δρόμος, έστω και μονόδρομος, σωτηρίας;

 Η πείρα που αποκτήσαμε  όλοι σ΄αυτό τον τόπο τα τελευταία 6 τουλάχιστον χρόνια, είναι τούτη: Σε καμιά περίπτωση με τις αλχημείες και τα …μαντζούνια των μάγων της Ευρώπης και του ΔΝΤ δε θα υπάρξει θεραπεία για την ήδη, όπως είπαμε,  σε κώμα ευρισκόμενη οικονομία της χώρας.

 Δύο θα είναι οι εξελίξεις: 1. Να τραβήξει κάποιος το καλώδιο από την πρίζα  και να αφήσουν να εκπνεύσει  ο ασθενής. 2. Να αποφασιστεί μια οδυνηρή χειρουργική επέμβαση με ενδεχόμενα α. τη σωτηρία του ασθενή β. να μείνει πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.  Πάντως, ο αργός  θάνατος στον οποίο έχει βυθιστεί ή χώρα ,ειδικά τα τελευταία χρόνια,  είναι ό,τι χειρότερο και για το παρόν και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και φυσικά του λαού  της χώρας.

Και στο τέλος –τέλος, όλοι οι  σωτήρες από την εποχή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση μέχρι σήμερα, αποδείχτηκε   πως μόνο  τα δικά τους συμφέροντα  περιφρουρούσαν και στήριζαν “με νύχια και  με δόντια”  τους νόμους της Αγοράς με τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών , τα κάπιταλ  κοντρόλ και όλες τις υπόλοιπες κινήσεις τους . Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξαν παρεμβάσεις  για την ουσιαστική  διόρθωση της πορείας της χώρας και όχι μόνο της οικονομικής .Ούτε από τα μεριά των ελληνικών  κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα.

Στο ερώτημα, λοιπόν,  αν θα υπάρξει διέξοδος από την κρίση  υπό  τις υφιστάμενες «λογικές» και πρακτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και των δανειστών μας , η απάντηση είναι μία και μοναδική: ΟΧΙ. Τί μένει, άρα;  Η λύση που είχαμε προτείνει  λίγο καιρό πριν  (4/2/2017).  Γράφαμε τότε:

” Το πρέπον, επείγον και λίαν απαραίτητο  είναι να συγκροτηθεί κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτική, που να μην την ακολουθούν και την κρατούν στο «χώμα» οι κομματικές αλυσίδες και τα βαρίδια. ΄Ομως,  μια και αυτό θεωρείται πολυτέλεια από τα κομματικά «πιράνχας» που κυβερνούν (διάβαζε καταβροχθίζουν) εναλλασσόμενα την από πολύ καιρό σε κώμα ευρισκόμενη χώρα, η λύση της συνεργασίας ΟΛΩΝ των κομμάτων (πλην Χ.Α)  σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι  μια. Τουλάχιστον «το μη χείρον».
Αν ,όμως,   αρχίσουν πάλι ο Κυριάκος και ο Αλέξης τα γνωστά κόλπα και  τις τελειωμένες πια φανφάρες (δημαγωγίες) για τον τόπο, να επικαλούνται, δηλαδή, τα…αγαθά της αυτοδυναμίας και άλλα τέτοια «πονηρά»,  να ξέρουν πως θα βρουν τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων απέναντί τους. Και η Ιστορία  θα τους χρεώσει ένα ακόμα έγκλημα «εσχάτης προδοσίας».
Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να εργαστεί σήμερα στην κατεύθυνση  του αιτήματος για «κούρεμα» (και μάλιστα με την… ψιλή) του χρέους. Αυτό είναι το ζητούμενο τούτη την ώρα. Και το μόνο που θα αποτελούσε ουσιαστική λύση για την οικονομία και έξοδο από την κρίση. Τα μνημόνια, οι κόφτες, τα άλλα μέτρα αποτελούν…ημίμετρα.
«Κούρεμα γουλί», λοιπόν, του χρέους, εδώ και τώρα, με κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Αλλιώς, πατεράδες και μανάδες, σημερινοί Ελληνίδες και ΄Ελληνες, μην περιμένετε έλεος από τις γενιές των που έρχονται. Θα σας σιχτιρίζουν και θα σας καταριούνται στους τάφους σας!”

______________________________________________________________

1. Ολλανδικές εκλογές: Χτύπημα στο λαϊκισμό η νίκη Ρούτε -Ανάσα για την Ευρώπη, όλες οι εξελίξεις
Ολλανδικές εκλογές: Χτύπημα στο λαϊκισμό η νίκη Ρούτε -Ανάσα για την Ευρώπη, όλες οι εξελίξεις

Τί πανηγυρίζουν; Υπήρχε περίπτωση ειδικά στην Ολλανδία και τη Γαλλία ,να γίνει η έκπληξη και να κερδίσουν τις εκλογές οι ακροδεξιοί;  Χτες το ξαναλέγαμε: “Μια μειοψηφία είναι η ακροδεξιά και στην Αγγλία, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε . Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα είναι τα καλύτερα παραδείγματα. Στη «γηραιά Αλβιώνα», για να μείνουμε εκεί, η συντριπτική πλεοψηφία  δεν  ήταν υπέρ του Brexit . Απλώς οι εθνικιστές  προσήλθαν …μπουλουκιδόν στις κάλπες. ΄Οσοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε μαζί με την ΑΠΟΧΗ ήταν η συντριπτική πλειοψηφία του Αγγλικού λαού”.

Κόλπο εκφοβισμού είναι όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις και οι φόβοι που εκφράζουν τα διάφορα κόμματα στην Ευρώπη για άνοδο της ακροδεξιάς και το Ναζισμού. Το ίδιο  ακριβώς δημαγωγικό τερτίπι που κατά κόρον χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ  προεκλογικά.

΄Ελεγε τότε για παράδειγμα στην Ισπανία αυτός ο …χάρτινος ήρωας  της δημοσιογραφίας  και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Στέλιος Κούλογλου. “Αν δεν κερδίσουμε τις εκλογές, θα τις κερδίσει η Χρυσή Αυγή και θα σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα”. Με 400 χιλιδες ψήφους θα  κέρδιζε ο Μιχαλολιάκος τις εκλογές! Τόσο δημαγωγός ο  άθλιος αυτός υπάλληλος της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

΄Ιδια γεύση και και στη Γαλλία,όπως στην Ολλανδία. Ουδεμία περίπτωση υπάρχει να κάνει την έπληξη η Λεπέν και να κερδίσει τις εκλόγες.

Δύο μόνο είναι οι κατ΄εξοχήν κίνδυνοι στις μέρες μας από την άνοδο της ακροδεξιάς στην εξουσία.  Στην Αμερική και τη Ρωσία. Ο τραμπούκος Τραμπ και ο δικτάτορας Πούτιν, κατάφεραν να συπειρώσσουν το συρφετό των ακροδεξιών, εθνικιστών και ρτασιστών στις δύο χώρες,στις οποίες πολλά χρόνια τώρα η ΑΠΟΧΗ  στις εκλογές είναι τεράστια. ΄Ομοιος, καθολικός κίνδυνος στην Ευρώπη, δεν υπάρχει.

 

2. Νόαμ Τσόμσκι: Ο Τραμπ θα φέρει νέο οικονομικό κραχ
Φωτογραφία: AP Photo/Nader Daoud

Σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ επεφύλαξε ο Αμερικανός, γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο AlterNet, ο Τσόμσι προβλέπει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος με τις πρακτικές του θα φέρει νέα οικονομική κρίση στη χώρα, νέο κραχ ανάλογο του 2008.

«Οι ΗΠΑ οδηγούνται σε ένα τεράστιο οικονομικό κραχ καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει στο επιτελείο του δισεκατομμυριούχους και πρώην επιτελείς της Wall Street. Η αντικαθεστωτική πρακτική (Τραμπ) δεν είναι παρά ένα αστείο. Ρίξτε απλά μία ματιά στον Τραμπ και το επιτελείο του» είπε ο Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι ανέφερε ως παράδειγμα μάλιστα τον υπ. Οικονομικών του Τραμπ, Στιβ Μνούτσιν, λέγοντας ότι «προέρχεται από τη Goldman Sachs, μία τεράστια επενδυτική εταιρεία, όπου εργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια».

«Με απλά λόγια, η Wall Street,τρίβει τα χέρια» της για την εκλογή Τραμπ και το επιτελείο του» επεσήμανε ο Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι «Από όταν εκλέχθηκε ο Τραμπ, οι αξίες των μετοχών και τα οικονομικά ιδρύματα σκαρφάλωσαν στα ύψη. Οι επενδυτές είναι κατενθουσιασμένοι που θα εξαλείψει τους όποιους περιορισμούς, επιτρέποντάς τους να κερδοφορήσουν. Και φυσικά αυτό θα οδηγήσει σε μία ακόμη κρίση αλλά αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Οι φορολογούμενοι θα το φροντίσουν αυτό» επεσήμανε ο Αμερικανός σύγχρονος θεωρητικός.

«Ο Τραμπ έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι θα παλέψει για να πατάξει την καθεστηκυία τάξη αλλά όπως παρατηρούν οι περισσότεροι ειδικοί και αναλυτές, η διοίκησή του είναι η πλουσιότερη στην ιστορία της χώρας» κατέληξε ο Νόαμ Τσόμσι.

΄Ενα σοβαρό οικονομικό κραχ στην Αμερική στην πραγματικότητα σημαίνει  κατάρρευση και πολλών άλλων οικονομιών παγκοσμίως. Θα υπάρξει ντόμινο, όπως συνέβη και  στην κρίση του 2008.  Αλλά σε μεγαλύτερη έκταση τούτη τη φορά.

Η μόνη θετική εξέλιξη μιας τέτοιας σφοδρής κρίσης, αν υπάρξει, θα είναι η τιμωρία Τραμπ, που δε θα περιοριστεί μόνο στον πολιτικό καταποντισμό του. Σύντομα ,αν συμβεί τέτοιας μορφής κραχ, που προβλέπει ο Τσόμσι, ο  ακροδεξιός πρόεδρος της Αμερικής, θα γνωρίσει και την… άλλη πλευρά του φεγγαριού. Την πολύ σκοτεινή . Εκείνη της φυλακής.

΄Αμποτε!

3. Πορεία διαμαρτυρίας τυφλών προς το Μέγαρο Μαξίμου
Φωτογραφία: Intime

 

H Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών πραγματοποιεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Ομόνοια και αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από το υπουργείο Εργασίας.

«Κάτω τα χέρια από τα επιδόματά μας», φωνάζουν οι διαδηλωτές, οι οποίοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- να μην θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους.

Ντροπή σε όλους μας ,αν αφήσουμε στις ευπαθείς αυτές ομάδες να κουβαλάνε και οικονομικό σταυρό. Φτάνει ο  βαρύς, που έχουν στην πλάτη από το φρικτό μαρτύριο της αορασίας .  Ντροπή και στον υπουργό  Παν. Κουρουμπλή, που  βιώνει και ο ίδιος την ίδια κόλαση!

4. Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ρούτε: Το 2017 θα είναι η χρονιά που ο λαϊκισμός θα ηττηθεί στην Ευρώπη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Ζούμε στην εποχή της σύγχυσης, της παραζάλης   και της  σκόπιμης διαστρέβλωσης  των λέξεων και της σημασίας τους. ΄Εχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους τα λεξικά.

Εδώ ο λαϊκιστής των λαϊκιστών,ο απείρως χειρότερος του Αλέξη Τσίπρας δημαγωγός, ο μαυλίζων τους ακροδεξιούς και τους Ναζί “άσωτους υιούς”  να  επιστρέψουν  στο πατρικό τους σπίτι, μιλάει για  …ήττα …λαϊκισμού. Θεοί!

5. Ο Τσαβούσογλου προειδοποιεί για ιερούς πολέμους στην Ευρώπη
Ο Τσαβούσογλου προειδοποιεί για ιερούς πολέμους στην Ευρώπη

Ουδείς θρησκευόμενος είναι αθώος. Ακόμα και οι μετριοπαθείς,  κουβαλάνε την ίδια τύφλα, τον ίδιο φονταμενταλισμό. Σε όλες τις θρησκείες.

Απειλεί εδώ την Ευρώπη  ο… μετριοπαθής Ισλαμιστής Τσαβούσογλου με…ιερούς πολέμους.΄Οπως ακριβώς και οι Τζιχαντιστές. Τί θράσος!

Πολεμάμε τους φανατικούς της θρησκείας παντού και χωρίς έλεος. Δε διαφέρουν οι μετριοπαθείς από τους ακραίους.΄Οταν τους δοθεί η ευκαιρία, κάνουν τα ίδια.  “΄Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”,  ως γνωστό.