ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ… “ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ”

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ  ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. ΚΕΙΜEΝΟ ΣΤΑ  INDYMEDIA:

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις 6 παρακάτω εμπρηστικές επιθέσεις

Τράπεζα στα Πετράλωνα λίγα στενά δίπλα στην καταναλωτική γειτονιά του Γκαζιού

Εταιρία security FALCON στην κεντρική και πολυσύχναστη Λεωφόρο Κηφισίας. Η εν λόγω εταιρία διαφημίζεται από τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της τηλεόρασης

Ταχυδρομικό ταμιευτήριο στην φαινομενικά αστυνομοκρατούμενη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

3 οχήματα διπλωματικού σώματος

Οι πόλεις είναι το θέατρο της ιστορίας. Εκεί δίνει η ζωή την κεντρική της παράσταση μέσα σε πειθαρχημένους κοινωνικούς ρόλους, από νομοταγείς πολίτες μέχρι χαρούμενους σκλάβους πάνω σε αντανακλάσεις ψηφιακών οθονών επικοινωνίας και βιτρινών κατανάλωσης εντός πάντα προκαθορισμένων διαδρομών απ’τη μισθωτή σκλαβιά στη πληρωμένη διασκέδαση. Κάθε κίνηση μας ελέγχεται απ’το άγρυπνο μάτι χιλιάδων καμερών στους δρόμους, ένστολα μπλόκα και μηχανοκίνητες περιπολίες μπάτσων.

Στην τωρινή συνθήκη της οικονομικής κρίσης,μόνο ένα νόμισμα έχει σταθερή αξία,το νόμισμα του φόβου στα χέρια της εξουσίας.Ο φόβος ότι τίποτα δεν αλλάζει,ότι είμαστε λίγοι και ότι η φυλακή παραμονεύει για όποιον τολμήσει και αμφισβητήσει τις διαταγές της εξουσίας.Η ζωή όμως βιάζεται και δεν περιμένει εκείνους που φοβούνται να την ζήσουν. ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.

Μετατρέπουμε τις πόλεις σε πεδίο μάχης και κάνουμε τις νύχτες σύμμαχο για αντάρτικες αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Ναρκοθετούμε με φωτιά τα σύμβολα αυτού του κόσμου που μας κρατούν αιχμαλώτους.Ξέρουμε πως μια καμένη τράπεζα ή ένα πυρπολημένο κρατικό όχημα δεν αρκούν για να φοβηθεί η εξουσία όμως η πραγματική δύναμη των αναρχικών παράνομων ενεργειών είναι ότι μοιάζουν με αντικλείδι.Το αντικλείδι που απελευθερώνει την δύναμη που έχουν οι άνθρωποι όταν εξεγείρονται.Την δύναμη να χτυπήσουν την εξουσία και να ζήσουν επικίνδυνα ελεύθεροι Γι’αυτο και δημιουργούμε μικρές μαχητικές ομάδες,έτοιμες για δράση εδώ και τώρα.Δεν περιμένουμε ένα πλήθος χωρίς ψυχή ούτε ψάχνουμε προλεταριακά υποκείμενα που το μόνο που ζητούν είναι ένας καλύτερος μισθός.Δεν είμαστε ούτε βοσκοί να μας ακολουθήσουν οι μάζες,ούτε νεκροθάφτες για όσους έχουν θάψει την ζωή τους μέσα στη σιωπή.

Οργανωνόμαστε και συντονιζόμαστε άτυπα τοποθετώντας μια έμπρακτη παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στην εξουσία του εγκλωβισμού χαλώντας τους ρυθμούς της έννομης τάξης.Αυτοί οι δύσκολοι καιροί δεν λυγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις ιδέες μας αλλά τις οξύνουν και τις αναζωπυρώνουν.Μαγειρεύουμε το μίσος μας με συνείδηση και αξιοπρέπεια και όταν δέσει αυτό το μείγμα θα δηλητηριάσει και θα καταστρέψει το σώμα κάθε εισαγγελέα,κάθε δημοσιογράφου,κάθε μπάτσου,κάθε σεκιουριτά,κάθε ρουφιάνου,κάθε είδους κομματόσκυλου,κάθε φιλήσυχου πολίτη και γενικά κάθε σκουπιδιού που συνθέτει αυτήν την αποστειρωμένη κοινωνία της ασφάλειας.Κανείς βολεμένος δεν θα αφήσει τα προνόμια του για τον δρόμο της εξέγερσης και αυτό το ξέρουμε καλά.Ο φόβος για την κοινωνική απόρριψη ωθεί στην αδράνεια και στην συντηρητικοποιήση των αναρχικών πρακτικών σε “ενδοκινηματικό” επίπεδο.Τα μέσα μας είναι αμιγώς παράνομα και δεν είμαστε πρόθυμοι να υποστούν καμία διαδικασία κοινωνικοποίησης ώστε να γίνουν αποδεκτά όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν οι αριστεροί-δεξιοί διαχειριστές της εξουσίας και οι ενδοκινηματικοί φιλοεξουσιαστές-υποστηρικτές τους.

Γίναμε αυτό που ονειρευόμασταν από μικρά παιδιά,ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ,που δεν κοιμόμαστε τα βράδια και το μόνο που μας νοιάζει είναι να βάλουμε φωτιές στις νύχτες σας και να σας χαλάμε την γιορτή αποσταθεροποιώντας συστηματικά την μητροπολιτική ομαλότητα.Είμαστε τα παιδιά που τολμούν να ρισκάρουν εκεί που παραμονεύει η τιμωρία και ο εγκλεισμός αποδομώντας τον φόβο σε κάθε του πτυχή.Γιατί στην τελική η αναρχία είναι στην καρδία μας,στο μυαλό μας,σε κάθε σταγόνα αίματος που κυλάει στις φλέβες μας και μέσα στις παράνομες πράξεις μας μακριά από την μικροαστική ηθική και καθαρότητα σας.Μπορεί μερικές φορές το σώμα μας να φυλακίζεται αλλά οι αναρχικές ιδέες μας ποτέ,και θα συνεχίσουν να πράττουν ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται αδιαμφισβητήτα μέσα από την συνεχόμενη ροή των επιθέσεων μας.

Ζούμε σε καιρούς πολέμου και το ξέρουμε καλά.Η έμπρακτη αλληλεγγύη στους έγκλειστους συντρόφους είναι ένα από τα δυνατότερα όπλα στον κοινωνικό πόλεμο που δυστύχως τείνει να απονοηματοδοτηθεί.Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι με την αλληλεγγύη πρέπει να πραγματώνεται η αναρχική δράση και επίθεση.Δεν στεκόμαστε αλληλέγγυοι ούτε από οίκτο ούτε από φιλάνθρωπους αριστερίστικους συναισθηματισμούς.Στα μάτια των αιχμαλώτων συντρόφων βλέπουμε τους εαυτούς μας εφόσον επιλέξαμε να βρεθούμε στο πεδίο της παρανομίας και της αντάρτικης αναρχικής δράσης.

Και αν στην μάχη αυτή έχουμε απώλειες και συντρόφους στις φυλακές οι αναρχικοί πυρήνες είναι σαν την Λερναία ύδρα.Για κάθε μια σύλληψη,νέοι σύντροφοι θα ρίχνονται στην μάχη,για κάθε μια σύλληψη,ένας εμπρηστικός μηχανισμός θα τρεμοπαίζει πριν την ανάφλεξη.Και αυτή η φωτιά δεν θα σβήσει ποτέ…Δημιουργώντας μια αναρχία μέσα στην αναρχία.

Γιατί όπως είπαμε και στην αρχή η ζωή παίζει σε μια αρρωστημένη παράσταση με τον σκηνοθέτη να στήνει στο σκηνικό και να τους ευθυγραμμίζει όλους ανάλογα με το συμφέρον του,τους ηθοποιούς που παίζουν τον ρόλο τους κατά γράμμα και τους παθητικούς θεατές που κοιτάνε προσηλωμένοι ή αν βαριούνται σφυρίζουν αδιάφορα και κοιτάνε σιωπόντας.Σε αυτό όμως το θέατρο κάποιοι δεν αποδεχτήκαμε τον προκαθορισμένο ρόλο μας,είμαστε εμείς που θα σαμποτάρουμε την παράσταση και θα δώσουμε στο έργο σας το δικό μας τέλος.Μην λες πως είμαστε λίγοι,μην λες πως δεν έχουμε αξία γιατί στο τέλος θα κερδίσουμε.ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΙ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Α., ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

υ.γ. Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι και εισαγγελείς μην νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ

Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς/FAI-IRF

Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF

 

  1. Λογοτεχνική και συναισθηματική  (θυμική) περισσότερο η αξία  του κειμένου και δευτερευόντως ιδεολογική.

  2. Το “παιδί” ,που συνέταξε το κείμενο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, γνωρίζει πολύ καλά (και το δηλώνει)  πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει  σήμερα ,ούτε με τις  στρακαστρούκες-επιστολές στο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, ούτε καίοντας τράπεζες και αμάξια διπλωματικών. ΄Αρα, περισσότερο συμβολικές-σημειολογικές  και ως εκ τούτου ουτοπικές, είναι οι  βίαιες ενέργειες που επιλέγουν τα μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς”, παρά αποτελεσματικές, που θα συνεισέφεραν, δηλαδή, λύση στα  προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος

  3. Εμείς, οι μεγαλύτεροι, όσοι  αποφύγαμε σε καθημερινές εξετάσεις της ζωής να μπούμε  στο καλούπι του φιλήσυχου πολίτη, όπως το περιγράφει εδώ ο …λογοτέχνης -επαναστάτης και πέσαμε ,χωρίς βολή και ανάπαυλα, σε κάθε είδους φωτιά, ναι, μεν,  κατακαήκαμε, αποκομίσαμε, όμως,   μια μοναδική και μη ανταλλάξιμη εμπειρία-αλήθεια : Το Σύστημα  δεν πέφτει ούτε με 45αρια,ούτε με βόμβες, ούτε με  φωτιές και …μπαχαλακισμούς.

  4. Οι μεγάλες επαναστάσεις στο ιστορικό γίγνεσθαι απέτυχαν , επειδή ακριβώς  όλες διεξήχθηκαν κατά τρόπο πανομοιότυπο και  ισοπεδωτικά στερεότυπο. Κι αν ζητούμενο μιας επανάστασης είναι η ριζική αλλαγή-ανατροπή  του υφιστάμενου σε κάθε εποχή Συστήματος, η καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των συμμετεχόντων στον αγώνα της, καμιά δεν κατάφερε  ολοκληρωτικά και μόνιμα να ανατρέψει το  κοινωνικό ,πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και άλλο στάτους της εποχής της. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ως νέο, παγιωμένο σύστημα εξουσίας, κατάντησε χειρότερο από εκείνο που κατάργησε.

5 Πρώτες , σε ιεραρχούμενη κλίμακα, αιτίες της αποτυχίας όλων των ιστορικών,λαικών επαναστάσεων, είναι  α. Η έλλειψη  ανα-δια- μόρφωσης της προσωπικότητας του επαναστάτη μέσα από τις διαδικασίες και τους δρόμους αλλαγής που επιτάσσει-διδάσκει  η ίδια η Φύση.  β. Η χρήση βίας και τις περισσότερες φορές, παράλογης και ανεξέλεγκτης, η οποία μάλιστα, ανιστόρητα και καταχρηστικά, θεωρήθηκε ως…μαμή της Ιστορίας (τέτοιες μαμές, μόνο… τέρατα ξεγεννούν) γ. Η επικράτηση-παγίωση μετα-επαναστατικά   ενός νέου Συστήματος, φαινομενικά διαφορετικού από εκείνο του καταργημένου, στην ουσία, όμως, με ίδιες δομές και  τρόπους λειτουργίας. Παραδείγματα: Μετά από μια Γαλλική και μια Ρωσική επανάσταση, για να περιοριστούμε στις νεότερες,  να΄ μαστε πάλι εδώ, να ζητάμε ξανά να αλλάξουμε τον κόσμο! Και όχι μόνο.’ ΄Ετσι, όπως κατάντησε, να τον φέρουμε… ανάποδα! “Τι χρείαν  έχομεν άλλων μαρτύρων”,  επομένως,  και αξιοπιστότερων της Ιστορίας, για να καλέσουμε και τους σημερινούς επαναστατημένους, όποιας μορφής και κατεύθυνσης, να “καταθέσουν τα όπλα”, ως ατελέσφορα μέσα επαναστατικής-ριζικής κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής ή  άλλης αλλαγής  και     να συνυπογράψουν την  ιστορική αυτή αλήθεια;

6  Ο κόσμος δε θα έρθει «ανάποδα»  ούτε με τα υπερσύγχρονα όπλα των  υπερδυνάμεων, ούτε με τις “κροτίδες” των “Ανταρτών Πόλεων”. Το πολύ-πολύ, αν τελικά αναποδογυρίσουν τον κόσμο  , να τον αφήσουν έτσι…ανάποδα για πάντα!  Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, κυρίαρχη αιτία της προσφυγής στα όπλα , είναι ο ατομικισμός  ή  και η άκρατη φιλοδοξία των φορέων τους.  Ελαττώματα από τα πιο επικίνδυνα, ως επακόλουθα και μιας στρεβλής προέκτασης κάποιου ενστίκτου,  τις παρενέργειες του οποίου δεν μπορεί να διαχειριστεί λογικά  το άτομο.

  1. Ο κόσμος θα «γυρίσει ανάποδα» και θα… ξανα-γυρίσει, αλλά τούτη φορά,  στη σωστή θέση, όταν υπάρχει απόλυτη και καθολική συνειδητοποίηση του ατόμου. Ως τώρα, οι επαναστάτες στόχευαν στη συμμετοχή τους στην επαναστατική διαδικασία-δράση, ως μάζα και καθόλου ως επαναστατημένα (διάβαζε μετα-μορφωμένα)  άτομα. Το αποτέλεσμα είναι, σε μια μετα-Σοβιετική, ας πούμε εποχή,  το Σύστημα που επικράτησε τότε με την   επανάσταση των Μπολσεβίκων, να μην έχει καταφέρει να ξεριζώσει από την επαναστατημένη μάζα των υπηκόων του, ΚΑΜΙΑ από τις παθογένειες, που συναντούσαμε και συναντάμε και στα καπιταλιστικά Συστήματα. Και είναι ιστορική και καθόλου ατομική ή  αυθαίρετη η διαπίστωση

  2. Η συνειδητοποίηση του ανθρώπου, δεν μπορεί να εκπηγάζει από καμιά τρέχουσα ή παλιότερη ηθική. Και ως τέτοια συνειδητοποίηση, νοούμε την επικράτηση του φυσικού και αυτονόητου (π.χ, όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε  ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ   σε τούτο τον κόσμο) και είναι καρπός του μεγαλύτερου δώρου της Φύσης στον άνθρωπο. Του ΝΟΥ. Δεν είναι τόσο δύσκολα και μπερδεμένα τα πράγματα, όσο νομίζουν πολοί. Μόνο και μόνο με την καθολική επικράτηση του “λογικού”, λύνονται αυτόματα όλα τα προβλήματα του κόσμου. Δε χρειάζονται, επομένως, άλλοι ένοπλοι αγώνες, παρά τούτος ο μοναδικός και κυρίαρχος: Να μάθουμε στα άτομα  να απο-δέχονται με ανεξίτιλη εγγραφή στη συνείδησή τους ,το λογικό, το αυτονόητο, το απλό.

  3. Οι άνθρωποι ιστορικά αποδείχτηκε πως ως φορείς εξουσίας,  δικαιοσύνης, διδασκαλίας, έστω και στις φάσεις ,που λειτουργούσαν ως επαναστατημένοι, ΑΠΕΤΥΧΑΝ να εφαρμόσουν ή να επιβάλουν ό,τι είναι από τη Φύση καθορισμένο, ως λογικό και αυτονόητο. Να θυμίσουμε επί τροχάδην πως ούτε η «Οικονομία της Αγοράς» και… ως εκ ταύτης, ούτε οι απειλές του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ θα είχαν νόημα ύπαρξης και αποτέλεσμα, αν τα άτομα, ως μονάδες, γνώριζαν συνειδητά, τη φυσική  αξία του μοναδικού οικονομικού μοντέλου που καταξιώθηκε ιστορικά και λειτουργεί ως «βόμβα μεγατόνων» στα θεμέλια  κάθε  Αγοράς:  «΄Ο,τι παράγω, καταναλώνω». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και τόσο απλό.

  4. Κι αφού απέτυχαν οι άνθρωποι στην ιστορική τους πορεία να κάνουν την  επιτυχημένη επανάσταση, με κύριο συστατικό της τη βία, ως…μαμή,  που θα μορφοποιούσε αλλιώς τον κόσμο, μένει να δοκιμάσουμε τώρα μια επανάσταση ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ. Την επανάσταση της Μηχανής»! Ας αφήσουμε να αναλάβουν  οι “Μηχανές”! Η τεχνητή νοημοσύνη, ας πούμε, δείχνει να είναι μια καλή εγγύηση και φορέας ελπίδας πως θα καταφέρει μελλοντικά να πετύχει εκεί που απέτυχε ο ΄Ανθρωπος. ΄Οσοι τώρα θέλουν να συστρατευτούν στη νέα αυτή  επανάσταση, ας εξοπλιστούν με δύο και  μοναδικά όπλα: Το φυσικό ήθος και τον αγώνα ενημέρωσης. Σ΄αυτούς, μένει και να βρουν και να επιβάλουν τρόπους, ώστε οι “Μηχανές” να προγραμματιστούν και να λειτουργήσουν με φυσικές προδιαγραφές, όπως εκφράζονται στις αρχέγονες, διαχρονικές και αναφαίρετες αξίες της ζωής και ειδικά στο τρίπτυχο της Γαλλικής επανάστασης: ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ.

2. Τσακώθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ζητούν εξεταστικές για Βαρουφάκη, Παπανδρέου και Καραμανλή
Τσακώθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ζητούν εξεταστικές για Βαρουφάκη, Παπανδρέου και Καραμανλή

Την ώρα που ο Κώστας Καραμανλης επισκεπτόταν μαζί με τον ξάδερφο του το οχυρό του Ρούπερτ στη Βουλή ξεσπούσε ακόμη μια αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την διακυβέρνηση της ΝΔ επί των ημερών του.

Την αρχή έκανε ο Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος  ο οποίος σχολιάζοντας την αναγγελία Τσιπρα για εξεταστική στο χώρο της Υγείας είπε: «Άκουσα ότι θα ζητήσετε εξεταστική για την υγεία. Ακούσατε τι είπε ο   Βαρουφάκης; Πότε θα κάνετε μια εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για τον Καραμανλή;»

Η φράση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Νικου Δενδια ο οποίος μίλησε για την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να αγιοποιήσει τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή επέστρεψε στο κόμμα. «Θυμίζω δύο μαγικές λέξεις: λεφτά υπάρχουν», είπε και πρόσθεσε ότι η αύξηση του δανεισμού επί κυβερνήσεων Καραμανλή ήταν για να πληρωθούν τα χρέη των κυβερνήσεων Σημίτη.

Μάλιστα ο κ.Δενδιας συνεχίζονταν την τακτική του Κώστα Καραμανλή junior επιτέθηκε στους ΑΝΕΛ για την προσπάθεια που κάνουν  να υπερασπιστούν τον πρώην πρωθυπουργό
προκειμένου να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

 «Οι ΑΝΕΛ έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την κεντροδεξιά και ο Καραμανλής δεν θέλει όψιμους υποστηρικτές, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», ανέφερε.
Την κουβέντα όμως συνέχισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος επανέλαβε το γνωστό σενάριο που διακινείται από διάφορους κύκλους ότι δηλαδή ο Κώστας Καραμανλης δεν στηρίζει τη ΝΔ. «Ο κ. Δένδιας  στην προσπάθεια του να στηρίξει την όλη παράταξη, κατήγγειλε εμάς για πράγματα που έχει πράξει η ΝΔ, πολλά δεν θα τα βιώναμε σήμερα αν οι καραμανλικοί στήριζαν τη ΝΔ» ήταν η τοποθέτηση του βουλετή του ΠΑΣΟΚ

  1. ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.
  2. ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ. ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΜΑΤΑ  ΙΔΙΑΣ ΣΚΥΛΑΣ ΜΑΝΑΣ.
  3. ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΔΕΣ! ΟΛΕΣ  “ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΜΟΥΡΕΣ”)
1. Τουρκία: Πληροφορίες για πραξικόπημα κεμαλιστών πριν από το δημοψηφίσμα

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ύστερα από τοποθετήσεις και δηλώσεις αρθρογράφων και δημοσιογράφων που διατηρούν στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και θέλουν μια ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών να δρομολογούν ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά το επόμενο διάστημα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, στην Σμύρνη και σε άλλες δυτικές επαρχίες της Τουρκίας κεμαλιστές αξιωματικοί προετοιμάζονται για ένα νέο πραξικόπημα. Η δυναμική του πραξικοπήματος εξαπλώνεται από τα δυτικά παράλια προς το υπόλοιπο της χώρας. Μέχρι στιγμής σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη δεν παρατηρείται κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες.

Οι δημοσιογράφοι που φέρνουν στο προσκήνιο τον συγκεκριμένο ισχυρισμό κάνουν λόγο για το 9-10% του στρατού που παραμένει προσκολλημένο στις αρχές του κεμαλισμού. Επίσης, ισχυρίζονται ότι η κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες ξεκίνησε μετά την έναρξη της ελεύθερης χρήσης της μαντίλας στο στράτευμα.

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα μεταδίδει την πληροφορία ότι το επιτελείο του στρατού διέταξε έρευνα σχετικά με τις νέες πληροφορίες. Επίσης, έχει κινητοποιηθεί η στρατιωτική εισαγγελία και το επιτελείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Η Καθημερινή πληροφορείται ότι κύκλοι της αντιπολίτευσης προσεγγίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα τους νέους ισχυρισμούς των κυβερνητικών κύκλων. Κατά την γνώμη τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη και να κινητοποιήσει την εκλογική βάση της εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

“Χλομό”, ως αδύνατο, να γίνει ξανά πραξικόπημα στην Τουρκία.  Ο “Σουλτάνος” έχει ξεδοντιάσει κάθε αντίσταση στο στράτευμα. Απέλυσε τους μισούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Και ο άλλοι μισοί-οπαδοί του σε κάθε στρατόπεδο, είναι… επιτηρητές των άλλων μισών, αλλά και έτοιμοι , αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα.

Οπότε, μιλάμε για αυτοκτονία, αν τολμήσουν και κουνηθούν κάποιοι. Και δε θα δούμε την πρώτη αιματοχυσία.Τώρα, θα υπάρξουν χιλιάδες οι νεκροί!

Ο τούρκικος  λαός είναι διχασμένος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι τούτο. Επομένως, όποιος κι αν επικρατήσει, θα έχει την υποστήριξη των μεν και την αντιπαλότητα των δε. Τραγική η εξέλιξη στη γείτονα.

2. Απίστευτο: Ο σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν είναι σταλινικός, πρώην στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος
Απίστευτο: Ο σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν είναι σταλινικός, πρώην στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος [εικόνες]

Ο  Bertrand Dutheil de la Rochère υπηρέτησε επί 20 χρόνια στο κομμουνιστικό κόμμα Γαλλίας, μεταπήδησε στο φιλελεύθερο κόμμα του Σεβενεμάν και κατέληξε στο πλευρό της Μαρίν Λεπέν.

Κομμουνιστής στην κυβέρνηση
Οταν το 1981 ο Φρανσουά Μιτεράν έκανε συμφωνία με το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, τέσσερις κομμουνιστές υπουργοί μπήκαν στην κυβέρνησή του. Ο αριστοκράτης κομμουνιστής  Bertrand Dutheil de la Rochère, στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος, έγινε διευθυντής του γραφείου του κομμουνιστή Claude Quin, προέδρου των Σιδηροδρόμων Γαλλίας.
Ο Bertrand Dutheil de la Rochère εγκατέλειψε το Κομμουνιστικό κόμμα όταν ξεκίνησαν οι εσωτερικές έριδες. Εντάχθηκε στο Κίνημα Πολιτών του φιλελεύθερου Jean-Pierre Chevènement και έγινε γραμματέας του κινήματος.
Το 2011 το κίνημα του Σεβενεμάν τον εκδιώκει γιατί ο Bertrand Dutheil de la Rochère ανακοίνωσε δημόσια ότι θα στηρίξει την Μαρίν Λεπέν. Ενας δημοσιογράφος είχε αναλάβει να τον παρουσιάσει στο νούμερο δύο του ακροδεξιού κόμματος Φλοριάν Φιλιπό, διευθυντή εκστρατείας τότε της Λεπέν, σκληρό ακροδεξιό και σήμερα νούμερο δύο στην ιεραρχία.
Ο Bertrand Dutheil de la Rochère, εχθρός των Εβραίων, εκτιμά ότι η Γαλλία δεν είναι χώρα του ιουδαιοχριστιανισμού, αλλά μια καθολική χώρα όπου οι μουσουλμάνοι δεν έχουν θέση. «Εντάχθηκα στο Εθνικό Μέτωπο γιατί δίνει προτεραιότητα στην ανεργία, στον έξυπνο προστατευτισμό, στην εγκατάλειψη του ευρώ και στην καθαρότητα των Γάλλων» έχει δηλώσει.

Γιατί να είναι απίστευτο;  Σταλινισμός και Ναζισμός…υδρεύονται  με λύματα από  την ίδια βρώμικη δεξαμενή. Η μεταπήδηση από το ένα μόρφωμα στο άλλο, είναι και εύκολη και κατανοητή.

3.  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τα τρία χαστούκια που έφαγε η Μαρίν Λεπέν με την ήττα του ακροδεξιού Βίλντερς [εικόνες]
Τα τρία χαστούκια που έφαγε η Μαρίν Λεπέν με την ήττα του ακροδεξιού Βίλντερς [εικόνες]

Η ίδια βιομηχανία παραπληροφόρησης, που σήμερα   αποφαίνεται βαρύγδουπα πως δεν υπάρχει κίνδυνος ακροδεξιά μορφώματα να κατακτήσουν εξουσία σε ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι την παραμονή των εκλογών στην Ολλανδία, κινδυνολογούσαν ασύστολα και  έκαναν σενάρια για την τύχη της Ευρώπης μετά το σχηματισμό των… ακροδεξιών κυβερνήσεων!

Δεν έχει “ιερό και όσιο” η εμπορική δημοσιογραφία.΄Ολα για το χρήμα. Και η σωστή ενημέρωση θυσιάζεται σε αυτό το βωμό.  Ούτε,φυσικά,  όσοι  αγοράζουν τα προϊοντα της είναι σοβαροί.