ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

____________________________________________________________________

                EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΛΙΓΟΩΡΗ  ΕΡΓΑΣΙΑ

΄Εχουμε πολλά κείμενα που δεν  ανέβηκαν ακόμα στο σάιτ, επειδή  δεν έχουν πληκτρολογηθεί ή δεν έχει γίνει κάποια επιμέλεια σ΄ αυτά. Επίσης, το “Αρχείο” μας θέλει μια σοβαρή ανακαίνιση. Υπάρχουν σοβαρά λάθη, αλλά και προβλήματα στην εμφάνιση (καλαισθησία).

 Η πρώτη σκέψη ήταν να προσλάβουμε   ένα άτομο να βοηθήσει με αμοιβή. ΄Ομως, η οικονομική μας κατάσταση, ανακαλύψαμε πως δεν επιτρέπει τέτοια φιλοδοξία-πολυτέλεια.

Μένει,  επομένως, κάποιος-κάποιοι να βοηθήσουν, με εθελοντική προσφορά. Αν υπάρχει τέτοια, θα μας έλυνε τα χέρια.

 Εδώ είμαστε. Και η επικοινωνία ανοιχτή.

__________________________________________________________________

 

 

 1. ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ . ΟΧΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
 2. ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΩΡΡΑ. ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
3.ΤΡΑΜΠ, Ο  ΑΓΡΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ
4. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΥΔΑΙΟΣ  ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ
5.  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Η …ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.
6. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.  “Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ”
7. ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΟ   ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

 

  1. α. ” O  κόσμος όμως είναι παρά-λογος,ά-λογος
 (Indymedia (από αθεοφοβίξ_

Και αυτό είναι αποτέλεσμα του “δώρου της Φύσης, του Νού!”

Η βία σίγουρα δεν είναι η μαμή της ιστορίας, ο νους όμως είναι η μαμή της βίας.

Δηλαδή να μη σκεφτόμαστε; Στην παρούσα φάση να σκεφτόμαστε, αλλά με μέτρο 🙂 Γιατί όσο το βασανίζεις ένα θέμα με τη σκέψη τόσο το μπερδεύεις σε σημείο να μην ξεμπερδεύεται ποτέ. Συνήθως η πρώτη σκέψη που κάνουμε σχεδόν αυθόρμητα για κάθε ζήτημα, είναι και η σωστή. Η δεύτερη έχει περάσει ήδη από τη διαδικασία των προτύπων που σου έχει ενσταλλάξει το σύστημα από τη γέννησή σου”.

O παράλογος κόσμος είναι…επίτευγμα της έλλειψης ΝΟΥ-λογικής, της στρέβλωσής του,  της παραφροσύνης.  Ο Νους στην πραγματικότητα είναι το κυρίαρχο  των ενστίκτων  στην ιεράρχησή τους. Συνοδεύει ,όπως τα άλλα, βασικά ένστικτα, τον άνθρωπο από τη γέννησή του. Διαθέτει τον προγραμματισμό-μηχανισμό  να αντιλαμβάνεται εύκολα και αλάνθαστα  την ηθική της Φύσης, (ό,τι είναι φυσικό, είναι και ηθικό). Η διαστρέβλωση του βασικού αυτού ενστίκτου , ήταν επακόλουθο της αλλοίωσης του χαρακτήρα των πρώτων «αθώων» κοινωνιών, όπως τις περιέγραψαν  σπουδαίοι ανθρωπολόγοι και κοινωνιολόγοι (π.χ ο Μόργκαν).

Κάθε ένστικτο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και η μηχανή του  να δίνει στραβές στροφές. Ο Φρόυντ χαρακτήρισε  μια τέτοια μηχανή “χαλασμένη” και τη δεξαμενή που συγκεντρώνει  τα  βρώμικα λύματα και τα λοιπά άχρηστα και επικίνδυνα υπολείμματα  των ενστίκτων, id.

 Ακόμα και  οι παλιές θρησκευτικές μυθολογίες, διέσωσαν αυτή την αλήθεια. Οι Βέδες, η Παλαιά Διαθήκη,η ελληνική μυθολογία και άλλα «ιερά» βιβλία μιλούν για μια χαραυγή αθωότητας του ανθρώπου, η οποία διαταράχτηκε, όταν ακριβώς στρέβλωσε ο ΝΟΥΣ, ανατράπηκε η φυσική τάξη, που είχε ως αποτέλεσμα την Ύβρη.

Τί είναι (φυσικό) καλό και τί κακό, ο καθαρός ΝΟΥΣ, ο μη σκοτισμένος το γνωρίζει. Επομένως, ας μη χρεώνουμε τις ευθύνες της διαστροφής του Ανθρώπου στη Φύση.

 Ο Νους, στη φυσιολογική του λειτουργία,  δέχεται τη βία, ως παράλογη και την επιβάλει   μόνο ως άμυνα. Επειδή ακριβώς η βία ανοίγει ένα  “φαύλο  κύκλο” που δεν κλείνει ποτέ. Δεν ησυχάζει ο άνθρωπος ,όταν εξουσιάζεται από εκείνη. Απειλείται η ζωή.  Και αυτό δεν το αποδέχεται η Φύση, κυρίαρχο μέλημα της οποίας είναι η διατήρηση της ζωής και η διαιώνισή της, όχι η εξαφάνισής της.

 

β.  INDYMEDIA  (ΝΙΚΟΛΑΣ)
Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙ? ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΡΑΒΔΟ?

 

Η ίδια η συνειδητοποίηση θα φέρει την ανατροπή. Αν όλοι (ή οι περισσότεροι) αντιληφθούν πως είναι παράλογο, αφύσικο  ο …πολιτισμένος κόσμος να πετάει στα σκουπίδα τόνους τροφής και να σπαταλά χωρίς αιδώ τον υδροφόρο  πλούτο-ορίζοντα, την ίδια στιγμή που  άλλοι στην Αφρική πεθαίνουν για μια μπουκιά ψωμί και μια  σταγόνα νερό, αυτόματα λύνεται το μέγα πρόβλημα της υποσίτισης τεράστιων πληθυσμών στην Αφρική. (κ.ο.κ).

΄Ολα είναι υπόθεση σωστής, ευθείας, ΦΥΣΙΚΗΣ λειτουργίας του ΝΟΥ. ΄Οπου στραβώνει, υπάρχουν παρενέργειες, αρρωστήματα, τραγωδίες.

2. α. Καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του σε 8 χρόνια κάθειρξης, 5 χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

 

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» καταδικάστηκε ερήμην (δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο) και πλέον αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτελεστεί η ποινή.

Συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας δικαζόταν σήμερα στην Πάτρα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Μηνυτές του Πατρινού «σωτήρα της Ελλάδας» είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Πριν από λίγο καιρό, ο κουμπάρος του Αρτέμη Σώρρα και δικηγόρος του, Φώτης Λεπίδας, μιλώντας στο «Ε» είχε πει για την υπόθεση: «Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος».

Και είχε συμπληρώσει: «Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητό μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε -ήταν γαλαντόμος- δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια”. Οχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει. Τον γνώρισα όταν έβαζε μάρμαρα και πλακάκια και μου ζήτησε με τη γυναίκα του να τους παντρέψω».

β. Ο Σώρρας στέλνει μήνυμα μέσω 20λεπτου βίντεο: Δεν θα παραδοθώ ποτέ
Ο Σώρρας στέλνει μήνυμα μέσω 20λεπτου βίντεο: Δεν θα παραδοθώ ποτέ

 

Την ώρα που η ελληνική αστυνομία ψάχνει τον Αρτέμη Σώρρα μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, ο ίδιος στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο Αρτέμης Σώρρας μιλάει για τη διαμάχη με τον κουμπάρο του, αφήνει αιχμές για το δικαστικό σώμα και απειλεί πως θα επανέλθει με λεπτομέρειες για την υπόθεση θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του.

Βρισκόμενος σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και φορώντας μαύρα ρούχα, καλεί μάλιστα τους Έλληνες να συνεχίσουν τον πόλεμο κατά του κατεστημένου και της δικαιοσύνης. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως θα αντισταθεί και δεν θα παραδοθεί ποτέ.

Περίεργη, ως ύποπτη,  αυτή η δικαστική απόφαση. 8 ολόκληρα χρόνια επέβαλε το δικαστήριο στο ζεύγος Σώρρα! Και μάλιστα χωρίς εξαγορά! Και 5ετή στέρηση πολιτικών δικιαωμάτων!  Κι αυτή η ποινή για ένα από τα  αδικήματα (άντε κακουργήματα)  που συμβαίνουν δίπλα μας καθημερινά και σε…ποσότητα. Συνεχώς και αδιαλείπτως.

Μυρίζει χειραγωγωγημένη καταδίκη, επειδή, ακριβώς, πρόκειται  για  δύο ανθρώπους, που τιμωρήκαν, όχι τόσο  γι΄αυτό που έκαναν, αλλά γι΄αυτό που είναι. Και θα μπορούσαμε  τους χαρακτηρίσουμε περισσότερο ως ενδεείς φρενών και μάλλον αφελείς, παρά συνειδητοποιημένους κακοποιούς και απατεώνες. ΄Οσο για την ενασχόλησή τους με την πολιτική, να μην ξεχνάμε πως στη χώρα μας  δεν υπάρχει ΄Ελληνας που να μη θέλει να κάνει κόμμα, να γίνει πρωθυπουργός, να σώσει τη χώρα  και να λύσει μέσα σε μια εβδομάδα όλα τα προβλήματα του τόπου!

Είναι κοινό μυστικό πως η ελληνική δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι “τυφλή”, όπως όφειλε, αλλά  είναι ανοιχτομάτα και κουρκουσούρα. ΄Οταν ακούει έξω η πιάτσα, η κοινωνία, για τους δικούς της λόγους , να θέλει κάποιον στη “σούβλα”, η δικαιοσύνη δεν της χαλάει το χατήρι. Κάνει και τούτη …δημόσιες σχέσεις. Κατα- δικάζει με δημοσιογραφικά κριτήρια και  όχι με εκείνα που επιβάλει ο νόμος.

Κι ακόμα. Αν δεν μπορεί να βγάλε κάποιον από τη μέση, που δεν τον γουστάρει για τους δικούς της λόγους, επινοεί και εφευρίσκει -κατασκευάζει αδικήματα σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές. ΄Η, μεγαλοποιεί και ξεχειλώνει άλλα, συνηθισμένα και συνήθη, για να  ρίξει γερές καμπάνες, όπως εν προκειμένω με το ζεύγος Σώρρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά στο “βασίλειο της Δανίας”. “΄Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν”, θα το έλεγαν οι αρχαίοι. Και λαϊκότερα…  “παλιά μου τέχνη κόσκινο”.

 

3. Απίστευτη προσβολή Τραμπ σε Μέρκελ: Την αγνόησε όταν τον ρώτησε για να κάνουν χειραψία [βίντεο]
Απίστευτη προσβολή Τραμπ σε Μέρκελ: Την αγνόησε όταν τον ρώτησε για να κάνουν χειραψία [βίντεο]

 

Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ με την Ανγκελα Μέρκελ κάθισαν απέναντι στους φωτογράφους πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Οι δυό τους κάθονταν δίπλα δίπλα στις αναπαυτικές καρέκλες του Οβάλ Γραφείου. Ενας φωτογράφος ρώτησε αν θα κάνουν χειραψία για να βγουν και οι απαραίτητες φωτογραφίες για την επίσημη συνάντηση.

«Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια» ακούστηκε να ρωτά η Μέρκελ τον Τραμπ, σκύβοντας ελαφρώς προς το μέρος του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν της απάντησε, κοιτάζοντας ανέκφραστος διαρκώς προς τους φωτογράφους και τις κάμερες, αλλά την απαξίωσε πλήρως, χωρίς καν να γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά της Καγκελαρίου.

Η Μέρκελ, αμήχανη, έκανε μια γκριμάτσα και έγειρε στην πλάτη της πολυθρόνας.

Θρασύστατος, τραμπούκος, φαλλοκράτης.  Αγροίκος.  “Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήταν”, θα έλεγε ο ποιητής.

 

4. ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κούλογλου: Ηλπιζα να βγει ο ακροδεξιός στην Ολλανδία για να ταρακουνήσει την Ευρώπη!
Aris Oikonomou / SOOC

Απίστευτος δημαγωγός και πολιτικός απατεώνας (πολιτικάντης) αυτός  ο…χάρτινος ήρωας της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Μιλάει και τούτος για …ακροδεξιά! Αυτός που συνεργάζεται με αγαστή σύμπνοια και κατανόηση με τους “Ναζί χωρίς στολή” των ΑΝ.ΕΛ. ΄Εχασαν οι λέξεις της σημασία τους πια.

Να μην ξεχνάμε πως αυτός ο πανάθλιος τύπος,είχε πει παλιότερα στην Ισπανία το εξής αμύμητο : “Αν δεν κερδίσουμε τις εκλογές στην Ελλάδα,υπάρχει κίνδυνος να τις κερδίσει ο Μιχαλολιάκος και να έχουμε κυβέρνηση Ναζί στη Ελλάδα”!

Ναι, το είπε ο πανάθλιος. Και επειδή δεν έφαγε ποτέ στη μούρη “σάπιες ντομάτες” (γιατί, δηλαδή, μόνο ο Πρετενέρης να τις τρώει;) συνεχίζει να  προκαλεί και να δημαγωγεί. Αισχρός.

5. Το Μαξίμου απαντά στο Μητσοτάκη: Είναι επικίνδυνος για τη χώρα
Φωτογραφία: IntimeNews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

Απάντηση στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία επαναλαμβάνει το αίτημά του για εκλογές, δίνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο σχόλιο γίνεται επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ως απειλή για τη χώρα».

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το αφήγημά του περί εκλογών πνέει τα λοίσθια -η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται. Το να αναζητά στηρίγματα σε… τρομοδέματα, “ανασφάλεια”, “παρακμιακές δυνάμεις”, κ.ά. αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση», αναφέρει και καταλήγει:

«Υ.Γ. Προκαλεί κλαυσίγελο η «κρυστάλλινη θέση» του κ. Μητσοτάκη για «διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα». Προφανώς από τα «πάντα» εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του».

΄Απαντες οι (κατ΄ευφημισμό) πολιτικοί  της χώρας, είστε απειλή. Η μοναδική υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε, είναι να αποχωρήσετε πάραυτα όλοι σας. Να πάτε σπίτια σας.  Παραδώστε την εξουσία σε εξωκοινοβουλευτικούς. Σε ανθρώπους με  κύρος και ακεραιότητα. Εξαφανιστείτε από την ελληνική κοινωνία.

Ούτε ή άλλως, θα εξαφανιστείτε μια μέρα. Γιατί πολλοί από σας, με μια κυβέρνηση ενότητας και συνεργασίας ,χωρις διαπλοκές και δημαγωγία και  μια  μια δικαιοσύνη χωρίς εξαρτήσεις και χειραγώγηση, θα πάτε φυλακή. Δικαίως. Το ότι ακόμα  είστε “έξω” , είναι   ΄Υβρις!

6. Πένθος για την ελληνική δημοσιογραφία – Πέθανε ο Θόδωρος Νικολαΐδης
Πένθος για την ελληνική δημοσιογραφία - Πέθανε ο Θόδωρος Νικολαΐδης

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο Θόδωρος Νικολαϊδης, ιδρυτής της εφημερίδας «Φως των ΣΠΟΡ».

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλίκία 92 ετών, ο Θόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε ιδιωτική κλινική.

Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητας της αθλητικής δημοσιογραφίας και ήταν ο άνθρωπος που το 1955, δημιούργησε μια από τις πιο επιτυχημένες εφημερίδες της χώρας, το «Φως των ΣΠΟΡ».

Πρόκειται για την εφημερίδα, η οποία αν και φίλα προσκείμενη στον Ολυμπιακό, αντιμετωπίστηκε από όλους τους Έλληνες με σεβασμό και αναγνώριση.

Ο «κυρ Θόδωρος», όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα των δημοσιογράφων, βραβεύτηκε πέρυσι για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση» και θεωρήθηκε ως ένας από τους καλύτερους εκδότες στον ελληνικό Τύπο όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν είχα ακούσει ποτέ για το μακαρίτη. Την εφημερίδα του την έβλεπα στα περίπτερα και σιχαινόμουνα, έβγαζα καντίλες.  Ποια αθλητική και… πράσινα άλογα;  Το χουλιγκανισμό καλλιεργούσε και την τύφλα.

Θυμάμαι, παλιά,  όταν ξυπνούσα πολύ νωρίς για δουλειά και βρισκόμουνα  5.30 το πρωί στη στάση να περάσει το πρώτο λεωφορείο. Περίμενε πολύς κόσμος , εργάτες, οικοδόμοι οι περισσότεροι (τότε η ανοικοδόμηση στην Αθήνα ήταν στο φόρτε της).

Θύμωνα, λοιπόν, που έβλεπα τους περισσότερους με ένα τσιγάρο στο στόμα και μια αθλητική εφημερίδα στο χέρι . Και μιλάμε ακόμα δεν ειχε χαράξει,  δεν είχε  ανοίξει καλά καλά το μάτι μας.

Αυτές οι σκηνές ,αλλά και οι πηχυαίοι, πολύχρωμοι τίτλοι με ιαχές πολέμου και εξόντωσης, με χυδαίες  βρισιές και επιθέσεις, με έκαναν να μισήσω αυτού τους είδους τη δημοσιογραφία. Οδήγησε  και οδηγεί τον κόσμο στην κοπαδοποίηση, το οπαδιλίκι, τον αποπροσανατολισμό, την τύφλα.΄Εκανε πλήθος νέων ανθρώπων “Ταλιμπάν”.  Χούλιγκαν.

Με ποιους να τα πρωτοβάλουμε και από πού να αρχίσουμε τελικά να καθαρίζουμε; “Κόπρος του Αυγεία” εκεί στη βιομηχανία της παραπληροφόρησης και της ανήθικης κονόμας. Και πού να βρεθούν οι  Ηρακλείς!

 

7. Για την Κατερίνα Γκουλιώνη

INDYMEDIA

18/03/2009-18/03/2017. Η Κατερίνα ζεί μέσα από τους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης,τους κολπικούς ελέγχους,τη λήψη DNA και όλες τις κατασταλτικές μεθόδους μέσα στις φυλακές! Φωτιά στα κελιά!

post image

18 Μάρτη του 2009,η φυλακισμένη Κατερίνα Γκουλιώνη,κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής της από τις φυλακές της Θήβας στις φυλακές της Κρήτης,βρίσκεται νεκρή στο πλοίο που την μετέφερε μαζί με άλλες φυλακισμένες.Μπάτσοι και ιατροδικαστής ανέφεραν ότι “πέθανε από υπεβολική δόση ηρωίνης”.Συγκρατούμενες της είπαν ότι την είδαν δεμένη πισθάγκωνα με αίματα στο πρόσωπο.Η Κατερίνα ήταν στοχοποιημένη από τους μπάτσους δεσμοφύλακες της καθώς είχε συμμετάσχει στην απεργία πείνας που είχε γίνει σε όλες τις φυλακές της χώρας τον Νοέμβριο του 2008 και είχε στείλει δημόσιες επιστολές με καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες των γυναικείων φυλακών.Λίγες ημέρες μετά το ‘θάνατο’ της,συγκρατούμενές της καίνε τη Β’ πτέρυγα των φυλακών Θήβας,ενώ διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις φορέων και συλλογικοτήτων έξω απ’τις φυλακές Θήβας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.Μέχρι κσι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί ο ‘θάνατος’ της Κατερίνας και κανένας δε λογοδότησε.   Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε η Κατερίνα στον “Συνήγορο του πολίτη” λίγες εβδομάδες πριν το ‘θάνατό’ της:   “Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου. Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστώ, για να μπορέσω να ζήσω… 
Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.
Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά σημαίνει την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ’ απόκρυφα σημεία του σώματός μου.
Όποτε μπαίνω στην φυλακή είτε γιατί εισάγομαι πρώτη φορά είτε γιατί επιστρέφω από δικαστήριο είτε γιατί πήγα νοσοκομείο δέχομαι την εξής επίθεση, η οποία ονομάζεται «έρευνα»:
Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν’ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά, θρασύτατα, σα να’ μαι το τελευταίο σκουπίδι. Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα, από την αποθήκη τους, παράτερα και εξευτελιστικά, μου παίρνουν το σουτιέν γιατί, λέει, «απαγορεύεται» να το φοράω στην απομόνωση γιατί λέει, δήθεν μπορεί να…αυτοκτονήσω μ’ αυτό, μου δίνουν παπούτσια μεγαλύτερο μέγεθος απ’ το δικό μου και περπατάω σαν παλιάτσος και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στην συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στην δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ.
Μια φορά, στο χαρτί που ήταν τοποθετημένο στην γυναικολογική καρέκλα όπου μ’ έβαλαν να κάτσω είδα μία τρίχα από προηγούμενη ερευνηθείσα. Η αποστείρωση στα εργαλεία τους είναι κάτι που ενίοτε θυμούνται. Σε άλλες βάζουν διαστολείς και σκουριασμένους, πολλές φορές, τους βάζουν το δάχτυλό τους και συγχρόνως πιέζουν προς τον ορθό ή και από επάνω στη βουβωνική χώρα σε σημείο που η κρατούμενη να πονάει. Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν «αστειάκια» των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το «ρεπερτόριό» τους…
Προσφάτως που αρνήθηκα την κολπική έρευνα και από τον γυναικολόγο, διότι ανεξαρτήτου μορφώσεως, ειδικεύσεως και μορφωτικού επιπέδου το να σου χώνει ο καθείς τα δάχτυλά του είναι τουλάχιστον «απρεπές», θα έλεγα, και ζητούσα υπερηχογράφημα, με απείλησαν ότι θα με δέσουν όλη νύχτα με τη χειροπέδα στο κάγκελο και αυτή την απειλή συγκεκριμένα την ξεστόμισε η δεσμοφύλακας που τελεί χρέη…νοσοκόμας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.) Γκαβάνα Στέλα παρουσία της υπαρχιφύλακα Σαμπάνη Σωτηρίας, μου είπε πως αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να δεχτώ την κολπική κι αυτή που δεν είναι, είναι «άλλο πράμα». Εν ολίγοις αυτό που μου είπαν και λένε είναι ότι αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να μου κάνουν ότι θέλουν και να μην αντιδράω.
Με οδήγησαν στην υποδιευθύντρια Καφρίτσα Αγλαϊα, η οποία μου είπε πως αφού αρνούμαι την κολπική έρευνα ότι βρεθεί από ναρκωτικά στην φυλακή θα το χρεώσει σ’ εμένα και πως θα με κρατήσει πολλές ημέρες στην απομόνωση. Όταν της ζήτησα να μου κάνει υπερηχογράφημα διότι δεν αντέχω άλλο αυτόν τον βιασμό της κολπικής μου είπε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Της απάντησα ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω εγώ τη δική τους ανεπάρκεια και με οδήγησαν στην απομόνωση όπου ούτως ή άλλως θα με οδηγούσαν, κάνοντας κολπική ή μη.
Στην απομόνωση με έκλεισαν σ’ εάν κελί όπου έπρεπε να χτυπάω το κουδούνι για να’ ρθει η δεσμοφύλακας να μου ανοίξει να πάω στην μία τουαλέτα που είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες στον χώρο αυτόν και παρακολουθούμενη από κάμερα.
Την ώρα της αφόδευσης σε παρακολουθεί η δεσμοφύλακας από την κάμερα κι όταν δει τα περιττώματά σου τότε της ζητάς την άδεια να τραβήξεις καζανάκι. Εκτός του ότι είμαι αναγκασμένη να κάνω την ανάγκη μου μπροστά σε δεσμοφύλακα είμαι υποχρεωμένη να κάνω 8 αφοδεύσεις για να με βγάλουν από την απομόνωση αλλά κι αυτό, πάλι, εξαρτάται από τις διαθέσεις τους.
Οι περισσότερες κρατούμενες αναγκάζονται να παίρνουν καθαρτικό για να επιτύχουν αυτές τις κενώσεις και αρκετές φορές είτε δεν έρχεται η δεσμοφύλακας να τους ανοίξει την πόρτα είτε είναι άλλη κρατούμενη στην τουαλέτα και στην κυριολεξία ενεργούνται επάνω τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες δεσμοφύλακες τις εξευτελίζουν γιατί ενεργήθηκαν επάνω τους ή τους λένε απειλητικά ότι «εδώ είναι Θήβα και το κουδούνι για να πας τουαλέτα θα το χτυπάς όταν έχεις μεγάλη ανάγκη», την οποιά «μεγάλη ανάγκη» την κρίνει η δεσμοφύλακας ή της λένε με δυσφορία «πάλι τουαλέτα θέλεις;» και άλλα τέτοια με ανείπωτη απανθρωπιά και σαδισμό.
Μου έχει συμβεί να μη μου ανοίγει η δεσμοφύλακας την πόρτα του κελιού για να πάω στην τουαλέτα και αναγκαζόμουν να ουρώ σε πλαστικό μπουκάλι νερού και αργότερα να έχω πρόβλημα με το έντερό μου από την συγκράτηση των κοπράνων. Στο τέλος, έφτασα στο σημείο να κλωτσάω την πόρτα του κελιού για να μου ανοίξει, να μου φέρεται προκλητικά και υποτιμητικά και επειδή την αποκάλεσα «κότα» έγραψε μία ψευδή αναφορά (η κα Δανιηλίδου Χαρίκλεια είναι η εν λόγω δεσμοφύλακας) σε συνεργασία με τον αρχιφύλακα Γαλάνη Ιωάννη που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα και σε αυτόν αναφερόταν η κα Δανιηλίδου, με πέρασαν πειθαρχικό κι ο υποτελής σε αυτούς, εισαγγελέας Πρασσάς Γεώργιος με τιμώρησε με πειθαρχική ποινή εγκλεισμού σε κελί της απομόνωσης για πέντε μέρες με, επιπροσθέτως παράνομη, στέρηση καφέ, τσιγάρου και τηλεφώνου. Πειθαρχικό το οποίο παραγράφεται σε δυο χρόνια πράγμα που σημαίνει πως εκτός του μαρτυρίου που υπέστην δεν θα αποφυλακισθώ με υφ’ όρων απόλυση, δεν θα πάρω άδεια και οι άρρωστοι γονείς μου και η 21χρονη κόρη μου θα περιμένουν πολύ για να με δουν και να τους στηρίξω.
Όλα αυτά συνέβησαν στη γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού, αλλά αυτοί οι κύριοι υπηρετούν σήμερα στη Θήβα όπως και ο αρχιφυλακεύων Κοράκης Παναγιώτης, ο οποίος στην εδώ απομόνωση της Θήβας μου είπε πως παρ’ όλες τις 8 κενώσεις κλπ δικαιούται «βάσει του εσωτερικού κανονισμού» να με κρατήσει έξι ημέρες στην απομόνωση. Ο εσωτερικός κανονισμός δεν γράφει κάτι τέτοιο, αντίθετα λέει πως η τριήμερη κράτηση στην απομόνωση γίνεται μ’ εντολή εισαγγελέα και παρατείνεται εφόσον έχουν βρεθεί απαγορευμένες ουσίες στο σώμα του κρατούμενου και δεν μπορούν να αφαιρεθούν…
Μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις στην απομόνωση –ειδικό χώρο κράτησης τον ονομάζουν λες και αλλάζοντας όνομα σε κάτι παύει και η φρίκη- γιατί όταν τύχει να έχει ζεστό νερό δεν είναι εκεί η δεσμοφύλακας και όταν είναι εκεί μπορεί να σε βγάλει από το κελί για να κάνεις μπάνιο, το νερό να είναι κρύο και να επιμένει πως είναι ζεστό βγάζοντάς σε τρελή.
Όταν και αν κάνεις μπάνιο σε παρατηρεί. Έτσι, μένουμε χωρίς μπάνιο για 7 μέρες και άνω. Καφέ, νερό υποχρεούσαι να παραγγείλεις μόνο από το καφενείο της φυλακής το οποίο λειτουργεί για τους δεσμοφύλακες και δουλεύουν σε αυτό κρατούμενες. Την τελευταία φορά που κρατήθηκα στην απομόνωση πλήρωσα 20 ευρώ στο καφενείο. Με αυτά τα χρήματα μπορούσα να περάσω περίπου είκοσι μέρες αγοράζοντας καφέ, ζάχαρη κλπ ενώ τα πλήρωσα μέσα σε πέντε μέρες. Αλλά εδώ η διαχείριση των χρημάτων μας εξαρτάται από τις ορέξεις της υπηρεσίας του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.
Όταν λοιπόν, αποφασίσουν οι ασύδοτοι βασανιστές μας να μας βγάλουν από την απομόνωση πρέπει να περάσουμε το ίδιο μαρτύριο της σωματικής έρευνας και της κολπικής εισβολής. Αυτό το ίδιο μαρτύριο της έρευνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου το κάνουν και στο θάλαμο, όπου μένω, όταν υπάρχει υπόνοια για ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών. Μπαίνουν μέσα στο θάλαμο, μας ξυπνάνε, μας κάνουν σωματική και κολπική έρευνα, μας βγάζουν έξω από τον θάλαμο και ανακατεύουν όλα μας τα πράγματα πετώντας τα κάτω. Μετά χάνουμε πράγματα μας γιατί τα πετάνε ή τα παίρνουν και πρέπει να τακτοποιήσουμε ολόκληρο το θάλαμο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε…
Κάποτε ήμουν άνθρωπος με όνειρα, με όρεξη για μάθηση, με κερδοφόρα επιχείρηση, με όρεξη για δημιουργία.
Σήμερα, όλος αυτός ο πόνος, η κακοποίηση, ο βιασμός του σώματος και της ψυχής που έχω υποστεί με κάνουν να ονειρεύομαι πως τους σκοτώνω όλους αυτούς που πληρώνονται για να βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους.
Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω» ελπίζοντας να έρθει κάποια μέρα που θα σταμτήσουν να απλώνουν τα βρώμικα, διεστραμμένα χέρια τους επάνω σε αδύναμους ανθρώπους. Το ξέρω πως ο κόσμος δεν αλλάζει, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ, όμως, φτάνει να μην αδιαφορούμε.

Ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσω τα όσα υπέστην και υπόκειμαι μεσα στη φυλακή.”

Γκουλιώνη Κατερίνα,Ελαιώνας Θηβών (20/02/2009)

 

Εικόνες:

Απίστευτος βιασμός της προσωπικότητας ενός ανθρώπου!

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
(Κώστας Καρυωτάκης “Πρέβεζα”)