ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. ΜΙΑ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, φτάνοντας τα 14, αναλυτές και ΜΜΕ προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους που οι τζιχαντιστές έπληξαν για μια ακόμη φορά τη Ρωσία.

 Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρομοκράτη που σκόρπισε το θάνατο στο μετρό. Ηδη ένα νέο πρόσωπο, ένας 22χρονος Κιργίζιος είναι πρώτος στη λίστα με τους υπόπτους.

Αντίποινα του ISIS

Ο ρωσικός Τύπος βλέπει σήμερα στην επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης μια πράξη αντιποίνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για την επέμβαση του ρωσικού στρατού στη Συρία, αλλά θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή σκλήρυνση της εσωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου.

Η έκρηξη στην παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας «είναι η απάντηση του ΙΚ στις επιτυχίες των ρωσικών όπλων στη Συρία (…) η οποία έχει στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι δραστηριότητες της Ρωσίας στο εξωτερικό», εκτιμά ο αναλυτής Αλεξέι Μούχιν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα.

Οι τρομοκράτες «προσπαθούν να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη σχετικά με τη συριακή εκστρατεία», προσθέτει ο ειδικός. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Ιζβέστια, «αυτοί που παρήγγειλαν και αυτοί που εκτέλεσαν την τρομοκρατική επίθεση ανήκουν σε έναν εν υπνώσει πυρήνα τρομοκρατών (του ΙΚ), γνωστού εδώ και καιρό στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με την Ιζβέστια, «οι αντιδράσεις στον κόσμο γι’ αυτή την τρομοκρατική ενέργεια δημουργούν ελπίδες ότι ο αντιτρομοκρατικός συνασπισμός, τον οποίο επιθυμεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτέλους θα σχηματισθεί».
Όμως ο ανεξάρτητος Τύπος φαίνεται πιο επικριτικός όσον αφορά τη ρωσική επέμβαση στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Παρόλο που η εξουσία δηλώνει αδιάκοπα πως η πολιτική της στη Συρία «είναι καλή (…), αυτό δεν μας εμποδίζει να αναρωτιόμαστε αν έχει διαμορφωθεί με περίσκεψη και αν οι συνέπειές της έχουν υπολογισθεί», γράφει η φιλελεύθερη εφημερίδα Βεντομόστι.

Για πολλές εφημερίδες, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια αλλάζει επίσης το εσωτερικό πολιτικό πλαίσιο στη Ρωσία, όπου εκατοντάδες οπαδοί του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν στα τέλη Μαρτίου στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς.
Η περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2018 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Ρωσία θα υποδεχθεί το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ.
«Το να επωφεληθείς από μια τρομοκρατική ενέργεια για να σφίξεις τα λουριά αποτελεί εθνική παράδοση», εκτιμά ο αναλυτής της επιχειρηματικής εφημερίδας RBK Αμπάς Γκαλιάμοφ.
«Με πρόσχημα τη μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, την ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και τον έλεγχο των κοινωνικών δικτύων, η εξουσία μπορεί να αυξήσει την πίεσή της» επί των αντιπολιτευομένων, εκτιμά η εφημερίδα Vedomosti.

Η επίθεση είναι μια «πρόκληση» σε όλους τους Ρώσους, ακόμα και στον Πούτιν
Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι μια «πρόκληση» που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περιλαμβανομένου, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
«Κάθε επίθεση που γίνεται στη χώρα μας είναι μια πρόκληση που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους, περιλαμβανομένου του προέδρου μας», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες για δύο υπόπτους τρομοκράτες, οι αρχές τώρα πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός ευθύνεται για την επίθεση και διαθέτουν στοιχεία που δείχνουν ότι αυτός έβαλε και τη δεύτερη εκρηκτική συσκευή -μεταμφιεσμένη ως πυροσβεστήρα- που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε σε κοντινό σταθμό.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη.

ΠΗΓΗ:  Tass, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Δεν είναι πρωτόγνωρη για τη Ρωσία η Ισλαμική (αν είναι τέτοια)  τρομοκρατική αυτή ενέργεια. Οι Τσετσένοι έχουν επανειλημμένα ξαναχτυπήσει εδώ σκληρά με τυφλές βομβιστικές επιθέσεις , με την κατάληψη του θεάτρου της Μόσχας («Μαύρες Χήρες») και τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Μπεσλάν (385 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά, το Σεπτέμβριο του 2004).

 Το περίεργο μέχρι χτες  ήταν ότι  άργησαν   οι τρομοκράτες να χτυπήσουν πάλι  τη Ρωσία.  Μέχρι τώρα το θέατρο των επιχειρήσεων είχε μεταφερθεί  στην  Ευρώπη και λιγότερο στην Αμερική. Κι αυτό, όπως εξηγούμε στη συνέχεια,  είναι από τα πιο ιστορικά περίεργα.

 Ο ρώσικος, αλλά και ο παγκόσμιος Τύπος, λοιπόν, δέχονται πως πρόκειται για μια  νέα δολοφονική   επίθεση του ακραίου Ισλάμ στην Αγ. Πετρούπολη . Κι αυτό ως συνέπεια  της στήριξης  του  Πούτιν στον ΄Ασαντ και τις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις  των Ρώσων στη Συρία. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πιθανόν να  κορυφωθούν οι επιθέσεις στη Ρωσία, όσο το φανατικό Ισλάμ συρρικνώνεται, το ISIS  πνέει τα λοίσθια  και  η τρομοκρατία του πολεμιέται από παντού και  δυναμικά.

Πάντως, παρ΄όλες τις ρωσικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αλλά και τα συμπεράσματα του Τύπου,  οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες, που ακόμα σήμερα, δεν είναι απόλυτα ορατές . Ο χρόνος, όμως, αν επαληθευτούν οι παρακάτω συλλογισμοί, θα αποδείξει πως μπορεί  να υπάρχει  κάτι πολύ βρώμικο πίσω απ΄αυτή τη χτεσινή τρομοκρατική ενέργεια στην Αγ. Πετρούπολη:

1. Δεν χτύπησαν στη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια δυναμικά  οι Ισλαμιστές τρομοκράτες.  Είναι πολύ περίεργο. Ο Πούτιν πουλάει χρόνια όπλα στον ΄Ασαντ και έχει  στείλει πολλούς ειδικούς στρατιωτικούς  από την αρχή  του πολέμου στη Συρία. Η δυναμική στρατιωτική παρουσία των Ρώσων τελευταία, είναι απλά το αποκορύφωμα της ρώσικης συμμετοχής στο πλευρό του ΄Ασαντ και έγινε για λόγους εντυπωσιασμού περισσότερο.

2. Η αντιπολίτευση, μαχόμενη και μη, στη Συρία και φυσικά οι Τζιχαντιστές ,και όχι μόνο στη Συρία, είχαν-έχουν δεκάδες περισσότερους λόγους να χτυπήσουν  τρομοκρατικά τη Ρωσία παρά την Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες που δέχτηκαν και το μεγαλύτερο βάρος του ισλαμικού ξεσπάσματος και του μένους του ISIS,   έχουν από μικρομεσαίο έως ανύπαρκτο μερίδιο συμμετοχής και πάντα ως ΝΑΤΟ στις πολεμικές επιχειρήσεις της Συρίας.  Η Ρωσία είχε αποκλειστικά την ευθύνη του πολέμου, περισσότερο κι από την ίδια την  Αμερική. Ο ΄Ασαντ, αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Πούτιν, που ,όπως είπαμε, πήρε σάρκα και οστά με τον τεράστιο όγκο του ρώσικο οπλισμού που προμηθεύτηκε ο Σύριος πρόεδρος από τη Μόσχα,  αλλά και με την παρουσία στρατιωτικών ειδικών και στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, είναι σίγουρο πως δε θα γονάτιζε ούτε τη μαχόμενη συριακή αντιπολίτευση ούτε τους Τζιχαντιστές. Το ερώτημα, επομένως, παραμένει. Γιατί δε χτύπησαν ΠΟΤΕ ως σήμερα τη Ρωσία οι ακραίοι Ισλαμιστές από την έναρξη του πολέμου στη Συρία μέχρι χτες; Η εξήγηση που θα σπεύσουν κάποιοι να στηρίξουν πως στην  Ευρώπη ζουν πολλοί ριζοσπαστικοί Ισλαμιστές, δε στέκει, αφού: α. Η Τσετσενία στο υπογάστριο της Ρωσίας, είναι Ισλαμική και μάλιστα του απολύτως ριζιστικοποιημένου  Ισλάμ και έχει δώσει εκατοντάδες «μάρτυρες» ως σήμερα. Μάλιστα  η Τσετσενία είναι μια Ισλαμική χώρα, που τροφοδοτεί με μεγάλο αριθμό πολεμιστών τους Τζιχαντιστές κυρίως στη Συρία. β. Στην Αμερική, ο δραστήριος ισλαμικός πληθυσμός, είναι μη συγκρίσιμος αριθμητικά με  τον πολύ λιγότερο, που ζει στην Ευρώπη.

3. Να προσέξουμε τα εξής αποσπάσματα από την  εφημερίδας RBK του αναλυτή Αμπάς Γκαλιάμοφ, αλλά και από την  εφημερίδα  Vedomosti: «Για πολλές εφημερίδες, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια αλλάζει επίσης το εσωτερικό πολιτικό πλαίσιο στη Ρωσία, όπου εκατοντάδες οπαδοί του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν στα τέλη Μαρτίου στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς.
Η περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2018 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Ρωσία θα υποδεχθεί το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ.
«Το να επωφεληθείς από μια τρομοκρατική ενέργεια για να σφίξεις τα λουριά αποτελεί εθνική παράδοση»,
«Με πρόσχημα τη μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, την ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και τον έλεγχο των κοινωνικών δικτύων, η εξουσία μπορεί να αυξήσει την πίεσή της» επί των αντιπολιτευομένων» εκτιμά η εφημερίδα Vedomosti.

Αυτές οι παρατηρήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές, διότι  : α. Αν δεν αποδειχτεί ποιος ή ποιοί ήταν οι πραγματικοί δράστες  της επίθεσης. β. Αν συνεχιστούν όμοιες  τυφλές βομβιστικές ή άλλες ενέργειες σε  ρώσικες περιοχές (ανεξάρτητα από το αν υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια ισλαμική ομάδα ή το ίδιο το ISIS. Δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία σ΄αυτές της ανακοινώσεις) .γ. Αν (το σπουδαιότερο, σε συνδυασμό με τα παραπάνω)   η τρομοκρατική αυτή ενέργεια στην Αγ. Πετρούπολη και άλλες που πιθανόν να ακολουθήσουν, σηματοδοτήσουν επιπλέον πίεση του δικτάτορα Πούτιν επί της αντιπολίτευσης  με νέες δολοφονίες, συλλήψεις, φυλακίσεις και εξαφανίσεις αντιπάλων. Τότε,  όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ήρθε  ΤΩΡΑ  σε αυτή τη συγκυρία η τρομοκρατική ενέργεια στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορικής Ρωσίας και όχι τόσο καιρό που την περιμέναμε;

 Δεν πέρασαν πολλά 24ωρα που ο ίδιος ο Πούτιν δήλωνε, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις  της αντιπολίτευσης στο τέλος Μάρτη  σε όλη τη Ρωσία πως τέτοιες  εκδηλώσεις «μυρίζουν» …Αραβική ΄Ανοιξη(!!). Τί δουλειά έχει τώρα η  Αραβική ΄Ανοιξη και τί κοινό υπάρχει με  αυτές  οι διαδηλώσεις, μόνο ο πρώην πράκτορας της ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ γνωρίζει.

Αλλά το περίεργο είναι αλλού. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι» ,νά΄τη η επαλήθευση  του δικτάτορα! Χτες στην Αγ. Πετρούπολη ξεκίνησε η Αραβική ΄Ανοιξη που πρόβλεψε ο  απίστευτα…οξυδερκής Πούτιν!

 Από το μεσημέρι της Δευτέρας,  σήμερα  και όλο τον καιρό μετά,  με την τεράστια προπαγάνδα που θα γίνεται για  τους Ισλαμιστές και τον άμεση κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο ρώσικος λαός από τους τρομοκράτες, η Ρωσία θα ζει σε ντελίριο.  Αν μάλιστα, όπως είπαμε ,ακολουθήσει και κάποια νέα όμοια  τυφλή επίθεση, όχι μόνο σε διαδήλωση ενάντια στον Πούτιν δεν πρόκειται να συμμετέχει πια Ρώσος, αλλά  οπαδοί του  και μη, θα «πίνουν νερό» στο όνομα του…πατερούλη Πούτιν. Και σε ένα ακριβώς χρόνο μετά που είναι οι προεδρικές εκλογές, η επανεκλογή του «Τσάρου» θα είναι  και σίγουρη και…ισόβια.

 

2. Η απίστευτη περιουσία της οικογένειας Ασσαντ στην Ευρώπη -Εχουν δις, ενώ η Συρία καίγεται
Η απίστευτη περιουσία της οικογένειας Ασσαντ στην Ευρώπη -Εχουν δις, ενώ η Συρία καίγεται [εικόνες]

Κατ’οίκον έρευνες κάνει η ισπανική αστυνομία, την Τρίτη 4 Απριλίου, στο παλάτι της οικογένειας του Μπασάρ Αλ Ασσαντ που ανήκει στον θείο του Rifaat, στην πόλη Μαρμπέλα.

Η έρευνα μεταφέρθηκε στην Ισπανία ενώ είχε προηγηθεί έρευνα και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων στη Γαλλία, όπου η οικογένεια Ασσαντ κατέχει κολοσιαία περιουσία. Η κατηγορία αφορά κλοπή δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που παραθέτει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πράγματι, την ώρα που η Συρία καίγεται απ’άκρου εις άκρον από τον εμφύλιο πόλεμο, ο άνθρωπος που κρατάει τα ηνία του συριακού καθεστώτος και η οικογένειά του, ζουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Ειδικότερα, κατέχουν παλάτια σε Παρίσι, Λονδίνο και Ισπανία, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα και ζουν μια ζωή που απέχει πολύ από αυτή των Σύρων πολιτών.
Πρόκειται για μερικούς τυχερούς οι οποίοι βοήθησαν να θεμελιωθεί το καθεστώς Ασσαντ στην Συρία, μετά το πραξικόπημα του Χάφεζ αλ Ασσαντ, το 1970.
Και ενώ η Συρία καίγεται στον εμφύλιο, χιλιάδες άνθρωποι ρίχνονται στη θάλασσα για να αποφύγουν τον θάνατο και πόλεις καταστρέφονται, ο Rifaat al-Assad, και άλλα μέλη της οικογένειας, κολυμπάνε στον πλούτο και ζουν ανάμεσα στο χλιδάτο διαμέρισμα εννέα υπνοδωματίων στο Mayfair του Λονδίνου και στο παλάτι  Gray D-Albion, στην Μαρμπέλα της Ισπανίας.

Αλλο μέλος της οικογένειας είναι ο Abdel Halim Khaddam, ο οποίος βοήθησε τον Hafez να θεμελιώσει την εξουσία του στη δεκαετία του ’70 και διαμένει στη Villa Said, στο Παρίσι.

Τρίτος είναι ο Mustafa Tlass, πρώην υπουργός Αμυνας του Hafez ο οποίος, όπως και οι δύο προηγούμενοι, ισχυρίζεται ότι είναι αντίθετος στο τωρινό καθεστώς του Ασσαντ.
Ο Tlass, 84 ετών, εγκατέλειψε την Συρία πριν ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος και ζει μια χλιδάτη ζωή με την κόρη του και τον εγγονό του. Η κόρη του Nahed Ojjeh, η οποία κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία μετά τον θάνατο του πωλητή όπλων συζύγου της, κυκλοφορεί ανελλιπώς στους κοσμικούς κύκλους του Παρισιού.

Ο γιός της Akram, ο οποίος επίσης δεν δείχνει να συγκινείται από όσα συμβαίνουν πίσω στη Συρία, επιδεικνύει συχνά στα social media τον τεράστιο πλούτο του. Οδηγεί Bugattis και Ferraris, και επιδεικνύει τα καλάσνικοφ στις φωτογραφίες που ανεβάζει.

Η Γαλλία έχει βάλει ήδη χέρι στην περιουσία της φαμίλιας Ασσαντ. Το 2016 έγινε κατάσχεση σε παλάτια στη γαλλική εξοχή, σε κτίρια στο Παρίσι, σε γραφεία στην Λιόν.
Ο Rifaat al-Assad, είναι θείος του νυν προέδρου Ασσαντ και αδελφός του πατέρα του Hafez al-Assad, ο οποίος τον είχε εκδιώξει από την εξουσία το 1980.
Οι γάλλοι ερευνητές εκτίμησαν την περιουσία του Rifaar στη Γαλλία σε 90 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διαχειρίζεται μια σκοτεινή εταιρεία στο Λουξεμβούργο. Ο γάλλος δικαστής διέταξε την κατάσχεση ώστε τα ακίνητα να μην πουληθούν.

Τα εντυπωσιακά ακίνητα της οικογένειας στο Λονδίνο και στην Ισπανία διαχειρίζονται εταιρείες offshore.

Τί να τα κάνει κάνεις τα σχόλια; Μιλάει από μόνο του το άρθρο.

___________________________________________________________________

 

1.ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΑΔΩΝ   ΑΠΟ ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΕΣ
2. ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ,ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ
3. ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
 4. ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ

 

1. ΕΞΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Οι διακοπές της Μαρί Σαντάλ στον επίγειο παράδεισό της, στο σπίτι της στις Μπαχάμες
Οι διακοπές της Μαρί Σαντάλ στον επίγειο παράδεισό της, στο σπίτι της στις Μπαχάμες [εικόνες]

 

Εδώ και πολύ καιρό, φυλλάδες και βοθροϊστότοποι σαν την iefimerida.gr  και  BOVARY.GR (πορνοέντυπα στην ουσία) ,έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διαφήμιση της τ. βασιλικής οικογένειας (το πιθανότερο με το…αζημίωτο). Δεν υπάρχει μέρα, που ένα απ΄αυτά τα μέσα   της βιομηχανίας παραπληροφόρησης και σεξισμού,  να μην αναφέρεται  στην οικογένεια του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου με χίλιες προφάσεις. Τελευταία, κυρίως,  με  τη δραστηριότητα της εγγονής, που ασχολείται με το  μόντελιγκ. Κάποια βοθροκάναλα επίσης   συχνά  προπαγανδίζουν τις όποιες δραστηριότητες της οικογένειας   με φανερό σκοπό   να συντηρήσουν στη μνήμη του ελληνικού λαού   τη βασιλεία .

Δεν αποκλείεται, αυτός ο ορυμαγδός προπαγάνδας να έχει σχέση με μια σχεδιαζόμενη, μελλοντική κάθοδο του γιου του Κωσνατντίνου,του  Νικόλαου στην πολιτική κονίστρα, όπως από παλιά επισημαίνουμε εδώ. Δεν πρόκειται (είναι “ηλίου φαεινότερο”) για…αθώα δημοσιεύματα και αναφορές στα… κάλλη της εγγονής του τ.βασιλιά.

Είναι  εκ του πονηρού. Κι επειδή ,πρόκειται για το πολίτευμα και κάθε προσπάθεια του τέως βασιλιά να μπει στην πολιτική από την… πίσω  πόρτα αποτελεί πολιτειακή εκτροπή, είναι καιρός να  το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ,καιροφυλακτώντας. Ούτως ή άλλως,  είναι  “πονηρές οι ημέρες”.

 

2. Κουαρτέτο διαπλοκής | Kυβερνήσεις/κόμματα – Καπιταλιστές – Αστική Δικαιοσύνη – ΜΜΕ

από ΚΟΝΤΡΑ


Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, διορισμένη στη θέση αυτή το 2011 (άρα εξ ορισμού συνδεδεμένη με το προηγούμενο «σύστημα») παραιτείται καταγγέλλοντας στοχοποίηση «από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου». Αναφέρεται στην υπόθεση Novartis. Η Ράικου παραιτείται μόλις «σκάει» το διαφημιστικό σποτ της φυλλάδας του Βαξεβάνη, που προαναγγέλλει «Αποκάλυψη: Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο».

Οι δυο υποθέσεις, Novartis και Εξοπλιστικά, είναι ασύνδετες μεταξύ τους. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι ότι η κυβέρνηση -μέσω του «δικού της» Βαξεβάνη- προσπαθεί να βγάλει από τη μέση τη Ράικου, επειδή αυτή δε στρέφει την έρευνα για τη Novartis σε πολιτικά πρόσωπα (η κυβέρνηση, διά στόματος Πολάκη, έχει αφήσει αιχμές για εμπλοκή των πρώην υπουργών Λοβέρδου, Βορίδη και Γεωργιάδη), αλλά περιορίζεται σε γιατρούς και στελέχη του διοικητικού μηχανισμού. Αλλά γιατί να παραιτηθεί η «αδέκαστη εισαγγελέας», αν το δημοσίευμα του Βαξεβάνη ήταν ψευδές; Από ένα ψευδές δημοσίευμα έχει να φοβηθεί μόνο ο συντάκτης και ο εκδότης του, όχι ο «καθαρός ουρανός» (που είναι και εισαγγελέας, άρα μπορεί να τραβήξει μια ξεγυρισμένη μήνυση στον κάθε Βαξεβάνη και να τον στείλει αδιάβαστο);

Μια ανακοίνωση που εκδίδει ο Αρειος Πάγος μας κάνει λίγο… σοφότερους. Η Β. Θάνου αποκαλύπτει ότι ο Κοντονής, πριν μερικές μέρες, είχε στείλει ερώτημα στον ΑΠ για αντικατάσταση ή μη της Ράικου και πως «εντός  των  επομένων  ημερών  θα συνεδριάσει  το  Ανώτατο  Δικαστικό  Συμβούλιο,  για  να  αποφασίσει  επί του εν λόγω θέματος». Με τις αποκαλύψεις του Βαξεβάνη η Ράικου έχει φάει γκολ από τα αποδυτήρια και δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει στη θέση της, οπότε είχε κάθε λόγο να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο».

Η ανακοίνωση της Θάνου αποκαλύπτει, επίσης, ότι υπάρχει αναφορά της ανακρίτριας Διαφθοράς (Ηλιάνα Ζαμανίκα), η οποία, όπως και ο επόπτης ανακριτών, κλήθηκαν «να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις». Μάλλον ειρωνικά η Θάνου συμπληρώνει: «Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς». Ομως, η μεν Ζαμανίκα υπέβαλε μια αναφορά με υπηρεσιακό τρόπο (θα δούμε κάποια στιγμή τι λέει), η δε Ράικου έκανε μια πολιτική δήλωση παραίτησης,  χωρίς ν’ αναφέρει τίποτα το συγκεκριμένο.

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, η Ράικου υπαινίχτηκε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι την «έστησαν». Οτι έβαλαν μια ανακρίτρια να της κάνει αναφορά και στη συνέχεια διοχέτευσαν την αναφορά στον Βαξεβάνη… για τα περαιτέρω.   Δεν αμφιβάλλουμε ότι «κάπως έτσι» έγινε. Αν όμως η Ράικου είναι «καθαρός ουρανός», γιατί έσπευσε να παραιτηθεί, προκαλώντας μόνο πολιτικό ντόρο; Οταν στην επιστολή παραίτησης αναφέρει ότι «δεν αισθάνομαι να απολαμβάνω τη θεσμική προστασία που δικαιούμαι», τι ακριβώς εννοεί; Γιατί δεν έμεινε στο πόστο της, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να φέρει σε πέρας την έρευνα για τις μίζες της Novartis, που όπως λέει την έχει προχωρήσει πάρα πολύ; Το ίδιο το πόστο της της παρέχει «θεσμική προστασία». Αν ζητάει περισσότερη, τότε… κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Η υπόθεση «βρομάει» απ’ όλες τις πλευρές. Κι αυτό φαίνεται καθαρά στην αμήχανη ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που δεν ελέγχεται από το «σύστημα Παπαγγελόπουλου». «Είμαστε βέβαιοι» -αναφέρει η ανακοίνωση- ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μία και μόνη οδός για την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα: να αφεθούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς να ασκήσουν το έργο τους απρόσκοπτα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον νόμο και τη συνείδησή τους». Και τρία αυγά Τουρκίας, θα συμπληρώναμε εμείς. Η μόνη αναφορά που σ’ αυτή την ανακοίνωση θα μπορούσε να εκληφθεί ως στήριξη της Ράικου είναι η επανάληψη του αιτήματος για «επαρκή και αποτελεσματική θεσμική προστασία για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς» από την «άσκηση πιέσεων μέσω της στρατευμένης σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφίας». Αυτό που ζητά η ΕΔΕ είναι η φίμωση των ΜΜΕ, όμως για την ουσία της υπόθεσης δε λέει λέξη. Απλώς «διευκρινίζει πως δεν γνωρίζει -δεν θα ήταν εξάλλου επιτρεπτό (!!!)- τις λεπτομέρειες και τη βασιμότητα των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας».

Οπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με στόχο τον έλεγχο του δικαστικού μηχανισμού (των κρίσιμων πόστων του). Για μια ακόμα φορά κάνει την εμφάνισή του το κουαρτέτο της διαπλοκής: κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα – Καπιταλιστές – Δικαστικός μηχανισμός – αστικά ΜΜΕ. Ο πόλεμος αναμένεται σκληρός.
Υπόγειες διαδρομές

Την πιο προκλητική δήλωση, πιο προκλητική και απ’ αυτές του Καραμανλή, του Ρουσόπουλου, της οικογένειας Πελέκη (Βουλγαράκη), μετά την αθώωση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου του Βατοπεδίου, την έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (πρώην εισαγγελέας, πρώην «αντιτρομοκρατικάριος», πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ), Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Δηλαδή, αυτός που λόγω της θέσης του δε θα έπρεπε να μιλήσει ή έστω να περιοριστεί στην καθιερωμένη σε τέτοιες περιπτώσεις δήλωση ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έκρινε».

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής, επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής, είναι απρόσβλητοι στους ιούς της», δήλωσε ο Παπαγγελόπουλος, επιλέγοντας τη φυλλάδα του… μη διαπλεκόμενου Μαρινάκη ως μέσο προπαγάνδας. Και συνέχισε: «Εχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται»!

Ομως ο Παπαγγελόπουλος δεν έμεινε μόνο σ’ αυτή την τοποθέτηση, αλλά προσχώρησε στη θεωρία της σκευωρίας, στην οποία -σύμφωνα με όσα είπε- συνήργησε και τμήμα του δικαστικού μηχανισμού: «Οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, με σύμμαχό τους το βαθύ κράτος που υπάρχει σε όλες τις δομές της κρατικής εξουσίας, χρησιμοποίησαν και προσπαθούν και τώρα να χρησιμοποιήσουν τη Δικαιοσύνη για τους άνομους σκοπούς της. Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια». Και κατέληξε με νόημα: «Κάποιοι που μέχρι πρότινος αλώνιζαν στον χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν τους ανήκει»!

Ο Παπαγγελόπουλος μίλησε κατόπιν συνεννόησης με το μέγαρο Μαξίμου. Και να αμφέβαλλε κανείς γι’ αυτό, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαλύσει κάθε αμφιβολία. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (briefing), στις 22 Μάρτη, όταν ο Τζανακόπουλος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση συντάσσεται με τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου, «ο οποίος είπε σήμερα ότι ο κ. Καραμανλής είναι απρόσβλητος στους ιούς της διαπλοκής», ή αν συντάσσεται με την κομματική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «που μεταξύ άλλων λέει ότι δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες», το έριξε στην… τρελίτσα: «Η θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά μια δικαστική απόφαση είναι ότι, ανεξαρτήτως της ορθότητάς της, δεν μπορεί παρά να είναι δεσμευτική». Ο Τζανακόπουλος, όσο… ασχετίδης κι αν είναι ως νομικός, δεν μπορεί παρά να ξέρει τη διάκριση ανάμεσα στην ποινική και στη διοικητική Δικαιοσύνη. Μετά από μια απόφαση ποινικού δικαστηρίου η κυβέρνηση δεν καλείται να κάνει τίποτα. Αντίθετα, μετά από μια απόφαση διοικητικού δικαστηρίου (π.χ. του ΣτΕ) οφείλει να συμμορφωθεί (να καταργήσει ή να τροποποιήσει ένα νόμο ή μια υπουργική απόφαση ή ν’ αλλάξει ένα προεδρικό διάταγμα, το οποίο ελέγχεται για τη συνταγματικότητά του από το ΣτΕ).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μια μπούρδα, καλύπτοντας πλήρως τον Παπαγγελόπουλο. Οταν η ερώτηση επανήλθε, συμπληρωμένη («θέλω να ρωτήσω, επίσης, εάν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τελικώς ότι η υπόθεση αυτή ήταν σκάνδαλο ή όχι»), ο Τζανακόπουλος συνέχισε να… πουλάει τρελίτσα: «Εγώ βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και γνωρίζετε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τίποτα περισσότερο σε ό,τι αφορά μια δικαστική απόφαση, πέρα από το γεγονός ότι είναι δεσμευτική. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τη νομική μου εκτίμηση εάν ήταν σωστή ή λανθασμένη».

Αλήθεια, από πότε έχει τέτοια στάση απέναντι στις δικαστικές αποφάσεις η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων; Γιατί εμείς θυμόμαστε την προκάτοχο του Τζανακόπουλου, Ολγα Γεροβασίλη, να βγαίνει σε άθλια κατάσταση στην τηλεόραση, αργά τη νύχτα της 26ης του περασμένου Οκτώβρη, και να καταφέρεται κατά απόφασης του ΣτΕ, που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις βασικές διατάξεις του νόμου Παππά. «Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό», δήλωσε η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος.  Στη συνέχεια, πέρασε σε μια σκληρή επίθεση κατά του ΣτΕ: «Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς. Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί». Και δεν έμεινε μόνο στην κριτική της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά «πέρασε γενεές δεκατέσσερις» το ΣτΕ για τη φιλο-μνημονιακή νομολογία του: «Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο: έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το “μαύρο“ στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Είναι φανερό ότι ο εκπρόσωπος του Τσίπρα είχε εντολή να καλύψει πλήρως τον Παπαγγελόπουλο. Να μην πει καν ότι αυτός εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Κι αυτό, βέβαια, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο από το ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για «επίσημα αποκαλυπτήρια  της Φιλικής Εταιρίας Τσίπρα – Καμμένου με την καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς». Το ΠΑΣΟΚ θύμισε, ακόμα, ότι «η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009». Αντε μετά να πείσουν οι Τσιπραίοι ότι δεν έχουν υπόγεια ρεύματα επικοινωνίας με τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του. Πώς βρέθηκε ο Παπαγγελόπουλος, ένας τόσο σκοτεινός άνθρωπος που μόνο στον κατασταλτικό μηχανισμό είχε δουλέψει, σε κρίσιμο πόστο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο κάποια στιγμή εκδιώχτηκε ο Ν. Παρασκευόπουλος, που προφανώς κρίθηκε ανεπαρκής στην ίντριγκα; Πώς να μην πιστέψει ο απλός άνθρωπος ότι η σκανδαλώδης δικαστική απόφαση για απαλλαγή όλων των μη πολιτικών προσώπων που οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση για να βολέψει τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του;

Δεν μπορούμε, φυσικά, να γνωρίζουμε το ακριβές «αντίτιμο» της διαπλοκής Τσιπραίων-Καραμανλήδων. Πολύ εύκολα, όμως, μπορεί κανείς να σκεφτεί πως ο έλεγχος του δικαστικού μηχανισμού (έστω ενός σημαντικού τμήματός του), στον οποίο είχαν πάντοτε σημαντικές προσβάσεις οι Καραμανλήδες, μπήκε στη ζυγαριά. Αλλωστε, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς ο Τσίπρας «ανακάλυψε» τον Παπαγγελόπουλο, έναν καραδεξιό, που πάντοτε ήταν άνθρωπος «ειδικών αποστολών» των Καραμανλήδων και της ΝΔ.

Εδώ, βέβαια, έχουμε να κάνουμε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τα πολιτικά πρόσωπα είχαν ήδη απαλλαγεί λόγω παραγραφής (με το νόμο περί ευθύνης υπουργών). Τώρα αθωώθηκαν και τα μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω έλλειψης δόλου! Αναφέραμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» τα στοιχεία που αποτελούν τον ορισμό του δόλου. Μια λίμνη, που ουδέποτε αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου σ’ αυτή, βαφτίστηκε ιδιοκτησία ενός μοναστηριού, για να μπορούν στη συνέχεια να την ανταλλάξουν με «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου. Ηξεραν όλοι τους πολύ καλά ποιο ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και παρανόμησαν εν ψυχρώ (μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.eksegersi.gr/issue/910/Πολιτική/28233.Ενα-οικονομικό-και-κοινωνικό-σκάνδαλο-κλείνει-μ’). Τώρα, ο Καραμανλής και οι άνθρωποί του αναζήτησαν με προκλητικό τρόπο την πολιτική τους δικαίωση, με βάση τη δικαστική απόφαση. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους δικαίωσε με το δικό της τρόπο, με τη δήλωση Παπαγγελόπουλου και την πλήρη κάλυψή του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το οργάνωσε και το διεκπεραίωσε ο Καραμανλής με τους ανθρώπους του και το έκλεισαν με ένα δικαστικό σκάνδαλο οι Τσιπροκαμμένοι. Το ότι αδιαφόρησαν για το πολιτικό κόστος που αναμφίβολα τους προκάλεσε η κάλυψη στον Καραμανλή και τους ανθρώπους του δείχνει ότι είχαν αναλάβει αυτή την υποχρέωση, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παρασκηνιακής συμφωνίας, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας μόνον αυτοί γνωρίζουν.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 1 ΑΠΡΙΛΗ

Στο σύνολό της είναι καλή (με την έννοια  εμπεριστατωμένη), η ανάλυση.΄Ετσι και χειρότερα είναι τα πράγματα στην ίδιόμορφη ελληνική διαπλοκή.

Κάποιες λεπτομέρεις,που ,ως ξαναειδωμένες, όμως,  γίνονται  ουσίας πράγματα, θα επισημάνουμε και σ΄αυτό το κείμενο:

1. Τα ΜΜΕ ως όρος και μάλιστα στον τίτλο, είναι αδόκιμος .Πρόκειται φυσικά για τον “Τύπο”, όπως  τον έλεγαν παλιά.Μόνο που αυτός ο Τύπος στο σύνολό του, δεν έχει καμιά σχέση με  ενημέρωση. Είναι μια  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ κι έτσι οφείλουμε να την παρουσιάζουμε.

2. Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου ( Κάνει πάλι  το ίδιο λάθος η ΚΟΝΤΡΑ). Το ξανασχολιάσαμε και μάλιστα πολυσέλιδα, σ΄αυτήν ακριβώς τη θέση,την προηγούμενη φορά που ανέβηκε εδώ το  συγκεκριμένο θέμα. Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια,όποιος θέλει, ας αναζητήσει αυτά τα σχόλια. Για όσους βαριούνται να ψάξουν, περιεκτικά λέμε εδώ πως το “σκλάνδαλο” με του καλόγερους επινοήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση της Ν.Δ, ως αντιπερισπασμός του μεγάλου σκανδάλου της χρεοκοπίας της χώρας,που έχει αποκλειστική ευθύνη εκείνη η κυβέρνηση. Το Βατοπέδι υπήρξε η “σανίδα  σωτηρίας” του Κ. Καραμανλή, χωρίς κανένα κομματικό κόστος, πλην της θυσίας του ακροδεξιού Βουλγαράκη  που είχε γίνει βαρίδι στην κεντροδεξιά. Είναι μια μέθοδος γνωστή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Πριν μια μεγάλη μάχη, στήνεται μια μικρή, που φαντάζει πως είναι η μεγάλη μάχη,για να απασχολεί τις δυνάμεις του εχθρού. ΄Ετσι  ο αντίπαλος που παίζει το θέατρο της σκηνοθετημένης μάχης, μπορεί να οργανωθεί και κινηθεί ευκολότερα για  μεγάλη .

3.  Γράφει: “Δεν μπορούμε, φυσικά, να γνωρίζουμε το ακριβές «αντίτιμο» της διαπλοκής Τσιπραίων-Καραμανλήδων”

Μα είναι το μόνο που γνωρίζουμε επακριβώς και έχει χυθεί πολύ μελάνι (κι από μας) στην ανάλυσή του.

Η συμφωνία ξεκίνησε με την περίφημη  φράση “Το Τσίπρα τον πάω” του Κώστα Καραμανλή.Η συμφωνία- ομερτά προέβλεπε: 1.Σιωπηρή προτροπή Καραμανλή στην κεντροδεξιά να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. 2. Μετεκλογική στήριξη  στο ΣΥΡΙΖΑ από το  βαμμένο Καραμανλικό Πάνο Καμμένο, αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης. 3. Ο Τσίπρας αναλάμβανε να υψώσει δικαστικό τείχος προστασίας για τον Κώστα Καραμανλή,ο οποίος  ήταν σίγουρο πως θα είχε παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο  (δε θα το αποφύγει τελικά) για την ευθύνη του στην χρεοκοπία της χώρας (διπλασίασε το χρέος  και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%. Δηλαδή, το κατέστησε μη βιώσιμο .Μοναδικό φαινόμενο  στη νεότερη ιστορία της χώρας).

3. Ρωσικά ΜΜΕ: Οι αρχές της Τσετσενίας κρατούν αιχμάλωτους πάνω από 100 ομοφυλόφιλους άνδρες
Φωτογραφία: AP

Οι Ρώσοι δεν πάνε πίσω στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά τους. Ο ίδιος ο δικτάτορας της Ρωσίας έχει αναφερθεί περιφρονητικά και επιθετικά (φαλλοκρατικά) απέναντι στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων. Η ρώσικη κοινωνία, μάλιστα,  σε ένα μεγάλο ποσοστό αποδέχεται αυτές τις απόψεις του  “Τσάρου”.

Θα έλεγε κανείς πως αυτή  τη στιγμή οι ομοφυλόφιλοι   βρίσκονται υπό κοινωνικό διασυρμό και διωγμό στη Ρωσία. Αλλά, όχι μόνο αυτοί. Θρησκευτικές μειονότητες, φυλές, ράτσες, εθνότητες, ό, τι δεν είναι αμιγώς ρώσικο και συμβατό με την…Αρία φυλή , είναι διαφορετικό και επομένως επικίνδυνο για την πλειοψηφία των Ρώσων.

4. Η ορκωμοσία οπαδών του Σώρρα μέσα στη θάλασσα -Από τα καφενεία και τους ναούς στην παραλία
Η ορκωμοσία οπαδών του Σώρρα μέσα στη θάλασσα -Από τα καφενεία και τους ναούς στην παραλία [βίντεο]

 

Οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα είναι γνωστό πως κάνουν συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και ορκωμοσίες σε ιερούς ναούς, καφενεία και γήπεδα.

Ωστόσο, ένα νέο βίντεο δείχνει τους οπαδούς της «Ελλήνων Συνέλευσις» να κάνουν τελετές και στη θάλασσα.

Στο βίντεο που ακολουθεί και είναι από τον Ιούλιο του 2015, τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» Καβάλας πραγματοποίησαν τελετή μέσα στη θάλασσα μαζί με την ομάδα Σερρών.

Μία από τις οπαδούς λέει τον όρκο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη επαναλαμβάνουν ενώ βρίσκονται στο νερό και έχουν ενωμένα τα χέρια τους.

 Δεν είναι μόνο οι αφελείς  και γραφικοί αυτοί τύποι του Σώρρα. Πολλά τέτοια “ψώνια” κυκλοφορούν δίπλα μας οργανωμένα σε συνελεύσεις, θρησκευτικές ομάδες και παρόμοιες συνάξεις.  Οι Ευαγγελικοί και οι Πεντηκοστιανοί για παράδειγμα (και στην Ελλάδα), ακολουθούν το ίδιο τελετουργικό. Οι…αναγεννημένοι χριστιανοί βαπτίζονται στη θάλασσα ή σε δεξαμενές στα κτίρια που στεγάζονται οι εκκλησίες τους!  Αν μη τι άλλο,είναι κωμικά όλα τούτα. Για γέλια και για κλάμματα.