ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Handelsblatt: Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους όπως το 1953 η Γερμανία
Handelsblatt: Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους όπως το 1953 η Γερμανία

Με αφορμή τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση η εφημερίδα Handelsblatt επαναφέρει τη συζήτηση στη δυσεπίλυτη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διαφωνία που δυσκολεύει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στους δανειστές και την Αθήνα.

Επικαλούμενη διεθνείς οικονομολόγους, όπως τον γάλλο Τομά Πικετί και τον αμερικανό Τζέφρι Σαξ, η εφημερίδα υπενθυμίζει τη Συμφωνία του Λονδίνου, το 1953, με την οποία διαγράφηκαν τα χρέη της Γερμανίας και υποστηρίζει ότι η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει σε πολλά εκείνη της μεταπολεμικής Γερμανίας, όταν η χώρα δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη της.

«Η Γερμανία οφείλει το οικονομικό θαύμα στο κούρεμα χρέους»

«Ιστορικοί της οικονομίας είναι πεπεισμένοι ότι το κούρεμα χρέους συνέβαλε αποφασιστικά στο να ξεπεράσει η οικονομικά γονατισμένη Γερμανία τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρά το ότι επωφελήθηκαν περισσότερο από το σχέδιο Μάρσαλ, όπως τονίζει βρετανοαμερικανική ερευνητική ομάδα» σημειώνεται στο άρθρο, που παραπέμπει σε διαπιστώσεις του ΄Αλμπρεχτ Ρίτσι από το London School of Economics ότι η Γερμανία οφείλει το οικονομικό θαύμα, το σταθερό μάρκο και την ευνοϊκή θέση των δημοσιονομικών της στο δραστικό κούρεμα χρέους.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε με ποιο τρόπο η Συμφωνία του Λονδίνου επηρέασε τις δημόσιες δαπάνες και διαπίστωσε ότι με το κούρεμα του χρέους βελτιώθηκε η πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας. Η κυβέρνηση ήταν σε θέση να παίρνει νέα δάνεια με χαμηλά επιτόκια, ενώ από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα μέσα του 1951  μέχρι την κατάληξή τους τα επιτόκια κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έπεσαν από 3 σε 1,8%.

Από αυτήν τη μείωση επωφελήθηκαν επίσης και οι επιχειρήσεις μειώνοντας παράλληλα τα έξοδά τους σε ξένο νόμισμα.

Και ο γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει: «Αυτό που η Γερμανία έπραξε με επιτυχία, δηλαδή να χρησιμοποιήσει την αυξημένη πιστοληπτική αξιοπιστία της για να πάρει νέα δάνεια, χρησιμοποιείται σήμερα από τη γερμανική πλευρά ως ένα από τα βασικά επιχειρήματα εναντίον ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους, επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα επωφελώς.

Αλλά και τότε υπήρχαν επικριτές της συμφωνίας που εξέφραζαν τον φόβο ότι το κούρεμα χρέους θα οδηγούσε τη γερμανική κυβέρνηση σε ασταθή δημοσιονομική πολιτική».

«Σημασία έχει εάν χρειάζεται ένα κούρεμα»

Στην έρευνα επισημαίνονται ωστόσο και οι διαφορές ανάμεσα στην μεταπολεμική Γερμανία και τη σημερινή Ελλάδα.  Ότι τότε στο επίκεντρο τέθηκε η αποδοτικότητα της γερμανικής οικονομίας, ενώ σήμερα κυριαρχούν η εξυπηρέτηση του χρέους και η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων. Οι διαφορές οφείλονται επίσης στο ότι τότε η Γερμανία ήταν σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο με τους Σοβιετικούς, ενώ η Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντική χώρα στη σημερινή παγκόσμια συγκυρία.

Ωστόσο, κατά τον οικονομολόγο Τζέφρι Σαξ το αποφασιστικό δεν είναι εάν αξίζει μια χώρα ένα κούρεμα κι αν πληροί του όρους, κάτι δευτερεύον στις διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Γερμανίας, αλλά εάν μια χώρα χρειάζεται ένα κούρεμα, όπως ακριβώς τότε η Γερμανία – και σήμερα η Ελλάδα.

Χιλιοειπωμένη πρόταση από πολλές άλλες  και υπεύθυνες ,αρμόδιες πηγές. Το κούρεμα του ελληνικού χρέους και μάλιστα βαθύ, είναι μοναδική λύση,για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία. Αλλιώς, καμιά δυνατότητα δεν υπάρχει να βγει ξανά στις αγορές για νέα δανεια με χαμηλό επιτόκιο.

Η επόμενη λύση, είναι η επίσημη χροκοπία, που αυτό σημαίνει στην αρχή τουλάχιστον, δεινά για τη χώρα. Με τον καιρό και με  μια καλή διαχείριση της χροκοπίας, μπορεί να σταθεί πάλι στα πόδια της οικονομικά.

Τέτοιες αποφάσεις, όμως, δε λαμβάνονται από μια κομματική κυβέρνηση. Ας είναι και αυτοδύναμη. ΄Ενα κόμμα στην Ελλάδα, που εξασφαλίζει νίκη σε εκλογές, δεν παίρνει περισσότερες  από 2 έως 2,5 εκατομμύρια ψήφους.  Λιγότερες είναι πιο σύνηθες πλέον.  Ο πληθυσμός της Ελλάδας σήμερα είναι 11 (και περισσότερα) εκατομμύρια. Και το εκλογικό σώμα 10 εκατομμύρια.  Δεν μπορεί μια ισχνή τέτοια μειοψηφία να αποφασίζει για τόσο σοβαρά θέματα. Αυτό δε λέγεται, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δημοκρατία, αλλά φασιμός και μάλιστα δεινός.

 Επομένως, είναι απαραίτητη μια κυβέρνηση συνεργασίας (όπως και αν την αποκαλέσουν) Καλύτερη θα ήταν η σύσταση μιας εξωκοινοβουλευτικής  κυβέρνησης, αφού τα κόμματα και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ελάχιστοι εμπιστεύονται πια.΄Εχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ας αποχωρήσουν. Θα είναι η καλύτερη λύση και προσφορά στη χώρα.

2. ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.  ΜΑΝΟΥΛΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΚΑΤΑΜΕΣΤΟΣ Ο ΝΑΟΣ
Ιερώνυμος: Ο Χριστιανισμός δημιουργεί πολιτισμό
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Η χριστιανική μας πίστη, η ορθοδοξία μας, η διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού δεν είναι μόνο ο δρόμος του. Δεν είναι μόνον το φως. Δεν είναι μόνον η ελευθερία. Δεν είναι μόνον η ζωή. Είναι και ο πολιτισμός. Ο Χριστιανισμός δημιουργεί πολιτισμό».

Αυτό τόνισε εμφατικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας βυζαντινής μουσικής που έλαβε χώρα στον κατάμεστο -από πιστούς- Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Σε ποιον τα λέει αυτά τα “κουφά” ο πονηρός τσοπάνος Ιερώνυμος που εικονίζεται εδώ  με την γκλίτσα να ποιμαίνει το “ευσεβές εκκλησίασμα” (κατά κανόνα, ανιστόρητους και  ημιμαθείς, φανατικούς  Ορθοδοξάρες); ΄Εγκλημα παρήγε και παράγει ο Χριστιανισμός.΄Οχι πολιτισμό.  Και  κάθε θρησκεία.

Εκτός  αν πολιτισμό εννοεί τα χιλιάδες θύματα της Ιερής Εξέτασης, των Σταυροφοριών,των καταλήψεων των χωρών του Νέου κόσμου με τα οποία είναι έμφορτος ο…πολιτισμός του Χριστιανισμού.

Για το Ισλάμ, ίδια και όμοια. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Ζούμε  και το δικό τους… πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

____________________________________________________

1.Χρυσαυγίτης στον αιμόφυρτο φοιτητή: «Είσαι καλά ε; Ελα να δεις πώς θα γίνεις τώρα»
Χρυσαυγίτης στον αιμόφυρτο φοιτητή: «Είσαι καλά ε; Ελα να δεις πώς θα γίνεις τώρα»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε ο πατέρας του άτυχου φοιτητή που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από χρυσαυγίτες.

Ο Δημήτρης Λάζαρης ανέφερε πως ενώ ο γιος του είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και προσπαθούσε να συνέλθει, τον πλησίασε ένα άτομο και τον ρώτησε αν είναι καλά. Ο νεαρός νόμιζε πως κάποιος πήγε να τον βοηθήσει. Όταν όμως έκανε το λάθος και απάντησε ότι είναι καλύτερα, ο άγνωστος του είπε «αφού είσαι καλά, έλα να δεις πώς θα γίνεις τώρα» και συνέχισε να τον χτυπά στο κεφάλι και το σώμα.

Μάλιστα, όπως είπε ο πατέρας του φοιτητή, το ίδιο άτομο του πήρε την τσάντα με το κινητό, τη φωτογραφική μηχανή και τα κλειδιά του.

Να συνέβαινε αυτό που συνέβη στο παλικαράκι για αλλους λόγους, να λυπηθώ, να συμπάσχω με το θύμα και να αγανακτήσω με το δράστη-ες. Αλλά, α. εν μέσω…δημοκρατίας τους (βάσει της οποίας οι μακελάρηδες της Χ.Α… ιερουργούν στο Ναό της Δημοκρατίας!) τον 21ο αιώνα β. με το προσδόκιμο ζωή να σπάει σε λίγο 100αρι γ. με τον ρομποτάνθρωπο  να δικάζει σύντομα  και να βγάζει δικαστικές αποφάσεις .δ. με την αστράτευτη ιστορία να  διαβεβαιώνει-διδάσκει πως 20.000.000 αθώα θύματα  πλήρωσαν με τη ζωή τους την παράνοια του ναζισμού.

 Μέσα σε τέτοια “κοσμογονία” να γινόμαστε μάρτυρες σκηνών, όπως εκείνες του ξυλοδραμού μέχρι θανάτου ενός συνανθρώπου μας από τα τρελαμένα τέρατα του ναζισμού, δεν το χωράει ανθρώπου (συνετού) ο νους. Και να μην έχει γίνει πανικός. Να είναι το μοναδικό θέμα επικαιρότητας για μέρες. Και ακόμα. Οι δράστες, ολόκληρο “τάγμα” δολοφόνων ,γνωστοί και μη εξαιρετέοι, ακόμα να μην έχουν συλληφθεί, πλην ενός.   Αν μη τι άλλο, είναι παραλογισμός, πρόκληση,΄Υβρις και για η χώρα και για την εποχή μας!

Οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να συστρατευτούμε, για να συντρίψουμε το “κεφάλι του φιδιού”. Ας τους μαντρώσουν σε άσυλο για θεραπεία όλους τους τρελαμένους “Τζιχαντιστές”, σε όποιο όνομα κι αν ακούνε, όταν η ιδεοληψία τους οδηγεί σε τέτοια βιαιότητα και  εγκληματικότητα. Κανείς να μη μείνει αστράτευτος σ΄αυτό τον αγώνα.

 

2. Οταν ο Αρτέμης Σώρρας παραληρούσε υβρίζοντας τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

 

Οταν ο Αρτέμης Σώρρας παραληρούσε υβρίζοντας τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο [βίντεο]

Ενα… μυθικό παραλήρημα του Αρτέμη Σώρρα σχετικά με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο Σώρρας σε μια εκδήλωση της Ελλήνων Συνέλευσης, σε μια πραγματικά παραληρηματική ομιλία λοιδωρεί τον νεκρό Γρηγορόπουλο, τον αποκαλεί Εβραίο, ενώ αναφέρεται και στον… μύθο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός του Γρηγορόπουλου… αθωώθηκε.

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζονται και συνεργάτες του οι οποίοι αμφισβητούν ακόμη και ότι ο Γρηγορόπουλος είναι… νεκρός, λέγοντας ότι «έχει πάει κάπου αλλού» ενώ το ακροατήριο των οπαδών τους, συναινεί.

Και να ήταν μόνο ο Αρτέμης Σώρρας; Πες ,τούτος, ως ανήτος και γραφικός,  έχει εξασφαλίσει  καλή θέση εγγραφής στον κατάλογο της παράνοιας . Αλλά,  για  τη δολοφονία  Γρηγορόπουλου επιχαίρουν και άλλοι.  ΄Η, πολλοί   αμφισβητούν το Πολυτεχνείο και όχι    μόνο οι  πάσης φύσεως  Ναζί, φασίστες, ακροδεξιοί και φαιδροί Ελληνάρες.

 Τη μεγάλη γκάμα των οπαδών της Δεξιάς,πού την αφήνετε; Να μη μας διαφεύγει  πως κοιτίδα, λίκνο του ναζισμού, του φασισμού, της  Χούντας στην Ελλάδα, είναι η Δεξιά. Είτε ως ΕΡΕ παλιότερα, είτε σήμερα ως Ν.Δ.

Και όλα αυτά τα άκρα, τον ακροδεξιο-ναζιστικό συρφετό, τον  μαυλίζει πάλι  ο Κυριάκος να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σκίζεται  να εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο “υιός”. Να συμπληρώσει το έργο που ξεκίνησε ο πρώην αρχηγός της παράταξης Κωστάκης Καραμανλής. Την οριστική και αμετάκλητη χρεοκοπία της χώρας.

Πάω στοίχημα πως λίγα χρόνια πριν, ο Μιχαλολιάκος, ο Σώρρας, ο Καρατζαφέρης και τα παρόμοια  “φρούτα” , ψήφιζαν Καραμανλή. Θείο  ή ανιψιό.

3. Η μαύρη σοπράνο και ακτιβίστρια Μπάρμπαρα Χέντρικς στη Θεσσαλονίκη
Η μαύρη σοπράνο και ακτιβίστρια Μπάρμπαρα Χέντρικς στη Θεσσαλονίκη

 

Με τη συμμετοχή 28 φωνητικών συνόλων απ΄ όλη την Ελλάδα και επίσημη προσκεκλημένη την Μπάρμπαρα Χέντρικς, διεθνούς φήμης σοπράνο και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών.

Αυτό, όντως είναι είδηση.Και από τις καλύτερες. Πρώτα γιατί είναι εκδήλωση των παιδιών για τα παιδιά (και τους μεγάλους).  Και ύστερα γιατί θα συμμετέχει  η μεγάλη τραγουδίστρια του ξακουστού negro spiritual,  Μπράμπαρα Χέντρικς. Τί φωνή!

Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς. ΄Ολο αυτό το ωραίο πανηγύρι θα γίνει  δίπλα στα πόδια τους. Κανείς δεν πρέπει να το χάσει.

4. «Σταμάτησα να κάνω σεξ με την/τον σύζυγο μου» -Ζευγάρια αποκαλύπτουν τους λόγους

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια μακροχρόνια σχέση είναι η αποχή από το σεξ.

Εχεις πατήσει τα τριάντα και είσαι ακόμα σινγκλ. Ο «τοίχος» σου στο facebook γεμίζει διαρκώς με δημοσιεύσεις φίλων και γνωστών σου που είτε έχουν χορέψει το χορό του Ησαΐα είτε βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση και περνούν την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους.

Πριν ζηλέψεις, θα πρέπει να ξέρεις ότι πολλές φορές δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, όσο φαίνονται!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μακροχρόνιων σχέσεων είναι το σεξ που στην αρχή γίνεται «σιγουράκι» και μετά αποτελεί παρελθόν και για αυτό αποφάσισαν να μιλήσουν στο Reddit 8 ζευγάρια, που αποκάλυψαν τους λόγους για τους οποίους έπαψαν να ρίχνουν στο κρεβάτι τη /το σύζυγο τους.

  • «Είμαστε δώδεκα χρόνια παντρεμένοι. Η γυναίκα μου υποστηρίζει ότι δεν έχει πια τόση διάθεση για σεξ. Το χρόνο βρισκόμασταν ερωτικά μια φορά. Προσπάθησα να διορθώσω την κατάσταση αλλά εκείνη με απέρριψε ξανά. Αρχισα να την παρατηρώ και έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν με αγαπάει πια».
  • «Η γυναίκα μου δεν πιστεύει στις προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Κάθε φορά που κάνουμε, μένει έγκυος. Εχουμε ήδη πέντε παιδιά και δεν θέλω άλλο».
  • «Η σύζυγος μου άρχισε να φοβάται τα μικρόβια και τις μολύνσεις ένα χρόνο μετά το γάμο μας. Είμαστε στον πέμπτο χρόνο και δεν υπάρχει σχεδόν καμία επαφή».

Αυτά τα ροζ έντυπα και οι σεξιστικοί βοθρο-ιστότοποι στο διαδίκτυο,δεν μπορεί να φαναστεί κανείς τί ζημιά κάνουν στο μυαλό και επομένως στη ζωή, ειδικά των νέων ανθρώπων. Τους λοβοτομούν.

Γιατί, λέτε, κάνουν χρυσές δουλειές οι ψυχίατροι και οι φαρμακοποιοί με τα “πολύχρωμα” χάπια; Κανονικός φασισμός παραπληροφόρησης. Γκεμπελική μέθοδος εμπέδωσης του ζητούμενου.

Και ποιο  είναι εδώ το ζητούμενο; Η αναστήλωση του πεπτωκότος  θεσμού του γάμου που έχει καταρρεύσει εξαιτίας του βάρους των αμαρτιών (διάβαζε αφύσικων επιλογών) που κουβαλάει. Και φυσικά η διαιώνιση της μεγάλης απάτης,ως αφύσικη επιλογή, της μονογαμίας.

Πώς να κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια παραπάνω με τέτοια και τόση πλύση εγκεφάλου; ΄Αρρωστοι άνθρωποι, εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις παθογένειας. Ανελεύθεροι.

Τουλάχιστον οι νέοι, ας μη μπουν στο κλουβί, όπως οι παλιότεροι.΄Αλλο συντροφικότητα και άλλο …συζυγικότητα. Και όσο για το σεξ , η Φύση το όρισε πολυγαμικό και παράγοντα ηδονής και ικανοποίησης.΄Οχι…πανελλαδικές εξετάσεις στο κρεβάτι των ζευγαριών.

5. Είναι αυτό το ροζ χάπι το ελιξήριο της νεότητας;

Εμφανισιακά, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα συνηθισμένο χάπι για τον πονοκέφαλο ή μάλλον από ένα μικρό ροζ κουφέτο. Κι όμως σύμφωνα με τον άνθρωπο που το δημιούργησε, είναι το αποτέλεσμα ατέρμονων προσπαθειών και πειραματισμών για την ανακάλυψη του ελιξηρίου που θα χαρίσει αιώνια νιότη σε όποιον το πάρει.

Ο Καθηγητής Γενετικής Ντέιβιντ Σίνκλερ, προβλέπει πως μέσα στις επόμενες δεκαετίες οι άνθρωποι θα μιλούν για την εφεύρεσή του με δέος και πως η στιγμή που το χάπι θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα είναι τόσο ιστορική όσο και η πρώτη πτήση των αδερφών Ράιτ το 1903.

Το μικρό αυτό ροζ χάπι, το οποίο περιέχει νικοτιδαμίνη μονονουκλεοτιδίου (ΝΜΝ για συντομία) και έχει ίδια γεύση με τα αλατισμένα ποπ κορν που τρώμε στο σινεμά, θεωρείται απόλυτα ασφαλές από τον Σίνκλερ και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όχι μόνο μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους ακόμη πιο νέους απ’ ό,τι είναι ηλικιακά!

Ο Σίνκλερ, καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, είναι ένας από τους κορυφαίους στην επιστήμη γύρω από τη γήρανση και πέρασε δύο ολόκληρες δεκαετίες πραγματοποιώντας μελέτες για να καταφέρει να βρει το «αντίδοτο» για τα γεράματα. Πλέον πιστεύει πως το ΝΜΝ είναι μακράν η καλύτερη προοπτική για την εύρεσή του.

Οι μελέτες του έδειξαν πως το θεμελιώδες συστατικό της νιότης είναι μία εξειδικευμένη παραλλαγή της βιταμίνης Β3 που συναντάται σε πολλές τροφές, όπως το μπρόκολο, το αγγούρι και το αβοκάντο και βοηθάει τα κύτταρα να αναπλάσουν και να επιδιορθώσουν το κατεστραμμένο DNA, που αποτελεί την σημαντικότερη αιτία της φυσικής γήρανσης.

Όταν λοιπόν το ΝΜΝ εισέρχεται στον οργανισμό, μετατρέπεται σε μία χημική ουσία που ονομάζεται δινουκλεοτίδιο νικοτιναμιδίου αδενίνης (NAD), η οποία βρίσκεται σε κάθε κύτταρο των ζωντανών οργανισμών, είναι απαραίτητη για τη ζωή και τροφοδοτεί τα επτά διαφορετικά, υπεύθυνα για τις διαδικασίες της γήρανσης, γονίδια που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, τα επίπεδα της NAD μειώνονται κατά 50%, απενεργοποιώντας την άμυνα του οργανισμού ενάτια στις ασθένειες που οφείλονται στην προχωρημένη ηλικία (καρκίνος, διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, Αλτσχάιμερ κλπ) και φυσικά, στα γηρατειά.

Παρόλο που οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους θα αρχίσουν να γίνονται σύντομα στη Βοστώνη, ο καθηγητής Σίνκλερ δηλώνει πως εκείνος παίρνει ήδη το χάπι της νιότης και πως το έχει χορηγήσει ακόμη και στον 77χρονο πατέρα του! Και τα αποτελέσματα ακούγονται ευοίωνα: πριν αρχίσει να παίρνει ένα χάπι των 500mg κάθε πρωί, οι αιματολογικές εξετάσεις του 47 χρονου επιστήμονα φανέρωναν πως η βιολογική του ηλικία ήταν 58. Ύστερα από τρεις μήνες, όταν μετρήθηκε ξανά η βιολογική του ηλικία ήταν…32!

Όσο για τον πατέρα του, πλέον αποδεικνύεται πολύ πιο δυνατός από τον μικρότερο αδερφό του επιστήμονα στις εξορμήσεις που πραγματοποιούν για ορειβασία στην πατρίδα τους την Αυστραλία, ξεπερνώντας σε ενέργεια 20χρονους. Με το πέρασμα του χρόνου, η ενέργειά του μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ.

Οι μελέτες που θα πραγματοποιηθούν για να αποδειχτεί αν το χάπι είναι τελικά ασφαλές και αποτελεσματικό, θα γίνουν υπό την επίβλεψη της NASA. Η διαστημική εταιρία έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ανακάλυψη και επιθυμεί, αν όλα πάνε καλά, να το χορηγεί στους αστροναύτες κατά τη διάρκεια των μελλοντικών αποστολών στον Άρη, σταματώντας την γήρανση που προκαλείται από την έκθεση τους στην ακτινοβολία του διαστήματος.

«Δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να φαίνονται στα 80 σαν να είναι 20, όμως ένας άνθρωπος που θα παίρνει το χάπι από τα 40 του θα μπορέσει να μείνει σε αυτή την ηλικία για πολύ μεγάλο διάστημα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού, θα είναι καλύτερες ενώ την ίδια στιγμή το σώμα θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση κατά των παθήσεων. Αν οι δοκιμές αποδειχθούν αποτελεσματικές, το χάπι θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια,» δηλώνει ο καθηγητής. «Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να γίνουμε αθάνατοι, όμως κανένας νόμος της βιολογίας δεν αποκλείει να ζήσει κάποιος για 200 χρόνια.»

Δε φαίνεται τσαρλατάνος. Δείχνει σοβαρός επιστήμονας. Και ,ναι, καθόλου δεν αποκλείεται το προσδόκιμο ζωής στις  μελλοντικές γενιές να  φτάσει τα 200 χρόνια .Και ο 80αρης, όπως λέγαμε αλλού, να είναι ακόμα ένας έφηβος ηλικιακά.

Πολλά θα συμβούν σε λίγες δεκαετίες. Μόνο με τη φαντασία μας μπορούμε να τα σχηματοποιήσουμε. Και είναι ένα δώρο τη Φύσης στον άνθρωπο η φαντασία. ΄Ο,τι μπορεί εκείνη να υφάνει  και φαίνεται σήμερα αδύνατο να συμβεί, θα έρθει μια μέρα που τα προϊόντα της πιο αχαλίνωτης φαντασίας ,θα  γίνουν  πραγματικότητα.

΄Ομορφοι, απίστευτα συγκλονιστικοί καιροί πλησιάζουν. Μόνο που θα τους ζήσουν οι ερχόμενες γενιές. Εμείς, οι ζώντες, οι…περιλειπόμενοι, δε θα μπούμε στον…παράδεισο.