ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  • ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ( ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ)

                           ΥΑΗΟΟ ΕΛΛΑΔΑ

    Η περίεργη λεπτομέρεια που δεν έχει προσέξει κανείς σε όλες τις φωτογραφίες του Καρόλου με την Νταϊάνα

    Όπως παρατήρησαν και αποκάλυψαν δύο διαφορετικοί και άγνωστοι μεταξύ τους χρήστες του Twitter, όλες οι φωτογραφίες, ακόμη και τα γραμματόσημα που απεικονίζουν το τότε πριγκιπικό ζεύγος έχουν ένα κοινό στοιχείο: ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι πάντα ψηλότερος από τη Νταϊάνα.

    Eικόνες από το τροχαίο ατύχημα των «Μαχητών» του Survivor στον Άγιο Δομίνικο

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι εικόνες από το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε τραυματισμούς σε παίκτες της ομάδας των «Μαχητών» του Survivor. Η Ειρήνη Κολιδά επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ ο δεύτερος τραυματίας, ο Μάριος αναρρώνει σε νοσοκομείο του Άγιου Δομήνικου και αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι -εκτός απροόπτου- εντός 30 ημερών ή να αποχωρήσει κατόπιν δικής του απόφασης. Δείτε βίντεο από το happyday του Alpha:

    Zougla.gr q
  • Συνελήφθη ο δράκος με το ποδήλατο -Προσποιούμενος τον αστυνομικό ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες

    Συνελήφθη χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου στην Αθήνα ένας 33χρονος Ελληνας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη βία κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και αντιποίηση.

    iefimerida.gr q
    • Ομπράντοβιτς: Αυτά που κάνει ο Ντόντσιτς δεν είναι φυσιολογικά

      Κάθε φορά που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων. Κι ακολούθως μιλάει στα ΜΜΕ της χώρας, με κύριο θέμα τις ημέρες του στη “Βασίλισσα” αλλά και το παρόν, που τον βρίσκει στη Φενέρμπαχτσε.

  • Αλλαγή φύλου: Γυναίκα έγινε πανέμορφος άνδρας και έδειξε καρέ καρέ τη μεταμόρφωση στο Instagram 

    Μέχρι τα 18 του ο μουσικός Jamie Wilson ήταν γυναίκα. Πηγαίνοντας κόντρα στον κοινωνικό του περίγυρο, αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να γίνει αυτό που πάντα αισθανόταν: άνδρας.

    iefimerida.gr q

     

    Μ΄αυτή τη σειρά  περίπου, το μεγάλο διαδικτυακό εργαλείο της YAHOO στην ελληνική του έκδοση (παρόμοια, όμως,  και στην παγκόσμια αγορά), έχει ανεβάσει  τα παραπάνω θέματα και τα κρατάει εκεί στις πρώτες σειρές  σταθερά για μέρες τώρα. Κουτσομπολιό και μάλιστα… βασιλικό, περιγραφή ενός τροχαίου   των ανεγκέφαλων πρωταγωνιστών και θεατών της εκπομπής του  Survivor ,του γνωστού ναζιστοκάναλου    ΣΚΑΪ και ακολουθούν θέματα σεξιστικά και ποδοσφαιρικά.  Αυτή είναι η επικαιρότητα .

    Η επίθεση των Τζιχαντιστών Ναζί στο φοιτητή, που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του,  ο λιμός που αποδεκατίζει αυτή την ώρα τους πληθυσμούς στην  Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τη βορειοανατολική Νιγηρία, οι συνεχιζόμενοι σφοδροί βομβαρδισμοί στην αιματοβαμμένη Συρία, τα λοιπά σοβαρά θέματα  που απασχολούν τον κόσμο ολόκληρο, είναι ανύπαρκτα ή είχαν- έχουν ευκαιριακή, εφήμερη και σύντομη  παρουσίαση. Δεν είναι πιασάρικα για το κοινό που κάνει κλικ στα προϊόντα της  Yahoo.

    Επομένως, αφού δεν υπάρχει σήμερα άνθρωπος, έστω με στοιχειώδη γνώση  του διαδικτύου ,που να μην έχει μέηλ ,συνήθως στο YAHOO και επειδή είναι φυσικό το καθημερινό άνοιγμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, είναι κατανοητό πως εκατομμύρια, ίσως δισεκατομμύρια μάτια σε όλο τον κόσμο, έρχονται με την πρώτη ματιά στο συγκεκριμένη ιστότοπο σε άμεση επαφή (διάβαζε ενημερωτικό βιασμό) με τέτοιου είδους θέματα. Ελαφριά, σεξιστικά, κιτς, ποδοσφαιρικά,  και λοιπής υποκουλτούρας.

    Η διαφορά του ενός και του άλλου επισκέπτη είναι στην απόφαση επιλογής.   Θα κάνεις κλικ και θα  αφεθείς  στην μπόχα της χωματερής YAHOO ή θα  απομακρυνθείς εσπευσμένα ,να ανοίξεις τη θυρίδα σου ,να μείνεις όσο χρειάζεται και  να απομακρυνθείς πάραυτα, παίρνοντας βαθιές ανάσες φεύγοντας;

    Με τέτοια σκουπιδοτροφή, όποιος  τρέφεται πώς να μείνει εγκέφαλος μη λοβοτομημένος;  Η βιομηχανία παραπληροφόρησης στο βωμό του αισχρού κέρδους  θυσιάζει τα πάντα. Δεν υπάρχουν αναστολές. Και τα αφεντικά της έχουν  στην υπηρεσία της σωρό καλο-αμειβόμενους, παμπόνηρους υπαλλήλους, για να επιτελούν στην εντέλεια τον ανθρωποκτόνο έργο της.  Κι αυτό  το έργο έχει ένα και μοναδικό στόχο. Το αισχρό κέρδος μέσω της μεταμόρφωσης του ανθρώπου σε ανθρωπίδη, σε  μαϊμού.

    Μόνο  τέτοια “ζόμπι”, χτυπημένα από το ραβδί της κακιάς μάγισσας Κίρκης, μπορεί να τα ελέγξουν όλες οι εξουσίες, και όχι μόνο η κρατική. Η εξουσία της βιομηχανίας του θεάματος-ακροάματος, η ροζέ και σεξιστική, εκείνη  των άλλων καταναλωτικών και εντελώς άχρηστων για τον κανονικό άνθρωπο προϊόντων, απ΄αυτή την πληθυσμιακή μάζα,  από τέτοιο σωρό υπηκόων, εξασφαλίζουν πελάτες και οπαδούς. Αλλοτριωμένα, αφύσικα άτομα, ανίκανα να σκεφτούν με τη  σωστή διαχείριση του αυτονόητου και λογικού.

     Είναι, άρα, αν μη τι  άλλο, τουλάχιστον αφελές και αφύσικο  να  ταυτοποιούμε  τον λεγόμενο ταξικό μας αντίπαλο ΜΟΝΟ στα μέλη της πλουτοκρατίας και του ισχυρού, σε όποιο όνομα κι αν ακούει. Ανιστόρητη γι΄αυτό και επικίνδυνη τέτοια παρανόηση.

    Ο σκουπιδοφάγος της  YAHOO με τα χαρακτηριστικά που του προσδώσαμε παραπάνω, είναι το ίδιο κι αυτός ταξικό σου αντίπαλος (και χωρίς εισαγωγικά) . Είναι ο “άνθρωπος  της διπλανής σου πόρτας”. Μοιράζεται μαζί σου στην πολυκατοικία όμοιο με το δικό σου κλουβί-διαμέρισμα. Βρίσκεται στην ίδια απελπιστική, οικονομική κατάσταση με σένα. Σιχτιρίζει, όπως κι εσύ, την παράνοια της οικονομίας της αγοράς, που οδηγεί  τους λαούς στην υπερχρέωση και την εξάρτηση. ΄Ολα ισοπεδωτικά ίδια και για τους δυο σας.

    Και όμως! Αυτές οι ομοιότητες ,κατά κύριο λόγο  σε οικονομική συστοίχιση   γι΄αυτό και μόνο το λόγο,   δε σας  εντάσσουν στην ίδια κοινωνική τάξη, αν στην ιδεολογική και πρακτική καθημερινότητά σου, έχεις αποστασιοποιηθεί από τις συμπεριφορές εκείνου. Οι γνωστές πακετοποιήσεις  των ανθρώπων σε εργατική, αγροτική, αστική, μεσαία, ανώτερη κοινωνική τάξη  ή όπως αλλιώς μας έμαθαν να τις λέμε, είναι πλέον μύθος. Είσαι παρασάγγες μακριά από εκείνον, που νόμιζες ως τώρα ταξικό σου σύντροφο.

    Στην ουσία είσαστε αντίπαλο. Ταξικοί αντίπαλοι! Αυτός υπήκοος σε όλες τις εξουσίες που περιγράψαμε παραπάνω.  Φανατικός οπαδός της ομάδας του, ξελιγωμένος τηλεορασάκιας σε κιτς σίριαλ και εκπομπές.  Εξαρτημένος χρήστης του zoo.gr στο διαδίκτυο.  Αδιάφορος για τον πρόσφυγα που αυτοπυρπολήθηκε στη Χίο  και γιατί το έκανε (αν δεν είναι και εχθρός του, προσφυγοφάγος). ΄Αρρωστα εθισμένος καταναλωτής προϊόντων  κάθε είδους.  Κι ακόμα συντεχνάκιας,  παρτάκιας, κομματικός ψηφοφόρος, πελάτης- «κινούμενη άμμος». Μόνο πολίτης και μάλιστα συνειδητοποιημένος δεν είναι.

     Γιατί  επιμένεις να διακρίνεις τις τάξεις με τα παλιομοδίτικα τσιτάτα και μόνο  με τις ισοπεδωμένες πια οικονομικές διαφορές, τις σβησμένες  γραμμές; ΄Αλλαξαν οι εποχές και οι συνθήκες.  Διαφοροποιήθηκαν και οι άνθρωποι και όχι μόνο ως εργαζόμενοι , σε ό τι αφορά την κατάταξή τους σε κοινωνικές τάξεις και συντεχνίες.

     Οφείλουμε να αναθεωρήσουμε ό,τι μέχρι σήμερα μας φόβιζαν πως είναι “ευαγγέλιο”  και δεν το αγγίζουμε. Πως είσαι, δηλαδή, ίδιος και όμοιος, «ομοτράπεζος» με εκείνον που μοιράζεσαι  μικρό ,κομμάτι πίτας, όπως το δικό σου. Αλλά αυτό δε φτάνει να  γίνετε “αδερφοποιτοί”.

     Το ουσιαστικό, αποκλειστικό και μοναδικό κριτήριο για την κατάταξή μας πια σε κοινωνικές τάξεις, σίγουρα δεν έχει να κάνει με το οικονομικό. Τρέμω στην ιδέα πως με το Μιχαλολιακικό  ,που μένει στην υπόγα της πολυκατοικίας μας, πένης και άνεργος και με πολύτεκνη φαμελιά, ανήκουμε στην ίδια…κοινωνική  τάξη, επειδή συμβαίνει να είμαστε άποροι και οι δυο. (΄Απαγε της βλασφημίας!)  Στην πραγματικότητα,  είμαστε αντίπαλοι  σε κάθε  επίπεδο. Διαφορετικά, αν τούτος είναι ο συναγωνιστής μου, για   να καταργήσουμε τα μνημόνια, τότε εχθρός μου ποιος είναι;

     Σε καμιά περίπτωση η κοινή οικονομική μοίρα του ανθρώπου, δεν καθορίζει  και την ποιότητά του ως συνειδητοποιημένου πολίτη, ως συμπολίτη, συντρόφου, συναγωνιστή. Και  πάνω απ΄όλα, ως  ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    Παλιές ταμπέλες, που  τα γράμματα ξέφτισαν πάνω τους και κατάντησαν γραμμές  δυσανάγνωστες , είναι και  αστείες   έτσι που τις κρατάμε  ακόμα όρθιες, χωρίς  να ξεδιακρίνει κανείς το νόημα και το σκοπό που υπάρχουν. Οφείλουμε να τις καταργήσουμε.΄Ετσι κι αλλιώς, «καινούριο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό ασκί»»

    Ας τολμήσουμε να εντάξουμε στον ταξικό μας αντίπαλο (χωρίς εισαγωγικά): Το Χρυσαυγίτη οικογενιεαρχη, που απένταρος και τούτος, όπως οι περισσότεροι, παλεύει να επιβιώσει. Τον υδραυλικό που ψηφίζει ΚΚΕ, αλλά για να σου αλλάξει ένα σιφόνι σε χρεώνει με ένα 50ευρω και μάλιστα «μαύρο». Το Δεξιό, μικρομεσαίο επιχειρηματία-μαγαζάτορα, που τόσα χρόνια πλήρωνε λογιστή, άξιο στην πιάτσα για τα φοροκλεφτικά του τερτίπια, την ίδια ώρα, που εσένα επί χρόνια σε χρησιμοποιούσε  ως φορολογικό υποζύγιο.  Τον απολίτικο γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο, που  δέχεται (ας μη σου ζητάει) φακελάκι, ακόμα για να σου βγάλει τις αμυγδαλές. Το   αναξιοκρατικά βολεμένο κομματικό πελάτη,  υπάλληλο  στην πολεοδομία, που δε σου χορηγεί οικοδομική άδεια χωρίς μίζα. Κι ακόμα. Ταξικός  σου αντίπαλος  είναι ο Ελληνάρας, ο Ορθοδοξάρας, ο εθνικιστής, ο  Ναζί, ο προσφυγοφάγος και όσοι αντιγράφουν σε συμπεριφορές  φονταμενταλιστές και φασίστες  όλων των  ειδών και των αποχρώσεων.

    Τελικά, κάνε τη σούμα και θα διαπιστώσεις εμβρόντητος και μετά λύπης σου πως η συντριπτική πλειοψηφία ενός λαού, που σε εντάξανε, χωρίς να σε ρωτήσουν, αν το επιθυμείς, είναι ένας όχλος. Προλετάριοι, σαν κι εσένα οι περισσότεροι, αλλά ταυτόχροναι και… ταξικοί σου αντίπαλοι!

    Τολμάς να  αποδράσεις από τέτοιες ιδεοληψίες, αν  είσαι ακόμα φορέας τους; Να περάσεις εσκαμμένα και σύνορα  από   ανύπαρκτες ταξικές και συντεχνιακές περιοχές; Να μην ακολουθείς πεπατημένες οπαδού και πελάτη ;  Να πολιτογραφηθείς τελικά στην ΤΑΞΗ του ελεύθερου συνειδητοποιημένου πολίτη, που μοναδικό του μέλημα είναι το φυσικό ήθος και η συστράτευσή του στον αγώνα από τον οποίο μια μέρα θα προκύψουν οι αταξικές, αντιεξουσιαστικές, κομμουνιστικές ανθρώπινες κοινωνίες;

    Θα είναι το πιο τολμηρό, αποφασιστικό και καθοριστικό σου βήμα. Η μεταμόρφωση μιας κάμπιας-νύμφης λείχουσας τον ξεραμένο κορμό δέντρου σε  ξετρελαμένη  πεταλούδα,νπου χορεύει   ανάμεσα σε μοσχομυρισμένους ανθούς!