ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Αμερικανικό υποβρύχιο και αεροπλανοφόρο καταφθάνουν στη Νότια Κορέα.

Ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο επισκέφτηκε σήμερα λιμάνι της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο υλοποίησης τακτικής επίδειξης αμυντικής ισχύος κι ενώ κλιμακώνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας νέας πυραυλικής ή πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα.

Σήμερα συμπληρώνονται 85 έτη από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και το καθεστώς της Πιονγιάνγκ συνήθως αξιοποιεί παρόμοιες επετείους για τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών ή δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων. Πληροφορίες από τη Νότια Κορέα γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα τη διεξαγωγή μεγάλης άσκησης με πυρά πυροβολικού στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.

Η επίσκεψη του αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου USS Michigan ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο έδαφος της Νότιας Κορέας και καθώς πραγματοποιούσαν συνάντηση οι εκπρόσωποι της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, αναφορικά με την αντιμετώπιση της απειλής από την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.

Τόσο Αμερικανοί, όσο και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η έκτη πυρηνική δομική της Βόρειας Κορέας έχει δρομολογηθεί, ενώ η πραγματοποίησή της είναι απλά θέμα χρόνου. Ο προβληματισμός εντείνεται, ενώ θεωρείται πιθανή και η πραγματοποίηση μιας νέας δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης.

Ο Τραμπ ενημερώνει τη Γερουσία

Από την άλλη μεριά, ο Λευκός Οίκος έχει προγραμματίσει για αύριο ειδική ενημέρωση των 100 μελών της Γερουσίας για την κατάσταση έντασης που έχει προκληθεί από την Βόρεια Κορέα, ενώ παρόμοιου τύπου ενημέρωση φαίνεται να ζητούν και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ώστε να ενημερωθεί στο σύνολό του το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή, σχετίζεται και με εσωτερικά πολιτικά κίνητρα, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ -μέσω της Βόρειας Κορέας- προσπαθεί να καλλιεργήσει θετική πολιτική δυναμική στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ώστε ν’ αντισταθμίσει το έλλειμμα παραγωγής κοινοβουλευτικού έργου, αφού συμπληρώθηκαν οι πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP

2. ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.  “ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ” ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤIΣΤΗΡΙΟΥ
 α.Ισλαμική τρομοκρατία -Με αυτό το θέμα κερδίζει η Λεπέν
β. Αποτελέσματα γαλλικών εκλογών 2017 – Bloomberg: Νικήτρια είναι η Λεπέν
Αποτελέσματα γαλλικών εκλογών 2017 - Bloomberg: Νικήτρια είναι η Λεπέν

 

Το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών!

Ακροδεξιό ντελίριο και παραλήρημα   στη βιομηχανία παραπληροφόρησης να βγάλει, ντε και καλά,  πρώτη στις γαλλικές εκλογής την ακροδεξιά  αρχηγό των Γάλλων φασιστών-ρατσιστών, Μαρί Λεπέν.  Και δε σκίζονταν να τη βγάλουν πρόεδρο μόνο οι φυλλάδες. Σοβαρές (διάβαζε σοβαροφανείς) δημοσιογραφικές πηγές, εδώ και πολλές μέρες, είχαν εξυφάνει σχέδια και σενάρια για την επερχόμενη…Λεπενική εποχή, όταν θα ηγείτο της χώρας, που γέννησε τη Γαλλική επανάσταση, μια   πρόεδρος, η οποία ομνύει σε ακραιφνή, φασιστική ακροδεξιά. Τί επιστροφή στο φράγκο, αποχώρηση από την Ε.Ε, απαγόρευση εισόδου στη χώρα , όχι μόνο Μουσουλμάνων,  αλλά παντός θεωρούμενου ως  επικίνδυνου…δημοκράτη  Ευρωπαίου. Τέτοια σενάρια και προβλέψεις μαύρες και άραχνες.

Να μην επαναλαμβανόμαστε.. Ο υπ΄αριθ,1 κίνδυνος της παγκόσμιας ειρήνης δεν ειναι ο τραμπούκος Ταμπ, ο δικτάτορας Πούτιν και ο τρελαμένος «μπούλης»  της Πιονγιάνγκ. Είναι τα αρπαχτικά της εμπορικής δημοσιογραφίας. Αδίστακτοι, καιροσκόποι, αριβίστες, χαλκείς. Στο βωμό του κέρδους δε γίνονται  θυσία μόνο   η ενημέρωση και η πληροφορία. Κινδυνεύει ή ίδια ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη με τον τρόπο που χειρίζονται  το υπερ- όπλο της προπαγάνδας.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον “Τύπο” στα νεότερα χρόνια  θα διαπιστώσει με πόση ανευθυνότητα, φανατισμό, εθνικισμό-ρατσιμό διαπραγματεύονταν θέματα , που αφορούσαν την περιφερειακή ή την παγκόσμια ειρήνη, κάποιοι, θεωρούμενοι,μάλιστα,  κορυφαίοι «κονδυλοφόροι» για την εποχή τους. Να θυμίσουμε στην Ελλάδα, τα πύρινα εθνικιστικά άρθρα και το  “πατριωτικό μεθύσι” των εφημερίδων λίγο πριν τον καταστροφικό γα τη χώρα Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο του 1897.΄Ηταν αυτά, ακριβώς,  που έσυραν τότε μια φτωχή και ανέτοιμη πολεμικά Ελλάδα  να κηρύξει πόλεμο σε μια ισχυρή  τότε (ακόμα) Τουρκία. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο , σχεδόν ως αντιγραφή , το συναντάμε και στις παραμονές της Μικρασιατικής εκστρατείας. Πάλι ο Τύπος με τις ακρότητες, την προπαγάνδα,  τα ανεύθυνα και κατασκευασμένα  δημοσιεύματα,   οδήγησε στην τραγωδία της προσφυγιάς.

Κι ακόμα, να υπενθυμίσουμε την τεράστια συμβολή του αμερικανικού τύπου, αλλά και του Ιαπωνικού αντίστροφα στην εμπλοκή της Αμερικής στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο με την απρόσμενη ,  αεροπορική επίθεση  στο Περλ Χάρμπορ, αλλά  και την εγκληματική  ρήψη αργότερα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Και φυσικά , ουδείς μπορεί να αγνοήσει  την πολεμοχαρή μανία-υστερία του γερμανικού τύπου, μετά το 1920 ως τις παραμονές του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Τον  ιδιαίτερα καταστροφικό και ρατσιστικό  αυτό πόλεμο δεν τον κήρυξε στην πραγματικότητα ο παρανοϊκός Χίτλερ, αλλά η πολεμοχαρής, ναζιστική  προπαγάνδα του γερμανικού  τύπου  στις παραμονές του  μεγάλου πολέμου.

Σήμερα ,  ακολουθείται η ίδια τακτική στην παγκόσμια βιομηχανία προπαγάνδας και  χάλκευσης της είδησης. Με φλάμπουρο   την Ισλαμική απειλή, ακόμα και εφημερίδες ή κανάλια-ραδιόφωνα που θεωρούνται “σοβαρά”, εξαπολύουν  συντονισμένες επιθέσεις  κατά του Ισλάμ συλλήβδην, χτίζουν με αισχρή και ανυπόστατη προπαγάνδα τείχη μεταξύ των λαών, αποπροσανατολίζουν και ψευδολογούν.

Μια ματιά μόνο στον ευρωπαϊκό Τύπο με αφορμή της γαλλικές εκλογές, πείθει  και τον πιο καλόπιστο πως δε διστάζουν  πάλι  οι δημοσιογράφοι  να κηρύξουν πόλεμο ανάμεσα στους λαούς. Έναν πόλεμο  εθνικιστικό  και ρατσιστικό . Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία και φυσικά πρώτη και καλύτερη η Ρωσία , καταναλώνουν τόνους  εθνικιστικό και ρατσιστικό μελάνι στην  προπαγάνδα, για να μας πείσουν πως είμαστε «διαφορετικοί»  μεταξύ μας οι λαοί   ως ράτσα, γλώσσα  ,θρησκεία, κουλτούρα. Κι αν δεν το λένε μερικές φορές τα ίσια, για να κρατούν προσχήματα, το υπονοούν με κάθε τρόπο. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ  κυριαρχεί στην αρθογραφία του ευρωπαϊκού Τύπου. Κι αυτή «πουλάει» κατεξοχήν στους πελάτες του.  Εχθρός του Γερμανού ο ΄Ελληνας. Ο Βόρειο-Ευρωαπαίος του  Βαλκάνιου,  Ο Τούρκος της Ε.Ε.  Ο  Ισλαμιστής του Χριστιανού.   Και…καταλυτικός εχθρός όλων  μας ο “ξένος” ο μετανάστης, ο πρόσφυγας. Αλλά και ο οποιοσδήποτε “άλλος” που δεν είμαστε εμείς, ως έθνος και κοινωνία.

Ας δούμε προς ενίσχυση αυτής της θέσης, με  αφορμή τις γαλλικές εκλογές ποια είναι η αλήθεια που κρύβει επιμελώς η βιομηχανία παραπληροφόρησης, για να προπαγανδίσει τον κίνδυνο που διατρέχει η Ευρώπη  από τη  «διαφορετικότητα». Και με αυτή ακριβώς την προπαγάνδα κέρδισε ,όσες ψήφους κέρδισαν τελικά οι φασίστες-ρατσιστές  του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές εκλογές:

  1. Αποκρύπτουν εντελώς την τεράστια ΑΠΟΧΗ και σ΄αυτές τις κρίσιμες εκλογές. «Φτύνεις αίμα» να βρεις πηγές στο διαδίκτυο, αλλά και στον έντυπο ευρωπαϊκό τύπο,  που να ενημερώνουν αναλυτικά  και με στοιχεία ηλεγμένα  τί ποσοστά χτύπησε   η ΑΠΟΧΗ. Κα φυσικά πουθενά ενημέρωση για τα  λευκά και τα άκυρα (ούτως ή άλλως, οι Γάλλοι δεν τα μετράνε και με το…νόμο!)

  2. Καμιά  υπεύθυνη  πληροφορία  για τον αριθμό των Γάλλων ψηφοφόρων . Σε ποια πραγματικά  νούμερα ανέρχεται το γαλλικό εκλογικό σώμα

  3. Σχεδόν το σύνολο του ευρωπαϊκού τύπου, μέχρι και λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, αφιόνιζε τον κόσμο με την προπαγάνδα της νίκης της Λεπέν, που θα ήταν …»περήφανη, καταλυτική, ανατρεπτική και άκρως επικίνδυνη»!

  4. Να, όμως, τί αποδεικνύει η ήσυχη, η καθημερινή  πραγματικότητα, που αναδύεται  από τα εκλογικά αποτελέσματα και  σιχαίνονται να τη βλέπουν   οι δημοσιογράφοι, αφού …«ο καλύτερος από δαύτους έχει σκοτώσει τη μάνα του» ,όπως έλεγε εδώ σε μας  ο επίσης (κακός) δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης για το συνάφι του. ΄Όμως, τέτοια ήρεμη, καθόλου φοβιστική και επικίνδυνη πραγματικότητα, δεν πουλάει.

  5. Η αλήθεια, λοιπόν,  είναι εντελώς διαφορετική και…ακίνδυνη για την Ευρώπη. «΄Ανθρακες ο θησαυρός» της τρομολαγνίας του Τύπου. Στρακαστρούκες οι απασφαλισμένες βόμβες που θα έπλητταν τη συνοχή  των λαών της Ευρώπης και την ειρήνη  της γηραιάς Ηπείρου. ΄Εχουμε, λοιπόν,  και λέμε:  α. Το εκλογικό γαλλικό σώμα δεν ξεπερνά τα 47 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. β. Απείχαν  από τις εκλογές της Κυριακής  περίπου 11 εκατομμύρια. γ. Ψήφισαν  36 εκατομμύρια.  δ. Τα 29 εκατομμύρια +τα 11 της ΑΠΟΧΗΣ δίνουν  σύνολο 40 εκατομμύρια από τα 47, που  έφτυσαν κατάμουτρα το φασισμό της Γαλλίας που εκφράζει η παρανοϊκή  Λεπέν  και οι   Λεπενίτες της. 

  6. Συμπεράσματα: α. Ουδείς φόβος και όχι ,μόνο για τη Γαλλία, υπάρχει πως οι Ακροδεξιοί, οι  Ναζί, οι Φασίστες έχουν ελπίδα να φέρουν τα πάνω κάτω στις χώρες της Ευρώπης. Μπορεί να γαυγίζουν, να ωρύονται, αλλά είναι ξεδοντιασμένες ύαινες. Τα ποσοστά τους είναι αμελητέα.  β. Το γεγονός πως υπάρχει μια μειοψηφία τέτοιων που ζουν και κυκλοφορούν δίπλα μας, ούτε έκπληξη είναι ούτε πρωτόγνωρο και πρωτοφανές γεγονός .Στις ανθρώπινες κοινωνίες από καταβολής κόσμου ενδημούσαν ανάμεσά στα μέλη τους και  παθογενείς μειοψηφίες. Υπήρχαν και υπάρχουν πάντα οι παρανοϊκοί, οι διεστραμμένοι, οι εγκληματίες. Είναι συνυφασμένη αυτή η ιστορική αλήθεια με όλες τις εποχές.  γ. Με βάση  την ιστορική αυτή  διαπίστωση, δεν μπορείς να  εξαφανίσεις τους «Λεπενίτες» στη Γαλλία  με μια μαγική ράβδο. ΄Οπως δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις και να απομνώσεις τον  ανώμαλο, τον διεστραμμένο, το  κτήνος που κυκλοφορεί δίπλα στα παιδιά σου.δ.  Ένα, όμως, είναι το  σίγουρο. Ποτέ οι αφύσικοι  δε θα γίνουν περισσότεροι από τους φυσιολογικούς.  Θα υπάρχουν μόνο,  για να θυμίζουν  στους  νουνεχείς ανθρώπους τη σοφή  ρήση του Μένανδρου:  “Ὡς χαρίεν ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ”. (=πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος,  αν είναι άνθρωπος). Και σίγουρα  μόνο …χαρίεσσα  δεν είναι η   Μαρί Λε -Πέν, το φασιστικό-ρατσιστικό όνειδος του 21ου αιώνα!

 ___________________________________________________________

 1. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
1. Ο Μητσοτάκης στην «Αποστολή» με τον Ιερώνυμο: Η ΝΔ δεν θα συναινέσει στον διαχωρισμό πολιτείας – Εκκλησίας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Αυτός είναι ο πολιτικός του 21ου αιώνα! Θαυμάστε τον.  “Μουτζαχεντίν”  κανονικός.

Από την άλλη, “ξεβρακώνεται” εντελώς για ψήφους Ορθοδοξάρων. Ο λαϊκσιμός και η δημαγωγία στο κόκινο για τον “υιό”.

Και είπαμε. Να θυμόσαστε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα  είναι ο χειρότερος πολιτικός της μεταπολίτευσης. Ο νεκροθάφτης της Ελλάδας θα αποδειχτεί, αν ποτέ κυβερνήσει μόνος του, αυτοδύναμα.

 

2. «Οχι» από το δικαστικό συμβούλιο στην έκδοση των τριών από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
«Οχι» από το δικαστικό συμβούλιο στην έκδοση των τριών από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Απέρριψε το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των τριών από τους 8 αξιωματικούς.

Το δικαστήριο μάλιστα ζήτησε την άρση της κράτησής τους εφόσον, όπως είπε, δεν κρατούνται για άλλη αιτία. Ωστόσο, η κράτηση των «8» στο Ολυμπιακό Χωριό επιβλήθηκε με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή για λόγους ασφάλειας έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου. Αναμένεται η οριστική απόφαση για το αν θα αφεθούν ή όχι ελεύθεροι.

Νωρίτερα, «όχι» στην έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία είπε η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου έχουν ήδη παράξει δεδικασμένο.

Η εισαγγελέας Ράνια Σταθέα υποστήριξε ότι τυχόν έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. «Σήμερα πρέπει το συμβούλιό σας να απαντήσει στο ερώτημα εάν τα νεότερα στοιχεία μπορούν να στηρίξουν ένα νέο αίτημα έκδοσης. Από μία σύντομη επισκόπηση των εγγράφων υπάρχει επανάληψη των πραγματικών περιστατικών με τις αξιόποινες πράξεις. Για τις συγκλήσεις που παρέχει η Τουρκία οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα είναι ελλειπή. Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν τα σκληρά βασανιστήρια που έχουν υποστεί οι συλληφθέντες. Το αίτημα των Τούρκων είναι προσχηματικό,επιχειρούν να καθοδηγήσουν και να παρέμβουν ουσιαστικά στην κρίση των ελληνικών αρχών. Η Ελλάδα είναι χώρα με ασφάλεια δικαίου, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

Από την πλευρά τους οι τρεις εκζητούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, υποστήριξαν ότι δεν είχαν όπλα μαζί τους ούτε καν αλεξίσφαιρα και πως ακόμη και αν γνώριζαν ότι θα γινόταν πραξικόπημα δεν θα συμμετείχαν. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

Οι καλές στιγμές της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι δικαστικές αποφάσεις που μας κάνουν όλους περήφανους. Μπράβο στους δικαστές και στην εισαγγελέα! Τέτοια δικαιοσύνη θέλουμε.

Μπορούν οι δικαστές  να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, όταν πετάξουν κάθε μορφής βαρίδι. Μπράβο πάλι στην έδρα,που δεν εξέδωσε τους Τούρκους φυγάδες.