ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ!
  2. Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  ΕΧΕΙ  ΔΥΟ…ΠΟΡΤΕΣ.
  3. ΠΟΥΤΙΝ. Ο  ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ  ΑΝΑΖΗΤΑ  ΦΙΛΙΕΣ   ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ  ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
  4.  Η ΥΠΟΔΙΚΗ Ν.Δ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ
  5. ΚΚΕ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΗ …ΚΑΣΕΤΑ
  6.  ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΕΣ  ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ   ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΝ  ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
1. Θριάμβευσε με 66,10% ο Μακρόν -«Ουφ», λέει ανακουφισμένη η Ευρώπη
Θριάμβευσε με 66,10% ο Μακρόν -«Ουφ», λέει ανακουφισμένη η Ευρώπη

 

Ανακούφιση στην Ευρώπη προκάλεσε η σαρωτική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν. Ο 39χρονος πολιτικός εξελέγη 8ος πρόεδρος της Γαλλίας στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωσε ποσοστό 66,10%, λαμβάνοντας 20.753,798 εκατ. ψήφους.

Η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε 10.644.118 εκατ. ψήφους και ποσοστό 33,90%

Το πρώτο δικαστήριο που θα στηθεί, όταν οι κοινωνίες βρουν το δρόμο τους ,θα είναι για τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Και όχι μόνο για τα τερατώδη ψεύδη, την παραπληροφόρηση,τη νόθευση με κάθε τρόπο της είδησης στα οποία πρωτοστατούν και…διαπρέπουν.  Αλλά και για τον τρόμο, τον πανικό που καλλιεργούν και διασπείρουν. Η τρομολαγνεία είναι το  … καλύτερο πιάτο της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Αφού, επί εβδομάδες τώρα, ασέλγησαν οι δημοσιογράφοι πάνω στην “ηλίου φαεινότερη” πραγματικότητα, που μιλούσε, έκραζε από την αρχή το αυτονόητο, πως,  δηλαδή, το σύνολο   66%+   25% ( ποσοστά Μακρόν και Αποχή) είναι μεγαλύτερο και μάλιστα θριαμβευτικά από το  34% των Λεπενιτών, βγήκαν σήμερα οι αλητήριοι κατενθουσιασμένοι (!), αλλά και έκπληκτοι και …ξαφνιασμένοι (!) από το αποτέλεσμα. Σαν να μην το περίμεναν.  Και τί καλά, που σωθήκαμε από τους ακροδεξιούς και… δώσ΄του  κορώνες θριάμβου.

“Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”, που έλεγε και μια παλιότερη ατάκα. ΄Ο,τι χειρότερο  κυκλοφορεί στις ανθρώπινες κοινωνίες.

΄Οσο για τα    αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών,που τα περιμέναμε, έτσι, ακριβώς, όπως ήρθαν, σχολιάζαμε κατά καιρούς πως είναι η εγγύηση για μια Ευρώπη,που πρέπει να συνέλθει από τους εθνικισμούς και  να φροντίσει να στήσει μια Ευρώπη των λαών και όχι των κρατών.

Να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο νέος Γάλλος πρόεδρος.  Εδώ θα είμαστε.

 

2.Ινστιτούτο Πέτερσον: Τρία σενάρια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Ινστιτούτο Πέτερσον: Τρία σενάρια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Εναλλακτικές προσεγγίσεις για την επίτευξη βιωσιμότητας του ελληνικούς χρέους κάνει το ανεξάρτητο αμερικανικό  Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Peterson, θέτοντας ως διέξοδο τη συνέχιση της υποστήριξης της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ειδικότερα το Ινστιτούτο Peterson (Peterson Institute for International Economics” / “PIIE), το οποίο είναι ειδικευμένο σε θέματα διεθνούς χρέους ανέλυσε το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και κατέληξε σε τρία συμπεράσματα:

Πρώτον: Λαμβανομένων υπόψη όλων των σχετικών υποθέσεων για ανάπτυξη και δημοσιονομική πολιτική, όπως επίσης και των εμπειριών με άλλες υπερχρεωμένες χώρες, είναι απαραίτητο ένα σημαντικό κούρεμα του χρέους.

Δεύτερον: Oι προτάσεις του Eurogroup του Μαΐου 2016 θα μπορούσαν να επιτύχουν την βιωσιμότητα, αλλά μόνον υπό την προϋπόθεση μιας ακραίας παράτασης διάρκειας των δανείων (έως το 2080) και του παγώματος καταβολής τόκων, κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε μια αυξημένη επιβάρυνση του ευρωπαϊκής ομπρέλας προστασίας για δεκαετίες.

Διέξοδος από το δίλημμα θα ήταν, τρίτον, η αναβολή της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σε συνδυασμό με την συνέχιση της υποστήριξής της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) πέραν του 2018.

Επειδή δεν θα πρέπει να δαπανώνται καθόλου από τους περιορισμένους πόρους της για τα σχετικά υψηλά επιτόκια της αγοράς, θα μειώνεται η έκταση του κουρέματος και της αυστηρής πολιτικής λιτότητας έως την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους. Συνεχίζει βέβαια να αυξάνεται η έκθεση του Eurogroup, αλλά κατά παράδοξο τρόπο λιγότερο από ό,τι με τα δικά της σχέδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Neue Zuericher Zeitun

Αυτές ακριβώς είναι οι ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις-λύσεις για το χρέος.΄ Οποιος ΄Ελληνας ή ξένος δεν μπορεί να κατανοήσει πως δε γίνεται με μνημόνια και σκληρά μέτρα να υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό, οικονομικό  δράμα, έχει πραγματική άγνοια της κατάστασης. Μεσάνυχτα.

Κούρεμα γερό, παράταση του κουρεμένου χρέους και πάγωμα καταβολής τόκων ως το 2080. Αλλιώς, έξοδο από το ευρώ.  Απλές, κατανοητές αλήθειες. Και   τελέσφορες λύσεις.

3. Πούτιν σε Μακρόν: Να ξεπεράσουμε την κοινή δυσπιστία και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Να φτύσουμε σε  χιλιάδες νεκρούς!  Αυτό ζητάει ο δικτάτορας. Σε   Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία,  Συρία, να ξεχαστούν τα εγκλήματα του υπόδικου  δικτάτορα.  Μάλιστα. Αλλά, μπορεί να φέρει το αιμοβόρο  τέρας της Ρωσίας πίσω τόσους νεκρούς;

Το έκανε και η Μέρκελ. Μπροστά στα γερμανικά συμφέροντα, έφτυσε η πανάθλια  στη μνήμη αυτών των θυμάτων. Και χαριεντιζότανε πρόσφατα χωρίς τσίπα  στη Ρωσία με την “αρκούδα”.

Ας μην κάνει το ίδιο εγκληματικό λάθος και ο Μακρόν. Η θέση του “τσάρου” είναι στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο Και όχι στις αίθουσες συσκέψεων με άλλους ηγέτες. Ντροπή!

 

4. Απίστευτος Αντώναρος: Η κυβέρνηση πρέπει να έχει τετραετία, να μη ζητάμε εκλογές συνέχεια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Πού είναι το περίεργο; Ο Αντώναρος  έχτισε την “ομερτά” Καραμανλή -Τσίπρα, για να βρίσκονται στο δικαστικό απυρόβλητο όλη η κυβερνητική κομπανία της Ν.Δ που χρεοκόπησε τη χώρα. Ο Αντώναρος είναι από τους βασικούς ενόχους. Από τους πρωτεργάτες της εξαπάτησης του λαού για τη χρεοκοπία της χώρας.

Δεν τον συμφέρει φυσικά να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.΄Οσο βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΖΟΑΝΕΛ  στα πράγματα, έχουν όλοι οι υπόδικοι εκείνης της κυβερνησης ασυλία.

Αλλά, δε θα είναι έτσι για πάντα τα πράγματα.  Μια μέρα θα δικαστούν για το μεγάλο έγκλημα που διέπραξαν.

5. ΚΚΕ για Μακρόν: Και αυτός θα γονατίσει τον λαό με μέτρα υπέρ του κεφαλαίου
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

 

Η νίκη Μακρον σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πραγματική νίκη για το γαλλικό λαό» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Η επικράτηση Μακρόν έναντι της αντιδραστικής, αποκρουστικής, υποψηφιότητας Λεπέν αποτελεί νίκη για τα τμήματα εκείνα του κεφαλαίου που είναι σταθερά προσανατολισμένα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με εκείνα που αμφισβητούν -για τα δικά τους συμφέροντα- αυτήν την πορεία.
Σε καμία περίπτωση, συνεπώς, δεν αποτελεί πραγματική νίκη για το γαλλικό λαό».

«Κι ο Μακρόν, όπως και οι προηγούμενοι, θα γονατίσει τον γαλλικό λαό με νέα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα εκτεθούν σύντομα όλοι εκείνοι που -και στην Ελλάδα- μιλούν για ανάσα και νέα ημέρα, όπως εκτέθηκαν παλιότερα με τον Ολάντ και το νέο αέρα, που δήθεν θα έφερνε» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Τόσο γραφικό αυτό το ΚΚΕ. Ούτε μια…κασέτα δεν μπορούν να αλλάξουν. Παίζουν την ίδια εδώ και χρόνια  για όλες τις περιπτώσεις.

Βέβαια, θα τους βόλευε να είχε μεγαλύτερη επιτυχία η Λεπέν. Είναι γνωστό πως οι Σταλινικοί  σε όλο τον κόσμο συνεργάζονταν ανέκαθεν και μάλιστα  άνετα με την ακροδεξιά και τους Ναζί. Και όσα λένε κατά του ναζισμού, φυσικά δεν τα εννοούν, αφού η καρδιά και των δύο συστημάτων είναι ίδια.  Χτυπά στους αυτούς ρυθμούς.

Πώς κατάντησε ένα ιστορικό ΚΚΕ! Ούτε καν σκια του παλιού.

 

6. ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΧΟΜΟΥΝ ΜΕ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΣΕ»
Η σοκαριστική κατάθεση της φοιτήτριας που βίασε ο 52χρονος στη Δάφνη
Φωτογραφία: Intime News

 

Η νεαρή φοιτήτρια, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από την Πέμπτη, όταν η αστυνομία την έσωσε κάνοντας ντου στο υπόγειο διαμέρισμα της Δάφνης, στην κατάθεσή της περιγράφει τα όσα μαρτυρικά πέρασε επί 24 ώρες στα χέρια του βασανιστή και βιαστή της.Μέρος της κατάθεσής τη δημοσιεύει το bloko.gr. Δείτε παρακάτω:

 

Μέρες τώρα κρατούν το ίδιο θέμα στη δημοσιότητα οι πορνοφυλλάδες (εδώ iefimerida.gr). Πουλάει, γι΄αυτό το συντηρούν.  ΄Αλλωστε, δεν είναι λιγότερο διεστραμμένοι οι αναγνώστες αυτών των σκουπιδότοπων από το  δράστη του αισχρού βιασμού στη Δάφνη. ΄Ιδιοι και απαράλλαχτοι.

Αίμα, σπέρμα “,για να έχουν…θέμα. Τίποτα άλλο δεν ενδιαφέρει αυτές τις πατσαβούρες. Και δεν έναι λίγες. ΄Εντυπες  και ιντερνετικές. Ραδιόφωνα και κανάλια.  Τύπος. Δοξάστε τον!