ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΜANCHESTER ARENA. ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  “ΛΑΧΕΙΟ”  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ  ΜΕΙ.
2. “ΜΑΥΡΕΣ”  ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ
3. ΔΕ ΦΤΟΥΡΑΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Μητέρες, συγγενείς και φίλοι θρηνούν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης
Manchester: Μητέρες, συγγενείς και φίλοι θρηνούν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης
Τερέζα Μέι: Φοβάμαι νέα επίθεση
Φωτογραφίες: AP photos

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία σε «κρίσιμο», μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, που σκότωσε 22 και τραυμάτισε 119 ανθρώπους.

Η βρετανή πρωθυπουργός δεν απέκλεισε νέο τρομοκρατικό χτύπημα και ανκοίνωσε ότι ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού σε «κρίσιμο». Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που το επίπεδο ασφαλείας αναβαθμίζεται σε κρίσιμο».

Λένε πως από αλλεπάλληλες  συμπτώσεις, τυχαίες προσμίξεις στοιχείων και αδέσποτα μπαμ- μπουμ στο συμπαντικό χάος,  έγινε ο κόσμος.  Κι αν η γη, υποστηρίζουν,  στεκόταν μια… ίντσα πιο μακριά ή πιο κοντά στον ήλιο, δε θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας, είτε γιατί θα ήταν  Σιβηρία στην πρώτη περίπτωση και Σαχάρα στη δεύτερη.

Αλλά  και οι  συμπτώσεις στην Ιστορία κάνουν από μόνες τους ένα ογκωδέστατο βιβλίο ,αν τις βάλουμε όλες  μαζί, αυτές που τουλάχιστον γνωρίζουμε από τους ιστορικούς χρόνους. Να μνημονεύσουμε  μερικές που «βγάζουν μάτι» πως είναι συμπτώσεις με εισαγωγικά στην ελληνική ιστορία, γιατί,  αν χαθούμε στις σελίδες της παγκόσμιας , δε θα βρούμε άκρη.

  1. Εντελώς “συμπτωματικά” δολοφονείται ο φτωχός, δίκαιος και αδιάφθορος αρχηγός της παράταξης των Δημοκρατικών στην Αθήνα Εφιάλτης και το “κόμμα” το αναλαμβάνει ο  άκρως φιλόδοξος και ανερχόμενος  πολιτικός αστήρ,  Περικλής. Ο νέος ηγέτης  θα «λύνει και δένει» για χρόνια στην Αθήνα, καθιερώνοντας ένα προσωποπαγές καθεστώς, που έδειχνε να είναι  άμεση δημοκρατία, αλλά με έντονα τα στοιχεία  δημαγωγίας και  λαϊκισμού.

  2. Υστερότερα, στα ελληνιστικά χρόνια ,πάλι από “σύμπτωση” πεθαίνει στα 33 του ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας,  από τον έκλυτο βίο που ζούσε, διέδιδαν! Οι επίγονοι, βέβαια, που μοιράστηκαν αμέσως μετά το θάνατό του  τις απέραντες κτήσεις ,όχι μόνο δεν πέθαναν, αφού αυτοί ήταν…εγκρατείς  σε αντίθεση με το βασιλιά τους, αλλά  χώρισαν  μια χαρά την απέραντη αυτοκρατορία και πήρε ο καθένας το δικό του κομμάτι. “Συμπτωματικά”, επίσης , δε βρέθηκε ποτέ σε τάφο το πτώμα του νεαρού  βασιλιά της Μακεδονίας, ούτε τότε, ούτε ποτέ ως σήμερα. ΄Ετσι δεν έγινε ποτέ και  η νεκροψία που θα έδειχνε περίτρανα, αν και πώς δολοφονήθηκε ο φιλόδοξος  κατακτητής.

  3. Σπάρτη.  Γύρω στο 200 πριν από τη χρονολογία μας, ο επαναστάτης βασιλιάς Νάβις, φέρνει τα πάνω κάτω  όχι μόνο με το κοινωνικό του πρόγραμμα ( αναδασμός τη γης, απελευθέρωση Ειλώτων, γυναίκα επικεφαλής του στρατού των Σπαρτιατών!), αλλά γονατίζει και την ίδια τη Ρώμη,  απωθώντας τις ρωμαϊκές λεγεώνες προ  των πυλών της Σπάρτης. Λίγο μετά απ΄΄ αυτές τις  πρωτοφανείς καινοτομίες, εντελώς ξαφνικά πέφτει από το άλογο και σκοτώνεται ή τον μαχαίρωσε  στρατιώτης από την προσωπική του φρουρά.  

  4. Και μια και πιάσαμε τους…βασιλιάδες,  να κάνουμε ένα μεγάλο ιστορικό άλμα και να έρθουμε στα νεότερα χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Στις 12 Οκτώβρη  1920, ο βασιλιάς Αλέξανδρος, που  κατείχε το θρόνο στη διάρκεια της εξορίας του πατέρα του Κωνσταντίνου, πεθαίνει  από σηψαιμία, από το δάγκωμα μιας…μαϊμούς στο Τατόι!  Εκείνος ο θάνατος άλλαξε τη νεότερη ελληνική ιστορία. Ο Βενιζέλος χάνει τις εκλογές και φεύγει στο Παρίσι. Η κυβέρνηση  διενεργεί δημοψήφισμα  με το  99% του λαού να ψηφίζει  υπέρ της επιστροφής του Κωνσταντίνου!  Το Δεκέμβριο του 1920, ο Κωνσταντίνος  φτάνει στην Αθήνα και αναλαμβάνει τα βασιλικά του καθήκοντα.  Η αντίστροφη μέτρηση της Μικρασιατικής Καταστροφής έχει έναρξη αυτή την ημερομηνία.

Περίεργες συμπτώσεις θα έλεγε κανείς και τυχαία γεγονότα που θα μπορούσαν, όμως,  να χαρακτηριστούν και ως φτιαχτά, κατευθυνόμενα,  κρινόμενα από τα αποτελέσματά τους. ΄Οπως το ίδιο περίεργα και ανεξήγητα (παραμένουν, δηλαδή, “συμπτώσεις”) και πολλά σύγχρονα γεγονότα της παγκόσμιας και της ελληνικής ιστορίας. Επιλέγουμε τα ακόλουθα  τρία.  Το ένα μάλιστα πρόσφατο, η τρομοκρατική επίθεση προχτές στο Μάντσεστερ της Αγγλίας ,που  στοίχισε τη ζωή  σε 22 θύματα και 119 τραυματίες (μεταξύ τους πολλά παιδιά).

  1. Το  πρωί της 26ης Σεπτέμβρη 1989, η  17 Νοέμβρη δολοφονεί έξω από το γραφείο του τον βουλευτή της Ν.Δ Παύλο Μπακογιάννη. ΄Ενας ήπιος, συγκαταβατικός και χαμηλών τόνων, αντιστασιακός βουλευτής ,που ήταν μάλιστα ο εισηγητής του νόμου για την απάλειψη των συνεπειών του «εμφυλίου» ,που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 1989.  Και ως “σχήμα λόγου”, θα λέγαμε το εξής:  Αν ήταν να μπει και ο βουλευτής Μπακογιάννης στη λίστα “προγραφών” μιας οργάνωσης “λαϊκής βίας”, θα έπρεπε να έχει μπροστά του εκατοντάδες άλλα ονόματα καταδικασμένα από το…λαϊκό αυτό δικαστήριο για  αντιλαϊκή συμπεριφορά και δράση.

     Την ίδια εποχή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η “ουρά” του (πολιτικοί της Αριστεράς και του ΚΚΕ), δίκαζαν δια του  προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινου, τον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά . Η δολοφονία Μπακογιάννη, όμως,  έφερε τα πάνω κάτω.  Η συγκίνηση στο πανελλήνιο για το θάνατο του γαμπρού του Μητσοτάκη  λίγους μήνες μετά,  θα μεταφραστεί σε ψήφους νίκης και θριάμβου του “αποστάτη”.  Ο “Μητσοτάκης κάθαρμα”, το “κουτσό άλογο” στην εκλογική ιπποδρομία, αποδεικνύεται αουτσάιντερ και   θα σχηματίσει από εκείνη την απίστευτη, χρονική σύμπτωση της δολοφονίας του γαμπρού του, ΝεοΔημοκρατική κυβέρνηση,που θα μείνει στην εξουσία σχεδόν  δυόμιση χρόνια.    Λίγο πριν τη δολοφονία Μπακογιάνη, μια τέτοια πιθανότητα,  θα έμοιαζε απίστευτη. Ούτε ως όνειρο δεν ευδοκιμούσε στο πιο  τρελό μυαλό ΄Ελληνα. Ούτε καν του ίδιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

  1. Στις 4/4/2017, μετά επίθεση  στο μετρό της Αγ.Πετρούπολης  σε μια τυφλή, ισλαμική, όπως είπαν, τρομοκρατική επίθεση , σκοτώνονται 14 άνθρωπο και τραυματίζονται πολλοί.  Γράφαμε τότε εδώ για εκείνο το χτύπημα. 

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. ΜΙΑ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Δεν είναι πρωτόγνωρη για τη Ρωσία η Ισλαμική (αν είναι τέτοια)  τρομοκρατική αυτή ενέργεια. Οι Τσετσένοι έχουν επανειλημμένα ξαναχτυπήσει εδώ σκληρά με τυφλές βομβιστικές επιθέσεις , με την κατάληψη του θεάτρου της Μόσχας («Μαύρες Χήρες») και τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Μπεσλάν (385 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά, το Σεπτέμβριο του 2004).

 Το περίεργο μέχρι χτες  ήταν ότι  άργησαν   οι τρομοκράτες να χτυπήσουν πάλι  τη Ρωσία.  Μέχρι τώρα το θέατρο των επιχειρήσεων είχε μεταφερθεί  στην  Ευρώπη και λιγότερο στην Αμερική. Κι αυτό, όπως εξηγούμε στη συνέχεια,  είναι από τα πιο ιστορικά περίεργα.

 Ο ρώσικος, αλλά και ο παγκόσμιος Τύπος, λοιπόν, δέχονται πως πρόκειται για μια  νέα δολοφονική   επίθεση του ακραίου Ισλάμ στην Αγ. Πετρούπολη . Κι αυτό ως συνέπεια  της στήριξης  του  Πούτιν στον ΄Ασαντ και τις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις  των Ρώσων στη Συρία. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πιθανόν να  κορυφωθούν οι επιθέσεις στη Ρωσία, όσο το φανατικό Ισλάμ συρρικνώνεται, το ISIS  πνέει τα λοίσθια  και  η τρομοκρατία του πολεμιέται από παντού και  δυναμικά.

Πάντως, παρ΄όλες τις ρωσικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αλλά και τα συμπεράσματα του Τύπου,  οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες, που ακόμα σήμερα, δεν είναι απόλυτα ορατές . Ο χρόνος, όμως, αν επαληθευτούν οι παρακάτω συλλογισμοί, θα αποδείξει πως μπορεί  να υπάρχει  κάτι πολύ βρώμικο πίσω απ΄αυτή τη χτεσινή τρομοκρατική ενέργεια στην Αγ. Πετρούπολη:

  1. Δεν χτύπησαν στη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια δυναμικά  οι Ισλαμιστές τρομοκράτες.  Είναι πολύ περίεργο. Ο Πούτιν πουλάει χρόνια όπλα στον ΄Ασαντ και έχει  στείλει πολλούς ειδικούς στρατιωτικούς  συμβούλους από την αρχή  του πολέμου στη Συρία. Η δυναμική στρατιωτική παρουσία των Ρώσων τελευταία, είναι απλά το αποκορύφωμα της ρώσικης συμμετοχής στο πλευρό του ΄Ασαντ και έγινε για λόγους εντυπωσιασμού περισσότερο.

  2. Η αντιπολίτευση, μαχόμενη και μη, στη Συρία και φυσικά οι Τζιχαντιστές ,και όχι μόνο στη Συρία, είχαν-έχουν δεκάδες περισσότερους λόγους να χτυπήσουν  τρομοκρατικά τη Ρωσία παρά την Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες που δέχτηκαν και το μεγαλύτερο βάρος του ισλαμικού ξεσπάσματος και του μένους του ISIS,   έχουν από μικρομεσαίο έως ανύπαρκτο μερίδιο συμμετοχής και πάντα ως ΝΑΤΟ στις πολεμικές επιχειρήσεις της Συρίας.  Η Ρωσία είχε αποκλειστικά την ευθύνη του πολέμου, περισσότερο κι από την ίδια την  Αμερική. Ο ΄Ασαντ, αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Πούτιν, που ,όπως είπαμε, πήρε σάρκα και οστά με τον τεράστιο όγκο του ρώσικο οπλισμού που προμηθεύτηκε ο Σύριος πρόεδρος από τη Μόσχα,  αλλά και με την παρουσία στρατιωτικών ειδικών και στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, είναι σίγουρο πως δε θα γονάτιζε ούτε τη μαχόμενη συριακή αντιπολίτευση ούτε τους Τζιχαντιστές. Το ερώτημα, επομένως, παραμένει. Γιατί δε χτύπησαν ΠΟΤΕ ως σήμερα τη Ρωσία οι ακραίοι Ισλαμιστές από την έναρξη του πολέμου στη Συρία μέχρι χτες; Η εξήγηση που θα σπεύσουν κάποιοι να στηρίξουν πως στην  Ευρώπη ζουν πολλοί ριζοσπαστικοί Ισλαμιστές, δε στέκει, αφού: α. Η Τσετσενία στο υπογάστριο της Ρωσίας, είναι Ισλαμική και μάλιστα του απολύτως ριζιστικοποιημένου  Ισλάμ και έχει δώσει εκατοντάδες «μάρτυρες» ως σήμερα. Μάλιστα  η Τσετσενία είναι μια Ισλαμική χώρα, που τροφοδοτεί με μεγάλο αριθμό πολεμιστών τους Τζιχαντιστές κυρίως στη Συρία. β. Στην Αμερική ο ισλαμικός πληθυσμός (σ.σ ριζιστικοποιημένοι) είναι μη συγκρίσιμος αριθμητικά με  τον πολύ λιγότερο, που ζει στην Ευρώπη.

  3. Να προσέξουμε τα εξής αποσπάσματα από την εφημερίδας RBK του αναλυτή Αμπάς Γκαλιάμοφ, αλλά και από την  εφημερίδα  Vedomosti: «Για πολλές εφημερίδες, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια αλλάζει επίσης το εσωτερικό πολιτικό πλαίσιο στη Ρωσία, όπου εκατοντάδες οπαδοί του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν στα τέλη Μαρτίου στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς.
    Η περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2018 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Ρωσία θα υποδεχθεί το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ.
    «
    Το να επωφεληθείς από μια τρομοκρατική ενέργεια για να σφίξεις τα λουριά αποτελεί εθνική παράδοση»,
    «
    Με πρόσχημα τη μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, την ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και τον έλεγχο των κοινωνικών δικτύων, η εξουσία μπορεί να αυξήσει την πίεσή της» επί των αντιπολιτευομένων» εκτιμά η εφημερίδα Vedomosti.

Αυτές οι παρατηρήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές, διότι  : α. Αν δεν αποδειχτεί ποιος ή ποιοί ήταν οι πραγματικοί δράστες  της επίθεσης. β. Αν συνεχιστούν όμοιες  τυφλές βομβιστικές ή άλλες ενέργειες σε  ρώσικες περιοχές (ανεξάρτητα από το αν υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια ισλαμική ομάδα ή το ίδιο το ISIS. Δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία σ΄αυτές της ανακοινώσεις) .γ. Αν (το σπουδαιότερο, σε συνδυασμό με τα παραπάνω)   η τρομοκρατική αυτή ενέργεια στην Αγ. Πετρούπολη και άλλες που πιθανόν να ακολουθήσουν, σηματοδοτήσουν επιπλέον πίεση του δικτάτορα Πούτιν επί της αντιπολίτευσης  με νέες δολοφονίες, συλλήψεις, φυλακίσεις και εξαφανίσεις αντιπάλων. Τότε,  όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ήρθε  ΤΩΡΑ  σε αυτή τη συγκυρία η τρομοκρατική ενέργεια στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορικής Ρωσίας και όχι τόσο καιρό που την περιμέναμε;

 Δεν πέρασαν πολλά 24ωρα που ο ίδιος ο Πούτιν δήλωνε, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις  της αντιπολίτευσης στο τέλος Μάρτη  σε όλη τη Ρωσία πως τέτοιες  εκδηλώσεις «μυρίζουν» …Αραβική ΄Ανοιξη(!!). Τί δουλειά έχει τώρα η  Αραβική ΄Ανοιξη και τί κοινό υπάρχει με  αυτές  οι διαδηλώσεις, μόνο ο πρώην πράκτορας της ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ γνωρίζει.

Αλλά το περίεργο είναι αλλού. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι» ,νά΄τη η επαλήθευση  του δικτάτορα! Χτες στην Αγ. Πετρούπολη ξεκίνησε η Αραβική ΄Ανοιξη που πρόβλεψε ο  απίστευτα…οξυδερκής Πούτιν!

 Από το μεσημέρι της Δευτέρας,  σήμερα  και όλο τον καιρό μετά,  με την τεράστια προπαγάνδα που θα γίνεται για  τους Ισλαμιστές και τον άμεση κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο ρώσικος λαός από τους τρομοκράτες, η Ρωσία θα ζει σε ντελίριο.  Αν μάλιστα, όπως είπαμε ,ακολουθήσει και κάποια νέα όμοια  τυφλή επίθεση, όχι μόνο σε διαδήλωση ενάντια στον Πούτιν δεν πρόκειται να συμμετέχει πια Ρώσος, αλλά  οπαδοί του  και μη, θα «πίνουν νερό» στο όνομα του…πατερούλη Πούτιν. Και σε ένα ακριβώς χρόνο μετά που είναι οι προεδρικές εκλογές, η επανεκλογή του «Τσάρου» θα είναι  και σίγουρη και…ισόβια.

  1.  Δευτέρα βράδυ, 22 Μάη 2017, μια βόμβα σκάει στο Manchester Arena, μετά το τέλος της συναυλίας της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε. Ο τραγικός απολογισμός, 22 νεκροί, 15 αγνοούμενοι και 119 τραυματίες. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.  Η αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε πως  βομβιστής είναι ο 23χρονος Βρετανός Σαλμάν Αμπεντί.

Βόμβα… εν αιθρία, ήταν και τούτη η τρομοκρατική επίθεση. ΄Ηρθε ακριβώς  τη στιγμή που η Μέι έβλεπε τα ποσοστά της στις επικείμενες εκλογές στην Αγγλία να μειώνονται αισθητά. Και οι στατιστικές να λένε πως στη συνέχεια η κατρακύλα θα ήταν ακόμα χειρότερη. Η αντιπολίτευση μάλιστα είχε έτοιμη μελέτη , που θα παρουσίαζε τις επόμενες ημέρες με ανάλυση α. των οικονομικών συνεπειών που είχε ως τώρα και του κόστους ανά Εγγλέζο  στο μέλλον  το Brexit, που στήριξε με φανατισμό το επιτελείο της κυβέρνησης   της κυρίας Τερέζας. β. της συμμετοχής στην οικονομική κυρίως, αλλά και την πολιτική, επιστημονική, πολιτιστική προσφορά των μεταναστών στην Αγγλία. Και τις συνέπειες που θα προκύψουν στη χώρα σε όλους τους τομείς από το  ρατσιστικό ντελίριο των συντηρητικών Εγγλέζων κατά των μεταναστών και ειδικά κατά των Ισλαμιστών. 

Και όλα αυτά τα δεινά που περίμεναν τη γηραιά Αλβιόνα,  η αντιπολίτευση τα χρέωνα στην άφρονα   κυβέρνηση του Brexit.  Ιδιαίτερη μνεία,μάλιστα, γινόταν  στις τελευταίες ημέρες και στα ποσοστά του Brexit. Συνολικά ψήφισαν  υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε , 17 εκατομμύρια, ενώ το σύνολο  των ψήφων υπέρ της παραμονής και της Αποχής έφτασε και ξεπέρασε τα 28 εκατομμύρια . Τεράστια όντως η διαφορά.

Κι εκεί που όλοι μιλούσαν για τέτοια θέματα και ζύγιαζαν την ψήφο τους, ακόμα και οι συντηρητικοί που αποφάσισαν  Brexit, έρχεται μια βομβιστική επίθεση  που φέρνει πάλι τα πάνω κάτω και : α. θεωρείται κι αυτή   ισλαμική. β. ύποπτος είναι ένας  Βρετανός μεν, αλλά με καταγωγή από Λιβύη. ΄Ενας ξένος, δηλαδή. Και πάντως, ένας τυχαίος, “άνθρωπος της διπλανής πόρτας” από τους χιλιάδες   “ξένους” που διαμένουν μόνιμα στην Αγγλία.΄Οχι κάποιος εκπαιδευμένος και δαχτυλοδεικτούμενος Τζιχαντιστής. 3. Είναι τόσο τυφλή η επίθεση , που γίνεται σε στάδιο συναυλίας  με  πολλά παιδιά μέσα!

Είχε πάνω από 15 χρόνια να συμβεί τέτοιο κακό στην Αγγλία. Και έγινε “συμπτωματικά”  ΤΩΡΑ, που φαίνεται να βυθίζονται τα ποσοστά της ακροδεξιάς, ρατσιστικής  αγγλικής κυβέρνησης. 

Για «λαχείο» που κλήρωσε στη Μέι μίλησε μια βουλευτίνα των Εργατικών. Και είναι αλήθεια. Της ήρθε “κουτί” το μακελειό στο Μάντσεστερ.  Σε λίγο, η κυβέρνηση που στηρίζει την προεκλογική της εκστρατεία στο “κυνήγι μαγισσών” των μεταναστών και των Ισλαμιστών, θα δούμε στατιστικές και δημοσκοπήσεις, να  δείχνουν θεαματική άνοδο στα ποσοστά της ,κοντά  σε εκείνα των πρώτων ημερών του σχηματισμού αυτής της κυβέρνησης.  Η  ίδια, μάλιστα,  η Τερέζα πιστεύει  πως θα συνεχιστούν οι… κερδοφόρες της κληρώσεις,  πως θα σκάνε ,δηλαδή,  κι άλλες ισλαμικές  μπόμπες. (Κάτι, πάντως, πρέπει να ξέρει η κυρία, που δεν το ξέρουμε εμείς).

 Τύχη, λοιπόν, για τους ρατσιστές ο θάνατος και ο ακρωτηριασμός  αθώων θυμάτων και μάλιστα παιδιών. “Σύμπτωση”, που δεν μπορείς να αποδείξεις, βέβαια, αν ήταν στημένη και κατευθυνόμενη. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει πάντα στην Ιστορία με τέτοιες πονηρές,  ύποπτες και πάντα …κερδοφόρες  για κάποιους,  “συμπτώσεις”.

2.Φώτης Μπόμπολας: Αμιγώς επιχειρηματική κίνηση η πώληση του 20% του Mega στον Σαββίδη

Σε δήλωση για την πώληση του 20% της Τηλέτυπος Α.Ε. σε επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, από το συνολικό 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, προχώρησε ο Φώτης Μπόμπολας.

Ειδικότερα ο κ. Μπόμπολας αναφέρει στη δήλωσή του που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του «Έθνους»:

Με προσωπικό και οικονομικό κόστος, προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, δείχνοντας στην πράξη ότι ως μέτοχος της «Τηλέτυπος» αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητες.

Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι), έτσι ώστε το Mega να λειτουργήσει ξανά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, εκεί όπου πραγματικά ανήκει.

Αμιγής συναλλαγή! Ακριβώς, όπως το λέει ο Φώτης.΄Οχι, πως κολύμπησε σε στέρνα τίγκα ως πάνω με βότκα και ρούβλια, για να πουλήσει το μερτικό του στο κανάλι στο δικτάτορα Πούτιν.

“Βρεγμένη σανίδα” που σου χρειάζεται. Και  τί δουλεια έχεις εσύ, να μπαίνεις στα χωράφια της ενημέρωσης (διάβαζε παραπληροφόρησης), πανάθλιε Μπόμπολα;Τί είναι το κανάλι και η εφημερίδα; Δρόμος  να βάλεις την μπουλντόζα να τον ανοίξει;

3.α.  Μάντσεστερ: Η αστυνομία σίγουρη ότι πρόκειται για δίκτυο τρομοκρατών -Ο Αμπεντί δεν ενήργησε μόνος του
Φωτογραφία: AP/ Kirsty Wigglesworth

 

β. Πατέρας Αμπεντί: Δεν ήταν ο γιος μου ο βομβιστής αυτοκτονίας -Δεν πιστεύουμε στη δολοφονία αθώων. Δεν είμαστε έτσι εμείς», τόνισε ο Ραμαντάν Αμπεντί,
Φωτογραφία: AP

Τους πήραν είδηση. Δεν τους βγαίνει με τίποτα ένα παιδαρέλι Βρετανός από το “διπλανό διαμέρισμα”, να έκανε τόσο μεγάλο κακό. Και ψάχνουν τώρα επειγόντως να στρώσουν το σενάριο συνδέοντας τον Αμπεντί  με τη βαθιά τρομοκρατία. Τον πυρήνα της.

Τζιχαντιστές, Ταλιμπάν και τέτοια… βαριά ονόματα θα πέσουν  σύντομα στο τραπέζι, με  αναλήψεις ευθύνης, με συλλήψεις, με χίλιους τρόπους, που όλα, όμως,  θα είναι στον αέρα,  για να πάρει η κυρία Τερέζα ατόφιο εκείνο ακριβώς που ήθελε από την αρχή .Να σπεύσουν κοπαδιαστά οι τρομαγμένοι Βρετανοί  από την εισβολή των ξένων στη χώρα τους να ψηφίσουν ακροδεξιά.

Τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Ακόμα και ο διαμελισμός παιδιών. Ο φασισμός τρέφεται με τέτοιες σάρκες.  .Αλλιώς, δε θα τον λέγαν φασισμό.