ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.  GOD SAVE THE QUEEN!
2. ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΑ…ΠΑΙΔΙΑ
3.  ΠΝΙΓΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ.
4. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΜΠΑΤΣΟ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΙΣΜΑΝ
1. α. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ
Το πραγματικό προφίλ του καμικάζι του Μάντσεστερ -Η Αγγλία του είχε δώσει όλες τις ευκαιρίες
Το πραγματικό προφίλ του καμικάζι του Μάντσεστερ -Η Αγγλία του είχε δώσει όλες τις ευκαιρίες [εικόνες]
β. Πυρηνική επιστήμονας η μητέρα του καμικάζι του Μάντσεστερ -Της τηλεφώνησε πριν την επίθεση

Δεν πρόκειται για έναν περιθωριακό μετανάστη δεύτερης γενιάς, ο οποίος δεν βρήκε τη θέση του στη χώρα που τον υιοθέτησε, την Αγγλία. Ο 22χρονος καμικάζι Σαλμάν Αμπέντι από τη Λιβύη είχε όλες τις ευκαιρίες για μια καλή ζωή στην Αγγλία.

Φανατικός της ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάπνιζε κάνναβη και ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα. Το προφίλ του καμικάζι της επίθεσης στον χώρο συναυλίας του Μάντσεστερ αρχίζει να ολοκληρώνεται.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ύποπτος για την τραγωδία ταυτοποιήθηκε με το όνομα Σαλμάν Αμπέντι» δήλωσε στους δημοσιογράφους, την Τρίτη, ο επιθεωρητής  Ian Hopkins, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

Ο καμικάζι, παρότι το Ισλαμικό Κράτος δεν χρησιμοποίησε αυτό τον όρο στην ανακοίνωσή του, γεννήθηκε το 1994 στο Μάντσεστερ από γονείς Λίβυους, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεφύγουν από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι. Οι γονείς επέστρεψαν στη Λιβύη όταν κατέρρευσε το καθεστώς Καντάφι, το 2011.

Η μητέρα του Samia Tabbal και ο πατέρας του Ramadan Abedi, φύλακας ασφαλείας, έζησαν αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια μετακόμισαν στο Μάντσεστερ, στο εύπορο προάστιο Fallowfield, νότια της πόλης.

«Ηταν ένας πολύ διακριτικός νεαρός, πάντα με σεβασμό απέναντί μου. Ο αδελφός του Ισμαέλ ήταν πολύ κοινωνικός, αλλά ο Σαλμάν ήταν πολύ πιο ήσυχος», δήλωσε στον Guardian ένας Λίβυος του Μάντσεστερ.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο Σαλμάν Αμπέντι ήταν το τρίτο παιδί μιας οικογένειας τεσσάρων παιδιών. Ο νεαρός πήγε στο σχολείο Burnage Academy for Boys και στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές εμπορίου και μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Salford, κοντά στο Μάντσεστερ.

Τα όργανα  έχουν αρχίσει να πάζουν  εδώ και πολύ καιρό στην Αγγλία στο σκοπό του πογκρόμ των ξένων.  Πρέπει, όμως, να πιστούν και οι λιγότερο εύπιστοι πως ο ξένος είναι πράγματι  εχθρός του ΄Αγγλου και επικίνδυνος για τα παιδιά του. Ειδικά ο Ισλαμιστής. Και ήρθε η επιβεβαίωση στο Μάντσεστερ, περίτρανη, πέραν πάσης αμφιβολίας και αντίρρησης.

Και δε μιλάμε για τον ξένο με τη φοκλορική εμφάνιση στους δρόμους του Λονδίνου ή το μετανάστη  που  ξεχωρίζει “σαν τη μύγα μεσ΄ στο γάλα”. Ο εχθρός είναι τώρα ίδιος και όμοιος με τον Εγγλέζο,  αλλά όχι πραγματικός  Εγγλέζος.

 Ο Σαλμάν Αμπέντ δεν είναι τωρινός μετανάστης. Είναι γέννημα θρέμμα Βρετανός, με σπουδές σε  πανεπιστήμια. ΄Ενας καθημερινός άνθρωπος, όπως τα εκατομμύρια ίδιων Βρετανών. Κι ακόμα  ενδέχεται να ζει  στα πιο εύπορα προσάστια.  Να έχει γονιούς κορυφαίους επιστήμονες, όπως η μάνα του καμικάζι.  Δε μιλάμε πια για τον  κλασικό μετανάστη που  “δεν έχει στον ήλιο μοίρα”.

Κι όμως.  Αυτός ο Βρετανός, αλλά “ξένος” είναι ο μέγας  κίνδυνος πια για τη χώρα, θα μας πει η Τερέζα. Κι αυτό ήθελαν να μας κάνουν να κατανοήσουμε  εκεί στην  κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις και τις κόντρα ανακοινώσεις για το προφίλ του τρομοκράτη ,που κάθε μέρα γίνεται και πιο πλούσιο. Ριζιστικοποιημένος, με επαφές στο σκληρό πυρήνα του Ισλάμ, φανατικός, έτοιμος να γίνει καμικάζι. Κι ας ήταν ΄Αγγλος!

 Σαν τον  Σαλμάν,  κυκλοφορούν εκατομμύρια Βρετανοί στη χώρα. Κι αυτοί θα   είναι ο στόχος της Μέι απο δω και ύστερα. Η  “χρυσή ευκαιρία” της δόθηκε. Οι εχθροί είναι φανεροί πια και η ακροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να τους   πολεμήσει.

΄Ενα “κυνήγι μαγισσών” έχει ξεκινήσει και θα φουντώνει. Και όχι μόνο στην Αγγλία. Οι μυστικές υηρεσίες σε όλο τον κόμσο ζουν τις καλύτερες στιγμές τους! Στήνουν όποιο σενάριο θέλουν και το βάζουν να παίξει,  το  κάνουν εύκολα πράξη.

Ό τι ζητά η εξουσία της το προσφέρουν στο “πιάτο”. Δεν χρειάζονται προκελογκοί λόγοι, δημαγωγίες, λαϊκισμοί, κόπος για να πειστεί ο ΄Αγγλος πως ο διπλανός  ξένος είναι εχθρός του. Το είδε περίτρανα και το έζησε στο πετσί στου στο Μάντσεστερ. Και για να μην ξανασυμβει πρέπει να κυνηγηθεί, να φύγει από τη χώρα.

Για να αδειάσει η  Αγγλία  από…τρομοκράτες πρέπει να μη ζεί και κατοικεί  διαφορετική φυλή στη Γηριαιά Αλβιόνα, την πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρα δύναμη. Υπάρχει χώρος μόνο για γνήσιους Εγγλέζους. Σε όσους  δακρύζουν από συγκίνηση από  την παρουσία της γηραιάς βασσίλισσας στις παραδοσιακές τους φιλανθρωπίες και την ανάκρουση του  God Save the Queen. 

2. Αδελφή βομβιστή Μάντσεστερ: Ηθελε να εκδικηθεί για τις βόμβες που ρίχνουν οι ΗΠΑ στα παιδιά της Συρίας

Η αδερφή του καμικάζι του Μάντσεστερ ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της προχώρησε στη δολοφονική πράξη επειδή ήθελε να εκδικηθεί για «τα εκρηκτικά που η Αμερική ρίχνει στα παιδιά στη Συρία».

Η Τζομάνα Αμπέντι, 18 χρονών, περιέγραψε τον αδερφό της Σαλμάν ως ένα ευγενικό και γεμάτο αγάπη άνθρωπο και δήλωσε ότι εξεπλάγη που πυροδότησε τη βόμβα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 άτομα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα, τη Δευτέρα.

Όπως είπε μιλώντας στη Wall Street Joaurnal, σκέφτηκε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια από τις αδικίες που είδε. «Νομίζω ότι είδε παιδιά, παιδιά μουσουλμάνων, να πεθαίνουν παντού, και ήθελε εκδίκηση», είπε και συνέχισε: «Είδε τα εκρηκτικά που η Αμερική ρίχνει στα παιδιά στη Συρία και ήθελε εκδίκηση. Αν το κατάφερε αυτό είναι ανάμεσα στον ίδιο και τον Θεό», πρόσθεσε.

Σαν το ΚΚΕ και τούτοι. ΄Εχουν βάλει χρόνια και παίζει την ίδια κασέτα. Για όλα στον πλανήτη φταίνε οι Αμερικανοί, οι …φονιάδες των λαών.

Και στη Συρία οι βόμβες των Αμερικανών σκοτώνουν παιδιά. Οι βόμβες του δικατάτορα Πούτιν και του ΄Ασαντ … προσέχουν. ΄Εχουν,μάλιστα και  ετικέτα που γράφει “εξαιρούνται   από τους στόχους μας  παιδιά και λοιποί ανήμποροι”.

Τί λέει το κοριστάκι παραπάνω; Αντί να “φάει χώμα” για  αυτό που  έκανε ο  τρελαμένος αδερφός της, του δίνει και συγχωροχάρτι με την αφελή δικαολογία, που διάλεξε. Πανάθλια και τούτη.Και είναι μόνο 18 χρόνων!

 

 

3. ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ
Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Λιβύης -Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΑS/AP

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους και περίπου δέκα παιδιά, πνίγηκαν στη Μεσόγειο, περίπου 30 ναυτικά μίλια απ’ τις λιβυκές ακτές μετά το ναυάγιο κατάμεστου δουλεμπορικού που μετέφερε περίπου 500 μετανάστες προς την Ιταλία.

Ούτε καν αποτελούν είδηση πια τέτοια ναυάγια. Συνήθισε ο κόσμος την τραγωδία και  το θεωρεί φυσικό κάθε φορά να ακούει πως πνίγονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίου μετανάστες με παιδιά,που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, για να βρουν μια καλύτερη μοίρα. Ας έμεναν σστον τόπο τους!

Ας μην επιτρέψουμε τέτοιο ανθρώπινο κατάντημα. ΄Ενα ακόμα παιδί πνιγμένο στα γειτονικά μας νερά, είναι  δικό μας παιδί. Και ο θάνατός του θηλιά στο λαιμό κάθε έντιμου και συνειδητοποιημένου πολίτη. Ας είναι μόνο οι  Ναζί ή όσοι σκέπτονται-συμπεριφέρονται σαν Ναζί  να επιχαίρουν για το θάνατο συνανθρώπων μας .

 

4.  ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ
Αστυνομικός ρομπότ στο Ντουμπάι -Μιλάει ξένες γλώσσες και συνεννοείται με τουρίστες
Αστυνομικός ρομπότ στο Ντουμπάι -Μιλάει ξένες γλώσσες και συνεννοείται με τουρίστες [εικόνα]

Και μη μου τον πείτε κι αυτόν μπάτσο, οι μπαχαλάκηδες.  Είναι χιλιάδες φορές πιο καλός και χρήσιμος απο σας.

Μια μικρή  γεύση μας δίνει ο ρομποτάνθρωπος αστυνομικός για το πώς θα είναι σε λίγα χρόνια ο κόσμος. Τότε που το μέλλον ελάχιστα θα θυμίζει  το δικό μας σήμερα.