ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΤΑΛΙΜΠΑΝ”  ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ  .
  2. ΤΟ ΜΙΝΙ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΙΑ
  3. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΩΝ ΟΜΠΑΜΑ
  4. ΤΗΛΕΦΩΝΑ… “ΕΛΑ, ΜΕ ΑΚΟΥΣ;”
1. α. Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο -Φόβοι και για άλλα τρομοδέματα
Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο -Φόβοι και για άλλα τρομοδέματα

 

Σοκ στον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδας, προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου χθες το απόγευμα. Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που πρώην πρωθυπουργός δέχεται τρομοκρατική επίθεση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίστηκε, όπως και οι δύο συνοδοί του, όταν ενώ μετέβαινε από την Τράπεζα της Ελλάδος στο σπίτι του στα βόρεια προάστια και ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και περνούσε από τη διασταύρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, άνοιξε έναν φάκελο της αλληλογραφίας του ο οποίος ήταν παγιδευμένος με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Ο φάκελος-βόμβα είχε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών -της οποίας, σημειωτέον, ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος- και κατά πληροφορίες ο συνοδός του τον είχε περάσει τρεις φορές από το μηχάνημα x-ray της ΤτΕ, χωρίς ωστόσο να ανιχνευτεί το παραμικρό.

Από την έκρηξη ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στον θώρακα, την κοιλιά και τους μηρούς. Ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» και υπεβλήθη σε χειρουργικό καθαρισμό των τραυμάτων του. Το χειρουργείο διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, ολοκληρώθηκε στις 23:30 και ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους και υπό τον φόβο ότι έχει εισπνευστικά εγκαύματα

β. Γιατροί «Ευαγγελισμού»: Σταθερή η κατάσταση του Παπαδήμου, θα μείνει δύο ακόμη 24ωρα στη ΜΕΘ
Γιατροί «Ευαγγελισμού»: Σταθερή η κατάσταση του Παπαδήμου, θα μείνει δύο ακόμη 24ωρα στη ΜΕΘ [εικόνες]

 

γ. ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Μακελειό στην Αίγυπτο:Επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες -Τουλάχιστον 23 νεκροί.
Φωτογραφία: αρχείο

 

Νέο λουτρό αίματος προκάλεσαν ισλαμιστές στην Αίγυπτο με στόχο Κόπττες Χριστιανούς.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι Άνμπα Σαμουέλ κοντά στην πόλη Μίνια, περίπου 245 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 25, αν και τοπικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 24.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Ο κόσμος πέρασε  από φωτιά και σίδερο στο διάβα της ιστορίας, για να φτάσει σήμερα ο πολιτισμός να υπόσχεται πως δε θα χρειαστεί οι άνθρωποι να γυρίσουν στις “μαύρες” εποχές ,στην ίδια κόλαση, που άφησαν πίσω τους. Κι εκεί που η ανθρωπότητα δείχνει να ανασαίνει, φανερά πια πως άφησε μακριά το αιματοβαμμένο και βάρβαρο παρελθόν της,  έρχονται   φρικιαστικές, κατά τόπους , επιθέσεις και σφαγές, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι μήπως τελικά, βρισκόμαστε ακόμα στο “χτες”;

Μπόμπες ταχυδρομημένες, για να τις ανοίγουν ανύποπτοι παραλήπτες, όπως χτες ο τέως πρωθυπουργός και οι συνοδοί   του, με κίνδυνο να σκοτωθούν ή να ακρωτηριστούν.  Στην Αίγυπτο τα ίδια. Φονταμενταλιστές ανοίγουν πυρ εναντίον αθώων ανθρώπων και σκοτώνουν -τραυματίζουν στο σωρό. “΄Οποιον πάρει ο χάρος”!

Ακραίες, φασιστικές, ανεγκέφαλες τακτικές από εντελώς τρελαμένα άτομα, που ως ζόμπι, βρυκόλακες του παρελθόντος,  κυκλοφορούν  ανάμεσά μας και μας δείχνουν τα απαίσια  δόντια τους, έτοιμα να δαγκώσουν.  Κι ας  παλεύει το ημερολόγιο να μας πείσει πως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Τίποτα. Επιμένουν τα τέρατα   να γυρίσουν τον κόσμο στο Μεσαίωνα.

Τα έχουμε ξαναπεί. Είναι παρανοϊκοί, εγκληματίες χωρίς ελαφρυντικά. Οι δικοί μας εδώ θα καλυφθούν πίσω από την…πολιτική ταμπέλα. Θα αρχίσουν πάλι να μας βομβαρδίζουν στα “σεντόνια” που θα κυκλοφορήσουν πως διεξάγουν…πολιτικό αγώνα, στέλνοντας ή βάζοντας μπόμπες!

 Τρομάρα σας! Τρελοί, παρανοϊκοί  είσαστε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.  Και δεν είναι διαφορετικοί τούτοι από τους άλλους Τζιχαντιστές  που και αυτοί σκοτώνουν αράδα κόσμο για τους δικούς τους…ιερούς, θρησκευτικούς   σκοπούς, λένε ελόγου τους.

Συγκοινωνούντα δοχεία στην αφροσύνη είναι. Στην παράνοια, το φανατισμό, το έγκλημα. Και άνανδροι. Καλυμμένοι πίσω από  κουκούλες και ιδεοληψίες.

΄Οσο νωρίτερα τελειώνει ο πολιτισμός με δαύτους, τόσο καλύτερα όχι μόνο για τον ΄Ανθρωπο, αλλά για την απλή λογική.  Μαζί με  τον κίνδυνο για τους ανθρώπους, τα εναπομείναντα από το σκοτεινό παρελθόν της ανθρωπότητας αυτά  τέρατα, βιάζουν και το αυτονόητο.

Αυτό που σοφά διδάσκει πως “κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”. Καμιά βόμβα δεν μπορεί να είναι μέσο για να αλλάξει ο κόσμος.   Πολύ περισσότερο,αφού  ο σκοπός  των τρελαμένων, είναι το ίδιο παρανοϊκός, όσο κι εκείνοι.

 

2. Στιλιστική αναμέτρηση στις Βρυξέλλες: Η Μελάνια Τραμπ «έσβησε» την Μπριζίτ Τρονιέ -Η σικ Αμερικανίδα και το μίνι της Γαλλίδας

Η πρώτη συνάντηση… κορυφής των δύο «φρέσκων» Πρώτων Κυριών έγινε χθες στις Βρυξέλλες, με τη Μελάνια Τραμπ να κερδίζει άνετα τον τίτλο της βασίλισσας από την Μπριζίτ Τρονιέ. Τον τίτλο της βασίλισσας του στιλ.

Τηρώντας τη διπλωματία της μόδας η Μελάνια Τραμπ, επέλεξε για τη χθεσινή ημέρα δύο σύνολα με την υπογραφή Βέλγων σχεδιαστών. Το πρωί εμφανίστηκε με ένα υπέροχο nude δερμάτινο ταγιέρ Maison Ullens των 4.000 ευρώ και ασορτί γόβες Manolo Blahnik. Με αυτό το ρούχο υποδέχθηκε, μαζί με τον σύζυγό της, τον Γάλλο Πρόεδρο στη γαλλική πρεσβεία, με το ίδιο ρούχο πήγε μαζί με τις άλλες Πρώτες Κυρίες (και έναν Πρώτο Κύριο, τον σύζυγο του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού) στο Magritte Museum. Τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα υπέροχα, το μακιγιάζ της άψογο. Από την άλλη η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέλεξε για την πρώτη της επίσημη εμφάνιση εκτός Γαλλίας ένα μίνι μαύρο φόρεμα Louis Vuitton αξίας 2.500 ευρώ με nude γόβες με μαύρα δεσίματα και μια ασορτί τσάντα των 2.300 ευρώ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την εμμονή της στο γαλλικό οίκο μόδας και στα μίνι. Το μαλλί της το είχε ελαφρά πιασμένο επάνω, το μακιγιάζ της ήταν διακριτικό.

Γιατί σε όλα, ακόμα και στα πιο σοβαρά, θα πρέπει να υπάρχει πάντα στα μέσα  αποβλάκωσης του “τύπου”  σεξιστική αναγωγή και αναφορά;   Γιατί, αν δεν υπήρχε,  δε θα τις λέγανε   πορνοφυλλάδες , ούτε τους  πελάτες τους σκουπιδοφάγους.

Με τις υγείες σας!

 

3.Σόιμπλε: Οι Γερμανοί θα διάλεγαν τον Ομπάμα από τον Τραμπ, με μεγάλη πλειοψηφία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Τί μας λέει τώρα ο Σόιμπλε; Και ποιος σοβαρός άνθρωπος ή λαός δε θα διάλεγε Ομπάμα αντί Τραμπ;

Η παρουσία του  ζεύγους Ομπάμα στο Λευκό Οίκο σημάδεψε όχι μόνο την ιστορία της Αμερικής, αλλά του κόσμου ολόκληρου. Και  όχι φυσικά λόγω…χρώματος, αλλά γιατί (απ)έδειξε πως ακόμα και η σκοτεινή εξουσία μπορεί να  έχει και τις φωτεινές της εξαιρέσεις, όταν  οι φορείς της είναι νουνεχείς ,ανθρώπινοι και κόσμιοι.

 

 

4. 25 χρόνια ανασκαφών στην Αρχαία Αργιλο -Με τις σκεπαστές αγορές και το ελαιοτριβείο
25 χρόνια ανασκαφών στην Αρχαία Αργιλο -Με τις σκεπαστές αγορές και το ελαιοτριβείο [εικόνες]

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συνέδριο που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Άργιλος, 25 χρόνια έρευνας. Οργάνωση πόλης και χώρας στις αποικίες του βορείου Αιγαίου, 8ος-3ος αι. π.Χ.».

Στην προτεινόμενη κατασκευή του στεγάστρου “εντάσσονται” αρχιτεκτονικά μέλη (38 γείσα στέγης, 27 πεσσοί, 11 επίκρανα, μαρμάρινο ανώφλι και κατώφλι) που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της ανασκαφής, ενώ προτείνεται και η τοποθέτηση δαπέδου – υαλοπίνακα για την οπτική επαφή με τα ίχνη αρχαίου ελαιοτριβείου, που εντοπίστηκαν στην κλειστή αυλή του κτιρίου.

Σε προγενέστερες ανασκαφές είχε εντοπισθεί από τους ανασκαφείς σειρά επιμηκών «δωματίων», που λειτουργούσαν ως βιοτεχνικό/εμπορικό κέντρο της εποχής.

Οι πόρτες των οικημάτων/καταστημάτων (σύμφωνα με τον εισηγητή αρχαιολόγο, Ζήση Μπόνια) άνοιγαν προς τα έξω -ορίζοντας έτσι με τα “φύλλα” τους το εύρος της πρόσοψης- έχουν το καθένα διαφορετική κατασκευαστική μορφή και παραπέμπουν στα “Σουκ” -τις σκεπαστές αγορές της εγγύς ανατολής.

4 χλμ. Από την Αμφίπολη 

Η αρχαία Άργιλος, που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από την Αμφίπολη, οφείλει το όνομά της στο είδος του πηλού που αφθονεί στην περιοχή.

Μια άλλη διάσταση των ανασκαφών και των αρχαιολογικών ευρημάτων για τους αρχαιολόγους είναι και τούτη. Πέρα από το θαυμασμό και το δέος για το παρελθόν, όπως το αντικρίζεις να διαγράφεται  μπρος στα μάτια σου,  αισθάνεσαι και έντονη την απογοήτευση και το παράπονο  πως εδώ και χιλάδιες χρόνια, ο κόσμοος στην ουσία παραμένει ίδιος. Τουλάχιστον τεχνολογικά. Ελάχιστες οι διαφοροποιήσεις.

΄Εχουμε ξαναγράψει πως ο τεχνολογικός πολιτισμός κινείταια εκνευριστικά αργά. Λίγα έχουν καταφέρει οι τεχνικοί και οι τεχνολόγοι  να προσφέρουν στο σύγχρονο  πολιτισμό. Τους λείπει η φαντασία, το όραμα. Εκείνα  ακριβώς τα προσόντα  που διαθέτουν κατά κόρον  οι θεωρητικοί.

Και μιλάμε για χιλιάδες χρόνια. Θα έπρεπε να πετάει η τεχνολογία σήμερα. Κι όμως! Κοιμάται ύπνο βαθύ. Καλώδια, μπαταρίες, έλλειψη μόνιμης και σταθερής ενέργειας, σερνάμενο ιντερνέτ τηλέφωνα…”έλα, δε σε ακούω…πάρε το μηδέν”! Τέτοια.

Αν δεν αναλάβει η τεχνητή νοημοσύνη, για πολλούς αιώνες ,θα είναι ίδιος ο κόσμος. ΄Οπως είναι ο σημερινός. Στάσιμος τεχνολογικά. Ελπίζουμε, όμως,  πως σύντομα ο πολιτισμός θα απογειωθει. Τα ρομποτοειδή είναι κοντά μας. ΄Ετοιμα να  αναλάβουν εκείνα να  κατασκευάσουν, όσα το ανθρώπινο μυαλό δεν κατάφερε ως σήμερα.