ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Κώστας Μπακογιάννης για την επίθεση κατά Παπαδήμου: «Είστε δειλοί και λίγοι»
Κώστας Μπακογιάννης για την επίθεση κατά Παπαδήμου: «Είστε δειλοί και λίγοι»

Ο Κώστας Μπακογιάννης “δεν δικαιούται, δια να ομιλή” (όπως  συνήθιζε να λέει παλιότερα ο παππούς του Μητσοτάκης στη Βουλή ) για τρομοκράτες κι ας έχασε τον πατέρα του από τρομοκρατική ενέργεια. Μέχρι σήμερα έχει αποφύγει (και όλοι καταλαβαίνουν γιατί), να τοποθετηθεί πάνω στη μεγάλη και ανεξήγητη “σύμπτωση”, οι “Κουφοντίνες” να επιλέξουν να χτυπήσουν τον πατέρα του, γαμπρό του Μητσοτάκη, που θα έπρεπε να είναι  τελευταίος στη λίστα των ενόχων (υπήρχε και  τέτοια λίστα) που κατάρτιζαν οι “Ξηροί”. Και πώς  απ΄αυτή τη δολοφονία εκτινάχτηκαν τα ποσοστά του παππού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  και λίγους μήνες μετά,  αυτό το “κουτσό” άλογο, βγήκε πρώτο στην εκλογική ιπποδρομία.

Μέχρι να πάρει θέση ,να βγει μπροστά με θάρρος και να πάρει πάνω του το ρίσκο να έρθουν στο φως “πράματα και θάματα”, δεν μπορεί να μιλάει,ούτε αυτός ούτε η μάνα του και σύζυγος του Παύλου Μπακογιάννη για τρομοκρατία.

 Κι ας ρωτήσει στο σόι Μπακογιάννη, τί έλεγε ο  παππάς ,παπού του  και πατέρας του Παύλου  για το Μητσοτάκη και τη δολφονία του γαμπρού του. Δεν μπορεί, κάτι θα έχει ακούσει γι΄αυτό. Ο Παππάς με αυτόν το ντέρτι έφυγε.

Δημαγωγούν απλά μάνα και γιος. “Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”

______________________________________________________

 

1.ΚΑΤΙ   ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
2. ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ  Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
3.ΑΥΤΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΠΟΜΠΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ…ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ
4. ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ  ΛΕΗΛΑΣΙΩΝ ΙΟΛΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ  ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ. ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ… ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ.

 

1. Σε «ανοιχτή γραμμή με Μέρκελ και Μακρόν ο Τσίπρας -Ψάχνει λύση για το χρέος
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο κυνήγι για «καθαρή λύση» -με ρύθμιση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο- ρίχνεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί τους πολιτικούς διαύλους επικοινωνίας

Να διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη;

Ο Αλέξης Τσίπρας δημαγωγός μπορεί να είναι, χαζός, όμως,  όχι. Αφήνει να φαίνεται πως τον “πήρε από κάτω”, πως γύρισαν με άδειο καλάθι πρόσφατα από την Ευρώπη, ενώ λίγες μέρες πριν  αποκάλυπτε  πως θα υπάρξουν τόσο καλά νέα, που ούτε μπορεί να τα φανταστεί κανείς. Και πάνε στις διαβουλεύσεις του Eurogroup, τρώνε σφαλιάρα σβουριχτή που ήταν όλη δικιά τους, ναυάγιο πραγματικό, το παραδέχονται  και οι ίδιοι και ούτε καν δείχνουν να θυμούνται τί έλεγε ο πρωθυπουργός τους, πριν λίγες ημέρες για θρίαμβο που περιμένει.

Κάτι παίζεται. Προετοιμάζουν, ίσως, το έδαφος για να ανακοινώσουν μια επιτυχία σημαντική για το χρέος. Καλό κούρεμα, πιθανόν,  και άλλα ευοίωνα μέτρα.  Κάνουν, δήλαδή, τώρα, “μαύρο φόντο”, για να λάμψει αύριο το “άσπρο”. Θέση-αντίθεση. Γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδος.

Θα το δούμε σύντομα. Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη.

 

2. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΡΗ

 

Αίσθηση προκάλεσε μία ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

«Εγώ δεν θα βγω να ”καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”. Δεν θα το κάνω αυτό σήμερα», έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook η πρώην πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι καταδικάζει τη βία εναντίον των πολιτών, τη βία των Μνημονίων και τη βία της επιβολής του «Ναι σε όλα», μεταξύ άλλων.

Η γνωστή συνοδοιπόρος των Ναζί (τους είχε “πώς και πώς” στη Βουλή, όταν… προήδρευε και ήταν υπέρ της καταβολής του βουλευτικού μισθού τους ) “δεν καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται”. Πιστεύει ,δηλαδή, στην…επιλεκτική βία.

Με άλλα λόγια, σε όποιον  δε χωνεύουμε και τον θεωρούμε με τα δικά μας υποκειμενικά κριτήρια ένοχο,  του στέλνουμε ταχυδρομικά μια βόμβα και εκτονονώμαστε. Δε μας είπε μόνο ,αν αυτή η αποστολή τέτοιων παγιδευμένων επιστολών  ισχύει μόνο για τους άλλους …ενόχους ,αλλά όχι για την ίδια. (Κι αν δεν έχει τούτη φορτωθεί… αμαρτίες αμαρτιών).

  Σε μια καθαρή τοποθέτηση υπέρ της τυφλής βίας, προχώρησε η κυρία. Και σε άλλο  κράτος με στοιχειώδη νομικό πολιτισμό  θα την είχε μπουζουριάσει σήμερα ο εισαγγελέας. Αλλά είναι η θυγατέρα του Κωνσταντόπουλου. Και τούτη, όπως όλοι  στο συνάφι  της, βρίσκονται στο δικαστικό απυρόβλητο.

Φαντάζεστε σήμερα να έβγαινα και  να εκθείαζε  τη βία κατά του πρώην πρωθυπουργού  κανένα οργισμένο ,”ανώνυμο”,  παιδάκι;  Την ισόβα δεν τη γλύτωνε.  Θα του φόρτωναν “σακίδια με μολότωφ”  από την εποχή των “νεκρών της Μαρφίν” ακόμα.

Αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Εξαντλεί επιλεκτικά την αυστηρότητά της. “Εσύ μέσα, αυτή έξω. Γιατί… έτσι γουστάρουμε”!Συστημική δικαιοσύνη, που δε θα είναι ,όμως,  για πάντα έτσι.

Και, όπως λέει για τους άλλους η συνοδοιπόρος των Ναζί (αρθρώνει και τον ίδιο ακριβώς “πολιτικό” λόγο με τους Χρυσαυγίτες), μια μέρα θα καθίσει μαζί με τους “προστάτες” της και τούτη στο εδώλιο. Μιας πραγματικής και αμερόληπτης, όμως, δικαιοσύνης.

Δεν μπορεί, θα υπάρξει η ημέρα και σ΄αυτή τη χώρα με τους φαιδρούς θεσμούς, που θα λειτουργήσει και η δικαιοσύνη, έστω και με στοιχειώδεις κανόνες. Κι αυτό το σημερινό μπάχαλο θα μένει μια ανάμνηση μόνο.

3. Τόσκας: Καλή η πορεία της υγείας του Παπαδήμου -Αν υπάρχει κενό ασφαλείας, θα καλυφθεί
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αν  κατάλαβα καλά, τί είπε ο Τόσκας, θα βάλει κι άλλο προσωπικό  ασφάλειας στα επώνυμα πρόσωπα που φρουρούνται. Κι αυτοί που θα αναλάβουν επιπλέον, φυσικά,  θα πληρώνονται από το δημόσιο κορβανά. Είναι προφανές.

Και  αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως  εγώ θα πληρώσω πάλι τα ανεγκέφαλα ζόμπι που έστειλαν τον παγιδεμένο φάκελο στον Παπαδήμο. Τα  γνωστά και μόνιμα υποζύγια, εμείς πάντα.

Μπράβο ρε, λεβέντες, έτσι  αγωνίζεστε για τα λαϊκά συμφέροντα.  Να σας δώσουμε το Νόμπελ λαϊκών αγώνων   σε επίσημη τελετή στο Σύνταγμα;

4. Ελαμψαν τα έργα της συλλογής Ιόλα στους Sotheby’s -Αγγιξαν τις 1.421.503 λίρες
φωτογραφίες: sothebys.com

Έργα και αντικείμενα από τη συλλογή Ιόλα δημοπρατήθηκαν από τον Οίκο Sotheby’s του Λονδίνου, με υψηλότερη τιμή πώλησης τον πίνακα Polarisation του Βίκτορ Μπράουνερ έναντι 193.750 λιρών (με τιμή εκκίνησης 150.000-200.000 λίρες).

Δεύτερος πίνακας σε τιμή πώλησης ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος του Άντι Γουόρχολ έναντι 125.000 λιρών (τιμή εκκίνησης 35.000-50.000 λίρες).

Ένα «Σινιάλο» του Τάκι ήταν το ακριβότερο έργο Έλληνα καλλιτέχνη της συλλογής, που πωλήθηκε 52.500 λίρες (τιμή εκκίνησης 35.000-45.000 λίρες).

Συνολικά, βγήκαν «στο σφυρί» 155 έργα, Λούτσιο Φοντάνα, Νίκι Ντε Σεντ Φαλ, Ματίς, Ερνστ, Τάκις, Πανιάρας, Ακριθάκης κ.ά, και προσωπικά αντικείμενα του Ιόλα. Συνολικά πωλήθηκαν 134 έργα και η δημοπράτησή τους άγγιξε το 1.421.503 λίρες.

Polarisation του Βίκτορ Μπράουνερ

«Έχουμε λάβει γνώση για τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με την προέλευση ορισμένων έργων της επικείμενης δημοπρασίας, τα οποία παλαιότερα συμπεριλαμβάνονταν στη συλλογή του Αλέξανδρου Ιόλα», είχε αναφέρει ο Sotheby’s λίγες ημέρες πριν τη δημοπρασία.

Στην ίδια ανακοίνωση τόνιζε: «Γνωρίζουμε ότι η βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα έχει χαρακτηριστεί από το 1998 ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο, αλλά θεωρούμε ότι αυτό δεν σχετίζεται με τη δική μας δημοπρασία.
Επιπλέον, έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία έχουν κλαπεί από τη βίλα στο παρελθόν, αλλά ο Οίκος Δημοπρασιών Sotheby’s δεν θα διέθετε ποτέ κάποιο περιουσιακό στοιχείο για πώληση, σε περίπτωση που διατηρούσε οποιαδήποτε αμφιβολία αναφορικά με την προέλευσή του».

Μέγας Αλέξανδρος του Άντι Γουόρχολ

Προϊόντα λεηλασίας τα περισσότερα απ΄αυτά τα έργα. Μεγάλη μαφία στην εποχή του ο Ιόλας. Και ουδείς εισαγγελέας τον ενόχλησε όσο ζούσε, για να κληθεί να  αποδείξει πού και πώς απόκτησε όλα τούτο το “θησαυρό”, αλλά και τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία.

Τώρα, τα πουλάνε σε χρυσοφόρες δημοπρασίες  συγγενείς και γκόμενοι.  Αντί ΟΛΑ να κατασχεθούν ως παρανόμως αποκτηθέντα. Αυτή είναι η χώρα μας.  Σε όλα αστεία και  τριτοκοσμική.

5. Συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ: Δεν θα με ενοχλούσε να έσκαγε βόμβα και στα πόδια του Στουρνάρα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σοκ έχει προκαλέσει ο τρόπος που σχολίασε την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου ο δημοσιογράφος, Ειδικός Γραμματέας και συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook επικροτεί την αποστολή του τρομοδέματος στον κ. Παπαδήμο και δηλώνει: Δεν θα με ενοχλούσε να έσκαγε και μια ακόμη βόμβα στα πόδια του Σουρνάρα.

Είπαμε. Στο συνάφι τους το δημοσιογραφικό  λένε ανερυθρίαστα πως από δαύτους “ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Τούτος, ο πανάθλιος  Φιλιππάκης , όχι μόνο τη μάνα του, αλλά και σε μπόμπα  στο πάρκο με παιδιά δε θα έλεγε όχι να σκάσει,  αν η αρρωστημένη του διάθεση εκδίκησης το διψούσε.

Είναι άρρωστοι οι άνθρωποι. Δεν είναι καν άνθρωποι. Ανθρωπίδες είναι οι Φιλιππάκηδες.

Η απορία μου είναι αυτή: Γιατί οι… προφέσσορες για την τρομοκρατία στα  γραφεία της αντιτρομοκρατικής, έχουν κολλήσει στις  μπόμπες που  θα μπορούσαν να στείλουν ή να τοποθετήσουν οι “πυρήνες της φωτιάς” και η Ρούπα; Γιατί η Κωνσταντοπούλου ή κανένας τρελαμένος οπαδός της, οι “Φιλιπάκηδες”, οι Ναζί είναι έξω από το… ερευνητικό ενδιαφέρον των εν λόγω υπηρεσιών;

Δε θα είχαν όλοι τούτοι καμιά αντίρρηση να δουν κόσμο να κομματιάζεται από  τυφλή τρομοκρατία. Το παραδέχονται και οι ίδιοι, άλλωστε. Οι Ναζί μάλιστα είναι εξπέρ στην τοποθέτηση βομβών σε αίθουσες κινηματογράφων  και πλατείες. Ο αρχηγός τους πρώτος και καλύτερος.

Κάποτε πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για τους χώρους της ένοπλης βίας. Να μη χρεώνονται μόνο οι  οργανώσεις της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς  τέτοιες δραστηριότητες. Η τρομοκρατία πλέον έχει γίνει “πεδίον δόξης λαμπρόν” και για πολλούς άλλους. Και μάλιστα…υπεράνω υποψίας!