ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ  “ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ”  ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    2.  ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ     ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ.
ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Υποβασταζόμενος και καταχειροκροτούμενος ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είπε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος ήταν από την εποχή της Αποστασίας “κολλητοί”. Εκείνα τα γεγονότα  (Ιουλιανά) είναι γνωστά  και σφραγισμένος από την εγκυρότητα της Ιστορίας  ο χαρακτηρισμός του εκλιπόντος π. πρωθυπουργού ως ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ. Δε θα μείνουμε σ΄εκείνη την εποχή. Σήμερα ,θα αναφερθούμε στις σχέσεις του τ. βασιλιά  και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη Μεταπολίτευση μέχρι πρόσφατα. Το συγκεκριμένο   κεφάλαιο είναι ελάχιστα γνωστό. Και με την ευκαιρία του θανάτου του π. πρωθυπουργού, είναι συνετό να μνημονεύσουμε κάποιες ενδιαφέρουσες  σελίδες του.

Η “φιλία” των δύο  ανδρών, λοιπόν και μάλιστα δυνατή ,αμφίδρομη και επιβεβαιωμένη κι από τους ίδιους, κράτησε  όλα αυτά τα χρόνια, ως πρόσφατα. Ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης, μαθημένος στην ίντρικα, τη δημαγωγία  και την κομματική, πελατειακή αντίληψη  , όπως φυσικά ήταν οι περισσότεροι  της εποχής  και της κοπής του πολιτικοί (κι αυτό δε σημαίνει, βέβαια,  πως οι νεότεροι δεν είναι),  κρατούσε πάντα και σε όλα “πισινή”. Από τα χιλιάδες ανώνυμα  βαφτιστήρια  στην Κρήτη μέχρι τα επώνυμα «βασιλόπουλα», που φρόντισε να τους κάνει  δημόσιο σχολείο στο Λονδίνο, όπως λέμε στη συνέχεια.

Η παράταξη που υπηρετούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειαζόταν πάντα  τις βασιλικές ψήφους ,που δεν ήταν, τουλάχιστον παλιότερα, ευκαταφρόνητες. Και ο τ. βασιλιάς φρόντιζε πάντα  από την όποια κομματική δεξαμενή διέθετε ο ίδιος, να ποτίζει το…Νεο- Δημοκρατικό μπαξέ. Κι αυτό συνεχώς και αδιαλείπτως  μέχρι σήμερα.

Στη μεγάλη  διαδρομή της φιλίας των τ. βασιλιά και Κ. Μητσοτάκη θα σταθούμε σε δύο   αξιοσημείωτες «στάσεις» ,σε κάποιους γνωστές, σε άλλους  όχι. Δυο από τις πλέον γνωστές, τουλάχιστον στους παλιότερους και στο “δημοκρατικό” λεγόμενο κόσμο, είναι εκείνη στα γεγονότα τυ Κολεγίου στο Λονδίνο  Η άλλη, το 1990 στο Τόκιο ,εποχή της διεκδίκησης από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων.

Θα είχε ενδιαφέρον να μιλούσαμε εδώ και για μια άλλη,  επίσης σημαντική…επισφράγηση  της φιλίας των δύο ανδρών,  εκείνη στην υπόθεση της μεγάλης κλοπής στο  Τατόι. Πώς,  δηλαδή, πάλι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας το 1991,  έδωσε άδεια στις ελληνικές δικαστικές και τελωνειακές αρχές,  να  εξαχθεί  με μαφιόζικο τρόπο από τα ανάκτορα στο  Τατόι ΟΛΗ  η κινητή  περιουσία του τέως βασιλιά. Χιλιάδες πράγματα  (πίνακες, άλλα έργα τέχνης, σκεύη χρυσά και αργυρά,  αυτοκίνητα αντίκες κ.α) έφυγαν για το εξωτερικό. Αντικείμενα, τα οποία φυσικά δεν απόκτησαν στην Ελλάδα οι βασιλιάδες με δικά τους έξοδα,αλλά με χρήματα του ελληνικού λαού από το δημόσιο “κορβανά”. Είναι το περίφημο  «Ριφιφί» του 1991 στο Τατόι. Μια   μεγάλη και “αμαρτωλή”  ιστορία, που θα την αναλύσουμε εδώ μια άλλη φορά.

Για τους δύο πρώτους αυτούς σταθμούς της φιλίας του εκλιπόντος πρωθυπουργού και του τ.βασιλιά Κωνσταντίνου, παραθέτουμε αποσπάσματα από  παλιότερες αναρτήσεις μας εδώ, για μα μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι (έτσι δε λένε;)

 

Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ (15/9/2016)
Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ [εικόνες]
Χθες για πρώτη φορά μετά το 1969, ένας Γλίξμπουργκ πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, το κτίριο που πριν το δημοψήφισμα του 1974 αποτελούσε τα επίσημα ανάκτορα.
Χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum», με θέμα «Religion, Migration Power and Money».

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο γιος του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου, Νικόλας Γλίξμπουργκ.
Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ με την οικογένεία του έφυγαν από την Αθήνα μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών και ζούσαν αυτοεξόριστοι στη Ρώμη. Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ γεννήθηκε δυο χρόνια αργότερα, το 1969 στη Ρώμη.

Την αρχή έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  που ως υπουργός εξωτερικών στην  κυβέρνηση του  φιλοβασιλικού Γ.Ράλλη (1980), ίδρυσε το ελληνικό Κολέγιο Λονδίνου ,για να πάρουν απολυτήρια , ως ΄Ελληνες,  τα παιδιά του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο γράφων (Νίκος Αδαμόπουλος)  και δύο άλλοι συνάδελφοι καθηγητές (Ανδρέας Σταματόπουλος φυσικός και ΄Αννα Κοστρίβα, Γαλλικών) με την ενεργό συμμετοχή στον αγώνα και δύο δασκάλων (Κώστας Λάμνιας και Αγγελική Αναστασοπούλου), αποτρέψαμε αυτό το πραξικόπημα και έτσι δεν κατάφεραν τα παιδιά του Κωνσταντίνου να ισχυρίζονται πως έτυχαν ελληνικής εκπαίδευσης  με σφαγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Με το δικό μας «αίμα», η τότε ελληνική πολιτεία  δεν εξευτέλισε  το σύνταγμα και τους νόμους της. Κάτι που δεν έκανε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου προσωπικά.
Να θυμίσουμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου την εποχή που δίναμε εμείς τον παραπάνω αγώνα στο Λονδίνο, συνεργαζόταν άριστα  με τους εφοπλιστές, έδινε διαβατήρια στα μέλη της τ. βασιλικής οικογένειας με τους τίτλους τους και κυνηγούσε στο Λονδίνο εμάς τους «αντάρτες» εκπαιδευτικούς μέχρι θανάτου για το …ανοσιούργημα που διαπράξαμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη νομιμότητα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παίρνει πάλι τη σκυτάλη (στο ανοιχτό ζήτημα και σήμερα της βασιλικής επαναδραστηριοποίησης) το 1990 στο Τόκιο ,εποχή της διεκδίκησης από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων.  Διαβάστε τί λέει ο  ίδιος ο Κωνσταντίνος :
Από το βιβλίο του τ.βασιλιά
Aντώνης Tρίτσης
Σε τέσσερις εξόχως σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας και κύρους, που όμως ανήκουν πολιτικά και ιδεολογικά «στην αντιπέρα όχθη», κάνει ειδική αναφορά στην αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύθηκε σε τρείς τόμους στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο τ. Βασιλεύς της Ελλάδος, Κωνσταντίνος: Στον Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο, όπως γράφει τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, τον Μίκη Θεοδωράκη, η μουσική του οποίου «τον μαγεύει», και τον Αντώνη Τρίτση!
O τέταρτος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο γνώρισε ως καθηγητή Oικονομικών, πριν ο ιδρυτής του ΠΑΣOΚ αναμειχθεί στην πολιτική: O Ανδρέας έκανε στον Κωνσταντίνο μαθήματα Oικονομίας και ειδικά μαθήματα ανάλυσης και διαχείρισης των Κρατικών Προϋπολογισμών!
«Δεν θα μπορούσε να γνωρίσει κανείς πιο χαρισματικό άνθρωπο» προσθέτει επί λέξει για τον Ανδρέα, ο τ. βασιλεύς!
Η συνάντηση γνωριμίας του Κωνσταντίνου με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση έγινε το 1990, τη χρονιά που θα κρινόταν η μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδος να πάρει τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996, τους Αγώνες των 100 ετών από την αναβίωση των Oλυμπιακών Αγώνων. Η τελική μάχη για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996 θα δινόταν στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 1990 και στην τότε ελληνική αποστολή που θα διεκδικούσε να γίνουν οι Αγώνες στη χώρα μας συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο τ. πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αντώνης Τρίτσης, η Μελίνα Μερκούρη κ.ά
Και ένα τελευταίο: Διαβάζοντας κανείς τους τρείς τόμους της αυτοβιογραφίας του τ. Βασιλέως, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος είχε περισσότερες συμπάθειες σε πολιτικά πρόσωπα της Κεντροαριστεράς παρά στο χώρο της Δεξιάς!.. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος εκθρονίστηκε από τον (Δεξιό) δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ την ταφόπλακα στο βασιλικό θεσμό έβαλε ο επίσης Δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής με το δημοψήφισμα του 1974!
Aντώνης Tρίτσης
Aντώνης Tρίτσης
Kωνσταντίνος
Kωνσταντίνος
΄Ηταν τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης, αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο στο Τόκιο, ξεστόμισε εκείνη την απρεπή-ασεβή  φραση «σήμερα με τον Κωνσταντίνο κάψαμε τους φακέλους μας»! (Δες και Νίκος Αδαμόπουλος «ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ).*
Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, η τ. βασιλική οικογένεια πήρε… τα πάνω της και μπήκε δυναμικά στην κονίστρα με συχνές εμφανίσεις μελών της στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις δραστηριοτήτων, βιβλίων, αλλά και…λιγερών, κοριτσίστικων κορμιών της φαμίλιας  σε πασαρέλες κ.α.  Και όπως λέγαμε παλιότερα εδώ, ο τ. βασιλιάς και οι εφοπλιστές του Λονδίνου, προχώρησαν σε δυναμική παρουσία  «βασιλικών» ανδρών τα τελευταία χρόνια και έριξαν δυο «καλά», κατά την άποψή τους,»άλογα» στην κούρσα της διεκδίκησης  αξιωμάτων  και στην πολιτική ζωή της χώρας.
1. Γράφαμε στις 11 Φλέβαρη 2016:
1. Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

 

Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του, γράφει το Εθνος.
Το τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας.Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει.
Πολλά δείπνα στην Αθηναϊκή Λέσχη
Oπως έγραφε χθες το βράδυ το Planet-Greece, «αυτή τη στιγμή (βράδυ Τετάρτης) στη Λέσχη των Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός δείπνος υπό τον Κώστα Καραμανλή με την συμμετοχή 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο μυστικός δείπνος λαμβάνει χώρα στην ιδιαίτερη τραπεζαρία, στον 8ο όροφο. Να θεωρήσουμε ότι είναι τυχαία η συγκέντρωση τη στιγμή που στον 6ο όροφο βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση φίλων του Φράγκου Φραγκούλη, για την δημιουργία του νέου κόμματος, στο οποίο θα είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος; Στην συγκέντρωση του 6ου, μάλιστα, απ” ότι μαθαίνουμε βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος και ο κος Γρίβας!
Όμως, όπως μαθαίνουμε, και ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος βρίσκεται στη Λέσχη Αθηνών, έχοντας μυστικό δείπνο στον 9ο όροφο!
Μάλιστα, ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ) εθεάθη και στην συγκέντρωση του 6ου ορόφου!».
…Σήμερα θα το επαναλάβουμε με αφορμή την «ανακύκλωση» από τον «Τύπο» της δικής μας αποκλειστικής πληροφορίας-ενημέρωσης εδώ και πολύ καιρό   για την επίσημη κηδεμονία της Ν.Δ από τους «βασιλιάδες». Με τη νέα αυτή  μάχη ξεσκεπάζουμε, αφ΄ ενός μεν την αλητεία της εμπορικής δημοσιογραφίας, τον ερασιτεχνισμό και το «παπικό  αλάθητο » της και   αφ΄ετέρου  βάζουμε ένα ακόμα λιθαράκι στο   οικοδόμημα της αυθεντικής  ενημέρωσης μέσα από την Ιστορική δημοσιογραφία.  Ο κλάδος αυτός της Ιστορίας αποτελεί  στην εποχή μας τη μοναδική εγγύηση  πως η είδηση δεν έχει υποστεί το  νυστέρι της λοβοτομής. Παράλληλα, είναι αξεπέραστο  εργαλείο «μόρφωσης»,  μετ-εξέλιξης  του «οπαδού» σε ελεύθερο συνειδητοποιημένο πολίτη.
Να πάμε τώρα στα συγκεκριμένα δεδομένα αυτής της κατακρεούργησης της δική μας ενημέρωσης από τις  ύαινες  της  «δημοσιογραφίας». Από το πρωί  κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστότοποι  παρουσιάζουν τη συνάντηση  Κ. Καραμανλη Νικόλαου και των λοιπών ακροδεξιών ως περίεργη  και λίαν εντυπωσιακή είδηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο της  Ν.Δ
 ΄Οταν την επομένη των κομματικών εκλογών για αρχηγό της Ν.Δ  ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα, ΟΛΟΣ ο  τύπος, ελληνικός και ξένος, μετέδιδε την είδηση της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανάδειξή τους ως αρχηγού του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το μετάλλαξε σε κεντροδεξιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  Εμείς εδώ ,όμως, εκείνο κιόλας  το ανεβάσαμε την είδηση, αλλά με τον ακόλουθο κείμενο:
                                       11-1-2016
«ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 Ο ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο πρίγκιπας Παύλος ξανά στο προσκήνιο για νέο κόμμα - Κεντρική Εικόνα

 

10632819_1673534246257309_5046380450566365824_n1

 

                                   ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
1. Απόστολος Τζιτζικώστας: ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον Αδωνι Γεωργιάδη: «Αστέρα μου, τα καταφέραμε!»
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Η Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας» πέπρωται να πεθάνει και θα πεθάνει!»
                                              *
΄Εγινε ο…μέγας χαμός εκίνη την εποχή στην Αγγλία. «Ομηρικός πόλεμος στο Hellenic College of London», έγραφαν οι Times του Λονδίνου. Ο  «βασιλιάς» και οι εφοπλιστές ήθελαν πάση θυσία τα παιδιά να πάρουν απολυτήριο από το δημόσιο ελληνικό σχολείο με τους τίτλους διάδοχος και πρίγκιπες!
΄Ετσι ξεκίνησε ο πόλεμος. Εμείς, 3 μόνο καθηγητές του Δημοσίου από τους 40 του Κολλεγίου (!), να παλεύουμε «με νύχια και δόντια», να μην πάρουν τα παιδιά απολυτήρια με τέτοιους τίτλους…ευγενείας ,με υπογραφές δημοσίων ,Ελλήνων εκπαιδευτικών και σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Τότε ακόμα ο Κωνσταντίνος δεν είχε σταματήσει να έχει πολιτικές βλέψεις.
Από εκείνη την εποχή πίστευα πως θα ερχόταν μια μέρα,που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ή τα παιδιά του θα δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα. Σήμερα, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση με την εγκατάσταση του Νικόλα στην Ελλάδα και συνδυαζοντας 1. τις σχέσεις «Βασιλιά»-Εφοπλιστών 2. τις σχέσεις Μιχαλολιάκου-Εφοπλιστών 3. Την πληροφορία (από καλή πηγή) πως ο τ. βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας,  αρχίζουν τα «φίδια να με ζώνουν» πάλι, οι ίδοι εφιάλτες, όπως τότε. Λες, να προετοιμάζουν το Νικόλα να ηγηθεί του ακροδεξιού συρφετού της Ελλάδας, τώρα που ο Μιχαλολιάκος μας… «τελειώνει» και σύντομα θα εξαφανιστεί από το…συνταγματικό τόξο;
Ο Κωνσταντίνος, όμως, όπως περιγράφουμε στο βιβλίο μας με τίτλο «…΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ» (εκδόθηκε το 1994), δεν το έβαλε κάτω. «Κούρνιασε» μόνο  πολύ λίγο καιρό και λίγο χρόνια μετά, το 1978, σε συνεννόηση με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές του Λονδίνου, ετοίμασε ένα  νέο σχέδιο επαναδραστηριοποίησής του με τους εξής σταθμούς:
1.΄Ιδρυση του Ελληνικού Κολεγίου  Λονδίνου (Hellenic Colege of London).  Δημόσιο, ελληνικό σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Λύκειο),που λειτουργούσε με ελληνικό και αγγλικό πρόγραμμα. Το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε ΟΛΑ τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου (αποσπασμένο ελληνικό εκπαιδευτικό προσωπικό, λειτουργικά και άλλα έξοδα) και οι εφοπλιστές με τον Κωνσταντίνο διέθεταν το κτίριο, ένα μεγάλο, όμορφο οικοδόμημα στο κέντρο του Λονδίνου, παλιάς αγγλικής αρχιτεκτονικής, ιδιοκτησίας της Ολλανδικής πρεσβείας, που ενοικιάστηκε γι΄αυτό το σκοπό.
 «Το σχολείο του Βασιλιά», όπως ονομάστηκε τελικά το Κολέγιο, αφού όλοι γνώριζαν πως  το  ίδρυσε ο Κωνσταντίνος, για να φοιτήσουν σ΄αυτό τα παιδιά του  και να προωθήσει μέσω αυτού τους στόχους του, το έκανε ΔΩΡΟ στο φίλο του  το βασιλιά (ποιος άλλος;) ο υπουργός Εξωτερικών τότε της Ν.Δημοκρατίας ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας του Κυριάκου, σημερινού υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ.Κρατήστε το αυτό). Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος ο μετέπειτα αρχηγός της Ν.Δ και  πρωθυπουργός ,να σταλούν στο σχολείο  «δικοί» του εκπαιδευτικοί, για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία  του, όπως την ήθελαν οι βασιλικοί.
Το 1981 έρχονται στην Ελλάδα τα «πάνω κάτω» και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές. Στο Λονδίνο, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του βασιλικού Κολεγίου  η ΚΝΕ και η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Λονδίνου ζητούσαν επίμονα να κλείσει, γιατί ήταν μια πραγματική συνταγματική πρόκληση.  Τα παιδιά του Κωνσταντίνου (Αλεξία, Παύλος και Νικόλαος),που φοιτούσαν τότε στο σχολείο ήταν εγγεγραμμένα με τους τίτλους πρίγκιπες και διάδοχος και έτσι τα προσφωνούσαν οι καθηγητές τους. Διευθυντής μάλιστα του σχολείου ήταν ο φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου, ο φιλόλογος Ιωάννης  Κανελλόπουλος, που τον είχε μάλιστα  ακολουθήσει στην «εξορία» (Ρώμη-Λονδίνο).
Ο  υφυπουργός Παιδείας Πέτρος Μώραλης και μέλος του εκτελεστικού γραφείου («κολλητός» του Ανδρέα) ήταν εκείνος που έπαιρνε τις διαμαρτυρίες από το Λονδίνο γι΄ αυτό και αποφάσισε να αποσπάσει  καμιά 10αρια νέους, «δημοκρατικούς»   δασκάλους και καθηγητές στο σχολείο, για να κρατηθούν οι ισορροπίες, όπως έλεγε. ΄Ενας από τους αποσπασμένους, όπως λέμε παραπάνω, ήταν και ο γράφων. Νεοδιόριστος τότε εκπαιδευτικός στη Δημόσια Β/θμια εκπαίδευση .
2. ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ
Νέα εποχή στον ΔΟΛ -Νέος ιδιοκτήτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Νέα εποχή στον ΔΟΛ -Νέος ιδιοκτήτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης

 

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ τεσσάρων διεκδικητών.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε προσφορά 22.892.600 ευρώ, την υψηλότερη από τις άλλες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη, την κυπριακή εταιρεία Vegata και την εταιρεία Centric του Ροδόλφου Οντόνι.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ 

  • Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.600 ευρώ

Εγγυητικές 12+5+9

  • Vegata holdings (Κυπριακή εταιρεία) 21.000.000 ευρώ

Εγγυητικές 10+5+5+1

  • Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ

Εγγυητικές 7,1+226.000+600.000+1+1+1+1

  • NewMile 100.000 ευρώ

Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ

  • Αlpha Βank 3.780.000 ευρώ
  • Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ
  • Νew Mile 100.000 ευρώ

Στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Λαμπράκης
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ, στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Χρήστος Λαμπράκης και στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης. Ήταν η αίθουσα που υποδέχονταν τα στελέχη του ΔΟΛ τους πολιτικούς. Σήμερα στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των εταιρειών που επιθυμούσαν να καταθέσουν προσφορά, οι εκπρόσωποι του νομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διαδικασία, καθώς και όποιος άλλος το επιθυμούσε, γι’ αυτό και ήταν έντονη η παρουσία εργαζομένων του ΔΟΛ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης». Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν πέντε για τους τίτλους και τρεις για τα ακίνητα.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων (κατηγορία Β) και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων (κατηγορία Α).

Εκτός από τις τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το κομμάτι των τίτλων υπήρξε και μία πέμπτη προσφορά της τάξεως των 3 ευρώ από έναν εργαζόμενο του ΔΟΛ με το επώνυμο Καραμήτσας.

O διαγωνισμός για τον ΔΟΛ δεν αφορά μόνο την τύχη του οργανισμού, αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των μίντια. Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM το 50% των μετοχών της IRIS Εκτυπωτική και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

Η δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε η εταρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τι παίρνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον ΔΟΛ

Από τους καρχαρίες Χ. Λαμπράκη και Στ. Ψυχάρη, το “αμαρτωλό συγκρότημα” περνάει στην εφοπλιστική ύαινα, που ακύει στο όνομα Β. Μαρινάκης.

Τώρα, να ρωτήσουμε τί δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι μαφιόζοι της αγοράς στην πληροφόρηση ενημέρωση, θα ήταν χαζό  Δεν έχει νόημα. Μπίζνες κάνουν οι άνθρωποι και θέλουν δικό τους “Τύπο” να έχουν φωνή και να  κρύβουν τις πομπές τους.

Αλήθεια,θα παραμείνει και στη…νέα εποχή  εκείνο το ανήθικο δημοσιογραφικά παλιό τημ στο ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ;  (Οι εξαιρέσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού). Θα τους “τρώμε πάλι στη μάπα, όπως τόσα χρόνια,που  αποπατούσαν στην είδηση, το ρεπορτάζ,το χρονογράφημα, το άρθρο,την έρευνα;

Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε κι αυτούς και το νέο αδίστακτο ιδιοκτήτη-αφεντικό τους.