ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. “ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ΄ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ”!
1. α. Ο Παπανδρέου επανέρχεται: Το μνημόνιό μου, ο Σαμαράς και η σχέση μου με τον Βενιζέλο
Ο Παπανδρέου επανέρχεται: Το μνημόνιό μου, ο Σαμαράς και η σχέση μου με τον Βενιζέλο

Σκέφτηκα να πω «όχι» στο πρώτο μνημόνιο αλλά αυτό θα οδηγούσε σε Grexit και χρεοκοπία σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον Real FM.

O κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο και στη στάση που κράτησε η αντιπολίτευση, τόνισε ότι σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν το πρώτο βήμα για να βγει η χώρα από την κρίση ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για το πρώτο μνημόνιο

«Ενα “όχι” θα ήταν πιθανώς την επόμενη ημέρα χρεοκοπία. Ενα “όχι” θα το πλήρωνε ο ελληνικός λαός, πολύ βαρύτερα απ’ ότι πληρώθηκε. Δεν υπήρχε ούτε μηχανισμός. Εσείς θα το διακινδυνεύατε; Εγώ δεν το διακινδύνευσα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στο ερώτημα αν μπήκε στο δίλημμα απάντησε: «Βεβαίως. Καθίσαμε κάτω με τον υπουργό οικονομικών και με τους συμβούλους και βάλαμε όλα τα σενάρια και είπαμε:

1ο σενάριο χρεοκοπία. Δεν το είχα πει τότε, γιατί αν το είχα πει δημόσια θα χρεοκοπούσαμε την επόμενη ημέρα. Αν είχαμε πει δημόσια κάτι τέτοιο θα χρεοκοπούσαμε και τότε θα μου παίρνανε το κεφάλι. Το 2ο ήταν να φύγουμε από την Ευρωζώνη ή να κάνουμε και τα δύο. Αξιολογήσαμε και είπαμε “όχι”, για τον τόπο θα βάλουμε πλάτη εμείς, έστω κι αν οι άλλοι δεν θα βάλουν, έστω κι αν η αντιπολίτευση μας “πετάει πέτρες”, τη στιγμή αυτή, την κρίσιμη, το θέμα είναι να σταθεί η χώρα όρθια και στάθηκε».

Για τον Σαμαρά

«Εάν είχαμε ζητήσει 180 και δεν είχαμε πάρει 180, την επόμενη ημέρα η γερμανική βουλή ψήφιζε το αν θα δώσει χρήματα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα συναινούσε ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Μίλησα με τον κ. Σαμαρά και μου είπε “όχι”, μπορούσα αν θέλετε να παίξω πόκα και να δω αν μπλοφάρει, εσείς όμως θα βάζατε τη χώρα σε αυτή την πιθανή εξέλιξη; Θα παίζατε ζάρια τη χώρα; Εγώ δεν το έκανα αυτό. Και βεβαίως μπορούσα να τον δοκιμάσω.

Εάν όμως το είχα κάνει αυτό και δεν είχε περάσει με 180 και δεν παίρναμε τη δόση και χρεοκοπούσαμε τότε δικαίως ο ελληνικός λαός θα έλεγε μα “είχατε την πλειοψηφία γιατί αφήσατε την τύχη της χώρας στην αντιπολίτευση”».

Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα έδινε το πρώτο βήμα

Στο ερώτημα αν λύση για τη χώρα είναι η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Πολλά χρειάζονται. Δεν είναι απλώς ότι χρειάζεται μία τέτοια κυβέρνηση, χρειάζεται μία ομοθυμία για το τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στη χώρα. Βεβαίως το άμεσο, αλλά αυτό είναι επτά χρόνια, είναι να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση και την εξάρτηση που έχουμε στους δανειστές μας για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αυτό θέλει μία αξιοπιστία.

»Προφανώς μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα έδινε ένα πρώτο βήμα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα έπρεπε να είναι βάση πολύ συγκεκριμένων πολιτικών, ενός πλαισίου, που λέει “ναι” πρέπει να κάνουμε αλλαγές, διότι δυστυχώς και η κυβέρνηση Σαμαρά και η κυβέρνηση Τσίπρα όσο κι αν βγήκαν από τις κάλπες ως αντιμνημονιακή έχουν μείνει αποκλειστικά στο μνημόνιο γιατί δεν είχαν άλλο πρόγραμμα».

Στο ερώτημα αν εννοεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων όσοι ψήφισαν τα μνημόνια, ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ανέφερε: «Ναι, με αυτή την έννοια». Και σημείωσε: «Η ουσία θα ήταν αν υπήρχε δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεννόησης όλων των κομμάτων. Προφανώς δεν υπάρχει σήμερα αυτό, διότι αυτό το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν ότι 2 χρόνια κράτησε καθυστέρηση με την καθυστέρηση αυτή αναγκάστηκε στη διαπραγμάτευση να υποχωρήσει σε όλες τις κόκκινες γραμμές τις οποίες έβαλε, έχουμε την αποδοχή ενός πλεονάσματος υπερβολικού, θεωρώ, τα 5 δισ. μέτρα και δεν έχουμε και κάτι για το χρέος».

β. Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
Bloomberg: Η Αθήνα δεν θα λάβει βελτιωμένο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους
γ. Μιράντα Ξαφά: Ρήξη με τους θεσμούς σημαίνει χρεοκοπία
Μιράντα Ξαφά: Ρήξη με τους θεσμούς σημαίνει χρεοκοπία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έκανε σημαία το χρέος για να καταστήσει πιο εύπεπτα τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η Μιράντα Ξαφά πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Είπε πως εάν υπάρξει ρήξη με τους θεσμούς στην ουσία θα έχουμε κηρύξει ανοιχτή χρεοκοπία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες
Τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα και προσπαθεί να βρει μια διαφυγή βλέποντας το ναυάγιο στο Eurogroup.
Είπε πως ο πρωθυπουργός αναζητά πολιτική λύση ενώ υπενθύμισε ότι κάθε φορά που το κάνει αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες των παραπέμπουν στην ευρωζώνη..
Εκτίμησε ότι στο επερχόμενο Eurogroup η Ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε υποχώρηση στο θέμα το χρέους λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.
Ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει ουρές, δεν έχει υλοποιήσει κάποια μέτρα της συμφωνίας.

Αρκετά κράτησε το παραμύθι, κυρία Μιράντα μας και λοιποί θιασώτες της άνευ όρων υποταγής στους τοκογλύφους.  Οι θεσμοί (κι εσύ μαζί) κάνουν τη δουλειά τους (την τοκογλυφική). Και μεις οφείλουμε να κάνουμε τη δικιά μας.

Αν λάβουμε υπόψη μας όσα αποκομίσαμε ως εμπειρία  τα χρόνια της κρίσης κι από τη μέχρι σήμερα στάση μας, αλλά κι αυτά που λένε σήμερα πολιτικοί, άλλοι αρμόδιοι ή αναρμόδιοι, και φυσικά όσα είπε παραπάνω ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του, όλα δείχνουν   πως η “φιλοσοφία” μας στο θέμα της αντιμετώπισης   της οικονομικής κρίσης, υπήρξε λάθος. Μιας εξ αρχής .Κι αυτό οφείλεται, όπως πάντα και κυρίως, στο δεινό μικροκομματισμό που είναι  η χειρότερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος.

΄Ολα ξεκίνησαν από τον κατ΄εξοχήν υπεύθυνο της χρεοκοπίας Κώστα Καραμανλή. Αντί ο πανάθλιος “ανιψιός”  να σημάνει το 2008  συναγερμό, να καλέσει όλο τον πολιτικό κόσμο και το λαό σε εγρήγορση, αντί να προτείνει  κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” (ή όπως αλλιώς θα τη λέγανε), προτίμησε να αποκρύψει τη συμφορά  και “να φύγει νύχτα” με το εγκληματικό επιτελείο του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ,που ανέλαβε μετά, έκανε (τώρα φαίνεται πολύ καλά κι ας λέει  τα δικά του ) το λάθος  να ακολουθήσει τους κανόνες της αγοράς.΄Ηταν η καλύτερη εποχή και στιγμή τότε η έξοδος της χώρας από την  Ευρωζώνη. Δεν έγινε  την ώρα που έπρεπε. Μετά ήταν αργά πια.

Αλλά την πιο μεγάλη, την τεράστια και εγκληματική ευθύνη φέρνουν  οι Ναζί . Απειλούσαν με εμφύλιο και αιματοκύλισμα τη χώρα με αποτέλεσμα να δίνουν άλλοθι και χρόνο να κάνουν τα δικά τους,  όσοι  ήταν  υπέρμαχοι της άνευ όρων υποταγής στις επιταγές της οικονομίας της Αγοράς.

Και είναι σίγουρο πως αν  είχε επακολουθήσει  άτακτη χρεοκοπία, τουλάχιστον μετά το 2011, θα είχαμε όντως σφαγεί μεταξύ μας. “Ακόνιζαν τα σπαθιά τους στα πεζοδρόμια”, έλεγε ο παλιάνθρωπος και εγκληματίας αρχηγός τους Μιχαλολιάκος. Φέρνουν, επομένως,  τεράστια ευθύνη οι Ναζιστές για την κατάσταση που έχει σήμερα περιέλθει η χωρα. Θα τιμωρηθούν και γι΄αυτό μια μέρα.

Σήμερα, μπορούμε να λέμε με την άνεση που μας δίνει η πείρα που αποκομίσαμε πως η άνευ όρων υποταγή στις εντολές της Ευρώπης και των τοκογλύφων, δεν οδηγεί πουθενά. Τους “δίνεις δάχτυλο παίρνουν χέρι”. Να τελειώνει, λοιπόν, αυτό.  Είναι, αν μη τι άλλο, ηλιθιότητα.

Ή επομένως, θα κάνουν πίσω οι δανειστές -τοκογλύφοι  και θα κουρέψουν το χρέος γερά με μαχροχρόνια εξόφληση του υπολειπόμενου και ταυτόχρονα  διάνοιξη δρόμου για τις αγορές ή ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Είναι σίγουρο πως τώρα πια δε θα είναι η χειρότερη λύση.  Απειλή εμφυλίου δεν υπάρχει πλέον. Σύνεση και ωριμότητα διακρίνει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Οι πολιτικοί  έχουν χάσει πια προ πολλού την εμπιστοσύνη του κόσμου. Νέα πολιτικά σχήματα θα ξεπεταχτούν, που θα τα διακρίνει πνεύμα συνεργασίας και συγχρωτισμού. ΄Ετοιμα να δώσουν ουσιαστικές λύσεις.

Ας τολμήσει τούτη τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι τώρα αντιλαμβανόμαστε τους φόβους του. Και τους συμμεριστήκαμε τότε. Σήμερα είναι φανερό πως και η δική του υπακοή δεν οδήγησε σε λύσεις. Ας αποφασίσει να “χτυπήσει το μαχαίρι γροθιά”. Τούτη τη φορά φράμε γερά γάντια. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να το κάνουμε κομμάτια το φονικό μαχαίρι που μας μπήξανε οι…φίλοι στην πλάτη!

 

2. Κλιμακώνεται η εξέγερση στη Βενεζουέλα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στο Καράκας όταν οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν με δακρυγόνα και υδραντλίες προκειμένου να σταματήσουν την πορεία των αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, που κλυδωνίζεται από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.

Λίγα είναι τα ψωμιά του δικτάτορα Μαδούρο. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από τη στιγμή που έχυσε αίμα στους δρόμους. ΄Ολοι οι δικτάτορες διαπράττουν το ίδιο έγκλημα (και σφάλμα). Η βία οδηγεί στη βία.  Νόμος της Ιστορίας.

Θα το πληρώσει τώρα ακριβά και ο… μεγάλος επαναστάτης , διάδοχος του Τσάβες. Το περιμένουμε με  απέραντη χαρά.

______________________________________________________________

  1. ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ  ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ  ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
2. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΤΟΥΛΑ. ΔΥΟ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
3.  “ΤΡΑΜΠΙΣΤΕΣ”   ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ.
4. “ΠΡΕΖΟΝΙΑ”  ΑΠΟ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.
1. α. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Αυτοί είναι πλέον οι μεγαλομέτοχοι του Mega -Τα νέα δεδομένα μετά την απόκτηση του ΔΟΛ από Μαρινάκη
Αυτοί είναι πλέον οι μεγαλομέτοχοι του Mega -Τα νέα δεδομένα μετά την απόκτηση του ΔΟΛ από Μαρινάκη

 

Ετσι, υπό τα νέα δεδομένα, η μετοχική σύνθεση του Mega διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ομιλος Βαρδινογιάννη 35%
  • Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11%
  • Ιβάν Σαββίδης 19,63%
  • Πήγασος 13,09% (ενεχυριασμένες)
  • Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%
  • Βίκτωρ Ρέστης 3,13%
  • Το υπόλοιπο ποσοστό είναι σε χέρια μικρότερων μετόχων
β. Πώς υποδέχτηκε ο Γιώργος Βέλτσος τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ
Πώς υποδέχτηκε ο Γιώργος Βέλτσος τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ

Ο καθηγητής, στοχαστής και αρθρογράφος του «Βήματος» (τρομάρα του!) Γιώργος Βέλτσος αφιέρωσε ένα απόφθεγμα του ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ στον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Car je est un autre»*

*«Διότι εγώ είναι ένας άλλος», Arthur Rimbaud.

 

Οι καλύτεροι σκουπιδοπαραγωγοί . Η χαβούζα, ειδικά των τριων μεγαλομετόχων, είναι από τις πιο ευρύχωρες και βρώμικες. Και όχι μόνο στις μπίζνες με την μίντια. Και  περιμένουν πώς και πώς οι σκουπιδοφάγοι τους.

Και να δείτε που κανένας από τους υπαλλήλους -δημοσιογράφους, ούτε στο Μega, ούτε στο συγκρότημα Λαμπράκη θα παραιτηθεί. Ουδείς. Εκτός αν τον απολύσουν . Σιγά,που θα τολμήσει κάποιος. Δεν υπάρχει τέτοιος στο συνάφι που  “ο καλύτερος έχει βιάσει και σκοτώσει τη μάνα του”.

2. Κατερίνα Γώγου: Η ασυμβίβαστη ποιήτρια που αυτοκτόνησε στα 53 της γεννήθηκε σαν σήμερα
Κατερίνα Γώγου: Η ασυμβίβαστη ποιήτρια που αυτοκτόνησε στα 53 της γεννήθηκε σαν σήμερα

 

Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε μια ζεστή μέρα σαν σήμερα το1940.  Ξεκίνησε από μικρή την καριέρα στην ηθοποιΐα, ενσαρκώνοντας πολλούς «αφελείς» ρόλους, αλλά αργότερα στράφηκε στην ποίηση.

Στα 5 της ξεκίνησε να παίζει σε διάφορες παιδικές παραστάσεις και πολλοί την χαρακτήρισαν ως παιδί-θαύμα.

Ως παιδάκι έζησε την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Τα εφηβικά της χρόνια στιγματίστηκαν από έναν αυστηρό πατέρα, που ωστόσο υποστήριξε το όνειρό της και τη βοήθησε να σπουδάσει στη σχολή του Τάκη Μουζενίδη, η οποία εθεωρείτο μια από τις καλύτερες της εποχής.

H πολιτικοποιημένη στάση της, η περιθωριακή συνείδησή της και οι κοινωνικές ανησυχίες χαρακτηρίζουν τις ποιητικές της συλλογές.

Η Κατερίνα Γώγου και η κόρη της Μυρτώ ειχαν μια τραγική κατάληξη. Το ιδεολογικό τους αδιέξοδο, η αδυναμία να διαχειριστούν, να  αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, τις πήραν από κάτω. Τα ναρκωτικά ήταν  η συνέπεια.

 

Γράφαμε στις 19/9/2015 με αφρομή τότε το θάνατο της Μυρτούλας:

1. ΓΙΑΤΙ  ΚΑΙ ΣΥ, ΒΡΕ ΜΥΡΤΟΥΛΑ;

 

 Νεκρή βρέθηκε η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της Κατερίνας Γώγου Η Μυρτώ Τάσιου είχε έρθει ταξίδι στην Αθήνα

 

 

[IMG]

 

Κατερίνα Γώγου – Ιδιώνυμο 1980 (Αποσπάσματα)

“πως τσούκου τσούκου

αργά μεθοδικά μας αλλοιώνουνε

να καθορίζουμε τη στάση μας στη ζωή

από το στυλ της καρέκλας.”

Νεκρή βρέθηκε η κόρη της Κατερίνας Γώγου, Μυρτώ Τάσιου

Πάει και η Μυρτούλα! Πώς έφυγε τόσο νωρίς; Γιατί βιάστηκε να ταξιδέψει  γρήγορα, όπως η μάνα της; Τί τραγικές φιγούρες και οι  δυο αυτές  γυναίκες!
Γνώρισα την Κατερίνα Γώγου στα τέλη   της δεκαετίας του  ΄70 στα Εξάρχεια. Από τότε γίναμε καλοί  φίλοι και για  καιρό  μετά μείναμε έτσι.
Μια χρονιά, θαρρώ το 1980 ή ΄81 , την κάλεσα σε μια εκδήλωση σε  ένα Λύκειο του Περιστερίου, που ήμουνα διορισμένος.  Κάναμε μια φιλολογικο-πολιτική βραδιά στο κινηματογράφο  «ΕΛΕΝΑ» και η Κατερίνα έδωσε πραγματικό «ρεσιτάλ» , όχι τόσο  με τον πολιτικό, όσο με τον  ποιητικό της λόγο. Θυμάμαι τα κορίτσια («Θηλέων» ήταν ακόμα εκείνο το Λύκειο), να έχουν πέσει πάνω της, να τη ρωτάνε,να την καλούν για καφέ στο «Μαθητικό Στέκι» ,που είχαμε φτιάξει στο Μπουρνάζι.  ΄Ενα πανηγύρι ήταν εκείνη η εκδήλωση. (Θα το θυμούνται όσα «κορίτσια» διαβάζουν αυτές τις γραμμές σήμερα).
Στη Μυρτούλα, εφηβάκι τότε, της έκανα μάθημα στο σπίτι. Μένανε κάπου στη Φυλής. Η Κατερίνα, η μάνα της και η Μυρτώ. Φτώχεια και των γονέων. Ούτε τα τσιγάρα τα δικά της και της μάνας της  δεν είχε η Κατερίνα να αγοράσει (και κάπνιζαν και οι δυο σα φουγάρα). Δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο η Μυτώ και η  η Γώγου με παρακάλεσε να την παρακολουθώ στα μαθήματά της. Κάθε μέρα ,εκτός Σαββατοκύριακου,  πήγαινα καμια ώρα τα απογεύματα και  πάλευα να τη στρώσω. Μάταια. Μόνο να ζωγραφίζει ήθελε. Ατίθασο, δύσκολο παιδί,δεν μπορούσες να την κουμαντάρεις με τίποτα.
Μετά ήρθε το μεγάλο κακό. Την πήραν απο κάτω  τη Γώγου   οι «ουσίες». ΄Επινε ό,τι έβρισκε.΄Ολες τις ώρες ήταν φτιαγμένη. Δεν μπορούσες πια να επικοινωνήσεις μαζί της με τίποτα. Προσπαθούσα να κρατήσω μακριά απ΄αυτούς τους «δαιμόνους» τη Μυρτώ. Με το άγριο με το καλό. Της έφερνα παράδειγμα τη μάνα της και τον απόλυτο εξευτελισμό που βίωνε στο κέντρο της Αθήνας, τις ατέλειωτες ώρες που  ζήταγε με μανία να βρει «πράμα».Τί κατάντημα ανθρώπου!
Μετά έφυγα για έξω.  Τις έχασα και τις δύο. Μάνα και κόρη. ΄Εμαθα για την αυτοκτονία της Κατερίνας  από τις εφημερίδες. Και τώρα το ίδιο για τη Μυρτώ. Μια άφατη  θλίψη με έπιασε σήμερα με την είδηση του θανάτου της Μυρτούλας.
Αλλά γιατί;  ΄Ηταν «καθαρή» η Μυρτώ,δεν έπαιρνε τέτοια πια. Περνούσε καλά στην Ιταλία, είδα στη συνέντευξή της.Τί συνέβη;
΄Οπως και να έχει, «καλό ταξίδι»και σε σένα «μικρούλα» μου.  Εκεί στη γειτονιά των αγγέλων θα είσαστε  κοι οι δυο, μάνα και κόρη, πιο ήσυχες και αγκαλιασμένες για πάντα. Αγαπούσε τόσο πολύ η μια την άλλη,
Α,  δώστε και μια μεγάλη αγκαλιά και  στο Γιαννάκο μου . ΄Εφυγε κι αυτός τόσο νωρίς.  Σας αγαπούσε κι εκείνος. Τον πρόσεχε παιδάκι  η Μυρτώ, στις βόλτες μας τότε στο πεδίο του ΄Αρεως.
Στο καλό, Μυρτούλα! Στο καλό παιδιά!
3. Σφοδρές αντιδράσεις των Τραμπ για τον «αποκεφαλισμό» του από ηθοποιό -Η ανακοίνωση της Μελάνια
Σφοδρές αντιδράσεις των Τραμπ για τον «αποκεφαλισμό» του από ηθοποιό -Η ανακοίνωση της Μελάνια [εικόνες & βίντεο]

Ο Τζιχαντισμός είναι μέσα μας. Ελλοχεύει και βγαίνει με κάθε ευκαιρία.Εδώ τάχα με αφορμή την…τέχνη. ΄Οπως, εν προκειμένω, η “Ταλιμπάν” κωμικός.

Μπορεί ο Τραμπ να είναι αυτός που είναι .Και σε κανένα λογικό, συνετό, έστω και ελαφρώς νοήμονα,  δεν αρέσει τέτοιος πρόεδρος στην Αμερική.

Αλλά, δε σκοτώνω, έστω και εικονικά, όποιον δε μου αρέσει. Με όποιον δε συμφωνώ,δε βγάζω πιστόλι, ούτε του στέλνω μπόμπες. Αστεία πράγματα.

Δεν είναι τούτη η τάχα μου καλλιτέχνις καλύτερη από τον Τραμπ.΄Εννοια σου.Μπορεί και χειρότερη να ήταν,  αν της δινόταν  η ευκαιρία.

 

4. Η στιγμή της σύλληψης του Τάιγκερ Γουντς – Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει

Η στιγμή της σύλληψης του Τάιγκερ Γουντς - Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει [βίντεο]

Βίντεο από τον εντοπισμό του Τάιγκερ Γουντς να κοιμάται στην πολυτελή Mercedes Benz, από τα τεστ στα οποία τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί και από τη σύλληψη του διάσημου παίκτη του γκολφ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Τζούπιτερ.

Ταυτόχρονα στο υλικό που δημοσιοποιήθηκε φαίνεται και η ζημιά που είχε υποστεί στις ζάντες και τα λάστιχα το 220.000 δολαρίων αυτοκίνητο.

Ο 41χρονος όχι μόνο κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεταν, αλλά δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος και να προχωρήσει σύμφωνα με τον τρόπο που του υποδείκνυαν οι αστυνομικοί.

Πάντως σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Daily Mail, ο Γουντς ήταν υπό την επήρεια τεσσάρων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

 

Οι μεγάλοι…επανάστατες (και στη χώρα μας) θεωρούν  κυρίως τους πολιτικούς υπεύθυνους για το κατάντημα του κόσμου σήμερα. ΄Αντε,και και τους προκλητικούς καπιταλιστές.

΄Οχι, λέμε εμείς. Ο παραπάνω …αθλητής (τρομάρα στον αθλητισμό του!) είναι χειρότερος κι από τον πιο ανήθικο  πολιτικό. Το παράδειγμά του θα το ακολουθήσυν χιλιάδες φαν του. Ειδικά μετά από τη δημοσιότητα που θα πάρει.

Γέμισε ο κόσμος  “εξαρτημένα” άτομα. Από αλκοόλ, τσιγάρα, ουσίες. Αλλά και ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό, ιδεοληπτική αφροσύνη.  Πρόσωπα ανίκανα να σκεφτούν σοβαρά , λογικά. Πειθήνια όργανα ή του συστήματος ή της παρόρμησης χωρίς πολιτική υποδομή (κι ας παριστάνουν πως λειτουργούν πολιτικά) ,να το συντρίψουν.

Ας μην κατηγοριοποιούμε τα “πρεζόνια”. Κι εκείνα, που  βρίσκονται στη  κυριολεξία υπό την επήρεια ουσιών και όσοι είναι ιδεοληπτικά εξαρτημένοι σε ηλίθιες θεωρίες, είναι το ίδιο επικίνδυνοι, επειδή ακριβώς στηρίζουν με όσα κάνουν το  Σύστημα.

Χειρότεροι, όσοι βρίσκονται υπό την επήρεια  θεωριών ή είναι εξαρτημένοι από αντιλήψεις  που  καθοδηγούν στη βία και το αίμα. Ο “τζιχαντισμός” αλλάζει ονόματα. Η ουσία είναι ίδια.