ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

1. ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Μοσκοβισί: Οι δανειστές της Ελλάδας δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά
Μοσκοβισί: Οι δανειστές της Ελλάδας δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά

Μόνο που οι τοκογλύφοι (περί τέτοιων δανειστών πρόκειται) παίζουν με  τα δικά μας νεύρα, τις αντοχές και την υπομονή μας,  όχι με τη φωτιά. Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε πλέον την οριστική λύση του προβλήματος της χώρας με.

1. Βαθύ  “κούρεμα” του χρέους.

2.Εξόφληση του υπολοίπου σε βάθος χρόνου.

3.΄Εξοδος στις αγορές με χαμηλά επιτόκια.

Αν δε γίνουν πακέτο αποδεκτά τα παραπάνω, προτείνουμε

1. ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.

2. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ .

3. ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΄Η ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

΄Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα, “ασπιρίνες” και σε βάρος της χώρας. Τόσα χρόνια αποδείχτηκε πως και η Ευρώπη και οι τοκογλύφοι, μόνο για τα συμφέροντα της αγοράς και τα δικά τους ενδιαφέρονταν. Τώρα, πριν τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα, ας τολμήσει όσα είπαμε η κυβέρνηση.  Αύριο θα είναι αργά

 

2. Δικαστές και εισαγγελείς κατά Θάνου: Κάνει εν κρυπτώ πολυτελή δεξίωση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Νέα κόντρα ανοίγει μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, με αφορμή τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο επίμαχος επετειακός εορτασμός γίνεται εν κρυπτώ από τις δικαστικές ενώσεις, αλλά και εν μέσω αντιδράσεων για την πηγή της χρηματοδότησης. Για το θέμα μάλιστα έχει κάνει ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης το Ποτάμι, όσον αφορά στα έξοδα της δεξίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί στη δικαστική ένωση ότι ο εορτασμός δεν γίνεται για τη συμπλήρωση, π.χ., των 150 ή των 180 χρόνων, αλλά για τη συμπλήρωση των 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Δε μας τα λένε καλά οι συνδικαλιστές των δικαστών και εισαγγελέων. Αυτό να ήταν το πρόβλημα. Η Θάνου και η …πολυτελής δεξίωση στο Χίλτον μας μάρανε,  καθώς και τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου που δεν έιναι…180. Ντροπή!

Κόκκινος, Κεδίκογλου, δεκάδες άλλοι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, που βαρύνονται με σοβαρές εξωθεσμικές συμπεριφορές, διαπλοκές, εξαρτήσεις, αλλά και διαφθορά, εγκλήματα οικονομικά, “μαύρο χρήμα”, όπως ο Κεδίκογλου.  Αλλά οι συνδικαλιστές (μαζί και η Θάνου παλιότερα) τσιμουδιά. Και φυσικά  ούτε για τα δισ. που ξεκοκάλισαν από τα αναδρομικά, λένε λέξη. Την εποχή που  η χώρα κατέρρεε, με δική τους απόφαση οι δικαστές (του ξακουστού αυτού Κεδίκογλου) επιδίκασαν στο Μισθοδικείο τεράστια ποσά  αναδρομικών για πάρτη τους (“Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”) και έτρεξαν βουή  να τα εισπράξουν, προηγούμενοι από όλους, για να μην τους προλάβει η χρεοκοπία της χώρας! Τί αίσχος!

Κανένας θεσμός δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος από όσο αυτός  της δικαιοσύνης. Και η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να πει κανείς πως έχει καταντήσει ο χειρότερος θεσμός στη χώρα. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια.

 

3. Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις για τις θέσεις διευθυντών σχολείων

Στις 10.665 ανέρχεται ο αριθμός των αιτήσεων των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων διευθυντών σχολείων, σε σύνολο 7.062 σχολικών μονάδων.

Τα παραπάνω στοιχεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Είναι σίγουρο πως,  όπως γινόταν  πάντα,  τις θέσεις αυτές θα τις καταλάβουν “ημέτεροι”. Οπαδοί ή φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση και στους συνδικαλιστές-μέλη της επιτροπής επιλογής.

Πάρτε μια γεύση από παλιά κείμενά μας,πώς γόνονται  αυτές οι επιλογές  διευθυντών σχολικών μονάδων, συμβούλων κ.λπ στη Β/θμια εκπαίδευση:

 

1. Kαμπάνα Βρυξελλών αν δεν αναγνωριστούν μεταπτυχιακά από κράτη – μέλη (25.3.2012)
…Με την ευκαιρία αυτή να αναφέρω δυο ευτράπελα που συνδέονται με αυτή την ιστορία, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ασχετοσύνης του ιδρύματος του ΔΙΚΑΤΣΑ και των μελών των διαφόρων επιτροπών. Η διατριβή μου ήταν στα αγγλικά ,αλλά η επιτροπή που θα το…ενέκρινε ή δε γνώριζε αγγλικά ή γνώριζε στοιχειώδη. Σκόπιμα,για να τους “ξεβρακώσω” δεν τους υπέβαλα και μετάφραση στα ελληνικά,όπως έκαναν οι περισσότεροι, οπότε καταλαβαίνει κανείς την κασκαρίκα και τον εξευτελισμό που τους επεφύλαξα.Το δεύερο “αστείο”: Συμμετείχα μια φορά στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων. Η πασοκική επιτροπή που θα με έκρινε, βαθμολογούσε με τον έλάχιστο βαθμό το ουσιαστκό, επιστημονικό έργο (μετρήσιμα μόρια) και έβαζε υψηλές βαθμολογίες στη…συνέντευξη, που είχαν επινοήσει γι αυτό ακριβώς,για να πριμοδοτούν τους κομματικούς οπαδούς. Σ΄αυτή,λοιπόν,τη συνέντευξη σε ερωτούσαν πώς σε λένε, αν είσαι παντρεμένος και έχεις παιδιά και τί θα κάνεις αν πας ως σύμβουλος σε ένα σχολείο και οι καθηγητές δε σε…δεχτούν. Σε τέτοια σπουδαία, λέμε, έπεπε να απαντήσεις. Μια κυρία ,λοιπόν,της επιτροπής,πασοκικό κομματόσκυλο,πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού,συμφοιτήτριά μου στη σχολή, χωρίς όμως διδακτορικό,με ρώτησε αν είμαι… Σαρακατσάνος,γιατί διάλεξα να ερευνήσω την καταγωγή τους. Της λέω πως των Βλάχων την καταγωγή ερεύνησα και εκείνη εντελώς φυσικά τί μου απαντάει; Ε,καλά,όλες αυτές οι μειονότητες ίδιες είναι!

 

2. Για αντιδημοκρατικές πρακτικές κατηγορεί το ΚΚΕ ένα πρώην μέλος του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα. (20-5-2013)

 Ο Βασίλης Ζωγράφος, δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, υποστηρίζει πως τον διέγραψαν από το κόμμα, καθώς ήθελε να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου, θέση αντίθετη με αυτή της ηγεσίας του κόμματος, όπως υποστηρίζει.

Το ΚΚΕ τον διέγραψε γιατί κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος μια άποψη αντίθετη απλό αυτή της ηγεσίας, να μπορεί δηλαδή κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντή σε δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με το Βήμα.

Ο ίδιος, αναφέρει σε επιστολή του:

«Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως λέει το κόμμα. Αντίθετα από τη δική μου εμπειρία αλλά και από τις εμπειρίες των συντρόφων διευθυντών, ακριβώς συμβαίνουν τα αντίθετα. Δηλαδή το κύρος τους στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο καθώς και η αποδοχή από τους συλλόγους διδασκόντων. Εξ αιτίας αυτής της θέσης μου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, πρότεινε «μομφή» ενάντια μου και μου ζήτησε να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος (στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας), όπου είχα εκλεγεί στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές» (MME)

Ο γράφων  επί  3 σχεδόν δεκαετίες στη δημόσια εκπαίδευση,γνωρίζει πως και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ΄αυτό που καταγγέλλει ο δάσκαλος. Το ΚΚΕ,όπως και όλα τα κόμματα, “σκίζονται” να προωθήσουν μέλη τους σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και σε πανεπιστημιακές θέσεις. Παλιότερα (φαντάζομαι και σήμερα) θυμάμαι στη Β/θμια Εκπ/ση οι συνδικαλιστές στις ΕΛΜΕ μοιράζανε τις θέσεις διευθυντών στα σχολεία ανάλογα με την εκπροσώπηση των παρατάξεων στο συνδικαλιστικό όργανο.΄Οποια παράταξη είχε τις περισσότερες θέσεις στο συμβούλιο, έπαιρνε και τις πιο πολλές και καλές διευθυντικές θέσεις στην εκπαιδευτική περιφέρεια. Στο πανεπιστήμιο τό ίδιο. Το ΚΚΕ είχε πάντα και έχει μια σοβαρή εκπροσώπηση στα ΑΕΙ .Εκατοντάδες μέλη του πήραν και παίρνουν “έδρες” και άλλες θέσεις στα πανεπιστήμια, λόγω  κομματικής ιδιότητας και μόνο. Γνωστά αυτά στην Ελλάδα. Μια από τις παθογένειες του συντεχνιακού  “συνδικαλισμού” και της κρατικοδίαιτης διοίκησης.
΄Αρα ο δάσκαλος εκ Λαρίσης δε μας τα λέει καλά. Κάτι άλλο συνέβη. Ας μας πει ο Περισσός, τί ακριβώς.